بهترین روش خلاصه نویسی برای کنکور چیست؟ چگونه برای کنکور خلاصه نویسی کنیم؟ روش صحیح خلاصه نویسی برای کنکور باید چگونه باشد که زمان زیادی از ما نگیرد؟ اگر شما هم فردی هستید که با این سوالات دست و پنجه نرم میکنید باید خوشحال باشید؛ زیرا در این مقاله از بخون یک بار برای همیشه قصد دارم به تمام ابهامات شما درباره خلاصهنویسی کنکور پاسخ دهم و روش عملی خلاصهنویسی برای کنکور که جزو واجبات اصلی مسیر کنکور است را نیز به شما عزیزان کاملا رایگان آموزش دهم و بعد از پایان این مقاله به یک خلاصهنویس حرفهای تبدیل خواهید شد.
توجه کنید: این مقاله اصلا تبلیغی نیست و همانند سایر مقالات سایت بخون قرار است باکیفیتترین مقاله ممکن درباره اصول خلاصهنویسی برای کنکور را یاد بگیرید. پس تا انتها با من همراه باشید و در هر بخش کوچکترین ابهامی برای شما ایجاد شد سریعا از بخش نظرات مطرح کنید تا پاسخ خود را دریافت کنید.
خلاصه نویسی کنکور چیست؟
در تعریف اصولی خلاصهنویسی میتوان گفت که خلاصه، نوشتن همان “نقل قول” با زبان خودتان است؛ فرض کنید در حال خواندن یک نوشته چند خطی هستید، نویسنده برای اینکه شما بتوانید از روی متن متوجه منظور او بشوید، باید متن را بهصورت کامل و با تمام جزئیات بنویسد؛ حال شما بعد از خواندن همان متن، برداشتی که از متن داشتید را یادداشت میکنید. به عبارت دیگر با این کار شما متن اصلی را خلاصهنویسی کردهاید. در بحث خلاصهنویسی هدف کوتاه کردن حجم موضوع با رعایت ایده اصلی موضوع است و به عبارت دیگر، کلمات و مطالب زاید را بدون آسیب به ایده و مفهوم اصلی حذف خواهید کرد.
چرا خلاصهنویسی برای کنکور مهم است؟
اما تاثیر خلاصهنویسی در کنکور چیست؟ فرض میکنیم شما داوطلب رشته تجربی هستید و به دنبال تاثیر خلاصهنویسی در کنکور تجربی هستید؛ شما برای کنکور تجربی باید روی 5 درس مسلط باشید یعنی “ریاضی، زیست، فیزیک، شیمی و زمینشناسی”. درس ریاضی و مبحث دنباله حسابی را درنظر بگیرید. فرض کنید منبع آموزشی شما برای همین مبحث 3 صفحه درسنامه دارد؛ بار اولی هم که این مبحث را مطالعه میکنیم 2 ساعت برای آن زمان اختصاص داده اید. سوال اینجاست که آیا فقط همین یک بار قرار است این مبحث را مطالعه کنید؟
قاعدتا خیر؛ بعد از گذشت مدت زمانی مطلب خوانده شده از ذهن شما کم کم خارج خواهد شد و برای جلوگیری از فراموشی مطلب نیاز به یک شُک به ذهن خود دارید و این شک توسط مرور ایجاد میشود که مانع فراموشی مطلب خواهد شد. اصلیترین قاعده مرور هم اختصاص زمان کوتاهتر نسبت به زمانی است که برای اولین بار مطالعه همان مبحث اختصاص دادهاید. به عنوان مثال اگر همان مبحث دنباله حسابی را در 2 ساعت مطالعه کردهاید باید مرور اول آن 50 الی 70 دقیقه، مرور دوم 30 الی 40 دقیقه و مرور سوم به بعد هم نهایتا 20 الی 30 دقیقه طول بکشد.
تاثیر خلاصهنویسی در کنکور هم دقیقا همین مورد است که باعث کاهش زمان مرور خواهد شد؛ اگر خلاصهنویسی وجود نداشته باشد مجبور هستید در دوران مرور هم همان حجم اصلی درسنامه را مجددا مطالعه کنید که به اندازه دور اول مطالعه وقتگیر خواهد بود ولی با انجام خلاصهنویسی و کاهش حجم درسنامهها موفق خواهید شد زمان مرور را به حداقل کاهش دهید. در ادامه بهصورت مفصل به بررسی خلاصهنویسی کنکور تجربی، خلاصهنویسی کنکور انسانی، خلاصهنویسی کنکور ریاضی و سایر رشتهها خواهیم پرداخت و آموزش خلاصهنویسی بهصورت عملی را هم در اختیارتان قرار خواهم داد. راستی، در سایت بخون 3 مقاله بسیار هم وجود دارد که مطالعه آن برای هر داوطلب کنکوری شدیدا واجب است، برای دسترسی به آنها کافیست از لینکهای زیر استفاده کنید:
آیا خلاصه نویسی برای کنکور لازم است؟
همواره داوطلبان کنکور به دو دلیل از خلاصهنویسی برای کنکور پرهیز میکنند؛ دلیل اول راحتطلبی و در ادامه آن تنبلی و دلیل دوم هم وقتگیر بودن خلاصهنویسی. دلیل دوم را کاملا قبول دارم و بهخصوص زمانی که تازه شروع به مطالعه برای کنکور خواهید کرد زمان زیادی برای خلاصهنویسی باید اختصاص دهید، اما با گذشت زمان، سرعت شما در خلاصهنویسی مطالب کنکور به شدت بالا خواهد رفت و زمان کمتری را از شما خواهد گرفت. اما درباره اهمیت خلاصهنویسی در کنکور مجدد یادآوری میکنم که شما مطالبی که مطالعه میکنید قرار نیست فقط یک بار برای آنها زمان اختصاص دهید و نیاز به دورههای متعدد مرور خواهید داشت؛ طبق تجربه من برای تسلط کامل روی هر مبحث به تعداد دفعات مرور حداقل 3 بار نیاز دارید. برای صرفهجویی در زمان مرور، به خلاصهنویسی در سال کنکور شدیدا نیاز دارید. نکته بعدی هم این است که زمان نوشتن خلاصه یک مبحث تسلط شما روی موضوع مطالعه شده به شدت بالا خواهد رفت.
شاید باور این موضوع سخت باشد ولی یکی از دوستان که در حال تحصیل در رشته دندانپزشکی است، برای رسیدن به این رشته حدود 3 سال پشت کنکور ماند؛ در ذومین سال، علیرغم مطالعه با کیفیت و خوب، زمانی که تمام دروس خود را به پایان رساند و به دوران مرور رسید، به دلیل اینکه برای دوران مرور خود هیچ برنامهای از قبل نداشت و حتی خلاصهنویسی هم انجام نداده بود، نتوانست به موفقیت برسد و یک سال دیگر به تلاش خود ادامه داد تا بتواند به رشته دلخواه خود دست پیدا کند. راستی اگر برای جمعبندی دروس هم مشکل دارید، میتوانید از لینکهای زیر استفاده کنید:
- روش جمعبندی ریاضی کنکور
- روش جمعبندی فیزیک کنکور
- روش جمعبندی زیست کنکور
- روش جمعبندی شیمی کنکور
- روش جمعبندی عربی کنکور
- روش جمعبندی ادبیات کنکور
به جای خلاصهنویسی کنکور چرا از کتابهای خلاصهنویسی یا خلاصهنویسی دیگران استفاده نکنیم؟
یکی از سوالات رایجی که بارها توسط داوطلبان کنکور پرسیده شده است این است که چرا نباید از کتاب خلاصهنویسی شده کنکور یا خلاصهنویسیهای نفرات برتر کنکور استفاده کنیم؟ در پاسخ به این سوال بعضی از کتابها مانند ریاضی جامع انتشارات مهروماه در پایان هر فصل، خلاصه کل آن فصل را در حجم کم ارائه میدهد و درصورتی که چنین منبعی داشته باشید میتوانید از خلاصههای همان استفاده کنید؛ اما به یاد داشته باشید که هیچ منبع خلاصهنویسی، مانند خلاصههای خودتان نمیتواند کاربردی باشد. اما در رابطه با خلاصهنویسیهای نفرات برتر کنکور یا هر فرد دیگری به هیچ وجه توصیه به استفاده نمیکنم.
