یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

رتبه لازم برای رشته رادیولوژی

سلام به همه دوست‌داران عکاسی آن هم از نوع پرتو ایکس، رشته رادیولوژی یکی از رشته‌های زیر گروه یک علوم تجربی است که معمولأ در دفترچه انتخاب رشته با عنوان کارشناسی پرتوشناسی شناخته شده است؛ پس بنابراین شخصی که کارشناس رادیولوژی است، با فردی که تخصص رادیولوژی دارد، متفاوت است. به این صورت که، متخصص رادیولوژی شخصی است که بعد از 7 سال تحصیل در پزشکی عمومی، تخصص خود را در زیرشاخه رادیولوژی ادامه داده است.

اما کارشناس رادیولوژی شخصی است که با تحصیل 4 ساله در رشته پرتوشناسی، لیسانس رادیولوژی را دریافت کرده است؛ من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی از سایت بخون در کنار شما هستم تا اگر شما هم به این رشته علاقه‌مند هستید، به کمک یکدیگر با بررسی کارنامه‌های قبولی رادیولوژی، به اطلاعاتی مفیدی از جمله رتبه لازم برای رادیولوژی، درصد لازم برای رادیولوژی، آخرین رتبه قبولی رادیولوژی و … دست یابیم. پس تا انتها مقاله، همراه من بمانید ..

خلاصه‌ای از معرفی رشته رادیولوژی

همان‌طور که در مطالب ابتدایی اشاره شده، کارشناس رادیولوژی یا به بیان بهتر کارشناس پرتوشناسی با یک متخصص رادیولوژی متفاوت است؛ متخصص رادیولوژی شخصی است که بعد از اتمام دوره 7 ساله پزشکی با شرکت در دوره تخصص، مدرک تخصص خود را در شاخه رادیولوژی کسب کرده است و بعنوان پزشک شناخته می‌شود و تشخیص بیماری یا عارضه از روی عکس گرفته شده، برعهده این فرد می‌باشد.

اما کارشناس رادیولوژی که با عنوان کارشناس پرتوشناسی نیز شناخته می‌شود، به فردی اطلاق می‌شود که دوره 4 ساله کارشناسی رشته پرتوشناسی را گذرانده و مدرک خود را دریافت کرده است که در مراکز عکس برداری افرادی که کار عکس برداری را انجام می‌دهند، این افراد هستند. رشته پرتوش ناسی تنها در دو دانشگاه دولتی روزانه و پردیس خودگران ارائه می‌شود و تاکنون دانشگاه‌ آزاد پذیرش این رشته را نداشته است.

بنابراین رشته پرتوشناسی همانند سایر رشته‌های کارشناسی از دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تشکیل شده است که در دوران کارشناسی گرایش خاصی ندارد اما در دوران کارشناسی ارشد چند رشته وجود دارد که داوطلبان می‌‌توانند انتخاب کنند؛ از گرایش‌های کارشناسی ارشد رشته پرتوشناسی پر طرفدار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فیزیک پزشکی
  • رادیوبیولوژی و حفاظت پرتوی
  • مهندسی پزشکی
  • و … 

ادامه تحصیل در مقطع دکتری برای خود رشته پرتوشناسی فعلأ در ایران موجود نیست، اما اگر در مقطع کارشناسی ارشد یکی از رشته‌های فوق را ادامه دهید، امکان ادامه تحصیل در مقطع دکتری برای شما فراهم خواهد شد. البته اگر خواهان ادامه تحصیل در رشته پرتوشناسی در مقطع دکتری باشید، می‌توانید از گزینه تحصیل در خارج از کشور استفاده کنید.

رشته پرتوشناسی نیز یکی از رشته‌هایی است همانند رشته‌های پزشکی، دندان‌پزشکی، دارو و … دارای طرح دو ساله است که افراد بعد از فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی باید دوره طرح را بگذرانند. محل کار یک کارشناس پرتوشناسی معمولأ بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز تصویر برداری و … است. برای تأسیس مرکز تصویر برداری شخصی نیز معمولأ باید یک تیم پنج نفره تشکیل دهید که حداقل یک نفر از این افراد، پزشک یا همان متخصص رادیولوژی باشد تا بتوانید پروانه کسب دریافت نمایید.

در مورد درآمد نیز افرادی که در مراکز دولتی مانند بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها و یا درمانگاه‌های تحت نظارت دولت مشغول به فعالیت باشند، درآمدی بالغ بر 1.5 تا 4 میلیون تومان خواهند داشت که البته با افزایش میزان مهارت، تجربه و سابقه کاری این میزان افزایش می‌یابد. اما افرادی که در مراکز خصوصی و یا  مراکز تأسیسی خود مشغول به فعالیت هستند، از درآمدی بین 8 تا 10 میلیون برخوردارند که این میزان نیز براساس شهر، منطقه و تعداد مراجعه‌کنندگان متغیر است.

در این قسمت از مقاله سعی بر آن شد تا گوشه‌ای خلاصه‌وار از معرفی رشته رادیولوژی را در اختیار شما عزیزان قرار گیرد؛ چنانچه هنوز اطلاعات کافی در مورد این رشته ندارید و یا در انتخاب هدف خود دچار شک و تردید هستید، پیشنهاد می‌کنم مطالعه مقاله من با عنوان معرفی کامل رشته رادیولوژی را از دست ندهید. 

مقایسه تعداد شرکت‌کنندگان در رشته تجربی در سال‌های 1399 – 1400

مقایسه شرکت‌کنندگان کنکور 1399 _ 1400

درصد لازم برای رادیولوژی

همان‌طور که در قسمت معرفی رشته رادیولوژی ذکر شد، رشته رادیولوژی یا همان رشته پرتوشناسی از رشته‌های زیر گروه یک علوم تجربی است؛ این رشته در دانشگاه سراسری روزانه و پردیس خودگردان ارائه می‌شود که از بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل در این رشته می‌توان به دانشگاه‌های شهید بهشتی تهران، علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران،  علوم پزشکی اصفهان، علوم پزشکی تبریز، علوم پزشکی کرمان، علوم پزشکی مازندران – ساری، علوم پزشکی اردبیل و … اشاره کرد.

برای قبولی در رشته رادیولوژی همچنین برای موفقیت در حیطه شغلی این رشته، داوطلب باید در درس‌های ریاضی، زیست و فیزیک از مهارت و دقت کافی برخوردار باشد؛ چرا که انجام محاسبات فیزیکی در رشته پرتو شناسی از اهمیت ویژه‌ای برخودار است، به طوری که اساتید این رشته معتقدند اغلب پذیرفته‌شدگان رشته رادیولوژی باید از بین داوطلبان گروه ریاضی _ فیزیک انتخاب شوند تا دقت محاسبات بالایی داشته باشند.

بنابراین در ادامه مطلب به بررسی حداقل و حداکثر درصد مورد نیاز در دروس عمومی و اختصاصی برای قبولی در رادیولوژی خواهیم پرداخت؛ اما توجه کنید این درصدها اعداد و ارقام نسبی و تنها میانگینی هستند که از بررسی چند صد کارنامه به دست آمده‌اند، چرا که هیچ ارگان و یا سازمانی حتی مثل سازمان سنجش نیز درصد و رتبه قبولی تک تک پذیرفته شدگان را اعلام نمی‌کند بلکه تنها مدرک موجود در دست همگان کارنامه پذیرفته شدگان است.

راستی اگر در برنامه‌ریزی با مشکلاتی مواجه هستید یک خبر خوب برای شما عزیزان دارم. در یک مقاله به شدت عالی آموزش عملی و قدم به قدم برنامه‌ریزی رشته تجربی آموزش داده شده و برای دسترسی فقط کافیست از لینک برنامه روزانه کنکور تجربی استفاده کنید.

حداقل و حداکثر درصد لازم دروس عمومی برای رادیولوژی

حداقل و حداکثر درصد لازم دروس عمومی برای رادیولوژی

در عکس فوق، میانگین حداقل و حداکثر درصدهای کسب شده توسط پذیرفته شدگان سال گذشته، قرار داده شده است. این اطلاعات از بررسی چند صد کارنامه واقعی کنکور استخراج شدند و به نزدیکترین عدد گرد شده‌اند. عددهایی که مشاهده می‌کنید، میزان حداقل و حداکثر درصد کسب شده در هر منطقه را نشان می‌دهد که در ادامه برای هر درس بررسی خواهیم نمود.

اولین درس از دفترچه عمومی کنکور سراسری  ادبیات است؛ برای رشته رادیولوژی طبق کارنامه‌هایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 24 درصد، در منطقه دو 24 درصد و در منطقه سه در حدود 13 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 57 درصد، در منطقه دو در حدود 54 درصد و در منطقه سه در حدود 44 درصد می‌باشد.

اما اگر من بپرسید، شما می‌توانید کف درصد برای قبولی رادیولوژی در درس ادبیات را 52 درصد در نظر بگیرید که برای کسب درصد 54 تنها باید به 13 سوال از مجموع 25 سوال ادبیات جواب دهید که اگر از جمع 9 تست قرابت معنایی به 6 تست درست، از 4 سوال آرایه ادبی به 2 تست درست، از 7 تست لغت و املاء به 4 تست درست، یک تست تاریخ ادبیات و چون مبحث دستور زبان اصولأ برای همه سخت تلقی می‌شود بتوانید به 1 تست درست پاسخ دهید، در واقع شما می‌توانید به راحتی درصد 54 و حتی بالاتر را نیز کسب کنید.

به سراغ دومین درس دفترچه عمومی یعنی درس  عربی می‌رویم؛ برای رشته رادیولوژی طبق کارنامه‌هایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 42 درصد، در منطقه دو 44 درصد و در منطقه سه در حدود 28 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 92 درصد، در منطقه دو در حدود 89 درصد و در منطقه سه در حدود 89 درصد می‌باشد.

اما توصیه من چیست! من توصیه می‌کنم شما میانگین را 51 درصد در نظر بگیرید؛ یعنی شما باید به 13 سوال از مجموع 25 سوال عربی درست جواب دهید. به این صورت که از مجموع 11 تست ترجمه به 8 تست درست، از مجموع 5 تست قواعد به 3 تست درست و از 4 سوال تحلیل صرفی اگر بتوانید به 2 سوال درست پاسخ دهید، در مجموع 13 سوال شما را تشکیل می‌دهد که می‌توانید به راحتی 51 درصد را کسب کنید.

درس سوم از دفترچه عمومی نیز متعلق به درس  دین و زندگی است؛ برای رشته رادیولوژی طبق کارنامه‌هایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 32 درصد، در منطقه دو 33 درصد و در منطقه سه در حدود 34 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 81 درصد، در منطقه دو در حدود 96 درصد و در منطقه سه در حدود 84 درصد می‌باشد.

با توجه به این که میانگین حدودی حداقل و حداکثر درصد در هر سه منطقه تقریبأ نزدیک بهم است، اما شما می‌توانید کف درصد قبولی رادیولوژی در دین و زندگی را 60 درصد در نظر بگیرید که برای این درصد باید به 15 سوال از مجموع 25 سوال پاسخ دهید. شما می‌توانید از مجموع 11 سوال آیات و روایات به 3 سوال پاسخ ندهید و فقط 8 تست صحیح بزنید، از مجموع 9 سوالی که از متن کتاب درسی است به 7 تست درست و از مجموع 5 تست اشعار و احادیث نیز گذر کنید.

و در نهایت، آخرین درس از دفترچه عمومی  زبان انگلیسی است، برای رشته رادیولوژی طبق کارنامه‌هایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 4 درصد، در منطقه دو 30 درصد و در منطقه سه در حدود 9 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 88 درصد، در منطقه دو در حدود 54 درصد و در منطقه سه در حدود 60 درصد می‌باشد.

با توجه به این که در سال‌های اخیر زبان انگلیسی جزو دروس سخت برای داوطلبان تلقی می‌شود، اما توصیه من به شما عزیزان این است که میانگین را 41 درصد در نظر بگیرید؛ در واقع، برای کسب درصد 41 شما باید بتوانید از مجموع سوالات به 10 سوال درست پاسخ دهید. قسمت واژگان که راحت‌ترین قسمت زبان انگلیسی است، شما باید از 8 سوال به 5 سوال پاسخ صحیح بدهید.

گرامر نیز همچنین، برای کسی که مطالعه کرده باشد سخت نخواهد بود، گیریم یک سوال سخت باشد اما به 2 سوال از جمع 4 سوال به راحتی می‌توان پاسخ داد. کلوز تست که یک مقدار سخت است، باز دو سوال گرامر دارد که می‌توانید به راحتی از 5 سوال به 3 تست درست جواب دهید، اما قسمت ریدینگ و درک مطلب که سخت‌ترین است، گذر می‌کنیم.

حداقل و حداکثر درصد لازم دروس تخصصی برای رادیولوژی

حداقل و حداکثر درصد لازم دروس تخصصی برای رادیولوژی

اما می‌رسیم به دروس دفترچه اختصاصی کنکور؛ اولین درس دفترچه تخصصی درس زمین‌شناسی است؛ اکثر داوطلبان کنکور درس زمین را جزو حذفیات می‌گذارند و به قول خودشان معتقدند در زیر گروه یک به درصد زمین شناسی نیاز نیست! به همین دلیل در عکس نیاورده‌ایم، شاید کمی درست بگویند اما، همیشه باید احتمالات را در نظر گرفت که ممکن از رشته‌های زیر گروه یک پذیرفته نشوید.

همچنین اگر بنا را بر این بگذاریم که از رشته‌های زیر گروه یک حتمأ پذیرفته خواهید شد، باز هم باید درس زمین شناسی را کامل کنار نگذارید. در بین کارنامه‌های قبولی رادیولوژی بودند افرادی که زمین را 31 درصد، 67 درصد، 9 درصد، 10 درصد و … کار کرده‌اند، اما ما مبنا را بر روی درصد 20 می‌گذاریم. مطمئن باشید هرچقدر در درس زمین از درصد 20 بالاتر کار کنید، شاید در زیر گروه کمک کننده نباشد، اما در مورد تراز کلی در مقایسه با رقیبان هم‌تراز خودتان همان قدر جلوتر خواهید افتاد.

دومین درس از دروس اختصاصی درس  ریاضی است؛ همان‌طور که مشاهده می‌کنید، برای رشته رادیولوژی طبق کارنامه‌هایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 13 درصد، در منطقه دو 4 درصد و در منطقه سه در حدود 9 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 48 درصد، در منطقه دو در حدود 29 درصد و در منطقه سه در حدود 60 درصد می‌باشد.

اما طبق بررسی‌های من کف درصد برای ریاضی را 28 درصد در نظر بگیرید؛ برای 28 درصد باید به 7 سوال درست پاسخ دهید که این سوالات را می‌توانید از مباحث آسان مثل حد، تابع، پیوستگی، احتمال و اگر کار کرده باشید، از بخش مثلثات نیز می‌توانید به یک یا دو سوال پاسخ دهید. هرچند این درصد کم لطفی است برای ریاضی، اما از شما می‌خواهیم از درصد 28 شروع کنید و خودتان را بالا بکشید، چرا که ریاضی جزو دروس مهم برای رشته رادیولوژی محسوب می‌شود.

اما می‌رسیم به سومین درس و حیاتی‌ترین درس علوم تجربی یعنی زیست شناسی؛ برای رشته رادیولوژی طبق کارنامه‌هایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 30 درصد، در منطقه دو 30 درصد و در منطقه سه در حدود 13 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 56 درصد، در منطقه دو در حدود 57 درصد و در منطقه سه در حدود 58 درصد می‌باشد.

کف درصد برای درس زیست شناسی 41 درصد است؛ برای کسب درصد 41، شما باید بتوانید به 10 سوال درست پاسخ دهید. برای کسب درصد 41 و بالاتر در زیست شناسی مطالعه مباحثی مانند: گوارش، قلب و کلیه از دهم، حواس، حرکت و تولید مثل از سال یازدهم، اطلاعات و ساختارها از سال دوازدهم کمک کننده خواهد بود. اگر دانش آموزی قوی در زیست شناسی هستید، در صورتی که مباحث گیاهی را مسلط باشید، می‌توانید درصد بالاتری نیز کسب کنید؛ چرا که اکثر کنکوری‌ها بخش گیاهی زیست را جزو حذفیات قرار می‌دهند.

درس بعدی  فیزیک است؛ برای رشته رادیولوژی حتی حیاتی‌تر و مهم‌تر از زیست شناسی است. طبق کارنامه‌هایی که بررسی شده است، برای درس فیزیک، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 2- درصد، در منطقه دو 22 درصد و در منطقه سه در حدود 8 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 56 درصد، در منطقه دو در حدود 49 درصد و در منطقه سه در حدود 38 درصد می‌باشد.

گول این درصدها را نخورید شما باید عالی‌تر کار کنید؛ برای درس فیزیک پیشنهاد من در نظر گرفتن کف درصد به میزان 35 درصد است؛ برای کسب درصد 35 شما باید بتوانید حداقل به 9 سوال پاسخ درست بدهید. برای کسب کف درصد مورد نیاز شما می‌توانید به سوالات مباحثی مانند: حرکت، فشار، مغناطیس، الکتریسیته، جاری و ساکن، گرما، دینامیک و فیزیک اتمی و هسته‌ای جواب بدهید.

و در نهایت می‌رسیم به آخرین درس از دفترچه تخصصی که متعلق به درس شیمی است؛ برای رشته رادیولوژی طبق کارنامه‌هایی که بررسی شده است، میانگین کمترین درصد به ترتیب در منطقه یک در حدود 19 درصد، در منطقه دو 9 درصد و در منطقه سه در حدود 16 درصد است. اما میانگین بیشترین درصد نیز به ترتیب در منطقه یک 53 درصد، در منطقه دو در حدود 46 درصد و در منطقه سه در حدود 58 درصد می‌باشد.

اما توصیه ما به شما در نظر گرفتن کف درصد به میزان 37 درصد است؛ برای کسب درصد 33 باید به 8 سوال درست پاسخ دهید. برای پاسخ‌گویی به این 8 سوال شما می‌توانید به 4 تست از حفظیات شیمی، 2 تست از مفهومات شیمی و 2 تست هم از مسائل حل کنید. هر چند این تعداد سوال پیشنهادی است و شما می‌توانید براساس میزان تسلط خودتان، سوالات دیگر و بیشتری نیز کار کنید.

توجه: دوستان فراموش نکنید همه موارد گفته شده تضمینی نیستند؛ بلکه تنها تجربه به دست آمده از بررسی کارنامه پیشینیان و تجربیات شخصی است که جمع آوری شده است. توصیه ما این است همیشه با توجه درصد تقریبی خودتان را بسنجید، اگر زیر درصد گفته شده هستید، خودتان را به میانگین برسانید و اگر در همین حدود هستید، برای افزایش درصد هر یک از دروس تلاش خودتان را مضاعف کنید.

رتبه لازم برای رادیولوژی

در مطالب قبلی، درصد لازم برای رادیولوژی را مورد بررسی قرار دادیم؛ اما همه شما به دنبال آگاهی از رتبه لازم برای رادیولوژی هستید تا بتوانید حدس بزنید بالأخره رادیولوژی قبول می‌شوید یا نه! همان‌طور که قبلأ نیز گفته شد، همه اعداد و ارقام گفته شده اعم از درصد لازم، رتبه لازم، آخرین رتبه قبولی و … تنها اعداد خامی هستند که به صورت میانگین در اختیار شما قرار می‌گیرند.

بنابراین، بنا به دلایل بسیاری نمی‌توان قبولی افراد در سال‌های مختلف را بر این اساس تضمین کرد؛ هیچ شخصی حق تضمین را ندارد. کنکور یک مسابقه است و برنده نهایی را تلاش هر فرد و قوانین مسابقه تعیین می‌کنند. پس هر ساله ممکن قوانین ماراتن کنکور نیز تغییر کنند؛ آدم عاقل همیشه کسی است که بیشتر از خواسته خود تلاش کند، فراموش نکنید اگر برای زیاد تلاش کنید، به میانگین حتمأ می‌رسید، اما اگر در حد میانگین درجا بزنید، زیر منفی را تجربه خواهید کرد.

اما در رابطه با رتبه قبولی رادیولوژی، باید بگوییم که بنا به منطقه داوطلب و نوع دانشگاه قبولی رتبه رادیولوژی بین 2 هزار منطقه تا 10 منطقه خواهد بود. در ادامه مطلب میانگینی حدودی از آخرین قبولی‌های دانشگاه‌های روزانه براساس منطقه و براساس سهمیه‌های 5 و 25 درصد برای شما آماده کرده‌ایم. باز هم تذکر می‌دهیم که این ارقام فقط جهت اطلاع هستند و هیچ تضمینی نیست که سال آینده با این درصد و رتبه شما حتمأ این رشته را پذیرفته خواهید شد.

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی منطقه یک 1400

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی منطقه یک 1400

در عکس فوق، آخرین رتبه قبولی رادیولوژی منطقه یک در دانشگاه‌های پر طرفدار را مشاهده می‌کنید؛ دانشگاه شهید بهشتی یکی از دانشگاه‌های بسیار قوی ایران در همه رشته‌ها محسوب می‌شود که در رتبه بندی دانشگاه‌های سراسر درنیا نیز دارای جایگاه 25 است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، رتبه قبولی رادیولوژی دانشگاه شهید بهشتی، در حدود 2500 است. اما این میزان در مقایسه با رتبه قبولی رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حدود 2300 است. 

البته همان‌طور که مشاهده می‌کنید، میزان رتبه رفته رفته برای دانشگاه‌ها براساس میزان تقاضا و کیفیت کمتر شده است؛ به طوری که رتبه قبولی رادیولوژی در دانشگاه شیراز 2800، دانشگاه اصفهان 3500، دانشگاه یزد 4700، دانشگاه جندی شاپور اهواز 5000 و دانشگاه همدان نیز 6100 بوده است. بنابراین طبیعی است که هر یک از دانشگاه‌های هم‌تراز با این دانشگاه‌ها نیز رتبه‌ای بین 2 هزار تا 6 هزار را پذیرش خواهند کرد.

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی منطقه دو 1400

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی منطقه دو 1400

و اما آخرین رتبه قبولی رادیولوژی منطقه دو را مشاهده می‌کنید؛ باز هم مثل همیشه از پرچم‌دار یعنی دانشگاه شهید بهشتی شروع می‌کنیم که رتبه قبولی رادیولوژی دانشگاه شهید بهشتی در منطقه دو در حدود 4 هزار بوده در حالی که این میزان در دانشگاه علوم پزشکی تهران در حدود 4500  بوده است. دانشگاه ایران نیز امروزه به جمع پر طرفداران پیوسته است؛ رتبه قبولی رادیولوژی دانشگاه ایران نیز در حدود 6600 است.

اما اگر خوب دقت کنید، این میزان برای دانشگاه‌های ارومیه 9400، زنجان 8900 و در دانشگاه سمنان تا حد رتبه 10 هزار نیز پذیرش داشته است. بنابراین به همین دلیل است که میانگین رتبه لازم برای رشته رادیولوژی را از  هزار تا 10 هزار در نظر گرفته‌ایم. اما شما باید خودتان را با منطقه مربوطه و دانشگاه هدفتان مقایسه کنید.

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی منطقه سه 1400

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی منطقه سه 1400

و اما می‌رسیم به منطقه سه، همان‌طور که می‌بینید، برای منطقه سه نیز رتبه قبولی رادیولوژی دانشگاه شهید بهشتی در حدود 2600 و برای دانشگاه علوم پزشکی تهران در حدود 2800 است، در حالی که در منطقه سه برخلاف منطقه دو، رتبه قبولی رادیولوژی دانشگاه ایران در حدود 3000 است. اما رتبه رادیولوژی شیراز نیز در همین حد و 3100 است.

رتبه قبولی رادیولوژی تبریز نیز 3200 و رتبه قبولی رادیولوژی همدان 3600 است که تقریبأ در یک رنج قرار دارند. اما تفاوت در دانشگاه کرمانشاه نمایان است که تا رتبه حدود 5500 نیز پذیرش داده است. بنابراین برای منطقه سه نیز هر یک از دانشگاه‌های دیگر را نیز در نظر بگیریم در حدود مابین 2 هزار تا 5 هزار خواهد بود.

توجه: بسیاری از دوستان از خود بنده در مورد رتبه رادیولوژی دانشگاه آزاد سوال داشتند که در جواب این عزیزان باید بگوییم به لیل این که رشته پرتو شناسی یا همان رادیولوژی تاکنون بجز در دانشگاه روزانه و پردیس در هیچ یک از دانشگاه‌های دیگر اعم از آزاد و … ارائه نشده است، بنابراین صحبت از رتبه لازم برای رادیولوژی دانشگاه آزاد نیز عملأ بی فایده خواهد بود.

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی سهمیه 5 درصد 1400

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی سهمیه 5 درصد 1400

اما از آن جایی که برخی از هموطنان از سهمیه‌های 5 درصدی ایثارگری در کنکور برخوردار هستند، برای این عزیزان نیز اطلاعاتی از آخرین رتبه قبولی رادیولوژی سهمیه 5 درصد را آماده کرده‌ایم؛ همان‌طور که مشاهده می‌کنید برای دانشگاه‌های مختلف با سهمیه 5 درصد رتبه قبولی رادیولوژی در حدود 2000 بوده است.

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی سهمیه 25 درصد 1400

آخرین رتبه قبولی رادیولوژی سهمیه 25 درصد 1400

و در نهایت نوبتی هم باشد نوبت رتبه آخرین قبولی رادیولوژی 25 درصد سهمیه ایثارگری است؛ برای این عزیزان نیز در کمال ناباوری رتبه قبولی رادیولوژی از رتبه 1900 تا رتبه 6700 است که البته باز هم نباید به این اعداد اکتفا کرد و برای محکم کاری شما همان رتبه 200 یا 2500 را در نظر بگیرید. فراموش نکنید از زیادی داشته ضرر نمی‌آید.

نمونه کارنامه قبولی رادیولوژی منطقه یک 1400

نمونه کارنامه قبولی رادیولوژی منطقه یک 1400

اما بحث شیرین نمونه کارنامه قبولی، در عکس فوق نمونه کارنامه آخرین رتبه قبولی رادیولوژی کاشان را مشاهده می‌کنید؛ این دوست عزیز بومی کاشان نبوده اما با رتبه 4800 توانسته رادیولوژی کاشان را پذیرفته شود. اگر به درصدهای این فرد دقت کنید، در درس دین و زندگی و عربی و زبان انگلیسی خیلی فوق العاده کار کرده اما در دروس تخصصی به درصدهای میانگین بسنده کرده است.

درصد ریاضی و فیزیک این دوست عزیز یک مقدار کم لطفی است، هر چند به لطف دروس عمومی توانسته پذیرش بگیرد اما طبق صحبت‌هایی که در رابطه با اهمیت این دو درس داشتیم، اگر دوست عزیزمان در این دو درس پایه ضعیف داشته باشد، بعدأ در دانشگاه و محیط کار به مشکل خواهد خورد. بنابراین توصیه می‌کنیم از همین ابتدا پایه خود را قوی کنید.

نمونه کارنامه قبولی رادیولوژی منطقه دو 1400

نمونه کارنامه قبولی رادیولوژی منطقه دو 1400

در این عکس نیز کارنامه قبولی رادیولوژی دانشگاه تهران را مشاهده می‌کنید که این داوطلب نیز بومی تهران نبوده اما در منطقه دو با رتبه حدود 5600 توانسته قبولی دانشگاه تهران را بگیرد. این داوطلب نیز در دروس عمومی در حد عالی کار کرده اما در مورد دروس تخصصی مخصوصأ فیزیک و ریاضی کم لطفی داشته است.

اما نقطه قوت این داوطلب نسبت به داوطلب قبلی شاید بتوان گفت که درصد 10 درس زمین شناسی است؛ اما اگر توجه کرده باشید اکثر بچه‌هایی که رشته‌ رادیولوژی پذیرفته شده‌اند به واسطه درصد دروس عمومی آن‌ها بوده است. بنابراین از دروس عمومی غافل نشوید که رقابت سخت تنگ است.

نمونه کارنامه قبولی رادیولوژی منطقه سه 1400

نمونه کارنامه قبولی رادیولوژی منطقه سه 1400

و در نهایت آخرین نمونه کارنامه که متعلق به قبولی رادیولوژی دانشگاه جندی شاپور اهواز است؛ این داوطلب عزیز نیز با رتبه 5900 رادیولوژی را از آن خود کرده است. اما در مورد درصدهای او ببینید، تقریبأ همه و حتی دروس عمومی نیز در حد میانگین هستند. بجز درس ریاضی که واقعأ این داوطلب نفرت از ریاضی را به اوج رسانده است.

دوستان پس همان‌طور که دیدیم قبولی در این رشته سخت نیست، یک مقدار تلاش و یک مقدار کار بلدی می‌خواهد. مثل همیشه توصیه می‌کنم روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و به حد عالی برسانید و نقاط ضعف خودتان را نیز تا حد میانگین بالا بیاورید. فراموش نکنید برای هر داوطلب، نقطه ضعف هرکس نقطه قوت رقیب مقابل است.

سخن پایانی

دوستان و همراهان عزیز، به پایان مقاله رتبه لازم برای رشته رادیولوژی رسیدیم. فراموش نکنید این رشته در دفترچه انتخاب رشته با عنوان پرتو شناسی ذکر شده است و با پرتو درمانی اشتباه نگیرید. امیدوارم به کمک موارد گفته شده به یک ثبات در اهداف و برنامه ریزی خود برسید و بتوانید بهترین‌ها را برای آینده خودتان رقم بزنید.

فراموش نکنید من مشاور تحصیلی هستم و به صورت کاملأ رایگان پاسخ‌گو سوالات شما عزیزان در هر روزی از هفته و هر ساعتی از شبانه روز خواهم بود. بنابراین، سوالات خودتان را برای ما کامنت کنید، نظرات، پیشنهادات و انتقادات خودتان را با ما در میان بگذارید و لینک مطلب را با هر شخصی که نیاز به آن دارد، به اشتراک بگذارید. فراموش نکنید خدمات من و همکارانم در سایت بخون همیشه رایگان بوده و رایگان خواهد ماند. موفق باشید … راستی توصیه می‌کنم به هیچ وجه مقاله اصول انتخاب رشته کنکور را از دست ندهید. 

سوالات متداول 

  1. ️ برای قبولی در رشته رادیولوژی حداقل چه رتبه‌ای لازم است؟
    با توجه به این که بنا به منطقه تحصیل هر فرد و دانشگاه مورد هدف رتبه متفاوت است، پیشنهاد می‌شود برای اطلاع از میزان رتبه قبولی به کارنامه‌های موجود در متن مقاله مراجعه نمایید.
  2. ️ اطلاع از کارنامه و حداقل درصد لازم برای متقاضیان رشته تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی)  چه تاثیری در روند قبولی دارد؟
     اطلاع از کارنامه و حداقل درصد مندرج در این مقاله سبب می‌شود داوطلبان به صورت واقع بینانه نسبت به برنامه ریزی کنکور تجربی اقدام نمایند. بنابراین برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید.
  3. رتبه لازم برای قبولی در رادیولوژی دانشگاه آزاد چقدر است؟
    از آن جایی تاکنون رشته رادیولوژی در دانشگاه‌های آزاد اسلامی ارائه نشده است، اطلاعی از رتبه در دسترس نیست؛ اما برای اطلاع از رتبه قبولی رادیولوژی روزانه و پردیس به متن مقاله مراجعه نمایید.

درضمن اگر شما هم کسب و کار مرتبط با زمینه آموزش و کنکور دارید، سایت بخون یک مرجع مناسب برای پذیرش تبلیغات شماست؛ برای اطلاع کامل از طرح‌های موجود کافیست روی لینک تبلیغات انتخاب رشته کنکور سراسری کلیک کنید.

3.6/5 - (9 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
5 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا