یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی

سلام به شما دوستان عزیز. من ناصر گاگمی هستم و امروز در سایت بخون جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی را قرار داده‌ام. در این مقاله تمام فعالیت‌های کتاب جغرافیا دوازدهم انسانی را جهت ارائۀ کامل‌ترین جواب‌های موجود، بررسی خواهیم کرد.

جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی درس اول

جواب فعالیت صفحه 3 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 3 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1-الف: هسته اولیه شهر بیرجند، محله چهاردخت است که هم اکنون در مرکز شهر بیرجند قرار دارد. و یا هسته اولیه شهر قم محله لب چال است.

پاسخ 1-ب: می‌توانید از هسته اولیه شهر و یا روستای محل زندگی خودتان عکس و فیلم تهیه کنید و در کلاس به نمایش درآورید.

پاسخ 2 الف: بله معمولا هسته اولیه شهرها و روستاها بافت تاریخی و قدیمی آنهاست، برای مثال:

  • شهر مشهد: از ترکیب نوغان و دهکده سناباد شکل گرفته است.
  • شهر اصفهان: جوباره اصلی‌ترین هسته اولیه شهر اصفهان است.
  • شهر تهران: محله سنگلج، محله ارک، محله چاله میدان، محله بازار هسته اولیه شهر است.
  • شهر قم: محله لب چال هسته اولیه شهر قم است.
  • شهر تبریز: مجموعه ابواب البری ربع رشیدی، هسته اولیه شهر تبریز است.

پاسخ 2-ب: زیرا نشان دهنده سبک زندگی، فرهنگ و آداب و رسوم گذشتگان است. همچنین سبک معماری هسته اولیه شهرها و روستاها مناسب با شرایط اقلیمی هر منطقه است، که می‌تواند الگوی مناسبی برای بهینه سازی مصرف انرژی در زمان کنونی باشد.

دوستان عزیز دوازدهم، اگر دوست دارید که جواب کامل فعالیت‌های تاریخ دوازدهم را بصورت کامل و یکجا در اختیار داشته باشید، حتما مقاله‌ی جواب فعالیت های تاریخ دوازدهم انسانی را به خوبی مطالعه کنید.

جواب فعالیت صفحه 5 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 5 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: شهر قاهره پایتخت کشور مصر و بزرگترین شهر جهان عرب و خاورمیانه است. این شهر در شمال شرقی مصر و در نزدیکی دلتای نیل جای دارد و نیل از میان آن می‌گذرد. شهر قاهره در طول نیل کشیده شده است و در 165 کیلومتری جنوب دریای مدیترانه و در 120 کیلومتری غرب کانال سوئز قرار دارد. این کلان شهر با 14/450/000 نفر جمعیت و 3085 کیلومتر مربع مساحت، شانزدهمین شهر پرجمعیت جهان است.

پاسخ 2: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 3: با توجه به جمع امتیازات، مکان ج بهترین مکان برای ایجاد یک سکونتگاه روستایی است.

جواب فعالیت صفحه 6 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 6 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ: شباهت‌های سکونتگاه‌های روستایی و شهری:

  • در شکل گیری هر دو نوع سکونتگاه عوامل طبیعی از جمله آب فراوان، خاک حاصلخیز و آب و هوای مناسب نقش دارند.
  • در شکل گیری هر دو نوع سکونتگاه عوامل انسانی از جمله موقعیت دفاعی خوب، ظرفیت اشتغال زایی، نیروی انسانی و پیشینه تاریخی نقش دارند.
  • در هر دو نوع سکونتگاه مسائل فرهنگی، اقتصادی، تاریخی و اجتماعی به چشم می‌خورد.
  • یکجانشینی از ویژگی‌های دیگر هر دو نوع سکونتگاه است.
  • هر دو نوع سکونتگاه شهری و روستایی با یکدیگر روابط متقابل دارند و نادیده گرفتن هر کدام موجب عدم پیشرفت دیگری می‌شود، و بالعکس توسعه هر یک از سکونتگاه‌ها، توسعه دیگری را به همراه خواهد داشت. و توجه به توسعه پایدار در هر دو نوع سکونتگاه لازم و ضروری است.

جواب فعالیت صفحه 9 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 9 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: سکونتگاه‌های کوچک یا کم جمعیت معمولا خدمات محدودتری را به ساکنان ارائه می‌دهند و در سکونتگاه‌های بزرگ‌تر تعداد و تنوع خدمات بسیار زیاد است. هرچه رتبه سکونتگاه پایین‌تر باشد، حوزه نفوذ آن کوچکتر است.

پاسخ 2-الف: حوزه نفوذ مغازه 2 از همه وسیع‌تر است و دامنه نفوذ آن در قسمتی که مغازه‌های 1 و 3 قرار دارند. محدودتز است و در قسمتی که مغازه دیگری وجود ندارد بیشتر وسعت یافته است. زیرا مانعی برای توسعه این مغازع وجود ندارد. اما مغازه 3 که حوزه نفوذ آن رتبه دوم است از سه جهت محدودیت دارد. از سمتی به مغازه 2، از سمتی به مغازه 1 و از سمتی به رودخانه محدود می‌شود. فقط در یک جهت امکان نفوذ برای آن وجود دارد. مغازه 3 کمترین وسعت نفوذ را دارد، زیرا از دو جهت محدود به مغازه 2 و 3 است و از طرفی به رودخانه محدود می‌شود و از طرف دیگر با سکونتگاه بعدی فاصله زیادی دارد.

پاسخ 2-ب: مغازه 2

پاسخ 2-پ: چون مغازه 1 از هر طرف محدودیت دارد. از سمت شمال به مغازه 2 و از سمت شرق به مغازه 3 و از سمت شرق به رودخانه و از سمت غرب و جنوب با سکونتگاه‌های بعدی فاصله زیادی دارد.

پاسخ 2-ت: چون به مغازه 2 نزدیکترند. چون در سمت شرق دو مغازه دیگر وجود دارد و مردم به آن دو مغازه نزدیکتر هستند.

پاسخ 2-ث: چون به مغازه‌های دیگر می‌رسد.

پاسخ 2-ج: بله، حتما باید توجه شود وگرنه موجب زیان اقتصادی می‌شود.

پاسخ 3: پاسخ بر عهده دانش‌ آموز.

یکی از مهمترین بخش‌های جامعه شناسی دوازدهم، گفت و گو کنید است، پس برای دریافت پاسخ تمامی سوالات این بخش بر روی لینک جواب گفت و گو کنیدهای جامعه شناسی دوازدهم کلیک کنید

جواب فعالیت صفحه 16 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 16 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 2-الف: آسیا، آمریکا، آفریقا

پاسخ 2-ب: رشد بی‌رویه جمعیت مخصوصا در کشورهای چین، اندونزی، مالزی، ژاپن، کره جنوبی و … و رشد روزافزون صنایع به ویژه صنایع نو و فناوری‌های جدید موجب رشد مگالاپلیس‌ها شهرهای پرجمعیت در این قسمت جهان شده است.

پاسخ 3: بله، به علت جمعیت فراوانی که در این شهرها وجود دارند و نیازهای این جمعیت باید تامین شود. نیازهایی چون تامین آب آشامیدنی سالم، فضای سبز، سیستم حمل و نقل، تامین مسکن و … که هر کدام می‌تواند مشکلات زیست محیطی فراوانی از جمله آلودگی هوا، آلودگی صوتی، کمبود منابع آب و برق، تغییر کاربری زمین و فرسایش خاک، ترافیک، فاضلاب‌های خانگی و صنعتی و … .

جواب فعالیت صفحه 18 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 18 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: بله، چون در اینجا نیز روستاها مثل کشورهای پیرامون فقط مواد اولیه و نیروی کار را به شهرها ارائه می‌کنند و در مقابل کالاهای ساخته شده در کارخانه‌های شهری و افراد آموزش دیده شهری برای ارائه خدمات به روستاها می‌آیند. می‌توان گفت به لحاظ شکل ظاهری همان رابطه برقرار است.

پاسخ 2: روستاهایی که خدمات غیر کشاورزی دارند. مثلا روستاهای معدنی، گردشگری می‌توان تحقیق و ارائه داد.

جواب فعالیت صفحه 20 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 20 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1:

  • عوامل طبیعی: خشکسالی‌های پی در پی، کمبود بارندگی، کمبود منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی و خشک شدن قنات‌ها، انهدام کشاورزی.
  • عوامل انسانی: کاهش سطح تولید و اشتغال، اصلاحات ارضی دهه 40، توجه مفرط به صنایع منتاژ، واردات کالاهای خارجی، تجمل گرایی و دوری از ساده زیستی، بیکاری و نبود شغل در روستاها، عدم وجود امکانات زیربنایی مانند آب و برق و سرویس‌های حمل و نقل و ارتباطات، خدمات بهداشتی درمانی، خدمات آموزشی، بانک و … در روستاها و توجه بیش از حد به توسعه شهری و رها کردن روستاها.

پاسخ 2: جمعیت روستاها وقتی به 10000 نفر برسد به عنوان شهر شناخته می‌شود و با ایجاد شهرداری در آنجا کلیه خدمات روستایی قطع می‌گردد. در حالی که خیلی از امکانات شهری هنوز به این روستاها ورود نکرده‌اند به عنوان مثال شهرهایی مثل زهان، سه قلعه، محمد شهر که سال‌ها است به عنوان شهر شناخته می‌شوند، هنوز هیچ یک از ظرفیت‌های شهری در آن دیده نمی‌شود. مردم این شهرها باید عوارض شهری پرداخت کنند در حالی که از خدمات تاکسی و اتوبوسرانی بی‌بهره‌اند. اشتغال شهری تقریبا صفر است و از مرذم بومی در اداره این شهرها استفاده نمی‌شود. مردم همچنان به کشاورزی و دامداری اشتغال دارند و در سطح درآمدی پایین به سر می‌برند اما باید هزینه‌های شهری پرداخت نمایند. در واقع شهر بودن امتیازی برای این روستاها محسوب نمی‌شود که هیچ، بلکه از امتیازات روستایی خود نیز بی‌بهره‌اند.

پاسخ 3: تهران، مشهد، تبریز، قم، اراک، اهواز، کرج

پاسخ 4: پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت های درس ۲ جغرافیا دوازدهم انسانی

جواب فعالیت صفحه 23 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 23 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ بر عده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 24 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 24 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ بر عده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 27 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 27 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1-الف: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 2-ب: به عنوان مثال برای عبور و مرور معلولان لازم است مکان‌هایی در نظر گرفته شود.

پاسخ 2-پ: ایجاد فضای سبز بیشتر و وسایل ورزشی و تفریحی در این مکان‌ها.

پاسخ 2-ت: گذاشتن اجناس مغازه داران در پیاده روها از نظر حقوقی و قانونی در کشور ما هم ممنوع است ولی چون نظارت کافی صورت نمی‌گیرد و از طرفی مردم به حقوق شهروندی خود تا حدود زیادی آشنایی ندارند. مغازه داران از این ناآگاهی مردم سوء استفاده می‌کنند و بعضا اگر توسط عابران پیاده اجناس آنان آسیب ببیند تقاضای خسارت می‌کنند، در حالی که قانون صراحتا پیاده رو را حق عابر پیاده می‌داند و هرگونه استفاده اختصاصی از آن ممنوع است. البته در کشور ما قوانین زیادی هست که متاسفانه اجرا نمی‌شود که اگر شهروندان آن قوانین را اجرا کنند شهری آرام‌تر و به دور از دغدغه خواهیم داشت. مثل قانون رعایت حق تقدم، استفاده از خط عابر پیاده هنگام عبور از خیابان و … .

پاسخ 3: دانش آموزان می‌توانند با بیان خاطراتی که در مورد زیبایی یا عدم زیبایی شهرهایی که به مسافرت رفته‌اند.

پاسخ 4: پاسخ بر عده دانش آموز.

اگر در پیدا کردن تجزیه و تحلیل کنیدهای کتاب تحلیل فرهنگی دوازدهم به مشکل خورده‌اید، لازم نیست نگران باشید، تمامی پاسخ‌های این بخش در لینک جواب تجزیه و تحلیل کنید تحلیل فرهنگی دوازدهم انسانی قرار گرفته است.

جواب فعالیت صفحه 29 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 29 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 2: پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 34 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 34 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 35 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 35 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1-الف: در قانون اساسی ایران 9 اصل به شوراهای شهر و روستا مربوط می‌شوند.

پاسخ 1-ب: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 1-پ: باید افرادی مسئولیت پذیر، متعهد، دلسوز، آگاه و تحصیلات مرتبط با شهر و روستا داشته باشند تا بتوانند مسائل و مشکلات شهر روستا را درک نموده و در جهت رفع مشکلات قدم بردارند.

پاسخ 1-ت: باید از همه طبقات اجتماعی نماینده در شورای شهر باشد، در تصمیم سازی‌ها فقط قشر، گروه و یا طبقه خاصی از مواهب بهره‌مند نشوند و سایر اقشار مورد بی‌مهری قرار نگیرند.

پاسخ 2: پاسخ بر عده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 37 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 37 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 40 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 40 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1-الف: لایه ناهمواری‌ها، لایه راه‌ها، لایه مناطق شهری، لایه مراکز خدماتی، بیمارستان‌ها و مدارس.

پاسخ 2-ب: در نقشه‌های GIS حجم زیادی از اطلاعات را می‌توان همزمان ارائه داد، بدون اینکه از کیفیت نقشه کاسته شود. همچنین در صورت عدم نیاز به برخی اطلاعات می‌توان با غیرفعال کردن آن لایه به راحتی از نمایش آن خودداری کرد، از نقشه‌های GIS برای آموزش مرحله به مرحله اطلاعات نیز می‌توان استفاده کرد و ارتباط بین پدیده‌ها را به راحتی نمایش داد. نقشه‌های GIS را بدون هزینه و کمترین و با کمترین صرف وقت می‌توان بروزرسانی کرد. حجم زیادی از اطلاعات را می‌توان به صورت لایه‌های مختلف و جداگانه در بانک اطلاعاتی این نقشه‌ها ذخیره کرد، امکان حذف یا اضافه کردن لایه اطلاعاتی و همچنین ویرایش در این نوع نقشه‌ها وجود دارد. امکان تغییر رنگ آمیزی نقشه با سلیقه کاربران وجود دارد. امکان تهیه نقشه‌های سه بعدی با استفاده از این نقشه‌ها وجود دارد، حمل و نگهداری آن نیز نیاز به مکان خاصی ندارد. در هر لحظه می‌توان با استفاده از چاپگر آن را بر روی کاغذ چاپ نمود.

پاسخ 2: پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی درس سوم

جواب فعالیت صفحه 45 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 45 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: تنگه‌ها، گذرگاه‌های طبیعی هستند که دو بدنه آب را به یکدیگر متصل می‌کنند. با توجه به اهمیت و نقش تنگه‌ها در مسائل ارتباطی، سیاسی و نظامی و اقتصادی، از دیرباز تا کنون آنها از موضوعات مورد مناقشه منطقه‌ای و جهانی بوده‌اند. برای مثال تنگه‌ها راهبردی هستند مانند: بسفر و داردانل در ترکیه، و طبق قراردادهای چند جانبه اداره و نظارت می‌شوند.
اهمیت و تاثیر برخی از تنگه‌ها در امنیت منطقه‌ای و جهانی موجب شد تا در کنوانسیون 1985 میلادی، برای آنها نظام حقوقی در نظر گرفته شود. تنگه هرمز با تردد سالیانه 20 هزار فروند شناور، یکی از مهمترین تنگه‌های بین‌المللی محسوب می‌شود که در ردیف حیاتی‌ترین تنگه‌های عبور و مرور جهان است. زیرا خلیج فارس را که دریایی نیمه بسته است و اهمیت ویژه‌ای در معادلات بین‌المللی انرژی دارد به دریای عمان و آب‌های آزاد اقیانوس هند متصل می‌کند. از میان یکصد آبراهه کم عرض و براساس تعداد عبور کشتی‌ها، قطب اقتصادی، آسیب پذیری جغرافیایی، استفاده نظامی و اهمیت راهبردی می‌توان به این پنج تنگه مهم اشاره کرد. هرمز، جبل‌الطارق، بسفر و باب المندب و داردانل در جایگاه ویژه اقتصادی و سیاسی جهان قرار دارند و در این میان تنگه هرمز از اهمیت خاص امنیتی در سطح جهانی برخوردار است، زیرا گلوگاه حمل و نقل نفت جهان است.

پاسخ 2: زیرا حمل و نقل یک رابطه مستقیم با طبیعت و انسان دارد. حمل و نقل با جابجایی در پهنه مکان و فضای جغرافیایی سروکار دارد و هدق از جل و نقل ارتباط دادن مکان‌ها و نواحی با یکدیگر است. بدین ترتیب، ماهیت حمل و نقل اساسا جغرافیایی است و با مفاهیمی چون مکان، موقعیت مکانی، مسافت، مبدا، مقصد و نظایر آن سروکار دارد. همچنین شبکه‌های حمل و نقل هم از محیط جغرافیایی تاثیرپذیرند و هم بر فضای جغرافیایی تاثیر می‌گذارند.

پاسخ 3: بیشترین حمل و نقل در 4000 سال پیش توسط چهارپان صورت می‌گرفت. اما اختراعات زیر باعث تحول شدند:

  • اختراع چرخ بزرگترین تحول در سیستم حمل و نقل محسوب می‌شود.
  • اختراع قطار در اوایل قرن نوزدهم
  • قایق‌های پارویی و کشتی
  • اختراع اتومبیل در قرن بیستم
  • همچنین در سال 1945 اختراع هواپیما سیستم حل و نقل را سرعت بخشید.

پاسخ 4: باعث کاهش رفت و آمد به آن کشورها و مشکلات اقتصادی برای مردم می‌شود.

اما می‌توانم بگویک که بهترین مقاله برای شما دوازدهمی‌های رشته انسانی، مقاله ترجمه عربی دوازدهم انسانی است. در این مقاله پاسخ تمامی ترجمه‌های عربی دوازدهم انسانی بطور کامل قرار گرفته است.

جواب فعالیت صفحه 47 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 47 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: 91=10+12+11+6+6+15+12+19

پاسخ 2: با استفاده از اتومبیل شخصی، اتوبوس از جاده آسفالت، با استفاده از قطار و مسیر راه‌آهن.

پاسخ 3: به‌دلیل کوهستانی بودن.

پاسخ 4: رودخانه

پاسخ 5: در فاصله 9 کیلومتری مبداء و در فاصله 1 کیلومتری قره چمن پمپ بنزین، در فاصله 12 کیلومتری نمازخانه وجود دارد.

پاسخ 6: پاسخ بر عهده دانش‌آموز.

جواب فعالیت صفحه 51 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 51 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: موارد زیر:

  • شبکه ریلی اروپا با بیش از 240000 کیلومتر ریل دسترسی به هر نقطه از اروپا را امکان‌پذیر می‌نماید.
  • برنامه زمان‌بندی حرکت قطارها با دقت بسیار اجرا می‌شود و به علت عدم ترافیک در مسیر حرکت قطار در مقایسه با سفرهای زمینی مسافران دچار تاخیرهای احتمال نخواهند شد.
  • قطارها در تمام 365 روز سال بدون توجه به شرایط جوی در نهایت امنیت کار می‌کنند. این موجب می‌شود مسافران در انتخاب تاریخ و ساعت حرکت خود انتخاب بیشتری داشته باشند.
  • فرصت آشنایی با زندگی و فرهنگ مردم اروپا به‌دست می‌آید.
  • برای سفر به شهرهای کوچک و یا حومه شهرهای بزرگ خطوط هوایی سرویس ندارند. قطار تنها وسیله ارزان و مطمئنی است که مسافران را به مقصد می‌رساند.
  • تمام ایستگاه‌های قطار در شهرهای بزرگ اروپایی در مرکز شهر قرار دارند، با این شرایط در پرداخت هزینه‌های رفت و آمد و زمان صرفه‌جویی قابل ملاحظه‌ای می‌شود.
  • مسیرهای ریلی از نقاط دیدنی شهرها عبور می‌کنند و مسافران می‌توانند در طول مسیر از زیبایی‌های این قاره سبز لذت ببرند.
  • با قطارهای تندرو با سرعت متوسط 150 تا 300 کیلومتر در ساعت، در مدت زمان سفر صرفه‌جویی می‌شود.
  • سفر با قطار در وزن بار محدودیت وجود ندارد و مجبور به پرداخت اضافه بار نیستند.
  • در اکثر ایستگاه‌های قطار امکان استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی از جمله مترو فراهم است و نیاز به استفاده از تاکسی نیست.
  • ایستگاه‌های قطار دارای صندوق امانات هستند و مسافران می‌توانند چمدان‌های خود را در ایستگاه گذاشته و بعد از بازدید از شهر دوباره به ایستگاه مراجعه کنند.
  • ایست و بازرسی‌های وقت گیر و خسته کننده مانند سفرهای هوایی در آن وجود ندارد.
  • امکانات رفاهی داخل قطار مانند اینترنت، رستوران، کابین‌ بازی بچه‌ها و …
  • ابعاد اقتصادی، اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و …
  • منافع درآمدهای صنایع و بخش‌های بالادستی بخش حمل و نقل

پاسخ 2: کشورهای:

  • افغانستان: سیاست انزوا و عدم وابستگی، دشواری‌های سیاسی ونبردهای اتفاق افتاده
  • لیبی: دشواری‌های سیاسی و نبردهای داخلی
  • قطر: مساحت کم، تمرکز جمعیت در سواحل
  • نپال: کوهستانی بودن و احداث راه‌آهن سخت و دشوار و بسیار پرهزینه است.
  • کویت: مساحت کم و تمرکز جمعیت در سواحل

پاسخ 3-الف: طولانی‌ترین:

  • محور ترانزیتی بافق-مشهد.
  • راه‌آهن شرق با 947 کیلومتر خط اصلی.
  • یزد 689 کیلومتر خط اصلی.
  • هرمزگان با 623 کیلومتر خط اصلی و 1220 کیلومتر خط اصلی.

طولانی‌ترین خط ریلی کشور راه‌آهن شرق کشور است. این خط ریلی در امتداد مسیر ریلی بافق در استان یزد تا کاشمر در استان خراسان رضوی و طبس در استان خراسان جنوبی را تحت پوشش دراد.

پاسخ 3-ب: این مسیر ترانزیتی مهم نزدیک‌ترین و ارزان‌ترین مسیر برای اتصال به کشورهای هندوستان، پاکستان و آسیای میانه است. خط راه آهن چابهار-مشهد، 1350 کیلومتر طول و 11 کیلومتر پل و 12 کیلومتر تونل دارد و 3 میلیارد یورو اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است. که از طریق فروش کارخانه‌های دولتی تامین می‌شود. راه آهن چابهار-زاهدان-مشهد، راه نجات شرق کشور خوانده می‌شود. با ایجاد این کریدور، بندرعباس به سرخش و تفتان متصل و سه راه عبور برای خروج از ایران تعریف می‌شود که موجب پویایی صنعت و کشاورزی و ارسال نفت و گاز بصورت مستقیم است.

پاسخ 3-پ: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 4: پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 55 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 55 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: در سواحل جنوب، بندر شهید رجایی در بندرعباس با یک میلیون و 700 هزار تن کالا بیش از 35 درصد فعالیت ترانزیتی ایران را به خود اختصاص می‌دهد. سپس بندر امام خمینی و بندر قشم در رتبه‌های بعدی قرار دارند. بندر انزلی بزرگترین بندر شمال کشور است، اما در این نقشه به ترتیب بندر امیرآباد، انزلی و نوشهر فعال‌ترین بنادر شمالی ایران هستند.

پاسخ 2: بندر چابهار، یکی از نقاط کلیدی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بوده و در کریدود شمال-جنوب نقش مهمی ایفا خواهد کرد. ضمنا این بندر در مسیر ترانزیتی شرق-غرب قرار گرفته و فوریت‌های مختلف اقتصادی و جغرافیایی در زمینه ترانزیت و ترانشیب می‌باشد.

پاسخ 3-الف: بندر شهید رجایی در بندرعباس.

پاسخ 3-ب:

  • کاهش زمان توقف کشتی‌ها در بنادر
  • افزایش میزان بهره برداری از کشتی
  • صرفه‌جویی در هزینه بسته بندی کالا
  • کاهش هزینه‌های حمل و نقل زمینی ( کامیون و قطار )
  • کاهش هزینه حمل از مبداء تا مقصد
  • کاهش ضایعات وارده بر کالا
  • جلوگیری از سرقت کالا
  • کاهش هزینه بیمه
  • کاهش تشریفات گمرکی
  • افزایش بهره‌وری از امکانات و باراندازی‌های بندری

پاسخ 4: پاسخ بر عهده دانش آموز.

برای تکمیل اطلاعات خود در مورد درس تاریخ دوازدهم لازم است که مقاله‌ی جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی را به خوبی مطالعه کنید.

جواب فعالیت صفحه 58 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 58 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: فرآورده‌های نفت و گاز بخش مهمی از زندگی روزمره ما هستند. ما از آنها برای گرم کردن خانه‌ها و سوخت رسانی به خودروهای استفاده می‌کنیم. یک شبکه به دقت سامان یافته و پیچیده برای جابجایی مواد خام که عمدتا نفت خام هستند، از مکانی که تولید می‌شوند تا مکانی که پالایش می‌شوند، و از مکان فرآیندهای پالایشی تا نقاط مصرف، در نظر گرفته می‌شود. شرکت‌های حمل و نقل دریایی اساسا بر مبنای هزینه روش حمل و نقل را انتخاب می‌کنند و از نظر اقتصادی خطوط لوله ترجیح داده می‌شود. هزینه‌های حمل و نقل جاده‌ای با زیاد شدن مسافت به شدت افزایش می‌یابد و این مساله موجب شده است که به عنوان گران‌ترین روش انتقال نفت در نظر گرفته شود.

علاوه بر این، حمل و نقل از طریق جاده‌ها و کامیون‌ها برای انتقال مواد با حجم بالا و مسافت‌های طولانی سرسام‌آور بوده و در عمل غیرممکن خواهد بود. در نتیجه با وجود اینکه حمل و نقل جاده‌ای در همه جا قابل دسترسی هستند. عمدتا استفاد از آنها محدود به شرایطی می‌شود که مسیرهای جایجایی کوتاه‌تر بوده و روش‌های جایگزین امکان‌پذیر نباشد.

پاسخ 2:

شیوه حمل و نقلجاده‌ایریلیهواییآبی
تعداد مسافر179 میلیون نفر24 میلیون نفر28 میلیون نفر18 میلیون نفر
میزان بار360 میلیون تن35 میلیون تن86/4 میلیون تن156 میلیون تن

پاسخ 3: پاسخ را می‌توانید در تصویر بالا مشاهده کنید.

پاسخ 4: ۲۶ آذر، روز ملی حمل و نقل ایران است. تعیین این روز به این مناسبت در سال ۱۳۷۶ به پیشنهاد وزارت راه و ترابری و برای آگاه‌سازی جامعه با نقش و جایگاه بخش حمل و نقل در اقتصاد ایران، از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور صورت گرفت.

جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی درس چهارم

جواب فعالیت صفحه 61 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 61 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 66 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 66 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1-الف:

  • هزینه‌های مادی: از بین رفتن مال و خسارت‌های جانی اعم از فوت، نقص عضو جزئی و کلی، جراحت‌های جزئی و کلی، هزینه‌های بیمارستان و درمان صدمات ناشی از تصادف، هزینه‌های بیمه و شکایت و محکومیت‌های مالی و حقوقی و … .
  • هزینه‌های معنوی: صدمات روحی، و روانی و عذاب وجدان، افسردگی مزمن و گوشه گیری، از دست رفتن اعتماد به نفس، کابوس‌های موقتی یا دائمی، بدبینی به سفر و حتی اعتقادات مذهبی.

پاسخ 1-ب: رعایت اصول و قوانین راهنمایی و رانندگی، آموزش کافی به رانندگان وسایل نقلیه و عابران پیاده، رعایت حق تقدم و احتیاط در سفرهای جاده‌ای و توجه نمودن به آداب سفر اسلامی.

پاسخ 2: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 3: با توجه به محاسبات هزینه‌ها، مسیر پیش‌بینی شده در جاده 2 و 1 مناسب‌تر است و هزینه کمتری داشته و آسیب کمتری به محیط زیست وارد می‌کند. مسیر جاده 3 هزینه بیشتری دازد و با عبور از اراضی تپه ماهوری و دریاچه، آسیب زیادی به محیط زیست وارد می‌کند.

جواب فعالیت صفحه 70 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 70 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: لس‌آنجلس در کالیفرنایی آمریکا شلوغ‌ترین و پرترافیک‌ترین شهر جهان است.

پاسخ 2:

  • ترویج فرهنگ عمومی استفاده از دوچرخه در میان مردم
  • آموزش مزایای استفاده از دوچرخه به لحاظ تامین سلامت جسمی و روحی روانی
  • ایجاد ایستگاه‌های مخصوص دوچرخه سواری و در اختیار قرار دادن دوچرخه برای عبور به ناقط پر ترافیک شهر

پاسخ 3: یا توجه به نمودار رسم شده اوج ترافیک ساعت 7 صبح و 19 دیده می‌شود.

پاسخ 4: پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 72 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 72 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ این فعالیت بر عهده دانش آموز می‌باشد.

جواب فعالیت صفحه 73 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 73 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ: انگلستان، فرانسه، اسپانیا، الجزایر، مالی، بورکینافاسو، توگو و غنا

جواب فعالیت صفحه 74 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 74 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ:

  • ارومیه: در ارومیه دیرتر، زیرا ارومیه در نصف‌النهار بعد از تهران قرار دارد.
  • مشهد: در مشهد زودتر، زیرا مشهد در نصف‌النهار قبل از تهران قرار دارد.

جواب فعالیت صفحه 80 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 80 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1-الف: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 1-ب: اسنپ، تپسی، برنامه گوگل مپ و …

پاسخ 2: پاسخ بر عده دانش آموز.

پاسخ 3: نشان دادن ترافیک در مسیر.

پاسخ 4: پاسخ بر عده دانش آموز.

جواب فعالیت های درس پنجم جغرافیا دوازدهم انسانی

جواب فعالیت صفحه 88 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 88 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1-الف: کمربند کوهستانی آلپ-هیمالیا

پاسخ 1-ب: کمربند اطراف اقیانوس آرام

پاسخ 1-ج: کمربند اطراف اقیانوس ارام

پاسخ 1-د: کمربند میانی اقیانوس اطلس

پاسخ 2-الف: غرب آفریقا، کانادا، جلگه سیبری، جزیره گرینلند، استرالیا، انگلستان، شرق آمریکای جنوبی و شرق آمریکا.

پاسخ 2-ب: غرب آمریکا، جنوب غربی آسیا، ژاپن، جنوب و شرق چین، شبه قاره هند.

پاسخ 3-الف: در اندازه‌گیری زمین لرزه با مقیاس ریشتر، میزان انرژی آزاد شده اندازه گیری می‌شود. اما در مقیاس مرکالی میزان خسارت‌های وارد شده مبنای درجه اندازه گیری زمین لرزه می‌باشد.

پاسخ 3-ب:

  • کانون عمقی: جایى است که در اثر گسیختگى در پوسته زمین امواج لرزه اى آزاد مى‌شود.
  • کانون سطحی: نزدیکترین فاصله مرکز زلزله به سطح زمین است که به طور طبیعى داراى بیشترین شدت لرزش است.

جواب فعالیت صفحه 92 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 92 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1: بطور معمول، به سرریز شدن ناگهانی و خسارت بار جریان آب از بستر یک رود یا دریاچه و سرازیر شدن آن به خشکی‌های پیرامون رودخانه، سیل گفته می‌شود.

پاسخ 2:

  • هنگام وقوع سیل: تخریب سکونتگاه‌ها و مزارع، از بین رفتن جاده‌ها و تخریب پل‌ها، قطع خطوط ارتباطی مانند، خطوط انتقال آب، برق، گاز و تلفن، تخریب و آلوده شدن منابع آب آشامیدنی، مدفون شدن مزارع و جاده‌ها، تغییرات شدید جوی و حکم فرما شدن سرما در منطقه سیل زده.
  • بعد از وقوع سیل: شیوع بیماری‌های انگلی و مسری بدلیل آلوده شدن منابع آب آشامیدنی، شیوع بیماری‌های عفونی بدلیل سرمای شدید و تغییرات جوی، شیوع افسردگی ناشی از صدمات روحی و روانی سیل زدگان، کمبود و یا قطع کمک‌های پزشکی و امداد رسانی بدلیل از بین رفتن راه‌های ارتباطی و … .

پاسخ 3: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 4: حوضه سمت راست سیل خیزتر است، چون هرچه حوضه آبخیز گردتر باشد و شیب آن بیشتر باشد. همه جریان‌ها هم زمان به خروجی می‌رسند و موجب سرریز و وقوع سیل می‌شوند. ولی در حوضه‌های کشیده یعنی سمت چپ، مدت زمان طولانی‌تری سپری می‌شود تا آب جاری از سرچشمه تا خروجی را طی کند و در نتیجه آب سرشاخه‌ها به تدریج و به‌طور متوالی از حوضه تخلیه می‌شود.

پاسخ 5: سیل تقریبا از ساعت 2 شروع می‌شود و تا ساعت 9 ادامه پیدا می‌کند.

جواب فعالیت صفحه 99 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 99 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت های درس ششم جغرافیای دوازدهم انسانی

جواب فعالیت صفحه 103 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 103 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 106 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 106 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1-الف: در تصویر A وجود درختان انبوه مانع وقوع سیل است. رعایت حریم رودخانه‌ها و سیل برگردان. در تصویر B قطع درختان جنگلی، بوته کنی، عدم رعایت حریم رودخانه‌ها و ساخت و ساز در حاشیه ناامن رودخانه و مسیر سیلاب، ساخت بزرگراه در مسیرد رودخانه و تغییر کاربری زیاد در این تصویر دیده می‌شود.

پاسخ 2-ب: زیرا رعایت حریم رودخانه‌ها خود یک عامل طبیعی مقابله با سیل است. و اگر حریم رودخانه‌ها رعایت شود درهنگام طغیان رودخانه‌ها هیچ مانعی در مسیر سیلاب وجود ندارد و سیل به راحتی در مسیر طبیعی خود حرکت می‌کند و خسارت‌های جانی و مالی به حداقل می‌رسد. همچنین وجود درختان جنگلی و بوته‌ها عامل مهم کنترل سیلاب هستند و با کند نمودن حرکت آب‌های روان، از وقوع سیل جلوگیری می‌کنند. و در صورتی که بوته کنی و قطع درختان جنگلی بیش از حد انجام شود، این عامل طبیعی کنترل سیلاب از بین می‌رود و وقوع سیل را در منطقه افزایش می‌دهد. همچنین تغییر کاربری‌ها از جمله ساخت بزرگراه‌ها در مسیر رودخانه و تغییر مسیر طبیعی رودخانه‌ها، می‌تواند موجب تخریب بستر رودخانه گشته و خسارت‌های جبرات ناپذیری به همراه داشته است.

پاسخ 2-الف: افزایش درختان در دامنه‌های پرشیب سمت چپ رودخانه، جلوگیری از بوته‌کنی در سمت راست تصویر، احداث سد به منظور کنترل سیلاب و روان‌آب‌ها.

پاسخ 2-ب: درختان و بوته‌ها می‌توانند موجب کاهش قدرت سیلاب شوند و در این تصویر اقدام بسیار مفیدی جهت افزایش درختان جنگلی و جلوگیری از بوته کنی انجام گرفته است. احداث سد می‌تواند ضمن کنترل سیلاب و جلوگیری از تخریب ساختمان‌هایی که به غلط در بستر رودخانه ساخته شده‌اند و یا بزرگراهی که روی رودخانه احداث شده است تا حدود زیادی اطمینان بخش باشد. همچنین از آب پشت سد برای استفاده کشاورزی و همچنین مصرف در صنایع و کارخانه‌ها و تامین آب شرب منطقه استفاده نمود.

جواب فعالیت صفحه 110 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 110 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1:

آبیاری زیرزمینی: در سال‌های اخیر انتقال آبیاری کشاورزی از سطحی به زیرزمینی و استفاده از لوله‌های تراوش کننده بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. در این روش لوله‌های تراوا در زیرزمین در ناحیه ریشه قرار گرفته و توسط این لوله‌های زیرزمینی تراوا آب و کود و سم و اکسیژن مستقیما در اختیار ریشه گیاه قرار می‌گیرد. کل سیستم مانند آبیاری قطره‌ای است. مزایای آبیاری زیرزمینی شامل:

  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • صرفه جویی در مصرف کود و سم
  • عدم نیاز به تسطیح
  • مصونیت لوله‌های تراوا از گرما و سرما
  • افزایش محصول
  • صرفه جویی در مصرف آب
  • جلوگیری از شیوع آفت و …

آبیاری بارانی: عبارت است از روشی که در آن آب از لوله‌هایی در مزرعه جریان پیدا کرده و سپس وارد قسمتی به نام ابپاش می‌شود. در موقع خروج از آن قطرات آب در هوا پخش می‌شود و به صورت باران بر روی خاک می‌ریزد. آبیاری بارانی دارای روش‌ها و دستگاه‌های مختلفی است که با توجه به وضعیت اقتصادی، پستی و بلندی زمین، وجود و یا عدم وجود نیروی انسانی لازم و مقدار آب مورد نیار، انواع سیستم‌های آبیاری بارانی طراحی و اجرا می‌شود. مزایای آبیاری بارانی شامل:

  • توزیع به موقع و به اندازه یکنواخت آب، کود و سم
  • صرفه جویی در مصرف آب
  • نیاز کمتر به نیروی انسانی
  • جلوگیری از فرسایش خاک
  • افزایش عملکرد محصول و …

پاسخ 3: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 4: پاسخ بر عهده دانش آموز.

جواب فعالیت صفحه 114 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ فعالیت صفحه 114 جغرافیا دوازدهم انسانی

پاسخ 1-الف: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 1-ب:

  • سری ماهواره‌های لندست که در سال 1972 اولین بار به فضا پرتاب شد، توسط ناسا-ایالت متحده آمریکا سری 1-تا 7 دارد. لندست 7 هم اکنون در حال کار است.
  • سری ماهواره‌های اسپات توسط کشور فرانسه در سال 1986 به فضا پرتاب شد. برجسته بینی و تصویر برداری از زوایای مختلف و امکان تهیه تصویر استریوسکوپیک از مزایای این ماهواره است.
  • ماهوره نوا، اطلاعات هواشناسی را به زمین مخابره می‌کند.

پاسخ 2-الف: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 2-ب: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 3: پاسخ بر عهده دانش آموز.

پاسخ 4: پاسخ بر عهده دانش آموز.

دوازدهمی‌های عزیز رشته انسانی مقالۀ جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانیبه پایان رسید. بی‌شک تمام سعی من این بود که کامل‌ترین و صحیح‌ترین جواب‌ها را در اختیارتان قرار دهم تا شما را از هرگونه منبع دیگر بی‌نیاز کنم. نهایت لطف و محبت شماست که انتقادات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرت برای ما ارسال کنید.

دانلود PDF جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی

سوالات متداول جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی

  • آیا مقالهٔ جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی را می‌توانیم به صورت PDF داشته باشیم؟
    بله، در قسمت پایین مقاله می‌توانید آن را به صورت PDF دانلود کرد.
  • آیا مقالهٔ جواب فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی منطبق بر کتاب درسی چاپ جدید می‌باشد؟
    بله، مقالهٔ پاسخ فعالیت های جغرافیا دوازدهم انسانی منطبق بر آخرین تغییرات کتاب درسی می‌باشد.
5/5 - (3 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا