یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی

دوستان عزیز کلاس دوازدهمی سلام. ناصر گاگمی هستم از سایت بخون. امروز قصد دارم جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی را بصورت کامل بررسی کنم. کتاب تاریخ دوازدهم انسانی 12 درس دارد. من هم برای شما پاسخ تمامی پرس‌های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی را بصورت کامل و جامع قرار داده‌ام. پس با من تا انتها همراه باشید.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس یک

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس یک

1: تملق نویسی، متکلف نویسی و دوری از ساده نویسی، نوشتن طولانی مطالب، پرده پوشی از حقایق

2: بعضی از متفکران دوره قاجار، مثل میرزا فتحعلی خان آخوند زاده، با اینکه مورخ نبود، اما به روشی علمی، تاریخ نویسی سنتی را نقد کرد. همچنین میرزا آقاخان کرمانی، مورخ عصر قاجار نیز در رواج تاریخ نگاری جدید، گام‌های موثری برداشت. او معتقد بود که مورخان جدید اروپایی، با بررسی سیر حوادث و مطالعه علل و نتایج رویدادها، به قوانینی دست یافته‌اند، که آنرا حکمت اروپایی می‌گویند.

3: در این شیوه تاریخ نویسان و پژوهشگران، با استفاده از روش تحقیق علمی و بهره برداری از منابع و مدارک معتبر به ارزیابی رویدادهای تاریخی می‌پردازند. و یافته‌های علمی خود را به زیان تازه و بدون تکلف می‌نویسند. تاریخ نگاران جدید، همچنین تلاش می‌کنند که از نتایج تحقیقات علومی چون، باستان شناسی، زبان شناسی و جغرافیا و … در مطالعه‌ی تاریخ بهره‌مند شوند.

4: اساس بینش مورخان سنتی، با تاکید بر بررسی زندگی پادشاهان و شرح فتوحات استوار بود، اما در تاریخ نویسی نوین، جنبه‌های گوناگون حیات انسانی اعم از از سیاسی و نطامی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت. این بینش به تدریج، در نوشتن کتاب‌های تاریخی اهمیت یافت. انقلاب مشروطیت، تاثیر عمیقی بر دگرگونی مورخان ایرانی داشت، و موجب شد به ابعاد گوناگون رویدادهای تاریخی و به ویژه نقش مردم، توجه نشان دهند.

5: بدلیل اهمیت اسناد در پژوهش‌های تاریخی، در بسیاری از کشورها، محلی برای نگهداری این اسناد تهیه می‌شود، که به آن آرشیو گفته می‌شود. آرشیو ملی کشور، محلی برای نگهداری اساسی‌ترین و مهمترین اسناد و مدارک متعلق به آن کشور است. این اسناد حاوی اطلاعات بسیار ارزشمندی در خصوص مسائل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی و حتی برخی شخصیت‌ها و احزاب و … می‌باشد.

همراهان گرامی، یکی دیگر از مهمترین بخش‌های تاریخ دوازدهم انسانی فعالیت‌ها می‌باشد. شما با کلیک بر روی لینک جواب فعالیت‌های تاریخ دوازدهم انسانی، پاسخ تمامی فعالیت‌ها را می‌توانید بطور کامل و رایگان در اختیار داشته باشید.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس دوم

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس دوم

1: صفویان حکومتی را تشکیل دادند که بیش از 200 سال پایدار بود. و در این دوران رونق اقتصادی، پیشرفت بازرگانی و کشاورزی و صنعت و همچنین ارتش منظم تشکیل گردید. و همچنین ایران، جایگاه سیاسی مناسبی داشت، بطوری که دولت‌های اروپایی در صدد جلب نظر ایران برای ممناعت از حملات عثمانی بودند. اما در دوران افشاریه، اگرچه از لحاظ نظامی قدرتمند بودیم، اما این اتفاق در جهت آبادانی ایران نبود. و در کودتای کریم خان زند، شرایط بهتر شد، اما هیچگاه وضعیت سیاسی و اقتصادی در حد دولت صفویه نبود.

2: نادر در تاریخ ایران نقش مهمی داشت. او توانست تمامی متجاوزان، از جمله افغان‌ها و روسها و همچنین عثمانی‌ها را از خاک ایران بیرون کند. او 12 سال بر ایران حکومت کرد. 6 سال اول حکومت او بسیار ارزشمند بود و اگر بعد از همین 6 سال می‌مرد، به عنوان یک بزرگ مرد در تایخ می‌ماند. اما در 6 سال دوم، حکومت او ظالمانه شد و رفتار نامناسبی با مردم داشت.

3: حکومت نادرشاه، بر اقتدارگری و تمرکز بر امور نظامی و ارتش متکی بود. و نهادهای اداری، رونق چندانی نداشتند. همچنین نادرشاه برای امور اداری و اقتصادی از مشاورانی که بیشتر دوست و نزدیکانش بودند، استفاده می‌کرد. و توجهی به وزارت و دیوان سالاری نمی‌کرد.

4: این انقلاب با این که کوتاه و کم هیجان بود، اما سلطنت مشروطه انگلستان را تا به امروز رقم زده، این نتیجه باعث شد، که نخستین دموکراسی مدرن پایه ریزی شود. این انقلاب موجب بیداری سیاسی در بین مردم و کشورهای همسایه‌ی انگلیس شد، که انقلاب فرانسه، جزء تاثیر گرفته‌ها می‌باشد.

5: کشور فرانسه در قرن 18، بدلیل شکست نظامی و صرف هزینه زیاد در آمریکا، با ورشکستگی اقتصادی مواجه شد و مشکلات اجتماعی نیز بوجود آورد. فرانسه در کل سه طبقه اجتماعی است:

  • الف: طبقه ممتاز، که علاوه بر داشتن امتیازات، از پرداخت مالیات نیز معاف بودند.
  • ب: طبقه متوسط، که غالبا تحصیل کرده بودند، مانند وکیل و دکتر و نویسنده و …، از اینکه طبقه ممتاز برای آنان امتیازی قائل نبودند، به شدت ناراحت بودند.
  • پ: طبقه فقیر، که بسیار زیاد بودند و بار اصلی مالیات و خدمات نظامی بر عهده‌ی این گروه بود. این گروه، لویی شانزدهم را عامل بدبختی خود می‌دانستند.

6: انقلاب صنعتی باعث قدرت بیشتر اروپاییان شد، اما مسائل و مشکلات گسترش بی‌رویه شهرها، رشد سریع جمعیت، به وجود آمدن فاصله طبقاتی و نارضایتی اجتماعی و آلودگی زیست محیطی به وجود آمد.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس سوم

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس سوم

1: همزمان با شکل گیری حکومت قاجار در ایران، اکثر قدرت‌های اروپایی بدلیل انقلاب‌ها و تحولات سیاسی و اجتماعی و با پیشرفت علمی و صنعتی، رقابت شدیدی با یکدیگر بر سر تسلط بر دیگر کشورها داشتند. این کشورها، از نظر نظامی و دارا بودن ارتش منظم، بسیار قدرتمند بودند، اما مردم ایران از تغییر و تحولات بی‌اطلاع بودند و همچنین ارتش منظم و پیشرفته‌ای نداشتند. به همین دلیل در مقابل هجوم اروپایی‌ها به نوعی غافلگیر شدند و آمادگی لازم برای رویارویی با آنان را نداشتند.

2: شاهان قاجار، خودشان را مالک جان و مال مردم می‌دانستند، و انتظار داشتند تمامی مردم فرمانشان را اجرا کنند. اما در عمل نتوانستند، زیرا از یک طرف فاقد ابزار لازم مانند نظام اداری و ارتش ثابت برای اعمال قدرت بودند و از سوی دیگر نفوذ اجتماعی لازم را نیز نداشتند.

3: دادن حق مصونیت قضایی به اتباع آن کشور، پرداخت 5 میلیون غرامت به دولت روسیه، برقراری تعرفه‌ بر کالاهی روسی و ایرانی

4: سلطه‌ی انگلیسی‌ها بر هند در قرن 18، توجه آنها را به ایران جلب کرد، تا بتواند با تاثیر بر ایران مانع رسیدن رقبایش به هندوستان، از طریق ایران شود. همچنین این کشور با تسلط بر خلیج فارس و جزایر آن، زمینه را برای گسترش نفوذ سیاسی و نظامی در این مناطق استراتژیک فراهم کرد.

5: ایران مناسب‌ترین راه برای رسیدن به هند بود، و ناپلئون بعد از اتحاد سیاسی با ایران، تمام تعهدات خود را زیر پا گذاشت و با روسیه صلح کرد.

6: سفرنامه رضا قلی نوه فتحعلی شاه، روزنامه خاطرات ناصرالدین شاه در سفر سوم به فرنگ، خاطرات سیاسی امین الدوله، اختناق در ایران، موگان شوشتر

اگر پیدا کرن پاسخ قسمت تجزیه و تحلیل کنید، کتاب تحلیل فرهنگی دوازدهم انسانی برای شما دشوار است. اصلا لازم نیست که نگران باشید، چون ما در بخون برای شما پاسخ تمامی تجزیه و تحلیل کنیدهای علوم و فنون دوازدم انسانی را در لینک جواب تجزیه و تحلیل کنیدهای علوم و فنون دوازدهم انسانی قرار داده‌ایم.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس چهارم

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس چهارم

1: با سقوط صفویان کشور ما، در عرصه‌های اقتصادی و سیاسی رکود بسیاری داشت، اما در اوایل دوره قاجار و کم شدن جنگ‌های داخلی، شاهد رشد صنایع داخلی کشور بودیم. چون اروپایی‌ها درگیر جنگ بودند، اما بعد از اتمام جنگ ناپلئون، سیل کالاهای خارجی وارد ایران شد، که باعث از بین رفتن صنایع بومی کشور شد. در دوره امیر کبیر، تلاش‌های زیادی برای احیای این صنایع صورت گرفت، اما با قتل او، تلاش‌ها پیگیری نشد.

2: در این دوره 3 شیوه تولید وجود داشت:

  • الف: تولید ایلیاتی که مختص ایلات و کوچ نشینان بود، نظر تولید گوشت، پوست، پشم، گلیم، لبنیات و …
  • ب: شیوه تولید سهم بردن، یعنی روستاییان بدون زمین، اغلب بر روی زمین مالکان کار می‌کردند و در ازای بهره‌برداری از  ملک ارباب‌، گاها تا یک سوم را به عنوان بهره مالکانه به او تحویل می‌دادند.
  • پ: شیوه تولید خرده کالای دولتی و خصوصی بود که ویژه‌ی شهرها بود، که در کارگاه‌های تولید و مراکز شهری تولید می‌شد.

3: با اختراع دوربین، تصاویر زیادی از ساختمان‌های خارجی توسط مسافران آورده شد و بسیاری از معماران به سفارش ثروتمندان و دربار، با تقلید از این نوع معماری‌ها و با تلفیق معماری ایرانی، سبک جدیدی از معماری را بوجود آوردند. این بناها به بناهای کارت پستالی معروف شدند. همچنین ورود تلفن، تلگراف و پست و … از غرب، باعث یه وجود آمدن سبک جدیدی از معماری برای این ادارات شد.

4: نقاشی در عصر قاجار بدلیل وحدت سیاسی و نبود جنگ داخلی و در سایه حمایت پادشاهان و دربار از یک سو، و از سوی دیگر ارتباط با غربی باعث تحول اساسی این هنر شد. در دوره فتحعلی شاه، برجسته‌ترین نقاشان گرد هم آمدند و آنها را به کشیدن پرده‌های بزرگ جهت نصب در کاخ تشویق کرد. در دوره ناصرالدین شاه، سنت نگارگری ایران تحت تاثیر هنر نقاشی مدرن اروپا قرار گرفت و سبک جدیدی از نقاشی به وجود آمد. و هنرمندانی چون کمال‌الملک پا به عرصه گذاشتند.

5: با توجه به رکود صنعت ایران در نیمه دوم حکومت قاجار، صنعت فرش رونق بسیاری داشت و صادرات آن، رونق فراوانی داشت. بدلیل وجود گردشگران اروپایی، توجه تاجران و مردم اروپا را به سوی فرش دستبافت ایران جلب شد. ارزانی نیروی کار، طرح و نقش زیبا و متنوع و ظرافت بافندگان از یک سو، و از طوی دیگر تقاضای بازار خارجی و سرمایه‌گزاری آنها باعث رشد صادرات این محصول شد.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس پنجم

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس پنجم

1: از دست رفتن بخش‌هایی از سرزمین ایران، غلبه استعمار بر مملکت، استبداد دستگاه حاکم، مخالفت‌های شدید مردم و علما با استبداد، ورود اندیشه‌های جدید

2: ایجاد دادگستری در همه شهرها برای رسیدگی به شکایت‌های مردم و برقراری عدالت در جامعه، عمل به قانون اسلامی بطور دقیق و دور از ملاحظه‌های شخصی

3: سفارت انگلیس در تهران که آرزویی جز، اخراج طرفداران روسیه از دربار نداشت، عده‌ای از عامل‌های شناخته شده خود را در بین آزادی خواهان، وارد و  مردم را به تحصن در سفارت خانه تشویق کرد.

4: جلوگیری از نفوذ انگلیس که در لباس مشروطه خواهی از مشروطه طلبان حمایت می‌کرد، کمک به محمد علی شاه که طرفدار روس بود، پیشگیری از قیام ملت‌های منطقه قفقار برای گرفتن آزادی، تحت تاثیر پیروزی مشروطه خواهان در ایران

5: بر اساس این قرارداد که با پا درمیانی فرانسه که از قدرت روزافزون، آلمان بیمناک بود، ایران را به سه منطقه تقسیم کردند. روس‌ها از آذربایجان تا خراسان نیروهای خود را مستقر کردند و انگلیس برای اشغال منطقه‌ی، زیر نفوذ خودقوایی از هندوستان را وارد جنوب ایران کرد.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس 6

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس 6

1: انقلاب صنعتی و ساخت سلاح‌های آتشین مانند تفنگ، توپ و کشتی‌های جنگی، قدرت سیاسی و نظامی دولت‌های اروپایی و به دنبال آن، سیاست‌های استعماری آنان به طرز چشمگیری توسعه یافت. انگلستان؛ فرانسه، اسپانیا، پرتغال و سپس آلمان و برخی دیگر از دولت‌های اروپایی، کشورها و مناطق مختلفی را در قاره‌های آسیا، آفریقا، آمریکا و اقیانوسیه را مستعمره خود کردند، و باهم دیگر به رقابت و در مواردی به ستیز برخواستند.

2: در سده‌ی 91 میلادی دو جریان فکری، ملی گرایی و آزادی خواهی در بسیاری از سرزمین‌ها و جوامع اروپایی شدت گرفت و زمینه ساز شکل گیری کشورها و دولت‌های ملی شد. تفکر ملی گرایی مردمان و گروه‌های قومی را که تاریخ و فرهنگ و زبان مشترکی داشتند.

3: آلمان از یک سو با هدف مقابله با تهدیدات خارجی به ویژه خطر حمله فرانسه و از طرف دیگر، برای پیشبرد سیاست‌های توسعه طلبانه خود در اروپا و فراسوی دریاها، مبادرت به انعقاد پیمان اتحاد سیاسی و نظامی با برخی از کشورها کرد. از این رو، نخست با امپراتوری اتریش-مجارستان پیمان اتحاد بست. سپس ایتالیا را نیز وارد این پیمان کرد و اتحاد سه گانه را تشکیل داد. در مقابل فرانسه، برای خروج از انزوای سیاسی و پایان دادن به برتری جویی آلمان، نخست با روسیه و سپس با انگلستان پیمان جداگانه‌ای منعقد کرد، که آنها را دو به دو شریک و متحد سیاسی، نظامی و اقتصادی یکدیگر قرار می‌داد. مدتی بعد انگلستان و روسیه با بستن معاهده 1907 میلادی، به اختلافات خود در ایران، افغانستان و تبت پایان دادند و عملا اتفاق سه گانه را در برابر اتحاد سه گانه به وجود آوردند.

4: مهمترین علل بروز جنگ چهانی اول، اختلافات مرزی و دشمنی شدید آلمان و فرانسه، مسابقه تسلیحاتی، رقابت بر سر مستعمرات و اقدام برای توسعه و نفوذ و دخالت در منطقه شبه جزیره بالکان بود. اما در این میان، رقابت بر سر مستعمرات و تسلط بر آنها مهمتر بود.

5: در شهرها تورم بطور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته و قحطی شدیدی بروز کرده است. تلفات انسانی ناشی از قحطی و جنگ، بین یکصدهزار تا دو میلیون نفر برآورده شد. یعنی مردم ایران برای جنگی که خود نقشی در آن نداشتند، بهایی این چنین سنگین پرداختند. ارتش‌های متخاصم، محصولات کشاورزی، دامی و حتی خود دام‌ها را مصادره می‌کردند و برای ارتزاق، خود مردم را در مناطق مختلق، بالاخص در روستاها تحت فشار قرار می‌داند.

اگر دنبال پیدا کردن پاسخ گفت و گو کنیدهای تحلیل فرهنگی دوازدهم انسانی هستید، کافی است بر روی لینک پاسخ گفت و گو کنیدهای تحلیل فرهنگی دوازدهم انسانی کلیک کنید.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس هفتم

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس هفتم

1: شرایط اجتماعی، عامل موثری در به قدرت رسیدن رضاخان بود، زیرا رضاخان با اقداماتی که انجام داد، توانست زمینه‌های به پادشاهی رسیدن خویش را فراهم سازد، از جمله:

  • الف: تا پیش از به قدرت رسیدن رضاخان، اوضاع ناامن در شهرها و راه‌ها حاکم بود که رضاخان با توسل به نیروی نظامی، توانست تا حدودی امنیت را در جامعه فراهم سازد و این امر موجب کسب محبوبیت برای او در جامعه شد.
  • ب: قبل از رضاخان، کابینه‌هایی که به قدرت می‌رسیدند، خیلی زود سقوط می‌کردند، اما رضاخان توانست، کابینه‌ای با ثبات تشکیل دهد، البته با توسل به نیروی نظامی‌ای که در اختیار داشت.
  • پ: یکی دیگر از زمینه‌های اجتماعی که در به قدرت رسیدن رضاخان نقش داشت، نبود احمدشاه در کشور بود که رضاخان با تبلیغ بر ضد او، به نوعی نشان داد که احمد شاه اهمیتی برای مردم و سرنوشت کشور قائل نیست.
  • ت: عامل دیگری که در به قدرت رسیدن راضاخان موثر بود، انتخابات دوره پنجم مجلس و ورود افراد مورد نظر رضاخان به مجلس با دخالت رضاخان بود.

2: رضاخان در غیاب شاه که در اروپا به سر می‌برد. روز به روز موقعیت خود را بیشتر تحکیم می‌کرد. در عین حال می‌کوشید تا با تبلیغاتی گسترده علیه احمدشاه، او را نسبت به سرنوشت مملکت بی‌اعتنا نشان دهد. هرچه توقف شاه در اروپا بیشتر طول می‌کشید، تبلیغات صرفداران رضاخان مبنی بر اینکه شاه علاقه‌ای به سرنوشت ایران ندارد، بیشتر می‌شد و مردم نیر این نکته را باور می‌کردند. پس از سرکوبی شورش خزعل و بعضی شورش‌های پراکنده دیگر، با توجه به امنیتی که رضاخان به وجود آورده بود، محبوبیت او افزایش یافت.

3: در سال 1304 شمسی، ماده‌ی واحده‌ای به صورت طرح در مجلس شورای ملی مطرح شد که در آن خلع قاجاریه از سلطنت و سپردن حکومت موقت به رضاخان خواسته شده بود. در این ماده واحده، پیش بینی شده بود که پس از خلع قاجاریه، مجلس موسسان باری تغییر چند ماده از قانون اساسی تشکیل خواهد شد، و تکلیف قطعی سلطنت را تعیین خواهد کرد. جز چهار تن از نمایندگان مجلس، از جمله آیت الله مدرس و دکتر مصدق، سایر نمایندگان به این طرح رای مثبت دادند. با حمایت همه جانبه‌ای که از سوی دولت‌های یزرگ خارجی به عمل آمد، انتخابات فرمایشی مجلس موسسان برگزار شد. در آذر سال 1304 شمسی، مجلس موسسان با نطق رضاخان افتتاح شد و پس از شش روز بحث و گفت و گو، رضاخان را به پادشاهی ایران انتخاب و سلطنت را در خانواده او موروثی اعلام کرد.

4: رضاشاه که تصور می‌کرد، مهمترین راه پیشرفت و توسعه کشور، تقلید از غرب و فرهنگ غرب است. پس از مسافرت به ترکیه و آشنایی با اتاتورک، رئیس جمهور آن کشور، به تقلید از او به مبارزه با همه سنت‌های اسلامی پرداخت. او در این راه حتی ماموران مخصوص در کوچه‌ و خیابان شهر گذاشت، که وظیفه داشتند به زور چادر از سر زنان بکشند. رضاشاه برای تضعیف روحانیت دستور داد که روحانیون نیز لباس‌های مخصوص خود را کنار بگذارند. به دستور وی، دفترخانه‌های شرعی تعطیل شدند و دخالت روحانیون در مسائل اجتماعی اکیدا ممنوع شد.

5: همزمان با آغاز سلطنت رضاشاه، انگلیسی‌ها تصمیم گرفتند با تقویت کشور آلمان که همچنان گرفتار مصائب جنگ جهانی اول بود، کمی از مشکلات اقتصادی کشور بکاهند و با این همکاری، مانع از افتادن آلمان به دام کمونیسم شوند. از نظر انگلیسی‌ها، در آن شرایط بهترین راه مساعدت به آلمان این بود که سیاستمداران انگلیسی به روسای کشورهای تحت سلطه خوبش دستور دهند تا امکان فعالیت‌های تجاری و صنعتی آلمان را در این کشورها فراهم سازند. برای همین رضاشاه درهای کشور ایران را به روی سرمایه‌های آلمانی باز کرد.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس هشتم

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس هشتم

1: جامعه ملل که برای کمک به حل و فصل اختلافات کشورها و جلوگیری از دشمنی و جنگ میان دولت‌ها به وجود آمده بود. فاقد قدرت کافی برای تحقق این هدف بود و تصمیماتش ضمانت اجرایی لازم را نداشت. حضور نداشتن برخی از کشورها در این نهاد بین المللی نقش مهمی در ناکامی آن داشت . آمریکا که خود پیشنهاد تاسیس جامعه ملل را داده بود به عضویت آن در نیامد. شوروی نیز عضو این نهاد جهانی نشد. آلمان و ژاپن هم عضویت داشتند که با خروج از آن موجب بی اعتباری بیشتر جامعه ملل شدند. به همین سبب بود که جامعه ملل در فاصله میان دو جنگ در مقابل تهاجم نظامی برخی دولت‌ها به کشورهای دیگر جز محکوم کردن اقدام دیگری نتوانست انجام دهد.

2: استالین با تحکیم موقعیت سیاسی خود، قدم در مسیر دیکتاتوری گذاشت و عده زیادی از بلشویک‌های قدیمی، اندیشمندان، افسران ارتش، امضای حزب کمونیست دیپلمات‌ها و مردم عادی را که در برابرش مقاومت و مخالفت می‌کردند، به مرگ محکوم کرد یا به اردوگاه‌های کار اجباری در سیبری فرستاد که هیچ گاه از آنجا بازنگشتند. حکومت استالین با اجرای برنامه‌های مختلف اقتصادی و فرهنگی تغییر و تحول چشمگیری در شوروی ایجاد کرد. یکی از این برنامه‌ها و طرح‌ها، اشتراکی کردن مزارع کشاورزی بود که با اعمال قدرت و خشونت بسیار آغاز شد. علاوه بر این برنامه‌ای را با هدف صنعتی کردن سری کشور به اجرا درآورد. اساس برنامه صنعتی استالین، بر تولید کالاهای سرمایه‌ای و سلاح‌های جنگی استوار بود. موسیلینی، فاشیست ها یک گروه ملی‌گرای افراطی بودند که می‌خواستند دولت تک حزبی قدرتمند متمرکزی در ایتالیا ایجاد کند. آنها برای آزادی و دموکراسی ارزش و اعتباری قائل نبودند. موسیلینی پس از پیروزی در انتخابات مجلس که در فضایی آکنده از زور و تقلب برگزار شد در مدت کوتاهی با از بین بردن احزاب رقیب قدرت را یکپارجه کرد و خود را درجه به معنای رهبر نامید. او نیز همچون سایر دیکتاتورها به کمک وسایل ارتباط جمعی و و شگردهای تبلیغاتی گوناگون مردم را تحت نظارت و مراقبت کامل حکومت در آورده بود و با استفاده از یک سازمان امنیتی و پلیسی معترضان و مخالفان را سرکوب می‌کرد. موسیلینی تا حدود زیادی به وعده‌های خویش درباره کاهش بیکاری و تورم و پایان دادن به اعتصاب‌ها عمل کرد .از این رو تا زمانی که ایتالیا درگیر جنگ جهانی دوم نشده بود. بسیاری از مردم این کشور شیفته وی بودند و از اینکه با رهبری کشورشان در ردیف قدرت های بزرگ قرار گرفته، به خود می بالیدند. هیتلر: پس از موفقیت نازی ها در انتخابات مجلس هیتلر با حمایت صاحبان صنایع ماشراف زمیندار به افسران ارتش. صدراعنلم آلمان شد .در سال 1933 میلادی، او سپس با قبضه کامل قدرت، نظام دیکتاتوری تک حزبی را در کشور برقرار و خود را پیشوا اعلام کرد. در این زمان تمام حزب‌های سیاسی به جز حزب نازی منحل و نیروی پلیس و سازمان‌های دولتی از افراد غبر نازی پاکسازی شدند. همچنین مسئولیت تامین امنیت داخلی به عهده سازمان پلیس مغنی، موسوم گشتاپو گذاشته شد و از اردوگاه‌های کار اجباری برای مخالفان ایجاد شد. هیتلر و نازیه‌ا پس از به دست گرفتن زمام امور و لغو قرارداد ورسای، برای متحول کردن اقتصاد آلمان و تحتق وعده‌های خویش برنامه های گوناگونی را اجرا کردند. ساخت شبکه وسیعی از جاده‌ها و راه آهن، ایجاد موسسات عمومی و راه اندازی کارخانه‌های بزرگ به خصوص صنایع تسلیحاتی از جمله طرح های عمرانی و اقتصادی بود که به اجرا در آمد و به بحران رکود و بیکاری در آلمان پایان داد.

۴) علت گرایش رضاشاه به آلمان علاوه بر تمایل دولت انگلیس و نظر مساعد آن در این باره می‌توان دلایل جدیدی نیز پیدا کرد. اما آنچه مهمتر از دیگر موارد می‌باشد. سیاست نیروی سوم است که به علت تنفر عمومی مردم ایران از روس و انگلیس همواره در تاریخ سیاسی این کشور در میان جامعه زمینه بسیار مناسبی داشت. دولت‌ها معمولا برای جلب حمایت مردم از تأکید بر این امر ناگزیر بودند. رضا شاه پس از رسیدن به سلطنت بر همان سیاست خارجی که اسلاف مشروطه خواهش ادعا داشتند تکیه نمود:(( روابط خوب با روسیه و انگلیس )). ظاهرا اولین اقدام مهم رضا شاه کاهش وابستگی ایران به این دو قدرت (شوروی و انگلیس) و نهایتا کاستن قطع نفوذشان در سیاست ایران بود. در مورد روابط با آلمان علاوه بر قدرت سوم باید به این امر توجه کرد که آن مسابقه مداخله استعماری در خاورمیانه نداشت تا احساسات ایرانیان را جریحه دار کند و از طرف دیگر، یکی از کشورهای پیشرفته جهان در زمینه علم و تکنولوژی بود و به خوبی می‌توانست به کشور توسعه نیافته مانند ایران کمک کند؛ چرا که سرمایه مشاوران فنی واحدهای صنعتی و ماشین آلات آماده برای صدور در اختیار داشت. از طرف دیگر رضاشاه تمایل شدید به صنعتی کردن کشور داشت؛ لذا خواهان کشوری بود که این امکانات را به راحتی و ارزان در اختیار او قرار بدهد. البته نیاز آلمان و مواد خام باعث شده بود که این کشور بتواند همگام با نیازهای ایران حرکت کند و نیازهای آن را برطرف سازد.
۵) جنگ بخش وسیعی از اروپا را به ایران و اقتصاد آن را نابود کرد. اما کشورهای اروپای غربی پس از پایان جنگ، بی‌درنگ با کار سخت و برنامه ریزی موثر و هوشمندانه انجام دادن اصلاحات اجتماعی و دریافت کمک‌های اقتصادی از آمریکا بازسازی را آغاز کردند و به سرعت در مسیر رشد و رونق علمی، فناوری و اقتصادی قرار گرفتند. از جمله آلمان غربی در کمتر از ۲۰ سال به قدرت صنعتی و اقتصادی بزرگی در جهان تبدیل شد. از نظر سیاسی نیز دموکراسی توسعه پیدا کرد و حکومت‌های آزاد و مردمی گسترش یافتند ژاپن، صنعتی ترین کشور آسيا، پس از شکست در جنگ جهانی دوم به اشغال آمریکا درآمد، قانون اساسی جدید آن کشور، دموکراسی را تقویت و قدرت سیاسی را از اختیار امپراتور به فرماندهان نظامی خارج کرد و به نمایندگان منتخب ملت سپرد. ژاپنی‌ها نیز با سخت‌کوشی و برنامه‌ریزی دقیق به موفق‌ترین قدرت پیشرو اقتصادی در جهان تبدیل شدند . تولید صنعتی کشور در سال ۱۹۵۳ میلادی به میزان تولید سال های آغازین جنگ جهانی دوم رسید.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس نهم

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس نهم

۱: محمدرضا شاه جانشین رضاشاه شد. او در ابتدای سلطنتش به منظور تحکیم جایگاه خویش، به اقدامات مختلفی دست زد. از جمله هنگام ادای سوگند مجلس شورای ملی سوگند خورد که مطابق قانون اساسی به عنوان یک پادشاهی مشروطه، فقط سلطنت کند و نه حکومت. او همچنین املاکی را که پدرش تصرف کرده بود، در اختبار دولت نهاد که به صاحبانش بازگردانده شود. علاوه بر آن به مراجع تقلید اطمینان داد که حکومت حجاب را محدود یا ممنوع نخواهد کرد.

2:در دوران اشغال ایران توسط نیروهای متفقین در زمان جنگ جهانی دوم، رقابت شدیدی میان دولت‌های آمریکا و شوروی برای کسب امتیاز استخراج نفت در سایر مناطق ایران شکل گرفت، اما نمایندگان مجلس شورای ملی به پیشنهاد دکتر سعید مصدق طرحی را به تصویب رساندند که دولت را از مذاکره و انعقاد قرارداد با کشورهای خارجی در خصوص نفت ایران بدون تایید و تصویب مجلس میکرد. این مصوبه به منزله اتخاذ سیاست موازنه منفی، یعنی ایستادگی در برابر امتیاز خواهی دولت‌های سلطه جور دقيقا خلاف سیاست موازنه مثبت، تلقی می‌شد که تسلیم شدن در برابر قدرت‌های بزرگ و اتکای امتیاز و آنها را توصیه می کرد.

3:پس از مذاکراتی که میان نماینده دولت ایران و نماینده شرکت نفت ایران و انگلیسی به هدف بازنگری در قرارداد نفت جنوبی و تامین منافع ایران صورت گرفت، قراردادی الحاقی تدوین و امضا شد. این قرارداد اندکی معاهده نفتی ۱۳۱۲ شمسی را تهدید کرد که تامین کننده حقوق و منافع کشورمان نبود، به همین دلیل، محدودی از نمایندگان مخالف مجلس شورای ملی مانع از رای گیری درباره آن شدند.

4: نمایندگان مخالف قرارداد الحاقی در مجلس شانزدهم، ضمن مخالفت با این قرارداد طرح ملی شدن صنعت نفت ایران را پیشنهاد کردند. طرح را با استقبال گسترده شخصیت‌ها، قشرها و گروه‌های مختلف سیاسی، ملی و مذهبی روبرو شد. بسیاری از مطبوعات نیز به پشتیبانی از آن پرداختند و تظاهرات و اعتصاب‌هایی در مخالفت با قرارداد الحاقی و طرفداری از ملی شدن صنعت نفت برپا گردید. آیت الله سید ابوالقاسم کاشانی که سابقه طولانی در مبارزه با استعمار انگلستان داشت با جدیت تمام از جنبش ملی شدن صنعت نفت حمایت کرد. وی از طریق اعلامیه‌ای، مبارزه برای عملی شدن نفت را تکلیف دینی و وطنی ملت ایران برشمرد و در پی آن، تعدادی از علما نیز نظر او را تایید کردند. در جبهه مقابل نیز انگلستان و عوامل داخلی آن برای حفظ منافع استعماری خود و جلوگیری از استیفای حقوق ملت ایران به تکاپو افتادند. سپهبد حاجیلی رزم آرا در مقابل نخست وزیری، از سیاست انگلستان جانبداری و به شدت با ملی شدن صنعت نفت مخالفت می‌کرد. پس از آنکه رزم آرا توسط خلیل طهماسبی، یکی از اعضای جمعیت فدائیان اسلام به قتل رسید مهمترین مانع بر سر راه ملی شدن صنعت نفت برداشته شد.

5: نهضت ملی شدن صنعت نفت با اتحاد و یکپارچگی احزاب، گروه‌های مختلف سیاسی و مذهبی بر محور مبارزه با استعمار انگلیس آغاز شد و با همدلی و یگانگی دکتر مصدق و آیت الله کاشانی موانع داخلی و خارجی را یکی پس از دیگری از سر راه برداشت و موفقیت‌های بزرگی کسب کرد .اما پس از پیروزی قیام ۱۳ تير شرایط تغییر یافته همکاری و اتحاد رهبران شخصیت‌ها احزاب و گروه های دست اندر کار نهضت براثر غلبه روحبه لجاجت، خودمحوری، قدرت طلبی و منفعت جوبی‌های فردی و گروهی به تفرقه و دشمنی تبدیل گردید. با گسترش اختلاف‌ها و نظام‌های سیاسی میان شخصیت‌ها و گروه‌های ملی و مذهبی، منافع کشور و اهداف نهضت ملی شدن نفت به فراموشی سپرده شد. دشمنان خارجی و عوامل داخلی آنان با بهره گیری از تداوم و گسترش اختلاف و نزاع میان دکتر مصدق و آیت الله کاشانی و یاران و نزدیکان این دو شخصیت ملی و مذهبی و تلاش هایشان برای نابودی نهضت و سرنگونی دولت مصدق افزودند. آمریکا نیز که از زمان جنگ جهانی دوم سباست فعالی را در خصوص ایران اتخاذ کرده بود  و دکتر مصدق امیدوار و پشتیبان این کشور از ایران در ماجرای نفت بود، سرانجام به جانبداری از دولت انگلستان پرداخت و با آن دولت در براندازی دولت مصدق متعهد شد.

جواب پرسش های نمونه درس دهم تاریخ دوازدهم انسانی

پاسخ پرسش های نمونه درس دهم تاریخ دوازدهم انسانی

1: تغییرات زیر در قانون انتخابات این انجمن‌ها ایجاد شد:

  • الف: برداشتن غیر مسلمان بودن و مرد بودن از شرایط انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان
  • ب: حذف قید سوگند خوردن به قرآن مجید و تبدیل آن به سوگند خوردن به کتاب آسمانی

2: مبارزه فرهنگی با اتکا بر آگاهی دادن به مردم و تبلیغ و ترویج باورهای دینی به همراه روشنفکری علیه اقدامات رژیم پهلوی صورت می‌گرفت. روحانیون، معلمان، استادان دانشگاه، دانشجویان و دانش‌آموزان در عرصه مبارزه فرهنگی با رژیم فعالیت می‌کردند، و در مساجد، حسینیه‌ها و مدارس و دانشگاه‌ها به ترویج فرهنگ دینی مشغول بودند. معروف‌ترین چهره‌های فرهنگی، علامه طباطبایی، آیت الله طالقانی، آیت الله مطهری، آیت الله بهشتی، دکتر شریعتی، دکتر باهنر و دکتر مفتح بودند.

3: در زمینه فرهنگی، رژیم پهلوی کوشید، میان فرهنگ ایرانی و فرهنگ اسلامی، تقابلی مصنوعی ایجاد کند. به بهانه ناهمخوانی تاریخ هجری شمسی با فرهنگ ایرانی، تاریخ شاهنشاهی را جایگزین تقویم هجری شمسی کرد.

4: زیرا جیمی کارتر، رئیس جمهور آمریکا، در سال 1355 برای کاهش تنفر عمومی از سیاست‌های آمریکا به شعار دفاع از حقوق بشر متوسل شد. به همین دلیل او از شاه خواست به تبعیت از سیاست فضای باز آمریکایی، اوضاع عمومی زندانیان را بهبود بخشد، شکنجه زندانیان را کاهش دهد و به مطبوعات اجازه دهد بطور ملایم و محدود از دولت انتقاد کنند.

5: به دنبال انتشار این مقاله، مردم قم در 19 دی 1356 قیام کردند. اما ماموران حکومتی آنها را به خاک و خون کشیدند. در چهلم شهدای قم، در 29 بهمن همان سال مردم تبریز به پا خواستند، که این اجتماع نیز با یورش نیروهای حکومت مواجه شد و تعدادی شهید یا مجروح شدند. در سال 1357 اعتراضات به شهرهای دیگر گسترش یافت. پیام این قیام جدید عهد و رهبری و افزایش تنفر ار رژیم شاهنشاهی بود.

6: این تظاهرات عظیم، دولت آمریکا را به این نتیجه رسید، که روی کار آوردن دولت نظامی از هاری، نتیجه‌ای نداشته است. علاوه بر این، مردم ایران متحد هستند و طرح اطاعت از رهبری خود مصمم و جدی هستند و بالاخره اینکه آمریکا برای حفظ منابع خود در ایران باید به فکر مهره دیگری غیر از محمد رضاشاه باشد.

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس یازدهم

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس یازدهم

1: پاسخ:

  • الف: شرکت در برگزاری همه پرسی تعیین نظام سیاسی جدید
  • ب: برگزیدن نمایندگان مجلس خبرگان قانون اساسی
  • پ: شرکت در انتخابات ریاست جمهوری بهمن 1358
  • ت: شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی اسفند 1358
  • شرکت در نهادهای گوناگون جهاد سازندگی

2: قانون اساسی عالی‌ترین سند حقوقی یک کشور بر راهنمایی برای تنظیم قوانین دیگر است. قانون اساسی تعریف کننده اصول سیاسی، ساختار، سلسله مراتب، جایگاه و حدود قدرت سیاسی دولت یک کشور را تعیین، و تضمین کننده حقوق شهروندان کشور است. نکته مهم این است که هیچ قانونی نباید با قانون اساسی کشور مغایرت داشته باشد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و برگزاری اولین انتخابات که منجر به تعیین نوع حکومت و تشکیل جمهوری اسلامی شد. به دلیل تغییر ساختار نظام حکومتی لازم بود تا قانون اساسی بر مبنای نظام حکومت جدید تدوین شود. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبین نهادهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه ایران بر اساس اصول و ضوابط اسلامی است.

3: در جریان تدوین قانون اساسی، دانشجویان موسوم به پیرو خط امام در 13 آبان 1358 سفارت آمریکا را در تهران تسخیر کردند. آنان علت این اقدام را تداوم دشمنی‌ها و توطئه‌های دولت آمریکا، علیه انقلاب اسلامی و از جمله اجازه ورود محمدرضا شاه پهلوی جهت سفر به آن کشور اعلام کردند. امام خمینی اقدام دانشجویان را تایید کرد و آن را انقلاب دوم خواند. مجلس خبرگان قانون اساسی نیز از تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان حمایت کرد. مهندس بازرگان و اعضای کابینه او که با این اقدام موافق نبودند، استعفا دادند و شورای انقلاب مسئولیت اداره کشور و تکمیل روند استقرار نظام سیاسی جدید را عهده دار شد.

4: تاسیس نهادهای انقلابی یکی از گام‌های مهم و تاثیرگزار در روند استقرار نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شد که همزمان با شکل‌گیری ارکان سیاسی اتفاق افتاد. از جمله نهادهایی که در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب تاسیس شدند، عبارتند از:

  • الف: کمیته انقلاب اسلامی: این کمیته وظیفه حفظ نظم و امنیت و دستگیری سرات جنایتکار رژیم پهلوی را بر عهده داشت.
  • ب: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: توسط جوانان شجاع و مبارز ایرانی به وجود آمد تا از آرمان‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی پاسداری کند.
  • پ: جهاد سازندگی: برای عمران و ابادی و رفع فقر و محرومیت از روستاها شکل گرفت.
  • ت: کمیته امداد امام خمینی: به منظور حمایت از محرومان و مستضعفان
  • ث: نهضت سواد آموزی: با هدف ترویج فرهنگ سواد آموزی و کاهش بی‌سوادی

5: به چند علت:

  • اعتقاد مردم به آرمان‌های انقلاب
  • حضور مردم در صحنه‌های انقلاب
  • ناامید شدن از حوادث گوناگون
  • رهبری آگاهانه و هدایت گر
  • ساده زیستی درستکاری مسئولین
  • وجود جوانان انقلابی به آگاه حضور به موقع آنان در صحنه‌های گوناگون
  • پیروی از فرمان‌های امام خمینی در صحنه‌های گوناگون

6: در بعد سیاسی، فاصله گرفتن مسئولان از مردم در تمام زمینه‌ها و شکاف شدید در نوع زندگی آنان و غرق شدن آنان در مسائل اقتصادی و شیوع فسادهای گوناگون در ابعاد مختلف. در بعد اقتصادی: وجود معضلات فراوان اقتصادی مانند تورم، رکود، کاهش قدرت خرید مردم، رانت خواری، اختلاس و …

جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس دوازدهم

پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی درس دوازدهم

1: مهمترین انگیزه و اهداف صدام از هجوم نظامی به ایران شامل:

  • الف: حاکمیت بر آبراه مهم اروند رود، دسترسی و تسلط بر خلیج فارس و جدایی جزایر سه گانه ابوموسی، تنب کوچک و بزرگ و استان خوزستان از ایران
  • ب: تضعیف و نابودی انقلاب اسلامی و جلوگیری از انتشار افکار انقلابی در میان مردم عراق و به ویژه شیعیان آن کشور
  • پ: رسیدن به رهبری جهان عرب و ایفای نقش ژاندارمری در منطته

2: مجامع بین‌المللی و در راس آن، شورای امنیت سازمان ملل متحد که مسئولیت حفظ صلح و امنیت جهانی و جلوگیری از تجاوز دولت ها به دیگر کشورها را بر عهده دارد. در برابر یورش آشکار نیروهای رژیم بعثی عراق به خاک ایران به صورت قاطع و موثر به وظایف رسمی و قانونی خود عمل نکرد. این شورا چند روز پس از شروع جنگ تحمیلی با صدور قطعنامه‌ای بدون آنکه تجاوز نیروهای بعثی به خاک ایران را محکوم کند و از دولت تجاوز بخواهد از مناطق اشغالی عقب نشینی نماید. تنها دو کشور را به خو دداری از ادامه جنگ، تلاش برای حل مسالمت آمیز اختلافات فراخواند. در طول هشت سال جنگ تحمیلی قدرت‌های بزرگ مانند: آمریکا، شوروی، فرانسه، آلمان و انگلستان، علاوه بر دادن انواع سلاح‌های پیشرفته و حتی تسلیحات شیمیایی به رژیم بعثی عراق، به لحاظ سیاسی نیز آشکار و پنهان از این رژیم جانبداری کردند. برخی از کشورهای منطقه خلیج فارس نیز اشکال مختلف مدام باری میرساندند . پاره ای از کشورها نیز به ظاهر سباست بی طرفی را در پیش گرفتند، ولی در موارد متعدد از سیاست های تجاوزکارانه مدام حمایت می کردند.

3: مروری بر وضعیت حاکم بر دفاع مقدس و ترکیب جمعیتی رزمندگان اسلام از قومیت‌ها و مذاهب مختلف گویای آن است که بعد از انقلاب اسلامی، دفاع مقدس نیز تجلی همبستگی و تقویت هویت ملی ایرانیان بوده است. حتی میزان اعتماد سیاسی مردم به مسئولان در این دوران به نحو شگفت انگیزی بالا برده است. از جمله نهادهای تقویت هویت و اتحاد ملی حضور اقلیت‌های دینی و اقوام مختلف در دفاع مقدس است. واقعیت آن است که در جنگ تحمیلی مسائل فرهنگی کنار گذاشته شد و تمامی اقوام و مذاهب اعم از مسیحی و مسلمانان، یکپارچه به میدان آمدند و همین اتحاد باعث به سرانجام رسیدن دفاع مقدس شد.

4: با شروع تجاوز رژیم بعثی عراق از همه قشرهای ملت خواستند تا برای دفاع از ایران به سوی جبهه های نبرد شتابند. از مسئولان خواستند تا جنگ را مسئله اصلی کشور بدانند و برای پیشبرد آن تا پیروزی نهایی بر دشمن، بستگی به رزمندگان و مردم باری برساند. اهتمام ایشان بر تقویت بنیه دفاعی و حمایت ایشان برای بالابردن کیفیت و کمیت امکانات و تجهیزات نظامی و تامین بودجه جنگ از جمله تدابیر رهبری ایشان بود.  مهمترین اقدام ایشان ایجاد تحول در روح و روان جوانان ایرانی بود، با تمسک به مفاهیم جهاد شهادت و یادآوری حماسه عاشورا.

به پایان مقاله جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی رسیدیم. از شما عزیزان می‌خواهم در صورت رضایت از این مقاله، لینک آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید. در ضمن با عضویت در خبرنامه بخون می‌توانید به بهترین مقالات آموزشی برای هر پایه به صورت کاملا رایگان دسترسی داشته باشید. همچنین با ثبت نظرات (انتقادات و پیشنهادات) خود باعث پیشرفت ما در نوشتن مقالات شوید. اگر می‌خواهید به کلی مطالب خفن از پایه‌ی دوازدهم دسترسی داشته باشید، حتما وارد لینک دوازدهم شوید.

سؤالات متداول جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی

  • آیا مقاله‌ی جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی را می‌توانیم به صورت PDF داشته باشیم؟
    بله، در قسمت پایین مقاله می‌توانید آن را به صورت PDF دانلود کرد.
  • آیا مقاله‌ی جواب پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی منطبق بر کتاب درسی چاپ جدید می‌باشد؟
    بله، مقاله‌ی پاسخ پرسش های نمونه تاریخ دوازدهم انسانی منطبق بر آخرین تغییرات کتاب درسی می‌باشد.
3.9/5 - (27 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا