دوست خوبم سلام. من شایان مامندی هستم و امروز در سایت بخون با آخرین مقاله از سری مقالات روش جمعبندی کنار شما هستم. در این مقاله مفصل قرار است درباره روش جمعبندی شیمی کنکور که بهصورت کلی شامل دو بخش روش جمعبندی حفظیات شیمی کنکور و روش جمعبندی مسائل شیمی کنکور است را بررسی میکنیم. طبق معمول توصیه میکنم با دقت به نکات توجه کنید و حتی درصورت نیاز موارد مهم اینجا را یادداشت برداری هم کنید.
در قسمتهای مختلف مقاله هم لینک سایر محتواهای جمعبندی سایر دروس را در اختیارتان قرار خواهم داد و درضمن این مقاله هم برای روش جمعبندی شیمی کنکور تجربی کاربرد دارد هم رشته ریاضی. در هر بخش از مقاله هم سوالی ذهنتان را درگیر کرد سریعا از بخش نظرات مطرح کنید تا سریعا پاسخ داده شود.
مراحل جمعبندی شیمی کنکور رتبههای برتر
برای جمعبندی درس شیمی در ابتدا یک ساختار تعیین خواهیم کرد که تمامی مراحلی که باید انجام دهیم را داشته باشید؛ به عبارت دیگر یک نقشه راه برای خود تعین خواهیم کرد و طبق آن جلو میرویم. نقشه راه ما برای جمعبندی شیمی کنکور نظام جدید هم دارای 4 مرحله اساسی بهصورت زیر است:
- انتخاب بهترین منبع جمعبندی شیمی کنکور
- تفکیک مباحث شیمی برای مطالعه صحیح در دوران جمعبندی
- آشنایی با انواع تکنیکهای جمعبندی شیمی در کنکور
- رعایت نکات مهم بعد از دوران جمعبندی
در ادامه به بررسی تک تک این مباحث و توضیحات لازم به هرکدام خواهیم پرداخت و با رعایت این نکات خیالتان راحت خواهد بود که یک روش جمعبندی اصولی شیمی را انجام خواهید داد. راستی اگر برای سایر دروس عمومی هم به دنبال روش جمعبندی هستید میتوانید از طریق لینکهای زیر اقدام کنید:
- روش جمعبندی ادبیات کنکور نظام جدید
- روش جمعبندی عربی کنکور نظام جدید
- روش جمعبندی دینی کنکور نظام جدید
- روش جمعبندی زبان انگلیسی کنکور
بهترین منبع برای جمعبندی شیمی کنکور
قبل از شروع مرور شیمی کنکور باید منبع مناسب برای این دوران را انتخاب کنید. البته قرار نیست جای دوری برویم زیرا بهترین منبع برای جمعبندی شیمی کنکور همان جزوه خلاصه نویسی است که در دوران مطالعه این درس نوشتهاید. اما جزوه جمعبندی شیمی کنکور باید یک سری ویژگی داشته باشد که بهصورت زیر است:
- حجم کمی داشته باشد.
- کامل باشد و برای تمامی مباحث خلاصه نویسی شده باشد.
- دارای تست مارکدار باشد.
این سه ویژگی، ویژگیهای اصلی یک جزوه جمعبندی شیمی است و برای استفاده حتما باید شامل این ویژگیها باشد. اما متاسفانه عده زیادی دارای چنین جزوهای نیستند؛ یا جزوه آنها حجم بیشتری نسبت به منبع اصلی دارد، یا کامل نیست یا اصلا عدهای جزوه خلاصه نویسی شیمی ندارند. البته نگران نباشید به زودی یک مقاله جنجالی درباره روش خلاصهنویسی را در همین سایت منتشر خواهم کرد. اگر دارای چنین جزوهای هم نیستید به شما چندین منبع را معرفی خواهم کرد که نسبتا مناسب هستند.
بهترین کتاب جمعبندی شیمی نظام جدید
خب در این قسمت من به شما 3 منبع مناسب برای جمعبندی اصولی شیمی نظام جدید را به شما معرفی خواهم کرد که تقریبا تمامی ویژگیهای فوق را دارند؛ سه منبعی که در این قسمت به شما معرفی میکنم شامل کتابهای زیر است:
- جمعبندی فیل شیمی مبتکران
- جمعبندی شیمی مهروماه
- جمعبندی شیمی خیلی سبز
البته به این نکته هم اشاره کنم کتابهایی که به شما معرفی شد براساس ویژگیهایی است که دارند و پیشنهاد شخصی من برای شما کتاب جمعبندی شیمی مهروماه را توصیه میکنم اما بازهم درصورتی که منبع دیگری دارید یا انتخاب دیگری به جز این 3 گزینه مد نظر شماست میتوانید انتخاب کنید فقط در انتخاب خود دقت کنید که سه ویژگی اصلی یعنی حجم کم، جامع بودن و تستهای مناسب دوران جمعبندی وجود داشته باشد. خب تا اینجا که با بهترین منابع برای جمعبندی شیمی آشنا شدیم در این قسمت از شما دعوت میکنم تا از لینکهای زیر برای دسترسی به سایر محتواهای جمعبندی دروس اختصاصی هم دسترسی داشته باشید:
تفکیک مباحث شیمی در دوران جمعبندی
شاید برایتان سوال باشد که منظور از این قسمت چیست؟ در دوران جمعبندی ابتدا باید ساختاری برای مطالعه شیمی درنظر بگیریم. در کل شیمی کنکور از 10 فصل در سه پایه دهم تا دوازدهم تشکیل شدهاست. اگر در حال حاضر در یکی از پایههای دهم یا یازدهم تحصیل میکنید توصیه میکنم جمعبندی شیمی دهم و جمعبندی شیمی یازدهم را مجزا انجام دهید. اما اگر در پایه دوازدهم هستید و برای کنکور مطالعه میکنید درصورتی که بتوانید جمعبندی مفاهیم شیمی و جمعبندی مسائل شیمی را بهصورت مجزا انجام دهید عالی خواهد شد.
در درس شیمی ما میتوانیم مطالب را به دو دسته تقسیم کنیم؛ مفاهیم شیمی کنکور و مسائل شیمی کنکور. اگر منبعی دارید که مفاهیم و مسائل شیمی را از هم تفکیک کردهاست، بهتر است که این دو مبحث را مجزا جمعبندی کنید اما اگر هم برایتان این کار سخت است و نمیتوانید مطالب را تفکیک کنید میتوانید از همان ساختار فصل به فصل استفاده کنید، یعنی از فصل اول شیمی دهم جمعبندی را شروع کنید تا فصل آخر شیمی دوازدهم.
اما اینجا میتوان از یک تکنیک برای دوران جمعبندی شیمی هم استفاده کرد. فصل 3 شیمی دهم و فصل 1 و 2 شیمی دوازدهم از لحاظ حجم و سختی، نسبت به سایر فصلها ممکن است شما را کمی با مشکل مواجه کنند؛ پیشنهادی که من برای شما دارد، جمعبندی مطالب شیمی کنکور برای این سه فصل را در آخر انجام دهید. یعنی ابتدا فصل 1 و 2 شیمی دهم، سپس فصل 1 تا 3 شیمی یازدهم، فصل 3 و 4 شیمی دوازدهم را مطالعه کنید. زمانی که جمعبندی این مباحث به انتها رسید بهترتیب فصل سوم شیمی دهم و در ادامه فصل اول و فصل دوم شیمی دوازدهم را مرور کنید. خب این قسمت هم به پایان رسید از همینجا شما را دعوت میکنم که به سایر محتواهای مربوط به درس شیمی از طریق لینکهای زیر دسترسی داشته باشید:
- بودجه بندی شیمی کنکور
- روش مطالعه شیمی کنکور
- مهمترین مباحث شیمی کنکور
- چگونه برای کنکور خلاصهنویسی کنکور
- ترتیب خواندن مباحث شیمی برای کنکور
انواع روش جمعبندی شیمی برای کنکور
برای جمعبندی شیمی تکنیکهای زیادی معرفی شدهاست و گاها با اسامی عجیب و غریبی هم معرفی میشوند که ممکن است باعث کنجکاوی شود؛ اما در صورتی که بررسی عمیقی را انجام دهید در نهایت میتوان دو روش کلی برای جمعبندی شیمی کنکور در نظر گرفت. روش اول جمعبندی در قالب درسنامهها و روش دوم جمعبندی شیمی نظام جدید در قالب حل تست و آزمون است که هرکدام را بررسی خواهیم کرد.
تکنیک جمعبندی اصولی شیمی با درسنامه
همانطور که از اسم این نوع جمعبندی پیداست، برای مرور مطالب شیمی کنکور از درسنامهها استفاده خواهیم کرد. حال یا درسنامه جزوهای که قبلا نوشتهایم و یا درسنامه منابع جمعبندی که تهیه کردهایم. برای جمعبندی شیمی در قالب درسنامههای آموزشی هم برای هر مبحث که قصد داشتیم مرور را انجام دهیم، به صورت تیتروار مطالب را مرور میکنیم تا بخش اصلی که در حال فراموش کردن آن هستیم مجددا وارد ذهن شود و تثبیت گردد. در این قسمت ممکن است که شما در یک سری از مباحث مشکل داشته باشید و به اصطلاح نقاظ ضعف شما باشند.
این مباحث را حتما باید علامت بزنید و روی آنها کار کنید تا به نقاط قوت تبدیل شوند. بهترین زمان برای کار کردن رو نقاط ضعف هم میتواند آخر هفتهها باشد. به یاد داشته باشید که به هیچ وجه نباید از یک مبحث سر سری عبور کنید و آنقدر تکرار و تمرین روی هر مبحثی که مشکل داشتید انجام دهید تا به صورت کامل ضعفتان پوشش داده شود. تا اینجا با مرور شیمی کنکور با کمک درسنامه آشنا شدیم؛ اما برای کسب بهترین نتیجه این روش به تنهایی پاسخگو نیست و نیاز به حل تست و مرور در قالب آزمون هم خواهید داشت.
جمعبندی شیمی کنکور در قالب آزمون و تست
دومین روش جمعبندی شیمی که مکمل روش اول هم محسوب میشود؛ جمعبندی شیمی در قالب حل تست و آزمون است. زمانی که شما در حال مرور مباحث شیمی کنکور از روی درسنامهها هستید باید حتما بعد از اتمام مرور هر مبحث از شیمی، تستهایی را هم حل کنید تا میزان تسلط خود را هم بسنجید و هم افزایش دهید که اکثرا این کار را انجام میدهند. اما نکته مهم که از آن غافل هستند، تحلیل تست و آزمونهایی است که بعد از حل تست باید انجام دهند و عده زیادی از آن گذر میکنند.
اگر قصد دارید به رتبه و نتیجه خوبی دست پیدا کنید باید حتما بعد از حل هر تست و یا هر آزمون، پاسخنامه مربوطه را به معنای واقعی کالبد شکافی کنید و حتی از آن هم نکته برداری کنید. با انجام این کار بهصورت مداوم، همزمان با حل تست یک بار مفاهیم مربوطه را نیز از روی درسنامه مرور خواهید کرد و علاوه بر آن تسلط خود را افزایش خواهید داد.
بهترین تستها برای دوران جمعبندی هم همان تستهای مارکدار هستند؛ تستهایی که در دوران مطالعه در حل آنها مشکل داشتید یا نکات جامعی دارند. درصورتی که تست مارکدار هم ندارید، براساس تعداد تستهای یک مبحث یا تستهای سراسری از سال 96 به بعد را حل کنید و یا تستها را به صورت زوج یا فرد حل کنید. راستی اگر تحلیل تست را بلد نیستید توصیه میکنم مقاله تحلیل آزمون را هم از همین سایت بخوانید که در 6 مرحله طلایی روش تحلیل تست و آزمون را آموزش دادهام.
نکات تکمیلی جمعبندی شیمی رتبههای برتر کنکور
خب دوستان عزیز تقریبا کلیاتی که درباره نحوه مرور شیمی کنکور میدانستید در اینجا بررسی کردیم و اما نکات تکمیل کنندهای وجود دارد که بازدهی جمعبندی شما را به حداکثر میرساند و در این قسمت بهصورت تیتر وار بررسی خواهیم کرد.
- جمعبندی شیمی برای کنکور را سعی کنید از زمانی شروع کنید که مطالعه کل مباحث به پایان رسیده است. درصورتی که چنین شرایطی نداشتید به یاد داشته باشید که برای جمعبندی مباحث کنکور حدود تقریبا دو ماه زمان نیاز است، یعنی باید جمعبندی خود را نهایتا از اواسط اردیبهشت شروع کنید.
- جمعبندی یک مبحث در درس شیمی باید زمان کمتری نسبت به مطالعه اولیه همان مبحث را از ما بگیرد. به عنوان مثال یک فصل شیمی را برای اولین بار در 4 ساعت مطالعه کردهاید. در اولین جمعبندی باید همان فصل را در نهایت 2 الی 2/5 ساعت و در جمعبندی دوم نهایت 1/5 ساعت به مرور مطالب آن اختصاص دهید.
- در دوران جمعبندی از خلاصه نویسی غافل نشوید. دقت کنید که این خلاصه نویسی ها در دو هفته پایانی معجزهساز خواهند بود. فرض کنید یک مبحث را زمان مطالعه اولیه در 2 برگ خلاصه کردهاید؛ همین مبحث را بعد از جمعبندی اول بدون حذف هیچ مبحثی باید در 1 برگ خلاصه کنید و به هیمین ترتیب ادامه دهید.
- در دوران جمعبندی از حل تست غافل نشوید و بهترین نوع تست هم تستهای مارکدار کنکورهای سراسری هستند. در هر سری هم حجم تستهای مارکدار را کاهش دهید. به عنوان مثال بعد از اتمام مطالعه اولیه یک مبحث فرض کنید 20 تست مارکدار کردهاید. در دوران جمعبندی اول باید این تست تقریبا به 10 تست یا کمتر تبدیل شود و این کار را تا زمانی ادامه دهید که برای کل شیمی کمتر از 500 تست مارکدار ولی قوی در دوران جمعبندی داشته باشید.
- بعد از اتمام دوران جمعبندی باید روی تسلط خود رو مباحث و سرعت تست زنی خود کار کنید. برای اینکار سعی کنید هر هفته تقریبا 3 الی 4 آزمون جامع از کل مباحث حل کنید و حتما تحلیل را برای هر کدام انجام دهید. توصیه میکنم در این دروان هم تستها و آزمونها را بهصورت زمان دار حل کنید و فرض کنید در جلسه کنکور نشستهاید و این کار را انجام میدهید. بهترین منبع برای حل آزمون هم میتواند کتاب موج آزمون شیمی کنکور باشد.
خب دوستان خوبم روش جمعبندی شیمی کنکور هم به پایان رسید؛ امیدوارم از نکات موجود استفاده کنید. اگر گوشه از ذهنتان هم سوالی درباره نحوه مرور شیمی کنکور دارید میتوانید از طریق کامنتها بپرسید و جواب خود را سریعا دریافت کنید. از طریق هرکدام از لینکهای زیر هم میتوانید به محتواهای مربوط به کنکور دسترسی کاملا رایگان داشته باشید و بهترین تکنیکهای مشاورهای کنکور را یاد بگیرید.
سوالات متداول نحوه جمعبندی شیمی کنکور
- بهترین منبع جمعبندی شیمی چیست؟
داخل مقاله 3 منبع عالی برای جمعبندی شیمی معرفی شده است. - روش مرور شیمی کنکور توسط چه کسی در این مقاله آموزش داده شده است؟
شایان مامندی مشاور تحصیلی و رتبه برتر کنکور. - آیا این مقاله برای جمعبندی شیمی دهم و جمعبندی شیمی یازدهم هم مناسب است؟
بله. درصورتی که کنکوری نیستید هم میتوانید از نکات این مقاله استفاده کنید.