دوست خوبم سلام؛ من شایان مامندی هستم و در سایت بخون با مقاله روش جمعبندی ادبیات کنکور امروز شما را همراهی خواهم کرد. دوران جمعبندی کنکور همواره با چالشهای خود همراه است و عدهای دروس را که به پایان هم برسانند، در دوران جمعبندی با چالشهایی روبرو خواهند شد و اصلا نمیدانند که باید چه کاری انجام دهند. البته عدهای هم در این بین وجود دارند که راه و روش جمعبندی را بلد هستند اما به دنبال نکات ریز جمعبندی ادبیات رتبههای برتر هستند و این امر به نوبه خود به شدت قابل ستایش است.
در کل جزو هر کدام از این دستهها که باشید سایت مناسبی را انتخاب کردهاید. قرار است در این مقاله به بررسی کامل نحوه جمعبندی ادبیات کنکور بپردازیم. درضمن در جای جای مقاله، لینک سایر مقالات مرتبط مشاورهای که کاملا رایگان هستند و از نکات مشاورهای هم مغذی هستند را در اختیارتان قرار خواهم داد و در هر بخشی هم دچار سوالی شدید حتما از طریق کامنت، برای ما ارسال کنید. من قول میدهم به صورت کامل به سوال شما پاسخ دهم.
چگونه ادبیات را برای کنکور جمعبندی کنیم؟
در مقاله قبلی و بررسی که برای ساختار ادبیات در کنکور آموزش دادم، متوجه شدیم که درس ادبیات باید به صورت مبحثی خوانده شود و برای بررسی کاملتر میتوانید از طریق لینک روش مطالعه ادبیات برای کنکور میتوانید به جزئیات کامل آن دسترسی داشته باشید. با توجه به ساختاری که گفتیم، روش ما برای جمعبندی فارسی کنکور هم بهصورت مبحثی خواهد بود. اما حتی اگر ادبیات را بهصورت درس به درس هم خواندهاید نیازی به نگرانی نیست زیرا بازهم برای جمعبندی ادبیات برای کنکور میتوانید از ساختار مبحثی استفاده کنید و اینجا بهصورت ریز به ریز جمعبندی تمامی مباحث را بررسی خواهیم کرد. راستی از طریق لینکهای زیر به سایر مقالات جمعبندی دروس عمومی هم میتوانید دسترسی داشته باشید:
روش جمعبندی املا و لغات کنکور
املا و لغات کنکور، از نظر من پراکندهترین مبحث در ادبیات کنکور است و طراح سوالات ادبیات کنکور میتواند از متن هر درس، کلمات داخل خود را بیازماییدها و … سوالات مربوط به املا و لغات را طراحی کند. اما جای نگرانی نیست، باوجود منابع آموزشی و حتی دوست خوبمون گوگل، شما کافیست فقط یک منبع برای لغات و املا داشته باشید که تمامی لغات را داشته باشد. برای جمعبندی املا و لغات قرار نیست برنامه هفتگی خود را اشغال کنید و زمانی را برای مطالعه املا و لغات در نظر بگیرید. همانطور که در روش مطالعه هم بررسی کردیم، جمعبندی واژگان ادبیات کنکور در قالب آیتم شبانه خواهد بود و دو قسمت این کار را انجام خواهید داد.
قسمت اول مرور لغات است و هر شب 10 دقیقه را توصیه میکنم که به مرور سریع لغات از روی هر منبعی که دارید اختصاص دهید و تا زمانی که کل لغات را مرور میکنید این عمل را تکرار کنید. در ضمن، حین مطالعه کنار هر لغتی که با آن مشکل داشتید را علامت بزنید و هر شب قبل از شروع لغات جدید، حتما لغات جلسه قبل را مرور کنید (در حد 2 دقیقه). قسمت دوم هم بعد از مرور لغات ادبیات کنکور شروع میشود و باید هر شب 6 تست از املا و لغات حل کنید. دلیل این تعداد تست، بودجهبندی این مبحث است که میتوانید از طریق مقاله بودجهبندی فارسی کنکور به اطلاعات لازم دسترسی داشته باشید.
اینجا یک نکته بسیار مهم است و زمانیکه تستهای املا و لغات را حل کردید حتما حتما پاسخنامه را بررسی کنید و معنی تمامی لغات هر سوال را یک بار دیگر از روی پاسخنامه بررسی کنید و بازهم لغاتی که در هنگام تستزنی شما را با چالش مواجه میکند را هم علامت بزنید. اما اینجا ممکن است برایتان یک سوال ایجاد شود که “تکلیف لغاتی که علامت زدهایم چه خواهد شد؟” این لغات همان نقاط ضعف شماست و زمانی که مرور کل لغات ادبیات به پایان رسید و تستها را هم حل کردید باید هر شب آن لغات را به تنهایی مرور کنید و همین روش باعث رفع نقاط ضعف شما در جمعبندی لغات و املا ادبیات فارسی کنکور خواهد شد.
اما یک نکته مهم؛ اگر قصد دارید عملکرد داوطلبان در کنکورهای قبل شامل میانگین درصدها، تعداد افرادی که منفی، صفر یا بالای پنجاه درصد را کسب کردهاند و همچنین درصد رتبههای برتر و عملکرد آنها را نیز مشاهده کنید کافیست از طریق لینک میانگین درصدهای ادبیات کنکور اقدام کنید.
روش جمعبندی آرایههای ادبی کنکور
دومین مبحث که بررسی میکنیم نحوه جمعبندی آرایههای ادبی کنکور است. برای آرایههای ادبی هم دو راه خواهید داشت. راه اول: بعد از اینکه جمعبندی لغات ادبیات کنکور به پایان رسید، آرایههای ادبی را هم در قالب آیتم شبانه مرور کنید و هر شب برای مرور آرایههای ادبی 10 الی 15 دقیقه زمان اختصاص دهید؛ هر شب یک آرایه را مرور کنید و تستهای آن را حل کنید. روش دوم در جمعبندی آرایه ادبی کنکور، اختصاص دادن جلسات هفتگی برای این مبحث است و میتوانید در طول هفته، 3 جلسه یک ساعته یا 2 جلسه 1/5 ساعته برای جمعبندی آرایه ادبی کنکور اختصاص دهید.
درمورد نحوه جمعبندی آرایه ادبی هم از روی خلاصه نویسیهای خود که حین مطالعه نت برداری کردهبودید، ابتدا درسنامه هر آرایه را مطالعه کنید، سپس به سراغ حل تستهای آرایه ادبی مربوطه بروید. درضمن در این بخش هم تحلیل تستها را فراموش نکنید و حتما بعد از حل هر تست از آرایه، پاسخنامه مربوطه را بررسی کنید. اگر با روش تحلیل کردن تست هم آشنایی ندارید حتما مقاله روش تحلیل آزمونهای آزمایشی را مطالعه کنید که در این مقاله 6 روش تحلیل آموزش داده شده است که هم برای تحلیل تست کاربرد دارد و هم تحلیل آزمون.
روش جمعبندی تاریخ ادبیات کنکور
اولین نکتهای که قبل از آموزش نحوه جمعبندی تاریخ ادبیات کنکور باید بررسی کنیم، زمان جمعبندی تاریخ ادبیات کنکور است. باتوجه به ماهیت تاریخ ادبیات کنکور، توصیه میکنم مرور تاریخ ادبیات را در ماه پایانی کنکور انجام دهید تا از فراموشی سریع آن جلوگیری کنید. برای تاریخ ادبیات کنکور هم حتما حتما از آیتم شبانه استفاده کنید. و هر شب تاریخ ادبیات یک فصل از ادبیات را جمعبندی کنید که حجم کمی دارد و شاید 20 دقیقه طول بکشد. بعد از اتمام جمعبندی این مبحث از روی جزوه جمعبندی تاریخ ادبیات کنکور که نوشتهاید یا هر منبع دیگری که دارید، عملیات تستزنی این مبحث را شروع کنید و هر شب سعی کنید 5 الی 10 تست از تاریخ ادبیات حل کنید.
درضمن برای سایر دروس هم روش جمعبندی بهصورت کامل در همین مقالات فوقالعادهای آماده شده است؛ برای دسترسی به هرکدام و استفاده از نکات و تکنیکهای جمعبندی هر درس کافیست از طریق لینکهای زیر اقدام کنید:
روش جمعبندی دستور زبان کنکور
دستور زبان یکی از مباحث اذیت کننده در ادبیات فارسی محسوب میشود و در مقاله مباحث مهم ادبیات در کنکور هم اشاره کردیم که میتوانید از خیر 5 سوال این مبحث بگذرید. اما کسی که هدف بزرگی داشته باشد و این مبحث را مطالعه کند بازهم قابل ستایش است. درمورد نحوه جمعبندی دستور زبان کنکور در طول هفته میتوانید همانند روش دومی که در جمعبندی ادبیات کنکور برای مبحث آرایه پیشنهاد کردیم، 3 جلسه 1 ساعته برای جمعبندی و مرور دستور زبان اختصاص دهید و در هر جلسه طبق ترتیب مطالعاتی که داشتهاید مباحث را ابتدا از روی جزوه خود مرور کنید و سپس تستهایی که قبلا مارکدار کرده بودید را مجددا حل کنید.
روش جمعبندی قرابت معنایی کنکور
آخرین مبحثی که در مقاله نحوه جمعبندی ادبیات کنکور به بررسی آن خواهیم پرداخت نحوه جمعبندی قرابت معنایی است. همانند روش مطالعه این مبحث، برای مرور قرابت معنایی هم از درسنامه استفاده نخواهیم کرد و تنها از حل تست برای جمعبندی قرابت معنایی استفاده میکنیم. برای جمعبندی کردن قرابت معنایی در قالب آیتم شبانه، هر شب 10 الی 15 تست از قرابت معنایی را انتخاب کرده و حل کنید و بعد از اتمام حل تستها پاسخنامه را تحلیل کنید و همزمان علاوه بر پیدا کردن مفهوم صورت سوال، مفهوم تمامی گزینهها را هم پیدا کنید.
بعد از مطالعه روش جمعبندی قرابت کنکور، ممکن است برایتان سوال شده باشد که ترتیب جمعبندی مباحث ادبیات کنکور چگونه باشد و همچنین اگر مرور ادبیات کنکور برای مباحث بررسی شده در قالب آیتم شبانه باشد باید کل شب فقط ادبیات را مرور کنیم پس چاره چیست؟ در ادامه به این دو سوال پاسخ خواهیم داد.
جزئیات روش جمعبندی ادبیات رتبههای برتر کنکور
در این قسمت تمامی موارد قبلی و نکات تکمیلی جمعبندی و مرور مباحث ادبیات فارسی را بررسی خواهیم کرد. نکته اول درباره ترتیب جمعبندی ادبیات کنکور است. توصیه میکنم جمعبندی را بهصورت موازی انجام دهید؛ یعنی شروع جمعبندی مباحث ادبیات کنکور با لغات و واژگان باشد که در قالب آیتم شبانه است و بهصورت موازی در طی جلسات هفتگی مرور آرایههای ادبی را هم انجام دهید، بعد از اتمام جمعبندی آرایههای ادبی، جای آن را با دستور زبان عوض کنید و بعد از اتمام مرور لغات و املاء ادبیات کنکور، جای آن را هم با قرابت معنایی عوض کنید. مرور تاریخ ادبیات هم قرار بود در ماه پایانی کنکور انجام شود و نقشه راه مرور و جمعبندی فارسی کنکور بهصورت زیر خواهد بود:
- شروع مرور: لغات در قالب آیتم شبانه و آرایههای ادبی در قالب جلسات هفتگی.
- بعد از اتمام مرور واژگان و آرایه: مرور دستور زبان در قالب جلسات هفتگی و مرور قرابت معنایی در قالب آیتم شبانه.
- مرور تاریخ ادبیات هم در ماه پایانی کنکور بهصورت آیتم شبانه انجام شود.
بعد از اتمام جمعبندی ادبیات کنکور چه کاری انجام دهیم؟
زمانی که کل جمعبندی مطالب ادبیات کنکور برای تمامی مباحث به اتمام رسید، نوبت به محک خواهد رسید. بعد از انجام مراحلی که برای جمعبندی فارسی کنکور در قسمت بالا توضیح داده شد، ادبیات را از برنامه خود حذف کنید و آزمونهای جامع ادبیات کنکور را حل کنید؛ توصیه میکنم سراغ آزمونهای سراسری چند سال اخیر نروید و آنها را برای زمانی نگه دارید که کل دروس تمام شده است و تمامی دروس را همانند خود کنکور همزمان حل کنید. انجام دادن کل این مراحل سخت است اما کسی که بتوانید این مراحل را با موفقیت و به درستی پشت سر بگذارد خیالش از بابت درس ادبیات راحت خواهد بود.
اما اگر آزمونهای خود کنکور را حل نکنیم، برای آزمونها از چه منبعی استفاده کنیم؟ بهترین راهحل استفاده از آزمونهای شبیه ساز کنکور یا آزمونهای آزمایشی جامع مانند قلمجی، گاج، سنحش و … است. نکته تکمیلی این بخش هم حل آزمونها بهصورت زمان دار است و حتما برای تقویت سرعت تستزنی خود، آزمونها را بهصورت زماندار حل کنید.
دوست خوبم به یاد داشته باش که در دوران جمعبندی اولویت اول باید پیدا کردن نقاط ضعف باشد و باید آنقدر روی نقاط ضعف کار کنید تا به نقاط قوت شما تبدیل شود و این همان روش جمعبندی ادبیات رتبههای برتر کنکور است. خب در این مقاله هم سعی کردم اطلاعات موردنیاز برای جمعبندی ادبیات کنکور را در اختیار شما عزیزان قرار دهم و امیدوارم برای شما عزیزانم مفید بوده باشد، برای ارتباط مستقیم با من و پرسش سوالهای خود میتوانید از طریق پیج اینستاگرام من اقدام کنید و همچنین با عضویت در خبرنامه سایت بخون از آخرین اخبار آموزشی و مقالات ما سریعتر از بقیه میتوانید مطلع شوید. راستی لینکهای زیر هم میتواند برایتان مفید باشد و با کلیک روی هرکدام میتوانید به محتوای مربوطه دسترسی داشته باشید.
- جمعبندی کنکور
- روش جمعبندی سه روز یکبار
- جمعبندی سه روز یکبار
- بودجهبندی کنکور
- روش مطالعه دروس کنکور
- مهمترین مباحث کنکور
- کنکور
- کنکور چیست؟
- تقویم زمانی کنکور
سوالات متداول روش جمعبندی ادبیات کنکور
- جمعبندی ادبیات را از کی شروع کنیم؟
در بازه زمانی 1 الی 3 ماه مانده به کنکور. - زمان مورد نیاز برای جمعبندی مباحث فارسی کنکور چهقدر باشد؟
زمان مورد نیاز، به زمان مطالعه شما و جایگاه ادبیات در برنامه شما بستگی دارد، در داخل مقاله نکاتی ارائه شده که با کمک آن در کوتاهترین زمان ممکن میتوانید کل مباحث را مرور کنید.