اگر به یاد داشته باشید در ابتدای مقاله و در تعریف اینکه خلاصهنویسی برای کنکور چیست اشاره کردم که خلاصه به برداشتی که شما از یک موضوع داشتهاید اطلاق میشود. قاعدتا ممکن است از خلاصهنویسی برای کنکور یک نفر دیگر استفاده کنید و ممکن است در هر بخش با کلی ابهام مواجه شوید و اصلا سر در نیاورید؛ یا در حالت دیگر شخصی که از خلاصهنویسی او استفاده میکنید ممکن است کامل ننوشته باشد و … . پس در نتیجه بهترین کار ممکن این است خودتان خلاصهنویسی کنید. در ادامه بهصورت کامل با بهترین روشهای خلاصهنویسی برای کنکور آشنا میشویم و به پاسخ سوال “چگونه برای کنکور خلاصهنویسی کنیم” خواهیم پرداخت.
اصول خلاصه نویسی کنکور
کل ارکان خلاصهنویسی کنکور را میتوان در دو بخش خلاصه کرد:
- مفهوم و درسنامه اصلی در خلاصهنویسی نباید آسیب ببیند یا ناقص باشد.
- حجم آن کمتر از درسنامه اصلی باشد.
یکی از نکات خلاصهنویسی کنکور عدم آسیب به موضوع و مفهوم اصلی درسنامه است. یادتان باشد باید خلاصهنویسی به نحوی انجام شود که با خواندن هر کلمه از آن، درسنامه اصلی مجدد برایتان یادآوری شود. شاید یکی از اشتباهات خلاصهنویسی برای کنکور این باشد که داوطلب بعد از خواندن یک متن احساس میکند که یک بخش مهم نیست و آن را خلاصه نکند؛ پس شدیدا حواستان به بخشهای مختلف درسنامهها در بحث خلاصهنویسی برای کنکور باشد.
اما مهمترین مشکل که جزو نکات خلاصهنویسی کنکور است و عده کمی آن را رعایت میکنند، حجم خلاصهنویسی است و بارها واقعا مشاهده شده که حجم خلاصهنویسی از حجم درسنامه اصلی هم بیشتر است و این مورد بهخصوص برای افرادی که از فیلم آموزشی استفاده میکنند پیش میآید. یادتان باشد در چگونگی خلاصهنویسی برای کنکور هر کلمه باید نماینده چندین کلمه باشد و همین موضوع باعث کاهش حجم خلاصهها خواهد شد. در ادامه اصول خلاصهنویسی کنکور برای دو منبع اصلی یعنی کتاب کمک آموزشی و فیلمهای آموزشی را بررسی خواهیم کرد.
نکات خلاصهنویسی کنکور از روی کتاب
رایجترین منبع آموزشی میان داوطلبان کنکور همان کتابهای کمک آموزشی است. در کتابهای کمک آموزشی سر و کار شما با کادرهای درسنامه است؛ برای خلاصهنویسی کتابهای کنکور بهترین کار این است که تا پایان هر بخش از درسنامهها خلاصهنویسی انجام ندهید، زمانی که یک بخش از درسنامه به پایان رسید، برداشتی که از خود درسنامه داشتید به زبان خودتان یادداشت کنید. در نوشتن خلاصهنویسی دروس کنکور سعی کنید تا میتوانید از رمزگذاری استفاده کنید. به عنوان مثال در بخش تاریخ ادبیات (قبل از حذف دروس عمومی)، کتابهای خواجه عبدالله انصاری شامل “مناجاتنامه، زادالعارفین، الهینامه و رساله جان و دل” روشی که خودم در دوران کنکور برای یاد گرفتن این اثرات بود استفاده از رمز “مزار” بود که هر کلمه “مزار” نماینده یکی از آثار خواجه عبدالله انصاری بود. به عنوان مثال کلمه “م” نماینده مناجات نامه بود.
البته شاید تا به اینجا دچار ابهاماتی هم شده باشید ولی نگران نباشید در ادامه و بعد از اتمام آموزش اصول خلاصهنویسی دروس کنکور، به سراغ تمرین عملی خلاصهنویسی درسهای کنکور خواهیم رفت و نکات خلاصهنویسی کنکور را در آنجا به صورت عملی پیادهسازی خواهیم کرد، اما این بخشها صرفا جهت آموزش اصول است پس بادقت این اصول را یاد بگیرید.
نکات خلاصهنویسی برای کنکور از روی فیلم
در سالهای اخیر موسسات نشر دیجیتال به شدت رشد داشتهاند و عده زیادی از فیلمهای آموزشی برای یادگیری دروس کنکور خود استفاده میکنند؛ اکثر لوحهای آموزشی کنار خود دارای جزوه هستند که حالت خلاصهنویسی شده دارد و شما تنها کاری که نیاز است انجام دهید، وارد کردن درسنامههای تدریس شده در فیلم به جزوه است؛ اما در این بین اشتباهات رایج خلاصهنویسی به چشم میخورد؛ مثلا تعدادی از داوطلبان با وسواس زیاد مطالب را وارد جزوه میکنند و حتی سلام و اجوال پرسی شروع فیلمها را هم یادداشت میکنند و همین موضوع زمان مشاهده فیلمهای آموزشی را به شدت افزایش میدهد.
مجددا برای استفاده از فیلمهای آموزشی هم توصیه میکنم در حد بازههای زمانی 2 تا 5 دقیقه به فیلم آموزشی نگاه کنید و بعد از اتمام تدریس یک بخش کوتاه، همان بخش را به زبان خودتان و برداشتی که از آن داشتهاید وارد جزوه کنید. سعی کنید در نوشتن خلاصهبرداریها تمام کلمات را عینا شبیه مدرس وارد نکنید و کلمات اضافی و زاید را حذف کنید.
خلاصهنویسی برای کنکور از روی تست
اما این بخش اختصاص دارد به آموزش اصول خلاصهنویسی کنکور از روی حل تست؛ این اتفاق زمانی رخ میدهد که شما به سراغ تحلیل تست و آزمون میروید. باید بدانید که تنها نکاتی که در داخل درسنامهها یاد میگیرید کافی نیست و داخل حل تستها هم باید نکات مربوطه را خلاصهبرداری کنید. برای این کار توصیه میکنم زمان تحلیل تستهای مربوط به هر مبحث جزوه درس مربوطه را کنار خود داشته باشید و نکات استخراجی از پاسخنامه را در انتهای خلاصهبرداری همان مبحث یادداشت کنید. با انجام این کار خیالتان راحت خواهد شد که برای دوران مرور توشه لازم و کافی در اختیار دارید و بهترین نوع مرور را تجربه خواهید کرد. اما داخل سایت بخون در رابطه با آزمونهای آزمایشی هم دو مقاله به شدت مهم وجود دارد که از طریق لینکهای زیر میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید:
نکات مهم در بهترین روش خلاصهنویسی برای کنکور
- نوشتن برداشت شخصی خود از موضوع
- عدم آسیب به مفهوم اصلی
- استفاده از رمزگذاری
- حذف کلمات اضافی و زاید
- استفاده از نمودارها و علامتها
در پاسخ به این سوال که چگونه برای کنکور خلاصهنویسی کنیم، با رعایت 5 نکته بالا و رعایت آنها بهترین روش خلاصهنویسی برای کنکور را اجرا خواهید کرد. اولین مورد نوشتن برداشت شخصی خود از موضوع به عنوان خلاصه است؛ به عنوان اولین تمرین سعی کنید کل نکات این مقاله تا این بخش را همین الان به زبان خود بازگو کنید؛ دقت کردید؟ کل آموزش خلاصهنویسی کنکور که تا اینجا بررسی کردیم واقعا در حد نیم صفحه میتوان خلاصه کرد و دلیل طولانی بودن آن برای درک بهتر موضوع توسط شما است؛ داخل درسنامهها هم دقیقا چنین اتفاقی میافتد. نکته بعدی عدم آسیب به مفهوم اصلی مطلب در هنگام خلاصهبرداری است، (مجددا تاکید میکنم تمامی این موارد را در ادامه بهصورت عملی پیادهسازی خواهیم کرد).
رمزگذاری هم در بسیاری از بخشها به کمک خواهد آمد، به خصوص در بخش حفظ فرمولها، مثلا در فصل سوم فیزیک یازدهم یعنی مغناطیس و القاء الکترومغناطیس یکی از فرمولها به این صورت است: F=BILSina، برای یادگیری همین فرمول روشی که خودم استفاده میکردم نامیدن این فرمول به “بیل سینا” بود، یا در جدول تناوبی برای گروه اول جدول از رمز “هلینا کرباسفر” استفاده میکردم که بهصورت زیر است:
- ه: هیدروژن (H)
- لی: لیتیم (Li)
- نا: سدیم (Na)
- ک: پتاسیم (K)
- رب: روبیدیم (Rb)
- س: سزیم (Cs)
- فر: فرانسیم (Fr)
امیدوارم با این نکات به یکی از مهمترین تکنیکهای خلاصهنویسی برای کنکور یعنی رمزگذاری آشنا شده باشید. اما نکته بعدی “حذق کلمات زاید است. به این عبارت دقت کنید: “کنکور سراسری در دو مرحله برگزار میشود، مرحله اول در دی ماه، مرحله دوم هم در تیر برگزار خواهد شد.”
کل این عبارت طولانی را میتواند با حذف کلمات زاید به این صورت خلاصه کرد: “کنکور = دو مرحله، برگزاری در تیر و بهمن“. با اجرای این تکنیک یک درسنامه یک صفحهای را میتواند در کمتر از نیم صفحه خلاصه کنید. یادتان باشد که نویسنده هر کتابی برای رعایت اصول زبان فارسی و رساندن کامل موضوع باید بهصورت کامل متن را منتشر کند و شما با این تکنیک میتوانید حجم متن را به شدت کاهش دهید.
اما آخرین مورد استفاده از علامتها در شیوه خلاصهنویسی برای کنکور است. بهخصوص علایم ریاضی که در کاهش حجم متن و حذف کلمات اضافی به شدت موثر خواهد بود؛ در بخش آموزش خلاصهنویسی کنکور بهصورت عملی با این علایم آشنا خواهید شد.
چه موقع خلاصه نویسی کنیم؟
موضوع بعدی در آموزش نکات خلاصهنویسی کنکور این است که “کی خلاصهنویسی کنیم؟” بهترین زمان برای خلاصهنویسی، همان زمانی است که در حال مطالعه یک مبحث هستید. به هیچوجه زمان خلاصهنویسی را به زمانی بعد از مطالعه موکول نکنید چون ممکن است مطالب را فراموش کنید و خلاصهنویسی مفیدی نداشته باشید. بهخصوص در بحث نشر دیجیتال یا همان فیلمها آموزشی همزمان با تدریس استاد مربوطه، خلاصهنویسی خود را انجام دهید.
خلاصهنویسیهای کنکور را کجا یادداشت کنیم؟
برای نکتهبرداری دروس کنکور میتوانید خلاصههای خود را یا در دفتر مجزا یادداشت کنید، یا در کتاب درسی. خلاصهنویسی داخل کتاب را تحت عنوان “حاشیهنویسی کنکور” میشناسیم. در حاشیهنویسی برای کنکور داخل کتاب درسی میتوانید نکات مهم داخل متن کتاب را هایلایت کنید و در نقاط خالی کتاب درسی نکات اضافی را وارد کنید و در واقع کتاب درسی خود را به تنها منبع درسنامههای خود تبدیل کنید؛ درصورت کمبود فضا داخل کتاب درسی میتوانید از کاغذ رنگی کوچک چسبدار استفاده کنید. نکات را داخل کاغذها یادداشت کنید و به صفحه مربوطه از کتاب درسی خود بچسبانید.
اما حاشیهنویسی در کتاب ممکن است کمی بینظم و نامرتب باشد؛ اگر نمیخواهید با چنین موضوعی مواجه شوید توصیه میکنم برای هر درس جزوه مخصوص داشته باشید و نکات را داخل خود جزوه وارد کنید. با این کار یک جزوه کاملا مرتب خواهید داشت و مطالعه و مرور از روی آن هم برای شما کار راحتتری خواهد بود. با رعایت موارد بالا به سادگی در انتخاب محل خلاصهبرداری کنکور خود میتوانید تصمیم بگیرید. در این بخش هم قصد دارم به شما مقالات مهم سایت که بهصورت کاملا رایگان آماده شدهاند را در اختیار شما عزیزان قرار میدهم که از طریق لینکهای زیر میتوانید به آنها دسترسی داشته باشید:
اشتباهات رایج در خلاصهنویسی کنکور
اشتباهات رایج در خلاصهنویسی کنکور را بهصورت خلاصه میتوان به شکل زیر دستهبندی کرد و باید حواستان باشد که شما هم درگیر این اشتباهات نشوید، اشتباهات زیر در زمان خلاصهنویسی به شدت تاثیر خواهد گذاشت.
- استفاده از چندین رنگ خودکار جهت حاشیهنویسی برای کنکور
- نوشتن ریز به ریز کلمات یا به عبارت “کپی پیست کردن” درسنامه
- موکول کردن زمان خلاصهنویسی به بعد از مطالعه
- استفاده از خلاصهنویسی دیگران
دو مورد اول زمان خلاصهنویسی را بهشدت افزایش خواهد داد و متاسفانه تعداد زیادی از داوطلبان کنکور درگیر آن هستند. یادتان باشد در نوشتن خلاصه برای دروس کنکور تنها هدف شما این باشد که با دیدن آنها مطالب برایتان یادآوری شود، دیگر نیازی به نوشتن با چند رنگ خودکار وجود ندارد. درباره نوشتن ریز به ریز درسنامه هم این کار فقط زمان شما را خواهد گرفت و اگر قرار باشد عین همان درسنامه را یادداشت کنید، همان بهتر که خلاصهبرداری نکنید و از روی همان درسنامه منبع اصلی مرور کنید. موکول کردن نوشتن خلاصهها به بعد از زمان مطالعه هم در بخش بالا توضیح داده شد و ممکن است خلاصههای شما ناقص شود.
درباره استفاده از خلاصهنویسی دیگران هم همانطور که اشاره شد ممکن است دارای نکاتی باشد که اصلا از آنها سردرنیاورید و صرفا وقت خود را بیهوده تلف کنید. پس نه به سراغ خلاصهنویسی رتبهبرترهای کنکور بروید نه خلاصه خود را به بقیه بدهید که زمان آنها هم تلف شود. دوستان خوبم تا این قسمت بهصورت کامل به بررسی اصول و شیوه خلاصهنویسی کنکور پرداختیم و سعی کردم بهترین روش خلاصهنویسی برای کنکور را در اختیار شما عزیزان قرار دهم؛ از اینجا به بعد زمان پیادهسازی مطالبی است که یاد گرفتیم و قرار است کل آموزش چگونه برای کنکور خلاصهنویسی کنیم را بهصورت عملی و در قالب آموزش خلاصهنویسی کنکور برای چند درس مختلف انجام دهیم. اگر مطالب قبلی را به خوبی یاد نگرفتهاید توصیه میکنم مجددا مطالب بالا را مطالعه کنید و سپس به سراغ ادامه بروید. راستی اگر هم سوالی در ذهنتان دارید همین الان از طریق کامنت مطرح کنید تا جواب خود را دریافت کنید.
روش خلاصه نویسی کنکور بهصورت عملی
خب کمربندها را ببندید؛ اگر تاکنون مطالب فوق را به خوبی یاد گرفتهاید به شما تبریک میگویم. آماده باشید که قرار است با آموزش اصول خلاصهنویسی کنکور را بهصورت عملی با کمک نکات بالا بررسی کنیم؛ در این بخش خلاصهنویسی کنکور انسانی، خلاصهنویسی کنکور تجربی و خلاصهنویسی کنکور ریاضی را برای چندین درس بررسی خواهیم کرد و از هر درس یک درسنامه از کتابهای کمک آموزشی را انتخاب و همان را خلاصه خواهیم کرد. توجه کنید که هیچ تسلطی از قبل روی درسنامههای انتخابی ندارم و قرار است برای اولین بار هرکدام را خلاصه کنم. با دقت با من همراه باشید.
آموزش روش خلاصهنویسی زیست کنکور
درتصویر بالا دو نمونه از متنهای درسنامه کتاب خیلیسبز را نشان میدهم که برمبنای اصول آموزش داده شده در بخش بالا خلاصهنویسی شده است. دقت داشته باشید که خلاصهنویسی زیست کنکور که در بالا مشاهده میکنید به نحوی انجام شده که همگی بتوانید متوجه شوید و اگر بهصورت شخصیساز و با کمک کلیدواژهها انجام شود حجم کمتری هم خواهد داشت.
آموزش روش خلاصهنویسی شیمی کنکور
اما چگونه برای شیمی خلاصهنویسی کنیم؟ در تصویر بالا یک نمونه از درسنامههای کتاب شیمی جامع مهروماه را مشاهده میکنید که در حدود دو خط بهصورت خلاصه درآمده است. در این بخش هم تنها با تکنیکهای آموزش داده شده در قسمت قبلی از خلاصهنویسی استفاده شده. اما کمی به عقب برگردیم؛ در بخش اصول خلاصهنویسی برای کنکور، یکی از تکنیکها استفاده از رمزگذاری بود که در این بخش یعنی آموزش خلاصهنویسی شیمی استفاده شده.
در تعریف پیوند هیدروژنی اشاره شد که به پیوند اتم هیدروژن با یکی از اتمهای نیتروژن، فلوئور یا اکسیژن گفته میشود؛ در اینجا برای رمزگذاری از کلمه “فون” استفاده شده که هر حرف این کلمه نماینده یکی از اتمهای مربوطه است. در این بخش به پایان آموزش خلاصهنویسی کنکور تجربی میرسیم و به سراغ خلاصهنویسی کنکور انسانی و ریاضی خواهیم رفت که توصیه میکنم برای تمرین بیشتر ادامه را نیز مطالعه کنید.
آموزش خلاصهنویسی جامعهشناسی کنکور
در این تصویر هم آموزش خلاصهنویسی جامعهشناسی کنکور را میتوانید مشاهده کنید. دقت کنید که در اینجا صرفا هدف، آموزش روش خلاصهنویسی است و متنها و درسنامهها، کاملا رندوم انتخاب شدهاند و با کمک این خلاصهها میتوانید سایر مباحث و دروس را هم به سادگی خلاصهنویسی کنید.
آموزش خلاصهنویسی روانشناسی کنکور
این بخش هم اختصاص دارد به اینکه چگونه برای کنکور خلاصهنویسی کنیم و درس روانشناسی انتخاب شده است. همانطور که مشاهده میکنید خود درسنامه حالت خلاصه دارد ولی با استفاده از تکنیکهای آموزش داده شده حجم متن حدودا نصف شده. در بخش بعدی هم به سراغ روش خلاصهنویسی برای کنکور و دروس محاسباتی خواهیم رفت.
آموزش خلاصهنویسی ریاضی کنکور
به یاد داشته باشید که در روش خلاصهنویسی برای ریاضی کنکور و سایر دروس محاسباتی سعی کنید انشاء ننویسید و فقط در جاهایی که نیاز بود به سراغ کلمات فارسی بروید. در این دروس استفاده از علایم ریاضی و شناخت آنها به شدت در سرعت و کاهش حجم درسنامهها موثر خواهد بود. در تصویر بالا هم نحوه خلاصهنویسی ریاضی کنکور برای دو مبحث آورده شده و کاهش حجم مطالب را میتوانید مشاهده کنید.
آموزش خلاصهنویسی فیزیک کنکور
اما آخرین بخش از مقاله بهترین روش خلاصهنویسی کنکور هم اختصاص دارد به روش خلاصهنویسی ریاضی کنکور. در تصویر بالا خلاصهنویسی مبحث کار و انرژی انجام شده و روش خلاصهنویسی فرمولها و مطالب مهم درسنامه را میتوانید مشاهده کنید. با یادگیری کامل نکات خلاصهنویسی کنکور که در بخش بالا آموزش داده شد و همچنین الگوبرداری از تصاویر بالا میتوانید بهترین خلاصهنویسی کنکور را انجام دهید.
خب دوستان خوبم به انتهای مقاله چگونه برای کنکور خلاصهنویسی کنیم رسیدیم و سعی کردم بهترین روش خلاصهنویسی کنکور را به شما عزیزان آموزش دهم؛ در هر بخش دچار سوال یا ابهامی شده اید میتوانید از بخش نظرات مطرح کنید و به پاسخ سوال خود دست پیدا کنید. با کمک لینکهای زیر هم میتوانید به سایر بخشهای مهم سایت بخون مرتبط با کنکور دسترسی داشته باشید.
سوالات متداول
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید: