سلام به همه نیمچه عاشقان پزشکی، من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت بخون، بعد از سه رشته پر طرفدار پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی معمولأ جایگاه بعدی در بین دانش آموزان و داوطلبان کنکور علوم تجربی متعلق به رشته فیزیوتراپی است به صورتی که ممکن است قریب به یقین بعد از ده سال دیگر، محبوبیت آن بیشتر از داروسازی باشد؛ اما هر چقدر که قبولی در رشته فیزیوتراپی نسبت به سه رشته راحتتر باشد، همان قدر ظرفیت پذیرش این رشته کمتر است.
بنابراین دوستانی که برای قبولی در رشته فیزیوتراپی تلاش میکنند، باید توجه کنند که سختی راه برای قبولی در فیزیوتراپی چندان تفاوتی با قبولی در پزشکی، دندانپزشکی و دارو و … ندارد؛ به همین دلیل امروز ما در این مقاله به سراغ بررسی کارنامه قبولین سال گذشته خواهیم رفت تا علاوهبر بررسی کارنامه، به بررسی رتبه قبولی فیزیوتراپی و درصد لازم برای فیزیوتراپی نیز بپردازیم و یک سری مباحث عمیق را با کمک یکدیگر کالبد شکافی کنیم. پس تا انتها مقاله، همراه ما بمانید ..
خلاصهای از معرفی رشته فیزیوتراپی
همانطور که از اسم رشته مشخص است، رشته فیزیوتراپی یعنی درمان فیزیک و جسم! پس میتوان گفت که یکی از تفاوتهای مهم فیزیوتراپیست با پزشک در این است که پزشک به کمک دارو به کار درمان میپردازد اما یک فیزیوتراپیست به کمک کارهای فیزیکی نظیر ماساژ، طب سوزنی، حرکات اصلاحی و … به درمان بیماران میپردازد.
رشته فیزیوتراپی بر خلاف رشته پزشکی از چهار سال تحصیلی معدل 8 ترم تشکیل شده است که دانشجو بعد از 4 سال میتواند وارد حوزه کاری شود و به کسب درآمد برسد؛ البته امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر کارشناسی ارشد و دکتری نیز وجود دارد و به دلیل این که برخلاف آزمون پزشکی فقط افرادی که مدرک کارشناسی داشته باشند میتوانند در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری شرکت کنند، ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر به نسبت پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی راحتتر خواهد بود.
معمولأ هر ساله نزدیک به 350 نفر از مجموع 15 دانشگاه فقط در کل ایران فارغ التحصیل رشته فیزیوتراپی هستند، بنابراین انتظار میرود بازار کار این رشته به این زودیها اشباع نشود؛ در مورد شغل فارغ التحصیلان باید گفت که ابتدا فرد باید بین 3 تا 6 سال سابقه کاری داشته باشد تا بتواند یک مرکز فیزیوتراپی خصوصی برای خود راه اندازی کند. معمولأ درآمد این افراد حقوقی بین 5 تا 8 میلیون است که این حقوق از طریق کار در کنار سایر فیزیوتراپیستها، باشگاههای ورزشی، مراکز توانبخشی و … حاصل شود.
بعد از کسب مهارت و تجربه کافی شخص میتواند برای اخذ مجوز مرکز فیزیوتراپی اقدام کند؛ البته توجه کنید که بغیر از بحث مکان، بحث هزینه اولیه برای خرید لوازم و دستگاههای مخصوص مطرح است. از آن جایی که معمولأ این دستگاهها وارده خارج از کشور هستند، بنابراین شما در حدود 2 میلیارد تنها برای خرید لوازم و دستگاهها نیاز خواهید داشت. همچنین بعد از تأسیس مرکز، نباید انتظار درآمد نجومی داشته باشید، هر چقدر ارتباط یک فیزیوتراپیست با سایر پزشکان و افراد قوی باشد، درآمد بیشتری خواهد داشت. چرا!
شما فرض کنید یک مرکز فیزیوتراپی داشته باشید که فقط افراد آشنا با شما یا افراد بر حسب تصادف به مرکز شما مراجعه کنند؛ آیا میتوان درآمد بالایی داشت! قطعأ نه .. اما اگر شما عاقل باشید و تجربه کافی کسب کرده و ارتباط قوی با پزشکانی مانند جراحان مغز و اعصاب و یا حتی با پزشکان زنان و زایمان داشته باشید، این افراد میتوانند بیمارانی که نیازمند فیزیوتراپی هستند را به مرکز شما معرفی کرده و این جا است که شما میتوانید انتظار درآمد بالا 10 میلیون نیز داشته باشید.
در مورد رتبه قبولی نیز در سال گذشته یعنی سال 1400، دانشگاههای مختلف اعم از دولتی و پردیس، رتبههای تا 4000 یا 5000 را پذیرش کرده بودند که در مورد دانشگاه تهران، تا جایی که اطلاع داریم، آخرین رتبه قبولی فیزیوتراپی تا رتبه 2000 بوده است که در این مورد در ادامه به تفصیل صحبت خواهیم کرد.
درست است که فقط 15 دانشگاه ایران پذیرش رشته فیزیوتراپی دارند، اما شما میتوانید برای تحصیل حتی در مناطق محروم و کم برخورداری مانند سیستان و بلوچستان نیز اقدام کنید؛ اما به یاد داشته باشید، هر چند این رشته طرح اجباری ندارد، اما برای افرادی که در منطقهای مانند سیستان و بلوچستان تحصیل کنند، مسئله تعهد بیان میشود.
تعهد یعنی شما باید بعد از فارغ التحصیلی، به میزان سه برابر مدت زمان تحصیل، در آن منطقه به فعالیت بپردازید؛ بعنوان مثال اگر شما تنها 4 سال برای کارشناسی رشته فیزیوتراپی در سیستان و بلوچستان مطالعه کرده باشید، باید به مدت 12 سال در آن جا کار کنید و به مردم آن منطقه خدمت کنید.
پس هنگام تصمیم برای انتخاب رشته و دانشگاه، عجولانه و هیجانی تصمیم نگیرید؛ برای آشنایی بیشتر با این رشته، پیشنهاد میکنم اگر هنوز مقاله من با عنوان معرفی رشته فیزیوتراپی را مطالعه نکردهاید، قبل از هر تصمیمی مطالعه کنید و سوالات خود را برای من کامنت کنید تا پاسخگو شما باشم.
درصدهای لازم برای قبولی فیزیوتراپی
اما میرسیم به یکی از مباحث اصلی این مقاله یعنی درصدهای لازم برای قبولی فیزیوتراپی، برای رسیدن به هر هدفی ابتدا باید ابزار لازم برای رسیدن به آن هدف را تهیه کنیم؛ برای قبولی در رشته فیزیوتراپی اطلاع از عملکرد سایرین در سالهای گذشته میتواند یک نقشه راه در جلو پای ما قرار دهد اما فراموش نکنید که تنها اکتفا به درصد سایرین مسیر موفقیت نیست، بلکه میانبری کوتاه برای چیدن برنامه اختصاصی خودمان است.
دوستان توجه کنید، براساس هزاران دلیل نمیتوان گفت که حتمأ اگر درصدی مشابه درصدهای سال گذشته کسب کنید، حتمأ در رشته فیزیوتراپی پذیرفته خواهید شد! دلایلی مانند نوع دانشگاه، شهر داوطلب، عملکرد سایر داوطبان، میزان ظرفیت دانشگاه مقصد، قوانین جدید سازمان سنجش و … باعث میشود تا ما فقط صرفأ جهت اطلاع به میانگین درصدهای کسب شده سالهای پیشین داوطلبان نگاهی بیندازیم، طبیعی است هر چقدر درصد شما بیشتر باشد، شانس قبولی نیز بیشتر خواهد شد.
میانگین درصدهای آخرین قبولی فیزیوتراپی 1400
هر ساله از سوی سازمان سنجش میانگین درصدهای رتبههای زیر هزار در هر یک از کنکورهای پنجگانه سراسری و درصد خام شرکت کنندگان در هر رشته منتشر میشود؛ بنابراین مطلبی با عنوان درصدهای آخرین قبولی فیزیوتراپی واقعیت ندارد و بسیاری از مشاورین عزیز تنها درصد تعدادی از کارنامهها را با عنوان آخرین قبولیها به داوطلبان اطلاع میدهند و داوطلب بیچاره براساس یک سری اطلاعات غلط، برنامه ریزی میکند.
در ادامه مطلب، برای شما عزیزان میانگین درصدهای پذیرفته شدگان در رشته فیزیوتراپی را بررسی خواهم کرد که حاصل بررسی بیش از 300 کارنامه قبولی این رشته است؛ اما باز هم تأکید میکنم هیچ تضمینی وجود ندارد که داوطلبی با همان درصدها در سال آینده رشته فیزیوتراپی پذیرفته شود، چرا که همانطور که قبلأ نیز صحبت کردیم، هر ساله نمیتوان گفت سازمان سنجش و دانشگاهها چه سیاستهایی را برای پذیرش در نظر گرفتهاند. پس، تمامی این اطلاعات، صرفأ جهت اطلاع بوده و طبیعی است که هر چقدر تلاش شخص بیشتر باشد، نتیجه مطمئنتر خواهد بود.
میانگین درصدهای عمومی آخرین قبولی فیزیوتراپی

اما میرسیم به بحث شیرین درصدها، در جدول فوق همانطور که قبلأ نیز اشاره کردیم، میانگین درصد پذیرفته شدگان رشته فیزیوتراپی را قرار دادهایم؛ این میانگین درصدها، از بررسی دست کم 300 کارنامه واقعی قبولین فیزیوتراپی 1400 بدست آمدهاند، یعنی اگر مجموع کل پذیرفته شدگان 350 نفر باشد، من تک به تک کارنامه 300 نفر از آنها را بررسی کردهام.
برویم سراغ تحلیل درصدها، از درس ادبیات شروع کنیم؛ اولین درس از دفترچه عمومی متعلق به سوالات ادبیات است که در کل 25 سوال است، اما برای کسب میانگین درصد 42 شما تنها به 10 سوال از مجموع 25 سوال پاسخ درست بدهید، میتوانید درصد 42 را به راحتی کسب کنید. یعنی اگر از 9 تست قرابت، به 7 تست و از 4 تست آرایه به 2 تست و از مجموع سوالات املاء و واژگان در حد یک یا دو تست صحیح پاسخ دهید، درصد 42 در دستان شماست و دستور زبان و تاریخ ادبیات به دلیل سختی و وقتگیر بودن نیز حذف میشوند.
هرچند این فقط یک نظریه است و برای هرکس میتواند متفاوت باشد. بعنوان مثال، به جای 7 تست قرابت، 5 تست پاسخ دهید و 2 تست را از دستور زبان یا یک تست دستور زبان و یک تست تاریخ ادبیات پاسخ دهید. در واقع، کسب درصد بستگی به دانش و آمادگی هر داوطلب دارد که از هر درس، در چه سوالاتی درصد کسب کند.
دومین درس در دفترچه عمومی، عربی است؛ عربی بالاترین میانگین را در منطقه یک دارد که در حدود 82 درصد است. این درصد نشان دهنده عملکرد فوق العاده پذیرفته شدگان در رشته فیزیوتراپی است، اما میبیینم که در منطقه دو و سه با میانگین درصد 30 و 34 به قبولی فیزیوتراپی رسیدهاند؛ بنابراین رقابت در درس عربی بین پذیرفته شدگان فیزیوتراپی منطقه یک شدیدتر بوده است.
اما من بعنوان مشاور تحصیلی توصیه میکنم میانگین درصد 48 را در نظر بگیرید؛ برای کسب درصد 48، شما باید از مجموع 25 سوال به 12 سوال درست پاسخ دهید. به این صورت که از مجموع 11 تست ترجمه به 8 تست درست، از مجموع 5 تست قواعد به 3 تست درست و 1 تست هم از هر یک مباحث تحلیل صرفی یا درک مطلب پاسخ دهید، درصد 48 در دستان مبارکتان است.
سومین درس دفترچه عمومی، دین و زندگی بزرگوار است؛ همانطور که مشاهده میکنید، داوطلبان منطقه دو و سه کاملأ در این درس گل کاشتهاند. درصد 84 یعنی فوق العاده و اما توصیه من در نظر گرفتن درصد 71 است؛ برای این درصد شما تنها باید به 17 یا 18 سوال دین و زندگی پاسخ دهید؛ به این صورت که از مجموع 11 سوال آیات و روایات به 3 سوال پاسخ ندهید و فقط 8 تست صحیح بزنید، از مجموع 9 سوالی که از متن کتاب درسی است به 7 تست درست و از مجموع 5 تست اشعار و احادیث نیز اگر به 3 تست درست پاسخ دهید، به راحتی درصد 71 و حتی بالاتر را میتوانید کسب کنید.
آخرین درس دفترچه متعلق میگیرد به زبان انگلیسی جنتلمن! در این درس منطقه دوییها گل کاشتهاند، اما میانگین منطقه یک و سه نزدیک به یکدیگر است؛ بنابراین، منطقه دوها حواستان را جمع کنید .. اما برای راحتی خیال شما، پیشنهاد من تمرکز بر روی میانگین درصد 66 است که باید به 16 سوال درست پاسخ دهید.
حالا برای این 16 سوال میتوانید قسمت واژگان که راحتترین قسمت زبان انگلیسی است، از 8 سوال به 6 سوال پاسخ صحیح بدهید، گرامر نیز همچنین، برای کسی که مطالعه کرده باشد سخت نخواهد بود، گیریم یک سوال سخت باشد اما به 3 سوال از جمع 4 سوال به راحتی میتوان پاسخ داد. کلوز تست که یک مقدار سخت است، باز دو سوال گرامر دارد که میتوانید به راحتی از 5 سوال به 3 تست درست جواب دهید، اما قسمت ریدینگ و درک مطلب که سختترین است، اگر فقط به 5 سوال از جمع 8 سوال پاسخ درست بدهید، درصد شما تکمیل شده است.
میانگین درصدهای تخصصی آخرین قبولی فیزیوتراپی

به سراغ دفترچه سوالات اختصاصی میرویم؛ اولین درس که زمین شناسی است، اصولأ ما برای فیزیوتراپی به درصد زمین شناسی نیاز نداریم؛ بنابراین در این قسمت از زمین شناسی صحبت نخواهیم کرد. اما به یاد داشته باشید که اگر انتخاب شما صد در صد فیزیوتراپی نیست و ممکن است بعد از اعلام نتایج شما به هر دلیلی فیزیوتراپی قبول نشدید و خواستید انتخاب رشته دیگری داشته باشید، درس زمین شناسی اهمیت پیدا خواهد کرد و باید حداقل 20 درصد را کسب کنید.
دومین درس حرص درآر دفترچه ریاضی سنگین و گولاخ خودمان است؛ دوستان منطقه یک که با درصد 0 کلأ گلریزان به راه انداختهاند و دوستان منطقه دو و سه نیز به زور و زحمت حالا یک پنج سوالی را جواب دادهاند. اما برای شما که هدف بزرگی دارید، باید میانگین ریاضی 52 در نظر گرفته شود؛ هر چقدر قویتر در ریاضی، همان قدر رتبه خفنتر، گولاختر و درجه یکتر ..
حالا برای درصد 52 چه کاری باید کرد! باید زحمت کشید و به 13 سوال درست پاسخ داد؛ برای دروس اختصاصی با توجه به ریز نکات بودن معمولأ به صورت جمعی پیشنهاد نمیدهیم، بلکه باید داوطلب آنالیز شود تا بتوان گفت چه مطالبی را میتواند راحتتر مطالعه کند و پاسخ دهد. پس همین قدر بدانید که برای میانگین 52 حداقل باید به 13 سوال درست پاسخ دهید و فراموش نکنید هر چقدر در ریاضی قوی باشید، به نفع شما خواهد بود.
اما زیست خان گل و گلاب! میانگین در هر سه منطقه حول و حوش درصد 60 میچرخد و دوستان تقریبأ در یک خط راست ممتد رو به مستقیم پیش رفتهاند. اما برای خاص بودن درصد را 77 در نظر بگیرید، هر چقدر زیست قویتر در کنار بقیه، امکان قبولی در رشتههای دندان و دارو نیز بیشتر .. شما اگر درصد کمی دارید، باید به میانگین 70 برسانید و اگر نمیتوانید بیشتر از این پیشرفت کنید، ایرادی نیست بلکه باید روی دروسی که قویتر هستید، سرمایه گذاری کنید و به 18 سوال زیست درست پاسخ دهید، کفایت میکند.
بزرگوار بعدی در دفترچه فیزیک علیه السلام است؛ منطقه سه را کلأ نادیده بگیرید که چه بگویم که نگفته هم پیداست .. آخه درصد 2! دوستان گل به سر منطقه یک و دو نیز با میانگین 30 درصد از پل صراط فیزیوتراپی به سلامت عبور کردهاند؛ اما فراموش نکنید که شمایی که این مطلب را مطالعه میکنید، خاص و آدم حسابی هستید؛ پس ما میانگین را 65 میگذاریم. پس باید به 16 سوال حداقل درست جواب دهید. فیزیک هم از آن دسته دروس است که جواب دادن به سوالات بیشتر امتیاز ویژه محسوب میشود و رتبه شما را خاص و گولاخ میکند.
و در نهایت، پیر میدان، خسته سفر و فحش خورترین درس دفترچه، شیمی اندلیف .. برای درس شیمی دوستان از درصد 42 تا 50 میانگین داشتهاند؛ برای کسب این میانگین، دوستانی که از مسائل فراری هستید، حفظیات دوست ندارید و یا مفاهیم برای شما قابل درک نیست، حواستان به رقیبان باشد که باید حداقل به 15 سوال درست جواب دهید تا از میانگین عقب نمانید.
توجه: پس اگر بخواهیم جمع بندی داشته باشیم، دوستان توجه کنید که بودند، هستند و خواهند بود کسانی که با درصدهای پایینتر و حتی بالاتر از آنهایی که صحبت شد، رشته فیزیوتراپی پذیرفته شدهاند؛ اما ما معمولأ میانگین را در نظر میگیریم تا اگر در سطح پایین قرار داریم، خودمان را به میانگین برسانیم و اگر در حدود میانگین گفته شده هستیم، به افزایش میانگین درصد در دروسی که قویتر هستیم، بپردازیم. بنابراین در حالت کلی، شما برای پذیرش در رشته فیزیوتراپی به میانگین درصد 58 در عمومی و 69 در اختصاصی باید تلاش کنید.
مقایسه تعداد شرکتکنندگان در رشته تجربی در سالهای 1399 – 1400

با توجه به نمودار فوق که مقایسه تعداد شرکت کنندگان در گروههای پنجگانه است، نشان میدهد که میزان شرکت کنندگان در گروه علوم تجربی در سال 1400 به نسبت به سال 1399 کاهشی بوده است؛ اما امسال طبق گزارش سازمان سنجش، میزان ثبت نام کنندگان در رشته تجربی باز رکورد داشته است اما باز هم نمیتوان گفت که دقیقأ همه افراد ثبت نام کننده در کنکور شرکت کنند و یا به مرحله انتخاب رشته برسند.
اما همانطور که میدانید، طبق دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری علوم تجربی، پذیرش در رشته فیزیوتراپی فقط در دانشگاههای دولتی روزانه، ظرفیت مازاد و پردیس خودگردان صورت میگیرد. برخلاف ادعا بسیاری از سایتها و افراد، در طی ده سال اخیر، هیچ یک از واحدهای دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی رشته فیزیوتراپی را ارائه ندادهاند و هرگونه ادعا بیاساس، صرفأ جنبه عوام فریبی داشته و کذب محض است.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، بنا بر اعلام خود سازمان سنجش در دفترچه انتخاب رشته سراسری، رشته فیزیوتراپی فقط و فقط در دانشگاههای دوره روزانه و پردیس خودگردان (بینالملل) ارائه میشود. بنابراین کاملأ عیان است که چرا ظرفیت پذیرش این رشته کم است و در سال جمعأ میتوان گفت در حدود 350 نفر فقط فارغ التحصیل فیزیوتراپی داریم.
رتبه لازم برای قبولی فیزیوتراپی
رسیدیم به بخش قند در دل آب کن مقاله یعنی بحث رتبه قبولی فیزیوتراپی! میدانیم که همه آرزو به دلان و عاشقان رشته نیمچه پزشکی یعنی فیزیوتراپی، به دنبال اطلاع از رتبه مورد نیاز برای کسب پذیرش از دانشگاههای مختلف هستند؛ چرا که آدم عاقل کسی است که از تجربیات دیگران به صورت رایگان استفاده کند نه این که هر چیزی را به قیمت گزاف خودش تجربه کند.
اما واقعیت این است که عدد مشخصی در دست نیست تا بتوان گفت که شخص با کسب فلان رتبه حتمأ در رشته فیزیوتراپی پذیرفته خواهد شد. از نوع دانشگاه، ظرفیت دانشگاه و .. گرفته تا میزان عملکرد داوطلبان، نوع سوالات، سیاست سازمان سنجش و .. میتواند در بحث رتبه و میزان پذیرش نه تنها در رشته فیزیوتراپی بلکه در همه رشتهها دخیل باشد.
اگر به یاد داشته باشید، در بحث درصد لازم برای فیزیوتراپی، ما میانگین درصد پذیرفته شدگان فیزیوتراپی را در هر درس مورد بررسی قرار دادیم؛ اما یک سوال، آیا تمام افرادی که درصدهای فوق را کسب کنند، دانشجو فیزیوتراپی خواهند بود! یا برعکس، آیا همه دانشجویان فیزیوتراپی چنین درصدهایی را کسب کرده بودند! نه، قطعأ نه .. یعنی غیر ممکن است. پس شاید بپرسید بالأخره تا چه رتبهای میتوان فیزیوتراپی قبول شد!
با توجه به این که ما فقط صرفأ برای کسب اطلاع از میانگین درصدهای کسب شده توسط کارنامه پذیرفته شدگان سال گذشته به بررسی درصد این افراد پرداختیم، بنابراین برای آگاهی از میانگین و حد متوسط رتبه لازم برای فیزیوتراپی باید به خدمت شما عرض کنم که در بین کارنامههای قبولین رشته فیزیوتراپی، بودند از رتبههای سه رقمی، زیر هزار تا رتبه پنج هزار! یعنی رتبه پایینتر را شاهد بودیم (که براساس علاقه به جای مثلأ داروسازی، فیزیوتراپی را انتخاب کرده بودند) اما من خودم به شخصه در بین کارنامههای مناطق سهگانه سراسری و سهمیه ایثارگری رتبهای بالاتر از 5000 را مشاهده نکردهام. امابرای دانشگاههای تاپ مانند دانشگاه تهران، در سال گذشته یعنی 1400، پذیرش در دانشگاه تهران تنها تا رتبه 2000 بوده است.
اما باز هم تأکید میکنم، ذهن ما، مغز ما و کلأ آفرینش ما به صورتی است که معمولأ اگر به کم قانع شویم، تنزل پیدا میکنیم؛ اما اگر تلاشمان را بیشتر کنیم و به حدی قانع نباشیم و بعنوان مثال اگر در زیست شناسی 85 درصد هستیم تلاش نکنیم برای رسیدن به درصد 90، به درصد 100، در کنکور درصد ما بدون استثناء 60 خواهد بود. اما اگر سماجت به خرج دهیم و قانع نباشیم، چه بسا در کنکور درصد 100 زیست را نیز تجربه کنیم! بنابراین به همین دلیل است که من همیشه به دانش آموزانم توصیه میکنم رتبه بالا را در نظر بگیرید. یعنی اگر رتبه قبولی فیزیوتراپی 4000 یا 5000 منطقه دو و سه است، دانش آموز من باید برای رتبه 3000 الی نهایت 3500 تلاش کند.
مطالب مربوط به دسته رتبه و کارنامه قبولی تجربی
آخرین رتبه قبولی فیزیوتراپی
و بالأخره میرسیم به بخش عزیز دل یعنی آخرین رتبه قبولی، همه دانش آموزان و داوطلبان مشتاقانه در دل دوست خود گوگل جان به دنبال این هستند تا از آخرین رتبه قبولی رشتههای دانشگاهی در کنکورهای سالهای اخیر با خبر شوند و بعد از اطلاع از آخرین رتبه فلان دانشگاه در فلان رشته، پا روی پا بیندازند و با خیال راحت به ادامه اتلاف وقت خود بپردازند.
اما با نهایت و کمال تأثر و تأسف باید خدمت شما سروران برسانیم که دوست عزیز گشتم نبود نگرد نیست .. چرا که بحثی به نام آخرین رتبه قبولی هیچ وقت از سمت سازمان سنجش منتشر نمیشود؛ بلکه همه مواردی که در همه جا نوشته و منتشر میشوند، براساس نمونه کارنامهها هستند. بنابراین هیچ کس حتی مشاورین با سابقه هم نمیدانند که دقیقأ هر ساله تا چه رتبهای در دانشگاهها پذیرش فیزیوتراپی داشتهاند.
بنابراین اگر عاقل باشید و دل به سخنان صد من یه غاز دوستان و آشنایان نسپارید، حواس خود را جمع میکنید پی درصدهای لازم و رتبه لازم که در مطالب فوق به صورت ذره بینی با یکدیگر بررسی کردهایم. شما برای موفقیت فقط به یک برنامه اصولی نیاز دارید تا بنا بر صحبتهای گفته شده در مطالب قبلی، براساس توانایی خودتان برنامه بچینید و انرژی خود را بر روی دروسی که قوی هستید، سرمایه گذاری کنید و دروس با پایه ضعیفتر را تا حد میانگین برسانید. اما از آن جایی که میدانم، صحبتهای من را از این گوش گرفته و از گوش دیگر به باد خواهید داد، در ادامه به نمونه کارنامههای قبولین فیزیوتراپی مناطق سهگانه خواهم پرداخت.
نمونه کارنامه قبولی فیزیوتراپی منطقه یک 1400

به سراغ نمونه کارنامه قبولی فیزیوتراپی منطقه یک میرویم؛ میبینیم که برخی از دروس مثل ادبیات حتی خیل پایینتر از میزان میانگین کسب کرده است اما اگر خوب توجه کنید، در دروس خاص و اضطراری که قبلأ اعلام کردیم درصد خوبی کسب کرده است. بعنوان مثال به دروس عربی و فیزیک دقت کنید، این داوطلب با کمی دقت در این دو درس درصد فوق العاده کسب کرده است که باعث شده تا رتبه مورد نیاز دانشگاه تهران را کسب کند.
نمونه کارنامه قبولی فیزیوتراپی منطقه دو 1400

اما برویم سراغ کارنامه قبولی منطقه دو فیزیوتراپی، با این که منطقه دو معمولأ شلوغترین منطقه برای کنکوریها محسوب میشود، اما این داوطلب با تلاش برای کسب حداقل و میانگین درصد لازم برای همه دروس به رتبه چهار هزار رسیده و در منطقه یک یعنی دانشگاه تبریز پذیرفته شده است. اگر این داوطلب درصد ریاضی خود را یک مقدار دیگر جابجا میکرد، قطعأ جزو رتبه 3000ها بود.
نمونه کارنامه قبولی فیزیوتراپی منطقه سه 1400

و در نهایت کارنامه قبولی منطقه سه، با این که این داوطلب درصدهای کمتری نسبت به داوطلب منطقه دو کسب کرده است، ولی رتبه این داوطلب با داوطلب قبلی 1000 تا تفاوت دارد؛ پس نتیجه میگیریم که حتی درصد خالی هم کافی نیست؛ چرا که هر منطقه با منطقه خودش مقایسه میشود و عملکرد سایرین نیز بر رتبه هر کس تأثیر خواهد گذاشت. بنابراین شما حتمأ فقط طبق روالی که پیشتر گفتیم، پیش بروید و مرتب مطالعه کنید تا درصدهای خوبی کسب کنید.
سخن پایانی
دوستان و همراهان عزیز، به پایان مقاله رتبه مورد نیاز فیزیوتراپی رسیدیم؛ امیدوارم برای شما مفید واقع شود و بتوانید درستترین تصمیمها را بگیرید. مطالب گفته شده در هیچ جای دیگری نمیتوانید پیدا کنید، چرا که حاصل بررسی و تجربه شخصی است. بنده بعنوان یکی از افراد کوچک در زمینه آموزش، وظیفه خودم دانستم تا تجربیات شخصی، تحصیلی و تجربیاتی را که در طی صحبت با چندین دانش آموز و داوطلب کنکور به دست آوردهام را با شما به اشتراک بگذارم و امید دارم همه فرزندان سرزمینم به خواستهها و آرزوهای قشنگ خود برسند.
هر سوالی در رابطه با مشاوره، انتخاب رشته و یا در مورد مقاله داشتید، برای ما کامنت کنید، نظرات، پیشنهادات و یا انتقادات خود را برای ما ارسال کنید و مقالات ما را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید، خدمات سایت بخون همیشه رایگان بوده و خواهد ماند ..
سوالات متداول
- حداقل رتبه برای فیزیوتراپی چقدر است؟
رتبه لازم برای رشته فیزیوتراپی، با توجه به انواع سهمیههای موجود، متفاوت میباشد. شما عزیزان میتوانید کارنامههای انواع سهمیهها را مشاهده کنید. بدین منظور، کلیک کنید. - درصدهای لازم برای فیزیوتراپی چه میزان است؟
درصدهای لازم برای قبولی فیزیوتراپی به صورت میانگین بر اساس هر منطقه طبقه بندی شدهاند، برای اطلاع از هر یک، به متن مقاله مراجعه نمایید. - رتبه لازم برای فیزیوتراپی دانشگاه تهران چه میزان است؟
رتبه لازم برای فیزیوتراپی دانشگاه تهران، بین 1000 تا 3000 متغیر است، اما سال گذشته آخرین رتبه، رتبه 2000 را پذیرش کرده است.