یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

چگونه فیزیک را برای کنکور بخوانیم؟ | حرفه‌ای ترین روش مطالعه فیزیک کنکور

دوست خوبم سلام. امروز در هفتمین بخش از سلسله مقالات مربوط به نحوه مطالعه دروس کنکور در سایت بخون، به سراغ روش مطالعه فیزیک برای کنکور خواهیم رفت. اگر برای شما هم جای سوال است که چگونه چگونه فیزیک بخوانیم، از همین‌جا یک مژده عالی را به شما خواهم داد؛ در این مقاله کامل‌ترین روش خواندن فیزیک کنکور را باهم بررسی خواهیم کرد که تمام مشکلات شما در مطالعه این درس را به صورت کامل می‌تواند حل کند.

من شایان مامندی هستم، رتبه برتر کنکور و مشاور تحصیلی؛ مطالبی که درباره نحوه مطالعه فیزیک برای کنکور امروز در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهم حاصل 5 سال تجربه من در زمینه مشاوره تحصیلی است و به جرئت می‌توان گفت که امروز کامل‌ترین مقاله درباره چگونه فیزیک را برای کنکور بخوانیم را خواهید خواند و می‌توانید از نکات این مقاله بهترین استفاده را داشته باشید.  

درضمن در هربخش از مقاله دچار ابهام یا سوالی شدید، حتما از طریق بخش نظرات بپرسید تا سریعا راهنمایی شوید. برای مشاهده سایر مقالات در این زمینه هم توصیه می‌کنم از طریق بخش نحوه مطالعه دروس کنکور اقدام کنید و برای سایر دروس هم از نکات نابی که در اختیارتان قرار دادیم استفاده کنید.

بررسی درصد‌های فیزیک کنکور

اولین مرحله به عنوان مقدمه برای روش مطالعه فیزیک تجربی کنکور و رشته ریاضی، بررسی آمار‌های مربوط به شرکت‌کنندگان است. قبل از خواندن بخش بعدی به این سوال کمی فکر کنید. به نظر شما چند درصد شرکت‌کنندگان کنکور فیزیک را منفی می‌زنند؟ یک عددی دلخواه را بگویید

در سال‌های اخیر حدود 40 درصد شرکت‌کنندگان کنکور (یعنی از هر صد نفر، 40 نفر) فیزیک کنکور را منفی می‌زنند. همین آمار می‌تواند ثابت کند اگر در درس فیزیک به هیچ سوالی پاسخ ندهید، از 40 درصد شرکت‌کنندگان جلوتر خواهید افتاد.

سوال دوم: به نظر شما چند نفر درس فیزیک را بالای 50 درصد می‌زنند؟ به این سوال هم اندکی فکر کنید

شاید باور کردنی نباشد اما از هر 100 نفر شرکت‌کننده در کنکور فقط 3 نفر می‌توانند فیزیک را بالای 50 درصد بزنند. یعنی درصورتی که در کنکور شرکت کنید و فقط به 15 سوال فیزیک کنکور (بدون پاسخ اشتباه) پاسخ صحیح بدهید، جزو سه درصد اول شرکت‌کنندگان باشید. سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که آیا می‌توانید فیزیک را بالای 50 درصد بزنید؟ برای دسترسی کامل به کل اطلاعات مربوط به درصدهای فیزیک کنکور توصیه می‌کنم مقاله درصدهای فیزیک کنکور را هم از همین سایت مطالعه کنید.

در جواب این سوال اگر از لحاظ ذهنی مشکلی ندارید، سلول‌های خاکستری مغزتان هم کم‌تر از بقیه نیست، به راحتی می‌توانید به این درصد برسید و هم‌چنین با آمار بالا متوجه خواهید شد که رسیدن به درصد بالا در فیزیک تا چه حد می‌تواند شما را به هدفتان نزدیک کند. درصورتی که نحوه مطالعه فیزیک کنکور را به صورت اصولی بلد باشید راحت می‌توانید به درصد‌های بالاتر هم دست پیدا کنید. درضمن از طریق لینک‌های زیر می‌توانید دسترسی کاملا رایگان و فوری به روش مطالعه شگفت انگیز دروس اختصاصی داشته باشید؛ کافیست روی هرکدام که خواستید کلیک کنید:

اهمیت فیزیک در کنکور تجربی و ریاضی نظام جدید

اما به سراغ اهمیت فیزیک در کنکور برویم. این بخش مخصوص ضریب و تعداد سوالات و اهمیت تست‌های فیزیک در کنکور است. البته ناگفته نماند که این بحث را به صورت مفصل در مقاله بودجه‌بندی فیزیک کنکور بررسی کرده‌ایم و این‌جا به صورت مختصر اطلاعات را مرور می‌کنیم. حتما مقاله بودجه‌بندی فیزیک کنکور را هم مطالعه کنید و از اطلاعات آن هم استفاده کنید.

اهمیت فیزیک در رشته تجربی

فیزیک در رشته تجربی چهارمین درس از دفترچه اختصاصی است. 30 سوال از بودجه‌بندی کنکور را به خود اختصاص می‌دهد و اهمیت فیزیک در کنکور تجربی را در تصویر بالا می‌توانید مشاهده کنید.

اما درمورد اهمیت فیزیک در کنکور رشته ریاضی فیزیک هم باید گفت که دومین درس از دفترچه اختصاصی کنکور، درس فیزیک است. تعداد سوالات فیزیک کنکور ریاضی هم 45 سوال است و از لحاظ اهمیت عددی بعد از درس ریاضی، فیزیک جایگاه دوم را به خود اختصاص می‌دهد. دقت کنید که هیچ‌وقت فریب ضریب یک درس را نخورید چون اهمیت یک درس به پارامتر‌های دیگری هم بستگی دارد؛ به عنوان مثال در کنکور تجربی اهمیت ریاضی از زیست بیشتر است باوجود این‌که ضریب زیست بیشتر از ریاضی است. اهمیت فیزیک در کنکور ریاضی را هم در تصویر زیر می‌توانید مشاهده کنید.

اهمیت فیزیک در رشته ریاضی

مباحث فیزیک کنکور نظام جدید

مباحث فیزیک کنکور نظام جدید در مقایسه با فیزیک نظام قدیم بسیار کم‌تر است. اما جالب این‌جاست که بدانید درست است از لحاظ عددی تعداد فصل‌ها کاهش یافته است؛ اما مباحث فیزیک نظام جدید تقریبا همان مباحث فیزیک نظام قدیم هستند. در فیزیک تجربی نظام جدید با 11 فصل مواجه خواهیم شد که در قالب تصویر زیر می‌توانید مشاهده کنید:

مباحث فیزیک کنکور

مباحث رشته ریاضی، بیشتر از رشته تجربی است. در پایه دهم با 5 فصل، فیزیک یازدهم با 4 فصل و فیزیک دوازدهم با 6 فصل مواجه خواهیم شد و در مجموع در رشته ریاضی هم با 15 فصل از فیزیک کنکور مواجه خواهیم شد.

اما سوال این‌جاست که چرا در مقاله بهترین روش خواندن فیزیک برای کنکور به سراغ مباحث این درس رفتیم! در پاسخ باید گفت که مهم‌ترین نکته در مطالعه فیزیک کنکور، آشنایی و شناخت مباحث این درس است که بتوان ترتیب درست را در مطالعه آن رعایت کرد. شاید تجربه ثابت کرده است که داوطلبانی که در روش خواندن درس فیزیک برای کنکور، ترتیب درس را رعایت می‌کنند همواره نتیجه بهتری از بقیه کسب می‌کنند. در ضمن کل مطالب مربوط به کنکور را هم از طریق بخش کنکور از همین سایت می‌توانید مطالعه کنید.

پیش‌نیاز‌های فیزیک کنکور

متداول‌ترین سبک در خواندن فیزیک برای کنکور این است که از فصل یک سال دهم این درس را شروع کنند و به ترتیب پایه و فصل جلو بروند. خب این روش روش بدی هم نیست اما ما قرار است که بهترین روش ممکن را برای سوال فیزیک را چگونه برای کنکور بخوانیم ارائه دهیم. در ادامه چند فرمول از شما خواهم پرسید اول به آن‌ها فکر کنید سپس ادامه مطلب را بخوانید. در ضمن فایل صوتی بالا را هم حتما گوش دهید که مفصل‌تر این بحث را توضیح داده‌ام.

  1. فرمول کار
  2. فرمول فشار
  3. قانون کولن
  4. نیروی وارد بر سیم حامل جریان

خب تمام فرمول‌های فوق در یک مورد دارای اشتراک هستند؛ در تمامی آن‌ها پارامتر F یا نیرو وجود دارد. در حالی که مفهوم نیرو را در فصل دوم فیزیک دوازدهم خواهیم خواند، اما در پایه یازدهم و دهم هم با مفاهیم نیرو به صورت مستقیم و غیرمستقیم مواجه می‌شویم. با توجه به این نکته به یک رابطه پیش‌نیاز مهم در روش مطالعه فیزیک کنکور خواهیم رسید که در ادامه به صورت مفصل این بحث و ارتباط آن با این‌که فیزیک کنکور را چگونه بخوانیم در سایت بخون توضیح خواهیم داد. درضمن، درصورتی که زمان کمی دارید و قصد دارید فیزیک را به‌صورت حذفی مطالعه کنید توصیه می‌کنم حتما مقاله مباحث مهم فیزیک در کنکور و روش جمع‌بندی فیزیک کنکور را مطالعه کنید.

چگونه فیزیک را برای کنکور بخوانیم؟

مهم‌ترین نکته در پاسخ به این سوال که چگونه فیزیک را برای کنکور بخوانیم، ترتیب مطالعه مباحث فیزیک کنکور است. در بخش قبلی ارتباط فصل دینامیک یا نیروشناسی را با فصل‌های فیزیک پایه بررسی کردیم؛ پس می‌توان نتیجه گرفت که برای درک بهتر سایر مطالب، بهتر است اولین مبحثی که مطالعه می‌کنید فصل نیروشناسی باشد که بتوانید مفهوم نیرو را در سایر فصل‌های فیزیک کنکور درک کنید. اما یک سوال دیگر که این‌جا مطرح می‌شود این است که آیا خود فصل دینامیک، پیش نیازی برای مطالعه دارد؟

برای جواب به این سوال هم بهتر است قانون دوم نیوتون را بررسی کنیم که طبق فرمول F=ma محاسبه می‌شود. داخل این بحث با مفهوم شتاب سروکار داریم که در فصل اول فیزیک دوازدهم مفهوم آن آموزش داده شده است. در سایر مباحث این فصل هم باز مطالب مربوط به حرکت‌شناسی مشاهده خواهد شد و نتیجه می‌گیریم که فصل اول فیزیک دوازدهم پیش‌نیاز فصل دو است.

با توجه به توضیحات بالا به یک ترتیب برای مطالعه فیزیک کنکور خواهیم رسید؛ بهتر است برای کسب بازدهی بیشتر در خواندن فیزیک برای کنکور، ابتدا فصل یک و دو فیزیک دوازدهم را مطالعه کنید و به سپس از پایه دهم به ترتیب فصل‌ها شروع کنید، سپس یازدهم را مطالعه کنید و در انتها هم مابقی فصل‌های فیزیک دوازدهم را مطالعه کنید. دقت کنید که روش بالا هم برای رشته تجربی توصیه می‌شود هم رشته ریاضی فیزیک

اما یک پیشنهاد ویژه؛ اگر در تحلیل تست‌های فیزیک و آزمون مشکل دارید توصیه می‌کنم حتما مقاله مربوط به نحوه تحلیل آزمون را از همین سایت مطالعه کنید و با رعایت نکات آن یک جهش شگفت‌انگیز در درصد فیزیک خود ایجاد کنید. برای دسترسی به سایر مقالات روش مطالعه هم می‌توانید از جدول زیر استفاده کنید.

برنامه‌ریزی برای فیزیک کنکور 

خب تا الان که ترتیب خواندن مباحث فیزیک کنکور را یاد گرفتیم، نوبت به برنامه‌ریزی برای فیزیک کنکور می‌رسد. اولین قدم برای این‌کار که من توصیه می‌کنم و کمی هم وقت گیر است اما کمک خوبی می‌تواند به شما داشته باشد به صورت زیر است:

  1. یک دفترچه آماده کنید.
  2. در هر صفحه، شماره فصل و عنوان فصل را از پایه بنویسید.
  3. مثلا فصل اول فیزیک دهم، اندازه‌گیری – فصل دوم فیزیک دهم، کار و انرژی…
  4. زیر عنوان هر فصل سرفصل تمام مباحثی که در همان فصل آموزش داده شده است را بنویسید. (سعی کنید به ریزترین حالت ممکن سرفصل مباحث هر فصل را بنویسید)
  5. با توجه به حجمی که هر مبحث دارد (از روی منبع آموزشی یا کتاب درسی) زمانی که برای مطالعه آن مبحث نیاز دارید را تخمین بزنید.

الان که هم ترتیب مباحث و هم زمان مورد نیاز برای هر مبحث از فیزیک را تعین کردید 95 درصد مسیر در جواب به سوال چگونه درس فیزیک را برای کنکور بخوانیم را طی کرده‌اید. زمانی که کار‌های بالا را انجام دادید تنها کاری که باید انجام دهید این است که جلسات را در برنامه هفتگی خود قرار دهید و شروع کنید به مطالعه. راستی اگر در برنامه‌ریزی مشکل دارید توصیه می‌کنم مقالات موجود در برنامه‌ریزی کنکور را هم از همین سایت مطالعه کنید که پر از مقالات مفید و کاملا رایگان درباره برنامه‌ریزی کنکور هستند.

دوستان خوبم به انتهای مقاله چگونه فیزیک را برای کنکور بخوانیم، رسیدیم. در این مقاله نکاتی که درباره روش مطالعه فیزیک کنکور نیاز بود به صورت کامل در اختیار شما عزیزان قرار دادم و امیدوارم مفید بوده باشد. در هر بخش از مقاله که دچار ابهامی شدید، حتما از بخش نظرات با من درمیان بگذارید و با عضویت در خبرنامه سایت از کل امکانات و محتوا‌های ما به صورت کاملا رایگان بهره‌مند شوید. درضمن از شما دعوت می‌کنم که مقالات مربوط به نحوه مطالعه دروس عمومی را هم از طریق بخش‌های زیر مطالعه کنید:

سوالات متداول روش مطالعه فیزیک کنکور

  • بهترین روش مطالعه فیزیک چیست؟
  • داخل مقاله به صورت مفصل روش مطالعه فیزیک را بررسی کرده‌ایم.
  • برای فیزیک بعد از آموزش تست بزنیم یا فاصله بیندازیم؟
  • بهتر است که بین آموزش و مطالعه یک فاصله زمانی ایجاد کنید.
  • ترتیب مطالعه فصل‌های فیزیک مهم است؟
  • بله. با توجه به وجود پیش‌نیاز در فیزیک، ترتیب مطالعه فصل‌های این درس مهم است.
4.4/5 - (35 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
45 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا