کتاب علوم تجربی نهم از 15 فصل تشکیل شده است. در طول هر درس شما با انواع تمارین با عناوین مختلف شامل فعالیتها، فکر کنیدها، آزمایش کنیدها، خود را بیازماییدها و … مواجه خواهید شد. در قسمت گام به گام علوم نهم، به بررسی جواب تمامی تمارین کتاب درسی پرداختیم و هر یک را جداگانه در قالب فصل به فصل در اختیار شما عزیزان قرار دادیم که میتوانید از طریق لینک قرار داده شده، مطالعه نمایید. اما امروز در این مقاله از سری مقالات سایت بخون، به سراغ جواب فعالیتهای علوم نهم به صورت کامل خواهیم رفت.
شاید برای همه در زمان مدرسه یکی از دغدغههای اصلی ندانستن جواب تمرینات کتاب درسی است و شاید گاهی برای تسهیل مطالعه دروس مدرسه مجبور به هزینههای گزافی شدهایم. اما دیگر جای هیچ نگرانیای نیست! چرا که ما در سایت آموزشی بخون تمام اسباب مورد نیاز برای مطالعه فرزندان سرزمینمان ایران را به صورت کاملأ رایگان فراهم کردهایم. پس تا انتها مقاله، همراه ما بمانید. برای دسترسی آسان به سایر مطالب ما، لینکهای زیر را دنبال کنید.
- جواب فکر کنیدهای علوم نهم
- جواب خود را بیازماییدهای علوم نهم
- جواب گفت و گو کنیدهای علوم نهم
- جواب آزمایش کنیدهای علوم نهم
- جواب جمع آوری اطلاعات علوم نهم
پاسخ فعالیتهای فصل اول علوم نهم از صفحه 2 تا 12
اولین قسمت از جواب فعالیتهای علوم، مربوط به فصل اول است. در طول فصل اول علوم پایه نهم ما فقط یک فعالیت داریم که در این فصل در مورد عنصرها، خواص هریک وبسپارهای طبیعی و مصنوعی آشنا شدیم که پاسخ آن را در ادامه مطلب برای شما عزیزان آماده کردهایم. شما عزیزان میتوانید با مراجعه به لینک علوم نهم، سایر مقالات آموزشی ما را مطالعه کنید.
جواب فعالیت صفحه 7 و 8 علوم نهم
جواب قسمت الف: تعداد الکترونهای مدار آخر آنها یکسان است.
جواب قسمت ب: Mg به گروه 2، Si به گروه 14، Cl به گروه 7 تعلق دارند.
جواب قسمت پ: لیتیم (Li) به سدیم شباهت زیادی دارد؛ چرا که در گروه مشابه با سدیم قرار دارد.
پاسخ فعالیتهای فصل دوم علوم نهم از صفحه 14 تا 24
میرسیم به قسمت فعالیتهای فصل دوم علوم نهم که در مورد ذرههای سازنده مواد، الکترونها و پیوندهای یونی و … میباشد. در این فصل ما با سه فعالیت سر و کار خواهیم داشت که در ادامه مطلب به ترتیب پاسخ هر یک را برای شما ارائه خواهیم کرد. همراهان عزیز، اگر برای دروس ریاضی پایه نهم به دنبال یک منبع مطمئن و رایگان هستید، لینک ریاضی نهم را دنبال نمایید.
جواب فعالیت صفحه 18 علوم نهم
جواب قسمت الف:
جواب قسمت ب: سدیم الکترون از دست داده است و کلر الکترون گرفته است.
جواب قسمت پ: هر کدام یک الکترون مبادله کردهاند.
جواب قسمت ت: سدیم: Na+ کلر: Cl–
جواب قسمت ث: فلز یا نافلز بودن، تعداد الکترونهای لایه آخر، پر شدن یا نشدن لایه الکترونی و … .
جواب فعالیت صفحه 24 علوم نهم
جواب قسمت 2: در هر یک از ترکیبهای ساخته شده، 4 پیوند دادهاند.
جواب قسمت 3: 𝑪𝟐 𝑯𝟐 – 𝑪𝟐 𝑯𝟒 – 𝑪𝟐 𝑯
پاسخ فعالیتهای فصل سوم علوم نهم از صفحه 26 تا 37
اما میرسیم به فصل سوم از علوم کلاس که سخن از انواع چرخهها، چرخه کربن، نفت خام، جداسازی مواد نفتی، تاثیرات و اثرات نفت بر زندگی انسانها و کره زمین را به صورت کاملأ مفصل مورد بحث قرار داده است. این فصل نیز شامل یک فعالیت میباشد که در ادامه به صورت کامل جواب آن را قرار دادهایم.
جواب فعالیت صفحه 36 علوم نهم
جواب قسمت الف:
جواب قسمت ب: اگر هر یک از اعداد فوق را در 8 ضرب کنیم، جواب حاصل میشود.
جواب قسمت پ: با توجه به جدول بالا متوجه میشویم که میزان آلودگی هر یک از منابع به ترتیب :
زغال سنگ < نفت خام < انرژی خورشیدی > گرمای زمین > باد
یعنی در مجموع سوختهای فسیلی آلودگی بیشتری تولید میکنند؛ پس باید در مصرف آنها تجدید نظر کنیم.
جواب قسمت ت: اگر هر یک از اعداد قسمت ب را در عدد 10 تقسیم کنیم، تعداد درختان لازم به دست میآید.
پاسخ فعالیتهای فصل چهارم علوم نهم از صفحه 40 تا 50
در فصل چهارم علوم نهم ما با مباحثی مانند حرکت، مسافت، جابجایی، بردارها، تندی متوسط، سرعت متوسط، تندی لحظهای، سرعت لحظهای و شتاب متوسط آشنا شدیم. همچنین در طول این درس، ما با دو فعالیت روبرو خواهیم شد که پاسخ آنها را در ادامه برای شما عزیزان قرار دادهایم. در زبان انگلیسی مشکل دارید؟ با مراجعه به لینک زبان نهم، این مشکل را با مقالات آموزشی ما برای همیشه به پایان برسانید.
جواب فعالیت صفحه 41 علوم نهم
جواب قسمت الف: مسافت طی شده 1418 متر است. با تقسیم این عدد بر 1000، مسافت طی شده برابر با 1.418 کیلومتر به دست می آید.
جواب قسمت ب: با توجه به مقیاس داده شده و اندازه 9 سانتی متر، فاصله برابر با 9*100=900 متر است.
پاسخ فعالیتهای فصل پنجم علوم نهم از صفحه 52 تا 62
میرسیم به فصل پنجم و همانطور که میدانید، در این فصل ما با مباحثی همچون انواع نیروهای متوازن، نیروهای خالص، مفهوم وزن، مفهوم کنش و واکنش نیروهای عمودی و مفهوم اصطکاک آشنا شدهایم. اما فصل پنجم علوم نهم که با عنوان نیرو میشناسیم، شامل دو فعالیت است که در ادامه به هر یک، پاسخ خواهیم داد. از بین دروس کلاس نهم، مشکلترین درس عربی است! اما ما برای شما آسان میکنیم؛ فقط کافی است لینک عربی نهم را دنبال کنید و به دریایی از آموزشهای رایگان دسترسی داشته باشید.
جواب فعالیت صفحه 53 علوم نهم
جواب قسمت الف: مقدار نیرو خالص وارد شده، صفر است.
جواب قسمت ب: نیرو خالص وارد شده، 70 نیوتن است.
نتیجهگیری: برایند نیروها به صورت جمع علامت دار آنها محاصبه میشود؛ یعنی اگر نیروها در یک جهت باشند، باهم جمع میشوند و اگر خلاف جهت هم باشند، از هم کم میشوند و حرکت جسم به سمت نیرو بزرگتر خواهد بود.
پاسخ فعالیتهای فصل ششم علوم نهم از صفحه 64 تا 72
فصل ششم کتاب علوم نهم متوسطه اول فصلی است با عنوان زمین ساخت ورقهای که مباحثی از قبیل قارههای متحرک، فرضیه گسترش بستر اقیانوسها، حرکت ورقههای سنگ کره، پیامدهای این حرکات و .. را در بر میگیرد. این فصل شیرین نیز شامل سه عدد فعالیت است که در ادامه به هر کدام مفصلأ پاسخ خواهیم داد.
جواب فعالیت صفحه 64 علوم نهم
جواب قسمت الف: بله
جواب قسمت ب: شرق آمریکا جنوبی با غرب آفریقا
جواب قسمت پ: زیرا حاشیه آنها در اثر عواملی چون فرسایش و رسوبگذاری طی هزاران سال تغییر یا از بین رفته است.
جواب فعالیت صفحه 68 علوم نهم
جواب در عکس زیر قابل مشاهده است.
جواب فعالیت صفحه 69 علوم نهم
جواب: رشد ناخن را در طول یک ماه اندازه گرفته و در عدد 12 ماه ضرب میکنیم تا طول رشد ناخن در یکسال به دست آید؛ سپس برای به دست آوردن سرعت رشد ناخن طول به دست آمده را بر زمان آن تقسیم میکنیم که سرعت رشد آن تقریبأ با سرعت حرکت ورقههای سنگ کره برابر است.
پاسخ فعالیتهای فصل هفتم علوم نهم از صفحه 74 تا 82
فصل هفتم از کتاب کلاس نهم، با عنوان آثاری از گذشته زمین شامل مباحثی مانند: فسیلها، شرایط لازم برای تشکیل فسیل، راههای تشکیل فسیل و کاربرد فسیلها میباشد. همچنین در این فصل ما با دو فعالیت رو به رو هستیم که در ادامه به پاسخ هر یک خواهیم پرداخت. به هر یک از دروس پایه نهم نیاز داشتید، فقط کافی است با کلیک بر روی لینک نهم، به اقیانوسی از آموزشهای کاملأ رایگان دسترسی یابید.
جواب فعالیت صفحه 81 علوم نهم
جواب قسمت الف: سن لایه C از 200 میلیون سال بیشتر و از 250 میلیون سال کمتر است و سن لایه E
کمتر از 200 میلیون سال است.
جواب قسمت ب: رگه F چون لایه رسوبی دیگر را قطع کرده است، از همه لایهها جوانتر است.
پاسخ فعالیتهای فصل هشتم علوم نهم از صفحه 84 تا 93
میرسیم به فصلی دیگر یعنی فصل هشتم علوم پایه نهم که با عنوان فشار و آثار آن میشناسیم و شامل مباحثی همچون نیرو و فشار، فشار در مایعها، اصل پاسکال و فشار در گازها است. همچنین این فصل شامل سه فعالیت میباشد که در ادامه پاسخ هر یک را ارائه خواهیم نمود. شب امتحان به دنبال نمونه سوالات علوم نهم میگردید! اما همه پولی و یا بدون جواب هستند؟ دیگه نگرانی ندارید! با مراجعه به لینک نمونه سوال علوم نهم، سوالات دبیر را پیشبینی کنید.
جواب فعالیت صفحه 81 علوم نهم
جواب قسمت الف: پاسخها متفاوت است. (فرض میکنیم وزن شخص 800 نیوتن و سطح یکی از کفشهای او 08/0
متر مربع باشد.) (سطح هر دو کفش روی هم 16/0 مترمربع میشود)
جواب قسمت ب: (فشار روی سطح یک کفش)
یا به عبارتی دیگر چون سطح نصف شده است، میتوان فشار را دو برابر کرد. 10000 = 2 × 5000 پاسکال
جواب فعالیت صفحه 90 علوم نهم
جواب: در صورت دمیدن در بطری فشار هوا بالا آب افزایش مییابد و طبق اصل پاسکال این افزایش فشار به هر اندازهای باشد، عینأ به تمام قسمتهای مایع و بطری منتقل میشود و آب از نی خارج میشود.
جواب فعالیت صفحه 93 علوم نهم
جواب: در حالت الف حجم قفسه سینه زیاد است و فشار کم است؛ در نتیجه هوا به آسانی وارد ششها میشود. ولی در حالت ب چون حجم قفسه سینه کم میشود، فشار افزایش مییابد و باعث خروج هوا از ششها میشود.
پاسخ فعالیتهای فصل نهم علوم نهم از صفحه 96 تا 105
فصل نهم از کتاب علوم نهم را که با عنوان ماشینها میشناسیم، شامل مباحثی از جمله: ماشینهای ساده، اهرم، مزیت مکانیکی ماشینها، چرخ دندهها و سطح شیبدار میباشد. همچنین در این فصل ما با سه فعالیت رو در رو خواهیم شد که جواب هر کدام در ادامه به ترتیب برای شما قرار داده شده است.
جواب فعالیت صفحه 101 علوم نهم
جواب:
با توجه به تعریف مزیت مکانیکی، F2/F1 یعنی نسبت نیرو مقاوم به نیرو محرک برابر با مزیت مکانیکی است؛ بنابراین به جای آن میتوانیم بنویسیم:
جواب فعالیت صفحه 101 علوم نهم
جواب: در هر سه شکل داده شده مثلثهای قرمز رنگ تکیه گاه، فلشهای سبز رنگ محل نیرو محرک و فلشهای قرمز رنگ محل نیرو مقاوم است.
جواب فعالیت صفحه 101 علوم نهم
جواب: این فعالیت بر عهده دانش آموزان است؛ بنابراین باید پس از تحقیق به این نتیجه برسید که مزیت مکانیکی قرقره ساده یک و مزیت مکانیکی قرقره متحرک همواره دو است.
پاسخ فعالیتهای فصل دهم علوم نهم از صفحه 108 تا 119
میرسیم به فصل دهم فوقالعاده جذاب که با عنوان نگاهی به فضا میشناسیم که شامل مباحثی همچون: مفهوم علم نجوم، مفهوم کهکشان، ستارگان، صورتهای فلکی، منظومه شمسی، سیارات، قمر، سیارکها، شهاب سنگها و سفر به فضا میباشد. همچنین این فصل جذاب، شش فصل را در قالب خود جای داده است که به ترتیب در ادامه پاسخ خواهیم داد.
جواب فعالیت صفحه 113 علوم نهم
جواب سوال 1: کمترین: ارومیه (آذربایجان غربی) بیشترین: بندرعباس
جواب سوال 2: پاسخها متفاوت هستند؛ بعنوان مثال در استان تهران زاویه انحراف 38 درجه است.
جواب سوال 3: پاسخ این سوال برای همه متفاوت است و بر عهده خود دانش آموز میباشد.
جواب فعالیت صفحه 115 علوم نهم
جواب قسمت الف: مشتری، اورانوس، زحل و نپتون
جواب قسمت ب: مشتری، اورانوس، زحل و نپتون
جواب قسمت پ: مریخ، مشتری، اورانوس، زحل و نپتون
جواب قسمت ت: مشتری، اورانوس، زحل و نپتون
پاسخ فعالیتهای فصل یازدهم علوم نهم از صفحه 122 تا 130
رسیدیم به فصل یازدهم! فصلی عجیب با عنوان گوناگونی جانداران که مباحثی مانند: گروهبندی جانداران، آغازیان، قارچها و … را در بطن خود جای داده است. این فصل جذاب و خواندنی شامل شش فعالیت است که در ادامه به همه آنها پاسخ خواهیم داد. شما هم از آموزش مجازی به ستوه آمدهاید؟ پس تبریک میگوییم.. این جا همان جایی است که باید باشید! کلی آموزش رایگان در انتظار شما است؛ فقط روی لینک آموزش علوم نهم کلیک کنید.
جواب فعالیت صفحه 123 علوم نهم
جواب: دانش آموزان میتوانند بر اساس داشتن و نداشتن بال موجودات را از هم جدا کرده و سپس بر اساس شکل پاها آنها را طبقهبندی کنند. معیارهای متفاوتی ممکن است توسط هر یک از دانش آموزان در نظر گرفته شود.
جواب فعالیت صفحه 126 علوم نهم
جواب: بر اساس شکل آنها دستهبندی میکنیم که به سه شکل مارپیچی، کروی و میلهای نام میدهیم.
جواب فعالیت صفحه 127 علوم نهم
جواب: بر اساس رنگ به سه گروه سبز، قرمز و قهوهای (طلایی – قهوهای) گروهبندی میکنیم.
جواب فعالیت صفحه 128 علوم نهم
جواب قسمت الف: پاسخهای این سوال متفاوت است؛ اگر زیر میکروسکوپ جانداران سبز رنگ مشاهده شود، پاسخ بلی است.
جواب قسمت ب: بلی
جواب قسمت پ: حرکت این جانداران به شکلهای مختلف به وسیله پای کاذب، تاژک و مژک انجام میگیرد.
جواب فعالیت صفحه 129 علوم نهم
جواب: پاسخ این فعالیت نیز متفاوت است و بر عهده خود دانش آموزان میباشد؛ بنابراین انتظار میرود دانش آموزان به این نتیجه برسند که استفاده درست و اصولی جانداران با رعایت سلامت محیط زیست، در ایجاد سرمایه، نقش اساسی دارند. بعنوان مثال: از باکتریها در تولید ماست و پنیر! از آغازیان در تولید بستنی و شکلات! و بعضی از قارچها خوراکی هستند.
جواب فعالیت صفحه 130 علوم نهم
جواب: از آنجا که ویروس ایدز به گویچههای سفید حمله میکند، هر وسیله تیزی که به ویروس ایدز آلوده باشد، آن را از طریق بریدگیهایی که ایجاد میکند (هر چند کوچک و جزئی) به بدن فرد سالم منتقل میکند؛ بنابراین اشیایی مانند تیغ، رنگ، مسواک، وسایل تتو و خالکوبی در صورت آلوده بودن، ویروس ایدز را از فردی به فرد دیگر منتقل میکنند. یکی دیگر از راههای انتقال ویروس ایدز ارتباط جنسی حفاظت نشده است. احتمالأ در این مبحث دانش آموزان از شما درباره ارتباط جنسی و بیماری ایدز میپرسند. میتوانید از کارشناس بهداشت دعوت کنید تا به این پرسشها پاسخ دهند. توجه کنید که آزمایش خون تنها راه تشخیص آلودگی به ویروس ایدز است.
پاسخ فعالیتهای فصل دوازدهم علوم نهم از صفحه 132 تا 140
میرسیم به فصل دوازدهم از کتاب علوم پایه نهم که همگی با عنوان دنیا گیاهان میشناسیم و شامل مباحثی مانند: گیاهان آونددار، نهاندانگان، خزهها و غیره میباشد. همچنین این فصل گیاهی، شش فعالیت را در بطن خود جای داده است که در ادامه پاسخ آنها قرار داده شده است.
جواب فعالیت صفحه 132 علوم نهم
جواب: پاسخهای این فعالیت نیز متفاوت است؛ بعنوان مثال، ساقه کرفس را در مقداری آب رنگی قرار داده و پس از چند ساعت با برش طولی ساقه (دمبرگ) کرفس حرکت آب رنگی را در طول ساقه مشاهده میکنیم.
جواب فعالیت صفحه 134 علوم نهم
جواب: برگ گیاهی انتخاب کرده و دو طرف برگ را کاغذ کلرید کبالت به وسیله گیره میچسبانیم؛ سپس، برگ را در پوششی پالستیکی قرار داده و پس از مدتی نقاط صورتی رنگ روی برگ و زیر برگ موجود بر روی کاغذهای کلرید کبالت را با هم مقایسه میکنیم.
جواب فعالیت صفحه 136 علوم نهم
جواب قسمت الف: مخروط نر در کاج کوچک، زردرنگ و یک ساله است؛ ولی مخروط ماده کاج بزرگتر، قهوهای رنگ و دو ساله است.
جواب قسمت ب: کاج دارای برگ سوزنی شکل ولی برگ سرخس فلس مانند است. هردو درخت همیشه سیز هستند و جز بازدانگان هستند. هر دو مخروط نر و ماده دارند. میوه کاج مخروطی و میوه سرو گرد است.
جواب فعالیت صفحه 139 علوم نهم
جواب:
جواب فعالیت صفحه 140 علوم نهم
جواب: در ابتدا میزان کربن دی اکسید با شروع فتوسنتز افزایش مییابد، سپس ظرفیت گیاه اشباع میشود و با وجود ادامه افزایش کربن دی اکسید، میزان فتوسنتز ثابت باقی میماند.
پاسخ فعالیتهای فصل چهاردهم علوم نهم از صفحه 152 تا 162
میرسیم به فصل چهاردهم از کتاب علوم پایه نهم که همگی با عنوان جانوران مهرهدار میشناسیم و شامل مباحثی مانند: گوناگونی جانوران با ستون مهره، ماهیها، دوزیستان، خزندگان، مارها، لاکپشتها، سوسمارها، کروکودیلها، پرندگان و پستانداران میباشد. همچنین این فصل عجیب، دو فعالیت را در بطن خود جای داده است که در ادامه پاسخ آنها قرار داده شده است.
جواب فعالیت صفحه 158 علوم نهم
جواب: پاسخ هر سه سوال مطرح شده در این فعالیت در متن زیر که ویژگیهای هر سه نوع پر است وجود دارد.
انواع پر: شاهپرها که در بال برای پرواز و در دم برای صعود و سقوط مورد استفاده قرار میگیرند، پرهای بلندی هستند که شکل آنها با هم متفاوت است. در دم یکنواخت ولی در بال کمی خمیده هستند. شاهپرها استحکام خیلی زیادی دارند.
پوشپرها: پوشش بدن را در سطح انجام میدهند و در محلهایی که لازم است، انحنایی ایجاد شود، با خمیدگی و چینش روی هم، آن را ایجاد میکنند؛ مثلأ روی سر، جلو بال یا جلو چینهدان که باید انحنا داشته باشد، پوشپرها آن را ایجاد میکنند.
کرک پرها: که خیلی ریز هستند و نزدیک پوست قرار دارند به صورت فشرده و در کنار هم قرار گرفتهاند و به بدن حالت عایق را میدهند. جوجهها در ابتدا تولد فقط کرک دارند و بقیه پرها بعدأ ظاهر میشوند.
پاسخ فعالیتهای فصل پانزدهم علوم نهم از صفحه 164 تا 173
بالأخره میرسیم به فصل پانزدهم و آخرین فصل از کتاب علوم پایه نهم که همگی با عنوان با هم زیستن میشناسیم و شامل مباحثی مانند: بومسازگان، همزیستی، شکار و شکارچی و غیره میباشد. همچنین این فصل پایانی، سه فعالیت را در بطن خود جای داده است که در ادامه پاسخ آنها قرار داده شده است.
جواب فعالیت صفحه 158 علوم نهم
جواب: پاسخها متفاوت هستند؛ دانش آموزان میتوانند به مواردی مانند: سدسازی، پل سازی، جاده سازی، تونل، تأسیسات صنعتی، ساختمان سازی و … اشاره کرده و اثرات آنها ر ا بر تنوع زیستی بیان کنند.
جواب فعالیت صفحه 172 علوم نهم
جواب: 1- گسترش شهرها و جادهها و تأسیسات متفاوت در دل طبیعت
2- آلوده کردن محیط که سبب تخریب زیستگاهها و انقراض گونههای جانوری و گیاهی میشود.
3- ورود گونههای مهاجم که با رشد سریع و استفاده بیشتر از منابع سبب کاهش تنوع زیستی میشوند.
4- شکارهای بیرویه و تفریحی سبب انقراض بسیاری از جانداران شده است.
5- استفاده بیش از حد گیاهان دارویی خود رو در طبیعت، سبب انقراض بسیاری از این گیاهان شده است.
جواب فعالیت صفحه 173 علوم نهم
جواب: 1- کاهش ساخت و سازها در طبیعت (جلوگیری از ساخت جاده در جنگل ابر)
2- کاهش آلودگی هوا، آبها و خاک
3- کم کردن شکار حیوانات و ممنوع اعلام نمودن شکار جانداران در خطر انقراض و انجام کارهایی که جمعیت جانداران در حال انقراض را زیاد کند.
4- جلوگیری از ورود حیوانات مهاجم به اکوسیستم ایران
5- جلوگیری از زندگی جانداران در حال انقراض و صدور آنها به خارج از کشور
6- انجام بیابان زدایی و جلوگیری از قطع بیرویه درختان و کاشت و ایجاد درختان و جنگلهای بومی
ایستگاه پایانی
دوستان و همراهان عزیز و همیشگی سایت بخون، به پایان مقاله جواب فعالیتهای علوم نهم رسیدیم. امیدوارم توانسته باشیم بهترینها را برای شما به ارمغان آوریم. اما برای اطلاع از تازهترین مقالات منتشر شده سایت بخون، حتمأ در قسمت خبرنامه سایت ثبت نام کنید و از قسمت ارسال دیدگاههای سایت، سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین در صورت تمایل و رضایت خاطر، جهت ارتقا سطح کیفیت مقالات، با رنگی کردن ستارهها، به ما امتیاز داده و موجب قوت قلب و دلگرمی ما بخونیها باشید.
سوالات متداول
- آیا در مقاله جواب فعالیتهای علوم نهم، به آزمایش کنیدها و فکر کنیدها هم پرداختهاید؟
خیر، در این مقاله فقط پاسخ فعالیتها قرار گرفته است؛ برای مطالعه آزمایش کنیدها و فکرکنیدها، به لینک قرار داده شده در متن مقاله مراجعه فرمایید. - چگونه میتوانیم جزوه این مقاله را تهیه کنیم؟
شما مخاطبین عزیز میتوانید با مراجعه به انتها مقاله، از قسمت چاپ مقاله، pdf مطلب را دانلود نمایید.
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید: