جواب گفت و گو کنیدهای علوم نهم

در مقالات قبلی، به صورت کامل جواب فعالیت‌های علوم نهم، جواب فکر کنیدهای علوم نهم و جواب خود را بیازماییدهای علوم نهم را بررسی کردیم و امروز در این مقاله از سری مقالات سایت بخون، به سراغ بررسی جواب گفت و گو کنیدهای علوم نهم خواهیم رفت و پاسخ هر یک را به صورت تمام کمال و کاملأ رایگان در اختیار شما عزیزان، قرار خواهیم داد.

بخش گفت و گو کنیدهای علوم پایه نهم، معمولأ سر کلاس درس به صورت گروهی انجام می‌شوند؛ اما گاهی ممکن است پاسخ برخی از سوالات را نتوانید در گروه‌های کلاسی با دوستان خود بیابید! به همین دلیل، دانستن جواب گفت و گوها از قبل، کمک شایانی به کار گروهی شما خواهد کرد. پس تا انتها مطلب، همراه ما بمانید. همچنین اگر نیاز به مطالعه فصل به فصل جواب تمارین علوم نهم داشتید، حتمأ سری به لینک گام به گام علوم نهم بزنید. برای دسترسی آسان به سایر مطالب ما، لینک‌های زیر را دنبال کنید.

جواب گفت و گو کنید صفحه 5 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 5 علوم نهم

جواب: قسمتی از نیتروژن موجود در هوا هنگام رعد و برق از آن جدا می‌شود. تخلیه ناگهانی بار الکتریکی باعث می‌شود مقداری از اکسیژن و نیتروژن موجود در هوا با هم ترکیب شوند و اکسیدهای نیتروژن به وجود آید. اکسیدهای نیتروژن پس از حل شدن در آب با سایر عناصر ترکیب می‌شوند و ترکیبات نیتروژن‌دار تولید می‌کنند. برخی از باکتری‌ها و جلبک‌ها نیز نیتروژن موجود در هوا را جذب می‌کنند.

باکتری‌های خاصی که در ریشه برخی از گیاهان مانند: نخود، لوبیا، نخودفرنگی و غیره وجود دارند، نیتروژن هوا را به طور مستقیم جذب می‌کنند و در اختیار گیاه قرار می‌دهند. گیاهان با استفاده از نیتروژن، پروتئین می‌سازند و جانوران با خوردن گیاهان، این پروتئین‌ها را وارد بدن خود می‌کنند.

گیاهان و جانوران پس از مرگ توسط تجزیه کنندگان موجود در خاک تجزیه می‌شوند. به این ترتیب ترکیبات نیتروژن‌دار وارد خاک شده، توسط گیاهان مصرف می‌شوند. جانوران، ترکیبات نیتروژن‌دار را با خوردن گیاهان یا سایر جانوران گیاه‌خوار وارد بدن خود می‌کنند.

باکتری‌های تجزیه کننده موجود در خاک مقداری از ترکیبات نیتروژن‌دار خاک را به نیتروژن گازی شکل تبدیل می‌کنند. به این ترتیب تقریبأ همان اندازه نیتروژنی که از هوا گرفته و مصرف می‌شود، مجددأ به آن باز می‌گردد. در واقع نیتروژن موجود در هوا از خاک، اندام‌های مختلف گیاهان و بدن جانوران عبور می‌کند و در نهایت دوباره هوا می‌شود. این کار ممکن است هزاران و یا حتی میلیون‌ها سال طول بکشد؛ ولی هر مولکول نیتروژن سرانجام به هوا باز می‌گردد.

جواب گفت و گو کنید صفحه 8 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 8 علوم نهم 

جواب: پاسخ و تفسیر هر دانش اموز می‌تواند متفاوت باشد؛ بیان هر گونه مقایسه بین عناصر سازنده بدن انسان و پوسته زمین صورت پذیرد، صحیح است. بعنوان مثال: میزان اکسیژن در بدن انسان بیشتر از پوسته زمین است. در پوسته زمین کربن وجود ندارد. (چرا که کربن ماده‌ای آلی است) مقدار عناصر موجود در بدن انسان و پوسته زمین یکسان نیست و یا هر برداشت صحیح دیگر از این نمودار .. مانند: نقش هر یک از عناصر در بدن انسان و پوسته زمین!

جواب گفت و گو کنید صفحه 11 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 11 علوم نهم

جواب: بسپارهای طبیعی کاربردهای گوناگونی دارند؛ بعنوان مثال: ابریشم: نخ – مواد بهداشتی – ترمیم بافت‌ها – قالی پنبه: لباس – نخ – کلاه – دستکش – شال – پتو – بهداشتی، گوشت و نشاسته: نقش غذایی سلولز: دستمال کاغذی – کاغذ کتاب – سبزی خوراکی و …

جواب گفت و گو کنید صفحه 12 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 12 علوم نهم 

جواب: نقش انواع مواد در زندگی: برای نشان دادن انتخاب و کارکرد مواد که با ارزیابی‌های حرفه‌ای متعددی صورت می‌گیرد؛ مثال زیر را دنبال می‌کنیم: در واکنش‌گر هسته‌ای، مثلأ سوخت از گندله‌های اورانیم اکسید در پوششی در آلیاژ زیر کونیم تشکیل شده است که در مقابل گرما مقاوم است و نوترون‌ها را تلف نمی‌کند.

شار نوترونی و بنابراین دما سوخت در حین عمل ، توسط وسیله‌ای از جنس بلور کاربید که می‌تواند نوترون‌ها را به طور دلخواه جذب کند، کنترل می‌شود ولی این وسیله باید توسط فولاد زنگ نزن در برابر خوردگی محافظت شود. بخار تولید شده در ظرف تحت فشاری در بیرون جمع آوری می‌شود، با این ظرف از فولاد کم آلیاژ ساخته شده تا استحکام کافی را با هزینه معقول تامین کند، ولی با فولاد زنگ نزن گرانقیمت پوشش داده شده تا در برابر خوردگی محافظت شود.

این تبدیل انرژی هسته‌ای، سیستم مواد پیچیده‌ای دارد که در آن مواد برگزیده باید دست به دست هم، ورا کار کرد ویژه خود عمل کنند و این، یک کاربرد شگفت انگیز مواد در تولید انرژی است.

مسئولیت انسان‌ها در مقابل مواد:

  • عدم اسراف مواد مصرفی
  • درست استفاده کردن از آن‌ها
  • آلوده نکردن محیط زیست با موادی مانند: پلاستیک و زباله 
  • و …

جواب گفت و گو کنید صفحه 26 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 26 علوم نهم 

جواب: باز شدن زود هنگام شکوفه‌ها در زمستان بیان‌گر آن است که دما هوا افزایش یافته و گیاهان فریب خورده‌اند. پس از باز شدن شکوفه‌ها و سرد شدن دوباره هوا و بارش برف باعث از بین رفتن شکوفه‌ها می‌شود؛ که این عمل در اثر اختلال در چرخه‌های طبیعی است. هر رفتاری که روی یکی از چرخه‌ها اثر بگذارد، سبب می‌شود که نظم موجود در بین چرخه‌های طبیعی دیگر نیز از بین برود.

جواب گفت و گو کنید صفحه 27 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 27 علوم نهم

جواب: این چرخه بیان‌گر این است که مقدار کل کربن در جهان ثابت است. این کربن در بخش‌های مختلف کره زمین وجود دارد و مرتبأ بین این بخش‌ها جابه جا می‌شود. کربن هوا توسط گیاهان به صورت کربن دی اکسید جذب و وارد بدن جانداران می شود.

از سوی دیگر تنفس سلولی توسط جانوران، فوران آتشفشان، مرگ و میر جانداران و تجزیه انواع مواد آلی توسط تجزیه کنندگان، سبب ورود کربن به صورت کربن دی اکسید به هوا کره می‌شود؛ حتی واکنش بین باران و سنگ‌ها می تواند سبب ورود کربن دی اکسید به هوا کره شود.

از سوی دیگر کربن بدن گیاهان با پدیده‌های طبیعی، مانند: زلزله، سیل و … در اعماق زمین دفن می‌شود؛ بنابراین مقدار کربن در مجموع در کره زمین ثابت است؛ اما مرتب بین این سه بخش نشان داده شده در حال مبادله است.​

جواب گفت و گو کنید صفحه 37 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 37 علوم نهم

جواب: پاسخ‌های این بخش متفاوت خواهد بود؛ پاسخ‌ها بستگی به برداشت و تغییر نگرش هر یک از دانش آموزان پس از فراگیری این بخش و محل زندگی و نوع زندگی و امکانات زندگی و سکونت دانش آموزان دارد. شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به لینک علوم نهم، سایر مقالات آموزشی ما را مطالعه کنید.

جواب گفت و گو کنید صفحه 56 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 56 علوم نهم

جواب: در هر دو حالت شتاب خودرو افزایش می‌یابد. زیرا طبق قانون دوم نیوتن نیرو زیاد افزایش نیرو موتور باعث افزایش شتاب و کاهش جرم باعث افزایش شتاب می‌شود. همراهان عزیز، اگر برای دروس ریاضی پایه نهم به دنبال یک منبع مطمئن و رایگان هستید، لینک ریاضی نهم را دنبال نمایید.

جواب گفت و گو کنید صفحه 59 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 59 علوم نهم

جواب: وقتی پسر اسب را هل می‌دهد، نیرویی (نیروی کنش) را به اسب وارد می‌کند. بر اساس قانون سوم نیوتن اسب هم همان قدر نیرو (نیروی واکنش) به پسر وارد می‌کند. چون اندازه نیروهای کنش و واکنش برابرند، ولی جرم پسر خیلی کمتر از جرم اسب است، پس پسر شتاب بیشتری پیدا می‌کند. 

جواب گفت و گو کنید صفحه 82 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 82 علوم نهم

جواب سوال اول: آب‌های کم عمق و زلال با دما حدود بین 25 تا 30 درجه سلسیوس؛ مانند: جزایر کیش و قشم

جواب سوال دوم: بیان‌گر این است که در آن جا منطقه دریایی گرم و کم عمق بوده که در اثر عوامل کوه‌زایی از آب بیرون آمده‌اند. در زبان انگلیسی مشکل دارید؟ با مراجعه به لینک زبان نهم، این مشکل را با مقالات آموزشی ما برای همیشه به پایان برسانید.

جواب گفت و گو کنید صفحه 125 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 125 علوم نهم

جواب: نادرست است؛ چرا که از بالا به پایین، شباهت‌های افراد گروه بیشتر و تفاوت‌های آن‌ها، کمتر می‌شود؛ به طوری که در یک گونه، افراد آن قدر به هم شبیه هستند که فقط با هم می‌توانند زاد و ولد کنند. شما هم از آموزش مجازی به ستوه آمده‌اید؟ پس تبریک می‌گوییم.. این جا همان جایی است که باید باشید! کلی آموزش رایگان در انتظار شما است؛ فقط روی لینک آموزش علوم نهم کلیک کنید.

جواب گفت و گو کنید صفحه 152 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 152 علوم نهم

جواب: 1- دوکی بودن بدن ماهی‌ها: دوکی بودن به حرکت بهتر کمک می‌کند. 2- لغزنده بودن سطح بدن: باعث می‌شود بین بدن ماهی و آب چسبندگی به وجود نیامده و ماهی درون آب سر بخورد. 3-قرار گرفتن پولک‌ها: آب درون شکاف بین دو پولک نفوذ نکرده و مقاومتی در برابر حرکت رو به جلو ایجاد می‌کند.

جواب گفت و گو کنید صفحه 155 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 155 علوم نهم

جواب: به این جانوران خزنده گفته می‌شود؛ چرا که آن‌ها دست یا ندارند و یا دست و پاهای کوتاهی دارند و هنگام راه رفتن، شکم خود را روی زمین می‌کشند. از بین دروس کلاس نهم، مشکل‌ترین درس عربی است! اما ما برای شما آسان می‌کنیم؛ فقط کافی است لینک عربی نهم را دنبال کنید و به دریایی از آموزش‌های رایگان دسترسی داشته باشید.

جواب گفت و گو کنید صفحه 166 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 166 علوم نهم

جواب: سموم و مواد شیمیایی همراه با آب و مواد معدنی از طریق گیاه جذب شده و سپس به طور مستقیم و غیر مستقیم از طریق غذا وارد بدن ما می‌شود و باعث بیماری می‌شود. به هر یک از دروس پایه نهم نیاز داشتید، فقط کافی است با کلیک بر روی لینک نهم، به اقیانوسی از آموزش‌های کاملأ رایگان دسترسی یابید.

جواب گفت و گو کنید صفحه 172 علوم نهم

گفت و گو کنید صفحه 172 علوم نهم

جواب: ممکن است گونه‌های جدید سازگاری بیشتری با محیط داشته باشند و باعث نابودی گونه‌های بومی و قدیمی یک منطقه شوند؛ بعنوان مثال: رشد گیاه آزولا در مرداب انزلی که باعث از بین رفتن گیاهان دیگر می‌شود. شب امتحان به دنبال نمونه سوالات علوم نهم می‌گردید! اما همه پولی و یا بدون جواب هستند؟ دیگه نگرانی ندارید! با مراجعه به لینک نمونه سوال علوم نهم، سوالات دبیر را پیش‌بینی کنید.

ایستگاه پایانی

دوستان و همراهان عزیز و همیشگی سایت بخون، به پایان مقاله جواب گفت و گو کنیدهای علوم نهم رسیدیم. امیدوارم توانسته باشیم بهترین‌ها را برای شما به ارمغان آوریم. اما برای اطلاع از تازه‌ترین مقالات منتشر شده سایت بخون، حتمأ در قسمت خبرنامه سایت ثبت نام کنید و از قسمت ارسال دیدگاه‌های سایت، سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین در صورت تمایل و رضایت خاطر، جهت ارتقا سطح کیفیت مقالات، با رنگی کردن ستاره‌ها، به ما امتیاز داده و موجب قوت قلب و دل‌گرمی ما بخونی‌ها باشید.

سوالات متداول

  1. آیا در مقاله جواب گفت و گو کنیدهای علوم نهم، به آزمایش کنیدها و فکر کنیدها هم پرداخته‌اید؟
    خیر، در این مقاله فقط پاسخ گفت و گو کنیدها قرار گرفته است؛ برای مطالعه آزمایش کنیدها و فکرکنیدها، به لینک قرار داده شده در متن مقاله مراجعه فرمایید.
  2. چگونه می‌توانیم جزوه این مقاله را تهیه کنیم؟
    شما مخاطبین عزیز می‌توانید با مراجعه به انتها مقاله، از قسمت چاپ مقاله، pdf مطلب را دانلود نمایید.
4.5/5 - (2 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا