یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

معرفی مهندسی کامپیوتر

سلام من پریا حجازی همراه شما هستم از سایت بخون. از سری مقاله‌های معرفی رشته‌های بخون امروز میخواهم مهندسی کامپیوتر را به شما معرفی کنم، که در این مقاله با صفر تا صد مهندسی کامپیوتر، گرایش‌های مهندسی کامپیوتر، مهم‌ترین دروس، بازار کار و درآمد مهندسی کامپیوتر و بسیاری دیگر از اطلاعات که حتما برایتان مفید خواهد بود در کم‌تر از 10 دقیقه آشنا خواهید شد.

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر رشته‌ای است که به طراحی و ساخت اجزای مختلف رایانه می‌پردازد و اهمیت زیادی دارد. هدف این رشته تربیت افرادی است که در زمینه تحلیل، طراحی، ساخت و راه‌اندازی دستگاه‌ها و مجموعه‌های سخت‌افزاری جدید، بررسی و شناخت مجموعه‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری موجود، نگهداری، عیب‌یابی و تعمیر و اصلاح و توسعه فعالیت کنند. طراحی، شبیه سازی، فرآوری، پردازش، سنجش، آموزش و ویرایش تمام مفهوم‌هایی هستند که با بیشترین دقت و در کوتاه‌ترین زمان‌ در برنامه‌های نرم‌افزاری رایانه انجام می‌شوند. لذا هدف از این رشته تربیت نیروی متخصص برای انجام امور فوق است. این رشته در کشور ما نیز اهمیت بسیار داشته و تا مقطع دکتری تدریس می‌شود. مهندسی‌ کامپیوتر در مقطع‌ کارشناسی‌ دارای‌ دو گرایش‌ سخت‌افزار و نرم‌افزار و آی‌تی (فناوری اطلاعات) است‌.

صفر تا صد مهندسی کامپیوتر

دوست خوبم با تماشا کردن این ویدئو می‌توانید به صورت خلاصه در نیم ساعت اطلاعات اولیه لازم درباره‌ی رشته مهندسی کامپیوتر را به دست آورید.

گرایش‌های مهندسی کامپیوتر

دانش‌آموزان اگر بخواهند وارد هر یک از گرایش های مهندسی کامپیوتر شوند باید کنکور سراسری علوم ریاضی و فنی شرکت کنند، با شرکت در این کنکور و کسب رتبه مناسب می‌توانید در یکی از رشته های مهندسی کامپیوتر و یا علوم کامپیوتر وارد دانشگاه شوید، دقت کنید که قبل از ورود به رشته مهندسی کامپیوتر نمی‌توانید گرایش خود را مشخص کنید و ابتدا باید در رشته مهندسی کامپیوتر قبول شوید و پس از حدود 4 ترم می‌توانید گرایش خود را انتخاب کنید و تصمیم بگیرید که میخواهید در کدام یک از گرایش‌های نرم‌افزار یا سخت‌افزار یا آی‌تی لیسانس خود را ادامه دهید.

در حال حاضر دانشجویان دوره کارشناسی معمولا بین141 تا 146 واحد درسي را مي­گذرانند، لازم به ذکر است که واحدهای درسی گرايش­ نرم‌افزار و سخت‌افزار در دوره كارشناسی بسيار مانند هم هستند و اختلاف اين دو گرایش تنها در حدود 20 واحد درسی است، اما گرایش آی تی در حدود 60 الی 70 واحد درسی مشترك با نرم افزار دارد.

گرایش مهندسی کامپیوتر نرم افزار

نرم‌افزار بخش غیر دیدنی رشته مهندسی کامپیوتر است. نرم‌افزار همانند روح کامپیوتر است و دانشجویان گرایش کامپیوتر به مطالعه نرم‌افزار‌ها و طراحی ، ساخت، و اصلاح نرم‌افزارهای کامپیوتری می‌پردازند.

گرایش مهندسی کامپیوتر سخت افزار

گرایش مهندسی کامپیوتر سخت افزار به بررسی و مطالعه، طراحی، ساخت، و اصلاح سخت‍‌افزارهای کامپیوتری شامل مدارهای چاپی، چیپ‌های رایانه‌ای، روترها و قطعات وابسته به آن ( کیبورد، مودم، پرینتر و غیره) می‌پردازد.

گرایش مهندسی کامپیوتر آی تی (فناوری اطلاعات)

گرایش مهندسی کامپیوتر فناوری اطلاعات تلفیقی و میان رشته‌ای است و شامل دروسی از مهندسی برق، مدیریت، و گرایش‌های نرم افزار و سخت افزار مهندسی کامپیوتر است. رشته مهندسی کامپیوتر فناوری اطلاعات به مطالعه، طراحی، توسعه، پیاده‌سازی، پشتیبانی یا مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی مبتنی بر رایانه، خصوصاً برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزار رایانه می‌پردازد.

قبل از به پایان رسیدن این مقاله به شما توصیه میکنم به دیگر مقاله‌های کامل و جامع سایت بخون حتما سر بزنید و مطالعه بفرمایید.

بازار کار و درآمد مهندسی کامپیوتر

این رشته کاملاً مهارت محور است و مهارت شما درآمد شما را مشخص می‌کند. اگر قصد فعالیت به عنوان برنامه نویس دارید باید مشخص کنید می‌خواهید به چه صورتی فعالیت کنید. کارمند باشید؟ فریلنس کار کنید؟ یا شرکت خود را راه اندازی کنید؟
.پاسخ این سوال‌ها می‌تواند راهنمای خوبی باشد که مشخص کنیم درآمد رشته مهندسی کامپیوتر چقدر است

با پیشرفت علم هر روز نیاز به متخصصان رایانه بیشتر احساس می‌شود. که اگر افراد با پشتکاری باشند با مشکل بیکاری رو به رو نمی‌شود. مخصوصا مهندسین نرم افزار فرصت‌های شغلی زیادی دارند و برای کارکردن نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارند. فارغ التحصیلان این رشته سریعا جذب بازار کار می‌شوند.
حتی دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می‌توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند. برای این افراد امکان کار در شرکت‌های تولید کننده قطعات و دستگاه‌ها و مراکز صنعتی تولیدی بسیار فراهم است و از نظر سطح درآمدی هم با توجه به دانش و پشتکار شخصی در حد قابل قبول و ایده آلی قرار دارند. از طرفی با توجه به استفاده روزافزون از شبکه اینترنت زمینه کار در این موضوع نیز بسیار مهیاست.

مهم‌ترین دروس رشته مهندسی کامپیوتر

در رشته مهندسی کامپیوتر دروسی مانند زیر بسیار حائز اهمیت هستند:

  •  ساختمان داده‌ها
  • طراحی الگوریتم
  • پایگاه داده‌ها
  • ریاضی ۱
  •  سیستم‌های عامل
  •  مهندسی نرم‌افزار
  •  شبکه‌های کامپیوتری
  • مدارهای‌ منطقی‌
  •  درس هوش مصنوعی
  • درس مهندسی اینترنت
  • برنامه‌نویسی کامپیوتر

بیشتر دروس مهم در گرایش سخت‌افزار نیز با برق و الکترونیک مرتبط می‌شوند و از جمله این دروس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدارهای منطقی
  • یالکترونیک
  • مدارهای الکتریکی
  •  سیگنال‌ها و سیستم‌ها
  • الکترونیک‌ دیجیتال‌
  • طراحی‌ سیستم‌های‌ VLSI

البته در گرایش نرم‌افزار هم تعدادی از این دروس، مانند مدار منطقی باید گذرانده شود. همچنین، نیز از جمله دروس مهم رشته علوم کامپیوتر می‌توان به دروس زیر اشاره کرد.

  • آمار و احتمال
  •  آنالیز عددی
  •  نظریه اتومات و زبان‌ها
  •  ساختمان داده‌ها
  •  طراحی و تحلیل الگوریتم‌ها

گرایش‌های ارشد مهندسی کامپیوتر

گرایش‌های کارشناسی ارشد کامپیوتر شامل گرایش‌های نرم افزار، هوش مصنوعی، شبکه‌های کامپیوتری، رایانش امن و معماری کامپیوتر (سخت افزار) است. توجه داشته باشید که از کنکور کارشناسی ارشد 98، گرایش‌های کامپیوتر شبکه‌های کامپیوتری و رایانش امن به  زیرمجموعه گرایش‌های مهندسی کامپیوتر آمده و از زیر مجموعه گرایش‌های ارشد IT حذف شده‌اند.

توانایی‌های مورد نیاز برای مهندسی کامپیوتر

این افراد باید ریاضی‌ قوی‌ داشته‌ باشند و توانایی‌ در زمینه‌ فیزیک‌ هم داشته باشند. همچنین‌ لازم‌ است‌ که‌ فردی‌ خلاق‌ باشد تا بتواند مسائل‌ را از راه‌حل‌های‌ ابتکاری‌ حل‌ کند. راه‌ حل‌هایی‌ که‌ کمترین‌ هزینه‌ و بهترین‌ کارایی‌ را داشته‌ باشد.

توانایی علمی

این افراد باید سخت کوش و با پشتکار باشند زیرا رشته رایانه رشته پویایی است و همیشه باید اطلاعاتش به روز بوده و به دنبال فراگرفتن مطالب جدید باشد. مهندس رایانه باید ریاضی و فیزیکش قوی باشد و خلاق باشد تا بتواند مسایل را از راه‌های ابتکاری حل کند.

علاقمندی‌ها

این افراد باید علاقه زیادی به یادگیری و مطالعه داشته باشند تا پیشرفت کنند. همچنین باید از جستجو و کاوش در مدارها و ریزساختارها استقبال کند و به کار با رایانه علاقه داشته باشد.

توانایی مالی

داشتن رایانه برای یک مهندس رایانه خیلی مهم است ولی بدون داشتن رایانه هم میتوانند ادامه تحصیل دهند.

توانایی‌های فارغ التحصیلان رشته مهندسی کامپیوتر

باید توجه داشته باشید که حوزه کاری و توانایی‌های فارغ التحصیلان این رشته بسیار وسیع‌تر از برنامه‌نویسی است. به طور کلی می‌توانیم توانایی‌های یک مهندس کامپیوتر را به 6 بخش کلی تقسیم کنیم:

  1. شناخت سخت‌افزار و نرم‌افزارهای جدید و نحوه استفاده از آن‌ها
  2. طراحی سخت‌افزار و نرم‌افزار‌های جدید
  3. پشتیبانی و نگهداری سیستم‌های نرم‌افزاری شامل شناسایی و رفع خطاها و اضافه کردن امکانات جدید به آن‌ها
  4. تحلیل سیستم‌های مختلف نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و ارائه راه حل مناسب برای اجرای آن‌ها
  5. بررسی کمبودها و نیازهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بخش‌های صنعت و خدمات و تدوین نیازهای آن‌ها، امکان سنجی و تعیین ابزار لازم برای رفع کمبودها
  6.  اجرای طرح‌های کامپیوتری، نصب، آزمایش و آموزش آن‌ها

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر در یک نگاه

معرفی مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر بدون کنکور

قطعا تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر بدون کنکور برای شما هزینه بر خواهد بود. اما اگر بخواهید بدانید که آیا به قول معروف “اجرش به زجرش می‌ارزه یا نه؟” باید بگوییم که بله!! در تمام دنیا پیشرفت تکنولوژی روزبه‌روز در حال گسترش است و این سرعت و شتاب، نیازمندی به متخصصین را روز به روز افزایش خواهد داد. بنابراین آینده این رشته بسیار روشن است.

بهترین دانشگاه برای تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر در ایران

در ایران دانشگاه‌های زیادی برای تحصیل در این رشته وجود دارد و به دلیل هجوم دانش‌آموزان به رشته علوم‌تجربی، قبولی در دانشگاه‌های برتر ایران برای رشته مهندسی‌کامپیوتر ساد‌ه‌تر شده است و با اندکی تلاش و پشتکار می‌توانید وارد این رشته در بهترین دانشگاه‌های ایران شوید و به یک برنامه نویس حرفه‌ای تبدیل شوید. دانشجو با ورود به برترین دانشگاه‌ها از امکانات زیادی برخوردار می‌گردند و خود را در میان انسان‌های نخبه کشور می‌یابند.

10 دانشگاه برتر رشته مهندسی کامپیوتر در ایران

آیا از رشته تجربی میتوان مهندسی کامپیوتر خواند؟

همان‌طور که گفتم مهندسی‌کامپیوتر زیرشاخه رشته ریاضی و فیزیک است و برای قبولی در آن باید در کنکور ریاضی شرکت کنید و رتبه لازمه را به دست آورید. اگر شما دانش‌آموز رشته علوم‌تجربی هستید و می‌خواهید مهندسی‌کامپیوتر قبول شوید، باید رشته خود را به ریاضی و فیزیک تغییر دهید و برای انجام این کار باید دروسی که در رشته علوم تجربی قرار ندارند و در ریاضی و فیزیک قرار دارند را امتحان بدهید و در آن‌ها قبول شوید.
دروس مشترک دو رشته را باید حتما امتحان بدهید. دروس مشترک دو رشته شامل زبان انگلیسی، شیمی، کارگاه کارآفرینی، انسان و محیط زیست، نگارش، فارسی، ریاضی دهم، عربی، دینی، هویت اجتماعی، تفکر و سواد رسانه‌ای، آمادگی دفاعی، جغرافیای ایران، تاریخ معاصر، سلامت و بهداشت و مدیریت خانواده است. دروس غیر مشترک که باید امتحان بدهید شامل هندسه 1، هندسه 2، هندسه3، گسسته، آمار و احتمال، حسابان 1، حسابان 2، فیزیک 1، فیزیک 2 و فیزیک3 است. البته این را هم در نظر داشته باشید که، اگر این کار را بکنید دیگر نمی‌توانید در کنکور رشته تجربی شرکت کنید مگر اینکه دوباره تغییر رشته بدهید.

مهندسی مکانیک یا کامپیوتر

رشته مکانیک شامل علم فیزیک و ریاضی است که به بررسی حرکت اجسام و نیرو‌های وارد بر آن‌ها و طراحی سیستم‌های دینامیکی و استاتیکی می‌پردازد. همان‌طور که گفتم رشته کامپیوتر باید با هدف کدنویسی وارد آن بشوید. در سال‌های اخیر برنامه نویس‌ها وضعیت خوبی دارند. هر دو رشته از بهترین رشته‌ها هستند و برای قبولی آن‌ها واقعا باید جنگید. انتخاب یکی از این دو رشته مهندسی به شرایط و علاقه خود دانش‌آموز برمی‌گردد. برای کسانی که شرایط جسمی نامساعدی دارند من رشته مهندسی کامپیوتر را پیشنهاد می‌کنم، چون رفت و آمد کمتری نسبت به سایر رشته‌ها دارد.

سوالات متداول رشته مهندسی کامپیوتر

  • بازار کار مهندسی کامپیوتر برای زنان چگونه است؟
    به قطعیت می‌توان بیان داشت که شغل‌های رشته مهندسی کامپیوتر با داشتن جذابیت‌های خاص خود یکی از بهترین فرصت‌های شغلی در بازار کار برای خانم‌ها در ایران می‌باشند.
  • مهندسی کامپیوتر چیست؟
    برای آشنایی کامل با رشته مهندسی کامپیوتر به شما توصیه میکنم مقاله فوق را مطالعه بفرمایید.
  • آیا شرایط پذیرش بدون کنکور برای رشته مهندسی کامپیوتر وجود دارد؟
    بله، در دانشگاه‌های پیام‌نور و آزاد بدون شرکت در آزمون کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی یا همان معدل میتوان ثبت‌نام کرد.
  • درآمد یک مهندس کامپیوتر چقدر است؟
    حقوق مهندس کامپیوتر متغییر است و به میزان تلاش او بستگی دارد، اما در کل یک برنامه‌نویس حرفه‌ای خود اشتغال ماهانه بین20 تا 30 میلیون درآمد دارد.

اما یک نکته مهم؛ اگر کسب و کار مرتبط با کنکور به ویژه در زمینه انتخاب رشته دارید و برای دیده شدن آن نیاز به تبلیغات دارید، سایت بخون به عنوان یک رسانه آموزشی و بازدید بالا پذیرای تبلیغات شما عزیزان است. برای اطلاع کامل‌تر در این زمینه توصیه می‌کنم حتما بخش مربوط به تبلیغ انتخاب رشته کنکور را مشاهده کنید.

4.3/5 - (17 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
14 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا