سلام و درود به همه میکروب دوستهای عزیز، همانطور که میدانید، رشته میکروبیولوژی شاخهای از زیست مولکولی است که به بررسی میکروارگانیسمها یا همان ریز اندامها میپردازد. رشته میکروبیولوژی یکی از رشتههای پر طرفدار گروه علوم تجربی است که میتوان گفت بیشترین درصد محبوبیت این رشته به دلیل امکان انتخاب رشته بدون کنکور این رشته میباشد. اگر شما هم به کندوکاو در دل موجودات میکروسکوپی علاقه مند هستید، این رشته مناسب شما خواهد بود.
من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی در سایت بخون در کنار شما خواهم بود تا به کمک یکدیگر با بررسی کارنامههای قبولی میکروبیولوژی سالهای گذشته، به درصد و رتبه لازم برای قبولی میکروبیولوژی، آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی و نمونه کارنامههای قبولی میکروبیولوژی، دست پیدا کرده و راه رسیدن به موفقیت در این رشته را برای شما هموار کنیم. پس تا انتها مقاله، همراه من بمانید ..
خلاصهای از معرفی رشته میکروبیولوژی
کلمه میکروبیولوژی یک واژه فرانسوی است که از ریشه یونانی گرفته شده است؛ به این صورت که میکرو به معنا کوچک یا ریز، بیو به معنا زیست یا زندگی و لوژی به معنا سخن گفتن است که در علم و دنیا پزشکی به معنا مطالعه و شناخت، به کار برده میشود. در واقع، رشته میکروبیولوژی به مطالعه ریز اندامگانی میپردازد که یا تک سلولی هستند، یا چند سلولی و یا بیسلولی میباشند؛ این ریز اندامگان خود به چند دسته ویروسها، باکتریها، آغازیان، قارچها و انگلها تقسیم میشوند.
در حالی که برخی از میکروبها بعنوان یک تهدید برای زندگی و جان انسانها محسوب میشوند، اما اغلب آنها نیز نجاتبخش زندگی هستند. از آن جایی که میکروارگانیسمها در چرخه طبیعی مواد غذایی، تخریبهای زیست محیطی، تغییرات آب و هوایی، فاسد شدن مواد غذایی، علت، تشخیص و درمان بسیاری از بیماریها موثر هستند، از بسیاری از لحاظ، مانند: ساخت دارو، تولید سوختهای زیست محیطی، فرآوری مواد غذایی و نوشیدنیها به کمک انسانها میآیند.
این رشته در ایران، در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی ارائه میشود. بهتر است بدانید که رشته میکروبیولوژی در دوران کارشناسی گرایشی ندارد و این اشتباه است که در برخی منابع، برای رشته کارشناسی میکروبیولوژی گرایش تعریف شده است؛ بلکه این گرایشها مربوط به دوران کارشناسی ارشد میباشند. اما دانشگاههایی که در ایران پذیرش رشته میکروبیولوژی دارند، عبارتند از:
- دانشگاههای سراسری (روزانه-نوبت دوم)
- دانشگاه آزاد اسلامی
- دانشگاه پیام نور
- دانشگاههای غیر انتفاعی
فراموش نکنید که دانشگاههای سراسری تنها پذیرش با آزمون دارند، اما سایر دانشگاههای آزاد، پیام نور و غیر انتفاعی در بعضی شهرها، پذیرش بدون کنکور رشته میکروبیولوژی را نیز دارا میباشند.
دوره کارشناسی رشته میکروبیولوژی مانند سایر رشتههای مقاطع کارشناسی یک دوره چهار ساله است که جمعأ 132 واحد را در بر میگیرد؛ دوره کارشناسی ارشد این رشته مستلزم داشتن شرایط ویژهای است. به این صورت که اگر معدل دانشجو در دوران کارشناسی در هر نیمسال تحصیلی، بالا 15 باشد، میتواند وارد مرحله دوم یعنی مقطع کارشناسی ارشد شده و در یکی از سه یا شش گرایش این مقطع، انتخاب رشته کرده و بعد از گذراندن 48 واحد در مدت دو سال تحصیلی، در یکی از گرایشهای تخصصی و انجام پژوهش انفرادی به معادل شش واحد و ارائه دو واحد سمینار، از مقطع کارشناسی ارشد، فارغالتحصیل شوند.
در این مرحله نیز همانند مرحله کارشناسی ارشد، مستلزم داشتن شرایط ویژهای است. به این صورت که اگر معدل دانشجو در دوران کارشناسی ارشد در هر نیمسال تحصیلی، بالا 16 باشد، میتواند با شرکت در آزمون جامع و در صورت کسب نمره لازم، وارد مرحله بعد یعنی مقطع دکتری تخصصی شود و رسمأ به مدت 4 سال برای ثبت رساله دکتری اقدام کند.
اگر بعد از قبولی در رشته میکروبیولوژی احساس کردید که رشته مورد علاقه شما نیست و خواهان تغییر رشته بودید، میتوانید با شرکت در آزمونهای مخصوص، و با دارا بودن شرایط خاص، به رشته علوم آزمایشگاهی تغییر رشته دهند. اما برای تغییر رشته به پزشکی و پرستاری، مستلزم داشتن مدرک لیسانس و شرکت در آزمون لیسانس به پزشکی یا پرستاری است.
فارغ التحصیلان رشته میکروبیولوژی میتوانند در آزمایشگاههای پاتولوژی، مراکز تحقیقاتی، پژوهشگاهها، کارخانهها، مراکز تهیه واکسن و … مشغول به فعالیت باشند؛ در مورد درآمد نیز میزان رقم مشخصی در دست نیست، اما تصور میشود که میزان تحصیلات در مقاطع مختلف دانشگاهی بر روی درآمد تأثیرگزار باشد؛ به صورتی که اگر فرد در شرکتهای کوچک با مدرک لیسانس کار کند، درآمد او بین 2 تا 4 میلیون خواهد بود.
اما اگر مدرک تحصیلی فرد بالاتر باشد و در شرکتهای بزرگ و معروفی مثل داروسازی رازی یا ایران فعالیت کند، درآمد او میتواند بیش از 6 میلیون نیز باشد. دوستان چنانچه در مورد جزئیات این رشته اطلاعات کافی در دست ندارید، پیشنهاد میکنم مطالعه مقاله من با عنوان معرفی کامل رشته میکروبیولوژی را از دست ندهید.
مقایسه تعداد شرکتکنندگان در رشته تجربی در سالهای 1399 – 1400

درصدهای لازم برای قبولی در رشته میکروبیولوژی
همانطور که میدانید، رشته میکروبیولوژی از رشتههای پر طرفدار در زیر گروه یک علوم تجربی است؛ این رشته در دانشگاههای سراسری روزانه و نوبت دوم، آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی پذیرش دارد. اما برخلاف باور در همه دانشگاههای شهرهای مختلف ارائه نمیشود. بعنوان مثال در دانشگاه تبریز در دو سال اخیر پذیرش رشته میکروبیولوژی وجود نداشته اما در دانشگاههای غیرانتفاعی همین شهر، پذیرش این رشته بالا بوده است.
اگر مقالات قبلی من را خوانده باشید، در بحث مقالات انتخاب رشته همیشه به این نکته اشاره داشتهام که هر درصد و یا رتبهای برای شما گفته میشود، تنها حاصل بررسی چندصد کارنامه قبولی سالهای گذشته است و هیچ ارگان، سازمان و هیچ مشاوری نمیتواند ادعا کند که مطالب گفته عینأ شما را به موفقیت خواهند رساند. پس فراموش نکنید این اطلاعات تنها میانگینی از عملکرد سایرین جهت اطلاع شما است.
به هزار دلیل مختلف میتوان گفت که نباید فقط به این درصدها تکیه کنید و حتمأ نهایت تلاش خودتان را برای کسب رتبه عالی به کار بگیرید؛ هر ساله معمولأ بنا به سیاستهای سازمان سنجش، تغییرات در ظرفیت دانشگاهها، کم یا زیاد شدن تعداد دانشگاههای پذیرنده، عملکرد سایرین و … میزان درصد لازم برای قبولی هر فرد متفاوت خواهد بود. اما برای سنجش و محک نسبی خودتان، در ادامه به بررسی حداقل و حداکثر درصد لازم برای هر یک از دروس برای قبولی پرستاری خواهیم پرداخت.
حداقل و حداکثر درصد لازم دروس عمومی برای میکروبیولوژی

در عکس فوق، میانگین حداقل و حداکثر درصدهای کسب شده توسط پذیرفته شدگان سال گذشته، قرار داده شده است. این اطلاعات از بررسی چند صد کارنامه واقعی کنکور استخراج شدند و به نزدیکترین عدد گرد شدهاند. عددهایی که مشاهده میکنید، میزان حداقل و حداکثر درصد کسب شده در هر منطقه را نشان میدهد که در ادامه برای هر درس بررسی خواهیم نمود.
اولین درس از دفترچه عمومی کنکور سراسری ادبیات است؛ برای رشته میکروبیولوژی طبق کارنامههایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 27 درصد، در منطقه دو 32 درصد و در منطقه سه در حدود 39 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 35 درصد، در منطقه دو در حدود 64 درصد و در منطقه سه در حدود 39 درصد میباشد.
اما اگر من بپرسید، شما میتوانید کف درصد برای قبولی میکروبیولوژی در درس ادبیات را 54 درصد در نظر بگیرید که برای کسب درصد 54 تنها باید به 13 سوال از مجموع 25 سوال ادبیات جواب دهید که اگر از جمع 9 تست قرابت معنایی به 6 تست درست، از 4 سوال آرایه ادبی به 2 تست درست، از 7 تست لغت و املاء به 4 تست درست، یک تست تاریخ ادبیات و چون مبحث دستور زبان اصولأ برای همه سخت تلقی میشود بتوانید به 1 تست درست پاسخ دهید، در واقع شما میتوانید به راحتی درصد 54 و حتی بالاتر را نیز کسب کنید.
به سراغ دومین درس دفترچه عمومی یعنی درس عربی میرویم؛ برای رشته میکروبیولوژی طبق کارنامههایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 35 درصد، در منطقه دو 16 درصد و در منطقه سه در حدود 11 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 46 درصد، در منطقه دو در حدود 47 درصد و در منطقه سه در حدود 20 درصد میباشد.
اما توصیه من چیست! من توصیه میکنم شما میانگین را 39 درصد در نظر بگیرید؛ یعنی شما باید به 10 سوال از مجموع 25 سوال عربی درست جواب دهید. به این صورت که از مجموع 11 تست ترجمه به 8 تست درست، از مجموع 5 تست قواعد به 2 تست درست و از 4 سوال تحلیل صرفی و درک مطلب هم چشم پوشی کنید، در مجموع 10 سوال شما را تشکیل میدهد که میتوانید به راحتی 39 درصد را کسب کنید.
درس سوم از دفترچه عمومی نیز متعلق به درس دین و زندگی است؛ برای رشته میکروبیولوژی طبق کارنامههایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 48 درصد، در منطقه دو 31 درصد و در منطقه سه در حدود 44 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 62 درصد، در منطقه دو در حدود 34 درصد و در منطقه سه در حدود 50 درصد میباشد.
با توجه به این که میانگین حدودی حداقل و حداکثر درصد در هر سه منطقه تقریبأ نزدیک بهم است، اما شما میتوانید کف درصد قبولی میکروبیولوژی در دین و زندگی را 44 درصد در نظر بگیرید که برای این درصد باید به 11 سوال از مجموع 25 سوال پاسخ دهید. برای کسب درصد میتوانید در مجموع از پایه دهم دروس 4، 5 و 10، از پایه یازدهم دروس 2، 3 و 7 و از پایه دوازدهم نیز دروس 1، 5 و 8 را مطالعه کنید.
و در نهایت، آخرین درس از دفترچه عمومی زبان انگلیسی است، برای رشته میکروبیولوژی طبق کارنامههایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 26 درصد، در منطقه دو 28 درصد و در منطقه سه در حدود 3 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 38 درصد، در منطقه دو در حدود 35 درصد و در منطقه سه در حدود 26 درصد میباشد.
برای کف درصد قبولی رشته میکروبیولوژی شما نیاز به درصد 29 خواهید داشت؛ برای کسب این درصد باید به 7 سوال از مجموع 25 سوال درست پاسخ دهید که میتوانید به صورت 3 تست از لغات، 3 تست از گرامر و جمعأ 1 تست هم از ریدینگ و کلوز تست کار کنید. البته این فقط پیشنهاد است و میتوانید سوالات را جا به جا کنید. برای دسترسی به سایر مقالات مهم سایت توصیه میکنم از لینکهای زیر استفاده کنید:
حداقل و حداکثر درصد لازم دروس تخصصی برای میکروبیولوژی

اما میرسیم به دروس دفترچه اختصاصی کنکور؛ اولین درس دفترچه تخصصی درس زمین شناسی است؛ با توجه به این که اکثر داوطلبان و دانش آموزان از درس زمین گذر میکنند و به قول خودشان چون در زیر گروه یک اهمیت ندارد، در عکس فوق قرار داده نشده است. اما اگر شما رشتهای بجز میکروبیولوژی انتخاب کنید که از زیر گروه دو باشد، به درصد زمین نیاز خواهید داشت. بنابراین کف درصد برای زمین شناسی را 20 درصد در نظر بگیرید.
دومین درس از دروس اختصاصی درس ریاضی است؛ همانطور که مشاهده میکنید، برای رشته میکروبیولوژی طبق کارنامههایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 14 درصد، در منطقه دو 9 درصد و در منطقه سه در حدود 0 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 20 درصد، در منطقه دو در حدود 19 درصد و در منطقه سه در حدود 14 درصد میباشد.
اما طبق بررسیهای من کف درصد برای ریاضی را 32 درصد در نظر بگیرید؛ برای 32 درصد باید به 8 سوال درست پاسخ دهید که این سوالات را میتوانید از مباحث آسان مثل حد، تابع، پیوستگی، احتمال و اگر کار کرده باشید، از بخش مثلثات نیز میتوانید به یک یا دو سوال پاسخ دهید.
اما میرسیم به سومین درس و حیاتیترین درس علوم تجربی یعنی زیست شناسی ؛ برای رشته میکروبیولوژی طبق کارنامههایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 18 درصد، در منطقه دو 10 درصد و در منطقه سه در حدود 16 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 69 درصد، در منطقه دو در حدود 90 درصد و در منطقه سه در حدود 27 درصد میباشد.
اما با بررسیهای ما از کارنامهها، میتوانیم نتیجه بگیریم که کف درصد برای درس زیست شناسی 50 درصد است؛ برای کسب درصد 50، شما باید بتوانید به 12 یا 13 سوال درست پاسخ دهید. برای کسب درصد 50 در زیست شناسی مطالعه مباحثی مانند: گوارش، قلب و کلیه از دهم، حواس، حرکت و تولید مثل از سال یازدهم، اطلاعات و ساختارها از سال دوازدهم کمک کننده خواهد بود. اگر دانش آموزی قوی در زیست شناسی هستید، در صورتی که مباحث گیاهی را مسلط باشید، میتوانید درصد بالاتری نیز کسب کنید؛ چرا که اکثر کنکوریها بخش گیاهی زیست را جزو حذفیات قرار میدهند.
درس بعدی فیزیک است؛ برای رشته میکروبیولوژی طبق کارنامههایی که بررسی شده است، برای درس فیزیک، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 3 درصد، در منطقه دو 6 درصد و در منطقه سه در حدود 5 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 20 درصد، در منطقه دو در حدود 17 درصد و در منطقه سه در حدود 19 درصد میباشد.
برای درس فیزیک پیشنهاد من در نظر گرفتن کف درصد به میزان 27 درصد است؛ برای کسب درصد 27 شما باید بتوانید حداقل به 7 سوال پاسخ درست بدهید. برای کسب کف درصد مورد نیاز شما میتوانید به سوالات مباحثی مانند: حرکت، فشار، مغناطیس، الکتریسیته، جاری و ساکن، گرما، دینامیک و فیزیک اتمی و هستهای جواب بدهید.
و در نهایت میرسیم به آخرین درس از دفترچه تخصصی که متعلق به درس شیمی است؛ برای رشته میکروبیولوژی طبق کارنامههایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 5 درصد، در منطقه دو 6 درصد و در منطقه سه در حدود 9 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 16 درصد، در منطقه دو در حدود 17 درصد و در منطقه سه در حدود 14 درصد میباشد.
اما توصیه ما به شما در نظر گرفتن کف درصد به میزان 37 درصد است؛ برای کسب درصد 37 باید به 9 سوال درست پاسخ دهید. برای پاسخگویی به این 9 سوال شما میتوانید به 4 تست از حفظیات شیمی، 2 تست از مفهومات شیمی و 3 تست هم از مسائل حل کنید. هر چند این تعداد سوال پیشنهادی است و شما میتوانید براساس میزان تسلط خودتان، سوالات دیگر و بیشتری نیز کار کنید.
نکته: دوستان فراموش نکنید همه موارد گفته شده تضمینی نیستند؛ بلکه تنها تجربه به دست آمده از بررسی کارنامه پیشینیان و تجربیات شخصی است که جمع آوری شده است و هر کس بنا به وضعیت خود در هر درس باید تغییراتی را در برنامه مطالعاتی خود انجام دهد و بر روی نقاط قوت خود سرمایه گذاری کند.
رتبه لازم برای قبولی رشته میکروبیولوژی
در مطلب قبلی به بررسی میانگین درصدهای قبولی رشته میکروبیولوژی به تفکیک هر سه منطقه پرداختیم؛ باتوجه به این که ظرفیت پذیرش رشتهها هر ساله تغییر میکند، اعلام دقیق قبولی یا عدم قبولی ممکن نیست؛ اما اگر درصدهای داوطلبی مشابه یا بالاتر از درصدهای گفته شده باشد، میتواند تا حد زیادی به قبولی در دوره روزانه دانشگاههای سراسری امیدوار باشد.
اما در این قسمت به سراغ بررسی آخرین رتبه قبولی رشته میکروبیولوژی خواهیم رفت؛ تعریفی با عنوان آخرین رتبه قبولی در سازمان سنجش وجود ندارد و هیچ زمانی توسط هیچ ارگانی این ارقام مشخص نمیشوند، بلکه تمامی اطلاعات براساس کارنامههای قبولی هستند که مورد بررسی قرار گرفتند. به همین دلیل پیشنهاد میکنم هیچ وقت به این اعداد و ارقام اکتفا نکنید و فقط به منظور آگاهی استفاده کنید.
آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دولتی 1400

همانطور که در قسمت معرفی صحبت شد، برخلاف این که رشته میکروبیولوژی در دانشگاههای سراسری، آزاد، پیام نور و غیر انتفاعی پذیرش دارد، اما میزان دانشگاههایی که پذیرنده این رشته هستند، کم است و در بعضی شهرها تاکنون پذیرش نداشته و یا بعضی وقتها داشته و بعضی وقتها نداشتهاند. اما از معروفترین دانشگاههایی که پذیرش رشته میکروبیولوژی دارند، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- دانشگاه تهران
- دانشگاه الزهرا تهران (ویژه خواهران)
- دانشگاه اصفهان
- دانشگاه مازندران (بابلسر)
- دانشگاه شهید چمران اهواز
- دانشگاه ملایر
- دانشگاه خرم آباد
- و دانشگاه مراغه
به همین دلیل ما سعی کردهایم در این دو عکس حدود بازه آخرین رتبه را برای این دانشگاهها در اختیار شما قرار دهیم؛ معمولأ دانشگاه تهران برای همه رشتهها از اهمیت ویژهای برخوردار است، همانطور که مشاهده میکنید در دانشگاه تهران آخرین رتبه پذیرفته شده در حدود 4 هزار بوده، در حالی که برای دانشگاه مازندران در حدود 25 هزار نیز پذیرش داشته است.
دانشگاه الزهرا تهران ویژه خواهران است؛ یعنی پذیرش همه رشتهها در این دانشگاه فقط مختص دختران است. برای رشته میکروبیولوژی این دانشگاه آخرین رتبه را در حدود 11 هزار پذیرش کرده است، اما دانشگاه اصفهان تا مرز 21 هزار نیز پذیرش رشته میکروبیولوژی داشته است.

عکس دوم نیز مربوط به دومین گروه از دانشگاههای مهم و معروف دارای پذیرش رشته میکروبیولوژی است؛ دانشگاه شهید چمران اهواز نیز مانند دانشگاه جندی شاپور از اهمیت ویژهای برای هموطنان عزیز در قسمتهای جنوبی کشور برخوردار است، به صورتی که در اکثر رشتهها، این دو دانشگاه جزو اولویتهای داوطلبان بوده و داوطلبان غیر بومی نیز استقبال زیادی میکنند. برای رشته میکروبیولوژی این دانشگاه تا سال گذشته تا حدود مرز 25 هزار پذیرش داشته است.
دانشگاههای خرم آباد و ملایر از سطح تقریبأ یکسانی برخوردار هستند اما، همانطور که مشاهده میکنید، دانشگاه خرم آباد تا رتبه 55 هزار پذیرش داشته اما دانشگاه ملایر تنها تا مرز 29 پذیرش کرده است. دلیل این اختلاف احتمالأ مربوط به ظرفیت اختصاص یافته به هر دانشگاه است.
دانشگاه مراغه نیز به دلیل این که در دانشگاه تبریز هر ساله رشته میکروبیولوژی ارائه نمیشود، از اهمیت زیادی برای داوطلبان حوزه آذربایجان شرقی برخوردار است. اما همانطور که میبینید، در این دانشگاه نیز رقابت تا حدودی سخت بوده و فقط تا رتبه 28 هزار جذب صورت گرفته است.
آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد 1400
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، برخی از دانشگاههای واحد اسلامی نیز پذیرش رشته میکروبیولوژی دارند اما میتوان گفت تنها دانشگاههای آزاد انگشت شماری وجود دارند که رشته میکروبیولوژی را ارائه میدهند؛ البته ناگفته نماند، برخلاف دانشگاههای سراسری، دانشگاه آزاد پذیرش بدون کنکور این رشته را نیز به تازگی ارائه داده است. اگر بخواهیم یک جمع بندی نسبی از میزان آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی در دانشگاههای آزاد ارائه دهیم، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران: 4587
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج: 7623
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز: 11647
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان: 11031
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل: 12996
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان: 11322
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان: 10947
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر: 9865
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس: 9481
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن: 5841
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد: 9814 (سهمیه 5 درصد ایثارگری)
- آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین: 14385 (سهمیه 5 درصد ایثارگری)
آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی غیرانتفاعی 1400

برای رشته میکروبیولوژی دانشگاههای غیرانتفاعی بسیاری وجود دارند؛ اما از آن جایی که برخی از این دانشگاهها در بین داوطلبان از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند، بنابراین ما تصمیم گرفتهایم تا آخرین رتبه دانشگاههای غیر انتفاعیای را قرار دهیم که بیشترین میزان انتخاب را در بین داوطلبان داشتهاند. اولین مورد دانشگاه ربع رشیدی است که با ظرفیت 60 نفر بیشترین میزان پذیرش را داشته است. طبق بررسیها آخرین رتبه قبولی رشته میکروبیولوژی در دانشگاه ربع رشیدی تبریز، در حدود 65 هزار بوده است.
دومین دانشگاه برگزیده غیرانتفاعی، دانشگاه علم و فرهنگ تهران است؛ این دانشگاه رتبهای تا حدود 34 هزار را پذیرش کرده در حالی که دانشگاه دانش که مربوط به بخش البرز و ابیک است، تا رتبه 50 هزار نیز پذیرش را انجام داده است. اما برای دانشگاه آل طه که مربوط به بخش تهران است، آخرین رتبه تا حدود هزار بوده است.

عکس فوق نیز ادامه آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی دانشگاههای غیرانتفاعی است؛ دانشگاه علم و هنر یزد یکی از دانشگاههای جذابی است که برخلاف نامش، پذیرش در رشته میکروبیولوژی را نیز دارد و فقط مختص هنر نیست! برای این دانشگاه آخرین رتبه پذیرفته شده در حدود 45 هزار بوده اما در دانشگاه رشدیه تبریز که یکی از گرانترین دانشگاههای ایران است، در حدود 39 هزار بوده است.
دانشگاه نبی اکرم تبریز نیز از دانشگاههای معروف و یکی از دانشگاههای نسبتأ ارزانتر در بین بقیه دانشگاههای غیر انتفاعی محسوب میشود که اتفاقأ رشته میکروبیولوژی را ارائه میدهد. برای این دانشگاه آخرین رتبه قبولی در حدود 25 هزار بوده اما در دانشگاه آفاق ارومیه این میزان تا 39 هزار نیز افزایش داشته است.
بنابراین اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی داشته باشیم، باید بگوییم برای قبولی در رشته میکروبیولوژی اعم از همه دانشگاهها که در صدر دانشگاه سراسری است، از رتبهای بین 3 هزار تا إلی ماشاالله نیاز خواهیم داشت که همانطور که مشاهده کردید، برای دانشگاههای غیرانتفاعی تا بالا 20 هزار نیز پذیرش وجود دارد.
مطالب مربوط به دسته رتبه و کارنامه قبولی تجربی
نمونه کارنامه قبولی میکروبیولوژی منطقه یک 1400

در مطالب قبلی در مورد درصد لازم، رتبه قبولی و آخرین رتبههای قبولی میکروبیولوژی صحبت کردیم؛ الآن وقت این است که به سراغ نمونه کارنامههای برویم و از نزدیک ببینیم وضعیت داوطلبان در چه حدی است! قبلأ گفتیم که دانشگاه ملایر از دانشگاههای معروف و مطرح برای رشته میکروبیولوژی است. اگر به کارنامه این داوطلب دقت کنید، جز درس ادبیات که تا حدودی عالی کار شده و درس دینی نیز در حدود میانگین است، اما سایر دروس در حد حتی زیر میانگین هستند. پس قبولی نباید چندان سخت باشد، فقط باید بگوییم کار هر بز نیست خرمن کوفتن، گاو نر میخواهد و مرد کهن ..
نمونه کارنامه قبولی میکروبیولوژی منطقه دو 1400

این کارنامه مختص کسانی است که شاید در دلشان گفته باشند ای بابا شما هم که فقط دانشگاههای معروف را گذاشتید، پس بقیه چی! این داوطلب با رتبه حدود 26 هزار توانسته در دانشگاه روزانه پذیرفته شود اما درصدهای او را نگاه کنید، بجز درس دینی که عالی کار کرده و ادبیات هم تقریبأ بد نیست، بنظر شما کسب درصد 3 در ریاضی یا 0 در شیمی سخت است!!! شاید بتوانیم بگوییم بیشترین شانس این داوطلب همان 3 درصد زمین شناسی است! آیا میدانستید همین داوطلب با 3 درصد زمین از 20 درصد داوطلبانی که زمین شناسی را 0 زدهاند، جلو افتاده! پس بدانید و آگاه باشید که یک سوال چقدر در سرنوشت کنکور میتواند موثر واقع شود.
نمونه کارنامه قبولی میکروبیولوژی منطقه سه 1400

این کارنامه نیز از آن کارنامههای بهبهی است؛ با رتبه 17 هزار توانسته دانشگاه روزانه گرگان پذیرفته شود. اما درصدها را ببینید! بنظر شما رمز موفقیت این داوطلب چیست! آفرین نقطه قوت این داوطلب نسبت به بقیه همان 5 درصد زمین و 81 عربی است. اکثر بچهها عربی را کم کار کردهاند و میکنند؛ بنابراین، آدم عاقل کسی است که از نقطه ضعف دیگران به نفع دیگران استفاده کند. پس هیچ وقت خسته نشوید، به فکر حذفیات نباشید، از هیچ سوالی سرسری رد نشوید و به یاد داشته باشید که حتی یک سوال نیز میتواند سرنوشت شما را تغییر دهد.
سخن پایانی
دوستان و همراهان عزیز به پایان مقاله آخرین رتبه قبولی میکروبیولوژی رسیدیم؛ امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده و بتوانید به درستی با استفاده از این اطلاعات به یک نتیجه عالی و انتخاب رشته درست و اصولی دست پیدا کنید. فراموش نکنید این اطلاعات صرفأ جهت اطلاع شما بوده و نباید به این درصدها و رتبهها اکتفا کنید. فراموش نکنید من مشاور تحصیلی هستم و به صورت کاملأ رایگان هر سوالی داشته باشید، از طریق کامنت پاسخگو خواهم بود.
هر سوالی، نظری، پیشنهاد و یا حتی انتقادی دارید، با ما در میان بگذارید، لینک مطلب را با هرکسی که احساس میکنید نیاز به اطلاعاتی از این قبیل دارد، به اشتراک بگذارید و برای خوشحال کردن من و همکارانم و جهت رفع خستگی ما، ستارهها را با امتیاز خودتان رنگی کنید و موجبات قوت قلب ما را برای بهتر کردن مقالات فراهم کنید. موفق باشید ..
سوالات متداول
- رتبه لازم برای رشته میکروبیولوژی در دانشگاه روزانه چقدر است؟
با توجه به متفاوت بودن رتبه قبولیها در سهمیههای مختلف، برای پاسخ به این سوال به کارنامههای موجود در متن مقاله مراجعه نمایید. - رشته میکروبیولوژی را کدام دانشگاهها ارائه میدهند؟
رشته میکروبیولوژی در دانشگاههای سراسری (روزانه، نوبت دم)، آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی ارائه میشود. برای اطلاع از آخرین رتبه قبولی هر دانشگاه کلیک کنید. - آیا قبولی بدون کنکور در رشته میکروبیولوژی امکان پذیر است؟
بله ، تعدادی از دانشگاههای آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی پذیرش رشته میکروبیولوژی بدون کنکور را دارند.
درضمن اگر شما هم کسب و کار مرتبط با زمینه آموزش و کنکور دارید، سایت بخون یک مرجع مناسب برای پذیرش تبلیغات شماست؛ برای اطلاع کامل از طرحهای موجود کافیست روی لینک تبلیغات انتخاب رشته کنکور سراسری کلیک کنید.