سلام همراهان همیشگی سایت آموزشی بخون. شراره مولانی هستم و امروز با یک مقاله دیگر از سری مقالات آموزشی تحت عنوان جواب خودارزیابیهای فارسی نهم در خدمت شما خواهم بود. به شما اطمینان میدهم که با همراهی من تا انتهای این مقاله نیاز به هیچ منبع دیگری برای پیدا کردن پاسخ خودارزیابیهای فارسی نهم نخواهید داشت. در ضمن در هر قسمتی از مقاله که دچار ابهام شدید یا سوالی برای شما پیش آمد؛ در قسمت نظرات مطرح کنید تا پاسخگوی شما عزیزان باشیم.
جواب خودارزیابی درس اول فارسی نهم
- عقل حیران شود از خوشـــه زریـن عِنَب / فهم، عـاجز شـــود از حقه یاقــــوت انار
که تواند که دهــد میــوه اَلوان از چوب؟ / یا که داند که بر آرد گل صد برگ از خار؟
پاک و بی عیب خدایی که به تقدیر عزیز / ماه و خورشیـــد مُسَخر کند و لیل و نهار - یعنی چیزی در جهان نیست، مگر آنکه خدا را تسبیح کند و به پاکی بستاید، لیکن شما تسبیح آنها را نمیفهمید.
کوه و دریا و درخــتان، همه در تسبیح اند / نه همه مستمعی، فهم کند این اَســــــرار - راست گویی و کردار راست باعث خوشبختی و آرامش انسان و دروغ گفتن باعث شکست و ناکامی میشود.
جواب خودارزیابی درس دوم فارسی نهم
- در وقت بهار بنگر و تفکر کن که زمین چگونه زنده شود و چون دیبای هفت رنگ گردد، بلکه هزار رنگ شود.
- بر اساس عدالت، خداوند هر آنچه را که مخلوقاتشان نیاز دارند به آنها داده است تا بتوانند زندگی کنند. هیچ یک از مخلوقات خدا بدون خرد، بدون برنامه و بدون هدف خلق نشده است. خداوند متعال همه موجودات را با برنامه و هدف آفریده است.
- اگر انسان بخواهد آفریدههای هستی را درک کند همه هستی را به عنوان یک نظام کلی میبیند. در این نظام کل، نظامهای کوچکتری نیز وجود دارد که در ارتباط با نظام کل هستند. نظامهای کوچک از زاویه دید انسانها تعریف میشود یعنی چیزی را که ما از نگاه خودمان به اطراف داریم. پس اگر بخواهیم کل هستی و نظام کل را درک کنیم باید معرفت و شناختمان را از خالق هستی بیشتر کنیم.
برای مشاهده جواب سایر مباحث مربوط به فارسی نهم کافی است روی لینکهای زیر کلیک کنید:
جواب خودارزیابی درس سوم فارسی نهم
- ارتباط با خود، یعنی توجه به لباس، قد و قامت، لاغری یا چاقی، عواطف و احساسات درونی؛
ارتباط با دیگران که وابسته به نیاز درونی اوست تا نقد و نظر دیگران را دربارهٔ رفتار و کردار
خود بداند. - هر دو حقایق را نشان میدهند، صادق هستند، نه زیادهگویی میکنند نه کمگویی، به دنبال برجسته کردن نکات مثبت برای تقویت و نشان دادن موارد منفی برای برطرف کردن هستند.
- هر دو آدمی را به غنیمت دانستن دوران جوانی و نوجوانی و تلاش در کسب خوبیها و فضایل و خودشناسی و قدردانی از جوانی دعوت میکند.
جواب خودارزیابی درس چهارم فارسی نهم
- پدر، مادر، معلمان دلسوز، مربیان با تجربه
- سعدی به تأثیر هم نشینی اشاره دارد و اینکه اگر انسان از خانواده مهمی هم باشد، دوست و همنشین بد میتواند او را از آن خانواده دور کند. همچنین میخواهد تأثیر هم نشین خوب را نیز یادآور شود اگر انسان خانواده و تبار والایی هم نداشته باشد، به واسطه هم نشینی با انسانهای خوب و ارزشمند، ارزشمند و والا میِشود، چون هم نشینی تأثیر خود را میگذارد.
- هم نشینی و معاشرت با انسانهای بد، اگر چه تأثیر مستقیمی بر ما ندارد اما تأثیر غیر مستقیم دارد.
جواب خودارزیابی درس ششم فارسی نهم
- حرف کسی را قطع نکند/ زیاد حرف نزند/ در گفتوگوی دیگران دخالت نکند/ فقط به سؤالاتی که از او پرسیده میشود پاسخ دهد.
- به غم مردمان شادی مکن تا مردمان نیز به غم تو شادی نکنند.
- دارای برنامه ریزی، هدف، رفتار درست با اطرافیان، در نظر گرفتن انصاف در هر کاری، احترام به دیگران، داشتن خانواده خوشحال و موفق و…
جواب خودارزیابی درس هفتم فارسی نهم
- امید به آینده بهتر، یکسان نبودن احوال روزگار، وجود رهبر آگاه، توکل به خدا، دعا و خواندن قرآن
- انسان عاقل هیچوقت غم و ناراحتی ندارد و امید خود را از دست و نمیدهد و با توکل به خدا، خونسردی، تدبیر و هوشیاری، به همراه تلاش خود بر مشکلات پیش رو پیروز میشود.
- ای دل ار سیل فنا بنیاد هستی بر کَند / چون تو را نوح است کشتیمان، ز توفان، غم مخور
گرچه منزل، بس خطرناک است و مقصد، بس بعید / هیچ راهی نیست، کان را نیست پایان، غـم مخور
جواب خودارزیابی درس هشتم فارسی نهم
- چون همانند مادر گرامی، بزرگ و عزیز است و همتایی ندارد. زندگی فرزند وابسته به مادر است، زندگی مردم نیز وابسته به میهن است. فرزند بدون مادر پا به هستی نمیگذارد، ملت نیز بدون میهن، وجود خارجی ندارند. میهن و مادر هر دو فرزندان خود را در آغوش میکشند.
- چون هم مادر، فرزند را دوست دارد و به خاطر فرزند از جان و مال خود میگذرد و هم فرزند نسبت به مادر مهر و محبت دارد؛ بنابراین این رابطه دو طرفه است.
- اعضای آن یک صدا هستند و با همهٔ تفاوتهای فکری که دارند، یک دل هستند. اعضای جامعهٔ یکدل با هم، همفکری میکنند و برای پیشرفت جامعه برنامه ریزی میکنند و به سوی پیشرفت قدم بر میدارند.
جواب خودارزیابی درس نهم فارسی نهم
- زیرا معتقد بود او خستگی نمیشناسند و با اینکه دوازده سال بیشتر نداشت نیمی از روز را در محضر یک استاد و نیمی دیگر را در محضر استاد دیگری می گذراند ولی آثار خستگی در چهره اش نمایان نمیشود.
- هر دو پشتکار و همت زیادی در فراگیری علم و دانش، داشتند هر دو پیگیر مسئله های علمی بودند؛ هر دو خواستار دانستن علم بودند تا خواندن آن، یاد گرفتن مشتاقانه مسائل علمی، یادگیری در همه حال و در همه وضعیتها و همه شرایط.
- داشتن همت و پشتکار، برنامه ریزی، خودباوری و اعتماد به نفس، تلاش و کوشش، تفکر و به کار بردن تجربیات دیگران، ایمان بخدا.
جواب خودارزیابی درس دهم فارسی نهم
- کیست این کودک؟! / او چه میخواهد از این میدان؟!
کودک ما بغض خود را خورد / چشم در چشمان دشمن کرد / با صدایی صاف و روشن گفت: آی آی دشمن، من حسین کوچک ایران زمین هستم، کودکی از جنس نارنجک / در دهان تانکها افتاد. - منظور این است که ارتش عراق تنها نبود، بلکه نیمی از قدرتهای بزرگ دنیا و کشورهای جهان همراه و پشتیبان او بودند و هر نوع سلاحی به این کشور میدادند از سلاحهای شیمیایی و میکروبی گرفته تا تانکها و هواپیماهای مجهز. اما در مقابل ایران فقط به نیروهای خودش و امید به خدا متکی بود.
- هر دو مربوط به ادبیات پایداری و مربوط به وطن دوستی هستند و این که هرکس باید نگاهی دقیق به کشورش داشته باشد و هم چون رابطه مادر و فرزندی رابطهای عاشقانه و پر احساس داشته باشند و برای همدیگر از بذل جان و مال و… دریغ نکنند.
جواب خودارزیابی درس یازدهم فارسی نهم
- زیرا دخترش به دنیا آمده بود اما آنها نه در خانه لباس زیادی داشتند که او را در آن بپیچیند و نتوانسته بود روغنی برای چراغ پیدا کند.
- زن با خدا، زن کامل، انسان متوکل، شفیع امت، مقام زن، رابعه و طرار، زن پاکدامن، زن مقرب و…
- راضی بودن به رضای خدا، توکل به خدا، شکرگزار نعمتهای خدا بودن، فروتنی در مقابل خدا، پارسا و پاکدامن
جواب خودارزیابی درس دوازدهم فارسی نهم
- خدا از همه کارها خبر دارد و برای خدای بزرگ نیت و عمل بندگان بسیار مهم است نه ظاهر کار، چه بسا کارهایی که ظاهر خوبی دارند اما در نیت برای خدا نیستند. فقط ظاهرشان برای خداست.
- در هر دو به برخی از عادات و آداب مهم زندگی اشاره دارند و از موارد مشترک و شبیه به هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1) گشاده رویی و کم سخن بودن 2) کمک به همنوع در مشکلات و رنجها 3) انتخاب هم نشین خوب 4) دربارۀ چیزی که علم نداری، حرف نزن. - ای ابوذر، اگر دربارۀ چیزی که به آن علم نداری، از تو پرسیده شود، بگو نمیدانم تا از پیامدهای ناگوار آن در امان بمانی. ای ابوذر، به اندازۀ نیاز سخن بگو.
جواب خودارزیابی درس سیزدهم فارسی نهم
- زیرا شاعر، مردم ایران را عاشق امام رضا (ع) میداند و میگوید که دیگر حرم ایشان در خراسان تنها و غریب نیست و هر سال چندین میلیون نفر از همه جا به زیارت ایشان نایل میشوند؛ پس فصل غریبی و تنهایی به پایان رسیده است.
- میلاد گل، بهار جان، عید میکشان، لاله باران شدن گلزار از عیش، آمدن سلطان زمین و آسمان، آمدن منجی جهان
- راهنمایی و هدایت مردم و بیدار کردن دل آنان، اتحاد ملی و انسجام اسلامی و…
جواب خودارزیابی درس چهاردهم فارسی نهم
- اگر از شاگردان جعفر بن محمد (ع) هستی باید بدانی که او زیاده از این سخنان ما را شنیده و با متانت جواب گفته است، لذا تو هم شایسته با ما سخن بگو.
- هردو وجود خدا و نبوت را بیان نمودهاند. اینکه هر نعمتی که خدا به ما داده و آفریده است برای شکرگزاری است، نعمتهایی که ما را به عظمت و بزرگی خداوند رهنمون میسازد.
- تا به آنچه آفریده فکر کنیم و به حکمت و هدف آفریده ها پی ببریم. بیندیشیم که خداوند هر یک را برای چه کاری خلق کرده است. درباره نیروهایی که خداوند در وجود انسان خلق کرده و نعمتهایی مانند یاد آوری، فراموشی و… فکر کنیم و تصور کنیم که اگر این آفریدهها نبودند چه اتفاقی میافتاد.
جواب خودارزیابی درس شانزدهم فارسی نهم
- زیرا دوستان ما همیشه ما را تایید میکنند که باعث میشود عیبهای ما پنهان بماند اما دشمنان به هر دلیل نکاتی را یادآوری میکنند که سبب میشود غرور کاذب فرد شکسته شده و متوجه نقایص خود شود و در صدد رفع عیبهایش برآید.
- چون اگر ثروت و پول بر انسان حاکم باشد، آگاهی و معرفت را از انسان خواهد گرفت و انسان را به هر سمت و سویی خواهد کشاند، انسان باید پول و ثروت را در اختیار خود بگیرد و در جهت خوب و مثبت به کار بندد و حاکم و فرمانروای پول خود باشد.
- آرزو میکردم همیشه سلامت باشند و بیماری هیچگاه به سراغشان نیاید.
آرزو میکردم عاقبت به خیر شوند و…
جواب خودارزیابی درس هفدهم فارسی نهم
- زمانی که به ناچار نخست روی شنها خوابیده بود، هنگام طلوع خورشید با شنیدن صدای نازک و عجیب، شازده کوچولو از خواب بیدار شد که با وقار تمام او را نگاه می کرد، به هر حال در هنگام آشنایی او خود را شاهزاده کوچک معرفی کرد.
- چون نه ستارگان برای کارفرما فایده داشتند و نه کارفرما برای آنها فایده داشت.
- میخواست زندگیاش از یک نواختی و عادت خارج شود و زندگیاش چون خورشید بدرخشد و از زندگی و نغمههای مختلف لذت ببرد.
دوستان عزیز مقالهٔ جواب خودارزیابیهای فارسی نهم به پایان رسید.میتوانید انتقادات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید.در ضمن شما با عضویت در خبرنامه بخون میتوانید به بهترین مقالات آموزشی برای هر پایه به صورت کاملا رایگان دسترسی داشته باشید.برای مشاهده سایر مباحث مربوط به پایهٔ خود از طریق لینکهای زیر میتوانید اقدام کنید:
سؤالات متداول جواب خودارزیابیهای فارسی نهم
- آیا مقالهٔ جواب خودارزیابیهای فارسی نهم شامل جواب همه سوالات میباشد؟
بله. مقاله جواب خودارزیابیهای فارسی نهم شامل پاسخ تما خودارزیابیهای فارسی نهم میباشد. - آیا مقالهٔ جواب خودارزیابیهای فارسی نهم را میتوان به صورت PDF دانلود کرد؟
بله. در قسمت پایین مقاله پاسخ خودارزیابیهای فارسی نهم میتوانید جواب همه سؤالات را به صورت PDF داشته باشید.
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید: