سلام به همه عاشقان و سینه چاکان رشته پزشکی، در این که رشته پزشکی پر طرفدارترین رشته دانشگاهی در بین همه داوطلبان کنکور علوم تجربی است، شکی نیست؛ بنابراین، انتظار میرود همگی به دنبال اطلاع از درصد و رتبه لازم برای قبولی رشته پزشکی باشید.
من شیدا کبیرعبادی هستم مشاور تحصیلی و امروز در سایت بخون، به سراغ بررسی کارنامههای قبولی پزشکی خواهم رفت تا با بررسی این کارنامهها، یک سری اطلاعات مفید و کاربردی از جمله: حداقل و حداکثر رتبه لازم برای قبولی پزشکی، حداقل درصد دروس برای قبولی پزشکی، بررسی کارنامههای مناطق سهگانه و ایثارگری و … را در اختیار شما عزیزان قرار دهم! پس، تا انتها این مقاله، همراه من بمانید ..
خلاصهای از معرفی رشته پزشکی
در دانشگاه، رشته پزشکی به چهار دوره مجزا تقسیم میشود که عبارتند از:
- دوره علوم پایه
- دوره فیزیوپاتولوژی
- دوره کارآموزی بالینی
- دوره کارورزی بالینی
دوره اول که دوره علوم پایه است، بسته به دانشگاه مورد تحصیل، چهار یا پنج ترم طول دوره تحصیل است که به طور کلی، دو سال را برای علوم پایه اختصاص میدهند. دوره علوم پایه همانطور که از نام آن مشخص است، مباحث پایه و تئوری پزشکی آموخته میشود، هر چند مباحث عملی نیز وجود دارد، اما ماهیت دوره علوم پایه بر پایه مباحث تئوری است. در نهایت بعد از گذراندن دوره دو ساله، باید در آزمون علوم پایه شرکت کنید و بعد از کسب نمره قبولی، به دوره بعدی ورود خواهید کرد.
دوره دوم، مرحله فیزیوپاتولوژی است؛ این دوره نیز بنا به دانشگاه بین دو تا سه ترم تحصیلی است که حد فاصل دروس تئوری و عملی است؛ در واقع، در این دوره هم زمان که دروس تئوری مطالعه میشود، دوره عملی با ورود به بیمارستان نیز آغاز میشود و ارتباط با بیمار و نحوه تشخیص بیماری و غیره به صورت یادگیری تئوری انجام میشود. این دوره نیز آزمون خاص خود را دارد که با کسب نمره قبولی، دوره بعدی آغاز میشود.
دوره سوم که از اسم آن مشخص است، دوره کارآموزی است؛ باز هم بنا به دانشگاه بین سه تا چهار ترم تحصیلی است. در این دوره نیز دانشجویان به صورت عملی در بخشهای مختلف بیمارستان مانند بخش قلب، بخش زنان و زایمان، بخش داخلی و … به صورت عملی و به صورت چشمی از اساتید و پزشکان دیگر کار یاد خواهند گرفت و شرح حال گیری از بیماران برعهده کارآموز خواهد بود. این مرحله نیز آزمون مخصوص به خود را دارد که در صورت کسب نمره قبولی، به مرحله آخر ورود میکنند.
دوره آخر دوره انترنی یا کارورزی است؛ در این دوره دانشجویان مانند بقیه کادر درمان شیفتهای شب خواهند داشت و جزوی از کادر درمان محسوب میشوند، شرح حال بیماران برعهده کارورزان است و دستورات پزشکان توسط کارورزان پیگیری و اجرا میشود که بعد از گذراندن آزمون این دوره، دانشجو بعد از دریافت مدرک و مهر خود بعنوان پزشک عمومی شناخته میشود.
بعد از دریافت مدرک پزشکی عمومی، دانشجویان چه دختران و چه پسران باید مرحله طرح اجباری بگذرانند که به مدت دو سال است و معمولأ در مناطق محروم سپری میشود. بعد از سپری شدن دو ساله طرح، فرد میتواند در آزمون تخصص شرکت کند و بنا به تخصص قبولی به مدت 3 إلی 5 سال دیگر نیز باید درس بخواند تا تخصص مثلأ قلب و عروق خود را دریافت کند. بعد از دریافت تخصص نیز باید به مدت دو سال طرح گذرانده شود.
و در نهایت بعد از مقطع تخصص اگر کسی خواهان باشد، دوره فوق تخصص وجود دارد که بنا به تخصص هر شخص، دوره فوق تخصص نیز بین سه یا چهر ماه تا یک یا دو سال خواهد بود که خود بعد از اتمام این دوره، دوره طرح نیز باید همچنان گذرانده شود.
در مورد درآمد نیز در دوران دانشجویی پزشکی عمومی فقط در دوره کارورزی که شیفتهای شب آغاز میشود، دانشجویان مبلغی در حدود 700 یا 800 تومان ماهیانه دریافت میکنند؛ در دوره تخصص نیز مبلغ 1.5 میلیون تومان پرداخت میشود و در دوره فوق تخصص نیز مبلغ 3 إلی 4 میلیون ماهیانه دریافت میکنند که بعد از اتمام درس، بسته به محل کار هر پزشک درآمد نیز متفاوت خواهد بود.
پس به طور کلی، یک دانشجو پزشکی عمومی باید به مدت 13 سال درس بخواند تا پزشک شود که تحمل سختی این راه دراز و پر پیچ و خم فقط علاقه و پشتکار لازم دارد در غیر این صورت، بودند افرادی که در نیمه راه پشیمان شده و انصراف دادند؛ پس انتخاب هدف بسیار مهم است! بنابراین دوستان عزیز برای اطلاع از ریز و درشت رشته پزشکی به صورت مفصلتر، پیشنهاد میکنم مقاله من با عنوان معرفی کامل رشته پزشکی را به صورت دقیق مطالعه کنید، سپس برای خودتان هدف تعیین کنید.
راستی اگر به دنبال مشاهده کارنامههای واقعی قبولی رشته پزشکی هستید، توصیه میکنم مقالات زیر که کارنامه قبولی پزشکی از سال 98 تا کنون را دارد را مشاهده کنید:
- کارنامه قبولی پزشکی منطقه 1
- کارنامه قبولی پزشکی منطقه 2
- کارنامه قبولی پزشکی منطقه 3
- چگونه فرهنگیان قبول شویم؟
درصدهای لازم برای قبولی پزشکی
بحث کسب درصد لازم برای قبولی در رشتههای تاپ مثل پزشکی از سوالات پر تکرار همه کنکوریهایی است که سخت در رقابت برای فتح قله پزشکی هستند و از طرف دیگر دانش آموزانی هم هستند که در صدد اطلاع از درصدهایی هستند تا با اطلاع از درصدهای لازم پزشکی، بدانند درصد درسهای کنکور تجربی برای پزشکی چقدر باید باشد تا یا خود را به آن درصدها برسانند و یا اگر در حد همین درصدها هستند، به همین درصدها بسنده کنند.
اما دوستان توجه کنید، براساس هزاران دلیل نمیتوان گفت که حتمأ اگر درصدی مشابه درصدهای سال گذشته کسب کنید، حتمأ در رشته پزشکی پذیرفته خواهید شد! دلایلی مانند نوع دانشگاه، شهر داوطلب، عملکرد سایر داوطبان، میزان ظرفیت دانشگاه مقصد، قوانین جدید سازمان سنجش و … باعث میشود تا ما فقط صرفأ جهت اطلاع به میانگین درصدهای کسب شده سالهای پیشین داوطلبان نگاهی بیندازیم، طبیعی است هر چقدر درصد شما بیشتر باشد، شانس قبولی نیز بیشتر خواهد شد.
میانگین درصدهای رتبههای زیر هزار کنکور تجربی 1400
آيا میدانيد كه در آزمون سراسری سال ١٤٠٠ تعداد داوطلبانی كه به همه سؤالات درس ادبيات پاسخ غلط دادهاند، سه برابر تعداد داوطلباني بوده است كه به همه سوالات زيست شناسی پاسخ منفی دادهاند! اين امر درباره ساير دروس عمومی نيز با اندكی تفاوت، صادق است و تعداد داوطلبانی كه در دروس عمومی، به تمامی يا قريب به اتفاق سوالات پاسخ صحيح ندادهاند، بيشتر از داوطلبانی هستند كه در دروس اختصاصی چنين وضعيتی را داشتهاند.
دليل اين امر چه میتواند باشد؟ واقعيت اين است كه تعدادی از داوطلبان، تصور میكنند كه بدون دانش لازم و با تكيه بر اطلاعات عمومی يا به ياری شانس و اقبال، میتوانند به سوالات عمومی پاسخ دهند؛ اما چنين تصوری را نسبت به دروس تخصصی ندارند. تعدادی از داوطلبان نیز هستند كه به چند سوال هر درس عمومی نيز پاسخ صحيح دادهاند، اما چون به سوالاتی كه در آنها كاملأ مسلط نبودهاند به صورت شانسی پاسخ دادهاند، نمره منفی كسب كردهاند.
به عبارت ديگر، تعداد قابل توجه پاسخهای غلط آنها موجب شده است كه تأثير پاسخهای صحيح آنها نيز از بين برود. در واقع، میخواهيم بگوييم كه آزمون سراسری، محل آزمون و خطا نيست و نبايد به سوالات آن به طور سرسری پاسخ دهید.

اولین درس از دفترچه عمومی شامل سوالات ادبیات است که تعداد 25 سوال را در بطن خود جای داده است؛ با مقایسهای که در تصویر فوق مشاهده میکنید باید چنین تحلیل کنیم که به طور میانگین در دو سال اخیر، داوطلبانی که ضعیف عمل کردهاند، به طور میانگین 16 درصد، داوطلبانی که به طور متوسط عمل کردهاند، به طور میانگین 57 درصد و داوطلبانی که به صورت فوق العاده کار کرده بودند، به طور میانگین 89 درصد در درس ادبیات کسب کردهاند.
اما براساس تجربه، میخواهم به شما بگویم که حد متوسط ادبیات برای قبولی در پزشکی را 64 درصد در نظر بگیرید؛ به این صورت که اگر درصد شما زیر این درصد است، حداقل به صورت فیکس باید 64 باشید و اگر درصد فعلی شما در همین حدود است، پس، هر چقدر درصد شما از 64 به بالاتر باشد، شانس افزایش تراز شما بیشتر خواهد شد.
برای کسب درصد 64 شما باید به 16 سوال از 25 سوال ادبیات بتوانید پاسخ دهید. اگر از جمع 9 تست قرابت معنایی به 7 تست درست، از 4 سوال آرایه ادبی به 2 تست درست، از 7 تست لغت و املاء به 5 تست درست، یک تست تاریخ ادبیات و چون مبحث دستور زبان اصولأ برای همه سخت تلقی میشود بتوانید به 1 تست درست پاسخ دهید، در واقع شما میتوانید به راحتی درصد 64 و حتی بالاتر را نیز کسب کنید.

درس بعدی درس شیرین دین و زندگی است؛ در این درس نیز داوطلبانی که ضعیف عمل کردهاند، به طور میانگین در دو سال اخیر درصد 17 را کسب کردهاند که البته در سال 1400 یک مقدار بیمهری دیده میشود، داوطلبانی که به طور متوسط عمل کردهاند، به طور میانگین 84 درصد و داوطلبانی که خدای دین و زندگی بودهاند، درصد 100 را کسب کردهاند.
اما من توصیه میکنم همانند درس ادبیات در این درس نیز میانگین را 72 درصد در نظر بگیرید؛ به این صورت که اگر زیر 72 درصد هستید، به 72 برسانید و اگر در همین حدود هستید، هرچه درصد شما بالای 72 باشد، میزان افزایش تراز و پیشی گرفتن از بقیه دوستان بیشتر خواهد بود.
برای کسب درصد 72 باید به 18 سوال از مجموع 25 سوال دین و زندگی پاسخ دهید؛ شما میتوانید از مجموع 11 سوال آیات و روایات به 3 سوال پاسخ ندهید و فقط 8 تست صحیح بزنید، از مجموع 9 سوالی که از متن کتاب درسی است به 7 تست درست و از مجموع 5 تست اشعار و احادیث نیز اگر به 3 تست درست پاسخ دهید، به راحتی درصد 72 و حتی بالاتر را میتوانید کسب کنید.

اما درس دوم در دفترچه عمومی که به غول عمومی معروف است، تعلق میگیرد به جناب عربی اما با توجه به عکس فوق مشاهده میکنیم که تا این حدها هم غول نبوده و حتی داوطلبانی که ضعیف عمل کردهاند، درصد 19، داوطلبانی که در حد متوسط کار کردهاند، درصد 84 و داوطلبان گردن کلفت در درس عربی نیز درصد 100 را کسب کردهاند.
اما توصیه من چیست! من توصیه میکنم شما میانگین را 60 درصد در نظر بگیرید؛ یعنی شما باید به 15 سوال از مجموع 25 سوال عربی درست جواب دهید. به این صورت که از مجموع 11 تست ترجمه به 8 تست درست، از مجموع 5 تست قواعد به 3 تست درست و از 4 سوال تحلیل صرفی اگر بتوانید از 4 سوال به 2 سوال درست پاسخ دهید، از درک مطلب هم 2 تست درست در مجموع 15 سوال شما را تشکیل میدهد که میتوانید به راحتی 60 درصد را کسب کنید.

اما آخرین درس از دفترچه عمومی زبان انگلیسی است؛ با توجه به درصدهای ذکر شده در عکس فوق متوجه میشویم که داوطلبان کم لطفی زیادی در این درس داشتهاند و در دو سال متوالی، کمترین درصد کسب شده صفر بوده است، در میان داوطلبان متوسط اما اوضاع متفاوت است و میانگین دو سال درس زبان انگلیسی 76 درصد و در طی دو سال نیز بودهاند کسانی که درصد 100 را کسب کردهاند.
با توجه به این که در سالها اخیر زبان انگلیسی جزو دروس سخت برای داوطلبان تلقی میشود، اما توصیه من به شما عزیزان این است که میانگین را 52 درصد در نظر بگیرید؛ در واقع، برای کسب درصد 52 شما باید بتوانید از مجموع سوالات به 13 سوال درست پاسخ دهید. قسمت واژگان که راحتترین قسمت زبان انگلیسی است، شما باید از 8 سوال به 6 سوال پاسخ صحیح بدهید، گرامر نیز همچنین، برای کسی که مطالعه کرده باشد سخت نخواهد بود، گیریم یک سوال سخت باشد اما به 3 سوال از جمع 4 سوال به راحتی میتوان پاسخ داد.
کلوز تست که یک مقدار سخت است، باز دو سوال گرامر دارد که میتوانید به راحتی از 5 سوال به 3 تست درست جواب دهید، اما قسمت ریدینگ و درک مطلب که سختترین است، اگر فقط به 2 سوال از جمع 8 سوال پاسخ درست بدهید، 52 درصد شما به راحتی به دست آمده است. هر چند مطمئنأ از این مقدار بیشتر نیز میتوانید کسب کنید.

ما برای پزشکی به درصد زمین شناسی نیاز نداریم؛ بنابراین در این قسمت از زمین شناسی صحبت نخواهیم کرد. اما به یاد داشته باشید که اگر انتخاب شما صد در صد پزشکی نیست و ممکن است بعد از اعلام نتایج شما به هر دلیلی پزشکی قبول نشدید و خواستید انتخاب رشته دیگری داشته باشید، درس زمین شناسی اهمیت پیدا خواهد کرد و باید حداقل 20 درصد را کسب کنید.
اما به سراغ درس ریاضی میرویم، ریاضی نیز از آن دسته دروسی است که معمولأ بچهها با زحمت مطالعه میکنند؛ اما به طور میانگین در دو سال اخیر داوطلبان ضعیف 11 درصد، داوطلبان متوسط 55 درصد و داوطلبان قوی به طور میانگین موفق به کسب درصد 95 بودهاند. از آن جایی که دروس عمومی رتبه ساز و دروس تخصصی سرنوشتساز هستند، بنابراین پیشنهاد میشود برای کسب رتبه لازم قبولی پزشکی درصد ریاضی خود را بین 50 تا 55 نگه دارید اگر نمیتوانید پیشرفت کنید و تنها به 13 سوال درست پاسخ دهید وگرنه هر چقدر درصد بالاتر، شانس قبولی بیشتر خواهد بود.

همه دانش آموزان و داوطلبان رشته تجربی این را میدانند که درس زیست شناسی نقطه قوت و حیاتیترین درس این رشته است؛ بنابراین، هر ساله بسیاری از داوطلبان با باور غلط همه انرژی خود را صرف رقابت با افرادی که در زیست قوی هستند، میکنند. غافل از این که آدم باهوش و تیز کسی است که خود را در نقطه ضعف دیگران قوی کند به جای این که به رقابت با نقطه قوت فرد قوی بپردازد.
شاید بپرسید یعنی چه! یعنی به زیست اهمیت ندهیم! نه .. به همه دروس باید اهمیت داد؛ اما شما اگر دانش آموز یا داوطلبی هستید که در درس زیست شناسی پایه ضعیفی دارید یا نه اصلأ هر چقدر تلاش میکنید از یک مقدار ثابت بیشتر نمیتوانید پیشرفت کنید، نباید همه انرژی خود را صرف یک درس کنید و هیچ نتیجهای نگیرید! فراموش نکنید، در سال 1400 بودند داوطلبانی که با درصد 21 یا 47 زیست پزشکی پذیرفته شدهاند. اما نکته اصلی این است که این داوطلبان در دروس دیگر قوی بودند؛ بعنوان مثال شیمی را 80 به بالا زده بودند، ریاضی را 94 زده بودند و یا در دروس عمومی اکثرأ بالا 75 بودند.
پس با توجه به مقایسه فوق، داوطلبان ضعیف به طور میانگین 8 درصد، داوطلبان متوسط به طور میانگین 73 درصد و دانش آموزان و داوطلبان قوی نیز 94 درصد کسب کرده بودند؛ با توجه به صحبتهایی که شد، شما اگر درصد کمی دارید، باید به میانگین 70 برسانید و اگر نمیتوانید بیشتر از این پیشرفت کنید، ایرادی نیست بلکه باید روی دروسی که قویتر هستید، سرمایه گذاری کنید و به 18 سوال زیست درست پاسخ دهید، کفایت میکند.

اما میرسیم به درس فیزیک که با معادلههای فراوان اکثر بچهها در تنبلانهترین حالت ممکن به مطالعه فیزیک میپردازند و اکثرأ رغبتی به جوابگویی به سوالات ندارند؛ اما با این حال جدول فوق به ما نشان میدهد که در تنبلترین حالت ممکن به طور میانگین در دو سال اخیر درصد 20، در حالت متوسط به طور میانگین درصد 67 و در قدرترین حالت ممکن نیز درصد 100 را از آن خود کردهاند. بنابراین این افراد دقیقأ کسانی هستند از نقطه ضعف افراد در فیزیک به نفع خودشان استفاده کردهاند و حداقل به 16 سوال درست پاسخ دادهاند.

و در نهایت جناب سلطان فرمولها، جداول، مسائل و حفظیات کلأ به درد نخور در زندگی، شیمی بزرگ! داوطلبانی که عملکرد ضعیف داشتند، میانگین درصد دو سال اخیر 24 بوده، دانش آموزانی که در حد توان و متوسط کار کردند، میانگین درصد 63 و در غلدرترین حالت ممکن درصد 96.5 را کسب کردهاند. پس دوستانی که از مسائل فراری هستید، حفظیات دوست ندارید و یا مفاهیم برای شما قابل درک نیست، حواستان به رقیبان باشد که باید حداقل به 15 سوال درست جواب دهید تا از میانگین عقب نمانید.
نکته: دوستان فراموش نکنید همه موارد گفته شده تضمینی نیستند؛ بلکه تنها تجربه به دست آمده از بررسی کارنامه پیشینیان و تجربیات شخصی است که جمع آوری شده است و هر کس بنا به وضعیت خود در هر درس باید تغییراتی را در برنامه مطالعاتی خود انجام دهد و بر روی نقاط قوت خود سرمایه گذاری کند.
مقایسه تعداد شرکتکنندگان در رشته تجربی در سالهای 1399 – 1400

با توجه به نمودار فوق که مقایسه تعداد شرکت کنندگان در گروههای پنجگانه است، نشان میدهد که میزان شرکت کنندگان در گروه علوم تجربی در سال 1400 به نسبت به سال 1399 کاهشی بوده است؛ اما امسال طبق گزارش سازمان سنجش، میزان ثبت نام کنندگان در رشته تجربی باز رکورد داشته است اما باز هم نمیتوان گفت که دقیقأ همه افراد ثبت نام کننده در کنکور شرکت کنند و یا به مرحله انتخاب رشته برسند.
از طرفی در آخرین ماههای سال 1400 طبق قانون جدیدی از سوی سازمان سنجش صداهایی به گوش رسید که ظرفیت پذیرش در رشته پزشکی از سال 1401 به مدت 5 سال هر سال به میزان 20 درصد افزایش خواهد یافت. اما این قانون گرچه در ظاهر بسیار عالی به نظر میرسد اما، با شرایط خاصی به همراه است که چندان تفاوتی در رقابت میان داوطلبان ایجاد نمیکند و داوطلبان برای کسب صندلی پزشکی هر یک از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور باید طبق گذشته و حتی شدیدتر از سالهای پیشین به تلاش و رقابت بپردازند. برای اطلاع از کم و کیف قانون جدید پیشنهاد میکنم حتمأ مقاله من با عنوان افزایش ظرفیت پزشکی برای کنکور 1401 را مطالعه کنید.
مقایسه ظرفیت رشته پزشکی در سالهای 1399 – 1400

رتبه لازم برای قبولی پزشکی
بحث رتبه لازم برای پزشکی از سوالات پر تکرار اما متأسفانه بیجواب بسیاری از داوطلبان و کنکوریها است؛ عملأ برای هر فردی که خواهان شرکت در کنکور سراسری آن هم از نوع پزشکی است، سوال در رابطه با این که برای پزشکی چه رتبهای لازم است، طبیعی است؛ چرا که هر فرد عاقلی میداند که باید از تجربیات دیگران و گذشتگان برای آینده خود پله ترقی و موفقیت بسازد.
اما واقعیت این است که عدد مشخصی در دست نیست تا بتوان گفت که شخص با کسب فلان رتبه حتمأ در رشته پزشکی پذیرفته خواهد شد. از نوع دانشگاه، ظرفیت دانشگاه و .. گرفته تا میزان عملکرد داوطلبان، نوع سوالات، سیاست سازمان سنجش و .. میتواند در بحث رتبه و میزان پذیرش نه تنها در رشته پزشکی بلکه در همه رشتهها دخیل باشد.
اگر به یاد داشته باشید، در بحث درصد لازم برای پزشکی، ما درصد رتبههای زیر هزار را در هر درس مورد بررسی قرار دادیم؛ اما یک سوال، آیا تمام افرادی که رتبه زیر هزار کسب کردهاند، دانشجو پزشکی هستند! یا برعکس، آیا همه دانشجویان پزشکی رتبه زیر هزار کسب کرده بودند! نه، قطعأ نه .. یعنی غیر ممکن است. پس شاید بپرسید بالأخره تا چه رتبهای میتوان پزشکی قبول شد!
با توجه به این که ما فقط صرفأ برای کسب اطلاع از میانگین درصدهای کسب شده توسط رتبههای زیر هزار تنها به بررسی درصد این افراد پرداختیم، بنابراین برای آگاهی از میانگین و حد متوسط رتبه لازم پزشکی باید به خدمت شما عرض کنم که در بین کارنامههای قبولین رشته پزشکی، بودند از رتبههای تک رقمی، دو رقمی، زیر هزار تا رتبه دو هزار ششصد! یعنی رتبه پایینتر را شاهد بودیم اما من خودم به شخصه در بین کارنامههای مناطق سهگانه سراسری، آزاد و سهمیه ایثارگری رتبهای بالاتر از 2600 را مشاهده نکردهام.
اما باز هم بنا به تجربه و این مسئله که اگر ما موضوعی را ساده بگیریم معمولأ شورش را درمیآوریم، اگر بخواهیم حداقل و حداکثر رتبه لازم قبولی پزشکی را بیان کنیم، بهتر است بگوییم، شما برای قبولی پزشکی به رتبهای در حدود زیر هزار تا نهایت تا رتبه هزار و پانصد فکر کنید تا دست از تلاش کردن برندارید و به قول خودمان اوضاع را کشمشی نکنید.
مطالب مربوط به دسته رتبه و کارنامه قبولی تجربی
آخرین رتبه قبولی پزشکی
میرسیم به بخش دل انگیز مقاله که مطمئن هستم همه شما نیز گل از گلتان شکفته است؛ معمولأ بچهها و داوطلبان کنکوری همیشه به دنبال آخرین رتبههای قبولی میگردند تا با نهایت تمام زور خود را بزنند بلکه، با رتبه سی هزار بتوانند خود را در رشته پزشکی جای دهند! اما نه، اینجا است که شاعر بزرگ میفرماید: بابا جان شتر در خواب بیند پنبه دانه، گهی لپ لپ خورد، گه دانه دانه ..
عزیزان، دانش آموزان و کنکوری جانهای من، بحثی به نام آخرین رتبه قبولی هیچ وقت از سمت سازمان سنجش منتشر نمیشود؛ بلکه همه مواردی که در همه جا نوشته و منتشر میشوند، براساس نمونه کارنامهها هستند. بنابراین هیچ کس حتی مشاورین با سابقه هم نمیدانند که دقیقأ هر ساله تا چه رتبهای در دانشگاهها پذیرش پزشکی داشتهاند.
بنابراین، خواهشأ گول نخورید و وقت خود را هدر ندهید. مهمترین اصل اطلاع از میانگین درصد و رتبه قبولی است که در مطالب فوق مفصل صحبت کردهایم. اما از آن جایی که میدانم شما همگی هفت ماهه هستید و صبور نیستید و استرس بلای جان شماست، در ادامه به بررسی 4 مورد از کارنامه قبولین پزشکی خواهم پرداخت.
نمونه کارنامه قبولی پزشکی منطقه یک 1400

اگر خوب به این کارنامه دقت کنید، با توجه به مواردی که در بحث درصد صحبت کردیم، این داوطلب درصدهای یا زیر میانگین یا بالای میانگین را کسب کرده است؛ بنابراین همین یک مقدار بالا و یا پایینی منجر به ایجاد بالانس در رتبه شده و داوطلب توانسته به راحتی و خوشی به مقصود خود یعنی رشته پزشکی دست یابد.
نمونه کارنامه قبولی پزشکی منطقه دو 1400

اما این کارنامه را به دقت ببینید، متعلق به فردی است که از منطقه دو و به قول معروف از دل شلوغترین و پر رقابتترین منطقه موجود در کنکور سراسری موفق به کسب رتبه 900 منطقه شده است. این داوطلب در اکثر دروس درصد لازم را به طور میانگین کسب کرده است و اگر دقت کرده باشید، نقطه قوت این داوطلب این است که میدانسته بر روی چه دروسی کاملأ مسلط است و با سرمایهگذاری بر روی آن دروس توانسته عالی کار کند اما در درس ریاضی ضعیف بوده و در کمترین درصد قناعت کرده است.
نمونه کارنامه قبولی پزشکی منطقه سه 1400

اما میرسیم به منطقه سه و این کارنامه پر قدرت، با دقت ببینید این داوطلب در همه دروس عالی کار کرده و بنابراین انتظار درصد 81 برای زیست یا 90 برای عربی نیز خیلی دور از انتطار نبود! پس صحبتی که داشتیم در مطالب قبلی در رابطه با این که همه انرژی را روی زیست صرف کنیم یا نه، میبینیم به عینه که خیر، این داوطلب اوضاع خوبی در سایر دروس داشته بالطبع در زیست شناسی نیز توانسته عالی کار کند پس نوش جانش این قبولی!
نمونه کارنامه قبولی پزشکی با سهمیه 5 درصد 1400

بالأخره کارنامه قبولی با درصد ایثارگری، از آن جایی که میزان داوطلبان با سهمیه ایثارگری 5 درصد بیشتر از داوطلبان 25 درصدی است، پس به بررسی این کارنامه کفایت میکنیم. قابل توجه تمامی افراد و داوطلبانی که برای شانه خالی کردن از مطالعه و تلاش به قبولین پزشکی چشم نازک میکنید و قبولی آنها را به کمک سهمیه تلقی میکنید، بدانید و آگاه باشید که سهمیه هر چقدر هم تأثیرگذار باشد، صرفأ بر روی رتبه تأثیر میگذارد نه بر روی درصدهای داوطلب!
شما اگر به درصدهای این داوطلب در دروس مختلف توجه کنید، مشاهده میکنید که بغیر از درس ریاضی در سایر دروس به صورت عالی و بالاتر از میانگین گفته شده عمل کرده است؛ پس بنابراین، هدف بزرگی مانند رشته پزشکی نیازمند تلاش و پشتکار حتی برای افراد دارای سهمیه میباشد. قابل کتمان نیست که برخی از افراد با بند بازی و پارتی بازی و پول خرج کردن چه کارهایی که انجام نمیدهند، اما برای ما مردم عادی که زورمان به جایی و کسی نمیرسد باید خودمان تلاش کنیم تا نان بازوی خودمان را بخوریم.
آخرین رتبه قبولی پزشکی در مناطق، سهمیه ایثارگری، آزاد و پردیس
توجه کنید که هر سال ممکن است آخرین رتبه قبولی پزشکی دولتی و همچنین آخرین رتبه قبولی پزشکی آزاد تغیراتی را به خود ببیند. پس هیچوقت نمیتوان بهصورت قطعی درباره آخرین رتبه قبولی پزشکی در منطقه صحبت کرد و دیتاهای داخل این مقاله و حتی سایر سایتها فقط یک آمار تقریبی برای قبولی است. اما دلیل این موضوع چیست؟
دلیل اول تفاوت ظرفیتها است. همانطور که میدانید سال 1401 و 1400 ظرفیت پزشکی افزایش یافته است و قاعدتا با رتبه بالاتری میتوان پزشکی قبول شد.
دلیل دوم مربوط به سایر رشتهها است؛ فرض کنید شما در کنکور رتبه شما 200 کشوری شده است (این عدد صرفا برای مثال و تفهیم موضوع است). ظرفیت دانشگاه ایران هم به عنوان مثال 130 نفر است. اگر 130 نفر از افرادی که رتبه بهتر از شما دارند همگی پزشکی ایران را انتخاب کنند، قاعدتا با این رتبه نمیتوانید قبول شوید؛ ولی اگر از این 199 نفر که رتبه بهتری از شما دارند، 100 نفر آنها سایر رشتههای دندان یا دارو را انتخاب کنند، قاعدتا شما میتوانید با این رتبه پزشکی ایران بیاورید.
امیدوارم با این مثال منظور از تاثیر سایر رقیبان که اصلیترین موضوع است را متوجه شده باشید. سومین دلیل که میتواند سبب تغیر در آخرین رتبه برای قبولی پزشکی شود، سهمیههای کنکور و بحث حباب است که بحث تخصصی انتخاب رشته محسوب میشود و در آینده نه چندان دور یک مطلب مفصل درباره این موضوع را در اختیارتان قرار خواهم داد. اما به سراغ آخرین رتبه قبولی پزشکی در منطقه 1 تا 3 برویم و ببینیم موضوع به چه صورت است. درضمن اگر قصد آشنایی کامل با رشته پزشکی بهصورت کامل را دارید و همچنین به دنبال مشاهده رتبههای قبولی پزشکی هستید، مقالات زیر که جزو مقالات پربازدید سایت بخون هستند را از دست ندهید:
آخرین رتبه قبولی پزشکی منطقه 1
سال | رتبه در منطقه 1 | محل قبولی |
---|---|---|
1400 | 1690 | علوم پزشکی اراک |
99 | 1678 | علوم پزشکی شاهرود |
98 | 1582 | پزشکی دزفول |
آخرین رتبه قبولی پزشکی منطقه 2
سال | رتبه در منطقه 2 | محل قبولی |
---|---|---|
1400 | 3102 | علوم پزشکی مازندران - ساری |
99 | 1765 | علوم پزشکی زنجان |
98 | 2994 | علوم پزشکی زاهدان |
آخرین رتبه قبولی پزشکی منطقه 3
سال | رتبه در منطقه 3 | محل قبولی |
---|---|---|
1400 | 2311 | علوم پزشکی بوشهر |
98 | 1622 | علوم پزشکی شاهرود |
99 | 1488 | علوم پزشکی رفسنجان |
آخرین رتبه قبولی پزشکی پردیس منطقه 1
سال | رتبه در منطقه 1 | محل قبولی |
---|---|---|
1400 | 2134 | علوم پزشکی یاسوج - پردیس خودگردان |
99 | 2500 | علوم پزشکی بندرعباس - پردیس خودگردان |
98 | 2711 | علوم پزشکی بم - پردیس خودگردان |
آخرین رتبه قبولی پزشکی پردیس منطقه 2
سال | رتبه در منطقه 2 | محل قبولی |
---|---|---|
1400 | 3680 | علوم پزشکی همدان - پردیس خودگردان |
99 | 3315 | علوم پزشکی سبزوار - پردیس خودگردان |
98 | 3720 | علوم پزشکی کرمان - پردیس خودگردان |
آخرین رتبه قبولی پزشکی پردیس منطقه 3
سال | رتبه در منطقه 3 | محل قبولی |
---|---|---|
1400 | 4715 | علوم پزشکی قزوین - پردیس خودگردان |
99 | 2209 | علوم پزشکی جیرفت - پردیس خودگردان |
98 | 3319 | علوم پزشکی یزد - پردیس خودگردان |
آخرین رتبه قبولی پزشکی دانشگاه آزاد
سال | رتبه کشوری | محل قبولی |
---|---|---|
1400 | 5896 | دانشگاه آزاد واحد شاهرود |
99 | 6424 | دانشگاه آزاد واحد کازرون |
98 | 5791 | دانشگاه آزاد واحد نجف آباد |
دقت کنید که در جدول فوق، مبنای رتبهها همان رتبه کشوری درنظر گرفته شده است.
آخرین رتبه قبولی پزشکی سهمیه 5 درصد
سال | رتبه در سهمیه | محل قبولی |
---|---|---|
1400 | 1485 | دانشگاه شاهد |
99 | 1371 | دانشگاه علوم پزشکی گلستان - گرگان |
98 | 1172 | علوم پزشکی بندرعباس - پردیس خودگردان |
دقت کنید که در این بخش مبنای رتبهها، آخرین رتبه قبولی پزشکی در سهمیه 5 درصد است نه سهمیه مناطق یا رتبه کشوری.
آخرین رتبه قبولی پزشکی سهمیه 25 درصد
سال | رتبه در سهمیه | محل قبولی |
---|---|---|
1400 | 1188 | علوم پزشکی بندرعباس |
99 | 903 | علوم پزشکی مشهد |
98 | 1852 | علوم پزشکی همدان |
دقت کنید که در این بخش مبنای رتبهها، آخرین رتبه قبولی پزشکی در سهمیه 25 درصد است نه سهمیه مناطق یا رتبه کشوری. به انتهای مقاله آخرین رتبه قبولی رشته پزشکی رسیدیم؛ امیدوارم از خواندن این مقاله هم لذت برده باشید؛ در این بخش توصیه میکنم از طریق بخشهای زیر به سایر مقالات مربوط به انتخاب رشته که کاملا رایگان در سایت بخون آماده شده است هم سری بزنید:
- کنکور
- انتخاب رشته کنکور
- رتبه لازم برای قبولی کنکور
- رتبه لازم برای قبولی در رشته تجربی
- کارنامه کنکور
- کارنامه کنکور تجربی
- معرفی رشتههای کنکور
- معرفی رشتههای کنکور تجربی
سخن نهایی
دوستان و همراهان عزیز به پایان مقاله رتبه مورد برای پزشکی رسیدیم؛ امیدوارم با مواردی که گفته شد بتوانید به یک ثبات مطالعاتی و یک تصمیم قطعی و جدی برای آینده خود برسید. صحبتهای گفته شده در بطن موارد اصلی در هیچ کجا به شما گفته نمیشوند و اغلب و البته متأسفانه بسیاری از همکاران و افراد در بحث کنکور مخصوصأ در رابطه با رشته پزشکی با سرنوشت بچههای این مرز و بوم به راحتی بازی میکنند و فقط به فکر منافع خود هستند.
بنده بعنوان یکی از افراد کوچک در زمینه آموزش، وظیفه خوم دانستم تا تجربیات شخصی، تحصیلی و تجربیاتی را که در طی صحبت با چندین دانش آموز و داوطلب کنکور به دست آوزدهام را با شما به اشتراک بگذارم و امید دارم همه فرزندان سرزمینم به خواستهها و آرزوهای قشنگ خود برسند. هر سوالی در رابطه با مشاوره، انتخاب رشته و یا در مورد مقاله داشتید، برای ما کامنت کنید، نظرات، پیشنهادات و یا انتقادات خود را برای ما ارسال کنید و مقالات ما را با دوستانتان به اشتراک بگذارید. فراموش نکنیدف خدمات سایت بخون همیشه رایگان بوده و خواهد ماند ..
سوالات متداول
- حداقل برای پزشکی چه رتبهای باید بیاوریم؟
رتبه لازم برای قبولی پزشکی عدد مشخصی نیست اما شما میتوانید با مراجعه به قسمت درصدهای لازم و مشاهده نمونه کارنامههای قبولی در متن مقاله، میزان رتبه لازم را تخمین بزنید. - با چه درصدی میتوان در رشته پزشکی قبول شد؟
درصد و رتبه لازم هر ساله متغیر هستند، اما شما میتوانید برای مشاهده میانگین درصدهای جنجالی کسب شده توسط رتبههای زیر هزار در سال گذشته، به متن مقاله مراجعه نمایید. - در هنگام بررسی کارنامه منتشر شده، رتبه کشوری مهمتر است یا رتبه در سهمیه؟
برای مشاهده تراز قبولی خود باید به رتبه در سهمیه درج شده در کارنامه مراجعه کنید.
درضمن اگر شما هم کسب و کار مرتبط با زمینه آموزش و کنکور دارید، سایت بخون یک مرجع مناسب برای پذیرش تبلیغات شماست؛ برای اطلاع کامل از طرحهای موجود کافیست روی لینک تبلیغات بنری کنکور کلیک کنید.