موضوع کسر یکی از عمیقترین و جذابترین مباحث ریاضی پایه است. بسیاری از دانشآموزان و حتی بعضی از معلمان گرامی نیز در آموزش و یادگیری این درس شیرین مشکل دارند. فصل کسرها را در پایه های چهارم و پنجم نیز آموختهاید که امسال نیز آموزش ریاضی ششم فصل دوم کسر تکرار و در سال های بعد هم دست از یقهی شما بر نمیدارد، خب این نشانه مهم بودن و پرکاربرد بودن این مبحث است.
قبل از هر چیز باید آموزش فصل اول ریاضی ششم را به خوبی مطالعه کرده باشید و سپس به این آموزش برگردید. من پوریا فانی هستم و امروز، در بخون با آموزش فصل دوم ریاضی ششم کل فصل رو که شامل مباحث جمع و تفریق کسرها، ضرب کسرها و تقسیم کسر ها میباشد را به سادهترین روش به شما آموزش میدهم، سعی کنید با دقت آموزش را دنبال کنید و به خوبی این فصل رو یاد بگیرید.
آموزش ریاضی ششم فصل دوم کسرها
کسر چیست؟ به جزئی یا قسمتی از یک واحد کامل کسری از آن گفته میشود. به طور مثال ما وقتی یک هندوانه را به 12 تکه تقسیم میکنیم و یک قسمت آن را میخوریم، در واقع اگر به صورت کسری بنویسیم 1/12 آن را خوردهایم. اگه شش تکه بخوریم، 6/12 آن را یا به صورت ساده شده 1/2 آن را خوردهایم.
سه نوع کسر داریم:
1. کسری که صورت آن از مخرج آن کوچکتر است.
2. کسری که صورت و مخرج آن برابر است.
3. کسری که صورت آن از مخرج آن بزرگتر است.
عدد مخلوط
تبدیل کسر به عدد مخلوط: برای این کار ابتدا صورت را بر مخرج تقسیم میکنیم. خارج قسمت که همان عدد صحیح است را کنار کسر نوشته، و باقیمانده را در صورت و مخرج را هم بدون تغییر در جای خود قرار میدهیم.
تبدیل عدد مخلوط به کسر: عدد صحیح را در مخرج کسر ضرب میکنیم. سپس با صورت کسر جمع کرده و عدد به دست آمده را در صورت نوشته، و در انتها مخرج را نیز بدون تغییر در جای خود قرار میدهیم.
جمع و تفریق کسرها پایه ششم
شرط اول در جمع و تفریق دو کسر برابر بودن مخرج آن دو کسر است. در صورتی که مخرج دو کسر برابر نبود، باید کوچکترین مخرج مشترک را برای دو کسر پیدا کرده و پس از تبدیل دو کسر، عملیات جمع و تفریق را انجام دهیم.
نکته: در مقایسه چند کسر با صورت برابر اما مخرج متفاوت، کسری بزرگتر است که مخرج کوچکتری داشته باشد.
ضرب کسرها ریاضی ششم
ضرب کسرها بر خلاف جمع و تفریق کسرها، نیازی به یکسان بودن مخرج دو کسر ندارد. برای ضرب دو کسر کافیست صورت را در صورت و مخرج را در مخرج ضرب کرده، سپس حاصل ضرب صورتها در صورت کسر جدید، و حاصل ضرب مخرجها را در مخرج کسر جدید بنویسیم.
نکته مهم: اگر دو عدد حاصل ضرب آنها برابر عدد 1 باشد، آن دو عدد را معکوس یکدیگر مینامند. همهی اعداد به جز صفر معکوس دارند.
تقسیم کسرها | آموزش ریاضی ششم فصل دوم
تقسیم کسرها هم مانند ضرب کسرها، نیازی به یکسان بودن مخرج دو کسر نیست. برای تقسیم دو کسر کافیست ابتدا جای صورت و مخرج کسر دوم را عوض کرده و سپس با تبدیل علامت تقسیم به ضرب، ادامه کار را مانند عملیات ضرب کسرها، انجام میدهیم. صورتها در هم ضرب میشوند و مخرجها در هم ضرب میشوند.
نکته (خلاصه توضیحات بالا): برای تقسیم دو کسر کافی است که کسر اول را در معکوس کسر دوم ضرب کنیم.
نکته: برای تقسیم دو کسر با مخرجهای برابر کافی است صورتهای آنها را بر یکدیگر تقسیم کنیم.
محاسبات کسر | آموزش ریاضی ششم
خب ریاضی ششم فصل دوم محاسبات کسر مجموعی از اعمال ضرب و تقسیم کسرها و ترکیب آن دو عملیات است که در بخشهای قبل آموختهایم. برای یادگیری بیشتر شما یک نمونه سوال از کتاب درسی برای شما آوردهام تا هر چه بیشتر بر این قسمت مسلط شوید. در این قسمت به بررسی دو کسر پیچیده که در صورت و مخرج خود نیز شامل کسر هستند میپردازیم و آنها را به سادهترین حالت ممکن مینویسیم.
خب به پایان آموزش امروزمون رسیدیم امیدوارم از آموزش لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد. شما میتوانید با مراجعه به بخش گام به گام ریاضی ششم فصل دوم پاسخ تمارین این درس و همچنین با مراجعه به بخش نمونه سوالات ریاضی ششم فصل دوم میتوانید انواع نمونه سوال برای کسب نمره بالا در امتحانات را مطالعه کنید. اگر آموزشی نیاز دارید و یا سوالی دارید در بخش نظرات برای ما بنویسید.
سوالات متداول
- آیا آموزش کامل فصل دوم ریاضی ششم را توضیح داده است؟
بله در این آموزش به صورت کامل فصل دوم ریاضی ششم را تدریس کرده ایم. - آیا این آموزش تصویر هم دارد؟
بله این آموزش به صورت ترکیب متن و عکس میباشد. - آیا با خوندن این آموزش میتوانم در امتحان 20 بگیرم؟
بله اگر این آموزش را به صورت کامل بخوانید و تمارین کتاب را انجام دهید به راحتی در امتحان بالاترین نمره را کسب خواهید کرد.
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید: