یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

مدیریت زمان جلسه آزمون

دوست خوبم سلام. من شایان مامندی هستم مشاور تحصیلی و امروز از سایت بخون کنار شما عزیزان هستم با یک مقاله طوفانی تحت عنوان مدیریت زمان جلسه آزمون. مدیریت زمان در آزمون جزو یکی از دغدغه‌های اصلی افرادی است که زمان کم می‌آورند و حتی با وجود تلاش فراوان نمی‌توانند نتیجه مطلوبی کسب کنند؛ متاسفانه محتواهای موجود در وب هم آنگونه که باید، راهکارهای عملی در اختیارتان قرار نمی‌دهند. اما امروز داستان کاملا متفاوت است… . اگر شما هم با مشکل “چگونه زمان آزمون را مدیریت کنیم” مواجه هستید، در این مقاله راه‌حل‌های عملی و تست شده را در اختیارتان قرار خواهم داد.

اما فقط خواندن این مقاله اهمیتی ندارد، دوست دارید ده بار مطالعه کنید و تکنیک‌های مدیریت زمان سر جلسه آزمون را مرور کنید؛ تا زمانی که به معنای واقعی به‌صورت عملی این تکنیک‌ها را اجرا نکنید ارزشی ندارد. اما درصورتی که این تکنیک‌ها را به‌صورت عملی اجرا کنید فرقی هم ندارد به دنبال مدیریت زمان آزمون قلم‌چی و … باشید یا مدیریت زمان آزمون کنکور، مطمئن باشید دیگر مشکل کمبود زمان را تجربه نخواهید کرد. تا انتها با من همراه باشید و در هر بخش هم دچار ابهام یا سوالی شدید سریعا از بخش نظرات مطرح کنید؛ قول می‌دهم تمامی نظرات را بخوانم و بهترین راه‌حل را در اختیارتان قرار دهم.

عوامل موثر در مدیریت زمان جلسه آزمون

تکنیک‌های مدیریت زمان سر جلسه آزمون

عوامل موثر در مدیریت زمان جلسه آزمون را قرار است به دو دسته تقسیم کنیم؛ دسته اول عواملی که قبل از خود آزمون موثر هستند و دسته دوم هم عواملی که سر جلسه آزمون در مدیریت زمان آزمون قلمچی و کنکور تاثیر دارند. عوامل مربوط به قبل از جلسه آزمون همان میزان تسلط شما روی مباحثی است که قرار است در آزمون بیایند و همچنین تعداد تستی که برای آزمون حل کرده‌اید. بیایید موضوع را بازتر کنیم تا بهتر متوجه شوید…

تاثیر تسلط روی درسنامه‌ها و حل تست برای مدیریت زمان در آزمون

در هر آزمونی، چه کنکور و چه آزمون‌های آزمایشی، اگر برای شما هم سوال است که چگونه زمان آزمون را مدیریت کنیم باید بدانید که مرحله اول مربوط به قبل شرکت در آزمون است و زمانی هم رخ می‌دهد که در حال آماده‌سازی خود برای آزمون هستید. یادتان باشد شما هرچه‌قدر تسلط بیشتری روی درسنامه‌ها بیشتر باشد خب قاعدتا بهتر از پس حل تست‌ها بر خواهید آمد و سریع‌تر هم به آنها پاسخ می‌‍دهید. اما اینجا یک استثنا هم وجود دارد؛ برای رسیدن به موفقیت و افزایش سرعت تست‌زنی کنکور و آزمون، تنها سواد نمی‌تواند به کمک شما بیاید. اگر قصد دارید به معنای واقعی هم مدیریت زمان در آزمون‌های تستی را یاد بگیرید و هم یک عملکرد خوب برای رتبه زیر 100 داشته باشید یک توصیه طلایی برای شما دارم. باید آنقدر تست حل کنید که زمانی که در جلسه آزمون یا کنکور حضور پیدا کردید مشابه اکثر سوالات را قبلا حل کرده باشید.

شاید با خود بگویید که این موضوع زمان زیادی نیاز دارد ولی اصلا اینگونه نیست، به شرط داشتن برنامه‎‌ریزی اصولی و صحیح این مورد کاملا حل خواهد شد. الان با خود می‌گویید برنامه خوب از کجا بیاورم؟ خب یک خبر خوب هم برایتان دارم. در قالب دو مقاله کاملا جنجالی صفر تا صد برنامه‌ریزی را آموزش داده‌ام، به نحوی که دیگر نیازی به مشاور برای نوشتن برنامه نخواهید داشت؛ برای دسترسی کافیست از لینک‌های زیر استفاده کنید:

خب بخش اول یعنی همان عوامل قبل آزمون در مدیریت زمان سر جلسه آزمون را بررسی کردیم، الان زمان آن است که به بررسی سایر عوامل موثر در مدیریت زمان  در آزمون‌های تستی بپردازیم. راستی درست است که محتوای مقاله امروز مدیریت زمان در آزمون کنکور و آزمون‌های آزمایشی است، اما همین نکات را اگر برای امتحان تشریحی هم اجرا کنید در مدیریت زمان برای امتحان هم به شدت به شما کمک خواهد کرد.

عوامل موثر در مدیریت زمان سر جلسه آزمون

الان فرض کنید در جلسه آزمون هستید، چه عواملی در مدیریت زمان و کاهش و افزایش زمان پاسخ به تست‌ها موثر است؟ دقت کنید که ابتدا به بررسی عوامل موثر بر سرعت آزمون خواهیم پرداخت و سپس به سراغ راه‌حل و تکنیک‌های مدیریت زمان آزمون برای هرکدام خواهیم پرداخت.

اولین عامل موثر که کنترل زمان را از دست شما خارج می‌کند، عدم توجه به خود زمان است. این مورد هم در آزمون‌های آزمایشی و هم در کنکور بسیار زیاد دیده می‌شود؛ افرادی که به زمان و ساعت توجه ندارند قربانیان این عامل هستند. دومین عامل موثر در مدیریت زمان “دل نکندن” است.  عده زیادی وجود دارند که سر جلسه آزمون با یک سوال گلاویز می‌شوند و حتی ممکن است 10 دقیقه سر یک سوال بمانند و این موضوع مانند یک سم می‌ماند. البته همانطور که اشاره کردم در ادامه نحوه مدیریت زمان در آزمون یا همان تکنیک مدیریت زمان در آزمون‌های تستی را در اختیارتان قرار خواهم داد. سومین عامل موثر هم عدم تفکیک تست‌های آسان و سخت و همچنین تست‌هایی است که صورت سوال آنها طولانی می‌باشد و ممکن است زمان نسبتا زیادی را از شما بگیرند.

خب رفقا، تا به اینجا اصلی‌ترین مربوط به کم آوردن زمان در جلسه آزمون را بررسی کردیم، از اینجا به بعد بخش اصلی ماجرا شروع خواهد شد که همان تکنیک‌های مدیریت زمان آزمون است و فرقی هم ندارند به دنبال مدیریت زمان در آزمون تیزهوشان باشید یا آزمون‌های آزمایشی و کنکور و یا آزمون تشریحی مدرسه. با دقت ادامه مطلب را بخوانید تا یک بار برای همیشه مشکل کم آوردن زمان در جلسه آزمون را با هم حل کنیم.

چگونه زمان آزمون را مدیریت کنیم؟ | راهکارهای قبل از حضور در آزمون

شروع راهکار ما مربوط به زمان قبل از برگزاری آزمون یا همان زمان مطالعه و حل تست شماست؛ اولین عامل موثر تسلط کامل روی مباحث و درسنامه‌هاست. یعنی تا زمانی که روی درسنامه به‌صورت کامل مسلط نشده‌اید سراغ درس یا مباحث بعدی نروید. اگر از روی منبعی که دارید متوجه نشدید، اسم همان مبحث را داخل اینترنت سرچ کنید و از آموزش‌های رایگان وب استفاده کنید، اگر باز هم تسلط کامل به دست نیاوردید به کلاس بروید تا مشکلی که در آن مبحث دارید کامل حل شود.

دومین راهکار مربوط به زمانی است که در منزل تست می‌زنید. متاسفانه عده زیادی تست می‌زنند و اصلا زمان نگه نمی‌دارند و این موضوع در میان داوطلبان خود من هم دیده می‌شود. بگذارید از قانون پارکینسون استفاده کنیم. قانون پارکینسون بیان می‌کند که “برای انجام هر کاری، هرچه‌قدر زمان اختصاص دهید، انجام آن کار همانقدر طول خواهد کشید.”

چگونه زمان آزمون را مدیریت کنیم

اگر قصد دارید از قبل آزمون یا حتی همین الان برای مدیریت زمان خود اقدام کنید، توصیه می‌کنم که در منزل هر تستی که حل می‌کنید زمان دار باشد.

اما تبصره مهم: تست‌هایی که در منزل حل می‌کنید حالت آموزشی دارند و اصلا هم انتظاری ندارم که طبق زمان خود کنکور برای هر تست زمان اختصاص دهید؛ زیرا شما علاوه بر حل تست به تحلیل تست و رفع اشکال هم نیاز دارید. توصیه می‌کنم برای هر تست نسبت به سختی مبحث مربوطه بین 3 الی 5 دقیقه زمان اختصاص دهید.

مثلا افرادی که با کتاب هرکول برای ریاضی یا زیست جامع خیلی سبز پیش می‌روند، یادگیری آنها حالت نکته و تست دارد و برای هر تست می‌توانند همراه با حل و تحلیل 5 دقیقه زمان اختصاص دهند. اما برای حل تست‌هایی مانند فصل 1 فیزیک یا شیمی یا زیست دهم زمان استاندارد حدودا 3 دقیقه است. با انجام این کار هم بازدهی مطالعه شما افزایش خواهد یافت و هم اینکه تمرینی برای مدیریت زمان در امتحان و کنکور را تجربه خواهید کرد.

تکنیک‌های مدیریت زمان سر جلسه آزمون

الان سر جلسه آزمون هستیم، برای کنترل زمان آزمون باید چه کاری انجام دهیم؟ خب یادتان هست در بخش‌های قبلی ذهن را تشبیه به یک عضله کردیم؟ برای شروع یک تمرین اولین کار گرم کردن عضلات است، این موضوع درباره خود ذهن هم صدق می‌کند. پس اولین تکنیک مدیریت زمان در کنکور و آزمون، گرم کردن ذهن است، اما چگونه ذهن را باید گرم کنیم؟

برای گرم کردن ذهن خود بهترین راه‌حل این است که توانایی حل تست را به خودتان ثابت کنید تا هم ذهنتان گرم شود و هم انگیزه بگیرید. برای این کار کافیست با درس مورد علاقه خود آزمون را شروع کنید یا درسی که تسلط بیشتری روی آن دارید، به دنبال سوالات ساده باشید که از پس آنها بربیایید. وقتی چند تست را حل کردید باور کنید خود به خود روحیه شما تقویت می‌شود و سریع‌تر تست‌های دیگر را حل خواهید کرد.

دومین روش کنترل زمان در جلسه آزمون هم این است که حتما یک ساعت مچی با خود داشته باشید، در جلسه آزمون دقیقا براساس زمانی که برای هر درس در نظر گرفته شده پیش بروید، به عنوان مثال سر جلسه کنکور، مدت زمان معین برای پاسخ به تست‌های ریاضی کنکور 50 دقیقه است و فرض کنید آزمون راس ساعت 8 شروع خواهد شد. تحت هر شرایطی بعد از ساعت 8:50 دقیقه به سراغ درس بعدی یعنی زیست بروید. این تکنیک را در خانه و حین حل آزمون‌های جامع و همچنین آزمون‌های آزمایشی هم اجرا کنید.

سومین روش نحوه مدیریت زمان آزمون هم به سبک خاصی از سوالات مربوط است؛ در جلسه آزمون سوالاتی وجود دارد که صورت بسیار طولانی دارند یا با خواندن آنها می‌دانید که راه حل طولانی دارند، کافیست این سوالات را علامت بزنید و فعلا حل نکنید، در انتهای آزمون یا بعد از بررسی تمام سوالات همان درس، به سراغ این نوع سوالات علامت زده بیایید و به حل آنها بپردازید. یادتان باشد در جلسه کنکور تمام سوالات یک درس ارزش برابر دارند و نباید با وقت گذاشتن بر روی اینگونه سوالات که معلوم نیست به پاسخ برسید یا نه، سوالات ساده‌تر بعدی را بسوزانید.

اما چهارمین روش مدیریت زمان آزمون این است که صادقانه به قضیه نگاه کنیم؛ آیا قرار است سر جلسه کنکور به همه سوالات پاسخ دهید و همه دروس را 100 بزنید؟ خب قاعدتا نه، در حالت عادی برای رسیدن به رشته خوب تنها پاسخ به 50 الی 70 درصد سوالات کافیست و مطمئن باشید اگر منطقی به قضیه فکر کنید مشکلی از بابت زمان نخواهید داشت. درضمن در هر رشته‌ای مثلا رشته تجربی و درس زمین، رشته ریاضی و دروس ریاضیات گسسته و هندسه، رشته انسانی و دروسی مانند تاریخ و جغرافیا، دروسی هستند که داوطلبان زیادی به آنها پاسخ نمی‌دهند و زمان این دروس برای سایر دروس ذخیره خواهد شد.

نحوه مدیریت زمان کنکور با کمک شبیه‌سازی

یکی از اشتباهات بزرگ کنکوری‌ها عدم شبیه‌سازی آزمون کنکور در روزهای پایانی است. شبیه‌سازی فضای کنکور علاوه بر کمک به مدیریت زمان سر جلسه کنکور، از استرس روز کنکور نیز می‌کاهد. اما شرایط شبیه‌سازی فضای کنکور این است که یک تک صندلی مانند خود کنکور تهیه کنید و سوالات آزمون‌های جامع آزمایشی یا کنکور 3 سال اخیر داخل و خارج‌ از کشور را تهیه کنید. راس ساعت مقرر کنکور هر روز صبح حل آزمون را شروع کنید و حتی لباسی که روز کنکور قرار است بپوشید را تن کنید. دقیقا تمام تکنیک‌های مدیریت زمان در جلسه آزمون که در بالا آموزش داده شد را هم عینا رعایت کنید. با رعایت این تکنیک‌ها مطمئن باشید از پس کنترل زمان در جلسه آزمون قلمچی و کنکور بر خواهید آمد و دیگر با کمبود زمان مواجه نخواهید شد.

راستی اگر مشاور تحصیلی هستید و قصد دارید در زمینه انتخاب رشته برای خود تبلیغات انجام دهید توصیه می‌کنم حتما از صفحه تبلیغات انتخاب رشته کنکور سراسری دیدن کنید.

5/5 - (2 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
3 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا