برای اکثر دانشآموزان همواره یکی از دغدغههای تحصیلی انتخاب بهترین آزمون آزمایشی بوده و اینکه در کدام آزمون شرکت کنم یکی از سوالاتی است که ذهن دانشآموز و حتی والدین را ممکن است درگیر کنند؛ من شایان مامندی هستم و امروز در سایت بخون قصد دارم در کمتر از 5 دقیقه اطلاعاتی کامل و کاربردی درباره راهنمای انتخاب بهترین آزمون آزمایشی، معرفی آزمونهای آزمایشی را باتوجه به تجربه 5 ساله خود در زمینه مشاوره تحصیلی را تقدیمتان کنم.
بعد از خواندن این مقاله تا انتها مطمئن باشید تمامی اطلاعات لازم برای انتخاب بهترین آزمون آزمایشی را دریافت خواهید کرد و دیگر نیازی به نگرانی بابت شرکت در آزمون نخواهید داشت. در هر بخشی از مقاله هم دچار سوال یا ابهامی شدید سریعا از بخش نظرات مطرح کنید تا شخصا پاسخ دهم.
چرا باید آزمون شرکت کنیم؟
اگر تجربه شرکت در آزمون را داشته باشید قطعا برای شما هم مکالمه تصویر بالا پیش آمده است؛ با هر کسی درباره آزمون شرکت کنید، معمولا اولین سوالی که پرسیده میشود این است که ترازتان چند است؟!! حتی تراز به یک معضل تبدیل شده و احساس میکنند فقط کسی که تراز بالای 6 الی 7 هزار داشته باشد میتواند رشته خوبی قبول شود؛
اما بحث اینجاست من عده زیادی را دیدهام که با تراز کمتر از 5 هزار رتبههای عالی کسب کردهاند و افرادی را هم میشناسم با تراز بالای 6 و 7 هزار به هیچ جا نرسیدهاند. دلیل این موضوع هم دور شدن همه از اصل و فلسفه شرکت در آزمون است و موفقیت در آزمون را تنها در یک تراز خلاصه کردهاند… . هدف من از توضیح این موضوع این بود که تراز هیچ تاثیری در موفقیت شما ندارد؛ تقلبهای آزمونهای آزمایشی باعث افزایش تغیر تراز همه شرکتکنندگان میشود و به هیچ وجه معیار مناسبی برای سنجش نیست، در ادامه این موضوع مفصلتر بررسی خواهد شد.
هدف تمامی داوطلبان کنکور از شرکت در این آزمون، کسب رتبه خوب برای رسیدن به رشته خوب است؛ برای این کار نیاز به یک سری ابزار است که آزمون آزمایشی خود یک ابزار محسوب میشود. بهصورت کلی فلسفه شرکت در آزمون را میتوان بهصورت زیر خلاصه کرد:
- سنجش میزان بازدهی دوران مطالعه.
- آشنایی با فضای آزمون و شبیهسازی محیط آزمون اصلی.
- توانایی کنترل و مدیریت زمان آزمون.
- سنجش جایگاه نسبت به رقیبان.
4 مولفه فوق، اساسیترین ارکان شرکت در یک آزمون هستند. اما از همینجا تاکید میکنم اگر آزمون میدهید یا قصد شرکت در آزمون را دارید به هیچ وجه تراز آزمون را ملاکی برای موفقیت خود ندانید و دلیل آن هم تقلبها و جابهجایی تراز کل شرکتکنندگان است حتی افرادی که تقلب هم نمیکنند گرفتار میشوند. در هنگام آزمون، مهمترین ملاک برای شما باید وضعیت خودتان باشد و مقایسه آن با آزمونهای قبلی از لحاظ درصدی که کسب کردهاید. در سایت بخون یک بانک اطلاعاتی کامل درباره موفقیت در آزمون در اختیار شما عزیزان قرار دادهایم، برای دسترسی به محتواهای ویژه بهصورت رایگان توصیه میکنم از لینکهای زیر استفاده کنید:
- تحلیل آزمون
- مدیریت زمان جلسه آزمون
- روش کاهش تعداد پاسخهای غلط در آزمونهای آزمایشی
- روش افزایش تراز آزمون
کدام آزمون شرکت کنیم؟
موضوع اصلی این مقاله انتخاب بهترین آزمون آزمایشی کنکور برای تمامی رشتهها است. از همینجا قول میدهم که با خواندن دقیق این مقاله توانایی مقایسه و انتخاب آزمون برای شما از آب خوردن هم سادهتر خواهد شد و دیگر دغدغهای از بابت انتخاب آزمون آزمایشی نخواهید داشت. تا 5 سال قبل شاید تعداد محدودی از آزمونها شناخته شده بودند مانند قلمچی، گاج، گزینه دو، سنجش و … اما در سالهای اخیر تعداد آزمونهای آزمایشی رشد زیادی داشته است و آزمونهای آزمایشی جدیدی هم رونمایی شدهاند که البته در ادامه کاملتر بررسی خواهیم کرد. اما برای انتخاب آزمون آزمایشی باید به چند ملاک دقت کنید:
- تعداد شرکتکنندگان آزمون.
- سطح سوالات آزمون.
- حجم آزمون.
- تطابق آزمون با سوالات کنکور.
- خدمات ارائه شده.
5 فاکتور اصلی برای انتخاب یک آزمون آزمایشی خوب را متوجه شدیم. قرار است این 5 فاکتور کاملا بررسی شوند و بعد از آن به سراغ مقایسه این 5 فاکتور در هر کدام از موسسات شویم. راستی اگر قصد دارید اطلاعاتی درباره وضعیت کنکور سال قبل و عملکرد داوطلبان در تمامی رشتهها اعم از تعداد افرادی که درصد منفی، صفر، زیر 50، 100% و … کسب کردهاند و همچنین درصد رتبههای زیر 1000 کنکور در هر درس بهدست بیاورید توصیه میکنم از لینک میانگین درصدهای کنکور هم دیدن کنید.
تعداد شرکتکنندگان آزمون
اولین و مهمترین ملاک انتخاب بهترین آزمون آزمایشی، تعداد شرکتکنندگان آن آزمون است. هرچند در بعضی از آزمونها باوجود تعداد بالای شرکتکنندگان، بهدلیل تقلبها نمیتوان از این مزیت به عنوان پارامتر سنجش وضعیت استفاده کرد. اما در هرصورت اولین ملاک برای انتخاب یک آزمون آزمایشی، تعداد داوطلبان آن آزمون باید باشد. اما این موضوع چرا مهم است؟
اگر دقت کنید و کارنامه آزمون خود را بررسی کنید، در یکی از جداول رتبه شما در بین داوطلبان همپایه خود نوشته شده است و با کمک این پارامتر شما وضعیت نسبی خود را در میان رقیبان خواهید سنجید و این موضوع بهخصوص در آزمونهای جامع کنکور که حدودا از اردیبهشت برگزار میشود تاثیر بسیار مفیدی میتواند داشته باشد. از نظر جامعه آماری در بین تمامی آزمونهای آزمایشی درحال حاضر قلمچی بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.
راستی درجریان هستید که دامهای تستی آزمون و کنکور همواره باعث ایجاد چالش میان داوطلبان شده است؛ اگر دوست ندارید گرفتار دامهای تستی طراح در آزمون آزمایشی و کنکور شوید توصیه میکنم حتما مقاله دامهای تستی آزمون را مطالعه کنید.
سطح سوالات آزمون
دومین عامل مهم در انتخاب آزمون آزمایشی خوب برای کنکور، سطح سوالات آن آزمون است. معمولا بعد از برگزاری کنکور هر موسسه و آزمون آزمایشی لیستی تحت عنوان تطابق آزمون با سوالات خود را ارائه میدهد که از این نظر معمولا تا چند سال قبل آزمونهای گزینه دو به شدت محبوب بود اما در سالهای اخیر روند سوالات کنکور هم تغیراتی داشته است و طبق آمار غیر رسمی و نظر عده زیادی سوالات آزمونهای سنجش نزدیکی بیشتری با سوالات کنکور دارند. پس از نظر سطح سوالات از نظر آزمونهای سنجش میتوانند جایگاه اول را به خود اختصاص دهند.
البته بد نیست این نکته را هم بدانید که در هر کدام از آزمونهای آزمایشی معمولا یک الی دو درس به شدت به کنکور نزدیک هستند و طبق نظر سنجیها به عنوان مثال در آزمونهای قلمچی درس زیست و فیزیک، در گاج درس دینی، در آزمون ماز درس زیست و … سوالات بسیار خوبی دارند.
حجم آزمون
حجم آزمون بیشتر به برنامهریزی آزمون آزمایشی مربوط است. هر کدام از آزمونهای آزمایشی دارای یک برنامه تحت عنوان برنامه راهبردی هستند و هر شرکتکننده باید طبق آن برنامه خود را برای آزمون آماده کند. اما اینجا یک مشکل به شدت حاد به چشم میخورد؛ عده زیادی به دلیل حجم زیاد برنامه آزمون، نمیتوانند در طول زمان کل آن برنامه را مطالعه کنند و همین میتواند منجر به یک شکست مهم حتی در کنکور آنها شود. فرض کنید در هر آزمون فقط 5% از مطالب آزمون را نتوانید مطالعه کنید. چه زمانی قرار است به سراغ آن مطالب جا مانده بروید و مطالعه کنید؟ اگر بعد از آزمون به سراغ آنها بروید قاعدتا از آزمون بعدی جا خواهید ماند…
پس قبل از انتخاب بهترین ازمون آزمایشی حواستان باشد که آزمونی را انتخاب کنید که حجم آن متناسب با وضعیت مطالعاتی شما باشد. تعدادی از آزمونها مانند قلمچی دو هفته یکبار و تعدادی مانند گزینه دو سه هفته یکبار برگزار میشوند؛ باتوجه به وضعیت مطالعاتی که دارید و سرعت خود هنگام مطالعه باید اقدام به انتخاب کنید. نگران نباشید تا به اینجا فقط به معرفی پارامترهای لازم برای اینکه کدام آزمون شرکت کنیم را بررسی خواهیم کرد در ادامه مطلب تکنیکهایی عملی را یاد خواهید گرفت که در یک روز میتوانید آزمون آزمایشی مد نظرتان را پیدا کنید.
تطابق آزمون با سوالات کنکور
اما تطابق با سوالات کنکور یعنی اینکه در یک آزمون آزمایشی یک سوال طرح شود که عین آن یا مشابه آن در کنکور طرح شود. تطابق با کنکور بسیار مهم است و متاسفانه عده زیادی برداشت اشتباهی از آن دارند؛ تشابه یک سوال با کنکور یعنی اینکه سوالی در آزمون آزمایشی طراحی شود که با همان ادبیات و نهایتا تفاوت در اعداد در کنکور بیاید.
اما یک پیشنهاد! اگر دوست دارید به صورت کامل از زمان کل رویدادهای مربوط به کنکور مطلع شوید توصیه میکنم نگاهی هم به مقاله تقویم کنکور بیندازید که زمان دقیق اتفاقات پیش رو تعین شده است.
خدمات آزمونهای آزمایشی
خدمات آزمونهای آزمایشی هم به نوبه خود برای تعداد زیادی میتواند مهم باشد؛ این خدمات بیشتر حول مشاوره میباشد و در آزمونهای آزمایشی متعدد، شرکتکنندگان دستهبندی شده و هر کدام در اختیار یک فرد که با نام پشتیبان آزمون میشناسیم. اما متاسفانه اینجا یک مشکل اساسی است و تعداد زیادی (نه همه) از پشتیبانان آزمون افرادی هستند که تخصصی در بحث مشاوره ندارند و صرفا کنار دانشآموز هستند. پس خدمات مشاورهای ارائه شده از سمت آزمون آزمایشی جهت رفع اشکل و تحلیل آزمون هم یکی از پارامترهای مهم است.
شاید برایتان سوال باشد که چرا درباره هزینه آزمونهای آزمایشی صحبت نکردیم؟ زیرا هزینه شرکت در آزمونهای آزمایشی باهم تفاوت آنچنانی ندارد ولی در یک مقاله دیگر به زودی یک مقایسه عالی درباره تک تک آزمونها را در اختیارتان قرار خواهیم داد که شامل مقایسه قیمتها، جامعه آماری، ترازها، کارنامهها و … است.
تکنیک سریع انتخاب بهترین آزمون آزمایشی
تا اینجا 5 عامل مهم برای انتخاب آزمون آزمایشی خوب را بررسی کردیم؛ اما قسمت مهم و اصلی از اینجا شروع میشود که قرار است که با کمک آن میتوانید بهترین آزمون متناسب با وضعیت خود را پیدا کنید و در این قسمت دو تکنیک فوقالعاده که مقایسه کننده تمام این 5 فاکتور است را متوجه خواهید شد.
روش اول: بررسی سوالات آزمون بهصورت آزمایشی
برای انتخاب بهترین آزمون آزمایشی برای رشته تجربی، ریاضی و انسانی این است که سوالات یکی از آزمونها مثلا اولین آزمون برگزار شده در مهرماه را برای تمامی موسسات شامل قلمچی، گاج، گزینه دو، سنجش و … را تهیه کنید و در طبق برنامه مربوطه خود را آماده کنید و طبق دستورالعمل زیر پیش بروید:
- آزمونها را دستهبندی کنید؛ دسته اول آزمونهای دو هفته یکبار و دسته دوم آزمونهای سه هفته یکبار.
- طبق برنامه و حجم موجود در برنامه هر آزمون خود را آماده کنید؛ یعنی حجم موجود در برنامه را مطالعه کنید و دو هفته اول که به پایان رسید آزمونهای دسته اول (دو هفته یکبار) و بعد از هفته سوم آزمون دسته دوم (سه هفته یکبار) را حل کنید.
- حل آزمون باید دقیقا عین این باشد که سر جلسه همان آزمون هستید پس مکان حل و زمان حل را دقیقا رعایت کنید.
با اجرای این تکنیک شما هم سطح سوالات هر آزمون را خواهید سنجید و هم حجم آزمون را در انتها با کمک همین دو عامل مهم میتوانید آزمونی را که بیشتر مناسب سطح شماست را انتخاب کنید.
روش دوم: شرکت آزمایشی در یک آزمون
اگر جزو افرادی هستید که تمایلی به اجرای روش اول ندارید، میتوانید ابتدا طبق توضیحات بالا یکی از آزمونها را انتخاب کنید و فقط در یکی از آزمونهای پیش رو شرکت کنید. این روش یک روش دقیق و براساس آزمون و خطا است و توصیه میکنم درصورتی که سال آخر هستید با توجه به زمان محدود استفاده نکنید. بعد از شرکت در آن آزمون دیدتان روشن خواهد شد و هم اطلاعات کاملی درباره حجم همان آزمون، سطح سوالات، تعداد رقیبان و خدمات آن آزمون بهدست خواهید آورد و درصورت رضایت میتوانید در همان آزمون شرکت کنید.
تفاوت این دو روش در این است که روش اول برای مقایسه چند آزمون کاربرد دارد و روش دوم هم برای انتخاب یک آزمون. با اجرای یکی از این دو روش خیالتان راحت خواهد شد که با روش صحیحی آزمون انتخاب کردهاید و توصیه اکید دارم به حرف هیچ کسی اقدام به انتخاب آزمون نکنید.
نکات تکمیلی کدام آزمون آزمایشی شرکت کنم؟
طبق تجربه چند ساله خودم در بحث مشاوره و ارتباط با بیش از 1000 داوطلب متوسطه دوم و کنکور، چند نکته مهم در این بخش مطرح میکنم و اگر آینده تحصیلی خود را ارزشمند میدانید حتما به آنها عمل کنید:
- به حرف هیچکسی (اعم از همکلاسی، رقیب، معلم و …) اقدام به انتخاب آزمون نکنید، زیرا سلایق مطالعاتی بهشدت متنوع است و آزمون مناسب شما با آزمون بقیه ممکن است متفاوت باشد.
- هر زمان و در هر شرایطی که در آزمون ثبتنام کردید درصورتی که احساس کردید به حجم آن آزمون نمیرسید یا از شرایط آن راضی نیستید، آن آزمون را کنار بگذارید زیرا سبب شکست شما خواهد شد.
- یادتان باشد آزمون تضمین کننده موفقیت شما نیست و عده زیادی بدون شرکت در آزمون توانستهاند نتایج درخشانی بهدست آورند.
- گول تبلیغات را نخورید. هر سال اگر دقت کنید حتی در شهر خودتان، بعد از اعلام نتایج اسم رتبهبرترها را تمامی موسسات بهعنوان نتایج خود ثبت میکنند؛ ولی سوال اینجاست که آیا یک نفر میتواند همزمان در سه آزمون مختلف شرکت کرده باشد؟
- هدفتان از شرکت در آزمون باید پیشرفت وضعیت درسی خود باشد؛ به تراز دقت نکنید و سعی کنید بعد از هر آزمون حتما تحلیل آزمون انجام دهید و سوالات را با دقت بررسی کنید که میتواند معجزه ساز شود.
- اصلا به سراغ شرکت در چند آزمون نباشید، همین چند روز قبل با یکی از دانشآموزان که 6 سال پشت کنکور است صحبت میکردم و متوجه شدم همزمان در 3 آزمون شرکت کرده برای امسال… اما در هر آزمونی که شرکت کردید سعی کنید سوالات سایر آزمونها را نیز از اینترنت تهیه و بررسی کنید.
خب دوستان عزیزم به انتهای مقاله روش انتخاب بهترین ازمون ازمایشی هم رسیدیم و امیدوارم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. درصورتی که درباره انتخاب بهترین آزمون آزمایشی برای انسانی، ریاضی و تجربی هنوز دچار ابهام هستید حتما از طریق نظرات سوال خود را مطرح کنید تا سریعا پاسخ دهیم. با امتیاز به این مقاله هم به شدت باعث دلگرمی ما خواهید شد. درضمن برای دسترسی به سایر مقالات مرتبط هم میتوانید از طریق لینکهای زیر اقدام کنید:
- کنکور
- آزمون آزمایشی
- مشاوره کنکور
- بودجه بندی کنکور
- روش مطالعه دروس کنکور
- چگونه برای کنکور خلاصهنویسی کنیم؟
- چگونه صبح زود بیدار شویم درس بخوانیم؟
سوالات متداول آزمون آزمایشی خوب برای کنکور
- برای رشته انسانی کدام آزمون بهتر است؟
کافیست وارد مقاله شوید تا بتوانید بهترین آزمون آزمایشی برای رشته ریاضی، تجربی و انسانی را مشاهده کنید. - آیا در این مقاله مقایسه آزمونهای آزمایشی هم انجام شده است؟
بله. پارامترهای مهم مقایسه آزمونهای آزمایشی را میتوانید داخل مقاله مشاهده کنید.
درضمن اگر شما هم کسب و کار مرتبط با زمینه آموزش و کنکور دارید، سایت بخون یک مرجع مناسب برای پذیرش تبلیغات شماست؛ برای اطلاع کامل از طرحهای موجود کافیست روی لینک تبلیغات کلاس کنکور کلیک کنید.