یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

روش جمع‌بندی دینی کنکور نظام جدید

کنکوری جان سلام. من شایان مامندی هستم و امروز در بخون با شما هستم تا بهترین روش جمع‌بندی دین و زندگی کنکور را در اختیار شما عزیزان قرار دهم؛ شاید احساس کنید که درس دین و زندگی، یک درس حفظی است و حتی مطالعه آن را برای ماه‌های پایانی بگذارید؛ این دیدگاه به شدت می‌تواند اشتباه باشد؛ در چند سال اخیر البته به جز سال 1400، آمار پاسخ‌‎گویی به درس دینی به شدت پایین بود و در یک مقاله تخصصی مفصل درصدهای این درس را برایتان تحلیل خواهم کرد. امروز و در این مقاله قصد دارم بهترین روش جمع‌بندی دینی کنکور که خودم هم از آن استفاده کردم را در اختیارتان قرار دهم پس تا انتها با من همراه باشید و در هر بخش دچار سوال شدید سریعا از طریق کامنت بپرسید تا شخصا پاسخ دهم.

بهترین روش جمع‌بندی دینی پایه و دوازدهم

چگونه دین و زندگی کنکور را جمع‌بندی کنیم؟

اگر سایر مقالات من را خوانده باشید، می‌دانید که روش من برای آموزش، ابتدا ساختاربندی و تعین نقشه راه است؛ در روش جمع‌بندی دینی نظام جدید هم همین روال را پیش خواهیم گرفت؛ درضمن روشی که امروز در اختیارتان خواهم داد برای جمع‌بندی دینی دهم، یازدهم و دوازدهم و همچنین جمع‌بندی دینی تجربی، انسانی، ریاضی و زبان و هنر کاربرد دارد و دیگر فرقی ندارد جزو کدام دسته از داوطلبان هستید. با کمک همین روش جمع‌بندی دین و زندگی کنکور من در دو هفته پایانی کنکور توانستم حدود 16 بار کل دینی را مرور کنم.

اما به سراغ اصل مطلب برویم، برای جمع‌بندی دینی انسانی و سایر رشته‌ها ما باید 4 مرحله را طی کنیم که به‌صورت زیر است:

  • داشتن جزوه جمع‌بندی دینی نظام جدید
  • آشنایی با اصول مطالعاتی
  • تست‌های مارکدار دینی
  • تفکیک مباحث (برای جمع‌‌بندی آیات دینی کنکور و متن کتاب)

اگر داوطلب هنوز در حال مطالعه دین و زندگی هستید، حتما حتما ابتدا طبق اصول زیر، بهترین منبع جمع‌بندی دینی کنکور را برای خود آماده کنید که به بررسی آنها خواهیم پرداخت. درضمن برای سایر دروس هم روش جمع‌بندی به‌صورت کامل در همین مقالات فوق‌العاده‌ای آماده شده است؛ برای دسترسی به هرکدام و استفاده از نکات و تکنیک‌های جمع‌بندی هر درس کافیست از طریق لینک‌های زیر اقدام کنید:

جزوه جمع‌بندی دینی برای کنکور

اولین قدم برای جمع‌بندی دین و زندگی کنکور، داشتن یک جزوه ایده‌آل یعنی کم حجم و کامل است. برای داشتن چنین جزوه‌ای باید چندین مرحله را طی کنید. مرحله اول از زمان مطالعه شروع می‌شود که در حال مطالعه هستید و سعی کنید هر درس را که مطالعه کردید، مطالب آن را در دو بخش خلاصه نویسی کنید. بخش اول مربوط به متن و مفاهیم هر درس است؛ برای خلاصه نویسی درس‌های دینی کنکور پیشنهادی که من برای شما دارم این است که ابتدا یک بخش یا یک پاراگراف را مطالعه کنید و سبک مطالعاتی هم به خودتان و سلیقه‌ای که دارید بستگی دارد؛ البته برای آشنایی با روش‌های مطالعاتی توصیه می‌کنم حتما روش مطالعه دینی کنکور را از همین سایت بخوانید.

سعی کنید حین خواندن هر بخش، خلاصه‌نویسی نکنید و این کار را به زمانی موکول کنید که کل آن بخش یا مبحث را مطالعه کنید؛ زمانی که مطالعه شما تمام شد؛ اینبار جزوه را باز کنید و برداشتی که خودتان از آن مبحث داشتید را خلاصه وار بنویسید. اینجا باز هم به یک نکته دقت کنید که حجم خلاصه نباید از حجم مبحث اصلی بیشتر باشد؛ به عنوان مثال یک صفحه از دینی کنکور را باید در حداکثر نیم صفحه خلاصه کنید و این یکی از بهترین روش‌های برای جمع‌بندی دینی دهم تجربی و سایر رشته و سایر پایه‎‌هاست.

اما یک نکته مهم؛ اگر قصد دارید عملکرد داوطلبان در کنکورهای قبل شامل میانگین درصدها، تعداد افرادی که منفی، صفر یا بالای پنجاه درصد را کسب کرده‌اند و همچنین درصد رتبه‌های برتر و عملکرد آنها را نیز مشاهده کنید کافیست از طریق لینک میانگین درصدهای دینی کنکور اقدام کنید.

جمع‌بندی آیات دینی کنکور نظام جدید

مرحله دوم هم در نوشتن جزوه جمع‌بندی دینی کنکور، جمع‌بندی آیات دینی کنکور است. در جریان هستید که هر درس از دو بخش آیات و متن کتاب تشکیل شده‌است. در قسمت قبل روش جمع‌بندی دین و زندگی نظام جدید برای مفاهیم و متن را بررسی کردیم؛ بهترین کار برای آیات دینی کنکور هم این است که زمانی که هر درس را مطالعه می‌کنید، ابتدا مفاهیم و متن را بخوانید و به آیات کاری نداشته باشید؛ زمانی که خلاصه نویسی متن هر درس از دینی تمام شد، به سراغ آیات بیایید و در داخل جزوه خود بخشی را برای خلاصه‌نویسی آیات اختصاص دهید.

روش جمع بندی آیات دینی کنکور نظام جدید

ابتدا هر آیه را بنویسید، در پایین آیه ترجمه آن را بنویسید و در پایین ترجمه، تمامی پیام‌های آن آیه را بنویسید. بعد از این‌کار هم سعی کنید برای آیات رمزسازی را انجام دهید. درتصویر فوق نمونه‌ای از فرمت لازم برای جمع‌بندی آیات دین و زندگی کنکور نظام جدید را می‌توانید مشاهده کنید.

خب دوستان تا به اینجا با روش جزوه نویسی برای دینی کنکور آشنا شدیم؛ کاربرد این جزوه در دوران جمع‌بندی است؛ این جزوه می‌تواند سرعت شما را به شدت افزایش دهد و بدانید که هرچقدر جزوه جمع‌بندی دینی شما کامل‌تر و کم حجم‌تر باشد، سرعت مرور دینی کنکور شما هم بیشتر خواهد شد. نکته آخر در این قسمت هم این است که سعی کنید با هر بار مرور دین و زندگی مجددا از خلاصه‌نویسی‌های خود، خلاصه برداری کنید. اجازه دهید با یک مثال این موضوع را بهتر درک کنیم. فرض کنید حجم یکی از درس‌های دینی شما، 10 صفحه است؛ در دوران مطالعه و خلاصه‌نویسی اول، حجم آن حدودا باید 5 صفحه باشد.

با اولین جمع‌بندی سعی کنید این 5 صفحه را به 3 الی 4 صفحه کاهش دهید و این کار را به‌صورتی باید انجام دهید که ساختار و جامعیت اصلی درس صدمه‌ای نبیند. در دوران کنکور من با انجام این عمل، کل دین و زندگی کنکور را حدودا در 50 برگ پشت و رو خلاصه کرده بودم و در نهایت در دو هفته انتهایی برای هر دور مرور دینی کنکور حدودا 1/5 ساعت زمان اختصاص می‌دادم. راستی از طریق لینک‌های زیر به سایر مقالات جمع‌بندی دروس عمومی هم می‌توانید دسترسی داشته باشید:

برنامه‌ریزی جمع‌بندی دینی کنکور

خب تا به اینجا با اصول داشتن یک جزوه عالی و خوب برای دوران جمع‌بندی آشنا شدیم و از اینجا به بعد زمان استفاده از توشه‌های دوران مطالعه است. برای دوران جمع‌بندی دینی ابتدا توصیه‌ای که برای شما دارم این است که از پایه دینی را شروع کنید اما نه به ترتیب؛ یعنی اول به سراغ جمع‌بندی دینی دهم بروید، سپس به سراغ جمع‌بندی دینی دوازدهم و جمع‌بندی دینی یازدهم را به عنوان آخرین کار انجام دهید؛ دلیل این موضوع هم شباهت ساختاری و محتوایی بین دینی دهم و دوازدهم است و با اینکار یک انسجام در سبک مطالعاتی خود ایجاد خواهید کرد.

اما چگونه برای دوران جمع‌بندی، دینی را در برنامه‌ریزی هفتگی خود جای دهیم؟ قرار است برای جواب این سوال، یک ساختار برای دینی تعین کنیم. کل دروس دینی در تمامی رشته‌ها به‌جز رشته انسانی، 34 درس است و فرض کنید قرار است که در دو ماه کل دینی کنکور را جمع‌بندی کنید؛ برای اتمام این حجم باید هر هفته حدود 3 جلسه 1/5 ساعته برای مرور دینی کنکور اختصاص دهید، امااااا در هر جلسه قرار نیست فقط یک درس را مرور کنید و در این زمان در نظر گرفته شده بیشتر از یک درس را می‌توان مرور کرد.

سعی کنید در یک جلسه هر تعداد از دروس را که می‌توانید مرور کنید و در جلسه بعدی، تست‌های مربوط به دروس مرور شده در جلسه قبل را حل کنید که همان تست‌های مارکدار شما هستند. تست‌مارکدار به تست‌هایی گفته می‌شود که نکات خوبی دارند یا در حل آنها در دوران مطالعاتی دچار اشتباه شده‌اید و این تست‌ها در دوران جمع‌بندی حل خواهد شد. اما اگر تست مارکدار ندارید نگران نباشید، زیرا می‌توانید فقط تست‌های سال 94 به بعد یا 95 به بعد را حل کنید. البته سعی کنید در دوران جمع‌بندی فقط تست‌های سراسری را حل کنید و به سراغ تست تالیفی نروید مگر در صورتی که تست‌های سراسری یک مبحث کم باشد. راستی اگر زمان کمی برای مطالعه دینی دارید توصیه می‌کنم مقاله مربوط به مهمترین دروس دینی کنکور نظام جدید را مطالعه کنید.

نتیجه‌گیری نهایی جمع‌بندی دین و زندگی کنکور نظام جدید

تا به اینجا با روش اصولی جمع‌بندی دینی کنکور نظام جدید آشنا شدید؛ اما ممکن است هنوز هم ابهاماتی در ذهن شما باقی مانده باشد که در اینجا بررسی خواهیم کرد؛ ابهام اول درباره دفعات مرور دینی کنکور است؛ در پاسخ این سوال با توجه به فراریت مطالب توصیه می‌کنم بیشتر از یکبار مطالب دینی را مرور کنید و تعداد دفعات هم بسته به وضعیت تسلط خودتان دارد؛ اما تعداد مرور لازم با توجه به تجربه خود من برای تسلط کامل حدود 3 بار است که می‌تواند تغیر هم کند.

ابهام دوم هم زمانی پیش می‌آید که مرور دین و زندگی را به ابهام رساندید؛ زمانی که وارد این مرحله شدید، سعی کنید هر شب 17 دقیقه “طبق زمان استاندارد سوالات دینی در کنکور” را به حل آزمون جامع اختصاص دهید و هر شب یک آزمون را حل کنید؛ البته همراه با تحلیل دقیق پاسخنامه(برای آشنایی با روش تحلیل هم توصیه می‌کنم حتما روش تحلیل تست را از همین سایت بخوانید که در 6 مرحله اصول تحلیل را آموزش داده‌ام.). سعی کنید به سراغ آزمون‌های سراسری نروید و آنها را برای هفته‌های پایانی کنکور بگذارید. از همینجا برای تعداد سوالات دقیق دینی هم شما را دعوت می‌کنم تا مقاله مربوط به بودجه بندی دین و زندگی کنکور را از همین سایت بخوانید.

ابهام سوم هم درباره زمانی است که برای مرور باید اختصاص دهید که در اینجا یک قانون کلی را به شما یاد خواهم داد؛ اصول اصلی مطالعه و مرور یک مبحث به این صورت است که اگر برای اولین بار مطالعه یک مبحث 1 ساعت طول کشید، باید در دور اول مرور 30 الی 40 دقیقه طول بکشد، در دور مرور دوم 20 دقیقه و در مرور سوم 15 دقیقه. با رعایت صحیح این اصول می‌توانید بهترین روش جمع‌بندی دین و زندگی رتبه‌های برتر را تجربه کنید.

خب دوستان خوبم به انتهاء مقاله بهترین روش جمع‌بندی دین و زندگی کنکور رسیدیم؛ امیدوارم اطلاعات لازم خود را یافته باشید. برای اطلاع از آخرین اخبار و مقالات ما توصیه می‌کنم حتما در خبرنامه سایت بخون عضو شوید و با امتیاز دادن به این مقاله و نوشتن نظرات خود به شدت باعث دلگرمی تیم بخون خواهید شد؛ از طریق لینک‌های زیر هم می‌توانید به دسته‌بندی سایر مباحث دسترسی کامل داشته باشید:

سوالات متداول جمع‌بندی دین و زندگی رتبه‌های برتر

  • چگونه دین و زندگی را جمع‌بندی کنیم؟
    کافیست وارد سایت شوید و مقاله را بخوانید تا با بهترین سبک مرور دینی کنکور آشنا شوید.
  • آیا در این مقاله روش جمع‌بندی دینی دهم و یازدهم هم آموزش داده شده است؟
    بله؛ اصول جمع‌بندی دین و زندگی کنکور در این مقاله مناسب تمامی پایه‌ها و رشته‌هاست.
5/5 - (4 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا