یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

معرفی رشته مهندسی عمران

سلام به همراهان همیشگی بخون، در این مقاله قرار است شرح مفصلی از رشته مهندسی عمران یکی از پرطرفدارترین رشته‌هایی که از طریق کنکور ریاضی و فیزیک  می‌توان به آن راه یافت را در اختیار شما قرار بدهم. پس با من تا انتهای مقاله همراه باشید تا هر آنچه راجب رشته مهندی عمران اعم از معرفی رشته عمران، بازار کار رشته مهندسی عمران، گرایش‌های عمران و…. با هم اطلاعات کسب کنیم. خیلی از مردم این رشته را با نام راه و ساختمان می‌شناسند و به خاطر اهمیت مسکن در ذهن افراد این رشته تقریباً شناخته شده است و در کشور انگلیس رشته‌هایی که با آبادانی و تمدن سازی مرتبط باشند با عنوان مهندسی عمران یاد می‌شوند.

صفر تا صد مهندسی عمران

رشته عمران در زیرگروه 1 رشته ریاضی و فیزیک قرار دارد و شامل گرایش‌های مختلف می‌شود که دانشجویان می‌توانند با توجه به علاقه خود یکی از این گرایش‌ها را  که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم، انتخاب کرده و دوران تحصییل را پشت سر بگذارند و به یک مهندس متخصص و کارآمد تبدیل شوند. رشته مهندسی عمران رشته‌ای است که نیروهای متخصص را تربیت میکند که می‌توانند در پروژه‌های عمرانی مانند ساختمان سازی، پل‌سازی، راه‌سازی و غیره مسئولیت طراحی، محاسبه، نظارت بر اجرا را به عهده بگیرند. یعنی هر چیزی‌ که‌ به‌ آبادی‌ یک‌ شهر باز می‌گردد، مانند سد، فرودگاه‌، جاده‌، برج‌، تونل‌، دکل‌های‌ مخابرات‌، ساختمان‌های‌ مقاوم‌ در مقابل‌ زلزله‌، سیل‌ و آتش‌ و نیروگاه‌های‌ برق‌ در حیطه‌ کار مهندس‌ عمران‌ قرار می‌گیرد. به همین دلیل برای آغاز هر پروژه عمرانی نیاز به یک مهندس کارآمد و متخصص داریم. دوره مدرک لیسانس رشته عمران مانند دیگر رشته‌ها چهار سال طول می‌کشد. دوره کارشناسی هم شامل دروس تئوری و هم آزمایشگاه‌های علمی می‌شود.

ویدئو معرفی رشته مهندسی عمران

در این ویدئو می‌توانید چکیده‌ای از اطلاعات مورد نظرتان درباره‌ی رشته مهندسی عمران را در کم‌تر از پنج دقیقه به دست آورید. این ویدئو توسط موسسه آموزش عالی رحمان تهیه شده است.

معدل لازم برای مهندسی عمران

این بخش یعنی معدل لازم برای مهندسی عمران مخصوص افرادی است که به دنبال انتخاب رشته‌ی مهندسی عمران با سوابق تحصیلی هستند. در بحث انتخاب رشته با سوابق تحصیلی معدل اهمیتی ندارد بلکه برای انتخاب رشته ملاک سایر رقیبان هستند.
به عنوان مثال فرض کنید شما دارای معدل خاصی هستید و به دنبال انتخاب رشته عمران در یکی از دانشگاه‌های کشور هستید، در اینجا مهم این است که ظرفیت رشته مهندسی عمران بر اساس سوابق تحصیلی چند نفر است و برای آن رشته و در آن دانشگاه چند نفر قبل شما اقدام به ثبت نام کرده‌اند. ا

بازار کار رشته مهندسی عمران

از آنجایی که مهندسی عمران  گرایش‌های متنوعی دارد پس بازار کار رشته مهندسی عمران گسترده است و هر شخص با توجه به مهارت و استعداد و تجربه‌ای که دارد میتواند کسب درآمد نماید. با توجه به فعالیتی که هر سازمان و موسسه دارند کسانی که در کارهای عمران هستند می‌توانند به صورت مستقیم و غیرمستقیم در مراکز مختلف مشغول به کار شوند.

به دلیل این که این افراد در طراحی‌ و ساخت‌ خیلی از کارهای‌ عمرانی‌ مثل راه‌ها، پل‌ها، سدها، سازه‌های‌ دریایی‌ برای‌ سکوهای‌ نفتی‌، آشیانه‌های‌ هواپیما و خانه‌های‌ مسکونی‌ مقاوم‌ در مقابل‌ زلزله‌ همکاری دارند میتوانند در جاهای زیادی مشغول به کار شوند. مثلا فارغ التحصیلان نقشه‌برداری علاوه بر مورادی که گفته شد در هدایت و کنترل اجرای خطوط انتقال آب، برق، گاز، احداث مترو، نصب و ماشین‌‌آلات و تجهیزات فنی دقیق و حساس هم می‌توانند کار کنند. همچنین شرکت‌های مختلف مهندسان مشاور که کارشان طراحی، محاسبه و نظارت براجرای پروژه‌های ساختمانی و امثال این است این افراد را استخدام می‌کنند.

درآمد مهندس عمران در ایران

طبق آخرین اطلاعاتی که از حقوق دریافتی مهندسان عمران در دست است با توجه به اینکه این افراد در کدام شرکت‌ها و شهرها کار می‌کنند میانگین حقوق آنها بین 10 میلیون تا 50 میلیون  می تواند متغیر باشد. با توجه به اینکه این افراد کارآفرین باشند یا بتوانند در حوزه کاری خودشان دفتر مجزا تاسیس کنند با توجه به پشتکار و فعالیتشان میزان حقوق متفاوت خواهند داشت. البته یک مهندس عمران که بتواند به‌صورت شخصی و پروژه محور کار کند، درآمد وی به ازای هر پروژه می‌توان رقم‌های بالاتری در حد میلیارد را نیز تجربه کند.  توصیه می‌کنم از طریق لینک‌های زیر سایر مقالات مهم انتخاب رشته را از سایت بخون مطالعه کنید:

توانایی‌های لازم برای یک مهندسی عمران چیست؟

•    اجتماعی بودن
یک مهندس عمران باید بسیار اجتماعی و دارای توان ایجاد ارتباط با سایرین باشد. چون رشته مهندسی عمران یک رشته گروهی است. یعنی متخصص عمران در محیط کار خود با اقشار مختلف جامعه از جامعه کارگران، تکنسین‌ها و مهندسان رشته‌های دیگر سروکار دارد و باید با همه این افراد ارتباطی قوی برقرار کند تا بتواند شاهد پیشرفت و موفقیت در کارش باشد.
•    قوی بودن دروس پایه
با توجه به کمیت و کیفیت درسهایی که در این رشته ارایه می‌گردد، داوطلب باید از توان و دانش برتر در زمینه‌های ریاضی و فیزیک برخوردار باشد تا در فهم دروس پایه به مشکل بر نخورده و دروس تخصصی و فنی را به راحتی فراگرفته و در آن‌ها خبره گردند.
•    سایر فاکتورها
رشته مهندسی عمران دارای دو بعد طراحی و اجرا است. در این میان عده‌ای از مهندسان جذب کارهای اجرایی می‌شوند که در این صورت باید آمادگی کار در کارگاه‌های داخل و خارج شهر را داشته باشند یعنی برای برنامه‌ریزی و سروکار داشتن با اقشار مختلف مردم آماده باشند و عده‌ای نیز جذب بعد طراحی می‌شوند که این عده نیز باید آمادگی کارهای محاسباتی را داشته باشند و از ریاضیات قوی، صبر و حوصله بسیار و قدرت تجزیه و تحلیل بالا برخوردار باشند. از این رو داشتن مهارت‌های زیر برای یک مهندس عمران ضروریست:

o    توان جسمی بالا
o    قدرت تجزیه و تحلیل بالا
o    توان محاسبه مسائل پیچیده ریاضی و فیزیک مکانیک
o    قدرت تجسم(دید مهندسی)
o    دقت در جزئیات
o    قدرت تصمیم‌گیری و انتخاب
o    آشنایی با فهرست بها و قوانین و بخشنامه‌های جاریه
o    آشنایی با کامپیوتر و استفاده از نرم‌افزارهای عمرانی و تحلیلی
o    آشنایی با صورت وضعیت و متر و برآورد
o    آشنایی با کلیات نقشه‌برداری

رشته عمران چه شغل‌هایی دارد؟

برای فارغ‌التحصیلان رشته عمران با توجه به گرایش‌های زیاد رشته مهندسی عمران مشاغل زیادی وجود دارد یا به نوعی هر گرایش تقریبا یک شغل به حساب می‌آید. فارغ‌التحصیلان می‌توانند در شهرداری‌ها، جهاد سازندگی، وزارت‌خانه مسکن و شهرسازی، وزارت‌خانه نیرو، وزارت‌خانه راه و ترابری، سازمان محیط زیست، شرکت‌های خصوصی عمرانی، سازمان نظام مهندسی و … مشغول به کار شوند.

رشته مهندسی عمران چند سال است؟

رشته مهندسی عمران در دانشگاه‌های ایران اعم از دانشگاه‌های سراسری، آزاد، پیام نور و…  در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری دانشجو می‌پذیرند.
بسیاری از همراهان راجع به اینکه رشته مهندسی عمران چند ترم است سوال می‌پرسند، تعداد سال‌های تحصیل مهندسی عمران مجاز بدون سنوات برای دوره کارشناسی پیوسته رشته عمران، ۴ سال (۸ ترم)،  دوره کارشناسی ارشد مهندسی عمران ناپیوسته۲ سال (۴ ترم)، در مقطع دکتری ۴ سال (۸ ترم) و پسادکترا  حداقل 1 سال می‌باشد.

دروس رشته مهندسی عمران

از واحدهای مهندسی عمران میتوان به مواردی که در زیر ذکر شده‌اند اشاره کرد:

درس‌های مشترک گرایش‌های مختلف رشته‌ی مهندسی عمران

دروس مشترک در گرایش‌های مختلف مهندسی عمران

دروس‌ تخصصی‌ رشته مهندسی عمران‌

دروس تخصصی رشته مهندسی عمران

رشته مهندسی عمران بدون کنکور

مهندسی عمران از رشته‌های پرمتقاضی کنکور ریاضی محسوب می‌شود که در تعداد زیادی از دانشگاه‌های روزانه ، نوبت دوم، غیرانتفاعی، آزاد، پیام نور و … ظرفیت پذیرش دارد.  با توجه به اینکه تعداد زیادی از داوطلبان خواستار تحصیل در رشته مهندسی عمران هستند ولی ظرفیت پذیرش با کنکور این رشته پاسخگوی تعداد داوطلبان نیست، برخی از واحدهای دانشگاهی آزاد، پیام نور و … در این رشته مهندس عمران دانشجوی بدون کنکور پذیرش می‌کنند و علاقه‌مندان می‌توانند پس از بررسی دانشگاه‌های دارای ظرفیت و میزان شهریه هر یک از دانشگاه‌ها، ثبت نام خود را اتجام دهند.

مهندسی عمران بدون کنکور دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد اولین انتخاب اکثر داوطلبان برای تحصیل بدون کنکور است. این دانشگاه شمار زیادی از رشته‌های ریاضی و فنی مهندسی را همچون مهندسی برق ، مهندسی مکانیک، مهندسی نفت، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر و … را به صورت بدون کنکور ارائه می‌دهد و متقاضیان تنها با ارائه مدرک فارغ‌التحصیلی ، امکان ثبت نام دارند. ا

اگر قصد ورود به دوره کارشناسی پیوسته مهندسی عمران دانشگاه آزاد دارید، حتما باید از یکی از مدارک فارغ التحصیلی زیر برخوردار باشید:

  • مدرک دیپلم متوسطه نظری و فنی حرفه‌ای نظام جدید
  • مدرک دیپلم متوسطه نظری نظام قدیم + مدرک پیش دانشگاهی
  • مدرک کاردانی پیوسته یا کاردانی ناپیوسته

لیست دانشگاه‌های آزاد دارای رشته مهندسی عمران بدون کنکور

لیست دانشگاه‌های آزاد ارائه دهنده رشته‌های بدون کنکور به صورت دفترچه تهیه و از طریق سایت مربوطه منتشر می‌شود. بیش از 180 واحد دانشگاهی در رشته مهندسی عمران به صورت بدون کنکور ظرفیت پذیرش دارند که تعدادی از این دانشگاه‌ها را در لیست زیر مشاهده می‌کنید.

  • دانشگاه آزاد واحد پردیس
  • دانشگاه آزاد واحد کرج
  • دانشگاه آزاد واحد تهران شرق
  • دانشگاه آزاد واحد دماوند
  • دانشگاه آزاد واحد رباط کریم
  • دانشگاه آزاد واحد رودهن
  • دانشگاه آزاد واحد صباشهر
  • و ..

بهترین گرایش ارشد عمران

سوالی که ذهن همه دانشجویان را در بر می‌گیرد این است که، بهترین گرایش کارشناسی ارشد رشته عمران چیست؟ اما در واقع نمی‌توان گفت که کدام گرایش از دیگر شاخه‌ها بهتر است و برمی‌گردد به اینکه شخص به کدام یک از این گرایش‌ها علاقه دارد و توانایی انجام کارهای کدام شاخه را دارد. از آنجایی که رشته عمران گرایش و حوزه‌های کاری زیادی را در بر می‌گیرد، هر فرد با بررسی و مطالعه در مورد هر یک از این گرایش‌ها که در بالا توضیح دادم، می‌تواند رشته مناسب و دلخواه خود را انتخاب کند و ادامه تحصیل دهد.

گرایش‌های مهندسی عمران

رشته مهندسی عمران در سطح کارشناسی دارای سه گرایش عمران_عمران، عمران_نقشه‌برداری و عمران_آب است.

گرایش عمران_عمران:

رشته مهندسی عمران_عمران به نسبت سایر گرایش‌ها جامع‌تر و وسیع‌تر است و زیر مجموعه‌های بیشتری را شامل می‌شود. دانشجوی مهندسی عمران_عمران مسائل مربوط به تمامی گرایش‌های مقاطع بالاتر رشته مهندسی عمران از جمله سازه، خاک و پی، راه و ترابری و هیدرولیک را مطالعه می‌کند.

گرایش عمران_نقشه‌برداری:

این گرایش، قدری جزئی‌تر است و صرفا به مطالعه مباحث مربوط به نقشه‌برداری به منظور تعیین پستی‌ها و بلندی‌های منطقه پیش از شروع عملیات ساخت و ساز می‌پردازد. نکته قابل توجه این است که نقشه‌برداری بیشتر برای سازه‌های بزرگ خارج از شهر مثل سیلوها، پل‌ها، تونل‌ها و سدها کاربرد دارد. از این رو عملیات میدانی و صحرایی این رشته زیاد است. دانشجویان پیش از انتخاب این گرایش بایستی به این مساله توجه کنند و پیشنهاد می‌شود در صورتی که تمایل به انجام عملیات میدانی ندارند به‌ سراغ این رشته نروند.

گرایش عمران_آب:

این گرایش نیز مانند گرایش نقشه‌برداری، قدری جزئی است و به مطالعه مباحث مرتبط با منابع آب مانند رودخانه‌ها، سدها و کانال‌های آبیاری می‌پردازد.

رشته مهندسی عمران در ایران تا مقطع دکتری تدریس می‌شود و فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد و سپس در مقطع دکتری در گرایش‌های مختلف زیر به تحصیل ادامه دهند:

سازه:

هدف از مهندسی سازه، تحلیل رفتار اجزای تشکیل‌دهنده سازه و مدل نمودن المان‌ها تحت بارهای استاتیکی است. این رشته بیشترین ظرفیت پذیرش را در بین گرایش‌های مختلف مهندسی عمران در دانشگاه‌های کشور دارد و به‌ نوعی عموم مردم رشته مهندسی عمران را با این گرایش می‌شناسند. سایر گرایش‌های این رشته به نسبت جدیدتر هستند. از پرکاربردترین نرم‌افزارهای مرتبط با این گرایش می‌توان به Etabs ،Sap ،Safe اشاره کرد.

ژئوتکنیک:

مهندسی ژئوتکنیک یا مهندسی خاک و پی از شاخه‌های مهندسی عمران است که در آن رفتار خاک تحت بارهای وارده از سازه‌های گوناگون مطالعه می‌شود. از جمله مباحث مورد مطالعه در این گرایش می‌توان به تخمین ظرفیت باربری خاک زیر پی و نشست فونداسیون‌ها اشاره کرد. همچنین مباحثی از جمله ایجاد پایداری شیب‌ها و گودبرداری‌ها با استفاده از روش‌هایی مانند میخ‌کوبی، انکراژ، دیوارهای مسلح‌ شده با ژئوسنتتیک و غیره، تحلیل و طراحی سدهای خاکی، پی‌های عمیق و نیمه‌عمیق، بهسازی خاک، آزمایش‌های درجا پیش از اجرای پروژه‌های عمرانی از موارد مورد مطالعه در این گرایش هستند. از جمله دروس مختلف در سطح کارشناسی ارشد این گرایش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مهندسی پی پیشرفته
  • مکانیک خاک پیشرفته
  • دینامیک خاک
  • مکانیک سنگ
  •  مهندسی تونل
  • مهندسی سدهای خاکی
  • آب‌های زیرزمینی
  • زمین‌شناسی مهندس
  •  ریاضیات مهندسی
  • ژئوتکنیک دریایی
  • مکانیک محیط‌های پیوسته
  •  روش اجزای محدود
  • روش‌های عددی در مکانیک خاک

سازه‌های هیدرولیکی:

مهندسی سازه‌های هیدرولیکی در واقع ترکیبی از گرایش‌های سازه و آب است. دروس اصلی این گرایش عبارتند از:

  • هیدرولیک پیشرفته
  • طراحی هیدرولیکی سازه‌ها
  • روش اجزاء محدود
  • هیدرودینامیک
  • هیدرولیک محاسباتی
  • اندرکنش آب و سازه
  • هیدرولوژی پیشرفته
  • ریاضیات عالی مهندسی
  • مکانیک محیط‌های پیوسته
  • آب‌های زیرزمینی
  • سدهای خاکی
  • سدهای بتنی

مهندسی زلزله:

در رشته مهندسی زلزله، هدف تحلیل و بررسی نیروهایی است که به‌صورت خارجی به سازه اعمال می‌شوند. به‌طور مثال نیروی زلزله و باد از جمله نیروهای دینامیکی و جانبی هستند که به سازه وارد می‌شوند. بررسی نحوه عملکرد سازه در مقابل این بارها و پیشنهاد راهکارهایی برای مقابله و بررسی رفتار لرزه‌ای سازه از اهداف اصلی این گرایش هستند.

راه و ترابری:

گرایش راه و ترابری، به موضوع طراحی هندسی راه و راه آهن، اجرا و روسازی راه‌ها و جاده‌ها می‌پردازد. این گرایش نیز همانند گرایش‌ نقشه‌برداری، عملیات صحرایی و میدانی زیادی داشته و دانشجویان حین انتخاب آن باید به این موضوع توجه داشته باشند.

مهندسی و مدیریت منابع آب:

در مهندسی و مدیریت منابع آب به مباحث مربوط به جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب‌ها و نیز تاسیسات مرتبط با فاضلاب از قبیل مخازن ذخیره و خطوط انتقال پرداخته می‌شود. همچنین، مباحثی مانند بررسی مکانیزم انتقال رسوب رودخانه‌ها، رفتارهای مختلف رودخانه‌ها و کنترل سیلاب از جمله موارد مورد بحث در گرایش مدیریت منابع آب هستند. از آنجایی‌که هنوز تمامی شهرهای کشور ایران به سیستم فاضلاب شهری متصل نشده‌اند و برای تخلیه فاضلاب با مشکل‌هایی مواجه هستیم، بازار کار این رشته به نسبت رو به رشد است.

سازه‌های دریایی:

گرایش سازه‌های دریایی، شامل تحلیل و طراحی سازه‌های مرتبط با دریا مانند سکوهای نفتی، جک‌آپ‌ها، اسکله و مواردی از این قبیل است. از آنجایی‌ که ایران در شمال و جنوب مرزهای دریایی دارد و از سوی دیگر دریاهای کشورمان نفت‌خیز هستند، فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌توانند در پروژه‌های مرتبط با صنعت نفت و گاز در سواحل و دریای شمالی و جنوبی کشور مشغول به کار شوند.

مهندسی مدیریت ساخت:

گرایش مهندسی مدیریت ساخت آموزش‌های لازم در زمینه اصول مدیریت صحیح اجرای پروژه‌های عمرانی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. دانستن مسائل مربوط به مدیریت و کنترل پروژه در روند ساخت و اجرا، مدیریت صحیح مصالح و زمان، آشنایی با امور قراردادها در ابعاد حقوقی موجب دستیابی بیشتر به موفقیت در پروژه‌های عمرانی خواهد شد، آنهم به ویژه در پروژه‌های بزرگ ملی که هزینه زیادی را در بر می‌گیرند.

مهندسی برنامه‌ریزی حمل و نقل:

در این گرایش به برنامه‌ریزی حمل و نقل در چهار بخش مجزای دریایی، ریلی، هوایی و جاده‌ای پرداخته می‌شود. در بخش شهری، فارغ‌التحصیلان این گرایش به مطالعه مباحث حمل و نقل و ترافیک درون ‌شهری می‌پردازند و می‌توانند در سازمان‌های حمل و نقل ترافیک، ادارات راه و ترابری و شهرداری‌ها مشغول به کار شوند.

مهندسی محیط زیست:

از آنجایی‌که امروزه مباحث مربوط به حفاظت از محیط زیست و بقای کره زمین در سراسر دنیا بسیار مورد توجه هستند، این گرایش مهندسی عمران نیز بیش از پیش مورد استقبال فارغ‌التحصیلان کارشناسی مهندسی عمران قرار دارد. مواردی از جمله مطالعه و کنترل منابع آلودگی‌ آب، خاک و هوا از جمله مهمترین مباحث این گرایش هستند. با توجه به شرایط کنونی، سازمان‌های مسئول مانند سازمان حفاظت محیط زیست، شیلات و شهرداری‌ها، مرتباً به منظور برطرف کردن مشکلات محیط زیستی کشور، اقدام به برنامه‌ریزی و صرف بودجه برای ارائه و اجرا طرح‌های کاربردی و مرتبط می‌کنند؛ مسئله‌ای که سبب شده، بازار کار فارغ‌التحصیلان گرایش مهندسی محیط زیست به خاطر آن رشد قابل توجهی را تجربه کند.

رشته مهندسی عمران برای خانم‌ها

یکی از بهترین بخش‌ها برای خانم‌ها در مهندسی عمران، کار در بخش دفتر فنی است. این کار به دلیل نیاز به دقت و حوصله‌ی زیاد، میتواند برای خانم‌ها گزینه‌ی مفیدی باشد. البته برای کار در این بخش به فهم کارگاهی نیاز دارید. حال اینکه خیلی‌ها شاید امکان حضور در کارگاه را ندارند.

یکی از نکاتی که خیلی مهم است اینکه حضور در کارگاه شرط نیست، بلکه فهم نسبت به نکات کارگاهی نیاز است. آموزش‌هایی که فهم نسبت به نکات کارگاهی ایجاد می‌کنند، میتوانند خیلی کمک کننده باشند. آموزش‌هایی که شاید از حضور در کارگاه هم برای درک کارگاهی مفیدتر باشند.

مهندسی عمران یا کامپیوتر

هر کدام از شما برای انتخاب رشته اولویت‌هایی دارید جدا از این اولویت‌ها هر کدام دارای ویژگی‌های شخصیتی متفاوت از هم و علایق و سلیقه‌های خاص خود هستید. به همین دلیل به راحتی و سریع نمی‌توان مشخص کرد که چه شغلی مناسب شما است. برای اینکه بهترین رشته را برای خودتان پیدا کنید و سال‌های بعد از انتخاب‌تان پشیمان نشوید، باید دقت لازم را به خرج داده و با اطلاع تصمیم بگیرید.

عوامل مختلفی از جمله علاقه مندی‌ها، استعدادها، توانایی‌ها، شخصیت، بازارکار، میزان درآمد و … هستند که قبل از انتخاب‌تان باید آنها را در نظر بگیرید. به عنوان نمونه یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین آن‌ها، علاقه شماست. شما اگر بتوانید علایق واقعی‌تان را به درستی بشناسید و از طرفی رشته‌های متناسب با آن پیدا کنید، مطمئنا در سال‌های آتی موفق‌تر شده و نیز از زندگی لذت بیشتری می‌برید.

مهندسی عمران بهتر است یا مهندسی معماری؟

جدال بین رشته عمران و معماری مدت‌هاست بوده و هست.

آیا یکی از این دو رشته نسبت به دیگری برتری دارد؟ پاسخ این سوال قطعاً خیر می‌باشد هر دو این رشته‌ها شباهت‌هایی با هم دارند برای مثال رشته عمران و رشته معماری هر دو با صنعت ساختمان در ارتباط اند ولی تفاوت‌هایی نیز دارند که به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

رشته عمران بیشتر به جنبه‌های محاسباتی و مقاومتی می‌پردازد، نیروهای وارده بر اعضای مختلف ساختمان، را مورد بررسی قرار می‌دهد.

اما در رشته معماری، بیش‌تر به جنبه‌های زیبایی شناختی فضا میپردازد و توجه اصلی بر ایجاد یک محیط با بهترین هندسه ممکن است .

مهندسین معمار و مهندسین عمران، دغدغه‌های متفاوتی دارند. دغدغه اصلی یک مهندس معمار، نوآوری و جذابیت بصری و دغدغه یک مهندس عمران، ایمنی و مقاومت ساختمان است. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که حوزه‌های کاری مهندسی عمران و معماری، در بسیاری از موارد با یکدیگر هم پوشانی دارند و می‌توان کلید موفقیت در طراحی و اجرا یک سازه موفق همکاری این دو رشته با هم دانست.

سخن پایانی

دوستان عزیز ممنون که تا آخر این مقاله همراه من بودید، امیدوارم که با مطالعه این مقاله جواب تمام سوالاتتون رو گرفته باشید و اگر مورد یا ایهامی در مقاله وجود داشت در قسمت نظرات همراه ما باشید، و اگر میخواهید در مورد سایر رشته‌ها اطلاعات کسب کنید به شما توصیه میکنم مقالاتی را که در زیر برای شما قرار داده‌ام را که جزء کامل‌ترین مقاله‌های معرفی رشته‌ها هستند حتما مطالعه بفرمایید.

سؤالات متداول معرفی رشته مهندسی عمران

  • رشته civil engineering چیست؟
    civil engineer همان رشته مهندسی عمران است که برای شناخت بیشتر از این رشته توصیه می‌کنم مقاله را به صورت کامل مطالعه بفرمایید.
  • آیا از رشته تجربی می‌توان مهندسی عمران خواند؟
    بله، در صورتی که پذیرش دانشگاه بدون کنکور باشد.
  • آیا رشته مهندسی عمران سخت است؟
    هر رشته‌ای سختی‌های منحصر به خود را دارد، اما اگر برای آن زمان کافی برای مطالعه و تحقیق پیرامون رشته نداشته باشیم سختی رشته بیشتر به چشم می‌آید.
  • عمران کدام دانشگاه بهتر است؟
    طبق آخرین آمار از رتبه‌بندی شانگهای بهترین دانشگاه ایران در مهندسی عمران را می‌توان به ترتیب زیر دانست:
  1. دانشگاه آزاد با رتبه ۵۱ تا ۷۵
  2. تهران با رتبه ۷۶ تا ۱۰۰
  3. صنعتی شریف با رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰
  • دروس سخت رشته مهندسی عمران کدام است؟
    میزان سختی هر درس بستگی به توانایی افراد مختلف دارد، پس معیار دقیقی برای سنجش سختی هر درس وجود ندارد، ولی هر درسی با هر میزان سختی با تلاش و تمرین بیشتر آسان خواهد شد.

درضمن اگر شما هم کسب و کار مرتبط با زمینه آموزش و کنکور دارید، سایت بخون یک مرجع مناسب برای پذیرش تبلیغات شماست؛ برای اطلاع کامل از طرح‌های موجود کافیست روی لینک تبلیغات موسسات کنکور کلیک کنید.

4.2/5 - (9 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا