یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

رتبه لازم برای قبولی رشته دندان‌پزشکی

سلام به همه عشق دندان‌پزشکی‌ها، همه ما می‌دانیم که در بین داوطلبان رشته علوم تجربی، بعد از رشته پزشکی، همه حواس و تمرکز داوطلبان بر روی رشته دندان‌پزشکی است؛ اما متأسفانه یا خوشبختانه ظرفیت رشته دندان‌پزشکی نسبت به پزشکی بسیار کمتر است، مخصوصأ بعد از لایحه‌ای که امسال در مجلس تحت عنوان افزایش ظرفیت رشته پزشکی در 5 سال آینده به تصویب رسید.

بنابراین، با این اوصاف، اغلب شما داوطلبان و دانشجویان رشته علوم تجربی به دنبال کسب اطلاعاتی در رابطه با رتبه قبولی دندان‌پزشکی هستید؛ به همین دلیل، من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت بخون امروز در کنار شما خواهم بود تا با بررسی نمونه کارنامه‌های قبولی، میانگین درصد، رتبه و … را برای کسب جایگاه و یکی از صندلی‌های دانشگاه دندان‌پزشکی برای شما به صورت مفصل توضیح و توصیف کنم. پس تا انتها مقاله، همراه من بمانید ..

خلاصه‌ای از معرفی رشته دندان‌پزشکی

قبل از ورود به بحث رتبه و درصد و … ابتدا بهتر است، یک یادآوری از نمای کلی این رشته داشته باشیم؛ رشته دندان‌پزشکی، از 6 سال تحصیلی با عنوان دکتری پیوسته تشکیل شده است که در مجموع، دانشجویان در طی این 6 سال باید 217 واحد درسی را بگذرانند. این رشته در دانشگاه‌های دولتی، پردیس خودگردان و آزاد اسلامی ارائه می‌شود که از بهترین دانشگاه‌ها برای این رشته می‌توان به دانشگاه‌های زیر اشاه کرد:

  • دانشگاه تهران
  • دانشگاه شهید بهشتی تهران
  • دانشگاه ایران
  • دانشگاه مشهد
  • دانشگاه تیریز
  • دانشگاه شیراز 
  • و دانشگاه اصفهان 

برای میزان شهریه در هر یک از دوره‌های دانشگاه‌های مختلف، می‌توان گفت: میزان شهریه برای دانشگاه آزاد در حدود 11 میلیون إلی 14 یا 15 میلیون برای هر ترم خواهد بود؛ همچنین میزان شهریه در دانشگاه‌های پردیس به صورت 17 یا 18 میلیون إلی 22 یا 23 میلیون برای هر ترم تحصیلی خواهد بود که البته میزان شهریه در هر دانشگاه بسته به شهر، نوع دانشگاه، میزان واحدهای انتخابی، داشتن خوابگاه و … بین مبلغ‌های گفته شده، متغیر خواهد بود.

اما برویم سراغ مراحل تحصیل در رشته دندان‌پزشکی، گفتیم که رشته دندان‌پزشکی عمومی جمعأ شش سال تحصیلی است؛ اما این شش سال خود به سه دو سال تقسیم می‌شود:

  • دو سال دوره علوم پایه
  • دو سال دوره پری کلینیک
  • دو سال دوره انترنی یا کلینیک

در دوره علوم پایه که مشترک با رشته پزشکی است، یک سری مباحث اولیه و کلی آموزش داده می‌شود. در دوره علوم پایه، مباحثی مانند آناتومی، فیزیولوژی و … تدریس می‌شود، با این تفاوت که، دانشجویان رشته پزشکی در مباحثی مانند آناتومی کل بدن انسان را مطالعه می‌کنند، اما دانشجویان رشته دندان‌پزشکی بیشتر بر روی بحث فک، صورت و دهان و دندان تمرکز می‌کنند.

بعد از گذراندن دو سال دوره علوم پایه، همه دانشجویان رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی در یک آزمون جامع کشوری به نام آزمون علوم پایه شرکت می‌کنند که یک آزمون تستی است و کسب حد نصاب نمره قبولی در این آزمون شرط ورود به دوره بعدی است. بعد از این که دانشجو در آزمون علوم پایه پذیرفته شد، وارد دوره پری کلینیک می‌شود.

دوره پری کلینیک یا به بیان بهتر دوره قبل از ورود به دوره کلینیک، به دوره‌ای معروف است که دانشجویان آموخته‌های خود را بر روی ماکت‌های دندانی گچی و پلاستیکی پیاده می‌کنند. حتی در برخی مواقع اساتید از دانشجویان می‌خواهند تا دندان‌های شیری یا دندان‌های کشیده شده را جمع آوری کنند؛ به این ترتیب دانشجویان کم کم آماده رویارویی با بیماران واقعی می‌شوند.

و در نهایت آخرین دوره دو ساله تحصیل در دکتری عمومی دندان‌پزشکی، دوره انترنی یا همان دوره کلینیک است؛ در این دوره دانشجویان وارد کلینیک‌ها، مراکز درمانی، بیمارستان و یا هر مکانی که دانشگاه در نظر گرفته باشد می‌شوند تا، زیر نظر اساتید و سایر دندان‌پزشکان به ویزیت و درمان بیماران بپردازند. بعد از اتمام این دوره دانشجویان باید در یک آزمون شرکت کنند و بعد از کسب نمره قبولی، باید پایان‌نامه خود را به انجام برسانند.

بعد از فارغ التحصیلی، دانشجویان رشته دندان‌پزشکی باید طرح دو ساله را که برای این رشته همانند رشته اجباری است، در مناطق محروم بگذرانند؛ گفتنی است دانشجویان دندان‌پزشکی در دوره انترنی یک حقوق ناچیز دریافت می‌کنند. دو دوران طرح نیز خانم‌ها حقوق مصوب دوره طرح را دریافت خواهند کرد، اما در مورد آقایان، اگر این دو سال را بعنوان سربازی بگذرانند، حقوق سربازی دریافت می‌کنند، اما اگر بخواهند دوره سربازی را جدا بگذرانند، مانند خانم‌ها، حقوق دوره طرح را دریافت خواهند کرد.

بعد از اتمام دوره طرح، اگر داوطلبی بخواهد ادامه تحصیل داده و تخصص دریافت کند، باید در آزمون تخصص شرکت کند و بنا به تخصص قبولی که می‌تواند یکی از رشته‌های ترمیم و زیبایی، جراحی فک و دهان، پروتزهای دندانی، دندان‌پزشکی کودکان، ارتودنتیکس و … باشد، سه إلی پنج سال دیگر باید درس بخواند تا تخصص خود را دریافت کند.

برخلاف رشته پزشکی، فارغ التحصیلان دکتری عمومی رشته دندان‌پزشکی از درآمد نسبتأ قابل قبولی برخوردار هستند؛ بنابراین، کمتر کسی دنبال تخصص دندان‌پزشکی می‌رود. اما با توجه به این که سالانه هزار فارغ التحصیل دندان‌پزشکی روانه بازار کار می‌شوند، درآمد قشر این رشته نسبتأ به گذشته کاهش یافته است. در شهرهای بزرگی مثل تهران، مشهد، تبریز و … همه به دنبال کسب درآمد عالی هستند.

اما فراموش نکنید که اولأ همه تازه کارها نمی‌توانند مانند افرادی که 15 سال سابقه کاری دارند، یک شبه میلیاردر شوند، ثانیأ هزینه تأسیس مطب برای دندان‌پزشکی بغیر از هزینه مکان، در حدود 600 میلیون است، ثالثأ در شهرهای بزرگ تقریبأ این رشته اشباع شده محسوب می‌شود، پس عملأ افرادی که ساکن مناطق کم برخوردار یا محروم هستند، شانس بیشتری برای کسب درآمد عالی خواهند داشت.

در نهایت کسی که در حد کار در کلینیک یا مراکز دندان‌پزشکی دولتی و غیره کار کند، درآمدی در حدود 7 یا 8 میلیون ماهیانه خواهد بود؛ پس اگر فقط به دلیل درآمد به دنبال این رشته هستید، در تصمیم خود تجدید نظر کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، پیشنهاد می‌کنم حتمأ مقاله من با عنوان معرفی رشته دندان‌پزشکی را از دست ندهید!

راستی اگر به دنبال مشاهده کارنامه‌های واقعی قبولی رشته دندانپزشکی هستید، توصیه می‌کنم مقالات زیر که کارنامه قبولی دندانپزشکی از سال‌ 98 تا کنون را دارد را مشاهده کنید:

مقایسه تعداد شرکت‌کنندگان در رشته تجربی در سال‌های 1399 – 1400

مقایسه شرکت‌کنندگان کنکور 1399 _ 1400

با توجه به نمودار فوق، مشاهده می‌کنیم که میزان شرکت کنندگان در سال 1400 نسبت به سال 99 در رشته علوم تجربی کمتر شده است؛ اما با مقایسه نمودار کل مشاهده می‌کنیم که تعداد داوطلبان افزایشی بوده است. با توجه به سختی قبولی در رشته‌های زیر گروه علوم تجربی و با بروز رشته‌های جدید و پر درآمد در رشته‌های ریاضی، انسانی، زبان و هنر و علی الخصوص گرایش داوطلبان به دانشگاه فرهنگیان، موجب افزایش تعداد داوطلبان شده است. پس کاهش تعداد داوطلبان کنکور تجربی به منزله کاهش رقبا نیست!

راستی اگر در برنامه‌ریزی با مشکلاتی مواجه هستید یک خبر خوب برای شما عزیزان دارم. در یک مقاله به شدت عالی آموزش عملی و قدم به قدم برنامه‌ریزی رشته تجربی آموزش داده شده و برای دسترسی فقط کافیست از لینک برنامه کنکور تجربی استفاده کنید.

مقایسه ظرفیت‌ رشته دندان‌پزشکی در سال‌های 1399 – 1400

مقایسه ظرفیت‌ رشته دندان‌پزشکی در سال‌های 1399 - 1400

در خصوص اعداد و ارقام موجود در عکس فوق، باید چنین عرض کنم که اگر ستون مربوط به مقایسه را مشاهده کنید، رشته دندان‌پزشکی در سال 1400 به میزان 127 نفر افزایش ظرفیت و در دانشگاه‌های پردیس به میزان 4 نفر افزایش ظرفیت داشته است؛ اما در دانشگاه آزاد این ظرفیت به میزان 20 نفر کاهش داشته و در ظرفیت پذیرش تعهدی نیز به میزان 19 نفر کاهش داشته است.

پس می‌توانیم چنین نتیجه گیری کنیم که میزان درخواست برای دانشگاه‌های آزاد و تعهدی نیز کمتر خواهد شد؛ بنابراین، برای کسب صندلی در دانشگاه‌های دولتی و پردیس باید به میزان دو برابر تلاش کرد و کسی در این رقابت سربلند خواهد بود که بهترین نتیجه را کسب کند. پس برای کسب بهترین نتایج و قبولی در آرزو خودتان، با ادامه مطلب همراه من باشید ..

درصدهای لازم برای قبولی در رشته دندان‌پزشکی

همان‌طور که می‌دانید، رشته دندان‌پزشکی جزو زیر گروه یک در کنکور علوم تجربی است؛ برای قبولی در این رشته دانش آموزان و داوطلبان کنکور باید به دروس زیست شناسی، شیمی و زبان، توجه ویژه‌ای داشته باشند. هر چند هر چقدر درصد هر یک از دروس بالاتر باشد، همان قدر در رتبه داوطلب تأثیر مثبت و بسزایی خواهد گذاشت. 

اکثر دانش آموزان و داوطلبان کنکوری که با هدف قبولی در رشته دندان‌پزشکی به مطالعه می‌پردازند، به دنبال اطلاعاتی از درصدهای لازم برای قبولی این رشته هستند؛ در واقع، اغلب دانش آموزان می‌خواهند بدانند در سال‌های گذشته داوطلبان با چه درصدهایی توانسته‌اند در رشته دندان پذیرفته شوند تا با خیال راحت یک حاشیه امنی برای خود بسازند و با خیال این که درصد لازم را در آزمون‌ها کسب می‌کنند، سال را به پایان برسانند و در نهایت، با خوشی و راحتی در دانشگاه قبول شوند.

اما دوستان توجه کنید، به هزار و یک دلیلی که همیشه در مقاله‌ها صحبت می‌شوند، نمی‌توان به درصدهای گفته شده اطمینان کرد؛ چرا که درصد فقط یک نمره خام است که به دلایلی مانند میزان ظرفیت دانشگاه‌ها، نوع دانشگاه، سیاست‌های سازمان سنجش، سهمیه‌های موجود و … برای هر داوطلب هر ساله متفاوت خواهد بود. اما برای این که بتوانید یک مقدار خودتان را سنجش کنید، در ادامه مطلب، به بررسی میانگین درصدهای لازم برای رشته دندان‌پزشکی خواهم پرداخت که از بررسی بیش از 500 یا 600 کارنامه واقعی قبولی بدست آمده است.

حداقل و حداکثر درصد لازم دروس عمومی برای دندان‌پزشکی

حداقل و حداکثر درصد لازم دروس عمومی برای دندان‌پزشکی

در عکس فوق میزان حداقل و حداکثر درصدهای لازم در دروس عمومی برای قبولی رشته دندان‌پزشکی را مشاهده می‌کنید؛ اما اولین درس، ادبیات است که حداقل درصد، منطقه یک 46، منطقه دو 38 و منطقه سه 35 و حداکثر درصد منطقه یک 98، منطقه دو 100 و منطقه سه 96 بوده است؛ بنابراین شما باید بین این بازه درصدی کسب که زیر 39 نباشد، اما هر چقدر از 39 درصد به بالا کار کنید، موفق‌تر کار خواهید کرد. اما من توصیه می‌کنم اگر واقعأ دندان‌پزشکی می‌خواهید، به طور میانگین 64 درصد را در نظر داشته باشید که برای این درصد باید به 16 سوال درست پاسخ دهید.  

اگر از جمع 9 تست قرابت معنایی به 7 تست درست، از 4 سوال آرایه ادبی به 2 تست درست، از 7 تست لغت و املاء به 5 تست درست، یک تست تاریخ ادبیات و چون مبحث دستور زبان اصولأ برای همه سخت تلقی می‌شود بتوانید به 1 تست درست پاسخ دهید، در واقع شما می‌توانید به راحتی درصد 64 و حتی بالاتر را نیز کسب کنید.

دومین درس، عربی است که حداقل درصد، منطقه یک 38، منطقه دو 36 و منطقه سه 44 و حداکثر درصد منطقه یک 94، منطقه دو 98 و منطقه سه 86 بوده است؛ بنابراین شما باید بین این بازه درصدی کسب که زیر 39 نباشد، اما هر چقدر از 39 درصد به بالا کار کنید، موفق‌تر کار خواهید کرد. اما من توصیه می‌کنم، به طور میانگین 68 درصد را در نظر داشته باشید که برای این درصد باید به 17 سوال درست پاسخ دهید.

 به این صورت که از مجموع 11 تست ترجمه به 9 تست درست، از مجموع 5 تست قواعد به 3 تست درست و از 4 سوال تحلیل صرفی اگر بتوانید به 2 سوال درست پاسخ دهید، از درک مطلب هم 3 تست درست در مجموع 17 سوال شما را تشکیل می‌دهد که می‌توانید به راحتی 68 درصد را کسب کنید. 

سومین درس دفترچه عمومی، دین و زندگی است که حداقل درصد، منطقه یک 51، منطقه دو 54 و منطقه سه 43 و حداکثر درصد منطقه یک 86، منطقه دو 89 و منطقه سه 94 درصد بوده است؛ بنابراین شما باید بین این بازه درصدی کسب که زیر 49 نباشد، اما هر چقدر از 49 درصد به بالا کار کنید، موفق‌تر کار خواهید کرد. اما من توصیه می‌کنم، به طور میانگین 70 درصد را در نظر داشته باشید که برای این درصد باید به 18 سوال درست پاسخ دهید.

شما می‌توانید از مجموع 11 سوال آیات و روایات به 3 سوال پاسخ ندهید و فقط 8 تست صحیح بزنید، از مجموع 9 سوالی که از متن کتاب درسی است به 7 تست درست و از مجموع 5 تست اشعار و احادیث نیز اگر به 3 تست درست پاسخ دهید، به راحتی درصد 72 و حتی بالاتر را می‌توانید کسب کنید. 

و آخرین درس دفترچه عمومی زبان انگلیسی است که حداقل درصد، منطقه یک 41، منطقه دو 25 و منطقه سه 37 و حداکثر درصد منطقه یک 100، منطقه دو 89 و منطقه سه 98 بوده است؛ بنابراین شما باید بین این بازه درصدی کسب که زیر 34 نباشد، اما هر چقدر از 34 درصد به بالا کار کنید، موفق‌تر کار خواهید کرد. اما من توصیه می‌کنم، به طور میانگین 76 درصد را در نظر داشته باشید که برای این درصد باید به 19 سوال درست پاسخ دهید.

در قسمت واژگان، شما باید از 8 سوال به 6 سوال پاسخ صحیح بدهید، گرامر نیز همچنین، برای کسی که مطالعه کرده باشد سخت نخواهد بود، گیریم یک سوال سخت باشد اما به 3 سوال از جمع 4 سوال به راحتی می‌توان پاسخ داد. کلوز تست که یک مقدار سخت است، باز دو سوال گرامر دارد که می‌توانید به راحتی از 5 سوال به 3 تست درست جواب دهید، اما قسمت ریدینگ و درک مطلب که سخت‌ترین است، باید به 7 سوال از جمع 8 سوال پاسخ درست بدهید. (اهمیت زبان را قبلأ صحبت کرده‌ایم)

حداقل و حداکثر درصد لازم دروس تخصصی برای دندان‌پزشکی

حداقل و حداکثر درصد لازم دروس تخصصی برای دندان‌پزشکی

در عکس فوق میزان حداقل و حداکثر درصدهای لازم در دروس تخصصی برای قبولی رشته دندان‌پزشکی را مشاهده می‌کنید؛ ما برای دندان‌پزشکی به درصد زمین شناسی نیاز نداریم؛ بنابراین در این قسمت از زمین شناسی صحبت نخواهیم کرد. اما به یاد داشته باشید که اگر انتخاب شما صد در صد دندان‌پزشکی نیست و ممکن است بعد از اعلام نتایج شما به هر دلیلی دندان‌پزشکی قبول نشدید و خواستید انتخاب رشته دیگری داشته باشید، درس زمین شناسی اهمیت پیدا خواهد کرد و باید حداقل 20 درصد را کسب کنید.

بعد از زمین شناسی، نوبت درس ریاضی است؛ حداقل درصد، منطقه یک 28، منطقه دو 19 و منطقه سه 22 و حداکثر درصد منطقه یک 67، منطقه دو 73 و منطقه سه 60 بوده است؛ بنابراین شما باید بین این بازه درصدی کسب کنید که زیر 23 نباشد، اما هر چقدر از 23 درصد به بالا کار کنید، موفق‌تر کار خواهید کرد. اما من توصیه می‌کنم، به طور میانگین 48 درصد را در نظر داشته باشید که برای این درصد باید به 13 سوال درست پاسخ دهید.

حساس‌ترین درس دفترچه اختصاصی نیز زیست شناسی است؛ حداقل درصد، منطقه یک 48، منطقه دو 58 و منطقه سه 48 و حداکثر درصد منطقه یک 96، منطقه دو 100 و منطقه سه 89 بوده است؛ بنابراین شما باید بین این بازه درصدی کسب کنید که زیر 51 نباشد، اما هر چقدر از 51 درصد به بالا کار کنید، موفق‌تر کار خواهید کرد. اما من توصیه می‌کنم، به طور میانگین 76 درصد را در نظر داشته باشید که برای این درصد باید به 38 سوال درست پاسخ دهید. (اهمیت زیست قبلأ صحبت شده است)

سومین درس از دفترچه تخصصی برای ما، فیزیک است که حداقل درصد، منطقه یک 47، منطقه دو 46 و منطقه سه 52 و حداکثر درصد منطقه یک 80، منطقه دو 93 و منطقه سه 92 درصد بوده است؛ بنابراین شما باید بین این بازه درصدی کسب که زیر 48 نباشد، اما هر چقدر از 48 درصد به بالا کار کنید، موفق‌تر کار خواهید کرد. اما من توصیه می‌کنم، به طور میانگین 67 درصد را در نظر داشته باشید که برای این درصد باید به 20 سوال درست پاسخ دهید.

و در نهایت، آخرین درس دفترچه تخصصی، شیمی است که حداقل درصد، منطقه یک 53، منطقه دو 58 و منطقه سه 52 و حداکثر درصد منطقه یک 82، منطقه دو 76 و منطقه سه 94 بوده است؛ بنابراین شما باید بین این بازه درصدی کسب که زیر 54 نباشد، اما هر چقدر از 54 درصد به بالا کار کنید، موفق‌تر کار خواهید کرد. اما من توصیه می‌کنم، به طور میانگین 63 درصد را در نظر داشته باشید که برای این درصد باید به 21 سوال درست پاسخ دهید.

با توجه به این که در دروس تخصصی نیاز است تا ما اطلاع دقیقی از وضعیت تحصیلی و پیشرفت دانش آموزان داشته باشیم، بنابراین از بیان مواردی که می‌توانید مطالعه کنید و مواردی که می‌توان حذف کرد، خودداری کرده‌ایم؛ بنابراین تنها به میزان سوالاتی که باید پاسخ داده شوند، بسنده کرده‌ایم.

دوستان فراموش نکنید، مقدارهای گفته شده تنها میانگین هستند و هر دانش آموز و داوطلب باید نسبت به وضعیت خود تغییر برنامه دهد؛ بعنوان مثال ما گفتیم 9 سوال ترجمه عربی باید پاسخ داده شود، در حالی که ممکن است دانش آموزی همه 11 سوال ترجمه را جواب دهد و دانش آموزی تنها به 5 سوال بتواند جواب دهد. پس، ایجاد تعادل در سوالات برای دسترسی به میانگین گفته شده، برعهده خودتان است.

رتبه لازم برای قبولی رشته دندان‌پزشکی

اما می‌رسیم به بحث و هدف اصلی مقاله، یعنی رتبه قبولی دندان‌پزشکی! می‌دانم که همگی گل از گلتان شکفته و به شدت منتظر اطلاع از رتبه لازم برای دندان‌پزشکی هستید؛ متأسفانه در ایران به دلیل عدم نظارت بر مراکز آموزشی و مشاوره، هر ساله شاهد بسیاری از مشاورانی هستیم که با ترفندهای بسیار فریب‌کارانه و با دریافت هزینه‌های گزاف، چه امیدهای واهی به دانش آموزان می‌دهند.

اما حقیقت این است که دوستان در هیچ منبعی، اطلاع دقیقی از این که رتبه‌های پذیرفته شدگان رشته‌های مختلف در دانشگاه‌های مختلف چقدر است، در دسترس نمی‌باشد و تنها مدرک موجود در دست همگان، کارنامه‌هایی است که البته در بسیاری از مراکز، صفحات مجازی و غیره کپی هستند و حتی دیده شده است که اطلاعات درستی به دانش آموزان نمی‌دهند.

با این اوصاف، شاید بگویید، بهترین و مطمئن‌ترین فرد برای دریافت اطلاعات، رتبه‌های برتری هستند که رشته‌های تاپ مثل پزشکی، دندان، دارو و … قبول شده‌اند؛ اما فراموش نکنید که در بسیاری از موارد، این افراد نیز دچار خودبینی شده و گاهی در اثر کمبود و نیاز به دیده شدن، اطلاعات درستی نمی‌دهند و به اصطلاح بلف می‌زنند.

اگر از خیلی از رتبه برترها سوال کنید، ممکن است بگویند روزی 14 ساعت مطالعه داشته‌اند، یا اگر میزان تست‌های کار کرده را بپرسید، خواهند گفت روزی 400 تست کار می‌کرده‌اند؛ در حالی که، بهترین حالت ممکن مطالعه در روزهای مدرسه بین 7 تا 8 ساعت مفید و در روزهای تعطیل، بنا به توان جسمی داوطلب بین 10 تا 12 ساعت است. همچنین در مورد تست، حل روزی 200 تست منطقی است، اما 400 تست غیر ممکن است مگر این که، بدون تحلیل و بازبینی فقط تست حل کنیم و رد شویم که در این حالت نیز تنها برای دروس عمومی امکان پذیر است نه دروس تخصصی!

آخرین رتبه قبولی دندان‌پزشکی

با همه صحبت‌هایی که در مطالب قبلی شد، باز هم می‌دانم مثل بچه‌های هفت ماهه بی‌صبرانه به دنبال اطلاع از آخرین رتبه‌های قبولی دندان‌پزشکی هستید تا یک مقدار از عذاب وجدان درس نخواندنتان را جبران کنید؛ اما متأسفانه باید بگویم همچین چیزی هیچ کجا، در هیچ سازمان، نهاد و ارگانی وجود ندارد و تنها مثال‌هایی برای ارائه وجود دارند که از دل کارنامه‌های سال‌های قبل بیرون آمده‌اند.

با توجه به این که می‌دانم همگی عطش اطلاع از اطلاعات قبولی دندان‌پزشکی دارید، بعد از کلی تحقیق و پرس و جو، به این نتیجه رسیدم که رتبه مورد نیاز برای دندان‌پزشکی، رتبه‌ای در حدود زیر 1500 منطقه است؛ اما با بررسی کارنامه‌ها متوجه شدم رتبه برای دندان‌پزشکی در دانشگاه‌های تاپ مثل، رتبه لازم برای دندان‌پزشکی دانشگاه ایران یا رتبه لازم برای دندان‌پزشکی دانشگاه تهران، رتبه‌ای در حدود زیر هزار است.

هر چند در لابلای کارنامه‌های منطقه دو، آخرین قبولی دندان‌پزشکی با رتبه 2000 نیز دیده می‌شد؛ اما اگر از من بپرسید برای دندان‌پزشکی چه رتبه‌ای لازم است، در جواب خواهم گفت رتبه هزار و حتی زیر هزار! چرا که معتقدم در این کشور قوانین همیشه یکسان نیست و ما آدم‌ها ناخودآگاه میل به تنبلی داریم؛ بنابراین توصیه می‌کنم اگر واقعأ عاشق دندان هستید، برای زیر هزار و نهایت تا هزار تلاش کنید.

نمونه کارنامه قبولی دندان پزشکی منطقه یک 1400

نمونه کارنامه قبولی دندان پزشکی منطقه یک 1400

اما برویم سراغ نمونه کارنامه‌ها، با توجه به این کارنامه ما مشاهده می‌کنیم که این داوطلب خیلی عالی کار کرده است؛ ادبیات را ما 39 در نظر گرفتیم اما این داوطلب 53 زده، هر چند درصد 53 در حق ادبیات کم لطفی است، اما از میانگینی که ما به دست آورده‌ایم، بالاتر است. عربی 94، دینی 84 و زبان انگلیسی 100 واقعأ یعنی معجزه در کارنامه! اگر بخاطر داشته باشید، در مورد اهمیت زبان برای کنکور دندان‌پزشکی قبلأ صحبت کردیم و حالا اینجا نتیجه را می‌بینید! 

در دروس تخصصی نیز زیست 82، شیمی و فیزیک 67 و 68 بعلاوه زمین شناسی 74 در حد لالیگا است؛ درست است که زمین شناسی را گفتیم نادیده می‌گیریم، اما تراز داوطلب را ببینید! چقدر بالاست .. و صد البته که اگر انتخاب داوطلب دندان‌پزشکی نبود، قطعأ جزو قبولین داروسازی می‌بود. 

نمونه کارنامه قبولی دندان پزشکی منطقه دو 1400

نمونه کارنامه قبولی دندان پزشکی منطقه دو 1400

نمونه کارنامه منطقه دو را مشاهده می‌کنید؛ ادبیات 68، عربی 86 کاملأ عالی است اما دین و زندگی و زبان را ببینید! دقیقأ داوطلب به صورت میانگینی که برای شما عرض کرده کار کرده است؛ همچنین در مورد دروس تخصصی تقریبأ در حول و حوش میانگین درصدهایی است که برای شما بیان کردم! اگر این داوطلب یک مقدار درصد ریاضی خود را بالاتر می‌برد، قطعأ رتبه‌ای نزدیک به 600 را کسب می‌کرد، هر چند به سلامت از این ماراتن جان به در برده است.

نمونه کارنامه قبولی دندان پزشکی منطقه سه 1400

نمونه کارنامه قبولی دندان پزشکی منطقه سه 1400

و در نهایت کارنامه منطقه سه را مشاهده می‌کنید؛ همین ابتدا بگویم گول رتبه 1100 را نخورید، هر چند ما رتبه قبولی را تا 1500 گفتیم اما اگر یادتان باشد، من توصیه کردم زیر هزار در نظر بگیرید، این هم نتیجه، دانشگاه‌های تاپ معمولأ تا هزار و نهایت 1100 را پذیرش داشتند. اما به درصدهای دل انگیز این کارنامه نگاه کنید، دقیقأ همه درصدها در مرز میانگین هستند و داوطلب توانسته در دانشگاهی مانند دانشگاه اصفهان پذیرش بگیرد.

سخن پایانی 

دوستان و همراهان عزیز، به پایان مقاله رتبه لازم برای رشته دندان‌پزشکی رسیدیم؛ امیدوارم با مواردی که برای شما تهیه کرده بودم، بتوانید یک مقدار به آرامش ذهنی و ثبات در تصمیم خود برای بهترین نتایج رسیده باشید؛ داوطلبان عزیز، لطفأ استرس نداشته باشید و خودتان را دست کم نگیرید، هر چند غرور بی‌جا و کاذب نیز خوب نیست و ما را به زمین خوردن با مخ چند قدم نزدیک‌تر می‌کند.

کارنامه داوطلب منطقه سه را فراموش نکنید و باور کنید که تلاش کردن سخت نیست، چرا که چنانچه این داوطلب با میانگین درصدها توانسته به هدف خود برسد، بنابراین شما نیز می‌توانید، به شرطی که خسته نشوید و درست و اصولی پیش روی کنید.

در نهایت، خواهش می‌کنم فقط پول و کسب درآمد را سرلوحه سرنوشت خود قرار ندهید و استعدادهای خود را بیشتر بشناسید و فراموش نکنید خوشبختی تنها داشتن شغل خوب نیست، بلکه داشتن شغلی است که عاشقانه عشق بورزیم. هر سوالی داشتید، کامنت کنید و نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید.

سوالات متداول

  1. برای دندان‌پزشکی چه رتبه‌ای لازم است؟
    رتبه لازم برای دندان‌پزشکی با توجه به انواع سهمیه‌های موجود، متفاوت می‌باشد. شما عزیزان می‌توانید کارنامه‌های انواع سهمیه‌ها را مشاهده کنید. بدین منظور، کلیک کنید.
  2. درصدهای لازم برای دندان‌پزشکی چه میزان است؟
    به صورت میانگین و حدودی باید درصدهای ادبیات 64، عربی 68، دینی 70، زبان 76، ریاضی 48، زیست 38، شیمی 63 و فیزیک 67 را کسب کرد؛ برای اطلاعات تکمیلی کلیک کنید.
  3. چگونه می‌توان از آخرین رتبه قبولی دندان‌پزشکی مطلع شویم؟
    برای اطلاع از آخرین رتبه لازم برای دندان‌پزشکی، می‌توانید به متن مقاله مراجعه کنید و کارنامه‌های قرار داده شده را مشاهده نمایید.
4.3/5 - (72 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
62 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا