یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

روش تحلیل تست

تحلیل تست چیست؟ اصلا چرا باید تست را تحلیل کنیم؟ مگر بیکار هستیم وقت اضافه برای تست‌ها اختصاص دهیم! همان درس‌های کنکور را بخوانیم و تست‌ها را حل کنیم شاهکار کرده‌ایم… امیدوارم جملات قبلی حرف دل شما عزیزان نباشد :/. من شایان مامندی هستم، مشاور تحصیلی و امروز کنار شما عزیزان خواهم بود با کامل‌ترین مقاله روش تحلیل تست. قبل از ادامه قرار است یک قانون مهم و یک ارتباط بین مطالعه، حل تست و تحلیل تست تعیین کنیم که به‌صورت زیر خواهد بود:

حل تست از درس خواندن مهم‌تر و تحلیل تست هم از خود حل تست مهم‌تر است. این یک قانون به شدت مهم است و متاسفانه شاید کمتر از 2 درصد داوطلبان آن را جدی بگیرند.
شایان مامندیشایان مامندی

تحلیل تست چیست و چرا مهم است؟

	
تحلیل تست به چه معناست

این قسمت را به‌صورت پرسش و پاسخ کوتاه بررسی خواهیم کرد که بتوانیم هدف اصلی تحلیل تست را متوجه شویم و بدانیم که آیا واقعا تحلیل تست لازم است؟

  • هدف از کنکور دادن چیست؟ رسیدن به یک رشته و دانشگاه خوب و داشتن یک شغل خوب.
  • چگونه می‌توانیم به هدف برسیم؟ با درس خواندن.
  • درس خواندن چیست؟ مجموعه‌ای از عملکردها شامل مطالعه، حل تست، تحلیل تست، آزمون، مرور و … .
  • هدف از مطالعه چیست؟ کسب تسلط روی درسنامه‌ها برای یادگیری تست‌زنی.
  • هدف از تست‌زنی چیست؟ یادگیری کاربرد درسنامه‌ها، افزایش تسلط، یافتن نقاط ضعف.
  • هدف از تحلیل تست چیست؟ برطرف کردن نقاط ضعف مرحله تست‌زنی و کسب تسلط کامل.

در قالب 6 سوال تقریبا یک نقشه راه ترسیم کردیم و با کاربرد مطالعه، حل تست و تحلیل تست آشنا شدیم. شما در مرحله تست زنی کاربرد درسنامه‌ها را برای حل سوال یاد خواهید گرفت و با این کاربرد در حل انواع سوال آشنا خواهید شد و این کار به افزایش تسلط شما کمک خواهد کرد.

اما یک موضوع عادی که برای همه رخ می‌دهد این است که نتوانید بعضی از سوالات را حل کنید، این سوالات همان نقاط ضعف شما هستند و اولا باید دلیلی که باعث شد نتوانید آنها را حل کنید را بیابید و سپس دوباره آنها را حل کنید. این اتفاق در مرحله تحلیل تست رقم می‌افتد. با ذکر همه این دلایل می‌توانید متوجه شوید که تحلیل تست تا چه حد اهمیت دارد و باید آن را جدی بگیرید.

اگر تحلیل تست را بلد نیستید نگران نباشید، زیرا قرار است کامل‌ترین تکنیک تحلیل تست را به شما عزیزان آموزش دهم. فقط مرحله به مرحله با من همراه باشید و در هر بخش دچار سوال یا ابهامی شدید از قسمت نظرات مطرح کنید تا سریعا پاسخ دهیم. اما قبل از ادامه از شما عزیزان دعوت می‌کنم تا کنار این مقاله به سایر محتواهای ارزشمند و پربازدید سایت بخون که رایگان در اختیارتان قرار داده‌ایم از طریق لینک‌های زیر دسترسی داشته باشید:

چه تست‌هایی را باید تحلیل کنیم؟

چگونه تست بزنیم و تحلیل کنیم

در هنگام حل تست با 3 دسته تست مواجه خواهیم شد:

  • تست‌های صحیح
  • تست‌های اشتباه
  • تست‌های بی‌پاسخ

تست‌های اشتباه و بی‌پاسخ حتما باید حل شوند و درباره تست‌های صحیح هم از نظر شخصی من بهتر است یک بررسی اجمالی روی آنها داشته باشید. زیرا ممکن است در پاسخنامه، روشی متفاوت با روش شما ارائه شده باشد که سرعت شما را بالاتر خواهد برد. در کل زمان تحلیل تست‌های صحیح باید خیلی کوتاه باشد و صرفا حالت چشمی برای بررسی راه‌حل داشته باشد و فقط در صورتی که با یک روش بهتر حل شده باشند توصیه به تحلیل آنها دارم.

تست‌های اشتباه و بی‌پاسخ نیز باید مارک‌دار یا علامت‌دار شوند جهت تحلیل کامل و همچنین حل مجدد. امیدوارم متوجه شده باشید که تست مارک‌دار به تستی گفته می‌شود که جهت تحلیل و حل مجدد علامت‌گذاری خواهد شد.

چه زمانی باید تست‌ها را تحلیل کنیم؟

اگر از قبل با مقاله‌های من به‌خصوص در بخش روش‌های مطالعاتی آشنایی داشته باشید می‌دانید که تاکید من این است که همواره بین آموزش درسنامه و حل تست بهتر است فاصله بیندازید تا تسلط و عملکرد بهتری داشته باشید، درباره تحلیل تست هم توصیه من این است که در همان جلسه تست‌زنی، تحلیل را انجام دهید و بین حل تست و تحلیل تست فاصله نیندازید.

دلیل این موضوع هم این است که موقع حل تست شما می‌دانید تست‌ها را چگونه حل کرده‌اید و با بررسی پاسخنامه بهتر اشتباهات خود را درک خواهید کرد، اما اگر فاصله بیندازید ممکن است این کار برای شما سخت باشد. یک نکته مهم در این بخش این است که موقع تست‌زنی حتما پاسخ تست‌ها را یادداشت کنید تا هنگام تحلیل تست بتوانید بهتر آنها را بررسی کنید.

چگونه تست‌ها را تحلیل کنیم؟

چگونگی تحلیل تست

رسیدیم به اصلی‌ترین بخش مقاله یعنی چگونگی تحلیل تست؛ در این بخش در 4 مرحله کل اصول تحلیل تست را در اختیار شما عزیزان قرار خواهم داد. با یادگیری مراحل زیر باور کنید که تحلیل تست برای شما از آب خوردن هم راحت‌تر خواهد شد.

دفتر تحلیل تست

اولین مرحله ساخت دفتر تحلیل تست است البته برای دفتر تحلیل تست 2 راه پیش‌روی شماست؛ راه اول این است که از همان جزوه اصلی خود برای تحلیل تست استفاده کنید، به‌عنوان مثال برای تحلیل تست‌های زیست کنکور، گفتار اول فصل 1 دهم را مطالعه و خلاصه‌برداری کردید و الان در حال تست‌زنی برای گفتار 1 هستید، در ادامه جزوه خود یک بخش تحت عنوان “تحلیل تست‌های گفتار اول” ایجاد کرده و اقدام به تحلیل تست‌ها کنید. اگر از این روش استفاده کنید یک جزوه کامل و مرتب خواهید داشت و دیگر پراکنده‌کاری نخواهید کرد.

راه دوم ساخت جزوه مجزا برای تحلیل تست‌های هر درس است. می‌توانید یک جزوه ساده خریداری کنید و هر مبحثی که مطالعه کردید در جزوه تحلیل خود عنوان مبحث مثلا “تحلیل تست‌های فصل 1 فیزیک دوازدهم” را ایجاد کرده و در ادامه تست‌ها را تحلیل کنید.

سعی کنید در قبل از حل تست‌های هر مبحث، شماره تست‌های مارکدار را در پایان همان مبحث یادداشت کنید و یا اینکه در داخل کتاب تست خود علامت بزنید. حواستان باشد این تست‌ها به شدت مهم هستند و نباید آنها را فراموش کنید.
شایان مامندیشایان مامندی

تست‌ها را چندتا چندتا تحلیل کنیم؟

آقای مامندی! وقتی تست زدم تستارو یکی یکی تحلیل کنیم؟ یعنی مثلا یدونه تست حل کردم برم سراغ پاسخنامه یا اینکه 10 تا 10 حل کنم برم سراغ تحلیل یا اینکه کل تستارو که حل کردم برم تحلیل کنم؟ پاسخ من این است که هر جور دلتان می‌خواهد تست‌ها را تحلیل کنید و اصلا قرار نیست محدود شوید؛ اما اگر تست‌ها را یکی یکی تحلیل کنید ممکن است زمانی که بین حل تست و تحلیل تست سوئیچ می‌کنید، تبدیل به زمان پرت شود و بازه تحلیل تست شما از 1 دقیقه تا 10 دقیقه افزایش پیدا کند پس سعی کنید یکی یکی تست‌ها را تحلیل نکنید، پیشنهاد من ایجاد فاصله بین تست و تحلیل تست است؛ یعنی تمامی تست‌ها را که حل کردید، سپس به سراغ تحلیل تست‌ها بروید.

قبل از ادامه بخش بعدی از شما عزیزان دعوت می‌کنم برای دسترسی به سایر مطالب مربوط به تست‌زنی که هر کنکوری باید از آنها اطلاع داشته باشد را از لینک‌های زیر مطالعه کنید:

چگونه تست‌ها را از روی پاسخنامه تحلیل کنیم؟

چگونه تست را تحلیل کنیم

تست‌ها را حل کردید، زمان تحلیل تست رسیده است. مجددا تاکید می‌کنم که حتما زمان حل تست راه‌حل را به‌خصوص برای دروس محاسباتی کامل یادداشت کنید تا بتوانید هنگام تحلیل به اطلاعات کامل و دلیل اشتباهات خود دسترسی داشته باشید. بعد از پایان عملیات تست‌زنی و مشخص شدن سوالاتی که نیاز به تحلیل دارند، پاسخنامه سوالات را باز کرده و همچنین پاسخ‌های خود را نیز آماده کنید.

در مرحله دوم باید مقایسه میان روش حل خود و روش حل پاسخنامه را انجام دهید و دلیل اشتباه خود یا دلیلی که باعث شد نتوانید سوال را حل کنید را بیابید. به‌عنوان مثال دلایل زیر می‌توانند باعث حل اشتباه سوال شوند:

  • اشتباه محاسباتی (مثلا انجام ضرب به جای تقسیم یا تبدیل منفی به مثبت و …)
  • دام تستی طراح
  • بی‌توجهی به صورت سوالات
  • استفاده از فرمول یا راه‌حل اشتباه
  • و …

یا مثلا برای سوالاتی که اصلا نتوانستید حل کنید رایج‌ترین دلیل این است که آن سوال دارای یک نکته بوده که نمی‌دانستید. خب تمامی این موارد را با تحلیل سوالات به دست خواهید آورد و وارد دفتر تحلیل تست خود می‌کنید. جلوی هر نکته‌ای که وارد دفتر می‌کنید، شماره سوال مرتبط را نیز یادداشت کنید تا بتوانید در دوران مرور دفتر تحلیل، آن سوال را مجدد بررسی کنید.

مرحله آخر نیز بررسی مجدد دفتر تحلیل و حل سوالات است که در بخش بعدی بررسی خواهیم کرد.

زمان بررسی تست‌های تحلیل شده

آخرین وظیفه پیش روی شما، بررسی مجدد دفتر تحلیل تست و حل مجدد سوالات است. زمان انجام این کار را به‌عنوان یک قانون به‌صورت زیر مشخص می‌کنیم:

  • بررسی اول در پایان روز تحلیل
  • بررسی دوم بعد از اتمام فصل مربوطه
  • بررسی سوم بعد از گذشت یک الی دو ماه

بررسی نهایی را نیز در زمان مرور نهایی و نزدیک به کنکور می‌توانید انجام دهید. خب دوستان عزیزم به پایان کامل‌ترین مقاله مربوط به روش تحلیل تست رسیدیم و طبق قولی که در ابتدا نیز داده بودم سعی کردم کامل‌ترین مقاله مربوط به اینکه چگونه تست‌ها را تحلیل کنیم را در اختیار شما عزیزان قرار دهم. درصورتی که درباره مطالب فوق ابهام یا سوالی دارید کافیست همین الان از بخش نظرات مطرح کنید تا سریعا پاسخ دهیم. برای دسترسی به سایر مطالب سایت بخون می‌توانید از لینک‌های زیر استفاده کنید:

امتیاز بدهید!
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا