تقلب در کنکور

تقلب در کنکور، موضوعی جنجالی که ذهن عده زیادی را به‌خود درگیر کرده‌است و در این بین عده‌ای سودجو هم از این موضوع سودجویی می‌کنند؛ اما داستان تقلب در کنکور چیست و تقلب در کنکور چه حکمی دارد؟ آیا می‌توان در صورت مشاهده، شکایت تقلب در کنکور انجام داد و چگونه تقلب در کنکور را گزارش دهیم؟ اگر شما هم به دنبال پاسخ این سوالات هستید با من در سایت بخون همراه باشید تا به‌صورت کامل این موضوع را براساس آخرین اخبار بررسی کنیم. آیا این مقاله آپدیت است؟ باید گفت که این مقاله به محض انتشار اطلاعیه جدید، آپدیت خواهد شد و شما همواره در سایت بخون می‌توانید آخرین اخبار تقلب در کنکور را دنبال کنید.

تخلفات آزمون سراسري سال 1401 بر اساس قانون رسيدگي مي‌شود (بروزرسانی در 8 آبان 1401)

به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش، دکتر حسن مروتی با بیان این خبر، بیان کرد: پرونده حدود ۹۰۰ داوطلب که تجهیزات و وسایل مخصوص تقلب در جلسه آزمون به همراه داشتند در هیئت بدوی مورد رسیدگی قرار گرفت و در انتظار احکام خود هستند که این احکام با توجه به نوع تخلف متنوع بوده و از اخطار تا محرومیت‌های چند ساله از شرکت در آزمون سراسری را در بر می‌گیرد.

معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت: سازمان سنجش در سال ۱۴۰۱ اعلام کرد که با استناد به قانون رسیدگی به جرایم و تخلفات آزمون‌های سراسری به گونه‌ای عمل می‌کند که حقی از داوطلبان ضایع نشود و علاوه بر متخلفانی که تخلف آنها در جلسه آزمون مشاهده شد با بررسی های فنی نتایج برخی از داوطلبان نیز با شبهه مواجه شد به این معنی که نتایج آزمون سراسری با سوابق تحصیلی و آزمون‌های قبلی داوطلب تفاوت فاحشی داشته و یا اینکه با کلیدهای تقلب همخوانی زیادی داشته است از این داوطلبان خواسته شد در آزمون رفع شبهه شرکت کنند.

وی افزود: از تعداد حدود یک هزار نفر که برای آزمون رفع شبهه دعوت شد، تعداد ۷۷۷ نفر در این آزمون شرکت کردند که از تعداد کمی از آنها رفع شبهه صورت گرفت و البته نتیجه نهایی آن پس از تصمیم هیات بدوی به زودی مشخص خواهد شد.

مروتی افزود: نمرات سایر افراد حتی از حدنصاب یا نصف حد نصاب هم کمتر بوده که این نشان می‌دهد شبهه ایجاد شده درست بوده و درباره این افراد نیز هیئت اعلام رای خواهد کرد. ضمن اینکه حدود ۲۵۰ نفر نیز در پی فراخوان در آزمون شرکت نکردند که گزارش غیبت در آزمون این افراد نیز به هیئت بدوی داده شده است. در واقع به این افراد فرصت رفع شبهه داده شد ولی در آزمون شرکت نکردند. وی افزود اگر افرادی دلایل موجه برای عدم شرکت در آزمون داشته باشند در هیأت بدوی مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

معاون امور آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور در مورد داوطلبانی که پس از بررسی‌های فنی و تخصصی از آنها رفع شبهه شده است، بیان کرد: این داوطلبان که تعداد محدودی هستند اگر انتخاب رشته کرده‌اند می‌توانند در رشته قبولی ادامه تحصیل دهند و اگر هم انتخاب رشته نکرده‌اند فرصت انتخاب رشته داده خواهد شد.

وی در توضیح ماده ۱۱ قانون رسیدگی به تخلفات آزمون‌های سراسری اظهار داشت:

بر اساس این ماده قانونی اگر اختلاف فاحشی بین سوابق تحصیلی و نمره آزمون و یا شباهت غیر متعارف با پاسخنامه سایر داوطلبان مشاهده شود، داوطلب به هیئت بدوی برای رفع شبهه معرفی می‌شود.

دکتر مروتی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس استفساریه اخیر مجلس، آزمون هیچ دانشجویی مورد رسیدگی قرار نمی‌گیرد و اگر شبهه‌ای وجود داشته باشد قبل از پذیرش داوطلب در دانشگاه تعیین تکلیف می‌شود.

منبع: سازمان سنجش آموزش کشور

تشدید حفاظت از آزمون سراسری ۱۴۰۲ با کمک نهادهای امنیتی (بروزرسانی در 6 آبان 1401)

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با تاکید بر تشدید تدابیر حفاظتی امنیتی در برگزاری آزمون سال ۱۴۰۲ بیان کرد: شورای حفاظت از آزمون سازمان را با حضور نهادهای مختلف از پلیس فتا، وزارت اطلاعات و حفاظت اطلاعات سپاه بعد از سال‌ها، احیا کردیم.

پورعباس اظهار داشت: می دانستیم شیوه تقلب ها نسبت به سال های قبل پیشرفته تر شده و از فناوری های نو و ابزارهای کاملا پیچیده رقومی برای تقلب استفاده می‌شود که حتی گاه برای کارهای جاسوسی به کار می‌آید. به همین دلیلی تدابیر مختلفی در این زمینه اندیشیده شد. اول اینکه تحلیل کردیم سوالات در چه مقطعی (از جلسه آزمون) ممکن است بیرون برود و به دست چه افرادی غیر از داوطلبان برگزاری آزمون برسد و پاسخ‌ها در چه زمانی امکان دارد به داوطلبان برسد.

بررسی‌ها نشان داد امکان ندارد فردی تا صبح برگزاری ‌آزمون از سوالات مطلع شود. داوطلبانی به قصد دسترسی به سوالات و با دستگاه‌ها و تجهیزات خاص و پیچیده‌ای در جلسه آزمون شرکت کرده و ماموریت دارند از سوالات عکس گرفته و به بیرون مخابره کنند. بعد از ارسال سئوالات از سرجلسه آزمون و تلاش در تهیه کلید آزمون، به کمک تجهیزاتی مانند هندزفری یا سایر وسایل ارتباطی غیر متعارف کلید را به داوطلبان مورد نظر خود ارسال دارند.

پور عباس در مورد قطع روند تخلف اظهار داشت: مسیر مقابله با این روند بسیار دشوار بود، ولی تلاش کردیم حتی اگر سوالات به خارج از حوزه ارسال شد، امکان دریافت پاسخ‌ها وجود نداشته باشد به همین دلیل سیگنال‌یاب به کمک شرکت­های دانش بنیان طراحی کردیم و موفق شدیم در سراسر کشور بیش از ۸۵۰ نفر را که ابزارهای مختلف تقلب را همراه داشتند را سر جلسه امتحان شناسایی کنیم. همچنین در روزهای پیش از برگزاری آزمون حدود ۱۳ شبکه تقلب فعال در فضای مجازی را هم با تلاش اعضای شورای حفاظت آزمون کشف کردیم که با کمک قوه قضائیه و قضات تعیین شده برای آنها دستور قضایی صادر و اداره کنندگان این شبکه‌ها دستگیر شدند.

وی در مورد دستگیری متخلفان افزود: این افراد در قالب شبکه های چند ده نفره بودند که روند دستگیری آنها از دو یا سه روز قبل از آزمون شروع شد. همچنین با پیگیری‌ نهادهای امنیتی و انتظامی تعدادی از داوطلبان را شناسایی کردیم که با این شبکه‌ها ارتباط داشتند، وسایل ارتباطی خریداری کرده بودند. با داوطلبان تماس گرفته شد و اطلاع دادیم اگر تقلب آنها سر جلسه امتحان کشف شود، با مشکل روبرو می‌شوند. افزون بر این، بعد از آزمون، بررسی‌های فنی انجام دادیم و توانستیم داوطلبانی شبهه‌دار را بیابیم که نتوانسته بودیم سر جلسه ‌آزمون تشخیص دهیم که این افراد کمتر از ۱۰۰۰ نفر و شبهه‌دار بودند. آزمون آنها را بر اساس معیارهای مختلفی از جمله نسبت نمرات سوابق تحصیلی با آزمون یا رتبه‌های آزمون‌های قبلی و از همه مهمتر در شباهت غیرمتعارف پاسخنامه ­ها تشخیص دادیم.

برای نمونه فردی که در آزمون‌های متعدد سال های قبل شرکت کرده رتبه‌های بالای ۴۰۰ هزار داشته ولی در آزمون امسال زیر ۱۵۰۰۰ بوده است، از نظر ما شبهه دار بود. بنابراین از انتخاب رشته یا اعلام نتایح آنها جلوگیری شد. از این تعداد بیش از ۷۵۰ نفر در آزمون رفع شبهه (آزمون برای دو یا سه درس) ۲۱ مهر شرکت کردند.

در انتها پورعباس خاطر نشان کرد: البته از این افراد هم برخی سوالات را پاسخ ندادند که با توجه به نظر و حکم هیأت بدوی حدنصاب و میانگینی از نمرات برای احراز صلاحیت علمی محاسبه می­‌شود. هیات بدوی بر اساس قانون رسیدگی به تخلفات و جرایم در آزمون‌های سراسری (مصوب ۱۳۸۴) درخصوص کسانی که در آزمون رفع شبهه شرکت کردنده ­اند به زودی اعلام رأی می­‌کند.

منبع: اعتماد

داوطلبان شبهه‌دار دوباره کنکور می‌دهند/ «از سال ۴۷ تا الان هیچ گونه سوال کنکوری فروخته نشده است» (بروزرسانی در 19 شهریور 1401)

“سوالات کنکور سراسری ۱۴۰۱ لو رفت” خبری که بلافاصله پس از شروع کنکور سراسری در فضای مجازی منتشر شد؛ اما رئیس سازمان سنجش به رد این خبر اقدام کرد و گفت که تقلب در هر آزمونی ممکن است رخ دهد؛ اما تقلب به معنای افشای سوالات یعنی این که داوطلبان قبل از آزمون به سوالات دسترسی داشته باشند که در کشور ما امکان ندارد.

قسم می خورم سوالات کنکور لو نرفته است!

او گفت: می‌توان قسم خورد که تا حالا اتفاق نیفتاده است و تا جلسه آزمون هیچ کس سوالات را ندیده است. در سال های اخیر روند تقلب به بعد از رسیدن سوالات به داوطلب رسیده است. تقلبی که قبلا بوده، نگاه به چپ و راست بود که در سال های اخیر تکنولوژی به این مسئله وارد شده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: در حال حاضر تقلب این است که داوطلب عکس سوالات را به بیرون می فرستد و تقلب آن جا اتفاق می‌افتد که سوالات حل شوند و به وسیله کیت های الکترونیک پاسخ‌ها به داوطلب برسند که البته در آزمون های امسال اتفاقی رخ نداد و فقط یک عکس مخابره شد.

بی اطلاعی سنجش از فروش سوالات کنکور پس از خروج از حوزه امتحان

حسن مروتی، معاون امور آزمون های سازمان سنجش گفت: از سال ۴۷ که سازمان سنجش تاسیس شده است، هیچ گونه سوال کنکوری فروخته نشده است و هیچ سازمانی با این نوع فعالیت وجود ندارد.

او افزود: در روز کنکور سوالات باز می شوند و در اختیار افراد قرار می گیرند. اکنون هم وسایل ارتباط جمعی بسیار زیاد هستند و به صورت های گوناگون مانند عینک، پاک کن، ساعت و … وارد جلسه آزمون می شوند. افراد می توانند با روش هایی که خودشان می شناسند سوالات را به بیرون از حوزه بفرستند.

معاون امور آزمون های سازمان سنجش ادامه داد: ما از فروختن سوالات کنکور یا نفروختن آن ها مطلع نیستیم و از کنترل سازمان سنجش خارج است.

با وجود این که نتایج نهایی کنکور داوطلبان در روزهای پایانی شهریور اعلام می شود؛ اما هنوز کارنامه اولیه برخی داوطلبان کنکوری منتشر نشده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور دلیل منتشر نشدن کارنامه اولیه برخی داوطلبان را احتمال تقلب آن ها در کنکور می داند؛ اما مگر در کنکور امسال برای جلوگیری از تقلب از ابزار هوشمند و پیشرفته استفاده نشده است؟

محرومیت ۱۰ ساله مجرمان از شرکت در کنکور!

پورعباس گفت: بررسی های فنی انجام می شوند. اگر قطعا متقلب بودن آن ها اثبات شد از یک تا ده سال بر حسب درجه تخلف از شرکت در کنکور محروم خواهند شد.

رئیس سازمان سنجش ادامه داد: تخلف جرم محسوب نمی شود و تخلف در زمان آزمون سوء سابقه برای متقلبان کنکور حساب نخواهد شد و این موضوع از نظر ما ایراد بوده است.

حسن مروتی، معاون امور آزمون های سازمان سنجش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: داوطلبانی که نتایج کنکور آن ها با سوابق تحصیلی یا کنکور سال های گذشته یکسان نبوده است یا شباهت با پاسخ نامه های تقلب یکسان بوده؛ مشکوک به تقلب هستند.

او گفت: این داوطلبان را صدا می کنیم و بسته به این که در چه درس هایی در دبیرستان ضعیف بوده اند و الان رتبه خوبی آورده اند؛ بین ۱ تا ۴ درس را مجدد امتحان می دهند. برای مثال نمره درس ریاضی آن ها در مدرسه ۱ شده است؛ اما درصد تست آن ها در کنکور سراسری ۸۲ شده باشد که باید همان درس را مجدد آزمون دهند.

منبع: خبر آنلاین

کشف یک هزار تخلف در کنکور با کمک فناوری‌های دانش‌بنیان (بروزرسانی در 31 تیر 1401)

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور بیان کرد: امسال برای نخستین بار با استفاده از فناوری‌های دانش بنیان در آزمون سراسری بیش از یک هزار تخلف کشف شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالرسول پورعباس، اظهار داشت: در آزمون سراسری امسال برای کشف تخلف‌ها، دستگاه‌های دانش بنیان سیگنال یاب ساخت داخل بکارگیری شد.
وی افزود: با استفاده از این دستگاه‌ها انواع خودکار‌ها، خود نویس، قلم، انگشتری، ساعت، مستر کارت و گوشی هوشمند کشف وضبط شد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اضافه کرد: این وسایل با استفاده از فناوری‌های روز به سامانه‌های ارسال و دریافت سیگنال مجهز شده بودند.
به گفته پورعباس، در این رابطه ۱۳ گروه سازمان یافته نیز دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی بیان کرد: کسانی که در آزمون سراسری دچار تخلف می‌شوند یک تا ۱۰ سال از شرکت در کنکور محروم خواهند شد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما

بازداشت متقلبانی که درصدد دریافت پاسخ های الکترونیکی کنکور بودند (بروزرسانی در 20 تیر 1401)

رئیس مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه از بازداشت تعدادی از متقلبان در کنکور امسال خبرداد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه از دستگیری تعدادی از متقلبان و افشاگران سوالات کنکور در استان آذربایجان غربی خبر داد که ضمن مجهز بودن به تجهیزات الکترونیکی وارد حوزه امتحانی شده و درصدد بودند پاسخ‌ها را به صورت الکترونیکی از افرادی که کلید سوالات در اختیارشان بود، دریافت کنند.

منبع: خبرگزاری مهر

رییس سازمان سنجش: ۱۲ گروه متخلف در کنکور امسال شناسایی شدند (بروزرسانی در 17 تیر 1401)

رییس سازمان سنجش آموزش کشور بیان کرد: ۱۲ گروه متخلفی که برای تقلب، به دست آوردن سوالات کنکور و فرستادن پاسخ سوالات به افراد سازماندهی شده و از هر داوطلب مبالغ میلیاردی می‌گرفتند، شناسایی شدند.

به گزارش ایرنا، عبدالرسول پورعباس روز جمعه در حاشیه برگزاری آزمون ورودی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد در جمع خبرنگاران اظهار داشت:

در مجموع آزمون سراسری از آزمونهای بسیار مهم کشور است و برخی سودجویان برای فروش صندلی برخی رشته های بسیار حساس با ارقام نجومی، تبلیغ کرده و به طریقی تلاش دارند تا در آزمون نفوذ کنند.

وی ادامه داد: آنها برای اینکه به آزمون نفوذ کنند سعی می‌کنند به سوالات دسترسی پیدا کنند. البته سوالات آزمون با روشهای قرنطینه و پلمب، تا صبح روز آزمون غیرقابل دسترسی است اما وقتی روی میز داوطلب قرار گرفته و باز شود با کمک ابزارهای فوق تکنیکی، فوق سری، فوق تخصصی جاسوسی و  دوربین‌های کوچک باکیفیت بسیار بالا در حد یک ثانیه از آن عکس گرفته و مخابره می‌کنند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه با پیشرفت تجهیزات، انتظار داشتیم سوالات کنکور به بیرون مخابره شود، افزود:

ما تمام انرژی خود را گذاشتیم که داوطلب نتواند از بیرون جلسه آزمون به پاسخها دسترسی پیدا کند.

وی ادامه داد: بر این اساس، سامانه ای را طراحی کردیم که شامل چند لایه پوششی بود. اولین لایه شناسایی ۲۶ هزار نفری بود که در سامانه های تقلب سازماندهی شده بودند. در دومین لایه، دفترچه و پاسخنامه را تفکیک کردیم که فرصت در دسترس بودن دفترچه و پاسخنامه از حدود چهار ساعت و نیم به یک ساعت و ربع کاهش یافت.

پورعباس افزود: در لایه سوم از دستگاههای ویژه سیگنال یاب و آشکارساز استفاده کردیم که تمام الکترونیکی و جدید است و تمام سیگنال هایی را که در جلسه آزمون رد و بدل می‌شد، کشف می کرد. در همین راستا تعداد زیادی از داوطلبان را با دستگاههای فوق مدرن دستگیر کردیم و به هیاتهای مرتبط سپردیم تا به پرونده آنان رسیدگی شود.

وی اظهار داشت: لایه آخر نیز سامانه ای است که تمامی پاسخنامه ها را از نظر فنی با هم مقایسه کرده و ارتباطات نامتعارف را کشف می‌کند و اگر داوطلبی با کلیدهای تقلب مرتبط شده باشد، شناسایی می شود تا به جزای خود برسد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

وزیر علوم: 585 مورد تقلب در آزمون علوم تجربی را شناسایی کردیم (بروزرسانی در 15 تیر 1401)

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: ۵۸۵ تقلب در آزمون علوم تجربی را شناسایی کرده‌ایم و همه این موارد در دست رسیدگی است و شرکت کنندگان در آزمون سراسری اطمینان داشته باشند که در حق هیچ کسی بی‌عدالتی نخواهد شد.

به گزارش مردم فردا، «محمدعلی زلفی‌گل» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در واکنش به موارد تقلب کشف شده در کنکور سراسری سال جاری و تخلفات احتمالی صورت گرفته به خبرنگار ایلنا بیان کرد:

رئیس سازمان سنجش در مورد این موضوع توضیح داده‌اند و قرار است این موارد احتمالی تقلب دقیق‌تر بررسی شود. من تاکید می‌کنم که داوطلبان آزمون سراسری نباید نگران باشند و نتایج با دقت اعلام می‌شود.

او تصریح کرد: ما ۵۸۵ تقلب در آزمون علوم تجربی را شناسایی کرده‌ایم و همه این موارد در دست رسیدگی است و شرکت کنندگان در آزمون سراسری اطمینان داشته باشند که در حق هیچ کسی بی‌عدالتی نخواهد شد.

زلفی‌گل با بیان اینکه در حوزه‌های امتحانی در راستای جلوگیری از تقلب و انتشار سوالات از جمر استفاده شده بود، یادآور شد:

داوطلبان توجه داشته باشد که این امکان وجود دارد که پاسخنامه‌ها رصد شود و با توجه به دقتی که در کار وجود داشته، حقی پایمال نخواهد شد.

گفتنی است؛ هیئت منتخب تحقیق و بررسی ابعاد برخی شبهات مطرح شده در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ که به دستور رئیس جمهور تشکیل شده بود، سلامت کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ در تمامی رشته‌ها و گروه‌ها را تأیید قطعی کرده است. در گزارش این هیئت منتخب تصریح شده است؛ پس از بررسی دقیق تمامی گزارشات و مستندات ارائه شده از سوی دستگاه‌های مذکور صحت برگزاری این آزمون در بخش‌های مختلف شامل طراحی سؤالات، چاپ، قرنطینه، توزیع و دیگر مراحل فرایند اجرایی، هیچ گونه شائبه و کمبودی نداشته و با توجه به اقدامات سازمان سنجش آموزش کشور و همکاری تمامی دستگاه‌های دست‌اندرکار در امر برگزاری این آزمون، سلامت کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ در تمامی رشته‌ها و گروه‌ها مورد تأیید قطعی است و با توجه به پیش‌بینی‌های چند لایه کنترلی و امنیتی و اشراف کامل دستگاه‌های نظارتی هیچ حقی از هیچ یک از داوطلبان تضییع نشده است.

منبع: ایلنا

تایید قطعی سلامت کنکور ۱۴۰۱ در تمامی رشته‌ها و گروه‌ها (بروزرسانی در 15 تیر 1401)

هیئت منتخب رئیس جمهور برای تحقیق و بررسی ابعاد بعضی شبهات مطرح شده در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ اعلام کرد: سلامت کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ در تمامی رشته‌ها و گروه‌ها مورد تأیید قطعی است.

به گزارشایمنا، در گزارش این هیئت منتخب آمده است:

پس از بررسی دقیق تمامی گزارشات و مستندات ارائه شده از سوی دستگاه‌های مذکور صحت برگزاری این آزمون در بخش‌های مختلف شامل طراحی سوالات، چاپ، قرنطینه، توزیع و دیگر مراحل فرایند اجرایی، هیچ گونه شائبه و کمبودی نداشته و با توجه به اقدامات سازمان سنجش آموزش کشور و همکاری تمامی دستگاه‌های دست‌اندرکار در امر برگزاری این آزمون، سلامت کنکور سراسری سال ۱۴۰۱ در تمامی رشته‌ها و گروه‌ها مورد تأیید قطعی است.

در بخش دیگری از این گزارش تصریح شده است: با توجه به پیش‌بینی‌های چند لایه کنترلی و امنیتی و اشراف کامل دستگاه‌های نظارتی و شناسایی تجهیزات الکترونیکی که بکار گیری آنها در جهت ارتکاب تخلف و تقلب متصور بوده و نیز برخورد قاطع با این گروه محدود از داوطلبان به هنگام ورود به حوزه‌ها و همچنین در ساعات بعدی برگزاری آزمون، با اطمینان ابراز می‌دارد که هیچ حقی از هیچ یک از داوطلبان تضییع نشده و سازمان سنجش آموزش کشور و برگزار کنندگان کنکور در جهت حفظ حقوق داوطلبان و رعایت عدالت آموزشی تمامی تلاش خود را بکار گرفته‌اند.

در این راستا لازم است از تلاش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان که طی ماه‌های گذشته با بکارگیری فناوری‌های نوین و دستیابی به آخرین تکنولوژی‌های امنیت آزمون در اجرای این مهم نقش بسزایی ایفا کرده‌اند تشکر و قدردانی کنیم.

در پایان این گزارش لازم است از تلاش‌های تمامی دستگاه‌های نظارتی و اجرایی به ویژه وزارت کشور، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، وزارت نیرو، قوه قضائیه و ضابطان قضائی که در سلامتی برگزاری آزمون تلاش مجدانه‌ای داشته‌اند کمال تشکر را ابراز دارد.

به گزارشایمنا، رئیس جمهور، گروهی به ریاست معاون اول رئیس جمهور را مأمور تحقیق و بررسی دقیق ابعاد و برخی شبهات مطرح شده درباره کنکور ۱۴۰۱ کرده بود که در پی بررسی‌های صورت گرفته گزارش بررسی‌های هیئت منتخب اعلام شده است.

منبع: خبرگزاری ایمنا

جزئیات جدید از تقلب در کنکور تجربی؛ انتشار سوالات در ساعت ۹:۴۹ دقیقه صبح (بروزرسانی در 14 تیر 1401)

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت بیان کرد: «بسیاری مدعی شدند سوالات گروه تجربی ساعت چهار الی پنج صبح لو رفته است.»

مظاهر گودرزی: روز سرنوشت ساز یا سرنوشت سوز، سال‌هاست آینده دانش‌آموزان با آزمون سراسری گره خورده است، رقابتی برای ورود به دانشگاه که بسیاری معتقدند با وجود کلاس‌های آمادگی کنکور یک رقابت نابرابر است، اما این رقابت نابرابر حالا وارد مرحله‌ای جدید شده است، اگر در سال‌های گذشته لو رفتن سوالات کنکور در حد شایعه بود، کنکور امسال مهر تاییدی بر این شایعه‌ها زد، حواشی قبل و بعد از برگزاری آزمون سراسری به‌ویژه برای گروه تجربی روزهای خوبی برای دانش‌آموزان رقم نزد.

لو رفتن سوالات کنکور قبل از برگزاری آزمون!

علی امرایی، عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان با اشاره به حواشی لو رفتن سوالات کنکور قبل از شروع آزمون ادامه می‌دهد: «در بسیاری از آزمون‌ها لو رفتن سوالات قبل از برگزاری آزمون منتفی است، اما امسال بسیاری مدعی شدند که سوالات گروه تجربی در ساعات چهار الی پنج صبح لو رفته است، حتی معلمی ادعا کرد که صبح آزمون دانش‌آموزان از او خواسته‌اند سوالات را حل کند، این معلم در فضای مجازی مدعی شد که به هیچ کدام از سوال‌ها پاسخ نداده و بعد از این‌که سوالات در کانال‌های مختلف منتشر شد، متوجه می‌شود همان سوال‌هایی است که صبح به او داده بودند. این معلم این مواجهه با سوالات کنکور را در استوری اینستاگرام خود منتشر کرده بود.»

امرایی یادآور می‌شود:

«این‌که کسی ادعا می‌کند قبل از کنکور سوالات به دستش رسیده است قطعاً به عواقب قضایی آن آگاه است، چون می‌داند اگر حرفش دروغ باشد، مجرم شناخته می‌شود، بنابراین اگر کسی با این وضعیت چنین موضوعی را مطرح می‌کند حتما قابل بررسی است. لذا ادعاهای قبل از آزمون باید به‌طور دقیق بررسی شود تا صحت آن‌ها مشخص شود، ادعاهایی که نه رد شده و نه تایید شده است، پلیس فتا و نهادهای امنیتی باید در این مسئله ورود کنند تا ابعاد کامل آن مشخص شود و اکنون با قسم خوردن کاری حل نمی‌شود چرا که سوگند از ادله اثبات دعوا است و در زمان دادرسی قضایی و محاکمه به کار می‌آید.»

انتشار سوالات کنکور تجربی راس ساعت ۹ و ۴۹ دقیقه

اما یکی از حواشی کنکور تجربی انتشار سوالات حین برگزاری آزمون بود، عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت با اشاره به تخلفات انجام شده هنگام برگزاری آزمون سراسری به خبرآنلاین می‌گوید: «آزمون گروه تجربی سه دفترچه دارد، دفترچه شماره سه در آخرین مرحله فرایند آزمون به داوطلبان داده می‌شود، زمانی این دفترچه توزیع می‌شود که دفترچه‌های شماره دو در آزمون جمع‌آوری شده باشند، اما روز آزمون چه اتفاقی افتاد، راس ساعت ۹ و ۴۹ دقیقه صبح دفترچه‌های شماره یک، دو و سه با کیفیت بالا در فضای مجازی منتشر شد، به عبارتی دفترچه‌ای که تا حدود ساعت ۱۱ اصلا به داوطلب داده نمی‌شود یک ساعت قبل از آن در کانال‌های تلگرامی منتشر شده است، و با چه کیفیت بالایی هم لو رفته است، سال‌های قبل داوطلب با گوشی از سوالات عکس می‌گرفت که خیلی مواقع کیفیت نداشت اما امسال تصویر دفترچه آزمون را با برنامه‌های مختلف اسکن کردند، به‌طوری‌که واو به واو سوالات معلوم است، و این نشان می‌دهد که با خیال راحت یک فایل از سوالات را تصویر برداری کرده‌اند و به بیرون از محل آزمون هم ارسال شده است.»

وقتی سازمان سنجش بد موقع سوالات را منتشر می‌کند

او بیان می‌کند: از طرفی سازمان سنجش در اقدامی عجیب، قبل از این‌که آزمون به اتمام برسد، حدود ساعت ۱۱ تا ۱۲ سوالات را در سایت این سازمان بارگذاری می‌کند، درحالی‌که هنوز آزمون تمام نشده است. اگر قرار است قبل از اتمام آزمون، سایت سازمان سنجش سوالات را منتشر کند پس چه لزومی دارد دفترچه سوالات از داوطلبان گرفته شود که البته عدم تحویل دفترچه به داوطلب دلایل دیگری هم دارد، این‌ها مواردی بود که دست به دست هم داد تا کنکور امسال با حواشی روبه‌رو شود. من گمان می‌کنم اتفاقات زیادی افتاده است، دستور آقای رئیس جمهور برای بررسی آزمون امسال دستور بسیار درستی بود و منتظر هستیم تا نتیجه بررسی‌های این کمیته به ریاست آقای دکتر مخبر، معاون محترم رئیس‌جمهور مشخص شود.»

رئیس استعفا بدهد

حالا حواشی تایید شده و تایید نشده‌ی کنکور سبب شده بسیاری خواستار استعفای رئیس سازمان سنجش شوند. امرایی با اشاره به مسئولیت رئیس سازمان سنجش به خبرآنلاین می‌گوید:

«رئیس فعلی سازمان سنجش سابقه حضور در این سازمان را دارد، اما پیشرفت علم و تکنولوژی خیلی بیشتر از زمانی است ‌که ایشان در سازمان بودند. ایشان نباید مانند دهه ۸۰ به سازمان سنجش نگاه کند، اخباری که دارد درباره اتفاقات کنکور ۱۴۰۱ دست به دست می‌شود خیلی بیشتر از زمان روسای سابق سازمان سنجش است، علت این که رئیس‌جمهور محترم دستور رسیدگی می‌دهند به دلیل حجم بالای اخبار و اعتراضاتی است که در کنکور امسال شاهد بودیم ، بنده معتقدم همین که انتشار دفترچه‌ها در ساعت ۹ و ۴۹ دقیقه صبح رخ داده برای استعفای رئیس سازمان سنجش کافی است.»

وی ادامه می‌دهد: «باید عوامل این تخلفات از داوطلب گرفته تا رئیس سازمان سنجش، یعنی تمامی افرادی که در این مسئله دخیل بودند تا به طریقی سوالات لو برود و انتشار داده شود برخورد کنیم، این افراد را عزل و محاکمه کنیم؛ من می‌دانم فرآیند برگزاری کنکور چقدر دشوار است، از تمام عوامل حفاظتی و امنیتی و پلیس هم تشکر می‌کنم، اما درباره اتفاقاتی که افتاده نمی‌شود به راحتی گذشت. ما انتظار داریم ادعای لو رفتن سوالات کنکور قبل از آزمون همه بررسی شود، اگر این اطلاعات و ادعاها درباره لو رفتن صحیح است حتما با عوامل برخورد کنند و اگر فقط در حد ادعا بوده با مدعی برخورد شود. درخصوص تخلف در حین برگزاری آزمون که همه چیز مشخص و معلوم است که سوالات در زمان برگزاری آزمون لو رفته است.»

عضو کمیسیون آموزش دیده‌بان شفافیت و عدالت در پایان به خبرآنلاین می‌گوید: «امیدوارم تخلف و تقلب در کنکور امسال چندان گسترده نباشد که خسارت جبران ناپذیری تحمیل کند. درکل باید منتظر بررسی کمیته و دستور نهایی رئیس محترم جمهور بمانیم.»

منبع: خبر آنلاین

واکنش پلیس فتا به فروش سوالات کنکور و کشف تجهیزات تقلب (بروزرسانی در 12 تیر 1401)

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا اعلام کرد که پلیس به موضوع ادعاهایی مبنی بر تقلب یا فروش سوالات کنکور ورود کرده و البته تاکنون این پلیس به موردی از فروش سوالات کنکور قبل از برگزاری آزمون نرسیده است. سرهنگ رامین پاشاییدرباره برخی ادعاها و خبرهای مطرح شده درباره فروش سوالات کنکور سراسری در فضای مجازی بیان کرد:‌ پیش از برگزاری کنکور برخی از افراد سودجو با این روش اقدام به کلاهبرداری از متقاضیان شرکت در کنکور سراسری کرده بودند که دستگیر شدند. در بررسی‌ها مشخص شد که این افراد هیچگونه دسترسی به سوالات کنکور نداشته و تنها از این طریق دست به کلاهبرداری زده بودند.

وی ادامه داد:‌ همچنین شایعاتی نیز در مورد فروش سوالات کنکور سراسری وجود داشت که پلیس فتا نسبت به بررسی این موارد نیز اقدام کرد در جریان آن کارآگاهان پلیس فتا به موردی از فروش سوالات پیش از برگزاری کنکور نرسیدند البته تحقیقات و پیگیری‌های پلیس در این خصوص همچنان ادامه دارد و اگر مواردی مشاهده شود، حتما با آن برخورد خواهد شد.

معاون پلیس فتای فراجا درباره فروش ادوات و تجهیزات تقلب در کنکور نیز اظهارکرد:‌ در این مورد نیز پیش از برگزاری کنکور با چند مورد از این موارد که اقدام به تبلیغ فروش کرده بودند، برخورد شد. همچنین در طول برگزاری کنکور سراسری نیز در چند مورد معدود، تعدادی از این ادوات از شرکت‌کنندگان در کنکور کشف و ضبط شد. این موارد شامل تجهیزات هوشمند نظیر میکروچیپ، گوشی و … بود که مورد شناسایی قرار گرفت.

وی ادامه داد:‌

این افراد عمدتا از غفلت مراقبین در کنکور استفاده کرده و اقدام به استفاده از این تجهیزات کرده بودند که بازداشت شدند. در بررسی لوازم همراه این افراد نیز برخی از تصاویر و ادله دیجیتال استخراج شد.

پاشایی در عین حال گفت:

البته بررسی‌ها نشان داد که این ادوات تقلب نیز برای استفاده‌کنندگان کارساز نبوده و آنان موفق به استفاده از آن نشده بودند. اما به هرحال استفاده از چنین ادواتی جرم بوده و با آن برخورد می‌شود.

معاون اجتماعی پلیس فتای فراجا تاکید کرد که استفاده از چنین اقلامی بسیار اندک و انگشت شمار بوده و علاوه بر اینکه استفاده‌کنندگان موفق به استفاده از آن نشدند، پلیس نیز با آنان برخوردهای قانونی لازم را انجام داده است.

منبع: خبر آنلاین

۱۲ شبکه تخلف در کنکور ۱۴۰۱ شناسایی شدند/ دستگیری ۴۸۰ داوطلب متقلب (بروزرسانی در 11 تیر 1401)

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به آخرین وضعیت روند برگزاری کنکور ۱۴۰۱ از شناسایی ۱۲ شبکه تخلف در کنکور ۱۴۰۱ و دستگیری بیش از ۴۸۰ داوطلب متقلب خبر داد. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالرسول پورعباس امشب در برنامه صف اول درباره کنکور سراسری ۱۴۰۱ درباره روند برگزاری آزمون سراسری بیان کرد: داوطلبان فقط یک روز را می بینند اما در واقع فرآیند آزمون سراسری یک فرآیند یک ساله است. مرحله قبل از آزمون، روز آزمون و بعد از آزمون است. مرحله اول قبل از آزمون مرحله تولید سوال است که از بانک سوال استخراج می شود و دفترچه های متعدد را تشکیل می دهد.

پورعباس اظهار داشت:

فرآیند طراحی سوال فرآیند سنگینی است. افراد در قرنطینه های طولانی و سخت هستند و سوالات باید از دقت لازم برخوردار باشند. فرد سوال را تولید می کند و می فرستد و بعد ممیزی می شود و در این مرحله تنها بانک را تامین می کند. افرادی که از بانک سوال بر می دارند در قرنطینه هستند متخصصان آزمونی هستند از بانک سوال بر می دارند.

وی گفت: ما یک دوره چاپ داریم که افراد به مدت ۶ ماه در قرنطینه هستند هم طراحی یعنی دفترچه سازی دارند و استخراج می کنند و بسته بندی می کنند. امسال سه پاسخنامه و دفترچه داشتیم و ۴.۵ میلیون دفترچه تولید کردیم. این دفترچه ها با نظام هوشمندی باید به ۲ هزار و ۹۰۰ مراکز برسد. دفترچه از تهران که حرکت می کند می رود و در جای خودش قرار می گیرد.

رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: ۱۲۴ هزار نفر در روند آزمون حضور دارند. بسته بندی اولیه برای شهرها ارسال می شود و بسته بندی ثانویه تحت نظارت نیروهای حفاظتی صبح آزمون باز می شود و در شهرستان ها قرار می گیرد و بسته بندی سوم در حوزه ها باز می شود بازهم مشخص نیست و در لایه نهایی بسته جلوی داوطلب باز می شود. پس تا لحظه ای که داوطلب بسته را باز می کند هیچ کس نمی تواند دفترچه را ببیند.

وی بیان کرد: مرحله دوم هم زمان برگزاری آزمون بود. وزارتخانه های زیادی درگیر کنکور بودند. از وزارت کشور تا وزارت آموزش و پرورش و سایر مراکز امنیتی و حفاظتی و شرکت های حمل و نقل حتی کمک کردند. تشکر ویژه از وزارت نیرو داریم که این چند روز حوزه ها با قطعی برق مواجه نشدند و در گرمی هوا برق حوزه ها تامین شد. حتی یک خلبان به دلیل گرمی هوا نمی خواست پرواز داشته باشد که یکی از شرکت های هواپیمایی محموله سوالات کنکور را تقبل کرد و به مقصد رساند.

پورعباس اضافه کرد: مرحله سوم هم قرنطینه دوم است که قرائت پاسخنامه است. پاسخنامه ها امانت داوطلبان نزد ما است. ما امسال یک تصمیمی گرفتیم که سه پاسخنامه هر فرد داشته باشد. چند دستگاهی که داشتیم برای قرائت این تعداد پاسخنامه کافی نبود و به همین منظور دستگاه های جدید خریداری شد.

تقلب به معنای افشای سوالات یعنی اینکه قبل از آزمون به سوالات دسترسی داشته باشند، در کشور امکان ندارد

وی درباره تقلب در کنکور سراسری اظهار داشت:

همه آزمون ها تقلب دارند. تقلب به معنای افشای سوالات یعنی اینکه قبل از آزمون به سوالات دسترسی داشته باشند، در کشور امکان ندارد. تا اینجا می توان قسم خورد که تا حالا اتفاق نیافتده است. تا جلسه آزمون هیچ کس سوالات را ندیده است.

رئیس سازمان سنجش بیان کرد: در سال های اخیر روند تقلب به بعد از رسیدن سوالات به داوطلب رسیده است. تقلبی که قبلا بوده است نگاه به چپ و راست بوده است. در سال های اخیر تکنولوژی به این مسئله وارد شده است. اکنون تقلب این است که با عکس می فرستند بیرون و تقلب آنجا اتفاق می افتد که سوالات حل شود و به وسیله کیتهای الکترونیک سعی دارند پاسخ را به داوطلب برسانند.

وی خاطر نشان کرد:

آزمون های چهارشنبه و پنجشنبه حساسیت چندانی نداشت و فقط یک عکس مخابره شد. دلیل حساسیت آزمون روز جمعه این بود که رشته پزشکی یکی از مشاغل مورد اقبال داوطلبان است و امسال ۹۶۰۰ هزار نفر پزشکی ظرفیت دارند و برخی حاضرند میلیاردی خرج کنند حتی از مسیر ناصواب که به این رشته پزشکی برسند. به همین دلیل آزمون جمعه حساسیت ویژه ای داشت.

انتظار داشتیم که عکس از جلسه آزمون بیرون بیاید

پورعباس اظهار اشت: انتظار داشتیم که عکس از جلسه آزمون بیرون بیاید . ابزار عکس گرفتن و ارسال آن خیلی پیچیده است و هنوز ابزاری نداریم که بتوانیم آن را کشف کنیم. ۱۲ شبکه بزرگ را شناسایی کردیم و این شبکه ها شناسایی شدند و تیم های حفاظت و امنیت توانستند آنها را بگیرند. یک مورد از این شبکه ها توانست بعد از آزمون عکس را بفرستد بیرون و سوالات را پخش کرد. البته ما انتظار داشتیم و تدبیری اندیشیدیم که پاسخنامه در زمان کمتری در دست داوطلب باشند که این شبکه ها نتوانند پاسخ را ارسال کنند.

با سیگنال یاب تاکنون بیش از ۴۸۰ نفر را دستگیر کرده ایم

وی بیان کرد: همانطور که دیدید این ابزارهای تقلب الکترونیکی یرنده های بسیار ریزی دارند که اندازه نخود و یا اندازه پاککن بود. تجهیزاتی که داوطلب دارد خاموش می ماند و لحظه ای که سینگال ارسال می شود تجهیزات به طور خودکار روشن می شود. از ساعت ۱۰ تا ۱۲ تمام عوامل با سیگنال یاب در تمام حوزه ها درگیر بودند و تمام مشتریانی که می خواستند پاسخ را بگیرند را شناسایی کردیم و تاکنون بیش از ۴۸۰ نفر را دستگیر کرده ایم.

رئیس سازمان سنجش یادآور شد:

اولین عکس بعد از ساعت ۹ و نیم بیرون آمد. ولی عوامل بیرونی این متقلبین ساعت ۹ و ۴۵ دقیقه می خواستند سیگنال پاسخ را به داوطلبان ارسال کنند ولی از آن زمان هر تلاشی که کردند که پاسخ ها را ارسال کنند سیگنال یابی که ما استفاده کردیم توانست آنها را پیدا کند. این افراد یک تا ۱۰ سال از آزمون محروم می شوند.

وی اضافه کرد: برخی می گویند این متقلبان ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر بوده اند و شما ۴۰۰ نفر آنها را گرفته اید. ما آن کلیدی که داشت از بیرون مخابره می شد را هم داریم و تمام پاسخنامه ها قرائت می شود و اگر ارتباطی بین کلید تقلبی و پاسخنامه فردی مشاهده شود آن داوطلب هم شناسایی می شود. این کار به صورت مقایسه ای تکنیکی انجام می شود.

پورعباس اظهار داشت:

ما تمام انرژی خود را گذاشتیم و تمام عوامل اجرایی ۱۵ شب نخوابیدند و قرائت پاسخنامه هم با پیشرفته ترین ماشین در دنیا نمی گذاریم حتی یک مورد حقی ناحق شود.

وی گفت: چندین پروسه هم پیگیری می کنیم که از سوابق تحصیلی تا شرایط فرد را در نظر می گیریم.

رئیس سازمان سنجش درباره روند انتخاب سوال برای کنکور بیان کرد: افرادی که در قرنطینه هستند ۳۹ روز رنگ آفتاب را ندیدند و حتی هیچ ارتباطات رادیویی هم وجود ندارد. این ها زحمت می کشند که حقی ناحق نشود.

علت بارگذاری دیرهنگام دفترچه سوالات کنکور

وی ادامه داد: من در سال های گذشته دو دفترچه عمومی و دفترچه اختصاصی را طراحی کردیم که بعد از آزمون دفترچه ها را بارگذاری می کردیم. می خواستیم در کنکور ۱۴۰۱ دفترچه ها را بارگذاری کنیم ولی نیروهای حفاظتی امنیتی توصیه کردند با توجه به فعالیت ویژه ای که متقلبان برای گروه تجربی داشتند، دفترچه در سایت قرار نگیرد چون مونتاژ می شود.

پورعباس اضافه کرد: از همین رو ساعت ۱۱:۳۰ دقیقه دفترچه عمومی گروه علوم تجربی ساعت ۱۱:۳۶ دقیقه دفترچه اختصاصی شماره ۲ و ساعت ۱۲:۴۵ دفترچه اختصاصی شماره ۳ و ساعت ۱۳:۱۵ دقیقه دفترچه بهیاری و در این فاصله دفترچه های گروه های هنر و ریاضی و انسانی را هم بارگذاری کردیم. چون بخش اصلی داوطلبان در سر جلسه بودند. چند ۱۰ میلیون بار دفترچه های کنکور دانلود شد و مورد استفاده قرار گرفت.

وی گفت:

ما بیش از ۷ هزار صحت سنجی موبایل انجام دادیم چون ممکن بود برخی از داوطلبان فقط با نیت خاصی در آزمون شرکت کرده باشند.. کار پیچیده و سنگینی انجام شد. وقتی سه پاسخنامه را برای هر گروه آزمایشی اجرا کردیم فرصت استفاده از ارسال پاسخ از بیرون را از متقلبان گرفتیم و در این زمینه سیگنال یاب هم بسیار بسیار کمک کرد. جوانان نخبه این دستگاه را ساخته اند و مطمئن هستم که کشورهای دیگر هم خواهان این دستگاه خواهند بود.

برای پیشگیری از تقلب در کنکور باید به سمت آزمون های الکترونیک برویم

رئیس سازمان سنجش بیان کارد: ما هم می دانیم که طرف مقابل هم بیکار نمی شیند. ما باید برویم به سمت آزمون های الکترونیک. آزمون الکترونیک به این شکل است که هر داوطلب برای هر پاسخ یک پاسخنامه خواهد داشت و در محیط تحت کنترل به سوالات پاسخ می دهد و آزمون به صورت ترکیبی از آنلاین و آفلاین خواهد بود و امکان حمله سایبری به آن وجود ندارد. ما این آزمون را طراحی کردیم و اولین آزمون ملی به شکل الکترونیک آزمون سنجش زبان فارسی برای دانشجویان خارجی است که به زودی برگزار می شود.

منبع: خبرگزاری مهر

درپی حواشی تخلفات در کنکور سراسری؛ پای وزیر علوم و سازمان سنجش به مجلس باز می‌شود؟ (بروزرسانی در 11 تیر 1401)

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها در روزهای گذشته برگزار شد، آزمونی که حرف و حدیث‌های زیادی داشت، از دستگیری عوامل فروش سوالات جعلی گرفته تا حواشی مربوط به تخلفات، در همین‌باره رئیس سازمان سنجش اعلام کرد: «همکاری خوب وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه و تمامی ارگان‌های امنیتی و حفاظتی باعث شد تاکنون ۱۰ گروه فعال در زمینه فروش سؤال‌های جعلی کنکور دستگیر شوند.»

عبدالرسول پورعباس در حاشیه بازدید از حوزه کنکور سراسری ۱۴۰۱ در دانشگاه شهیدبهشتی در جمع خبرنگاران گفت: یکی از بهترین آزمون‌های این سال‌ها بود و۷۰ مورد تخلف در سر جلسه امتحان به کمک دستگاه‌های آشکار ساز پیدا کردیم. این اطمینان را به داوطلبان می‌دهیم که هر تقلبی پیدا می‌شود، روز آزمون هنر که کنترل‌ها کمی ضعیف‌تر بود ساعت ۱۲ و نیم یک عکس منتشر شد.»

اما واکنش‌ها در فضای مجازی بیشتر از یک عکس است، طوری‌که به‌نظر می‌رسد برخی از گروه‌های تلگرامی در اواسط جلسه‌ی آزمون به سوالات دسترسی پیدا کرده بودند، موضوعی که البته هنوز ثابت نشده است، همچنین انتشار پاسخ سوالات آزمون تجربی در حین برگزاری آزمون در خروجی سازمان سنجش یکی دیگر از مواردی است که مورد توجه قرار گرفته و سازمان سنجش هنوز به آن پاسخی نداده است.

حالا همه این حواشی سبب شده اعتراضات به برگزاری کنکور امسال بیشتر شود، در میان تمام تاییدها و تکذیب‌ها دانش‌آموزانی هستند که گمان می‌کنند حق آن‌ها ضایع شده است، درهمین‌باره شیوا قاسمی‌پور، نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش به خبرآنلاین می‌گوید:

«ما بیشتر از دانش‌آموزان نگران هستیم، آن‌ها فعلاً نگران منافع خودشان هستند اما من منافع کشور را در نظر می‌گیرم چرا که اعتماد به سازمان سنجش برای من مهم است، من دنبال منافع شخص نیستم بلکه دنبال منافع کل جامعه هستم.»

او درباره پیگیری‌های مجلس از حواشی مطرح شده درباره کنکور امسال بیان می‌کند: «پیگیر مسائل پیش آمده برای کنکور امسال هستم، تمام تخلفاتی که این روزها درباره کنکور گفته می‌شود را مد نظر دارم و دنبال مستندات آن هستم. من امروز پیگیری کردم و مکتوب نامه‌ای برای دکتر پورعباس نوشتم تا ایشان به کمیسیون آموزش مجلس درباره حواشی کنکور اخیر گزارش کاملی بدهد، رونوشت همین نامه را برای وزیر علوم و رئیس کمیسیون آموزش مجلس هم فرستادم.»

قاسمی‌پور درباره‌ی تخلفات انجام شده در آزمون سراسری امسال می‌گوید:

«درباره چرایی چیزی که هنوز مستنداتی درباره آن ندارم نمی‌توانم چیزی بگویم، اما سازمان سنجش موظف است که درباره اتفاقات اخیر گزارش بدهد، منتظر هستم گزارش آن‌ها به دستمان برسد تا ببینیم مواردی که درباره کنکور گفته می‌شود تایید می‌شود یا خیر، امروز چیزی مشخص نیست جز همین مواردی که از فضای مجازی شنیده می‌شود برای همین فعلاً منتظر گزارش سازمان سنجش هستیم.»

منبع: خبر آنلاین

بازداشت ۱۰ گروه فروش سوالات جعلی کنکور در کشور (بروزرسانی در 11 تیر 1401)

رییس سازمان سنجش در بازدید وزیر علوم از سازمان سنجش آموزش کشور در کرج بیان کرد: همکاری خوب وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه و تمامی ارگان‌های امنیتی و حفاظتی باعث شد تاکنون ۱۰ گروه فعال در زمینه فروش سؤال‌های جعلی کنکور دستگیر شوند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از سازمان سنجش آموزش کشور، همزمان با برگزاری دومین روز آزمون سراسری (پنجشنبه ۹ تیرماه ۱۴۰۱)، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و روسای دانشگاه‌های تهران از سازمان سنجش آموزش کشور در کرج و فرآیند اجرایی آزمون بازدید کردند و سپس در نشستی چگونگی برگزاری مناسب‌تر آزمون‌های ورودی دانشگاه ها را بررسی شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن قدردانی از تلاش شبانه روزی همکاران در سازمان سنجش بیان کرد:

عملکرد این سازمان در چارچوب عدالت آموزشی و علمی باعث اعتماد ملی، ملت شریف ایران است که این سرمایه‌ای بسیار ارزشمند است و داوطلبان و خانواده محترمشان این اطمینان را دارند که هر داوطلب بر اساس تلاشی که کرده است نتیجه می‌گیرد.

دکتر زلفی گل با اشاره به بازدید قبلی که از قرنطینه سازمان سنجش داشتند اظهار داشت: عزیزانی را دیدم که چندین ماه در قرنطینه و به دور از خانواده و حتی نور آفتاب به سر می‌برند، آن‌ها جهادگرانی هستند که عمرشان را صرف برگزاری بزرگترین جریان علمی کشور می کنند تا جوانان این کشور با اطمینان خاطر در یک رقابت علمی و آموزشی شرکت کنند و ما اکنون ماحصل زحمات آن‌ها را در آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ شاهد هستیم.

در ادامه این جلسه، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور ضمن تشکر و قدردانی از حضور وزیر علوم و روسای دانشگاه‌های تهران خاطرنشان کرد: حضور شما عزیزان باعث دلگرمی همکاران پرتلاش سازمان سنجش در این شرایط ویژه برگزاری آزمون سراسری است.

وی تاکید کرد: در آزمون سراسری امسال بیش از ۵۴ هزار نیروی نظارتی و حدود ۷۰ هزار نیروی اجرایی جمعاً حدود ۱۲۴ هزار نیروی انسانی فعال در برگزاری آزمون هستند تا همه داوطلبان عزیز بدون هیچ نگرانی و در کمال آرامش در آزمون شرکت کرده و به نتیجه مطلوب دست یابند.

وی افزود:

با پایان آزمون، با توجه به افزایش تعداد دفترچه ها و پاسخنامه ها تمام تلاش همکاران سازمان بعد از برگزاری آزمون سراسری مربوط به تصحیح پاسخنامه‌ها است که امسال با توجه به تفکیک پاسخنامه‌ها تعدادشان ۳ برابر شده است که به یاری خداوند توانستیم دو دستگاه اسکنر جدید با سرعت بالا برای قرائت پاسخنامه‌ها تهیه کنیم تا بتوانیم نتایج را در شهریورماه ۱۴۰۱ اعلام کرده و پذیرفته‌شدگان آزمون سراسری در مهرماه بدون تاخیر در کلاس های دانشگاه حاضر شوند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به تمهیدات ویژه حفاظتی و امنیتی آزمون سراسری ۱۴۰۱ بیان کرد: برای اولین بار قضات ویژه در تهران و همه استان‌ها منصوب شدند که به سرعت با استناد به مستندات و ادله به پرونده رسیدگی کنند. همچنین همکاری خوب وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، سپاه و تمامی ارگان‌های امنیتی و حفاظتی باعث شد ۱۰ گروه فعال در زمینه فروش سؤال‌های جعلی کنکور دستگیر شوند تا همه داوطلبان عزیز بدون هیچ نگرانی و در کمال آرامش در آزمون شرکت کرده و به نتیجه مطلوب دست یابند.

منبع: خبر آنلاین

تاکنون ۷۰ مورد تخلف کنکوری شناسایی شده است/دستگیری عوامل فروش وسایل الکترونیکی تقلب (بروزرسانی در 10 تیر 1401)

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با اطمینان دادن به داوطلبان برای شناسایی هرگونه تخلف یا تقلب در آزمون سراسری‌، بیان کرد: تاکنون ۷۰ مورد تخلف در کنکور سراسری شناسایی شده است و عوامل فروش وسایل الکترونیکی برای تقلب در کنکور که دامنه فعالیت آنها از آذربایجان تا خراسان بود،‌ دستگیر شدند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، عبدالرسول پورعباس در سومین روز از کنکور سراسری ۱۴۰۱ در حاشیه بازدید از حوزه امتحانی دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: این ۷۰ مورد تخلف که طی آن برخی داوطلبان قصد داشتند با وسایل غیرمجاز تقلب کنند، در سر جلسه امتحان به کمک دستگاه های آشکارساز ساخت جوانان نخبه در شرکت‌های دانش بنیان داخلی شناسایی شدند.

وی به داوطلبان اطمینان داد که هرگونه تقلب و تخلف شناسایی و با آن برخورد می شود.

عکس منتشر شده از دفترچه کنکور در روزهای گذشته، پس از اتمام زمان آزمون بود

پورعباس با بیان اینکه کیفیت برگزاری آزمون در دو روز گذشته خیلی خوب بود و همه داوطلبان آماده و امیدوار بودند،‌ افزود:

اولین عکسی که دیروز از جلسه آزمون بیرون آمد، ساعت یک و نیم بعدازظهر و از یک صفحه دفترچه بود که البته زمان انتشار آن بعد از آزمون بوده بنابراین تا ساعت یک و نیم هیچ گونه نشانه ای از عکس گرفتن پیدا نشد.

وی افزود: روز آزمون هنر که کنترل ها کمی ضعیف تر بود، ساعت ۱۲ و نیم، یک عکس منتشر شد ولی امروز که کنترل ها شدیدتر است قطعا در ساعات ۸ تا ۱۲ اتفاقی نخواهد افتاد.

پورعباس تاکید کرد:

موبایل در همه حوزه ها با دستگاه ها پیدا می شود و کسی نمی تواند موبایل را داخل حوزه بیاورد البته نمی خواهیم فضا را امنیتی کنیم اما می خواهیم فضا را از منظر داوطلبان فضای آرامش بخش کنیم تا خیالشان راحت باشد که نتیجه تلاشی که کرده اند با یک رقابت سالم مشخص می شود و رقابت از مسیر نادرست نیست.

رییس سازمان سنجش افزود: دیشب یک تیم فروشنده وسایل الکترونیکی برای تقلب در کنکور را شناسایی و دستگیر کردیم که این تیم از آذربایجان تا خراسان گسترده بودند. پلیس و ضابطان قضایی در این زمینه عملکرد خوبی داشتند و از طرف وزارت علوم و مردم از آنها تشکر ویژه داریم.

هرگونه وسیله تقلب با دستگاه آشکارساز ایرانی ردیابی و شناسایی می‌شود/داوطلبان اغفال نشوند

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان این که خوشبختانه در این دو روز برگزاری آزمون هیچ مشکل خاص و اعتراضی نبود، افزود:

فقط باید با ناراحتی بگویم که تعدادی از داوطلبان بازی خوردند و ابزارهای غیرمجاز را در سرجلسه آوردند که البته با این سیستم آشکارساز همه این موارد کشف شدند. متاسف هستیم که داوطلبان ما اسیر این جریانات می شوند.

وی بار دیگر خطاب به داوطلبان تاکید کرد: سرجلسه آزمون هیچ گونه لوازم غیرمجاز نیاورند چرا که کشف خواهد شد و موجب محرومیت آنها از آزمون می شود.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: امروز حساس ترین روز برگزاری آزمون است و امیدواریم اتفاقات خوبی بیفتد و یک نفر متخلف هم پیدا نکنیم. دستگاه آشکارساز توسط جوانان نخبه در دانش بنیان ها ساخته شده است و من از داوطلبان می خواهم که با خود وسایل غیرمجاز نیاورند.

متخلفان آزمون‌های سال‌های گذشته مجازات شدند

پورعباس در واکنش به برخی مطالبی که درباره بازگشت متخلفان کنکور سال های گذشته به دانشکده های پزشکی مطرح شده است نیز تاکید کرد: این افراد جوانان کشور هستند به آنها متخلف نگوییم بهتر است.
وی بیان کرد: سازمان سنجش در گذشته به آزمون برخی افراد شبهه وارد کرده بود. این اتفاق در آخرین روزهای مدیریت قبل اتفاق افتاده بود. من که آمدم مشاهده کردم که ۲ تا ۳ هزار نفر درگیر این موضوع شده بودند که منطق حکم می کند که آن آزمون ها شبهه ناک بوده اند.

پورعباس ادامه داد:

تمام موارد را خودم کنترل کردم. من به همه پاسخگو هستم و وجدانم هم راحت است که از این بابت همه موارد را درست کنترل کردم و در این مورد پاسخ می دهم.

وی یادآور شد: پیش از این یک سامانه به نام اعلام تخلفات و شکایات ایجاد کرده بودند که ما آن را تعطیل کردیم. در این سامانه تعداد زیادی موارد گزارش مردمی بود که به طور مثال فردی با فلان رتبه قبل از آزمون سوالات را ۵۰ میلیون خریده است در حالی که زمانی که اعلام کرده بود سوالات هنوز در قرنطینه بود. ما در مرحله اول گفتیم این گزارش کجا راستی آزمایی شده و گفتند هیچ کجا. بنابراین اینگونه گزارش ها در هیچ جایی راستی آزمایی نشده است. تعداد زیادی از این نوع گزارش‌ها مطرح شده بود که پرونده همه آنها را مختومه کردیم.

پورعباس گفت: البته گزارشاتی بود که از تعدادی از آنها ابزار تقلب گرفته شده بود یا گزارش نیروهای ظابطان را داشتند که در آن گفته شده است آنها پول رد و بدل کرده اند که همه آنها نتیجه آزمونشان ابطال و بنا به جرمشان بین یک تا ۵ سال محکوم شدند.

رییس سازمان سنجش افزود:

ما امانتدار مردم هستیم. برای حفظ امانت چه برای ورود و چه برای خروج از دانشگاه تلاش می‌کنیم چرا که ما باید کسانی را به دانشگاه بفرستیم که قابل اطمینان و قبول برای مردم باشند. داوطلبان مطمئن باشند که ما امنیت آزمون و آبروی سازمان سنجش را فدای جریانات سیاسی نخواهیم کرد.

وی ضمن تشکر از رییس دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: دکتر نصیری قیداری تمام امکانات لازم را به نحوه شایسته ای در اختیار داوطلبان قرار دادند و با توجه به گرمی هوا، فضای داخل سالن ها خنک بود که امیدواریم تا ظهر یک آزمون خوب را برگزار کنیم.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

فروشندگان سوالات جعلی کنکور دستگیر شدند (بروزرسانی در 10 تیر 1401)

فرمانده انتظامی شرق استان تهران از دستگیری اعضای باند 4 نفره فروش سوالات جعلی کنکور در شهرستان پاکدشت خبر داد و بیان کرد: اعضای این باند با شیوه و شگرد متقلبانه ابتدا اعتماد مالباختگان را جلب و سپس اقدام به دریافت مبالغ هنگفت از هر قربانی حدود چهارصد میلیون ریال می‌کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس از پاکدشت، سردار کیومرث عزیزی فرمانده انتظامی شرق استان تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد:

با توجه به برگزاری کنکور سال ۱۴۰۱ و رصد و پایش فضای مجازی توسط کارشناسان پلیس فتا استان و شهرستان پاکدشت، فردی که سوالات جعلی کنکور سراسری را با مدارک غیرواقعی در شبکه اجتماعی می فروخت، شناسایی شد.

وی گفت: با بررسی های انجام شده توسط کارشناسان پلیس فتا مشخص شد این شخص، شماره کارتی را جهت فروش سوالات جعلی به خریداران ارائه می کرد که طی استعلامات انجام شده صاحب کارت شناسایی و دستگیر شد.

فرمانده انتظامی شرق استان تهران ادامه داد: با بررسی صورتحساب متهم و فیلم دوربین معابر و واحدهای صنفی که متهمان برای پولشویی به آن مراجعه کرده بودند، همدست دیگر متهم و سردسته باند تیم پولشویی کلاهبرداری که فردی ۱۷ ساله بود شناسایی و در حالی که در یکی از ترمینال های خروجی استان تهران قصد فرار داشت دستگیر و به دنبال آن سردسته و سایر اعضای باند که ۳ نفر بودند، شناسایی و دستگیر شدند.

سردار عزیزی بیان کرد:

اعضای این باند با شیوه و شگرد متقلبانه ابتدا اعتماد مالباختگان را جلب و سپس اقدام به دریافت مبالغ هنگفت از هر قربانی حدود چهارصد میلیون ریال می کردند و از شیوه ای جدید برای پولشویی و پاک کردن رد پای خود استفاده کرده اند.

وی افزود: متهمان دستگیر شده با درج آگهی کاریابی و استخدام نسبت به جذب افراد کم اطلاع در این حوزه اقدام و به آنها عنوان داشته که برای کسب درآمد و استخدام اقدام به ایجاد حساب ارز دیجیتال کرده و با واریز مستقیم مبالغی که از شهروندان کلاهبرداری کرده  به حساب افراد جویای کار، به آنها اعلام می شد که در ازای دریافت درصدی از وجه واریزی اقدام به خرید ارزهای دیجیتال و انتقال ان به ولت(کیف پول دیجیتالی) متهمان اصلی کنند که با این شیوه رد و اثری جهت شناسایی از خود باقی نگذارند که تا این لحظه ۳۰ نفر از شکات شناسایی شده و تلاش برای شناسایی سایر شکات ادامه دارد.

فرمانده انتظامی شرق استان تهران خاطرنشان کرد:

پلیس فتا به‌ صورت شبانه‌ روز آماده پاسخگویی به شهروندان است و کاربران می توانند به سایت پلیس فتا مراجعه و ضمن بهره برداری از مطالب متنوع و آموزشی آن، هرگونه مورد مشکوک را به آدرس www.Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریت ‌های سایبری، لینک ثبت گزارش‌ های مردمی و یا Cyberpolice@ در کلیه شبکه ‌های اجتماعی داخلی با ما در میان بگذارند.

منبع: فارس

محرومیت 60 داوطلب کنکور ریاضی و انسانی به علت تقلب (بروزرسانی در 10 تیر 1401)

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه در کنکور روز پنجشنبه از 60 داوطلب، دستگاه های الکترونیکی کشف شد، بیان کرد: آن ها با این کار، موجبات محرومیت خود را فراهم کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عبدالرسول پورعباس با حضور در برنامه گفتگوی ویژه پنجشنبه شب بخش خبری 21 سیما با تاکید بر اینکه همراه داشتن دستگاه های الکترونیکی مانند موبایل، عینک، ساعت و هندزفری در جلسه کنکور ممنوع است و تقلب محسوب می شود، افزود: ضابطان قضائی ، خریداران چنین دستگاه هایی را شناسایی کردند و در جلسه کنکور سراغ این افراد می آیند و اگر دستگاه همراه آنها باشد محروم می شوند.
وی به داوطلبان توصیه کرد:

در جلسه کنکور، چنین دستگاه هایی را همراه نداشته باشند زیرا همراه داشتن این دستگاه ها در جلسه کنکور غیرقانونی است.

پورعباس با اشاره به تاریخچه پیدایش طرح حذف کنکور از سال 1387 تاکنون افزود: در این سال مجلس تصویب کرد که در مدت 5 سال یعنی از سال 1387 تا سال 1392، کنکور به تدریج حذف و سوابق تحصیلی سه سال آخر دوره دبیرستان جایگزین آن شود.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اضافه کرد: این یکی از مسئولیت های آموزش و پرورش بود اما زیر ساخت لازم برای این منظور وجود نداشت.
پور عباس بیان کرد:

مجلس دوباره تصویب کرد ترکیبی از سوابق تحصیلی و آزمون سراسری ، ملاک تولید نمره کل برای داوطلبان کنکور باشد و بر اساس آن پذیرش انجام شود و مصوب شد تا 5 سال ، 85 درصد ظرفیت کشور از محل فقط نمرات دیپلم ، معدل یا سوابق تحصیلی انجام شود و تنها 15 درصد از طریق رقابت در رشته های پرطرفدار جذب شوند.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: اما این هم تا حدودی عملیاتی نشد و از سال 1392 تاکنون 40 درصد سوابق تحصیلی را به شکل تأثیر مثبت و 60 درصد را از طریق آزمون سراسری اعمال کردیم.
همچنین با احتساب دانشگاه های علمی و کاربردی، فنی و حرفه ای و دانشگاه های غیر انتفاعی و دولتی تقریباً حدود 85 درصد از ظرفیت پذیرش بر مبنای نمرات نهایی دیپلم انجام می شود.
پورعباس با بیان اینکه در اینکه چرا سوابق تحصیلی تأثیر مثبت باشد، اختلاف نظر وجود دارد، بیان کرد:

آمارها نشان می دهد معدل بیش از 99 درصد داوطلبانی که جزو 3 هزار نفر اول هستند بالای 18 و نیم است و رتبه کسانی که معدل آن ها بین 19 تا 20 است بین 7 هزار تا 12 هزار است.

معاون وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه در نظر داریم تأثیر قطعی سوابق تحصیلی 60 درصد و آزمون سراسری 40 درصد شود، افزود: اکنون تنها 10 درس سوابق تحصیلی موثر است و قرار است این تعداد بیشتر شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

بازداشت فروشندگان سوالات کنکور و تجهیزات تقلب (بروزرسانی در 9 تیر 1401)

رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری بیان کرد: با تلاش عوامل امنیتی، انتظامی و قضائی تعدادی از عوامل گروه‌هایی که اقدام به فروش سؤالات جعلی کنکور یا وسایل الکترونیکی ارتباطی برای تقلب کرده بودند، بازداشت شدند.

دکترمحمد حسین حاجیلو ضمن بیان این مطلب با اشاره به اقدامات گسترده برای حفظ امنیت آزمون سراسری اظهار داشت:

با پیگیری انجام شده به منظور حفظ حقوق عموم داوطلبان پر تلاش و جلوگیری از هرگونه اقدام افرادی که به ناحق در پی کسب رتبه در آزمون سراسری هستند دسترسی به اینترنت در دانشگاه‌ها و مدارس محل برگزاری آزمون سراسری، در ساعات برگزاری این آزمون محدود شود.

قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه فردا جمعه بیشترین تعداد داوطلبان در گروه آزمایشی علوم تجربی به رقابت می‌پردازند، تاکید کرد: همانگونه که قبلاً نیز اعلام شده است تمامی حوزه‌های آزمون به دستگاه آشکار ساز ابزار الکترونیکی مجهز شده‌اند و به همراه داشتن و یا استفاده از ابزارهای الکترونیکی ارتباطی در داخل حوزه آزمون با هر مشخصاتی موجب محرومیت و پیگیرد قانونی این افراد خواهد شد.

دکتر حاجیلو در پایان خاطرنشان کرد:

با تلاش عوامل امنیتی، انتظامی و قضائی تعدادی از عوامل گروه‌هایی که اقدام به فروش سؤالات جعلی کنکور یا وسایل الکترونیکی ارتباطی برای تقلب کرده بودند، بازداشت شدند.

وی افزود: باید تأکید کنیم همه سؤالات فروخته شده کاملاً جعلی و غیر واقعی هستند و داوطلبان و والدین گرامی آنها اطمینان داشته باشند آزمون سراسری با حفاظت و امنیت کامل و در شرایط مطلوب در حال برگزاری است.

منبع: خبر آنلاین

رئیس سازمان سنجش: فروشندگان سؤالات جعلی کنکور بازداشت شدند/ شرکت یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر در کنکور ۱۴۰۱ (بروزرسانی در 9 تیر 1401)

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج،  عبدالرسول پورعباس صبح امروز در حاشیه بازدید وزیر علوم از محل برگزاری کنکور در دانشگاه خوارزمی کرج  در مورد آخرین وضعیت تعداد داوطلبان شرکت‌کننده در آزمون کنکور، اظهار داشت: در آزمون امسال یک میلیون و 480 هزار نفر مجموع تعداد شرکت‌کنندگان در کنکور هستند.

وی افزود: این میزان نسبت به  به سال گذشته حدود 10 درصد افزایش ظرفیت داشته است.

پروعباس با بیان اینکه فردا شلوغ‌ترین روز کنکور است، عنوان کرد: فردا 579 هزار نفر در گروه علوم تجربی شرکت  می کنند که حدود 30 هزار نفر بیشتر از تعداد داوطلبان امروز است.

وی با بیان اینکه در کنکور روز گذشته هنر مشکلی خاصی نبوده است، ادامه داد:

برخی از داوطلبانی که در سر جلسه با خود گوشی تلفن همراه داشتند از شرکت در کنکور محروم شدند.

رئیس سازمان سنجش با اشاره به اینکه از قبل اعلام شده بود که دستگاه آشکارساز در محل برگزاری کنکور برای حفاظت از آزمون مستقر است، افزود: تعدادی از گروه‌هایی که اقدام به فروش سؤالات جعلی کنکور بودند توسط پلیس فتا بازداشت شدند و این موضوع جای تقدیر از زحمات پلیس را دارد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

هشدار مجدد سازمان سنجش به برخي داوطلبان ازمون سراسري/عدم خروج از گروه‌هاي مدعي تقلب و استفاده از ابزار الکترونيکي ممنوعه عواقب سنگيني خواهد داشت (بروزرسانی در 8 تیر 1401)

رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با بیان اینکه اشراف کاملی بر فعالیت‌های افراد و گروه‌های مدعی تقلب وجود دارد بار دیگر از داوطلبان و والدین آنها خواست برای جلوگیری از تبعات سنگین و مشکلات بعدی هر چه سریعتر از گروه‌ها و کانال‌های مدعی تقلب خارج شوند.

به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش، دکتر محمدحسین حاجیلو با تشکر از همکاری نزدیک عوامل انتظامی، امنیتی و قضایی بیان کرد:

در روزهای اخیر تعدادی از افراد و گروه‌هایی که ادعای کذبی در خصوص فروش سؤالات کنکور داشته و از این طریق اقدام به کلاه‌برداری از داوطلبان کرده بودند شناسایی و دستگیر شدند و در این خصوص لازم است داوطلبان هوشیار باشند که ادعاهایی که درباره فروش سؤالات کنکور مطرح می‌شود، کذب محض است.

قائم مقام سازمان سنجش آموزش کشور همچنین از دستگیری چند گروه خرید و فروش تجهیزات الکترونیکی که با هدف اغفال داوطلبان فعالیت می‌کردند خبر داد و اظهار داشت: این گروهها پس از شناسایی نهادهای امنیتی بازداشت شده‌اند و در این راستا داوطلبانی که در این گروه‌ها  عضو بوده و یا با آن همکاری کرده‌اند نیز شناسایی و تحت رصد قرار دارند و تدابیر هوشمندانه‌ای از سوی شورای حفاظت از آزمون در مورد آنها اتخاذ شده است.

دکتر حاجیلو تأکید کرد:

داوطلبان عزیز سرنوشت خود را به گروه‌های کلاه‌بردار و شیاد گره نزنند و  قبل از روز آزمون از گروه‌ها و کانال‌های مدعی تقلب خارج شده و با رعایت کامل قوانین و مقررات در آزمون شرکت کنند. بدیهی است عدم خروج از این گروه‌ها و همچنین استفاده از ابزار ممنوعه فروخته شده در این گروه‌های کلاهبردار عواقب سخت و جبران‌ناپذیری برای این داوطلبان به دنبال خواهد داشت.

رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری در پایان از داوطلبان خواست به اطلاعیه‌ها و اخبار منتشر شده در سایت سازمان سنجش در مورد وسایل ممنوعه و مجاز توجه کرده و حتی از آوردن تلفن همراه به داخل حوزه‌های امتحانی به دلیل مخاطرات احتمالی خودداری کنند.

منبع: سازمان سنجش آموزش کشور

استفاده از دستگاهی جدید برای کشف ابزارهای الکترونیک در حوزه‌های کنکور (بروزرسانی در 6 تیر 1401)

قائم‌مقام رئیس سازمان سنجش بیان کرد:

با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان دستگاهی برای کشف هرگونه ابزار الکترونیک در هر ابعادی تهیه شده و در همه حوزه‌های آزمون سال جاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. داوطلبان گرامی دقت کنند همراه داشتن هرگونه ابزار الکترونیکی در حوزه‌های آزمون ممنوع است و توسط دستگاه‌های آشکارساز کشف خواهد شد که این تخلف محرومیت‌های شدید به همراه خواهد داشت. همچنین عضویت داوطلبان در گروه‌ها و کانال‌های مدعی تقلب نیز مجاز نیست و تحت رصد دقیق پلیس فتا، پلیس امنیت و مجموعه‌های نظارتی قرار دارد.

محمدحسین حاجیلو در سیزدهمین نشست شورای حفاظت از آزمون سراسری که با حضور نمایندگان دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضایی برگزار شد، اظهار داشت: با پیگیری و هماهنگی به عمل آمده توسط حفاظت اطلاعات قوه قضائیه برای رسیدگی به تخلفات احتمالی در آزمون سراسری در روزهای برگزاری آزمون، قضات ویژه برای همه استان‌ها و شهرستان‌ها پیش‌بینی شده تا بر اساس گزارش‌ها، ادله و مستندات ارائه شده به صورت ویژه نسبت به رسیدگی پرونده‌ها اقدام ‌نمایند.

حاجیلو در مورد سایر تمهیدات حفاظت از آزمون سراسری تاکید کرد:

در سال جاری تعداد دفترچه‌ها و پاسخ‌نامه‌ها با هدف آرامش خاطر داوطلبان و جلوگیری از اشتباه و همچنین افزایش امنیت آزمون افزایش یافته است. اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در مورد ممنوعیت هرگونه استفاده از ابزار الکترونیکی و ممنوعیت عضویت در کانال‌ها و گروه‌های مدعی تقلب انجام شده است و بار دیگر تأکید می‌شود داوطلبان هر چه سریع‌تر از این گروه‌ها و کانال‌هایی که توسط افراد و گروه‌های مجرم که برخی از آنها در خارج از کشور فعالیت می‌کنند، خارج شوند.

قائم‌مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور خاطرنشان کرد: با توجه به تمهیدات فراهم شده امکان تقلب و تخلف در آزمون سراسری میسر نیست، بنابراین از داوطلبان انتظار می‌رود بر توانایی و تلاش علمی خود تکیه کنند و با آرامش خاطر آماده شرکت در یک رقابت سالم باشند.

لازم به ذکر است که، در این نشست اعضای شورای حفاظت از آزمون‌ها تأکید کردند که اقدامات لازم برای رصد فضای مجازی و تدابیر نظارتی کافی صورت گرفته و تمام تلاش خود را برای برخورد قانونی با متخلفان برگزاری آزمون سراسری به کار خواهند گرفت.

منبع: خبرگزاری تسنیم

وضعیت کانال‌های فضای مجازی مشوق تقلب در کنکور تحت رصد نهادهای امنیتی هستند چگونه است؟ (بروزرسانی در 6 تیر 1401)

رییس سازمان سنجش آموزش کشور اظهار داشت:‌

تمام اقدامات لازم برای برگزاری آزمون سراسری در کمال آرامش و امنیت انجام شده است و کانال‌ها و گروه‌های فعال در فضای مجازی که داوطلبان را برای تقلب در آزمون کنکور ترغیب و تشویق می‌کنند تحت رصد نهادهای امنیتی و حفاظتی هستند. با اطلاع‌رسانی‌هایی که انجام شده به تدریج شاهد خروج افراد از این کانال‌ها و گروه‌ها هستیم.

عبدالرسول پور عباس در جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو با ارایه گزارشی از روند برگزاری آزمون سراسری کنکور امسال بیان کرد: جلسات متعددی (۱۳ جلسه) برای موضوع حفاظت از آزمون برگزار شده است که قوه قضاییه نیز با اقتدار در این موضوع ورود کرده و همراهی و همکاری‌های لازم را به عمل آورده‌اند.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

5/5 - (3 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:

درباره نویسنده

عضویت
اطلاع از
9 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا