سلام دوستان یازدهمی عزیز. یاشگین ولیپور هستم و امروز در سایت بخون، با ارائه کاملترین مقاله جواب فعالیتهای فیزیک یازدهم در خدمت شما خواهم بود. به شما این اطمینان را میدهم که مقاله پاسخ فعالیتهای فیزیک یازدهم، مطابق با کتاب درسی سال 1401 میباشد و شما را از هر منبع آموزشی دیگری بینیاز میکند. یازدهمی پرتلاش، در جریان باشید که محتوای کامل مقاله حل فعالیتهای فیزیک یازدهم، بین دو گروه ریاضی و تجربی مشترک است و میتوانید فایل PDF آن را بصورت رایگان نیز دانلود نمائید. پس با من همراه باشید و هر جا سوالی داشتید بپرسید تا سریعاً پاسخگو باشم.
جواب فعالیتهای فیزیک یازدهم فصل اول
جواب فعالیت 1-1 صفحه 5 فیزیک یازدهم تجربی و ریاضی
جواب کار در کلاس صفحه 5 فیزیک یازدهم:
نیهای پلاستیکی در اثر مالش با پارچه پشمی هر دو دارای بار منفی میشوند و همچنین دو جسم باردار همنام بر یکدیگر نیروی الکتریکی وارد کرده و یکدیگر را میرانند.
جواب فعالیت 1-2 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 16 | جواب فعالیت 1-3 فیزیک یازدهم ریاضی
پاسخ فعالیت 2 فیزیک یازدهم تجربی فصل 1:
خط های میدان الکتریکی ناشی از دو بار نقطهای مساوی. این نقش توسط دانههای بذر چمن شناور روی مایع در بالای دو سیم باردار تشکیل شده است. در شکل میدان الکتریکی باعث قطبی شدن دانههای بذر میشود که به نوبه خود موجب میشود که دانهها با میدان هم خط شوند.
جواب فعالیت 1-3 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 19 | پاسخ فعالیت 1-4 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 19
جواب فعالیت صفحه 19 فیزیک یازدهم تجربی و ریاضی فصل اول:
زنبورهای عسل معمولا در حین پرواز دارای بار الکتریکی مثبت میشوند و وقتی به گرده بدون بار روی بساک یک گل میرسند میدان الکتریکی آنها روی گرده بارهای مثبت و منفی القا میکند به طوری که آن سمت گرده که به طرف زنبور است دارای بار منفی میشود و گرده به زنبور کشیده شده و گردهها روی مویژههای ریز زنبور قرار میگیرند.
وقتی زنبور در اطراف گل دیگری پرواز میکند بارهای منفی روی کلاله القا میکند و اگر نیروی وارد از کلاله بزرگتر از نیروی وارد از زنبور برگرده باشد گرده به سمت کلاله کشیده و گرده افشانی صورت میگیرد.
حل فعالیت 1-4 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 19 | پاسخ فعالیت 1-5 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 21
حل فعالیت 1_4 و 1-5 فیزیک یازدهم فصل اول:
رسوب دهنده الکترواستاتیکی با ایجاد یک میدان الکتریکی، ذرات موجود در گاز (عموما هوا) را از آن جدا میسازد. این فیلتر در طی دو مرحله عمل جداسازی ذرات را انجام که در مرحله اول ذرات معلق در هوا پس از عبور از ناحیه کوچکی در فیلتر به نام کرونای تخلیه است و با نور بنفش مشخص شده باردار میشوند.
در مرحله دوم این ذرات که به بار اشباع خود رسیدهاند، توسط یک میدان الکتریکی قوی از جریان هوا جدا شده و به سوی یک الکترود که جهت خنثی سازی بار این ذرات بکار میرود حرکت کرده و در آنجا با از دست دادن بار خود بر روی یک بستر مناسب تهنشین میشوند.
تیغهها را هر چند روز یک بار با ضربه زدن به وسیله چکش بزرگ و مخصوص که جزء فیلتر است، تمیز میکنند تا دوباره آماده به کار کردن شود.
حل فعالیت 1-5 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 24 | پاسخ فعالیت 1-6 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 26
پاسخ فعالیت پنجم فصل اول فیزیک یازدهم تجربی و فعالیت 6 فصل اول ریاضی:
نورون یک سلول قابل تحرک است که اطلاعات را با ارسال سیگنال الکتریکی و شیمیایی پردازش و منتقل میکند. هر نورون دارای یک جسم سلولی، دندریتها و یک آکسون و پایانههای سیناپسی است. از لحاظ عملکردی یک نورون شامل بخش گیرنده (دندریتها)، بخش ادغام (جسم سلولی) و بخش انتقال دهنده پیام عصبی (آکسون) میباشد. در هر نورون همه اطلاعات پردازش شده در یک جهت حرکت میکند. به این اصطلاح قطبیدگی میگویند.
همه نورونها فعالیتشان هم شیمیایی و هم الکتریکی است. ارسال سینگال شیمیایی از طریق سیناپسها روی میدهد. نورونها اجزای اصلی سیستم عصبی میباشند.
نورونها دو نوع هستند: حسی و حرکتی.
نورون حرکتی:
سیگنالها را از مغز و نخاع دریافت کرده و به اندامهای مختلف منتقل میکنند. انقباضات عصله را به وجود آورده و بر روی غدهها تاثیر میگذارند.
نورونهای حسی:
به لامسه، صدا و نور و بسیاری از محرکهای دیگر که بر روی سلولهای اندامهای حسی تاثیر میگذارند، پاسخ داده و سیگنالها را به نخاع و مغز ارسال میکنند. پیامهای عصبی شیمیایی پس از اینکه از آکسونها به دندریتها منتقل میشوند به پیام های الکتریکی تبدیل و به سایر پیامهای الکتریکی دریافت شده از سیناپسهای دیگر اضافه یا کم میگردند ودر آخر بر اساس برایند این پیامهای الکتریکی در مورد اینکه پیام عصبی به محل دیگری منتقل گردد یا نه تصمیم گیری میشود.
حل فعالیت 1-6 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 26| پاسخ فعالیت 1-7 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 29
پاسخ فعالیت 6 و 7 فیزیک یازدهم فصل اول:
الف) قفس فاراده یک قفس یا یک فضای بسته است که از فلز یا رسانای الکتریکی ساخته شده است. مایکل فارادی در یک آزمایش، فردی رت در یک قفس رسانای بزرگ قرار داد و آن را توسط مولد واندوگراف تا حدی باردار کرد که بارهای الکتریکی به صورت جرقه از گوشههای آن جریان پیدا کردند و با وجود جرقههایی که بین قفس و مولد زده میشود. فرد درون قفس هیچ آسیبی نمیبیند.
این ازمایش نشان داده که بار الکتریکی یک رسانای بسته روی سطح خارجی آن قرار میگیرد و بار خالصی در رسانا قرار نمیگیرد. قفس فاراده علاوه بر اینکه محافظی در برابر امواج بیرونی است به امواج درون خود نیز اجازه خروج نمیدهد. قفس فاراده در برابر نفوذ امواج رادیویی و تابش الکترومغناطیس نیز مقاوم است و این امواج نمیتوانند به داخل ان نفوذ کنند.
ب) در هنگام برخورد آذرخش به اتومبیل یا هواپیما بدنه فلزی آن به صورت یک قفس فاراده (مثل رسانای خنثای منزوی را در یک میدان الکتریکی خارجی قرار دهیم. الکترونهای آزاد رسانا طوری روی سطح خارجی آن توضیع میشوند که اثر میدان خارجی درون رسانا را خنثی و میدان خالص درون رسانا را صفر کنند) عمل میکند و مانع رسیدن امواج الکتریکی به سرنشینان درون اتومبیل یا مسافران هواپیما میشود.
حل فعالیت 1-7 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 27| حل فعالیت 1-9 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 31
حل فعالیت 7 و 9 فیزیک یازدهم فصل اول:
برقگیر وسیلهای است که در بالاترین نقطه ساختمان نصب گشته و اولین نقطه اصابت رعد و برق میباشد که به دلیل این که رعد و برق از کوتاهترین فاصله بین ابر و زمین تخلیه میگردد. البته از نوک برقگیر نصب شده به زاویه 45 درجه تا سطح افق را مخروط ایمنی میگویند و هر جسمی که در درون مخروط ایمنی قرار گیرد دیگر در معرض اصابت مستقیم صاعقه نخواهد بود و به همین دلیل است که در بعضی موارد برای پوشش کل ساختمان سایت از چندین برقگیر به صورت قفس فاراده استفاده میگردد.
حل فعالیت 1-8 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 32| حل فعالیت 1-10 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 37
حل فعالیت 8 و 10 فصل اول فیزیک یازدهم تجربی و ریاضی:
در جلوی خودرو دو سنسور بکار رفته که در دو طرف خودرو و قسمت محفظه چرخها قرار گرفتهاند و به وسیله سیم به واحد کنترل مرکزی ارتباط دارند. در هنگام برخورد و ضربه شدید، یک سنسور الکترومکانیکی به کار میافتد و به دستگاه کنترل مرکزی هشدار میدهد. دستگاه کنترل مرکزی، جریان مدار پر شده خازنی را برای سوزاندن سوخت جامدی که در محفظه ایربگ قرار دارد به کار میاندازد. بخار حاصل از گاز تولید شده به سرعت کیسه را پر میکند. همزمان با آن کمربند ایمنی سفت گردیده و راننده را به صندلی میچسباند.
حل فعالیت 1-9 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 33| حل فعالیت 1-11 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 38
پاسخ فعالیت صفحه 33 و 39 فیزیک یازدهم تجربی و ریاضی فصل اول:
خازن سرامیکی:
دی الکتریک این خازنها سرامیک است که با استفاده از انواع سیلیکاتها در دمای بالا تهیه میشود. ثابت دی الکتریک این خازنها زیاد و در حدود 1000 است. خازنهای سرامیکی به شکل عدس تهیه میشوند و حجم آنها کم است. صفحههای رسانای آنها نیز با ذوب نقره در دو طرف سرامیک تهیه میشود. ظرفیت این خازنها حدود دهها نانوفاراد است.
خازن میکا:
بین ورقههای فلزی نازک قلعی، ورقههای نازک میکا قرار میدهند و ورقههای قلع را یک در میان به یکدیگر وصل میکنند. ظرفیت این خازنها حدود 50 تا 500 پیکوفاراد است.
خازن ورقهای:
این خازنها از دو ورقه قلع یا آلومینیوم تشکیل شدهاند که که بین آنها دو ورقه دی الکتریک مانند کاغذ یا پلاستیک جا داده میشود این ورقها را لوله میکنند و به صورت یک استوانه درمیآورند و در محفظهای پلاستیکی قرار میدهند و ظرفیت این نوع خازن از 1 نانوفاراد تا 1 میکرو فاراد است.
خازن الکترولیتی:
این خازن از یک صفحه فلزی اندود شده با اکسید آلومینیوم به طوری که صفحه فلزی قطب مثبت خازن و لایه اکسید، دی الکتریک آن باشد، تشکیل شده است. الکترولیت جامد یا مایعذ که غالبا کاغذی آغشته به مایع الکترولیت است ( به عنوان قطبی منفی خازن عمل میکند). ظرفیت این خازنها بالاست و تا حدود 0/1 F است.
خازن متغییر:
دی الکتریک این خازن معمولا هواست. در ساختمان آنها دو نوع صفحه فلزی، یک دسته ثابت و دسته دیگر متحرک به کار رفته است. که هر دو دسته، روی یک محور قرار گرفتهاند. ولی صفحههای متحرک روی این محور میچرخند. صفحهها به شکل نیم دایره اند و با چرخیدن صفحههای متحرک، مساحت خازن کم و زیاد میشود. این نوع خازنها در گیرندعههای رادیویی به کار میرفته است.
یازدهمیهای عزیز در پایان بخش اول مقاله پاسخ فعالیتهای فیزیک 2 تجربی و ریاضی، به شما پیشنهاد میکنم برای تسلط کامل بر کتاب فیزیک خود وارد لینکهای زیر شوید:
- جواب پرسشهای فیزیک یازدهم
- جواب پرسشها و مسئلههای فیزیک یازدهم
- جواب تمرین های فیزیک یازدهم
- گام به گام فصل اول فیزیک یازدهم |الکتریسیته ساکن
- آموزش فصل دوم فیزیک یازدهم | جریان الکتریکی و مدارهای جریان مستقیم
- آموزش فصل اول فیزیک یازدهم | الکتریسیته ساکن
پاسخ فعالیتهای فیزیک یازدهم تجربی و ریاضی فصل دوم 1401
حل فعالیت 2-1 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 41| حل فعالیت 2-1 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 47
حل فعالیت 1 فیزیک یازدهم تجربی و ریاضی فصل دوم:
هنگامی که کلید را میزنیم الکترونهای آزاد در تمام سیم با هم شروع به حرکت میکنند و چراغ روشن میشود. مانند شیلنگ پر از آب با باز کردن شیر آب، بلافاصله آب از انتهای شیلنگ به بیرون میآید.
حل فعالیت 2-2 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 51| حل فعالیت 2-4 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 62
جواب فعالیت دوم و چهارم فیزیک یازدهم تجربی و ریاضی فصل دوم:
قبل از بستن کلید، ولت سنج، نیرو محرکه مولد را نشان میدهد و بعد از بستن ولت سنج عدد کمتری از حالت قبل نشان میدهد. چون در حالتی که کلید باز است جریان در مدار وجود ندارد و افت پتانسیل صفر خواهد شد.
اگر کلید را ببندیم لامپ روشن میشود و جریان صفر نیست.
حل فعالیت 2-3 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 53| حل فعالیت 2-6 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 66
پاسخ کار در کلاس فصل دوم فیزیک 2 صفحه 53 و 66:
مداری مثل شکل زیر میبندیم و هنگامی که کلید قطع است ولتاژ دو سر باتری را اندازه میگیریم، چون مقاومت درونی ولت سنج ایدهآل بینهایت است و جریان صفر است. ولتاژ اندازهگیری شده برابر ε و حال کلید را بسته و دوباره مقدار ولتاژ و جریان را از روی ولت سنج و آمپرسنج میخوانیم و با توجه به این که V ولتاژ اندازه گرفته توسط ولت سنج است. مقاومت درونی باتری را حساب میکنیم و میتوانیم با مقاومتهای مختلف این آزمایش را مجددا تکرار کنیم و برای به دست آوردن مقدار دقیقتر از نتایج حاصل میانگین بگیریم.
حل فعالیت 2-4 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 54| حل فعالیت 2-7 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 68
جواب فعالیت 2_3 و 2-6 فیزیک 2:
مقاومت رسانا را با اهم سنج اندازه گرفته و آن را در یک ظرف محتوی آب قرار میدهیم. شدت جریان را توسط آمپرسنج اندازه گرفته و انرژی مصرفی را برای مدت زمانی معین از فرمول زیر مییابیم. در این زمان با اندازه گیری دمای آب و با استفاده از فرمول زیر گرما را به دست میآوریم. و میبینیم که تقریبا U با Q برابر است.
حل فعالیت 2-5 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 55| حل فعالیت 2-6 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 66
حل فعالیت 2-6 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 58| حل فعالیت 2-9 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 73
همراهان همیشگی سایت بخون، امیدوارم تا اینجا از مقاله فعالیتهای فیزیک 2 با جواب کامل بهره کافی را برده باشید. اما همانطور که میدانیم برای کسب بالاترین معدل باید تمامی دروس پایه یازدهم بهترین نمرات خود را در امتحانات کسب نمائید؛ به همین منظور من و همکارانم یک بانک کامل از نمونه سوالات این پایه را برای شما آماده کردهایم. پس با یک کلیک ساده وارد شوید:
نمونه سوال فیزیک یازدهم تجربی نوبت دوم
نمونه سوال فارسی یازدهم نوبت دوم با جواب
نمونه سوال حسابان یازدهم نوبت دوم با جواب
نمونه سوال عربی یازدهم نوبت دوم با جواب
نمونه سوال آمار و احتمال یازدهم نوبت دوم با جواب
نمونه سوال تاریخ یازدهم نوبت دوم با جواب
نمونه سوال هندسه یازدهم نوبت دوم با جواب
نمونه سوال نگارش یازدهم نوبت دوم با جواب
نمونه سوال زیست یازدهم نوبت دوم با جواب
نمونه سوال انسان و محیط زیست یازدهم نوبت دوم با جواب
نمونه سوال فصل دوم شیمی یازدهم | در پی غذای سالم
نمونه سوالات نوبت دوم دینی یازدهم با جواب
پاسخ فعالیتهای فصل سوم فیزیک یازدهم 1401
حل فعالیت 3-1 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 67| حل فعالیت 2-6 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 85
پاسخ فعالیت اول فیزیک یازدهم تجربی و فعالیت 6 فیزیک یازدهم ریاضی فصل سوم:
با نزدیک کردن آهنربا به عقربه مغناطیسی میچرخد و پس از دور کردن در جهت شمال مغناطیسی زمین قرار میگیرد. آهنربا و قطبنما با قطبهای مشخص شده با نزدیک شدن به یکدیگر قطبهای ناهمنام همدیگر را میربایند در نتیجه با نزدیک کردن قطب N آهنربا قطب S قطبنما به سمت آن میچرخد و با دور کردن آهنربا عقربه قطبنما هم تحت تاثیر میدان مغناطیسی زمین در راستای تقریبی شمال-جنوب قرار میگیرد.
جواب فعالیت 3-2 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 68| حل فعالیت 3-2 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 86
جواب فعالیت 3_2 فیزیک یازدهم فصل سوم:
هر ربع دایره عقربه 180 درجه میچرخد و برای یک حرکت کامل دور دایره، عقربه 720 درجه میچرخد.
4×180= 720
حل فعالیت 3-4 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 76| جواب فعالیت 3-4 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 93
حل فعالیت 3_4 فیزیک یازدهم تجربی و ریاضی صفحه 76:
سیمی را در دهانه یک آهنربای نعلی شکل قرار میدهیم و عددی که نیروسنج نشان میدهد برابر وزن آهنربا است. پس از وصل کردن کلید عددی که نیروسنج نشان میدهد تغییر کرده و افزایش مییابد. مقدار تغییر عدد ترازو نشاندهنده نیرویی است که میدان و سیم به هم وارد میکنند.
حل فعالیت 3-5 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 82| حل فعالیت 2-6 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 100
جواب فعالیت صفحه 100 فیزیک یازدهم فصل سوم:
تعدادی عقربه مغناطیسی یا براده آهن در اطراف سیم راست حامل جریان الکتریکی قرار دهیم. دیده میشود که عقربه مغناطیسی یا براده آهن در اطراف سیم، روی مسیرهای دایرهای جهتگیری میکنند.
یک مقوا را وسط یک حلقه دایرهای حامل جریان عبور میدهیم و سپس تعدادی عقربه مغناطیسی در اطراف حلقه قرار میدهیم و میبینیم جهت عقربه در داخل و خارج حلقه مخالف هم خواهند بود.
در داخل سیم لوله برادهای آهن هم ردیف شده و خطوط موازی تشکیل دادهاند که نشان دهنده میدان یکنواخت در درون سیم لوله دور از لبهها است و تجمع برادهها در داخل سیم لوله بیشتر از خارج آن است که نشان دهنده میدان مغناطیسی قوی در داخل سیم لوله است.
حل فعالیت 3-6 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 83| حل فعالیت 3-6 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 101
پاسخ فعالیت 3_6 فصل سوم فیزیک 2 تجربی و ریاضی:
الف) اگر جریان عبوری از سیملوله زیاد باشد، چون میدان مغناطیسی ایجاد شده در میخ آهنی افزایش مییابد. در نتیجه تعداد گیرههای بیشتری جذب میکند و با کاهش جریان هم میدان مغناطیسی کاهش یافته و گیرههای کمتری جذب میکند.
ب) چون میدان مغناطیسی با تعداد دورها متناسب است پس با افزایش تعداد دورها، میدان مغناطیسی نیز افزایش یافته و تعداد گیرههای بیشتری جذب خواهد کرد.
حل فعالیت 3-7 فیزیک یازدهم تجربی صفحه 83| حل فعالیت 3-7 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 102
جواب فعالیت 3_7 فیزیک یازدهم تجربی و ریاضی فصل سوم:
در این آزمایش الکل دیامغناطیس توسط آهنربا رانده میشود و این رانده شدن باعث جذب حباب درون الکل به آهنربا خواهد شد.
خوب دوستان خوبم در نظر داشته باشید که تا اینجا مقاله جواب فعالیتهای فیزیک 2، بین دو گروه ریاضی و تجربی مشترک بود. اما از اینجا به بعد بنده سوالاتی را در اختیار شما قرار میدهم که فقط مختص گروه ریاضی است و امیدوارم بچههای ریاضی هم به بهترین شکل از مقاله حل تشریحی فعالیتهای فیزیک یازدهم بهره کافی را ببرند.
اما از آنجا که در کوشا و کنجکاو بودن شما شکی نیست، به همگی شما دوستان پیشنهاد میکنم وارد لینکهای زیر شوید و از سایر مطالب مربوط به پایه یازدهم استفاده کنید:
جواب درک و دریافت فارسی یازدهم
جواب چه باید کردهای انسان و محیط زیست یازدهم
جواب تمرینهای دورهای شیمی یازدهم
جواب پیوند با ریاضی زمینشناسی یازدهم
جواب فعالیتهای تاریخ یازدهم انسانی
جواب کارگاه متن پژوهی فارسی یازدهم
جواب فعالیت 1-2 فیزیک یازدهم ریاضی
حل فعالیت دوم فصل 1 فیزیک 2 ریاضی:
طرز کار دستگاه کپی (و چاپگر لیزری) بر اساس اصول اولیه الکتریسیته ساکن است. یک استوانه آلومینیومی که با سلنیوم اندود شده است بوسیله یک الکترود، باردار مثبت شده و در معرض تابش نوری قرار میگیرد که تصویری از برگهای که میخواهیم کپی کنیم روی سطح استوانه ایجاد میکند. سلنیوم (رسانای نوری) که در نبود نور نارساناست و در حضور نور رسانا میشود، وقتی تصویر برگه روی استوانه میافتد، بخشهایی از پوشش سلنیومی استوانه که نور میگیرد، رسانا میشود و با تماس با بدنه آلومینیومی استوانه بار مثبت خود را از دست میدهد و تصویر برگه بصورت توزیعی از بار مثبت بر سطح استوانه نقش میبندد. سپس استوانه در تماس با پودر سیاه رنگی (تونر) با بار منفی قرار میگیرد. از طریق نیروی جاذبه بین پودر با بار منفی و بخشهای از استوانه با بار مثبت، پودر بر سطح استوانه مینشیند و تصویری سیاهرنگ از برگه بوسیله تونر بر سطح آن ایجاد میشود. اکنون یک برگه سفید با بار مثبت که بار مثبت آن بیشتر از استوانه است، روی سطح استوانه ایجاد میشودو از طریق ایجاد جاذبه بین پودر باردار منفی روس استوانه و سطح باردار مثبت کاغذ سفید، تصویر از استوانه به کاغذ منتقل میشود.
گام آخر، عبور کاغذ از میان غلتکهای داغ است. اکنون تونر بر اثر گرما کاملاً بر سطح کاغذ تثبیت میگردد و بدین ترتیب فرایند فتوکپی به پایان میرسد.
جواب فعالیت 1-8 فیزیک 2 ریاضی 1401
جواب فعالیت 1-8 فیزیک یازدهم ریاضی فصل اول:
پس از رفت و برگشتهای متوالی، گلولهها در فاصله معینی از دو طرف دوک میایستند بهطوری که گلولهای که با نوک تیز تماس پیدا کرده است در زاویه بیشتری نسبت به امتداد قائم قرار میگیرد که همانطور که در خوب است بدانید تخلیه هالهای اشاره کردیم نشاندهنده قویتر بودن میدان الکتریکی در نقاط نوکتیز است. به عبارتی چگالی سطحی بیشتر بارها در نوک تیز به میدان الکتریکی بیشتری میانجامد.
تبصره: میدانیم بار الکتریکی گلولهها در تماس با مولکولهای هوا کم کم تخلیه میشود به تدریج به حالت اولیه (قائم) برمیگردند. سپس گلولهها دوباره با دوک برخورد کرده و باردار میشوند و همان مراحل تکرار میگردد. ولی گلولهای که بهسر نوک تیز تماس پیدا کرده است چون بار بسیار بیشتری دارد زمان بیشتری هم طول میکشد تا بارهای خود را در هوا تخلیه کند و به حالت قائم بازگردد و دوباره باردار و دور شود. اما گلولهای که از قسمت پهن بار دریافت کرده، بارش کمتر است و زمان کمتری طول میکشد تا بیبار شود و به حالت قائم بازگردد. این فرآیند اینقدر ادامه مییابد تا بار جسم دوکی کاملاً تخلیه شود.
جواب فعالیت 2-3 فیزیک 2 ریاضی صفحه 59
جواب فعالیت 2-3 فیزیک یازدهم ریاضی فصل دوم:
NTC ها از نیمرساناهای خالص مانند سیلیسیم یا ژرمانیم ساخته شدهاند که با افزایش دما بر تعداد حاملهای بار آنها افزوده میگردد و از مقاومت آن کاسته میشود و ضریب دمایی مقاومت ویژه آلفای آن منفی است (شکل الف)
PTCها دو نواست: 1)سیلیسیتور: از سیلیسیوم غیر خالص ساخته شده است که با افزودن یک ناخالصی به سیلیسیوم، ویژگی رسانش الکتریکی پیدا کرده است. مانند فلزات رفتار کرده و مقاومت آنها با افزایش دما زیاد میشود و ضریب دمایی مقاومت ویژه آنها مثبت است.
2) نوع تعویضی: ضریب دمایی مقاومت ویژه آنها تا پیش از دمایی خاص موسوم به دمای گذار (نقطه کوری) اندکی منفی است سپس در یک محدوده دمایی تغییر چشمگیر میکند و به شدت مثبت میگردد(شکل ب).
حل فعالیت 2-5 فیزیک 2 ریاضی صفحه 62
جواب فعالیت 2-5 فیزیک یازدهم ریاضی فصل دوم:
پتانسیل جابجایی در جهت میدان الکتریکی کاهش مییابد. بنابراین، اگر از پایانه منفی باتری به سمت پایانه مثبت آن حرکت کنیم بر خلاف جهت میدان الکتریکی حرکت کردهایم و پتانسیل الکتریکی افزایش مییابد و بالعکس وقتی از پایانه مثبت باتری به سمت پایانه منفی آن حرکت کنیم، در جهت میدان الکتریکی حرکت کردهایم و پتانسیل کاهش مییابد.
حل فعالیت 4-1 فیزیک یازدهم ریاضی صفحه 126
دوستان عزیز به پایان مقاله جواب فعالیتهای فیزیک یازدهم رسیدیم. امید است به پاسخ فعالیتهای فیزیک یازدهم خود رسیده باشید و این مطلب برای شما مفید واقع شود. اگر هر گونه سوالی دارید در رابطه با این مقاله میتوانید در قسمت کامنت برای من یادداشت بفرمایید. اما اگر در اطرافیان خود دانشآموز دوره ابتدایی دارید، لطفا لینکهای زیر را در اختیار آنها قرار دهید تا مثل شما دانشآموز موفقی شوند:
جواب کار در کلاسهای علوم دوم ابتدایی
جواب ایستگاه فکر علوم دوم ابتدایی
جواب کامل کنید هدیههای آسمانی سوم ابتدایی
جواب فعالیتهای علوم چهارم ابتدایی