یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

معنی درس های عربی یازدهم

سلام دوستان عزیز یازدهمی. من یاش‌گین ولی‌پور هستم و امروز در سایت بخون با ارائه مقاله معنی درس های عربی یازدهم به صورت کامل و ویژه برای هر دو رشته ریاضی و تجربی در کنار شما هستم. پاسخ همه فعالیت‌ها همراه با فایل pdf رایگان می‌باشد. در نظر داشته باشید که ترجمه دروس عربی یازدهم مطابق با آخرین تغییرات کتاب درسی 1402 است. پس هر جا سوال داشتید از بخش نظرات بپرسید تا پاسخ دهیم.

معنی درس اول عربی یازدهم

معنی صفحه 2 عربی یازدهم

ای کسانی که ایمان آورده‌اید، نباید مردمانی مردم دیگر را ریشخند کنند، شاید آن‌ها از خودشان بهتر باشند، و نباید زنانی زنان دیگر را ریشخند کنند ، شاید آن‌ها از خودشان بهتر باشند، و از یکدیگر عیب جویی نکنید، و به همدیگر لقب‌های زشت ندهید. نام زشت پس از ایمان زشت است و هرکس توبه نکرد آنان خودشان ستمکارند.
ای کسانی که ایمان آورده‌اید، از شک کردن بسیار بپرهیزید که برخی از شک‌ها گناه است، و جاسوسی و بدگویی یکدیگر را نکنید. آیا کسی از شما دوست می‌دارد که گوشت برادر مرده‌اش را بخورد؟ این کار را ناپسند و زشت می‌دارید، و از خدا پروا کنید که خدا بسیار توبه پذیر و مهربان است.

ترجمه صفحه 2 عربی یازدهم

گاهی در بین مردم شخصی هست که از ما بهتر است، پس باید از خودپسندی دوری کنیم و عیب‌های دیگران را با سخنی پوشیده، یا با اشاره ذکر نکنیم. امیر مؤمنان علی فرموده‌اند: بزرگترین عیب آن است که عیبی بجویی که مانند آن در خودت باشد.

معنی صفحه 3 عربی یازدهم

1- آیه اول، ما را نصیحت می‌‌کند و می‌گوید: عیب جویی دیگران نکنید و به آنان لقب‌هایی که ناپسند می‌دارند ندهید. آلودگی به گناه بد است و هرکس چنین کند در این صورت از ستمگران است.
2- بنابراین، خدای بلند مرتبه در این دو آیه حرام ساخته است:
3- مسخره کردن دیگران، و نامیدن آن‌ها با اسم‌های زشت.
4- گمان کردن، و آن عبارت است از اتهام زدن کسی به کسی دیگر بدون دلیلی منطقی.

ترجمه صفحه 3 عربی یازدهم

5- جاسوسی، و آن عبارت است از تلاشی زشت برای آشکار ساختن رازهای مردم و برای رسوا کردنشان که از گناهان بزرگ در آیین ما و از اخلاق بد است.
6- غیبت، و آن از مهم‌ترین دلیل‌های قطع ارتباط بین مردم است.
7- برخی مفسران سوره حجرات را که در آن این دو آیه آمده است سوره اخلاق نام گذاری کرده‌اند.

معنی درس دوم عربی یازدهم

معنی صفحه 20 عربی یازدهم

در پیشگاه معلم
زنگ اول دانش آموزان به صحبت‌های معلم شیمی گوش می‌دادند. در میان آن‌ها دانش آموزی شلوغ‌کننده و کم اخلاق بود که با رفتار خود برای دانش آموزان مضر بود و به آن‌ها آسیب می‌رساند. یک بار رویش را به عقب بر می‌گرداند و با کسی که پشت سرش بود، صحبت می‌کرد و یک بار وقتی که معلّم روی تخته می‌نوشت. با کسی که کنارش می‌نشیند زمزمه می‌کند. در زنگ دوم دانش آموز به قصد مچ‌گیری از معلم زیست‌شناسی سوال می‌کرد. و در زنگ سوم با یک همکلاسی‌ مثل خودش صحبت می‌کرد و می‌خندید. معلم او را نصیحت کرد و گفت: کسی که خوب به درس گوش ندهد در امتحان مردود می‌شود. اما دانش آموز به رفتار خود ادامه داد.

ترجمه صفحه 21 عربی یازدهم

مهران درباره این مشکل فکر کرد، پس به سوی معلم ادبیات فارسی رفت و موضوع را برای او توضیح داد و گفت: من می‌خواهم انشایی با عنوان “در محضر معلم” را بنویسم. معلم با درخواست او موافقت کرد و به او گفت: اگر کتاب «منیة المرید» زین الدین عاملی «الشهید الثانی» را بخوانید، تو را در نوشتن انشایت کمک می‌کند. سپس مهران انشای خود را نوشت و به معلمش داد. و معلم به او گفت: اگر انشای خود را در حضور دانش آموزان بخوانی، همکلاسی دردسرساز شما متوجه خواهد شد.
و این بخشی از متن انشای او است.
عده‌ای از دانشمندان در زمینه‌های تعلیم و تربیت کتاب‌هایی تألیف کرده‌اند (نوشته‌اند) که برخی از آن‌ها مربوط به معلم و برخی دیگر مرتبط به یادگیرنده است. دانش آموز (شاگرد) در محضر معلم آدابی دارد، هر کسی که به آن‌ها پایبند باشد موفق می‌شود؛ مهم‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:

ترجمه صفحه 21 عربی یازدهم

1- اینکه از دستورات معلم سرپیچی نکند.
2- از سخنی که بی ادبی باشد دوری کند.
3- از انجام تکالیف درسی مدرسه فرار نکند.
4- در زمانی که معلم درس می‌دهد نخوابد.
5- اینکه با بقیه دانش آموزان صحبت نکند زمانی که معلم درس می‌دهد.
6- اینکه صحبت را قطع نکند و در صحبت کردن با او سبقت نگیرد و صبر کند تا صحبت معلم تمام شود.
7- مودبانه در مقابل او بنشیند، با دقت به او گوش دهد و جز برای ضرورت به پشت سر نگاه نکند.

معنی صفحه 22 عربی یازدهم

وقتی که آن دانش آموزِ اخلالگر انشای مهران را شنید، شرمنده شد و از رفتارش در کلاس پشیمان شد.
احمد شوقی شاعر مصری در مورد معلم گفته است:
برخیز برای معلم و احترامش را کامل نگه دار. نزدیک است که معلم پیامبری باشد.
آیا شریف‌تر یا بزرگ‌تر کسی که، روان‌ها و عقل‌ها را می‌سازد و می‌آفریند می‌شناسی؟

خب در این قسمت از مقاله معنی درس های عربی یازدهم از شما دعوت می کنم از مطالب پایه یازدهم که کاملاً رایگان برای شما تهیه شده اند؛ دیدن فرمائید:

معنی درس سوم عربی یازدهم

معنی صفحه 34 عربی یازدهم

شگفتی های درختان
1- پدیده‌های طبیعت یک حقیقت را ثابت می‌کنند که آن قدرت خداوند است و اکنون ما نیمی از این پدیده‌ها را توصیف می‌کنیم.
2- انگور برزیلی درختی متفاوت است، که با بقیه درختان دنیا در برزیل می‌رویند تفاوت دارد و میوه‌هایش بر روی تنه آن می‌رویند و مهم‌ترین مشخصات این درخت این است که در طول سال میوه می‌دهد.
3- درخت سکویا از بلندترین درختان جهان در کالیفرنیا است، ارتفاع برخی از آن‌ها به بیش از صد متر می‌رسد و گاهی قطر آن به ۹ متر می‌رسد و و عمر آن تقریباً بیشتر از سه هزار و پانصد سال است.

معنی صفحه 35 عربی یازدهم

درخت خفه کننده درختی است که در برخی از جنگل‌های استوایی رشد می‌کند و زندگی آن با پیچیدن به دور تنه درخت آغاز می‌شود. نوعی از آن در جزیره قشم که در استان هرمزگان وجود دارد.
درخت نان درختی استوایی است که در جزایر اقیانوس آرام رشد می‌کند و در انتهای شاخه‌هایش مانند نان میوه می‌دهد. مردم مغز این میوه‌ها را می خورند.

معنی صفحه 36 عربی یازدهم

درخت نفت درختی است که کشاورزان از آن به عنوان حصاری در اطراف مزارع برای محافظت از محصولات خود در برابر حیوانات (جانوران) استفاده می کنند. زیرا بوی این درخت ناخوشایند و بد است و حیوانات (جانوران) از آن فرار می‌کنند و دانه‌های آن دارای مقداری روغن است و آتش گرفتنِ آن، سببِ خروج هیچ گازِ آلوده کننده‌ای نمی‌شود. و می‌توان از آن نفت تولید کرد. و نوعی از آن در شهرستان نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان به نام درخت مداد وجود دارد.
درخت بلوط یقینا یکی از درختان کهنسال است که ممکن است عمر آن به دو هزار سال برسد. جنگل‌های زیبایی از آن در استان ایلام و لرستان وجود دارد. سنجاب‌ها برخی دانه‌های سالم بلوط را زیر خاک دفن می‌کند و گاهی جایش را فراموش می‌کند و در سال آینده، آن دانه می‌روید و درخت می‌شود.

معنی درس چهارم عربی یازدهم

معنی صفحه 50 عربی یازدهم

ای کسانی که ایمان آورده اید، از خدا پروا کنید و سخنى استوار بگویید. سخن گفتن، آدابی دارد که سخن گوینده باید به آن‌ها عمل کند و به سخنی زیبا مخاطبان را به کار درست دعوت کند و به قصد مچ‌گیری با آن‌ها مجادله نکند. حکمت و اندرز نیکو به سوی راه پروردگارت فرا بخوان و با آنان با شیوه‌ای که نیکوتر است ستیز کن.

ترجمه صفحه 50 عربی یازدهم

1- و باید که به آنچه می‌گوید عمل کننده باشد، تا رفتارشان را تغيير دهد، (چرا چیزی را می‌گویید که خودتان به آن عمل نمی‌کنید؟)
2-  و باید پیش از سخن گفتن سلام کند. سلام کردن پیش از سخن گفتن (اول سلام بعدا کلام).
3- همان طور که باید سخن او نرم و به اندازه خرد شنوندگان باشد تا آنان را قانع کند و دوستی آنان را به دست بیاورد.
4- با مردم به اندازه عقلشان سخن بگو. پیامبر خدا: و زبانت را به سخن نرم عادت بده.
5- و باید (بر اوست) که در چیزی که در آن دانشی (آگاهی) ندارد سخن نگوید. (از چیزی که بدان آگاهی و علم نداری پیروی مکن)
6- و باید (بر اوست) که در موضوعی دخالت نکند که خویشتن را در معرض تهمت قرار دهد. از جایگاه های تهمت بپرهیزید.

معنی صفحه 51 عربی یازدهم

سخنگو با سخنش شناخته می‌شود، سخن بگویید تا شناخته شوید؛ زیرا انسان زیر زبانش نهان است. در برخی اوقات، قدرت سخن از سلاح قوی‌تر است.
چه بسا سخنی مانند شمشیر باشد.
1- و چه بسا سخنی که برایت مشکلات بیاورد، فکر کن، سپس سخن بگو تا از لغزش در امان بمانی.
2- انسان باید از ذکر سخنانی که در آن احتمال دروغ هست دوری کند. چیزی را نگو که از تکذیب آن می‌ترسی.
3- خوشا به حال کسی که مردم از زبانش نمی‌ترسند. هرکس مردم از زبانش بترسند از اهل آتش (دوزخیان) است.
4- و از آداب سخن کمی آن است. بهترین سخن، آن است که کم باشد و دلالت کند.
مردی دارای ظاهری زیبا، رو به روی سقراط ایستاد و به لباس‌ها و ظاهرش افتخار می‌کرد، سقراط به او گفت: سخن بگو تا تو را ببینم.

معنی درس پنجم عربی یازدهم

معنی صفحه 64 عربی یازدهم

دروغ کلید همه بدی‌هاست.
1- مردی نزد رسول خدا (ص) آمد و گفت: به من شخصیتی (خوبی را) بیاموز که ترکیبی از بهترین‌های دنیا و آخرت باشد. حضرت (علیه السلام) فرمود: دروغ نگو.
2- و امام على علیه السلام فرموده‌اند: بهترین برادران شما کسى است که با راستگویی‌اش شما را به راستگویی فرا بخواند و با کارهای خوبش (نیکیِ کردارش) تو را به بهترین کارها فرا بخواند.
3- پس در زندگی، با خود و با دیگران صادق (راستگو) باشید و هرگز از واقعیت فرار نکنید؛ چون اگر فرار کنی با مشکلات و سختی‌های بسیاری مواجه خواهی شد و چندین بار مجبور به دروغ گفتن می‌شوی و سپس آن دروغت برای دیگران آشکار می‌شود و در زندگی خود شکست می‌خوری.

معنی صفحه 65 عربی یازدهم

1- و این یک داستان کوتاه است که نتیجه دروغ را به شما نشان می‌دهد (آشکار می‌کند):
2- چهار دانشجو تصمیم گرفتند که از جلسه امتحان غیبت کنند، به همین با استاد تماس تلفنی گرفتند و به او گفتند:
3- یکی از چرخ‌های خودرو ما ترکیده است و نه چرخ زاپاس داریم و نه ماشینی هست که ما را به دانشگاه برساند.
4- و ما اکنون در راه، دور از دانشگاه هستیم و نمی‌توانیم در زمان مقرر در امتحان حاضر شویم.
5- استاد موافقت کرد که امتحان را یک هفته به تعویق بیندازد و دانشجویان به همین دلیل خوشحال شدند. چون برنامه (نقشه) آن‌ها برای به تعویق انداختن امتحان جواب داد.

ترجمه صفحه 65 عربی یازدهم

چون برنامه (نقشه) آن‌ها برای به تعویق انداختن امتحان جواب داد.
در هفته بعد در ساعت (زمان) مشخص شده برای جلسه امتحان حاضر شدند و استاد از آن‌ها خواست در هر یک از گوشه‌های سالن امتحان بنشینند، تا آن‌ها را پراکنده کند. سپس برگه‌های امتحان را میان آن‌ها پخش کرد. وقتی آن‌ها به سؤالات نگاه کردند، متعجّب شدند زیرا سوالات اینگونه بودند:

معنی صفحه 66 عربی یازدهم

1- چرا لاستیک (تایر) ترکید؟
2- کدام لاستیک ماشین شما ترکید؟
3-  این حادثه در چه مسیری اتفاق افتاد؟
4- ترتیب نشستن شما در ماشین چطور بود؟
5-  چگونه توانستید مشکل خود را حل کنید؟
6- هنگام ترکیدن لاستیک ساعت چند بود؟
7- چه کسی از شما در آن زمان رانندگی با ماشین می‌کرد؟
8- آیا تضمین می‌کنید که دوستانتان نیز مانند خودت پاسخ دهند؟

ترجمه صفحه 66 عربی یازدهم

دانشجویان شرمنده و پشيمان شدند و از کار خود عذرخواهی کردند، استاد نصیحتشان کرد و گفت: کسی که دروغ بگوید موفق نمی‌شود. دانشجویان به استاد خود قول دادند که دروغ نگویند و با پشیمانی به او گفتند: درسی را یاد گرفتیم که هرگز آن را فراموش نمی‌کنیم.پیشنهاد میکنم از طریق لینک‌های زیر به نمونه سوالات کاملی از پایه یازدهم دسترسی مستقیم داشته باشید:

یازدهمی عزیز پیشنهاد میکنم از طریق لینک‌های زیر به سری کاملی از نمونه سوالات پایه یازدهم برای کسب موفقیت در امتحانات خود، می‌توانید دسترسی داشته باشید:

معنی درس ششم عربی یازدهم

معنی صفحه 76 عربی یازدهم

1- دکتر آنه ماری شیمل را یکی از مشهورترین خاورشناسان می‌دانند. او در آلمان به دنیا آمد و از همان دوران کودکی اشتیاق هر آنچه که مربوط به شرق است را داشت و شیفتۀ ایران بود.
2- پانزده ساله بود که به فراگیری زبان عربی پرداخت. او در حالی که در سن نوزده سالگی خود بود، دکترای فلسفه و معارف اسلامی گرفت. او زبان ترکی را آموخت و در دانشگاه آنکارا تدریس کرد.

ترجمه صفحه 76 عربی یازدهم

شیمل جهان مسیحی غرب را به فهم حقایق دین اسلام و آگاهی از آن دعوت می‌کرد. و این کار مقام او را در دانشگاه‌های کشورهای اسلامی بالا برد و از دانشگاه‌های سند، اسلام آباد، پیشاور، قونیه و تهران دکترای افتخاری گرفت.
او زبان های زیادی از جمله فارسی، عربی، ترکی، انگلیسی، فرانسوی و اردو را آموخت. و به زبان فارسی سخنرانی می‌کرد. او آنگونه بود که امام علی فرمودند:
(انسان با دانستن هر زبان جدیدی یک انسان جدید است.)
شیمل بیش از صد کتاب و مقاله از جمله یکی درباره شخصیت مولوی جلال الدین رومی تألیف کرد.

معنی صفحه 77 عربی یازدهم

1- او زندگی در شرق را دوست می‌داشت، بنابراین مدت طولانی در هند و پاکستان تدریس کرد. و همچنین نزدیک به بیست و پنج سال در دانشگاه هاروارد درس داد.
2- شیمل پیش از وفاتش به همکارانش وصیت کرد که تیمی را برای گفت و گوی دینی و فرهنگی تشکیل دهند که هدفش «ایجاد پل‌های دوستی و تفاهم بین اروپا و جهان اسلام» و «همبستگی میان تمدن ها» باشد.
3- شیمل در یکی از مصاحبه های خود به دعاهای اسلامی اشاره کرد و گفت:
4- من دعاها و احادیث اسلامی را به زبان عربی می‌خوانم و ترجمه آن‌ها را اصلاح نمی‌کنم.
 وصیت کرد که این حدیث بر روی قبرش نوشته شود:
(مردم خفته‌اند و هرگاه بمیرند، بیدار شوند.)

معنی درس هفتم عربی یازدهم

معنی صفحه 90 عربی یازدهم

واژگان فارسی از دوران جاهلیت وارد زبان عربی شدند، واژگان فارسی بسیاری به دلیل تجارت و ورود ایرانیان به عراق و یمن، به زبان عربی منتقل شد. و این واژگان مربوط به کالاهایی بود که در نزد عرب نبوده است، مانند مشک و ابریشم. و انتقال از زبان فارسی به عربی پس از پیوستن ایران به دولت اسلامی شدت گرفت.
و در عصر عباسی زمانی که ایرانیان در برپایی دولت عبّاسی به دست امثال ابومسلم خراسانی و خاندان برمک شرکت کردند، نفوذ زبان فارسی افزایش یافت. و ابن مقفع در این تأثیرگذاری نقش بسزایی داشت که تعدادی از کتاب‌های فارسی مانند کلیله و دمنه را به زبان عربی برگرداندند. فیروزآبادی فرهنگ لغت معروفی به نام القاموس معروفی دارد که واژگان بسیاری را به زبان عربی در بر می گیرد.

معنی صفحه 91 عربی یازدهم

زبان شناسان عربی و فارسی ابعاد این تأثیر را در درس‌هایشان آشکار کرده‌اند. دکتر تونجی کتابی را نگاشته که واژگان فارسیِ عربی شده را دربر می‌گیرد که آن را «واژه نامۀ عربی شدگان فارسی تبار در زبان عربی» نامید.
واژگان فارسی که در زبان عربی وارد شده، آواها و وزن هایش دگرگون شده است، و اعراب آن ها را بر بنیاد زبانشان بر زبان می‌راندند. در نتیجه حرف های فارسی مانند: «گ، چ، پ» که در زبانشان یافت نمی شد به حرف های نزدیک به واجگاه آنها تبدیل کرده اند؛ مانند:
پَردیس ← فِردَوس، مِهرگان ← مِهرَجان، چادُرشَب ← شَرشَف

ترجمه صفحه 91 عربی یازدهم

و از آنها واژگان دیگری، مانند «یکنزون» در آیه «و زر و سیم می‌اندوزند» که از واژه «گنج» فارسی گرفته شده است.
باید بدانیم که داد و ستد واژگان میان زبان های جهان، امری بهنجار است که زبان را در سبک و بیان مایه بر می‌گرداند. و نمی‌توانیم زبانی را بدون وام واژه بیابیم. تأثیر زبان فارسی در زبان عربی پیش از اسلام بیشتر از تأثیر آن پس از اسلام است (بود). اما پس از پیدایش اسلام، به سبب عامل دینی، واژگان عربی در زبان پارسی افزود.

دوستان خوبم به پایان مقاله معنی درس های عربی یازدهم رسیدیم. امیدوارم برای شما مفید بوده و نهایت استفاده را از آن برده باشید. هر سوالی راجب مقاله ترجمه متن درس‌های عربی پایه یازدهم تجربی و ریاضی برایتان پیش آمد، در بخش نظرات با ما درمیان بگذارید تا پاسخگوی شما عزیزان باشیم. در ضمن برای مشاهده سایر مطالب عربی پایه دهم نیز لینک‌های زیر را می‌توانید مشاهده بفرمایید.

4.5/5 - (4 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا