صفر تا صد معرفی رشته اتاق عمل

در چند سال اخیر رشته اتاق عمل، توجهات بسیاری را به‌خود جلب کرده و یکی از رشته‌های محبوب دانشگاهی علوم تجربی محسوب می‌شود؛ اگر شما هم جزو دوست‌داران رشته اتاق عمل هستید و سوالاتی نظیر رشته اتاق عمل چیست، مناسب چه افرادی است، بازارکار آن به‌ چه صورت است و … دارید خوشحال باشید؛ زیرا در این مقاله همه چیز درباره رشته اتاق عمل توضیح داده شده است.

من یاش‌گین ولی‌پور هستم و امروز در بخون صفر تا صد معرفی رشته اتاق عمل را در اختیار شما قرار می‌دهم. اما قبل از شروع باید بدانید که رشته اتاق عمل جزو رشته‌های کارشناسی زیرگروه ۱ تجربی و پذیرش آن به صورت بومی گزینی استانی است؛ یعنی ۸۰ درصد بومی‌های همان استان و ۲۰ درصد از استان‌های دیگر قبول می‌شوند. همچنین جز رشته ستاره دار هم محسوب می‌گردد به این معنی که از هر جنسیت چه دختر و چه پسر باید حداقل ۳۰ درصد در کلاس حضور داشته باشند.

درضمن، در انتهای همین مقاله می‌توانید نکات طلایی رشته اتاق عمل از زبان شایان مامندی مشاور تحصیلی را نیز مطالعه کنید که دید بهتری در انتخاب رشته اتاق عمل را در اختیارتان قرار خواهد داد.

رشته اتاق عمل چیست؟

تکنیسین اتاق عمل چیست؟

یکی از رشته‌های پیراپزشکی محبوب در بین داوطلبان کنکور تجربی رشته اتاق عمل می‌باشد. این رشته از زیر مجموعه‌های گروه علوم پزشکی محسوب شده که دانشجویان در طول دوره تحصیل، ضمن آشنایی با تکنولوژی‌‌های نوین جراحی و اصول جدید اتاق عمل با نحوه مراقبت از بیمار نیز آشنا می‌شوند. در نظر داشته باشید که فارغ‌التحصیلان این رشته را باید عضوی از تیم بهداشتی و درمانی باید بدانیم که در زمینه‌هایی مانند کمک به اجرای یک عمل جراحی با نتایج مورد نظر در بخش‌های اتاق عمل بیمارستان و مراکز مراقبتی سیار در کنار پزشکان، پرستاران و هوشبران، به ایفای نقش می‌پردازند. در واقع هدف از ارائه این رشته تربیت نیروی انسانی آگاه، متعهد و کارآمد است که با کسب توانایی های حرفه‌‌ای بتوانند به نحو احسن در اتاق عمل خدمت نمایند.

راستی در کنکور 1402 به بعد، برگزاری کنکور باتغیراتی مواجه خواهد شد، اگر شما هم جزو افرادی هستید که در سال 1402 و یا سال‌های بعد قرار است کنکور دهید، توصیه می‌کنم از لینک‌های زیر هم استفاده کنید:

رشته اتاق عمل مناسب چه افرادی است؟

علاقه‌مندان به رشته اتاق عمل باید روحیه لازم برای کار و حضور در اتاق عمل را داشته باشند. افرادی که از جراحی، خون و مانند این ها واهمه دارند، نمی‌توانند در این رشته موفق شوند. همچنین افراد علاقه‌مند به این رشته باید حس مسئولیت‌پذیری بالایی داشته باشند. چرا که با جان انسانها در ارتباط اند و کوچک‌ترین بی‌مسئولیتی می‌تواند عواقب سنگینی را به دنبال داشته باشد. داشتن صداقت و پایبندی به اصول اخلاقی، صبور و علاقه مند بودن به کمک کردن و رفع نیازهای دیگران نیز برای یک کارشناس اتاق عمل از ملزومات است. لازم به ذکر است که علاقه‌مندان به این رشته باید از سرعت عمل و دقت بالایی در انجام امور برخوردار بوده و بتوانند در شرایط بحرانی و حساس، امور را اداره نمایند.

در انتها با توجه به اینکه شرایطی همچون ایستادن طولانی مدت، جا به جایی و بلند کردن وسایل سنگین، بیماری‌های مسری، بوهای نامطبوع، مواد خطرناک و … جزو موارد اجتناب ناپذیر این رشته هستند، فرد باید توانایی جسمی بالایی داشته باشد در غیر اینصورت بهتر است نسبت به انتخاب خود تجدید نظر کنید!

بازار کار رشته اتاق عمل

علاقه‌مندان به این رشته می‌توانند در بخش‌های مختلفی از مراکز خدمات درمانی – بهداشتی مشغول مانند بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، اورژانس، بخش‌های جراحی، اتاق عمل، ریکاوری، مراکز آندوسکوپی، رادیولوژی و … مشغول به کار شوند. به طور کلی زمینه کاری برای اشتغال فارغ‌التحصیلان این رشته، در هر مکانی که نیاز به اتاق عمل یا مهارت های فنی آن باشد، فراهم است و افراد از دو طربق می توانند وارد این رشته شوند. اول این که دانشجویان مقطع کاردانی می‌توانند، آموزش‌های عمومی دوره اتاق عمل را فرا گرفته و جهت ایفای نقش، به عنوان فرد سیار و اسکراب (دست شسته) آماده شوند. سپس در صورت علاقه و سپری کردن دوره‌ای یک و نیم تا دو ساله می‌توانند به عنوان کمک اول جراح مشغول به کار شوند. دوم اینکه فارغ التحصیلان دوره کارشناسیرشته پرستاری با گذراندن یک دوره دو ساله به عنوان تکنسین اتاق عمل، وارد دنیای کار شوند.

در این بخش قصد دارم به شما مقالات مشاوره‌ای ناب سایت بخون که کاملا رایگان در اختیار شما قرار گرفته و سرشار از نکات ناب آست را معرفی کنم؛ برای دسترسی به هرکدام کافیست از لینک‌های زیر استفاده کنید:

در آمد رشته اتاق عمل چقدر می‌باشد؟

در آمد رشته اتاق عمل در ایران

درآمد افرادی که به موجب فارغ التحصیلی از این رشته وارد دنیای کار می شوند، فارغ‌التحصیللان این رشته مانند بسیاری از رشته‌های علوم پزشکی و پیراپزشکی دیگر از اوضاع درآمدی خوبی برخوردار هستند. اما در نظر داشته‌ باشد که درآمد هر یک از کارشناسان اتاق عمل، بسته به تجربه، مهارت، محیط کار و … متفاوت است، حداقل حقوق برای افرادی که در بخش‌های دولتی مشغول هستند 4 میلیون تومان است. بنابراین عوامل زیادی می‌تواند بر میزان حقوق ماهیانه و یا سالانه این افراد تاثیرگذار باشد. پس عدد دقیقی به عنوان حقوق یک تکنسین اتاق عمل وجود ندارد. گستردگی زمینه کاری این افراد نیز یکی دیگر از عوامل موثر بر متغیر بودن درآمد آنهاست.

تکنسین‌های اتاق عمل به این دلیل که دستیار پزشک جراح هستن کم کم مهارت انجام بعضی از کارهای جراحی را در حین عمل یاد میگیرند و ممکن است پزشک جراح درصدی جدا از حقوقشان برای آنها در نظر بگیرد که میتواند درآمدشان را افزایش یابد. همچنین برخی کارشناس‌های اتاق عمل هم با شرکت‌های تجهیزات پزشکی همکاری میکنند.

در آمد رشته اتاق عمل در خارج از کشور

این حرفه در همه دنیا دارای بازار کار بسیار خوبی است و در واقع متخصصین جراحی برای انجام مراحل جراحی عالی، به یک تکنسین جراحی در کنار خود نیاز دارند. میزان تقاضا برای جذب این افراد بسیار زیاد است و با توجه به افزایش جمعیت پیش‌بینی می‌کنیم تا سال 2028، 9 درصد رشد داشته باشد و میزان استخدامی این افراد در بیمارستان‌ها افزایش بیابد. این حرفه در سال 2020 جز 50 شغل برتر شناخته شده است. لازم به ذکر است که داکوتای شمالی بهترین مکان برای این افراد است. همچنین داکوتای جنوبی، مونتانا، نبراسکا، آیووا، ویرجینیا غربی، آلاسکا از جمله بهترین ایالت‌ها برای این رشته هستند.

تکنسین های جراحی در ایالات متحده به طور متوسط ​​42398 دلار در سال یا 20.38 دلار در ساعت حقوق می‌گیرند.

راستی؛ ما در سایت بخون معرفی سایر رشته‌ها را هم در اختیار شما عزیزان قرار داده‌ایم. برای مشاهده فقط کافیست از طریق جدول زیر، رشته‌ای که به آن نیاز دارید را انتخاب کنید و به اطلاعات مفید آن دسترسی داشته باشید.

گرایش‌های رشته اتاق عمل

این رشته در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دارای گرایش خاصی نیست. این داوطلبان برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس، می توانند در ارشد تکنولوژی اتاق عمل و ارشد رشته‌های دیگر مانند تکنولوژی گردش خون، علوم تشریحی، مهندسی پزشکی (بیوالکتریک و زیست مواد)، فیزیولوژی، پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان، اقتصاد بهداشت، برنامه ریزی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی، ارزیابی فناوری سلامت، رفاه اجتماعی، اتاق عمل، انفورماتیک پزشکی، آمار زیستی، ارگونومی، ژورنالیسم پزشکی، علوم بهداشتی در تغذیه، اطلاع رسانی و کتابداری پزشکی، اپیدمیولوژی، آموزش بهداشت، تاریخ علوم پزشکی، علوم تشریحی، علوم تغذیه، نانوتکنولوژی پزشکی، آموزش پزشکی، فناوری اطلاعات سلامت، زیست فناوری پزشکی، مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، پرستاری مراقبت‌های ویژه و تکنولوژی آموزشی در علوم پزشکی هم تحصیل کنند.

رشته اتاق عمل در دانشگاه

شما برای تحصیل در رشته اتاق عمل باید 4 سال زمان در دانشگاه صرف کنید که در مجموع شامل 8 ترم تحصیلی می‌باشد و پس از 4 سال می‌توانید با شرکت در آزمون‌های ارشد و دکتری وزارت بهداشت، برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام کنید.

دروس رشته اتاق عمل در دانشگاه

دروس رشته اتاق عمل شامل دروس عمومی، تخصصی، کارآموزی و کارآموزی در عرصه به شرح زیر هستند:

دروس عمومی کارشناسی اتاق عمل

نام درستعداد واحد نام درس 2تعداد واحد2
دو درس ازدروس مبانی نظری اسلام4ادبیات فارسی3
یک درس از دروس اخلاق اسلامی2زبان عمومی3
یک درس از دروس انقلاب اسلامی2تربیت بدنی 11
یک درس ازدروس تاریخ وتمدن اسلامی2تربیت بدنی 21
یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی2دانش خانواده و جمعیت2

دروس پایه و تخصصی کارشناسی اتاق عمل

نام درستعداد واحدنام درس2تعداد واحد2
تشریح 12آشنایی با بیماریهای داخلی و مراقبتهای آن4
تشریح 22تکنولوژی اتاق عمل گوارش و غدد و مراقبتهای آن3
فیزیولوژی 12تکنولوژی اتاق عمل زنان و ارولوژی (اداری - تناسلی) 2
فیزیولوژی 21تکنولوژی اتاق عمل توراکس(قلب و عروق) و مراقبتهای آن3
بیوشیمی 1تکنولوژی اتاق عمل اعصاب و مراقبتهای آن2
باکتریولوژی و انگل شناسی2تکنولوژی اتاق عمل ENT فک و صورت و دهان و دندان و مراقبتهای آن2
تکنولوژی اتاق عمل ارتوپدی و مراقبتهای آن2تکنولوژی اتاق عمل چشم و مراقبتهای آن1
آسیب شناسی و بافت شناسی2تکنولوژی اتاق عمل اطفال و نوزادان و مراقبتهای آن1
خون شناسی و انتقال خون2تکنولوژی اتاق عمل ترمیمی، پوست و سوختگی و مراقبتهای آن2
تکنولوژی اتاق در اورژانس، تروما و بحرانها و حوادث غیر مترقبه و مراقبتهای آن1آشنایی با وسایل و تجهیزات اتاق عمل2
ایمونولوژی1بیهوشی و مراقبتهای آن2
آمار حیاتی1روش احیای قلبی و ریوی و اصول مراقبت های ویژه2
روش تحقیق در اتاق عمل2اصول مراقبت در اتاق بهبودی1
فناوری اطلاعات در اتاق عمل1فوریتهای پزشکی1
فیزیک پزشکی و الکتریسیته و رباتیک و کاربرد آن در اتاق عمل2مدیریت در اتاق عمل2
روان شناسی عمومی2اخلاق حرفه ای در اتاق عمل1
داروشناسی2آشنایی با کلیات تصاویر رادیولوژی رایج در اتاق عمل1
اصطلاحات پزشکی2زبان تخصصی2
بهداشت روان در اتاق عمل1بهداشت در اتاق عمل2
اصول و فنون مهارتهای بالینی1اصول و فنون عملکرد فرد اسکراب2
تغذیه در جراحی1اصول استریلیزاسیون و ضد عفونی1
مقدمه ای بر تکنولوژی اتاق عمل1جمع74

دروس کارآموزی کارشناسی اتاق عمل

نام درستعداد واحدنام درس2تعداد واحد2
کارآموزی مهارتهای بالینی 2کارآموزی رفتار در اتاق عمل1
کارآموزی بخش استریل مرکزی1کارآموزی اصول و فنون عملکرد فرد سیار2
کاراموزی اصول و فنون عملکرد فرد اسکراب2کارآموزی تکنیک اتاق عمل 1و24
کارآموزی روشهای احیای قلبی ریوی1کارآموزی اصول مراقبت در اتاق بهبودی2
کارآموزی در اتاق عمل اورژانس1کارآموزی مدیریت در اتاق عمل2

دروس کارآموزی در عرصه کارشناسی اتاق عمل

نام درستعداد واحدنام درس2تعداد واحد2
کارآموزی در عرصه ارتوپدی 2کارآموزی در عرصه فک و صورت *1
کارآموزی در عرصه اتاق عمل اعصاب2کارآموزی در عرصه توراکس *1
کاراموزی در عرصه اتاق عمل جراحی پلاستیک و ترمیمی *1کارآموزی در عرصه ENT1
کارآموزی در عرصه زنان1کارآموزی در عرصه اطفال *1
کارآموزی در عرصه اورولوژی (ادراری ـ تناسلی)1کارآموزی در عرصه جراحی گوارش و غدد 2
کارآموزی در عرصه قلب و عروق *1کارآموزی در عرصه در یک حیطه جراحی ( انتخابی)1
کارآموزی در عرصه چشم1جمع16

رشته اتاق عمل در مجموع 130 واحد درسی دارد که 74 واحد تخصصی، 22 واحد عمومی، 16 واحد کارآموزی در عرصه و 18 واحد نیز کارآموزی است.

طرح تعهد خدمت رشته اتاق عمل

طرح تعهد خدمت رشته اتاق عمل

برای دریافت مدرک لیسانس از رشته اتاق عمل، لازم است پس از گذراندن تحصیلات دانشگاهی، طرح 2 ساله نیز گذرانده شود. طی کردن طرح برای همه دانش آموختگان رشته‌های علوم پزشکی و پیراپزشکی اجباری است و معافیت از آن فقط برای بعضی دانشجویان دارای شرایط خاص امکان‌پذیر است.

ظرفیت رشته اتاق عمل در دانشگاه سراسری

نام دانشگاهظرفیتدوره تحصیلینام دانشگاه2ظرفیت2دوره تحصیلی2
دانشگاه علوم پزشکی تهران22روزانهدانشگاه علوم پزشکی کردستان - سنندج18روزانه
دانشگاه علوم پزشکی مراغه20روزانهدانشگاه علوم پزشکی کردستان- سنندج3شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی ارومیه22روزانهدانشگاه علوم پزشکی بم15روزانه
دانشگاه علوم پزشکی خوی20روزانهدانشگاه علوم پزشکی جیرفت18روزانه
دانشگاه علوم پزشکی اردبیل24روزانهدانشگاه علوم پزشکی رفسنجان24روزانه
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان18روزانهدانشگاه علوم پزشکی رفسنجان4شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی کاشان16روزانهدانشگاه علوم پزشکی کرمان20روزانه
دانشگاه علوم پزشکی کاشان 4شهریه پردازدانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه15روزانه
دانشگاه علوم پزشکی البرز - کرج25روزانهدانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه5شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی البرز - کرج5شهریه پردازدانشگاه علوم پزشکی یاسوج20روزانه
دانشگاه علوم پزشکی ایلام18روزانهدانشگاه علوم پزشکی گلستان - گرگان25روزانه
دانشگاه علوم پزشکی ایلام5شهریه پردازدانشگاه علوم پزشکی گیلان - رشت (شهرستان لنگرود)18روزانه
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر20روزانهدانشگاه علوم پزشکی گیلان - رشت (شهرستان لنگرود)2شهریه پرداز
دانشگاه شاهد تهران35روزانهدانشگاه علوم پزشکی لرستان 15روزانه
دانشگاه شاهد تهران35روزانهدانشگاه علوم پزشکی لرستان15روزانه
دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران - تهران10روزانهدانشگاه علوم پزشکی20روزانه
دانشگاه علوم پزشکی ایران - تهران30روزانهدانشگاه علوم پزشکی مازندران - ساری22روزانه
دانشگاه علوم پزشکی تهران22روزانهدانشگاه علوم پزشکی مازندران - ساری2شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی - تهران18روزانهدانشگاه علوم پزشکی اراک15روزانه
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی - تهران18روزانهدانشگاه علوم پزشکی اراک15روزانه
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی - تهران8شهریه پردازدانشگاه علوم پزشکی خمین18روزانه
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد20روزانهدانشگاه علوم پزشکی ساوه15روزانه
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد - محل تحصیل دانشکده پرستاری بروجن10روزانهدانشکرده علوم پزشکی ساوه5شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند20روزانهدانشگاه علوم پزشکی بندرعباس12روزانه
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند - محل تحصیل دانشکده پرستاری طبس14روزانهدانشگاه علوم پزشکی همدان20روزانه
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند - محل تحصیل دانشکده پیراپزشکی فردوس23روزانهدانشگاه علوم پزشکی همدان5شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی بیرجند - محل تحصیل دانشکده پرستاری قاین19روزانهدانشگاه علوم پزشکی همدان - محل تحصیل دانشکده پیراپزشکی نهاوند15روزانه
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه18روزانهدانشگاه علوم پزشکی یزد15روزانه
دانشگاه علوم پزشکی سبزوار18روزانهدانشگاه علوم پزشکی یزد 5شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی گناباد13روزانهدانشگاه علوم پزشکی یزد - محل تحصیل دانشکده پیراپزشکی ابرکوه10روزانه
دانشگاه علوم پزشکی گناباد5شهریه پردازدانشگاه علوم پزشکی مشهد17روزانه
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی - بجنورد18روزانهدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور - اهواز28روزانه
دانشگاه علوم پزشکی نیشابور18روزانهدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور - اهواز3شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی دزفول 12روزانهدانشگاه علوم پزشکی بهبهان15روزانه
دانشگاه علوم پزشکی دزفول3شهریه پردازدانشگاه علوم پزشکی بهبهان5شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی شوشتر12روزانهدانشگاه علوم پزشکی زنجان20روزانه
دانشگاه علوم پزشکی شوشتر3شهریه پردازدانشگاه علوم پزشکی سمنان - محل تحصیل دانشکده پیراپزشکی سرخه20روزانه
دانشگاه علوم پزشکی آبادان20روزانهدانشگاه علوم پزشکی شاهرود20روزانه
دانشگاه علوم پزشکی زاهدان10روزانهدانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر13روزانه
دانشگاه علوم پزشکی جهرم16روزانهدانشگاه علوم پزشکی زابل18روزانه
دانشگاه علوم پزشکی شیراز23روزانهدانشگاه علوم پزشکی شیراز - محل تحصیل دانشکده پیراپزشکی استهبان3شهریه پرداز
دانشگاه علوم پزشکی شیراز - محل تحصیل دانشکده پیراپزشکی استهبان 10روزانهدانشگاه علوم پزشکی فسا17روزانه
دانشگاه علوم پزشکی قزوین5شهریه پردازدانشگاه علوم پزشکی گراش12روزانه
دانشگاه علوم پزشکی قم20روزانهدانشگاه علوم پزشکی لارستان18روزانه
دانشگاه علوم پزشکی قم2شهریه پردازدانشگاه علوم پزشکی قزوین15روزانه

رشته اتاق عمل بدون کنکور

شرایط ثبت‌نامی بدون کنکور در هر رشته‌ای هر سال متغیر بوده و دانشگاه‌های مربوطه همواره در بازه‌های زمانی ثبت‌نام اطلاعیه‌های مختلفی برای شرح شرایط سالانه منتشر می‌کردند. با گذشت هر سال شرایط اعلامی برای متقاضیان به طرز متفاوتی از سوی سایت خبری دانشگاه آزاد اعلام می‌شد اما حقیقتی که باید در مورد شرایط فعلی و امروزی به آن پرداخت عدم امکان پذیر بودن ثبت نام رشته های پیراپزشکی می‌باشد. اما باید به اطلاع شما دوستان برسانیم که دانشگاه‌های بزرگی در سراسر دنیا وجود دارند که با در نظر گرفتن شرایطی خاص اقدام به پذیرش دانشجو با ملیت‌های مختلف می‌کنند، در صورتی که فرد تمکن مالی داشته باشد بهترین گزینه برای وی تحصیل در رشته اتاق عمل بدون کنکور در خارج از کشور اشت.

بهترین دانشگاه‌های رشته اتاق عمل در دنیا

  • دانشگاه سنت مری مینه سوتا
  • دانشگاه Siena Heights
  • دانشگاه پیتسبورگ-جان استون
  • دانشگاه سنت فرانسیس – فورت وین

خب دوستان خوبم خدا قوت؛ در این بخش هم قصد دارم به شما دسته‌های مهم سایت و مقالات ارزشمندی که می‌تواند مسیر را به خوبی به شما نشان دهد را در اختیارتان قرار دهم و سپس به سراغ توصیه‌های مهم آقای مامندی مشاور تحصیلی درباره رشته اتاق عمل برویم؛ برای دسترسی به مقالات مهم هم می‌توانید از لینک‌های زیر استفاده کنید:

معرفی رشته اتاق عمل از زبان شایان مامندی مشاور تحصیلی

صفر تا صد رشته اتاق عمل

خب دوستان خوبم؛ در بخش بالا، همکارم خانم ولی‌پور اطلاعات مفیدی درباره اتاق عمل را تقدیم شما کردند؛ در تمام جراحی‌ها حضور کارشناس اتاق عمل کاملا حیاتی است. در کل کارشناس اتاق عمل با دو وظیفه می‌تواند در کنار جراح حضور داشته باشد:

  1. سیر کولر: فردی که وظیفه دارد وسایل جراحی را آماده کند.
  2. اسکراب: فردی که نقش دستیار را در کنار جراح دارد.

رشته اتاق عمل، جزو رشته‌هایی است که آینده خوبی هم دارد و نیازی نیست از بابت بازارکار آن نگران باشید؛ اما اگر در شهرهای کوچک زندگی می‌کنید و قصد دارید در همان شهر هم مشغول کار شوید، حواستان باشد که با توجه به زمینه فعالیت، ممکن است در آن شهر به تعداد محدودی از افراد با این مهارت نیاز باشد و سعی کنید با مراجعه حضوری به بیمارستان و صحبت با کارشناسان اتاق عمل شهر خود، یک آمار تقریبی مابین افراد مورد نیاز را به‌دست آورید.

در رشته اتاق عمل، مهمترین مزیتی که توجه شخص من را هم به خود جلب کرد، امکان پیشرفت است. در جراحی‌های سخت، اکثر جراحان دوست دارند که یک نفر به‌صورت دائم کنار آنها باشد و بتواند مراحل جراحی را پیش‌بینی کند؛ اگر شما بتوانید به این مرحله دست پیدا کنید، می‌توانید به عنوان اد (aid) کنار یک جراح برای تمامی جراحی‌ها حضور داشته باشید.

اد جراح چه کسی است؟

همان‌طور که اشاره کردم، اد جراح به کسی گفته می‌شود که در تمام جراحی‌ها کنار یک جراح حضور دارد؛ یک امتیاز مثبت برای کارشناسان اتاق عمل، تبدیل شدن به اد است. جراحان به دستیاری دارند که عمل جراحی را تا یک حد راحت کند، کسی که بتواند در طول عمل، اکثر مراحل را پیش‌بینی کند و وسایل مورد نیاز را در اختیار جراح قرار دهد، می‌تواند گزینه مناسبی برای اینکار باشد. تبدیل شدن به اد، علاوه بر امنیت شغلی بالاتر، مزیت‌های دیگری از جمله درآمد بیشتر نسبت به یک کارشناس اتاق عمل عادی را هم دارد.

طبق اطلاعات موجود، در حال حاضر حقوق یک کارشناس اتاق عمل که استخدام رسمی است حدود 10 الی 15 میلیون در سال 1400 می‌باشد که البته هر سال می‌تواند تغیر کند. شرایط مانند تبدیل شدن به اد جراح می‌تواند درآمدی به همین اندازه یا حتی بیشتر برای فرد مربوطه ایجاد کند.

کارشناس اتاق عمل و نقش نورومانیتورینگ

در عمل‌های جراحی سخت، علاوه بر وجود نیروی انسانی، از سیستم‌های الکترونیکی برای پایش وضعیت بیمار در حین عمل جراحی استفاده می‌شود. یکی از زمینه‌های کاری در برای فارغ‌التحصیلان رشته اتاق عمل، حضور در طول عمل جراحی و توجه کامل به دستگاه‌های پایش وضعیت بیمار است. یکی از شغل‌هایی با توجه به گسترش ابزارهای الکترونیک در سال‌های آینده به شدت محبوب و درآمدزا خواهد شد و علاوه بر بیمارستان‌ها، افرادی با این تخصص می‌توانند در شرکت‌های خصوصی هم فعالیت داشته باشند.

شاید نقطه تمایز یک کارشناس اتاق عمل موفق با یک کارشناس عادی اتاق عمل دقیقا در همین زمینه باشد و به شما قول خواهم داد باتوجه به اینکه افراد کمی در زمینه نورومانیتورینگ تخصص دارند، کسب تخصص و اطلاعات در این زمینه می‌تواند درآمد شما را به یک رقم اعجاب انگیز تبدیل کند.

امیدوارم که از نکات تکمیلی این بخش هم لذت برده باشید و شدیدا خوشحال می‌شود اگر نظرات خود درباره این مقاله و همچنین سوالاتتان را از بخش کامنت‌ها مطرح کنید تا شخصا به آنها پاسخ دهم.

سخن پایانی

همان‌طور که مشاهده کردید در این مقاله سعی براین بود تمام موارد و نکات مورد نیاز برای آشنایی با رشته اتاق عمل اعم از: دانشگاه‌های ارائه دهنده، مراحل تحصیل، شرایط ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، بازار کار و … را برای شما عزیزان فراهم آوریم. اما بعنوان موارد پایانی در مورد نکات مثبت این رشته  بهتر است بدانید که رشته اتاق عمل از جمله رشته‌هایی است که از نظر اشتغال و میزان درآمد از ایده آل‌ترین شغل‌های جامعه محسوب می‌شود و دانشجویان فارغ التحصیل در این رشته می‌توانند بعد از گذراندن دوره کارشناسی با دریافت مجوز در بخش‌های جراحی، مراکز جراحی سرپایی، اتاق های عمل، اورژانس ها، بیمارستان های خصوصی، یا بیمارستان های دولتی و به طور کلی هر هر جایی که نیاز به اتاق عمل و مهارت های مخصوصا آن باشد استخدام شوند. از مزیت های اشتغال در این رشته فعالیت در چند مرکز به صورت تلفیقی از دولتی و خصوصی و نیمه خصوصی است که بنا به میزان انرژی هر فرد و فعالیت او در مراکز درآمد دریافتی اضافه می‌شود.

اما در پایان آنچه که از این نکات برمی‌آید، این است که نکات مثبت رشته اتاق عمل در بین رشته‌های پیراپزشکی بسیار قابل توجه است. اما دوستان عزیز هرگز فراموش نکنید که اولین قدم در انتخاب هر رشته‌ای، علاقه قلبی و توانایی‌های ذاتی هر فرد می‌باشد و برای رسیدن به موفقیت قبل از انتخاب رشته تحصیلی که قطعاً در سرنوشت شما مؤثر است باید آگاهی لازم را کسب کنید تا در میانه راه دلسرد و نا امنید نباشید.

برای اطلاع از آخرین مقالات آموزشی ما حتمأ در قسمت خبرنامه سایت ثبت نام کنید و طبق قرار همیشگی من و شما عزیزان، از بخش ارسال دیدگاه‌های سایت بخون، منتظر ارسال نظرات، پیشنهادات و انتقادات شما عزیزان هستیم. همچنین در صورت رضایت خاطر، با رنگی کردن ستاره‌های مقاله، موجبات قوت قلب ما را فراهم خواهید کرد. موفق باشید ..

4.3/5 - (23 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
7 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا