یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

آخرین اخبار رتبه‌بندی فرهنگیان

اگر شما هم فرهنگی هستید و قصد اطلاع از موضوع رتبه‌بندی معلمان دارید و اینکه رتبه‌بندی فرهنگیان امروز به کجا رسید و سایر سوالات مربوطه مانند رتبه‌بندی حقوق فرهنگیان، اطلاعیه‌های مربوط به رتبه‌بندی معلم‌های زیر لیسانس و دارای سایر مدارک، اطلاعیه‌های رتبه‌بندی فرهنگیان از زبان رئیسی و یا شورای نگهبان، رتبه‌بندی فرهنگیان شامل چه کسانی نمی شود، رتبه‌بندی فرهنگیان بازنشسته … دارید، تمامی اخبار را می‌توانید در این بخش از بخون مطالعه کنید.

توجه: تمامی اخبار مربوط به رتبه‌بندی فرهنگیان که در این بخش مطالعه خواهید کرد، بعد از انتشار اخبار جدید سریعا آپدیت خواهد شد و شما همیشه می‌توانید از طریق این صفحه به جزئیات دقیق رتبه‌بندی معلم‌ها دسترسی داشته باشید.

پرداخت مطالبه ۱۰ ساله فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 23 آذر ۱۴۰۲)

قانون رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ سال توقف در نهایت در ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ با ۱۹۶ رأی موافق و ۲ رأی مخالف در مجلس تصویب شد و سرانجام در دولت سیزدهم و با عملیاتی شدن وعده آیت الله رئیسی به اجرا درآمد و سهم مناسبی از بودجه کشور نیز به این امر تخصیص داده شد.

میرتاج‌الدینی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با اشاره به تلاش مجلس و دولت برای تحقق این طرح، افزود: «تصویب و اجرای این طرح اقدام بزرگی بود که مجلس و دولت با یکدیگر همت کردند و بالاخره در این دولت اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان تحقق یافت.»

میرتاج‌الدینی همچنین با اشاره به بررسی نشدن برخی از رزومه‌ها به نیاز اقدام سریع دولت تاکید کرد و افزود: «مدارک برخی از معلمان مشمول قانون رتبه‌بندی هنوز ارزیابی نشده است و در اجرا، تاخیر پیش آمده است. دولت باید هر چه سریع‌تر رزومه این گروه از فرهنگیان را بررسی کند تا به حقوق خود برسند.»

زمان پرداخت معوقات رتبه بندی فرهنگیان جلو افتاد (بروزرسانی در تاریخ 29 آذر ۱۴۰۲)

در حالی که در مکاتبات اداری وزارت آموزش و پرورش اعلام شده بود معوقات رتبه بندی همراه با حقوق آذرماه فرهنگیان پرداخت نخواهد شد، و مدیران اداری اسناد مربوط به حقوق آذرماه را اصلاح کنند، حالا در پی اعتراض گسترده معلمان به ویژه در فضای مجازی این تصمیم تغییر کرده است. اعتراض معلمان نتیجه داد و زمان پرداخت معوقات رتبه بندی فرهنگیان جلو افتاد.

معاون وزارت آموزش و پرورش از پرداخت حقوق آذر ماه معلمان به همراه معوقات رتبه‌بندی خبر داد.

نحوه اعتراض جدید به رتبه بندی و سوابق معلمان و فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ ۱۸ آذر ۱۴۰۲)

به نقل از سایت بخون، بر اساس اعلام آموزش و پرورش، ابتدا، با شهرستان یا واحد مربوطه در ارتباط باشید و توضیح دهید که سابقه کاری شما به درستی در نظر گرفته نشده است و درخواست تصحیح آن را دارید.

در مرحله بعد درخواست خود را به صورت کتبی و با ذکر دلایل و مستندات مربوطه بنویسید. این مستندات می‌توانند شامل سوابق کاری، مدارک تحصیلی، گواهی‌ها و هر نوع مدرکی باشند که نشان دهنده سابقه و تجربه شماست.

سپس درخواست خود را به همراه مستندات مربوطه به شهرستان یا واحد مربوطه ارسال کنید. به گفته کانال فرهنگیان صدوبیست، می‌توانید از روش‌های ارتباطی مانند ایمیل، نامه رسمی یا فکس نیز استفاده نمائید.

درخواست خود را به طور کامل و مختصر توضیح دهید و درخواست کنید که رتبه بندی و سوابق شما بازنگری شود. همچنین پیگیری کنید و در صورت لزوم، با شهرستان یا واحد مربوطه تماس بگیرید تا وضعیت درخواستتان را بررسی کنید و از آنها بخواهید که شما را در جریان تغییرات قرار دهند.

صدور احکام معلمان بازنشسته؛ به‌زودی / اعلام پایان «رتبه‌بندی معلمان» در آذر (بروزرسانی در تاریخ ۱۸ آذر ۱۴۰۲)

به نقل از سایت بخون ، علی فرهادی معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که پاداش پایان خدمت بازنشستگان آموزش و پرورش در حال پیگیری است و به‌زودی احکام این بازنشستگان صادر می‌شود.

وی بیان داشت رتبه‌بندی تقریباً به پایان رسیده است و حتی می‌توانیم به نحوی پایان مرحله استقرار رتبه‌بندی و این اقدام بزرگ را در آذر سال جاری اعلام کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش ابراز داشته است؛ در سال جاری تاکنون در ستاد، ۴۱ درصد تخصیص بودجه گرفته شده که افزایش سهم نوسازی در حال پیگیری و رسیدگی است، از این رو ارتباطات خوبی بین ما و سازمان برنامه و بودجه برقرار است و به سمت گره‌گشایی در بسیاری مسائل پیش می‌رود.

مزایای رتبه‌بندی در احکام حقوقی فرهنگیان اعلام شد (بروزرسانی در تاریخ 12 آبان 1401)

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌وپرورش درباره عدم الزام شرکت معلمان مهرآفرین در آزمون داخلی برای دریافت «کد شناسه» بیان کرد: این موضوع در مجلس تصویب شده و باید به تایید شورای نگهبان برسد؛ هر زمان که مصوبه ابلاغ شود، مجری آن هستیم.

صادق ستاری‌فرد درباره مصوبه نمایندگان مجلس مبنی بر مشمول شدن معلمان طرح مهرآفرین در قانون رتبه‌بندی معلمان بدون برگزاری آزمون مجدد و الزام وزارت آموزش و پرورش به صدور کد شناسه اظهار کرد: مصوبه مذکور باید در شورای نگهبان مطرح و مورد تایید شورای نگهبان قرار بگیرد. هر زمان که ابلاغ شود ما مجری قانون هستیم.

وی درباره طرح برخی انتقادات از سوی معلمانی که احکام آن‌ها صادر شده و به جای عبارت «فوق‌العاده ویژه رتبه‌بندی» از عبارت «مزایای رتبه‌بندی» استفاده شده که برخی محرومیت‌ها را به دنبال دارد، اظهار داشت: آن زمان رتبه‌بندی انجام نشده بود. در حقوق مهرماه به ۱۳ هزار و ۱۲۰ نفر از همکارانی که سوابقشان پایین بوده است، مزایای رتبه یک را پرداخت کرده بودند، ولی بلافاصله از شروع این ماه، نسبت به اظهار نظر و ارزیابی مشمولان اقدام شد.

سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌ و پرورش ادامه داد: فرایند این گونه است که ابتدا ارزیابی از سوی مدیران مدارس انجام می‌شود و بعد از آن مرحله، ارزیابان حرفه‌ای آموزش دیده توسط سازمان امور اداری و استخدامی، ارزیابی در مرحله بالاتر را انجام می‌دهند و بعد کار وارد هیئت ممیزه مناطق و استان‌ها می‌شود. اکنون در مرحله اول قرار داریم و اینکار باید در این هفته انجام شود.

ستاری‌فرد افزود:

از امروز دسترسی ارزیابان حرفه‌ای هم باز می‌شود که به طور موازی مدیران و ارزیابان اظهار نظر و بررسی کنند. مهلت مدیران مدارس برای ارزیابی تا پایان هفته تعیین شده است.

منبع: تسنیم

۱۲ آبان، آخرین‌ مهلت تائید مدارک رتبه‌بندی (بروزرسانی در تاریخ 12 آبان 1401)

به گزارش ایرنا از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، در این اطلاعیه آمده است: در راستای اجرای قانون رتبه‌بندی، تاکنون معلمان اقدام به بارگذاری مدارک خود در سامانه رتبه‌بندی کرده‌اند و از تاریخ ششم آبان ماه به مدیران مدارس برای بررسی مدارک معلمان دسترسی داده شده است. تاکنون مدارک ۲۳۵ هزار معلم از سوی مدیران مدارس مورد ارزیابی و بررسی قرارگرفته است و از امروز دسترسی ارزیابان حرفه‌ای نیز فعال خواهد شد تا به‌طور موازی مدیران مدارس و ارزیابان حرفه‌ای بتوانند مدارک معلمان را ارزیابی کند.

در ادامه این اطلاعیه تأکید شده است:

به دلیل تسریع درروند اجرای قانون رتبه‌بندی، آخرین فرصت برای بارگذاری و تائید نهایی در سامانه رتبه بندی از سوی معلمان تا تاریخ پنج‌شنبه ۱۲ آبان تعیین‌شده است.

براساس اعلام وزیر آموزش و پرورش، نزدیک به ۸۱۰ هزار نفر از معلمان مشمول طرح رتبه‌بندی فرهنگیان خواهند شد.

به گفته مسوولان آموزش و پرورش، رتبه‌بندی در روز بیست و نهم مرداد به مرحله پرداخت رسید.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی

معلمان طرح مهرآفرین، مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان شدند (بروزرسانی در تاریخ 8 آبان 1401)

به گزارش خبرگزاری موج، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز یکشنبه در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد لایحه دوفوریتی متناسب‌سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری با پیشنهاد محمدحسن آصفری نماینده اراک، خنداب و کمیجان در خصوص اصلاح ردیف ۹ این لایحه به شرح زیر موافقت کردند:

«کلیه معلمان طرح مهرآفرین مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان بدون برگزاری آزمون مجدد قرار گرفته و وزارت آموزش و پرورش ملزم به صدور کد شناسه از اول مهر سال ۱۴۰۱ برای آنها می‌باشد.»

بررسی ماده واحده لایحه متناسب‌سازی حقوق کارکنان دولت و بازنشستگان کشوری و لشکری که در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد، هنوز به تصویب نرسیده و پس از پایان رسیدگی به پیشنهادات نمایندگان، در صحن مجلس به رای گذاشته خواهد شد.

منبع: موج

میزان افزایش حقوق فرهنگیان در صورت اجرای رتبه بندی معلمان و لایحه افزایش حقوق + پرداخت رفاهی در سال جاری (بروزرسانی در تاریخ 25 مهر 1401)

به گزارش راهبرد معاصر یوسف نوری وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به وضعیت معلمان اظهار کرد: دو میلیون و سیصد هزار تومان به‌طور میانگین با اجرای  رتبه بندی معلمان به حقوق آن‌ها اضافه خواهد شد، همچنین لایحه افزایش حقوق جدید مشمول حال معلمان خواهد شد و یک رفاهی در سال جاری در روز معلم به معلمان پرداخت‌شده است.

یوسف نوری، وزیر آموزش‌ و پرورش با اشاره به وضعیت معلمان اظهارکرد: دو میلیون و سیصد هزار تومان به‌طور میانگین با اجرای رتبه‌بندی معلمان به حقوق آن‌ها اضافه خواهد شد، همچنین لایحه افزایش حقوق جدید مشمول حال معلمان خواهد شد.

شرط جدید آموزش و پرورش برای صدور احکام رتبه بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 25 مهر 1401)

قاسم احمدی لاشکی درباره صدور احکام رتبه بندی معلمان تا پایان مهرماه اظهار کرد: تلاش ما این است اگر مشکل خاصی ایجاد نشود، بارگذاری مدارک معلمان انجام و خوداظهاری آنها تأیید شود و رتبه خود را بپذیرند، احکام صادر شود.

وی افزود: در صورت عدم تأیید خوداظهاری معلمان توسط ارزیابان حرفه‌ای و هیات ممیزه، اگرمعلم نظر آنها را پذیرفت حکم رتبه‌بندی صادر می‌شود، در غیر این صورت می‌تواند اعتراض کند و هیات ممیزه استانی و مرکزی در وزارت آموزش و پرورش روند را بررسی می‌کنند و پس از تعیین رتبه، حکم صادر می‌شود.

وسف نوری وزیر آموزش و پرورش نیز گفته است: می‌خواهیم ۹۰۰ هزار نفر از فرهنگیان را رتبه‌بندی کنیم و کار قدری سنگین است، در جلسه اخیر تصمیم گرفته شد بخشی از کار انجام شود و بخش دیگر به ماه‌های بعد برود البته هرچه زودتر انجام شود، بهتر است.

وزیر آموزش و پرورش پیش از این گفته بود: بیش از ۸۴۰ هزار فرهنگی در سامانه رتبه‌بندی اطلاعات خود را ثبت کرده‌اند، احتمالاً تعدادی از احکام را در مهرماه صادر کنیم، اگر سرعت کار همکاران در بارگذاری مدارک بالا برود ما هم در ستاد سرعت کار را بالاتر می‌بریم.

همچنین مقرر شده است برای افراد جامانده از بازه زمانی اول بارگذاری مدارک رتبه‌بندی، فوتی‌های شاغل و بازنشسته از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به بعد، نیروهای جدیدالاستخدام از تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ به بعد و افراد مشمول تبصره ۴ ماده ۳ آئین‌نامه (مهرآفرین و…) از تاریخ ۲۵ مهر تا ۱۳ آبان ۱۴۰۱ دسترسی به سامانه رتبه‌بندی جهت ثبت و تکمیل اطلاعات فراهم شود.

منبع: حادثه 24

یک خبر مهم درباره معلمان / این فرهنگیان مشمول افزایش حقوق شدند؟ / نتیجه نامطلوب طرح فعلی رتبه بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 23 مهر 1401)

حجت‌الله بنیادی، استاد دانشگاه فرهنگیان معتقد است امر مثبتی است که آموزش و پرورش به پژوهش بها دهد و معلمان به پژوهش تشویق شوند اما اگر نگاه را صرفا معطوف به پژوهش و مقاله کنیم اثر معکوس خواهیم گرفت. در آن زمان با خروارها پژوهش بی‌کیفیت و بدون استفاده مواجه هستیم که صرفا برای کسب امتیاز ارائه شده‌اند.

وی در ادامه درباره تفاوت‌های ساختاری آموزش عالی با آموزش‌وپرورش توضیح می‌دهد: «آن انتظاری که باید از دانشگاه داشت با انتظاری که از مدرسه داریم باید متفاوت باشد. نباید مثل هم نگاه کنیم و مثل هم برآورد کنیم. دست استاد در دانشگاه برای پژوهش خیلی بازتر است چون دانشجویانی دارد که می‌تواند از تعدادی از آنها در دوره‌های کارشناسی‌ارشد و دکتری استفاده کند تا کتابی بنویسد یا پژوهشی انجام دهد اما یک معلم مدرسه در طول هفته تنها با دانش‌آموزان سروکار دارد و این انتظار از او غیر منطقی است. خروجی این طرح باعث می‌شود صرفا یک کوه مقاله بلا استفاده تولید شود مخصوصا زمانی که نهاد نظارتی ندارید تا کیفیت خروجی‌ها را بررسی کند. این امر موجب می‌شود روشی که در نظر گرفته‌ایم از معنا تهی شود. شما می‌توانید بگویید که یک معلم برای دانشیاری هزار امتیاز پژوهشی کسب کند؟ و دو هزار امتیاز تخصصی بگیرد و پنج هزار امتیاز در فلان زمینه بگیرد. این هزار امتیاز را با دَه مقاله به‌دست بیاورد یا با دو کتاب؟ باید دقت کرد که می‌توان چنین کاری را انجام داد یا خیر؟

طرح فعلی رتبه بندی معلمان منطبق بر واقعیت نیست

این طرح نشان می‌دهد با واقعیت‌های موجود در اجرا تطابق ندارد. هیات امنا و هیات نظارت و… را از چه طریقی می‌خواهند ارزشیابی کنند؟ اگر اعتراضی بود چطور پیگیری می‌شود؟ این طرح در کل برای ماست‌مالی کردن است. یک طرح پوچی است که قرار نیست خروجی قابل توجهی داشته باشد. صرفا یک طرح افزایش حقوق است، به مناسبت عقب‌ماندگی حقوق معلمان نسبت به کارمندان می‌خواهند یک طرح رتبه‌بندی هم اجرا کنند و متاسفانه به نحوی اجرا می‌کنند که به ابتذال کشیده شود، هم مفهوم رتبه‌بندی و هم مفهوم پژوهش به ابتذال کشیده می‌شود و در نهایت هم همه ناراضی هستند.

طرح رتبه‌بندی می‌تواند هم برای ارتقای نظام آموزشی موثر باشد و هم بحث افزایش حقوق را چاره کند اما فکر می‌کنم که در اجرا معکوس عمل می‌کند چون معلمان درگیر رتبه آوردن برای امتیاز پژوهشی می‌شوند و از هدف و رسالت اصلی خود باز می‌مانند. سیاستگذار همواره باید طوری سیاست‌های تشویقی را بچیند که به عکس خود بدل نشوند. در این حالت نتیجه کاملا عکس هدفی است که داشته‌ایم.»

منبع: سانا

خبر خوش درباره واریزی جدید به حساب فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 19 مهر 1401)

وحیدی، عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس از پرداخت مبلغ علی الحساب اجرای قانون رتبه بندی برای معلمان طرح مهرآفرین در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

محمد وحیدی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته از جانب نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون آموزش مجلس برای پرداخت علی الحساب اجرای قانون رتبه بندی برای معلمان طرح مهرآفرین، اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش در آخرین نشست کمیسیون آموزش نسبت به پرداخت این رقم برای معلمان طرح مهرآفرین متعهد شد.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس با بیان اینکه تعداد معلمان طرح مهرآفرین با اذعان مسئولان آموزش و پرورش ۸۵ هزار معلم هستند، یادآور شد:

پس از اجرای قانون رتبه بندی معلمان، واریزی‌های علی الحساب برای این گروه از معلمان پرداخت نشد که این موضوع خلاف قانون تشخیص داده شد.

 

وی تصریح کرد: بر اساس مصوبه هیأت تطبیق مصوبات، معلمان طرح مهرآفرین نیز باید مشمول قانون رتبه بندی معلمان شوند و اقدام دولت در عدم پرداخت علی الحساب برای این گروه از معلمان خلاف قانون بود.

وحیدی با بیان اینکه بنابراین معلمان طرح مهرآفرین با تعهدی که وزیر آموزش و پرورش در آخرین نشست کمیسیون آموزش داد، مشمول اجرای قانون رتبه بندی معلمان خواهد شد، اظهار داشت:

از سوی دیگر موضوع تبدیل وضعیت و استخدام رسمی این معلمان نیز که به تأخیر افتاده به صورت موازی دنبال می‌شود تا این نیروهای با سابقه آموزش و پرورش استخدام شوند.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تأکید کرد: انتظار داریم سازمان برنامه و بودجه رقم علی الحساب معلمان طرح مهرآفرین را هرچه سریع‌تر در اولویت پرداختی خود قرار دهد و سازمان اداری و استخدامی نیز به صورت موازی کار استخدام رسمی این گروه از معلمان را دنبال کند.

منبع: گسترش

رتبه‌بندی ۸۵۰ هزار معلم زمان‌بر است (بروزرسانی در تاریخ 19 مهر 1401)

 به گزارش خبرگزاری تسنیم، میثم لطیفی شامگاه دوشنبه در نشست با نخبگان و صاحب‌نظران استان یزد بیان کرد: در مجلس تصمیماتی گرفته می‌شود که ما در جایگاه اجرایی کشور موظف به اجرای هستیم، در آبان ماه سال گذشته لایحه رتبه‌بندی معلمان تصویب می‌شود و باید آیین‌نامه‌های آن در مدت سه ماه تنظیم شده باشد، در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در سال 91 رتبه‌بندی معلمان بیان شد که برای این امر باید قبل از آن سنجش صلاحیت حرفه‌ای معلمان‌ صورت گرفته باشد و بر اساس آن رتبه‌بندی معلمان انجام بگیرد، اما به یک باره در سال 1399 در پایان دولت قبل لایحه به مجلس رفت این لایحه همچنان به صورت کامل اجرا نشده است.

رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور افزود:

به رغم اینکه همه پرسنل در ادارات مختلف شبانه روز درگیر این موضوع هستند بیان کرد: در این راستا در حدود 850 هزار نفر باید رتبه‌بندی شوند که کار دشواری است.

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: 13 درصد بودجه کشور در آموزش و پرورش هزینه می‌شود و امسال در حدود 30 تا 40 هزار میلیارد تومان بوده است و در صورت اجرا شدن طرح رتبه‌بندی معلمان 170 هزار میلیارد تومان خواهد شد.

منبع: تسنیم

وعده مهم وزیر آموزش و پرورش / خبر جدید درباره رتبه‌بندی معلمان / سامانه رتبه‌بندی معلمان

(بروزرسانی در تاریخ 17 مهر 1401)

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: رتبه بندی معلمان آغاز شده، سامانه‌ها به روز رسانی شده است. معلمان را باید توانمند کرد و منظور از آموزش، آموزش‌های کلیشه‌ای نیست، لذا باید حرفه معلمی را جدی بگیریم، زیرا این جدیت یک اصل مهم است و با جدیت دنبال امور معلمان هستیم.

نوری گفت: حکمرانی تربیتی به دلیل درک دانش آموز است، زیرا برای درک و کمک به دانش آموز کنار هم هستیم. در شرایط کنونی به دلیل اینکه دشمن متوجه شد که ما در نظام آموزش و پرورش در فناوری اطلاعات از نظر علمی رشد جهانی داشتیم، لذا به دنبال تضعیف دانش آموز هستند.

نوری: سانا

پرداخت مبلغ علی الحساب رتبه‌بندی فرهنگیان برای معلمان مهرآفرین (بروزرسانی در تاریخ 16 مهر 1401)

محمد وحیدی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته از جانب نمایندگان مجلس به ویژه اعضای کمیسیون آموزش مجلس برای پرداخت علی الحساب اجرای قانون رتبه بندی برای معلمان طرح مهرآفرین، اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش در آخرین نشست کمیسیون آموزش نسبت به پرداخت این رقم برای معلمان طرح مهرآفرین متعهد شد.

نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس با بیان اینکه تعداد معلمان طرح مهرآفرین با اذعان مسئولان آموزش و پرورش 85 هزار معلم هستند، یادآور شد: پس از اجرای قانون رتبه بندی معلمان، واریزی‌های علی الحساب برای این گروه از معلمان پرداخت نشد که این موضوع خلاف قانون تشخیص داده شد.

وی تصریح کرد:

بر اساس مصوبه هیأت تطبیق مصوبات، معلمان طرح مهرآفرین نیز باید مشمول قانون رتبه بندی معلمان شوند و اقدام دولت در عدم پرداخت علی الحساب برای این گروه از معلمان خلاف قانون بود.

وحیدی با بیان اینکه بنابراین معلمان طرح مهرآفرین با تعهدی که وزیر آموزش و پرورش در آخرین نشست کمیسیون آموزش داد، مشمول اجرای قانون رتبه بندی معلمان خواهد شد، گفت: از سوی دیگر موضوع تبدیل وضعیت و استخدام رسمی این معلمان نیز که به تأخیر افتاده به صورت موازی دنبال می‌شود تا این نیروهای با سابقه آموزش و پرورش استخدام شوند.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تأکید کرد: انتظار داریم سازمان برنامه و بودجه رقم علی الحساب معلمان طرح مهرآفرین را هرچه سریع‌تر در اولویت پرداختی خود قرار دهد و سازمان اداری و استخدامی نیز به صورت موازی کار استخدام رسمی این گروه از معلمان را دنبال کند.

منبع: روز نو

وزیر آموزش و پرورش: فرهنگیان نگران رتبه بندی نباشند (بروزرسانی در تاریخ 7 مهر 1401)

به گزارش خبرنگار ایرنا،یوسف نوری روز پنجشنبه در نشست با معلمان مدرسه زنده یاد حاج محسن کمالی دهقان  کرج بیان داشت: فرآیند رتبه بندی معلمان طبق زمانبندی پیش بینی شده در همه استانها در حال انجام است و کارهای مربوطه ارزیابی می شود.

وزیر آموزش و پرورش  بیان کرد: رتبه بندی معلمان مهرآفرین هم در حال انجام شدن است و از روز یکشنبه هفته آینده پرداخت اولیه آن به معلمان شروع می شود.

نوری تصریح کرد: موضوع پرداخت پاداش به بازنشستگان سال ۹۹ هم با مشکل نقدینگی روبروست که روز گذشته با رییس جمهور مطرح و دستور لازم برای پیگیری داده شد.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران

خبر مهم برای معلمان/ سهم معلمان در صندوق ذخیره فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 7 مهر 1401)

به گزارش ساناپرس، کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی قصد دارد به صندوق ذخیره فرهنگیان ورود پیدا کند تا این صندوق از نابه‌سامانی‌هایی که در این سال‌ها با آن رو‌به‌رو بوده و باعث شده که حق معلمان ضایع شود را سروسامان دهد.

محمد مولوی، نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از ورود این کمیسیون به ساماندهی صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داد.

وی بیان کرد: صندوق ذخیره فرهنگیان در سنوات گذشته دچار مشکلاتی بود و حتی از این صندوق اختلاسی صورت گرفته شده بود. هدف از تشکیل این صندوق آن بود که وضعیت معیشتی فرهنگیان در زمان بازنشستگی، از طریق تشویق و ترغیب به مشارکت فعال در فعالیت‌های اقتصادی، بازار سرمایه و ایفای نقش پر رنگ در اقتصاد کشور را ارتقا دهد.

منبع: سانا پرس

وزیر آموزش و پرورش: منابع رتبه‌بندی معلمان در ۱۸ ماه بین مشمولان توزیع می‌شود (بروزرسانی در تاریخ 30 شهریور 1401)

وزیر آموزش و پرورش منابع اختصاص یافته برای رتبه‌بندی معلمان را ۳۸ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و بیان کرد: این منابع در ۱۸ ماه میان مشمولان توزیع می‌شود.

یوسف نوری در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی شما از زمان اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان چه موقع است؟، اظهار داشت: برخی از همکاران ما مدارک لازم را هنوز بارگذاری نکرده‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شما مدارک لازم معلمان را در اختیار ندارید؟ ادامه داد: یکسری از مدارک هستند که در سامانه ما قرار دارند و همکاران ما باید یکسری مدارک تکمیلی را بارگذاری کنند که این مدارک مربوط به صلاحیت عمومی و یا شایستگی عمومی و شایستگی تخصصی و حرفه‌ای است و ما این مدارک را نداریم و باید یکبار برای همیشه در راستای اجرای این طرح این مدارک در سامانه مشخص شده قرار گیرد. ما از همکارانمان درخواست می‌کنیم که این کار را هرچه زودتر انجام دهند. انجام اجرای این موضوع از سی و یکم شهریورماه تمدید شده و من از همکارانم خواهش می‌کنم هرچه زودتر این اطلاعات و مدارک را جمع‌آوری و ثبت کنند تا ما این کار را زودتر انجام دهیم.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند که علت عدم اجرای این طرح به مباحث بودجه‌ای و کمبود منابع بر می‌گردد، تصریح کرد: نه منابع ۳۸ همت است و بین مشمولان در طول ۱۸ ماه توزیع می‌شود و این شروع رتبه‌بندی معلمان است و برای سال آینده تقویمی یعنی سال ۱۴۰۲ به صورت استحقاقی به هر فرد در هر رتبه پرداخت می‌شود.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر این‌که فردا آخرین مهلت تعیین شده از سوی رئیس‌جمهور برای پیوستن به پنجره واحد خدمات الکترونیک دولت است، شما چه اقداماتی را در این زمینه داشته‌اید؟، تصریح کرد: سامانه اصلی آموزش و پرورش خیلی وقت است که در پنجره واحد دولت است و ما تکلیف کرده‌ایم که زیرمجموعه‌ها به این موضوع بپیوندد و اگر احیانا زیرساخت‌ها آماده نباشد باید همکاران ما با منطق مستدل دلیل تاخیر احتمالی‌شان را در این ارتباط مطرح کنند.

نوری همچنین در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید چه مقدار از آموزش و پرورش بتواند به این پنجره واحد بپیوندد؟، اظهار کرد: آنچه که برای ما تکلیف شده است چهار سامانه است که اولین و مهم‌ترین آن را وصل کرده‌ایم و سه سامانه زیرمجموعه نیز باید وصل شود.

منبع: شهر آرا نیوز

آزمون معلمان مهرآفرین در مهرماه برگزار خواهد شد (بروزرسانی در تاریخ 30 شهریور 1401)

وزیر آموزش و پرورش از برگزاری آزمون معلمان مهرآفرین در مهر ماه خبر داد و بیان کرد درخواست این افراد این است که آزمون ندهند در حالی که قانون مدیریت خدمات کشور مصوب کرده است که این افراد باید آزمون دهند.

یوسف نوری در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره نگرانی معلمان مهرآفرین برای اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان، اظهار کرد: چند گروه از قانون رتبه‌بندی معلمان مستثنی شدند؛ یکی گروه موسوم به مهرآفرینان بودند که زمانی با شرکت‌های خدماتی قرارداد داشتند و وارد شدند اما باید مانند سایر نیروهای قراردادی، برای دریافت کد استخدامی، آزمون می‌دادند. امروز به دنبال راهکار هستیم. آزمون گرفته می‌شود آزمون مجدد نیز گرفته خواهد شد. این نیروها، نیروهای زحمتکش و خوبی هستند و قبول می‌شوند و لازم نیست نگرانی و ناراحتی داشته باشند.

وی افزود: درخواست این افراد این است که آزمون ندهند در حالی که قانون مدیریت خدمات کشور مصوب کرده است که این افراد باید آزمون دهند. برنامه‌ریزی شده بود که آزمون در شهریور ماه برگزار شود اما به دلیل مراسم اربعین، این آزمون در مهرماه برگزار خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: همکاران من مدارک را بارگذاری نکردند؛ یکسری از مدارک را ما در سامانه داریم و در سیستم قرار گرفته است اما مدارک تکمیلی در خصوص صلاحیت و شایستگی عمومی، تخصصی و حرفه‌ای و تجارت باید در سامانه قرار بگیرند که تاکنون به اینها دسترسی نداشتیم. همکاران درخواست تمدید داشتند برهمین اساس فرصت بارگذاری مدارک را نیز تا 31 شهریور تمدید کردیم. ما منتظر بارگذاری مدارک هستیم.

وی ضمن اشاره به منابع در نظر گرفته شده برای قانون رتبه‌بندی معلمان نیز بیان کرد: منابع 38 هزار میلیارد تومان است و بین مشمولان در طول 18 ماه توزیع می‌شود اما برای سال آینده منابع اصلی براساس رتبه‌ها به دست می‌آید و برای سال 1402 به صورت استحقاقی برای افراد در هر رتبه در نظر گرفته می‌شود.

نوری درباره پیوستن وزارت آموزش و پرورش به پنجره واحد خدمات دولت نیز اظهار داشت: آموزش و پرورش سامانه اصلی خود را در پنجره واحد خدمات دولت قرار داده است و ما تکلیف کردیم که زیر مجموعه‌ها نیز به این پنجره بپیوندند.

منبع: پانا

انتقاد شدید نماینده مجلس از روند اجرای رتبه بندی/ گلوگاه آموزش و پرورش را دریابید (بروزرسانی در تاریخ 27 شهریور 1401)

به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده شیراز و زرقان، ابراهیم عزیزی در جمع برخی از فعالان فرهنگی با انتقاد از نحوه اجرای ضعیف قانون رتبه‌بندی معلمان، اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش با ارائه یک آیین‌نامه ضعیف، قانون رتبه‌بندی را از خاصیت انداخت.

وی افزود: اینکه معلم به نوعی مجبور شود که برای مشمول شدن در قانون رتبه‌بندی، مدارکی را بارگزاری کند که گاهی متعلق به او نیست، کار صحیحی نیست و این از ضعف آیین‌نامه وزارتخانه آموزش و پرورش است، هر چند که وزارتخانه خود نخواهد که چنین اتفاقی بیفتد.

نایب‌ رئیس اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، بیان کرد: امروز می‌شنویم که برای بارگزاری مدارک در سایت رتبه‌بندی، بازار سیاه مدرک‌سازی شکل گرفته و این در شأن معلم و آموزش و پرورش نیست که بازیچه دست چنین گروه‌هایی قرار گیرد.

عزیزی خاطرنشان کرد: بنده صراحتا به شخص وزیر آموزش و پرورش گفتم که با این آیین‌نامه ضعیف، قانون رتبه‌بندی معلمان از خاصیت افتاد چرا که منزلت معلم را خدشه‌دار می‌کند.

منبع: گسترش

مصائب تازه برای رتبه‌بندی معلمان/ توقعی از وزارت آموزش و پرورش نداریم، اما معلمان می‌روند (بروزرسانی در تاریخ 27 شهریور 1401)

به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین، رتبه‌بندی معلمان که در ۱۵ سال گذشته مطالبه اصلی فرهنگیان بوده است، پس از ده سال وقفه در اجرا و کش و قوس‌های مختلف در دو سه دولت، قرار است اجرا شود. رتبه بندی قرار بود به افزایش انگیزه معلمان کمک کند، اما واقعا اکنون در این مرحله است؟

مینا توکلی: یکی از دغدغه‌ها و مطالبات مهم فرهنگیان رتبه بندی معلمان بود که دولت سیزدهم قول داده آن‌را اجرا کند. هرچند در دولت‌های قبل هم به مرحله اجرا رسید و حتی در مواردی گفته شد حقوق معلمان براساس رتبه بندی اجرا می‌شود. اما هرچه تاکنون اتفاق افتاده، موجب رضایت معلمان نشده است. پس از رفت و آمدهای بسیار رتبه بندی به مجلس، اکنون دولت باید در راستای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گام آخر رتبه بندی را به شکلی بردارد که فضای آموزشی کشور روی آرامش به خود ببیند. درد معیشت، یکی از زخم‌های کهنه معلمان در دهه‌های گذشته بوده است که رتبه‌بندی قرار بود آن‌را درمان کند.

اما غیر از موضوعات اجرایی،  برخی از معلمان در طی کردن مراحل ارسال مدرک و ثبت‌نام در سامانه با مشکلاتی مواجه شده اند.

معلمان از آموزش و پرورش می‌روند

یعقوب ذاکری یکی از معلمان موفق چندپایه روستای خشک‌آباد شهرستان میناب در استان هرمزگان است، او با ۱۵ سال سابقه معلمی، فعالیت‌های اجتماعی مختلفی را با دانش‌آموزان خود تجربه کرده است. جذب کمک‌های مردمی و تجهیز مدرسه، انتشار کتاب داستان بچه‌های مدرسه از فعالیت‌های وی به شمار می‌رود.

او درباره موضوع رتبه‌بندی معلمان به خبرآنلاین می‌گوید: درباره رتبه بندی گلایه دارم؛ من نمی‌گویم مشکل از وزارت آموزش و پرورش است اما مشکل از سیستم و موضوعات معیشتی است. معتقدم در موضوع معیشت عدالتی برقرار نشده است. معلمان زحمات بسیاری می‌کشند و باید حق آنان به درستی داده شود.

این معلم می‌گوید: به طور مثال در دوران کرونا معلمان خارج از حیطه معلمی به آموزش و پرورش خدمت کرده اند اما اکنون مشکل امتیاز و موضوعات معیشتی برای ما بسیار قابل رویت است لذا ضروری است در مناطق دورافتاده و محروم عدالت آموزشی محقق شود.

ذاکری درباره بارگذاری مدارک در سامانه رتبه‌بندی می‌گوید: در روزهای اول به دلیل اشکال و اختلال در اینترنت به سایت دسترسی نداشتیم البته در برخی از مناطق دور افتاده دکل اینترنت هم وجود ندارد که بتوان مدارک را بارگذاری کرد اما با این وجود معلمان تلاش می‌کنند تا بتوانند حق خود را بگیرند. حدود ۴ روز پیش کتاب‌هایی که نوشته بودم در سایت بارگذاری کردم اما متاسفانه فایل بارگذاری نمی‌شد به ما در گروه اعلام شد که سایت هک شده است اما در نهایت توانستم فایل‌های خود را بارگذاری کردم.

او می‌گوید: اطمینان دارم که این بارگذاری مدارک در سامانه رتبه‌بندی بی‌فایده است و تنها سابقه، گواهی‌های ضمن خدمت و مدرک فرهنگیان، در رتبه بندی موثر است. اگر به معلمان توجه نشود آنان از سیستم آموزشی خارج می‌شوند و در خارج از بدنه وزارت آموزش و پرورش به اهداف خود می‌رسند زیرا عملگراها در هر جایی که به نفع آنان باشد، خدمت می‌کنند. به نظر من اکنون نیازی نبود سیستمی برای رتبه بندی درنظر گرفته شود تا معلمان هزینه و وقت خود را برای بارگذاری مدارک صرف کنند زیرا سابقه معلمان برای مجموعه آموزش و پرورش مشخص است.

این معلم باسابقه بیان کرد: خدا را شکر می‌کنیم با وجود کم لطفی‌ها، اما باز هم بعد از سال‌ها بحث رتبه بندی درست شد. مسئولان باید به سرعت این موضوع را عملیاتی کنند تا معلمان نیز با افزایش حقوق بتوانند زندگی و معیشت خود را بگذرانند.

وی می‌گوید: توقعی از وزارت آموزش و پرورش نداریم اما آنچه که مهم است تحقق عدالت آموزشی است. در ابتدا باید معیشت معلمان اصلاح و سپس بحث کیفیت بخشی برای معلمان درنظر گرفته شود. در رتبه بندی معلمان به مدارس چندپایه توجه نشده است لازم است در رتبه بندی این امر درنظر گرفته شود زیرا به افزایش انگیزه معلمان چندپایه کمک می‌کند.

ذاکری همچنین اضافه می‌کند: ضروری است مشخص شود که بحث بارگذاری مدارک و هیات‌های ممیزه برای سال‌های بعد نیز وجود دارد؟ پیش‌بینی شرایط برای سال‌های بعد نیز اهمیت دارد که باید به معلمان اعلام شود. البته می‌دانیم یکی از اولویت‌های دولت‌ها باید توجه به فرهنگیان باشد و در همین راستا رتبه‌بندی معلمان اجرا می‌شود. موضوع رتبه‌بندی معلمان باید منجر به ارتقای کیفیت آموزش نیز شود.

منبع: خبر داغ

خبر فوری رتبه بندی فرهنگیان / امتیاز گروه‌های آموزشی در رتبه بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 27 شهریور 1401)

براساس اخبار رتبه بندی معلمان عباس نجار در هجدهمین جشنواره الگو‌های برتر تدریس، با اشاره به اهمیت کیفیت آموزش در تدریس، بیان کرد: سازمان‌هایی در سطح کشور حضور دارند که در راستای جذب نیروی انسانی و توزیع اعتبارات تصمیم‌گیرنده هستند و سخن واحد و مشترک آن‎ها این است که کیفیت آموزشی کاهش یافته است و نیازمند توجه ویژه است.

وی افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده این گفته صحیح است و کلید حل این مسئله در دستان مسئولان مربوطه است، اتفاقات خوبی نسبت به سال گذشته در حوزه نیروی انسانی و گروه‌های آموزشی در حال اجرا است و این نوید را خواهیم داد که نقش گروه‌های آموزشی پررنگ‌تر خواهد شد.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در رتبه‌بندی، یکی از مهم‌ترین عوامل و عناصر را گروه‌های آموزشی در نظر گرفتیم، نقش گروه‌های آموزشی را در تصمیم‌گیری برای معلمان و وضعیت معیشتی معلمان پررنگ کردیم و امتیاز ویژه‌ای در این مورد در مرحله رتبه‌بندی متقاضیان قرار دادیم؛ بنابراین هدایت معلمان توانمند به سمت گروه‌های آموزشی، جزو برنامه‌ها و اهداف مهم ما است.

نجار در ادامه عنوان کرد: آنچه مهم و چشم‎گیر است، نگاه به عملکرد سال‌های گذشته است که طبق محدودیت‌ها و شرایط در نظر گرفته شده عملکرد ضعیفی داشته‌ایم و در صدور ابلاغ به مناطق مربوطه باید توجه ویژه‎ای به عملکرد‌ها شود.

رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش، درباره نقش تکنولوژی در آموزش، بیان کرد: تکنولوژی آموزش از نگاه افراد مختلف، برداشت‌های مختلفی دارد، به طور مثال شخصی که به تکنولوژی نگاه تخصصی داشته باشد، آن را ابزاری مهم برای پیشرفت می‌داند؛ اما آنچه که از تکنولوژی برای ما مهم است نگاه ویژه به این مهم است؛ زیرا باید در خدمت ما باشد تا بتوانیم برای توسعه آموزشی و تکمیل فرایند‌ها از آن استفاده کنیم، اما به دلیل مقاومت در برخی مدارس و برخی محدودیت‌ها، درصد فراگیری تکنولوژی کم است؛ در دوسال فراگیری ویروس کرونا این فرصت به ما اختصاص داده شد تا بتوانیم از ظرفیت تکنولوژی استفاده کنیم، استفاده از محتوا‌های الکترونیکی به دانش‌آموز این اجازه را می‌دهد تا تفاوتی بین نسل خود و نسل‌های گذشته ببیند، استفاده از تکنولوژی در آموزش به دانش‌آموزان فرصت یادگیری بهتری نسبت به حضور واقعی معلم در کلاس‌های درس می‌دهد.

وی در پایان تأکید کرد: یک معلم نباید خود را محدود به تدریس حضوری کند، بلکه لازم است از راه‌های مختلف، محتوا‌های آموزشی را به دانش‌آموزان برساند، هوش آموزشی خود را تقویت کند و با این کار سطح یادگیری دانش‌آموزان را چند برابر کرده و فعالیت خود را در عرصه آموزش با تکنولوژی افزایش می‌دهد.

منبع: اندیشه معاصر

در شهریور برای فرهنگیان چقدر واریز می‌شود؟ (بروزرسانی در تاریخ 23 شهریور 1401)

عملی شدن طرح رتبه بندی معلمان بیش از ۱۰ سال به دلایل مختلف مانند نبود اعتبار و یا مشکلات دیگری که مطرح می‌شدند، به مرحله اجرایی شدن نرسید و همین موضوع باعث شد در دولت سیزدهم از این طرح به عنوان اولویت اول آموزش و پرورش یاد شود.

در نهایت پس از مشکلات فراوان، بعد از انجام اصلاحات از سوی مجلس و پس از گذشت یک سال از ارائه لایحه اولیه رتبه‌بندی به مجلس، شورای نگهبان با لایحه رتبه‌بندی در اسفند ۱۴۰۰ موافقت کرد.

رتبه بندی معلمان بیش از ۸۰۰ هزار نفر از فرهنگیان کشور را شامل می‌شود. اجرایی شدن این طرح از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای فرهنگیان محاسبه می‌شود. با این وجود و پس از مشخص شدن شرایط رتبه بندی معلمان گروه‌هایی از جامعه فرهنگیان کشور بودند که نسبت به برخی بند‌های طرح رتبه بندی اعتراضاتی داشتند و مخالفت‌های خود را اعلام کردند.

یکی از این اعتراضات واریز نشدن وجه علی الحساب اجرای طرح رتبه بندی برای بعضی از فرهنگیان بود و گروهی بابت پرداخت نشدن این مبلغ معترض بودند.

چندی پیش علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره اظهار کرد: مبلغ علی الحساب رتبه‌بندی برای معلمان واریز شده است.

بنا بر گفته او ۸۵۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت وجه علی الحساب برای معلمان مشمول این طرح شده است.

او اظهار کرده بود: این فوق‌العاده فقط به افرادی تعلق گرفته است که از تاریخ اول مهر ۱۴۰۰ تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ اشتغال به کار داشته‌اند و حقوق دریافت کرده‌اند. افرادی که در این محدوده زمانی بازنشسته شده اند و یا در مرخصی بدون حقوق بوده اند، به اندازه کارکرد مشمول این فوق‌العاده شده اند.

واریز مبلغ علی الحساب رتبه بندی شروع شد؛ اما مبلغ مذکور به افرادی که در حالات استخدامی زیر قرار دارند، پرداخت نشده است:

الف) رسته اداری و مالی

ب) رسته خدمات

ج) معلمان شاغل در پست‌های کمتر از کارشناسی نظیر انباردار و …

د) مامور به تحصیل تمام وقت

منبع: روز نو

توضیحات یک مسئول وزارت آموزش و پرورش درباره بارگذاری مدارک در سامانه رتبه‌بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 20 شهریور 1401)

رییس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: 700 هزار نفر از معلمان کشور مدارک و مستندات خود را در سامانه رتبه‌بندی معلمین بارگزاری کرده‌اند.

به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن زارعی امروز(19 شهریور)، در حاشیه آیین افتتاحیه دوره آموزشی ارزیابان نظام رتبه بندی معلمان غرب کشور در کرمانشاه، در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تاکنون بالغ بر 700 هزار نفر از معلمان واجد شرکت در طرح رتبه‌بندی معلمان مدارک خود را برای ارزیابی در سامانه مربوطه بارگزاری کرده‌اند، گفت: این تعداد معادل بیش از 90 درصد فرهنگیان مشمول شرکت در طرح رتبه‌بندی معلم‌ها است.

وی اضافه کرد: در مجموع 830 هزار معلم در کشور شرایط شرکت در نظام رتبه‌بندی را دارند.

رییس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت آموزش و پرورش در ادامه آخرین مهلت ارسال مدارک از سوی فرهنگیان واجد شرایط را 25 شهریور عنوان کرد و افزود: بعید است این مهلت تمدید شود.

زارعی افزود: معلم‌ها برای بارگزاری مدارک و مستندات خود باید به سامانه سامانه رتبه‌بندی معلمان مراجعه کنند.

وی در ادامه با اشاره به آموزش شش هزار ارزیاب برای ارزیابی معلمان در فرآیند رتبه‌بندی معلم‌ها، گفت: تلاش خواهیم کرد تا با آموزش ارزیابان فرآیند ارزیابی معلم‌ها در طرح رتبه‌بندی به بهترین شکل انجام شوn.

منبع: راهبرد ماصر

تکلیف فرهنگیانی که مدرک جعلی ارائه کنند، چه می‌شود؟ (بروزرسانی در تاریخ 14 شهریور 1401)

وزیر آموزش و پرورش در پاسخی پیرامون آگهی‌هایی برای چاپ یک روزه مقاله و کتاب برای رتبه بندی معلمان و چگونگی اعتبارسنجی چنین مدارکی گفت: برای من هم چنین پیامک‌هایی آمده بود. در آیین‌نامه اینجور ذکر شده است که اگر کسی مدرک جعلی ارائه کند، از رتبه‌بندی محروم می‌شود، البته همکاران فرهنگی ما مراقب هستند و از این کارها نمی‌کنند. هرچند سودجویان زیاد هستند و در دانشگاه هم با چالش پروپوزال، پایان نامه و تحقیق‌های کلیشه‌ای، بی اساس و تقلبی روبه‌رو بوده و هستیم.

منبع: عرشه

معلمان بخوانند/ واریز علی‌‌الحساب جدید به حساب فرهنگیان؟ (بروزرسانی در تاریخ 14 شهریور 1401)

یوسف نوری، با اشاره به فراهم شدن مقدمات اجرایی قانون نظام رتبه‌بندی معلمان اظهار کرد: رتبه بندی را نمی‌خواستند اجرا کنند. پولی که گذاشته بودند از محل فروش املاک بود. اصلا املاک به فروش نمی‌روند و یک ساله هم نمی‌توان فروخت؛ نمی‌خواستند اجرا کنند و چون نمی‌خواستند، کارهای این چنینی انجام می‌دادند؛ یک لایحه ناقصی هم تهیه و به مجلس داده بودند.

وی افزود: قرار بوده در هرسالی ۲۰۰ هزار نفر در رتبه‌های پنجگانه قرار بگیرند.

نوری با اشاره به اینکه دولت سیزدهم علی رغم محدودیت‌های مالی این لایحه را پس نگرفت و چون قول رئیس جمهور وشعار انتخاباتی‌اش بود، به لطف خداوند تقویت شد و بودجه‌ای در یک ردیف خاص برایش دیده شده گفت: دولت ۲۵ هزار میلیارد تومان برای رتبه‌بندی درنظر گرفته بود که ۱۳ هزار میلیارد تومان دیگر در مجلس به آن افزوده شده است.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: قاعدتا بودجه‌ای‌ها می‌گویند قانون باید از اول امسال اجرا می‌شد چون دولت نیمه سال آمده بود اما با پولی که گذاشته شد زمان اجرای قانون را از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ دیدند؛ رتبه‌ها نیز از آموزشیار تا استادمعلم تعیین شدند و از ۴۵ تا ۹۰ درصد مشمول افزایش حقوق می‌شوند.

وی با بیان اینکه ابتدا گفته شد آنها که «کد شناسه» ندارند مشمول رتبه بندی نمی‌شوند بیان کرد: تصور ما این بود که همه همکاران ما شناسه استخدام دارند اما وقتی بررسی کردیم مشخص شد ۴۶۰ هزار نفر شناسه استخدامی ندارند که خیلی عدد بزرگی بود. دوباره اصلاحیه به آیین نامه خورد و مشکل این گروه حل شد.

نوری درباره مشکلات معلمان «طرح مهرآفرین» نیز توضیح داد و اظهار داشت:

به طور کلی گروهی بودند که در دولت نهم جذب شده بودند. اینها قرارداد با شرکت‌ها داشتند که قراردادشان با شرکت‌ها به قرارداد با دستگاه تبدیل شد و همه اینها رفتند آزمون دادند و جذب دستگاه‌ها شدند.

منتها آموزش و پرورش از مهرآفرین‌ها در طول این مدت آزمون نگرفته است. قوانین و مقرراتی دارند از جمله مصوبه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی که به موجب آن هرفردی می‌خواهد وارد آموزش و پرورش شود، باید آزمونی را از سربگذراند.

وزیر آموزش و پرورش افزود: اکنون آزمون ندادنِ مهرآفرینان مانع شمولیت آنها در رتبه‌بندی شده است و نه شناسه استخدامی‌شان؛ اکنون ۸۱۰ هزار نفر مشمول رتبه‌بندی هستند. مهرآفرینان باقی مانده‌اند که در حال حل مشکل آنها هستیم. نظرم این است که آزمون پایان شهریور برگزار شود. همکاران می‌گویند ۲۰ مهر برگزار شود اما نظر بنده روی آخر شهریور است که اینها بیایند و اگر کسی نتوانست در این آزمون قبول شود یک بار دیگر به او مهلت داده شود تا دوباره آزمون بدهد. مطمئن هستم همکاران همه پذیرفته می‌شوند و نگرانی از این بابت نداریم چون همه معلم هستند و معلمان همواره مطالعه دارند.

وی اضافه کرد: به جز نیروهای خدماتی و اداری آن دسته از مهرآفرینان که مشمول رتبه بندی می‌شوند حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر هستند که ان شاءالله مشکلشان حل می‌شود. خارج از این دایره فقط نیروهای خدماتی و نیروهای اداری را که به عنوان نیروی اداری استخدام شده‌اند را داریم که تعدادشان خیلی کم است. مابقی اگر نیروی آموزشی بوده‌اند و در ستاد مشغول به کارند، آنها نیز شامل رتبه بندی می‌شوند.

نوری با بیان اینکه چند روز قبل علی‌الحسابی بابت معوقات رتبه‌بندی برای معلمان وجهی واریز شد عنوان کرد: خیلی سوال می‌پرسند که چرا سامانه برای بارگذاری مدارک تعیین کردید و چرا باید مدارک را بارگذاری کنیم. خب از یک استاد دانشگاه همین حالا سوال کنید که یک رتبه می‌خواهید بگیرید چقدر طول می‌کشد؟ بیشتر از یک سال معمولا طول می‌کشد اما ما می‌خواهیم برای ۸۱۰ هزار نفر، دو سه ماهه رتبه بندی را انجام دهیم. گفتیم از وقتی فرایند شما شروع شد، یک و نیم ماه بعد رتبه شما را تعیین می‌کنیم.

وزیر آموزش و پرورش افزود: برای همین خواستیم همکاران در همین تابستان و ایام تعطیلات مدارس مدارک خود را بارگذاری کنند تا در سال تحصیلی درگیر نباشند. متاسفانه عده‌ای که خودشان نمی‌خواستند بارگذاری را انجام دهند در فضای مجازی حواشی ایجاد کردند. بارگذاری مدارک، مسئله بزرگی هم نیست، ما یک سری مدارکِ آموزش ضمن خدمت همکاران را در اختیار داریم، اما همه مدارک را که نداریم؛ مثلا ممکن است معلمی با دستگاه دیگری همکاری کرده باشد یا جوایزی در یک حیطه‌ای کسب کرده باشد، اینها امتیاز دارد.

وی با اشاره به اینکه رتبه‌بندی، صرفا افزایش حقوق و ضریب در احکام نیست، بلکه رتبه‌بندی به معنای واقعی و در قالب یک نظام مستقل است اظهار کرد:

سه هدف از اجرای رتبه‌بندی داریم؛ ارتقای کیفیت فرایند تعلیم و تربیت، ارتقای صلاحیت‌های معلمی و رقابت در نظام تعلیم و تربیت مدنظر است.

نوری ادامه داد: هیئت ممیزه رتبه بندی ما باید ادله، مدارک و مستنداتی داشته باشد. اگر این مدارک را در اختیار داشته باشد تعیین رتبه دوساعت بیشتر طول نمی‌کشد. این کار هم فقط یک بار انجام می‌شود و بعدا هر مدرک جدیدی که داشته باشند، فقط همان جدیدها را وارد می‌کنند.

به محض مشخص شدن رتبه، احکام جدید ۲ روز بعد صادر و فرهنگیان آن ماه با حکم جدید حقوق می‌گیرند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه سامانه بارگذاری مدارک رتبه‌بندی تاکنون مشکلی نداشته است بیان کرد: سامانه از ۲۶ مرداد آغاز به‌کار کرده‌است. راهنمای بارگذاری داریم و امکان پاسخگویی به مشکلات در این زمینه فراهم است. به محض مشخص شدن رتبه افراد، حقوقشان بلافاصله و دو روز بعد صادر می‌شود و آن ماه با حکم جدید حقوق می‌گیرند؛ البته اگر بعد از پانزدهم ماه باشد، حقوق جدیدشان ماه بعد پرداخت می‌شود.

وی افزود: معوقات هم به تدریج پرداخت می‌شود، استرس به جامعه معلمی وارد نکنند. ما اصرار داریم کار زودتر انجام شود، چون هرچه به آخر سال نزدیک‌تر شویم و مطالبات انباشته شود کار ما هم سخت‌تر می‌شود. اصرار داریم مدارک زودتر بازگذاری شوند تا بتوانیم حقوق‌ها را زودتر و بر اساس رتبه‌بندی پرداخت کنیم.

تکلیف رتبه‌بندی فرهنگیانی که مدرکی بارگذاری نکنند چه می‌شود؟
نوری ضمن اعلام این خبر که تا کنون نزدیک به ۶۰ درصد فرهنگیان بارگذاری مدارکشان را انجام داده‌اند که آمار خوبی هم هست، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا فایل صوتی پخش شده منتسب به مدیرکل امور اداری شما درباره عدم رتبه‌بندی معلمانی که بارگذاری مدارک را انجام نمی‌دهند، اظهار کرد: ما خواستیم مهلتی به همکاران بدهند؛ اگر اصلا نمی‌خواهند مدرکی بارگذاری کنند، خب طبیعی است که رتبه‌بندی شامل حالشان نشود. ما از کجا رتبه آنها را تعیین کنیم؟ البته روی این موضوع در هیئت ممیزه تصمیم می‌گیریم.

وزیر آموزش و پرورش افزود: ممکن است فردی مدارک بارگذاری نکرده باشد، اما بر اساس همان مدارکی که از وی در دست داریم و موجود است برایش راسا رتبه صادر می‌کنیم که البته این پیشنهاد را می‌دهم و باید بررسی شود تا در هیئت ممیزه روی آن رای بدهند که اگر هرکسی به هردلیلی مدرکی بارگذاری نکرد ما رتبه‌اش را براساس مدارکی که خودمان داریم انجام دهیم.

منبع: سانا

مهلت بارگذاری مدارک فرهنگیان در سامانه رتبه‌بندی معلمان تمدید شد (بروزرسانی در تاریخ 10 شهریور 1401)

به گزارش ایرنا از وزارت آموزش‌وپرورش، در متن این اطلاعیه آمده است: نظر به درخواست تعداد زیادی از همکاران که به دلیل مسافرت یا مشکلاتی همچون نبود دسترسی به مدارک و مستندات، موفق به ثبت نام و بارگذاری کامل مدارک در سامانه رتبه بندی معلمان در مهلت مقرر نشده‌اند، مهلت ثبت نام (بدون تفکیک کد ملی) تا پایان روز یکشنبه بیستم شهریور ۲۰ شهریور ماه تمدید می‌شود.

در بخشی دیگر از این اطلاعیه عنوان شده است: همکارانی که ثبت نهایی کرده‌اند، اما قصد ویرایش اطلاعات خود را دارند نیز می‌توانند مجددا در مهلت تمدید شده نسبت به اضافه یا کم کردن اطلاعات خود اقدام کنند.

این اطلاعیه می افزاید:

مدیران، برای رفاه همکارانی که امکانات سخت افزاری مناسبی برای تهیه تصویر مدارک و بارگذاری آن‌ها ندارند، امکانات مدرسه را در اختیار همکاران قرار دهند.

به گزارش ایرنا، آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان ۱۲ تیرماه امسال پس از چندین سال مطالبه فرهنگیان در دولت سیزدهم ابلاغ شد. این آیین نامه پس از رفع ایرادات که توسط کمیسیون تلفیق مجلس اعلام‌شده بود، پانزدهم مردادماه سال جاری نهایی شد.

وزیر آموزش‌ وپرورش ۲۲ مرداد ماه اعلام کرد که سامانه رتبه‌بندی معلمان از امروز باز شده است و به‌ صورت آزمایشی همکاران می‌توانند کارهای خود را انجام دهند، اما از ۲۶ مردادماه سامانه به‌صورت رسمی شروع به کار خواهد کرد.

همچنین یوسف نوری ۲۴ مرداد ماه اعلام کرد:

دولت با تلاش بی‌وقفه نظام رتبه‌بندی را اجرایی کرد و در همین راستا به‌ زودی مبالغی به‌ صورت علی‌الحساب به‌ حساب معلمان مشمول طرح واریز خواهد شد.
براساس اعلام وزیر آموزش و پرورش، قریب ۸۱۰ هزار نفر از معلمان، مشمول رتبه‌بندی فرهنگیان خواهند شد.

همچنین معاون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش ۲۹ مرداد به ایرنا گفت: رتبه بندی فرهنگیان به مرحله پرداخت رسیده است.

منبع: خبرگزاری جمهوری سالامی ایران

برنامه آموزش و پرورش برای نحوه اجرای رتبه‌بندی معلمان اعلام شد (بروزرسانی در تاریخ 3 شهریور 1401)

یوسف نوری با اشاره به قانون رتبه‌بندی معلمان بیان کرد: با تاکید ریاست جمهوری و کمک دولت در این خصوص اقدام صورت گرفته، اعتبار برای این کار در نظر گرفته‌شده و مبالغی به صورت علی‌الحساب برای اکثر فرهنگیان واریزشده، سامانه رتبه‌بندی آماده بارگذاری مدارک و رتبه‌بندی معلمان است و هر شخصی وارد سامانه شود در صورت نبودن نقص در مدارک، حدود یک ماه و نیم بعد رتبه خود را دریافت می‌کند، هیئت‌های ممیزه تشکیل‌شده و کانون‌های ارزیابی در حال شکل‌گیری هستند و مبلغی در حدود نیمی از رتبه یک این رتبه‌بندی به مدت ۹ ماه به‌حساب معلمان واریزشده است.

وی بابیان اینکه هدف از رتبه‌بندی فقط بحث مالی نیست، تصریح کرد: رتبه‌بندی براساس ماده ۱ آیین‌نامه رتبه‌بندی برای ارتقای کیفی نظام تعلیم و تربیت، ارتقای صلاحیت‌های معلمی و رقابت در نظام تعلیم و تربیت انجام می‌شود تا تفاوت معلم با معلم، مدرسه با مدرسه و … مشخص شود و هر ۳ سال دوباره صلاحیت‌ها بررسی خواهند شد.

منبع: عرشه

نامه رئیس کمیسیون فرهنگیان به رئیسی درخصوص رتبه بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 1 شهریور 1401)

حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای خطاب به آیت‌الله ابراهیم رئیسی، رییس جمهور خواستار تعیین تکلیف نیروهای فاقد کد شناسه در آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان شد.

متن نامه رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس  به رئیس جمهور را بخوانید:

باسمه تعالی
حضرت آیت الله جناب آقای دکتر رئیسی (دام عزه)
رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و تحیات؛
به استحضار می رساند. براساس آئین نامه اجرائی قانون رتبه بندی معلمان، نیروهای فاقد کد شناسه استخدام از شمول مزایای این قانون خارج شده و علیرغم اصلاح این مصوبه در هیئت تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس شورای اسلامی، مجددا با درج عبارت “اجرای رتبه بندی منوط به تکمیل فرآیند استخدام مطابق قوانین و مقررات خواهد شد” کما کان اپن قشر زحمتکش از این مزایا بی نصیب مانده‌اند در حالیکه تاخیر در اختصاص کد شناسه با وجود همه شرایط لازم، دلیل محرومیت این عزیزان از حق مسلم و قانونی خود نیست.

 

لازم به ذکر است که نیروهای طرح مهر آفرین سالیان طولانی بصورت پیمانی وظیفه خطیر آموزش و تربیت بخش زیادی از دانش آموزان این کشور را بر عهده داشته و حقوق و مزایای آنها نیز مشابه نیروهای رسمی است.

خواهشمند است با عنایت به مراتب مذکور و سیاست های عدالت محور دولت مردمی و حمایت همیشگی شما از معلمان عزیز و نیز تصویب منابع لازم در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور جهت اجرای این قانون دستور فرمائید ضمن تسریع در فرآیند تبدیل وضعیت و استخدام آنها، تا زمان تعیین تکلیف و تبدیل وضعیت استخدامی قانون شامل حال این افراد شده با مشابه سایر معلمان از مزایای این قانون، بهره مند شوند.

منبع: عرشه

لاشکی: فرهنگیان طرح مهر آفرین مشمول رتبه‌بندی معلمان می‌شوند (بروزرسانی در تاریخ 1 شهریور 1401)

به گزارش راهبرد معاصر قاسم احمدی لاشکی در ارتباط با طرح مهرآفرینان بیان کرد: حدود ۶۵ هزار نفر از معلمان ما هستند که حدودا سال ۸۹ به بعد وارد آموزش و پرورش شده اند.

او اظهار داشت: البته این افراد در کل دستگاه‌های کشور ۳۵۰ هزار نفر هستند که بیش از ۶۰ هزار نفر آن‌ها مربوط به آموزش و پرورش هستند.

وی ادامه داد: برای این افراد در آموزش و پرورش باید آزمونی برگزار می‌شد که این آزمون فعلا برگزار نشده است.

لاشکی اضافه کرد: هماهنگی‌های لازم برای برگزاری این آزمون برای تمامی معلمان درگیر این طرح اکنون به سرعت در حال انجام است و به محض انجام این کار مشکلات رتبه بندی نیز حل خواهد شد و رتبه بندی شامل این طرح نیز خواهد شد.

منبع: راهبرد معاصر

تجمع اعتراضی معلمان طرح مهرآفرین مقابل آموزش و پرورش | معلمان طرح مهرآفرین مشمول رتبه‌بندی نمی‌شوند؟ (بروزرسانی در تاریخ 31 مرداد 1401)

جمعی از معلمان طرح مهرآفرین از بلاتکلیفی خود در اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان اظهار گلایه کردند.

جمعی از معلمان طرح مهرآفرین صبح امروز، شنبه ۲۹ مرداد، با حضور در مقابل ساختمان وزارت آموزش و پرورش به وضعیتِ بلاتکلیفی خود در اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان اعتراض کردند.

به گفته‌ی مهدی محمدی، فعال فرهنگی، این معلم‌ها حکم دارند و تمام حقوق و مزایای معلمی را دریافت می‌کنند اما با توجه به تبصره ۴ آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان، در وضعیتِ بلاتکلیفی قرار دارند.

تبصره ۴ چه می‌گوید؟ محمدی در پاسخ به این سوال می‌گوید: طبق این تبصره فرآیند رتبه‌بندی منوط به تکمیل فرآیند استخدام مطابق قوانین و مقررات است. با استناد به این تبصره معلمان طرح مهرآفرین از قانون رتبه‌بندی معلمان محروم می‌شوند.

این فعال فرهنگی می‌گوید: چطور می‌شود که یک معلم علی‌رغم داشتنِ حکم کارگزینی و بهره‌مندی از تمامیِ مزایای معلمانِ رسمی از جمله حق شغل و شاغل، فوق‌العاده ویژه و… از قانون رتبه‌بندی معلمان محروم شوند؟ اگر قرار است این معلمان هم مشول طرح رتبه‌بندیِ معلمان شوند باید فرآیند استخدام این معلمان تعیین تکلیف شود تا آن‌ها به پروسه‌ی رتبه‌بندی برگردند.

به گفته‌ی محمدی؛ صحبت‌ها در مورد این معلمان ضد و نقیض است و تا این لحظه وزارت آموزش و پرورش شفاف صحبت نکرده است.

محمدی می‌گوید: البته نه فقط معلم‌های طرح مهرآفرین بلکه معلم‌های قرارداد کار معین نیز مشکلاتی از این دست دارند.

این فعال فرهنگی در پایان می‌گوید: وزارت کار شفاف در مورد این معلمان صحبت کند و اگر با توجه به تبصره ۴ آیین نامه مشمول طرح رتبه‌بندی نمی‌شوند، سریع‌تر فرآیند استخدام آن‌ها را انجام دهند.

منبع: عرشه

آموزش و پرورش درباره تفاوت ۶ تا ۱۵ میلیونی اولین واریزی معلمان طبق رتبه‌بندی توضیح دهد (بروزرسانی در تاریخ 31 مرداد 1401)

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با ابراز اینکه “واریزی‌های امروز نشان داد که مجلس شورای اسلامی توانست در یک قانون محکم و قوی در راستای افزایش کیفیت آموزش و ارتقای شأن و منزلت معلمان، رقم قابل‌توجهی را در بودجه سال 1401 برای اجرای قانون رتبه‌بندی اختصاص دهد، گفت: طبق قولی که داده شده بود، اولین پرداختی علی‌الحساب رتبه‌بندی معلمان در مردادماه به حساب معلمان واریز شد؛ رقم این پرداختی متفاوت و از 6 تا 15 میلیون تومان است که البته آموزش و پرورش باید توضیح دهد ملاک و مبنای تفاوت در ارقام واریزی برای معلمان چیست.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس اضافه کرد: بر اساس آنچه تحقیق کرده‌ایم با اجرای رتبه‌بندی معلمان به حقوق هر معلم بین یک تا 5 میلیون اضافه می‌شود که واریزی‌های امروز به‌صورت متفاوت بوده است.

منادی سفیدان تصریح کرد: برای ما که در کمیسیون آموزش مجلس تمام تلاش خود را برای تصویب این قانون به‌کار بستیم، خبر امروز بسیار خوشایند بود و قطعاً آموزش و پرورش با اجرای این قانون خوب متحول خواهد شد.

وی با بیان اینکه فرهنگیان عزیز باید تا تعیین رتبه‌های خود کمی صبر به خرج دهند تا واریزی‌ها دقیق شود، گفت: این اول کار است و قطعاً آغاز هر اقدام بزرگی با کاستی‌هایی همراه است که در ادامه برطرف خواهد شد.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس در گفت‌وگو با خانه ملت یادآور شد: ما در به سرانجام رسیدن این قانون با بسیاری از آقایان مشکل داشتیم ولی تلاش شد با تدبیر، بسیاری از مخالفان اجرای این قانون، امروز به موافقان آن تبدیل شوند تا قانونی که وحشت خیلی‌ از آقایان را برانگیخته بود، امروز اجرا شود.

منادی سفیدان تصریح کرد: امیدوارم این مبالغ پرداختی مورد قبول فرهنگیان واقع شده باشد، گرچه ما اعتقاد داریم معلم به هیچ عنوان نباید دغدغه مالی داشته باشد تا با تمرکز کامل اقدام به تدریس کند و این قانون در همین راستا است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

11 میلیون تومان امروز به حساب فرهنگیان واریز می شود (بروزرسانی در تاریخ 30 مرداد 1401)

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: امروز یا فردا مبلغ علی الحساب رتبه‌بندی معلمان واریز می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش در شبکه خبر از واریز ۱۱ ماه علی الحساب رتبه‌بندی معلمان طی امروز یا فردا خبر داد. واریز حقوق هم به محض شروع اطلاع رسانی خواهد شد.

نوری وزیر آموزش و پرورش: با حمایت و ورود شخص رئیس جمهور طرح رتبه‌بندی معلمان بعد از یازده سال اجرایی شد.

منبع: روز نو

جزییاتی از آموزش ارزیابان و فرایند تعیین رتبه معلمان (بروزرسانی در تاریخ 29 مرداد 1401)

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش درباره آموزش ارزیابان و فرایند بررسی صلاحیت معلمان توسط آنها توضیحاتی داد.

محسن زارعی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره روند ارزیابی معلمان در فرآیند رتبه‌بندی اظهار کرد: آموزش ارزیابان با همکاری مرکز آموزش مدیریت دولتی انجام می‌شود، این آموزش به صورت خودخوان، حضوری و غیرحضوری است و هم‌اکنون ثبت‌نام و اعلام فرایند مرحله خودخوان در حال انجام است.

وی افزود:

از 5 شهریورماه آموزش حضوری ارزیابان آغاز می‌شود و پس از تکمیل فرایند آموزش، افرادی که گواهینامه دریافت می‌کنند به عنوان ارزیاب معرفی و بررسی معلمان را انجام می‌دهند.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: ارزیابان از بین معلمان انتخاب شده‌اند و این مرکز وظیفه آموزش آنها را بر عهده دارد. کارنامه‌ای بر اساس ارزشیابی‌ها در قالب یک داشبورد در اختیار معلمان قرار می‌گیرد تا از نقاط قوت، ضعف و شایستگی‌ها مطلع شوند و توصیه‌هایی در مسیر رشد به آنها ارائه می‌شود تا برای پیشبرد و توسعه شایستگی‌ها برنامه‌هایی داشته باشند.

زارعی متذکر شد: معلمان هر استان توسط ارزیابان آن استان بررسی می‌شوند، بررسی شایستگی‌ها توسط ارزیابان انجام می‌شود و تعیین و رتبه برعهده هیئت‌های ممیزه شهرستان و استان و در رتبه‌های بالاتر ستاد است؛ اگر معلم به رتبه تعیین شده اعتراض داشت ساز و کار اعتراض در سامانه تعیین شده است و واحد ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش براساس مستندات ارائه شده رسیدگی به اعتراض را انجام می‌دهد.

وی درباره نظرات مدیران مدارس و اولیا در بررسی معلمان بیان کرد: در بخشی از فرایند ارزیابی مدیران مدارس و گروه‌های آموزشی نقش دارند، در حقیقت تمام بخش‌هایی که با معلمان مرتبط هستند ایفای نقش می‌کنند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

جزئیات مهم درباره ثبت‌نام فرهنگیان در سامانه رتبه‌بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 27 مرداد 1401)

رتبه‌بندی معلمان وارد فاز عملیاتی و اجرایی شد و با پیگیری مرکز فناوری وزارت آموزش و پرورش، سامانهرتبه‌بندی معلمان به آدرس rtb.medu.ir نیز فعال شد. معلمان با توجه به زمان‌بندی اعلام شده باید اطلاعات خود را در سامانه رتبه‌بندی به آدرس rtb.medu.ir بارگذاری کنند.

سید مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز گفته است: چون این روند هنوز آماده نشده است و مقداری طولانی شده، با وزیر آموزش و پرورش توافق کردیم این ماه مبلغی را به عنوان علی‌الحساب پرداخت کنیم و زمانی که احکام به سرانجام رسید نیز مابه‌التفاوت پرداخت شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: این مبلغ علی‌الحساب سرانه حدود یک میلیون تومان به ازای هر ماه است؛ ۶ ماه از سال قبل بوده و ۵ ماه هم در سال جاری است که مجموعاً ۱۱ ماه می‌شود. این ماه حدود ۱۱ میلیون تومان علی‌الحساب واریز می‌شود تا زمانی که احکام آماده شد، ما بلافاصله کارسازی می‌کنیم که هم مطالبات گذشته پرداخت شود و هم ماهانه طبق سقف بودجه در نظر گرفته شده، پرداخت‌ها انجام گیرد و سعی داریم این ماه ان‌شاءالله این پرداخت را انجام دهیم.

فرهنگیان جهت ورود به سامانه باید نام کاربری خود که همان کدملی است در کادر اول وارد کنند و در کادر دوم رمز ورود به سامانه که همان رمز سامانه پروفایل (porofile.medu.ir) است، وارد کنند.

پس از ورود صحیح اطلاعات اولیه، وارد صفحه سامانه رتبه بندی معلمان می‌شوند، در اینجا باید گزینه فرم‌ها را انتخاب کنند و حوزه شایستگی‌های عمومی، شایستگی‌های تخصصی، شایستگی‌های حرفه‌ای و تجربه تعیین شده است.

در بخش شایستگی‌های عمومی – خود اظهاری : اولین اطلاعاتی که در سامانه لازم است وارد شود اطلاعات مربوط به خود ارزیابی معلمان در زمینه شایستگی‌های عمومی است.

در این بخش شاخص‌های زیر تعیین شده است که باید برای مصادیق رفتاری تعیین شده یکی از عناوین عالی، خیلی خوب، خوب، متوسط و کم را انتخاب کنند.

۱. توجه فعال به کلام مخاطب (تماس چشمی، حرکت تاییدی سر و صورت).

۲. درک مطلب مخاطب و ارائه بازخورد مناسب (توجه به محتوای کلام و احساسات طرف مقابل، پرسیدن سوالات روشن‌کننده مطلب).

۳. جلب توجه و گیرایی در هنگام صحبت کردن (استفاده صحیح از حرکات بدن و حالات چهره).

۴. رابطه حسنه با همکاران، دانش‌آموزان و اولیا.

۵. روان و رسا صحبت کردن (بدون تکرار کلمات و پرهیز از تکیه کلام،گفتار قابل فهم، لحن مناسب و فراز و فرود در سخن).

۶. حفظ آرامش و خونسردی و پرهیز از دستپاچگی در مواجهه با مشکلات.

۷. پیش‌بینی وقوع مسائل و انجام اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه.

۸. شناسایی و راه‌حل‌های مختلف برای یک مسئله و ارزیابی نقاط قوت و ضعف هر گزینه.

شایستگی‌های تخصصی ـ خود اظهاری شامل مصادیق زیر است:

۱. تسلط بر اهداف و محتوای تخصصی تدریس یا شغل.

۲. تسلط بر طراحی آموزشی و نوشتن طرح درس روزانه و سالانه.

۳. تسلط بر روش‌های یادگیری ـ یاددهی (روش‌های تدریس یادگیرنده محور، مسئله محور، تعاملی و …).

۴. آشنایی با روش‌های ارزشیابی پیشرفت تحصیلی و طراحی سوالات استاندارد.

۵. آشنایی با ارزشیابی و ابزارهای سنجش و شیوه‌های نوین تشویق و ترغیب دانش.

شایستگی‌های تخصصی ـ مدرک تحصیلی: در این بخش آخرین مدرک تحصیلی فرد نمایش داده می‌شود و در صورتی که تا قبل از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ مدرک دیگری را به دست آورده است باید مستندات آن را بارگذاری کند.

سایر شاخص‌های مرتبط با حوزه شایستگی‌های تخصصی بدین شرح است:

شایستگی‌های تخصصی ـ دستاوردها، خلاقیت و نوآوری علمی.

شایستگی‌های تخصصی ـ پژوهش‌های مرتبط با بهبود عملکرد.

شایستگی‌های تخصصی ـ تألیف و تدوین کتب.

شایستگی‌های تخصصی ـ تألیف و تدوین مقاله.

در بخش شایستگی‌های حرفه‌ای ـ خود اظهاری این شاخص‌ها تعیین شده است:

۱. ایجاد محیط امن و آرامش بخش و به دور از تنش برای دانش‌آموز.

۲. ایجاد ارتباط بین تجارب دانش‌آموز در کلاس درس با چالش‌ها و مسائل زندگی روزمره.

۳. ایجاد موقعیت‌های متنوع یادگیری برای دانش‌آموز با توجه به تفاوت‌های فردی آنان.

۴. توجه به تفاوت‌های فردی دانش‌آموز (تفاوت‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی).

۵. توجه و کشف توانمندی‌ها، علایق و استعدادهای دانش‌آموزان.

۶. توجه به رشد عقلانی، توانایی فکر کردن و افزایش درک و فهم دانش‌آموز و پرهیز از حافظه محوری.

۷. ایجاد شوق و انگیزه و انگیزش درونی در دانش‌آموزان (توجه به نیازهای دانش‌آموزان).

شایستگی‌های حرفه‌ای ـ کسب مقام در مسابقات، رویدادها و جشنواره‌ها.

شایستگی‌های حرفه‌ای ـ طرح های آموزشی.

شایستگی‌های حرفه‌ای ـ مشارکت در کارگاه‌ها و شوراها.

شایستگی‌های حرفه‌ای ـ یادگیری مداوم، خلاقیت و نوآوری.

تجربه ـ سنوات خدمت.

تجربه ـ سابقه تدریس به همکاران.

تجربه ـ دریافت تقدیرنامه.

تجربه ـ دوره ضمن خدمت: در این بخش، اطلاعات مستقیم از سامانه ضمن خدمت دریافت شده و قابل ویرایش نیست.

تجربه ـ ارزشیابی عملکرد سالیانه: اطلاعات این قسمت قابل ویرایش نیست .

منبع: تسنیم

خبر مهم درباره رتبه بندی معلمان/ واریز علی الحساب به حساب فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 25 مرداد 1401)

رتبه بندی معلمان اجرا شده و سازمان برنامه و بودجه مبلغی را به عنوان علی الحساب در اختیار گرفته و پیش از تکمیل فرآیند، مبالغی به صورت علی الحساب در پایین‌ترین سطح رتبه بندی پرداخت خواهد شد و پس از آن تکمیلی پرداخت می‌شود.

رتبه بندی معلمان اجرا شده و سازمان برنامه و بودجه مبلغی را به عنوان علی الحساب در اختیار گرفته و پیش از تکمیل فرآیند، مبالغی به صورت علی الحساب در پایین‌ترین سطح رتبه بندی پرداخت خواهد شد و پس از آن تکمیلی پرداخت می‌شود.

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت اجرای قانون رتبه بندی معلمان، خاطرنشان کرد: خبر خوش آنکه بعد از بیش از ۱۰ سال بلاتکلیفی معلمان، پیش از یک‌سالگی دولت سیزدهم وعده رئیس‌جمهور به مرحله اجرا در آمد. اساساً آئین نامه قانوناً در چارچوب قانون تعریف می‌شود و امکان خروج از قانون وجود ندارد و اصلاحات لازم در تبیین نامه صورت گرفته و رتبه بندی معلمان اجرا شده و سازمان برنامه و بودجه مبلغی را به عنوان علی الحساب در اختیار گرفته و پیش از تکمیل فرآیند، مبالغی به صورت علی الحساب در پایین‌ترین سطح رتبه بندی پرداخت خواهد شد و پس از آن تکمیلی پرداخت می‌شود.

سخنگوی دولت در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری، تصریح کرد: سازمان امور اداری و استخدامی کشور پیش از این پیشنهادی برای افزایش حقوق این عزیزان ارائه داده بود و با سازمان برنامه و بودجه جلسات مشترکی تشکیل شد و افزایش حقوق کارمندان دولت با تمرکز بر افرادی که دریافتی پایین‌تری دارند پیشنهاد شد و باید این پیشنهاد مراحل نهایی خود را طی کند تا امکان اجرایی شدن آن فراهم شود؛ پیش‌بینی ما این است تا پایان ماه آینده این موضوع فراهم شود.

منبع: حادثه

اعلام زمان آغاز رتبه‌بندی معلمان؛ مدت‌زمان رتبه‌بندی هر معلم چقدر است؟/ گروهی از مدارس به سمت بنگاه‌داری رفته‌اند (بروزرسانی در تاریخ 23 مرداد 1401)

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در آستانه هفته دولت درباره اقدام تحولی خاص در دوره مدیریتش گفت: رهبری در دیدار با معلمان در اردیبهشت فرمودند از اجرای سند تحول ناخرسند هستند. در راستای اجرای سند تحول بنیادین، اولین اقدام تحولی ما تحول در مرکز ثقل آموزش و پرورش یعنی تربیت معلم است.

آغاز رتبه‌بندی معلمان از ۲۶ مرداد

وی سیر تصویب و ابلاغ رتبه‌بندی را مرور کرد و گفت: تصویب آیین‌نامه با کش و قوس‌هایی مواجه شد و ایراداتی به آن در هیئت تطبیق مجلس وارد و اصلاح شد که ۱۵ مرداد آیین‌نامه اصلاحی رتبه‌بندی نیز ابلاغ شد. سامانه رتبه‌بندی از امروز باز شده که برای تعدادی از همکاران به صورت آزمایشی کار را انجام دهیم تا مشکلاتش کمتر شود و از ۲۶ ام همین ماه، سامانه برای مراجعه همکاران باز خواهد شد.

نوری افزود: برای اینکه تاخیری نداشته باشیم با سازمان برنامه صحبت کردیم تا بتوانیم بخشی از مطالبات همکاران را – زمان اجرای قانون از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ است – به صورت علی الحساب بپردازیم تا این انتظار به گونه‌ای پاسخ داده شود تا زمانی که رتبه‌ها مشخص شوند که البته خیلی دور نخواهد بود.

۱.۵ ماه؛ حداکثر مدت‌زمان رتبه‌بندی هر معلم

وی ادامه داد: رتبه‌بندی امری زمانبر است. اگر تاریخ اعلام کنیم و تاخیر شود انتظار ایجاد می‌شود. البته از این تاخیر عذرخواهی می‌کنم چون عده‌ای مشمول نبودند که با رفع ایرادات وارد طرح شدند و دایره شمولش بیش از ۸۰۰ هزار نفر است. تلاش می‌کنیم کار را با سرعت انجام دهیم. به تدریج مطالبات را هم شروع به پرداخت می‌کنیم.

وزیر آموزش و پرورش درباره زمان دقیق اجرای رتبه‌بندی گفت: زمانبندی رتبه‌بندی اینگونه است که فرایند از ۲۶ ام مرداد شروع می‌شود. این فرایند برای هر فردی قاعدتا حداقل یک ماه است و نباید از زمان شروع کار، برای هر فرد بیش از ۱.۵ ماه به طول بینجامد.

برنامه دولت برای عادلانه‌سازی پرداختی کارمندان

نوری درباره حقوق پایین معلمان و دغدغه معیشتی قشر فرهنگی گفت: ادراک نابرابری منفی واکنش‌های رفتاری‌های خوبی نخواهد داشت. هرچند در عملکرد معلمان اثری نداشته و آنها اینگونه نیستند. ما نباید اجازه دهیم ادراک نابرابری اتفاق بیفتد. مواردی چون بیمه تکمیلی و رتبه‌بندی در راستای جبران همین دغدغه معیشتی در دستورکار قرار گرفته و دولت هم برنامه هایی برای عادلانه سازی پرداختی کارمندان دارد.

وی تغییرات در بیمه تکمیلی فرهنگیان و احیای مسابقات ورزشی فرهنگیان را به عنوان دیگر اقدامات این وزارتخانه در یک سال اخیر برشمرد و در پاسخ به پرسشی درباره نظارت بر مدارس غیردولتی گفت: سه دسته مدرسه دولتیِ عادی، دولتیِ خاص و غیردولتی داریم. شهریه غیردولتی اعلام شده و اگر تخلفی رخ داد مردم می توانند گزارش کنند.

شهریه مدارس غیردولتی، نرخ ثابتی نیست

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: شهریه مدارس غیردولتی، نرخ ثابتی نیست و بر حسب شاخص‌های مختلف، متفاوت است. طرحی برای شفاف‌سازی مالی شهریه مدارس غیردولتی و ضرورت برخورداری از حساب واحد مدرسه برای واریز شهریه در دست بررسی و تصویب قرار دارد.

نوری ادامه داد: گزارش تخلفات حتما رسیدگی می‌شوند و اثر دارند و تاکنون بیش از ۴۰ مدرسه توقف فعالیت پیدا کرده‌اند.

گروهی از مدارس به سمت بنگاه‌داری رفته‌اند

وزیر آموزش و پرورش درباره نقش مدارس غیردولتی در دامن زدن به طبقاتی شدن آموزش گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد وجود مدارس غیردولتی، از نظر کمی کمکی به آموزش و پرورش است اما به طور کلی ایجاد طبقاتی شدن آموزش در پژوهش ها مورد اشاره قرار گرفته است. در دنیا مدارس ابتدایی غیردولتی یا خصوصی، به ندرت داریم. ما هم بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی از خصوصی شدن، مستثنی هستیم، این موضوع جدی است و باید روی آن بحث جدی داشته باشیم.

نوری ادامه داد: البته تعدادی مدارس، غیرانتفاعی هستند و نفع اقتصادی نمی‌برند، تعدادی هم وابسته به دستگاه‌ها هستند، اما گروهی از مدارس به سمت بنگاه داری رفته‌اند و خصوصی شده اند و مغایر تعلیم و تربیتی است که ما انتظار داریم و توصیه کرده‌ایم رویکردهای خود را تغییر دهند.

۷۵ درصد قبولی‌های کنکور امسال از دانش‌آموزان مدارس دولتی بودند

وی درباره سهم مدارس غیردولتی در کسب رتبه‌های برتر کنکور گفت: خبری که در جامعه پخش شد آمار و ارقامش به گونه‌ای درج شد که به نظر رسید مدارس غیردولتی بالاترین میزان و درصد قبولی در کنکور را داشته اند. در حالی که سال گذشته مدارس نمونه دولتی که ۵۰ درصد روستایی و شبانه روزی هستند نتایج قبولی کنکورشان بیش از مدارس غیردولتی بود و امسال هم ۷۵ درصد قبولی های ما از مدارس دولتی بودند. در جامعه تصور می‌شود که مدارس نمونه دولتی و سمپاد، خصوصی اند در حالی که دولتی هستند.

نوری افزود: سوگیری نسبت به هیچ کدام از مدارس به عنوان وزیر ندارم، اما ذهنیتی برای مردم ایجاد کردند که مدارس سمپاد، خصوصی هستند در حالی که اینها مدارس دولتی‌اند.

وزیر آموزش و پرورش در خاتمه سخنانش گفت: رتبه بندی مدارس را بر اساس الگویی برگرفته از مبانی سندتحول بنیادین از سوی مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش در دست انجام داریم. حرکت به سمت تحول آغاز شده است.

منبع: خبرآنلاین

در بودجه 1401 اعتبار طرح رتبه‌بندی پیش‌بینی شده / دلایل طفره رفتن وزارت آموزش و پرورش برای اجرای طرح (بروزرسانی در تاریخ 19 مرداد 1401)

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، رتبه‌بندی معلمان از ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ قرار بود اجرا ‌شود و معوقه آن هم پرداخت می‌شود. اما دولت به دلیل کمبود اعتبارات و … این طرح را سال پیش اجرایی نکرد و با اصرار برخی نمایندگان مجلس قرار شده از پاییز امسال اجرایی شود، هرچند نباید فراموش کرد که این طرح ۱۲ سال در دولت‌ها و مجالس پیشین پیگیری شده و فراز و نشیب زیادی داشته و ممکن است امسال هم اجرایی نشود، زیرا با احتساب تمامی هزینه ها این طرح برای کل یک سال چیزی در حدود حداقل ۲۵ هزار میلیارد هزینه نیاز دارد و  با در نظر گرفتن حدود 800 هزار میلیارد تومان هزینه‌های جاری دولت در سال جاری هزینه قابل توجهی است. در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه های دولت از محل مالیات و ۸۰ تا ۹۰ هزار میلیارد تومان آن از محل گمرک و سود بازرگانی تامین می شود و از آنجایی که رئیس سازمان برنامه و بودجه رتبه‌بندی معلمان شرط اجرای این طرح را ارتقای کیفیت آموزش برشمرده به نظر می رسد دولت همچنان برای اجرای این طرح مشکلات اعتباری دارد و صریح به این موضوع اشاره نمی کند، اما سکوت آموزش پرورش در قبال اجرای آن حکایت از موانع اجرای آن در سال جاری دارد.

نماینده مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با بیان اینکه در قانون پیش بینی شده که رتبه بندی در مهر 1400 باید در حقوق فرهنگیان اعمال شود بیان کرد: پیش از این  فراکسیون فرهنگی مجلس با حضور وزیر آموزش پرورش و مسئولان سازمان برنامه جلساتی داشته است و از وزیر خواسته شد که آیین نامه اجرایی را ابلاغ کنند و این کار انجام شده است

غلامرضا شریعتی با بیان اینکه در بودجه 1401 برای رتبه بندی تامین اعتبارات لازم پیش بینی شده است، از این رو امسال باید حتما اجرایی شود، افزود: مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه قبل از اینکه به سایر مخارج دولت بپردازد به فصل یک یعنی حقوق و دستمزدها پرداخته و اعتبار لازم برای طرح رتبه بندی معلمان پیش بینی شده است.

او درباره دلایل عدم تمایل دولت برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان بیان کرد: شاید بعضی از مصوبات اشکالاتی دارند اما وقتی دولت لایحه ای به مجلس می آورد پیش بینی های لازم برای درآمدهای آنها انجام داده است به همین دلیل می توان گفت که این مصوبه امسال به طور قطع اجرایی می شود.

کسری بودجه مانع اجرای برخی طرح ها

یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در سال جاری هم حدود 500 هزار میلیارد تومان کسری بودجه وجود دارد، گفت: با توجه به آمار و ارقامی که درباره کسری بودجه داده می شود دولت در سال جاری هم با مشکل اعتبار مواجه است، به همین دلیل نمی تواند همه برنامه های اقتصادی را به طور کامل اجرا کند، زیرا پیش بینی های درآمدی به صورت خوشبینانه در اقتصاد انجام می شود و ممکن است آن اعداد محقق نشود، به همین دلیل برخی طرح ها به بهانه های همواره عقب افتاده اند.

علی اکبر نیکو اقبال با بیان اینکه قدرت خرید مردم نسبت به تورمی که در جامعه وجود دارد بسیار پایین آمده به همین دلیل دولت باید موضوع افزایش دستمزدها را جدی بگیرد، تصریح کرد: در حال حاضر نسبت افزایش دستمزد با تورم کشور همخوانی ندارد و از طرف دیگر این مشکلات معیشتی منجر به افزایش نارضایتی ها و حتی آسیب های اجتماعی می شوند، به همین دلیل دولت باید بخشی از بودجه های غیرضروری را از نهادهای غیر موثر کسر کند و به در مقابل طرح های اقتصادی و معیشتی را اجرایی کند.

منبع: خبرگزاری موج

رتبه بندی فرهنگیان اجرایی شد | میز کار رتبه‌بندی فرهنگیان شروع به کار کرد (بروزرسانی در تاریخ 17 مرداد 1401)

در متن اطلاعیه صادره وزارت آموزش و پرورش آمده است: به اطلاع جامعه فرهیخته معلمان گرامی می‌رساند؛ با عنایت به حمایت و پیگیری‌های رئیس جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر تصویب و اجرای قانون رتبه بندی معلمان وهمچنین پیرو دستور و تاکید وزیر آموزش و پرورش مبنی بر تسریع فرایند اجرایی سازی قانون رتبه بندی معلمان و اطلاع رسانی به موقع و شفاف مراحل انجام امور به جامعه معلمان، میز کار رتبه بندی معلمان(ناظر ستادی) با حضور نمایندگانی از بخش‌های مختلف وزارت آموزش و پرورش، آغاز به کار کرد.

در ادامه اطلاعیه یاد شده آمده است: این میز کار با حضور نمایندگانی از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی، مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی، دفتر توسعه آموزش های مجازی و فناوری و امنیت اطلاعات، معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع و مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و اموراداری و با هدف جمع آوری و رفع ابهامات و پرسش های احتمالی، تکمیل و اصلاح سامانه رتبه بندی معلمان، تدوین راهنماهای لازم ، طراحی دوره های تربیت ارزیاب  و… برگزار می شود.

گفتنی است، جلسات‌ میزکار ستادی بطور روزانه و مستمر برگزار و گزارشی از نتایج و خروجی نشست ها در پایان هر روز به مقام عالی وزارت برای جمع بندی نهایی ارسال می شود که مصوبات آن در اطلاعیه‌های بعدی به اطلاع معلمان خواهد رسید.

وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که بخشنامه شرط دو سال خدمت جهت برخوردار شدن از رتبه بندی برای بازنشسته‌ها لغو شده است.

با اعلام وزارت آموزش و پرورش، بخشنامه شرط دو سال خدمت جهت برخوردار شدن از رتبه بندی برای بازنشسته ها لغو شد.

پیش از این طی برداشتی از تبصره ۵ ماده ۴ آیین نامه ۱۲ تیر ماه ابلاغی دولت شرط دو سال خدمت برای کسانی که بازنشستگی آنها در اختیار وزارت آموزش و پرورش بود توسط برخی ادارات استنباط شده بود.

طبق متن قانون تمام بازنشسته های بعد از ۱۴۰۰/۰۶/۳۱ مشمول رتبه بندی خواهند شد‌.

رضا حاجی پور در تشریح جلسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس بیان کرد: جلسه کمیسیون با حضور وزیر آموزش و پرورش تشکیل شد و چند نفر از نمایندگان سوالاتی داشتند که در ر ابطه با موضوعات مختلف بحث شد و یک سری از مسائل منطقه ای نیز مطرح شد.

به گفته سخنگوی کمیسیون آموزش از آماده شدن آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان خبر داد.

وی با بیان اینکه از جمله موضوعات مطرح در جلسه کمیسیون آموزش بحث رتبه بندی معلمان بود، تصریح کرد: بعضی از نمایندگان از پاسخ سوالاتشان قانع شدند و بعضی از نمایندگان نیز برای مدتی زمان تعیین کردند.

نماینده مردم آمل در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: در جلسه بحث رتبه بندی معلمان مطرح شد که طبق گفته وزیر آموزش و پرورش آیین نامه اجرایی رتبه بندی را تقریبا آماده کرده اند و قرار است که ابتدا در مراکز استان ها و ستادها اجرایی کنند و بعد از اینکه در استان ها و ستادها اجرایی شد به سرعت در سطح کشور اجرایی و عملیاتی شود.

یوسف نوری گفت:

آئین نامه قانون رتبه بندی در جلسه روز یکشنبه هیات دولت نهایی و ایرادات هیات تطبیق برطرف شده تا از فردا اجرای آن کلید بخورد.

منبع: پیشنهاد ویژه

اجرای قانون رتبه‌بندی معلمان از فردا کلید می‌خورد (بروزرسانی در تاریخ 11 مرداد 1401)

وزیر آموزش و پرورش از آغاز رسمی فرآیند اجرای قانون رتبه بندی معلمان از فردا (چهارشنبه ۱۲ مردادماه) خبر داد و گفت فرآیند اجرایی شدن قانون در حالی از فردا کلید می‌خورد که ۱۰ ایراد آیین نامه رتبه‌بندی در جلسه هیأت دولت برطرف شد.

به گزارش خانه ملت، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش پس از نشست امروز (سه‌شنبه 11 مرداد) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در تشریح این جلسه، بیان کرد: در نشست امروز 3 سوال مطرح شد که عمدتا در خصوص رفع مشکلات آموزش و پرورش بود. نمایندگان واسط بین مردم و حاکمیت هستند که از همین طریق سوالات مردم را به دولت به عنوان دستگاه مجری منتقل می کنند و در نشست امروز مشکلات اصلی حوزه آموزش و پرورش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بخشی از پاسخ ما به نمایندگان سوال کننده ناظر به اقداماتی بود که تاکنون انجام شده و بخشی دیگر در خصوص مواردی بود که ناظر به آینده است.

وی درباره آخرین وضعیت اجرای قانون رتبه‌بندی، بیان کرد: آئین نامه قانون رتبه بندی در جلسه روز یکشنبه هیات دولت نهایی و ایرادات هیات تطبیق مصوبات طی دو جلسه مطرح و این ایرادات برطرف شد.

عضو کابینه دولت سیزدهم تاکید کرد: در واقع از فردا سامانه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان راه اندازی خواهد شد و برای اجرای این قانون میزکاری تشکیل خواهد شد تا ضمن راه اندازی هیات های ممیزه، اجرای رتبه بندی براساس آئین نامه تصویب شده برای همکاران فرهنگی کلید بخورد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا برای مشمول شدن معلمانی که 30 سال خدمت کرده اند و به آن ها گفته شده باید 2 سال دیگر در آموزش و پرورش بمانند تا مشمول رتبه بندی شوند، چاره اندیشی شده یا خیر، بیان کرد: این موضوع مورد ایراد کمیسیون تطبیق مصوبات نیز واقع و پس از بررسی در دولت برطرف شد لذا نگرانی از این جهت برای همکاران فرهنگی وجود ندارد.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درخصوص رفع 15 ایراد آیین نامه قانون رتبه بندی معلمان در دولت بیان کرد: طی جلساتی که در دولت برگزار شد، 10 ایراد آیین نامه رتبه بندی معلمان پس از تصویب در هیات دولت به هیات تطبیق مصوبات اعلام شد. برهمین اساس اجرای قانون رتبه بندی معلمان از فردا آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: برای اجرای قانون رتبه بندی ابتدا لازم است هیات های ممیزه ارزیابی و تشکیل و سپس مطابق آیین نامه اجرایی کانون‌های ارزیابی نظرات خود را عنوان کنند. به طور طبیعی رتبه‌بندی در دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش زمان‌بر خواهد بود ولی تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا نسبت به ارتقای تعلیم و تربیت در کشور دقت لازم را به خرج دهیم.

خبر مهم و تازه برای رتبه‌بندی معلمان | سورپرایز آموزش و پرورش برای معلمان (بروزرسانی در تاریخ 10 مرداد 1401)

قانون نظام رتبه‌بندی معلمان که حدود ۱۰ سال در پیچ‌وخم‌های اداری و قانونی جامانده بود، در نهایت پس از طی مراحل مربوطه و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی‌اش در دوازدهم تیرماه سال جاری، در شرف اجراست و به گفته وزیر آموزش و پرورش، قرار است از مهرماه احکام جدید برای معلمان صادر شود.

درحالی آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان ابلاغ و وزارت آموزش‌وپرورش در حال آماده‌سازی مقدمات اجرایی لازم است که طی هفته‌های گذشته انتقادات و اشکالاتی بر آیین نامه مذکور از سوی فرهنگیان و نمایندگان مجلس وارد شده است تا جایی که رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۶ تیرماه در صحن علنی مجلس اعلام کرد که مصوبه دولت در خصوص قانون رتبه‌بندی معلمان در مهلت قانونی هیئت تطبیق رسیدگی می‌شود و اگر مغایرت وجود داشته باشد، حتماً اعلام خواهیم کرد.

حجت‌الله بنیادی، کارشناس آموزش و پرورش و استاد دانشگاه فرهنگیان با اشاره به روند اجرای قانون نظام رتبه‌بندی معلمان اظهار کرد:  آیین‌نامه ‌اجرایی قانون رتبه‌بندی معلمان، بعد از فراز و فرودهای فراوان و در پنجمین ماه بعد از تصویب قانون آن، هنوز به مرحله اجرا و صدور احکام نرسیده و برخی بندهای آن در هیئت تطبیق مصوبات مجلس مغایر با قانون تشخیص داده شده است.

تکلیف ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه، مبنی بر استقرار نظام پرداخت معلمان و تبصره (۳) ماده ۲۹  آن قانون مبنی بر تکلیف دولت در تدوین سازوکارهای مناسب در نظامات پرداخت حقوق و مزایا و نظام مالیاتی به نحوی که اختلاف حقوق و مزایای بین مقامات، رؤسا، مدیران و کارکنان در مشاغل مشابه و شرایط مشابه در هر صورت از ۲۰ درصد تجاوز نکند، روزنه‌های امیدی در قانون برنامه ششم بودند که انتظار می‌رفت معلمان را به یک نظام عادلانه پرداخت نزدیک کنند.

این پژوهشگر نظام تعلیم و تربیت افزود: این در حالی است که بخش‌هایی (تبصره‌های ۹ و ۱۲ بند ب) از قانون «ترمیم حقوق فرهنگیان» ‌مصوب ۱۱ آذر ماه ۱۳۳۳ که رتبه‌بندی معلمان از  کمک‌آموزگار تا استاد را تعیین کرده بود به این شرح است: «دبیرانی که با رعایت مقررات مربوط به دانشگاه به پایه دانشیاری نائل می‌شوند از مازاد حقوق و کمک پایه دبیری خود تا موقعی که‌حقوق و کمک پایه دانشیاری آنها به آن میزان برسد استفاده خواهند کرد و نیز برای دبیرانی که پیش از این تاریخ به پایه دانشیاری نائل شده‌اند به شرط‌ پیدا شدن اعتبار از تاریخ تصویب این قانون، مشمول این تبصره خواهند بود. دبیرانی که دارای ۱۰ سال سابقه تدریس در دانشگاه باشند با رعایت مقررات مربوط‌ به دانشگاه و احراز مقام دانشیاری می‌توانند رتبه خود را طبق آخرین حقوق ثابت دریافتی به پایه دانشیاری تبدیل کنند.»

بنیادی ادامه داد: در تبصره ۱۲ قانون ترمیم حقوق فرهنگیان مصوب سال ۱۳۳۳ نیز آمده است که «مابه‌التفاوتی که به موجب این قانون حاصل می‌شود با پیدا شدن اعتبار قابل پرداخت خواهد بود و چنانچه دولت نتواند بودجه لازم را برای تأمین اعتبار تغییر اشل معلمین یک جا تهیه کند با پیدا شدن اعتبار مکلف است متدرجاً به ترتیب اضافه اعتبار کمک آموزگاران – آموزگاران -‌دبیران – دانشیاران و استادان را تأمین و پرداخت کند. معلمین شهرستان‌ها در موقع تأمین اعتبار مقدم خواهند بود استفاده از عواید نفت برای تأمین‌اعتبار مابه‌التفاوت ممنوع است.»

وی همچنین با اشاره به برخی اظهارات وزیر آموزش و پرورش نظیر روند تخصیص اعتبارات در بودجه‌های سنواتی جهت اجرای رتبه‌بندی و افزایش ۳.۵ برابری اعتبارات بودجه فعلی قانون رتبه‌بندی معلمان در مقایسه با لایحه اولیه ارائه شده به مجلس در اسفند سال ۹۹ خاطر نشان کرد: در هیچ‌یک از قوانین بودجه سالیانه در دولت قبل برای رتبه‌بندی اعتبار و ردیف مستقلی در نظر گرفته نشد و فقط در جزء (۲)  بند (و) تبصره ۲ بودجه سال ۱۴۰۰  رقمی به صورت  نامعلوم برای رتبه‌بندی در سال ۱۴۰۰ درج شده بود.

بنیادی با بیان اینکه نکته جالب این است که در سال ۱۴۰۰ همسان‌سازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های وابسته به وزارت علوم و  سایر موارد گفته شده در فوق، با اعتبار  همین جزء اجرا شدند، ولی رتبه‌بندی معلمان به دلیل ضعف عملکرد دولت و مجلس نه تنها در سال ۱۴۰۰ اجرایی نشد، بلکه تاکنون نیز به اجرا در نیامده است اظهار داشت: لایحه رتبه‌بندی  معلمان بعد از کش‌وقوس‌های فراوان پیرامون ضرورت تصویب آن در مجلس، در روزهای پایانی دولت دوازدهم به شکلی ناقص و ناصحیح  به مجلس ارسال شد و فرایند اجرایی شدن آن ماه‌ها به طول انجامیده است.

بنیادی تصریح کرد: قبل از رتبه‌بندی درونی معلمان باید همه مشاغل و دریافتی آنها را بر حسب عوامل مختلف به شکلی عادلانه رتبه‌بندی کرد. آیا در نظام مشاغلی که یک معلم در بالاترین رتبه و بالاترین شایستگی، مجموع دریافتی‌اش از یک مسئول دفتر یا نگهبان یک شرکت یا نهاد دولتی کمتر است، می‌توان با رتبه‌بندی کردن معلمان نسبت به خودشان، انتظار داشت که انگیزه معلم ارتقا یابد؟ آیا در چنین وضعیتی که با افزایش ناشی از رتبه‌بندی، بار هم‌رتبه میانگین دریافتی معلمان همچنان جزو رتبه های آخر دریافتی کارکنان دولت است؛ می‌توان صرفاً بر رتبه‌بندی درونی و عادلانه کردن دریافتی معلمان نسبت به هم تمرکز و  ادعا کرد که معلمان به درستی رتبه‌بندی شده‌اند؟.

وی با اشاره به اینکه با اجرای قانون رتبه‌بندی و فرض تحقق اعتبار ۳۸ هزار میلیارد تومانی، پیش‌بینی می‌شود میانگین حقوق هر یک از معلمان مشمول (با فرض ۸۰۰ هزار نفر مشمول)  به میزان دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش یابد گفت: افزایش سرسام آور هزینه‌های زندگی و عقب ماندن دریافتی معلمان از نرخ تورم و  عقب ماندگی چندساله دریافتی آنها از دریافتی سایر کارکنان دولت چیزی نیست که با میانگین دو یا سه میلیون تومان افزایش، قابل جبران باشد.

این استاد دانشگاه فرهنگیان در پایان اضافه کرد: بر این اساس به اعضای کمیسیون آموزش مجلس پیشنهاد می‌شود همانگونه که در قانون برنامه ششم و قانون سال ۱۳۳۳  مصوب شده است، تلاش خود را بر ایجاد عدالت بیرونی در نظام پرداخت متمرکز کنند و در نظام پرداخت کارکنان دولت، جایگاه بحق و شایسته معلمان را به شکل درست و دقیقی تعیین کنند که با تفسیرها و دور زدن‌های مختلف نتوان در آن خدشه وارد کرد. به وزیر آموزش و پرورش نیز پیشنهاد می‌شود ضمن اهتمام به اجرای سریع قانون رتبه‌بندی موجود، تلاش خود را نسبت به برقراری عدالت بیرونی در نظام پرداخت متمرکز کند و برای اجرای آنچه رئیس جمهوری  از آن به عنوان نظام عادلانه پرداخت یاد کردند بیش از همه وزرا پیگیری کند.

منبع: پیشنهاد ویژه

حقوق فرهنگیان در طرح رتبه بندی معلمان مشخص شد (بروزرسانی در تاریخ 7 مرداد 1401)

لایحه رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ سال کشمکش در روز ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹ از سوی دولت وقت به مجلس ارسال و کلیات آن هجدهم خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، اما به دلیل تغییرات قابل توجه لایحه از سوی نمایندگان مجلس و عدم تامین بار مالی آن، ماه‌ها در مجلس معطل ماند و یک مرتبه نیز از سوی شورای نگهبان رد و دوباره به مجلس بازگشت. با انجام اصلاحات واراده از سوی مجلس در ابتدای اسفندماه، رتبه‌بندی از سوی شورای نگهبان مورد موافقت قرار گرفت و در ۱۶ اسفندماه سال ۱۴۰۰ از سوی رئیس مجلس جهت اجرا به دولت و ۲۳ اسفندماه از سوی رئیس جمهور به وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.

دولت مکلف شده بود ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، آیین‌نامه اجرایی را تدوین و به تصویب هیئت وزیران برساند که به علت آنچه حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی آن را دغدغه برای حفظ کیفیت آیین نامه اجرایی خوانده بود، تا ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱ به طول انجامید و در نهایت از سوی محمد خبر، معاون اول رئیس‌جمهور جهت اجرا، ابلاغ شد.

طبق اعلام وزیر آموزش و پرورش، آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان یک شیوه نامه اجرایی نیز دارد که تا کنون منتشر نشده است؛ وی در این باره بیان کرد: «در حال پیگیری این قانون و آماده سازی برای اجرا هستیم و امیدواریم تا ابتدای سال تحصیلی همه معلمان رتبه بندی شوند و با انرژی مضاعف در کلاس های درس حضور یابند.»وی همچنین چندی پیش اعلام کرد: «کمیته‌های لازم یا هیئت‌های ممیزی براساس قانون شکل گرفته و ان‌شاءالله رتبه بندی وارد مرحله اجرای اصلی در درون آموزش و پرورش شود. شروع آن هم از ۳۱ شهریور ماه سال جاری است.»درحالی آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان ابلاغ و وزارت آموزش‌وپرورش در حال آماده‌سازی مقدمات اجرایی لازم است که طی دو سه هفته اخیر انتقادات و اشکالاتی بر آیین نامه مذکور از سوی فرهنگیان و نمایندگان مجلس وارد شده است تا جایی که رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۶ تیرماه در صحن علنی مجلس و در پاسخ به تذکر یک نماینده مجلس در این باره گفت: «در هیئت تطبیق وظیفه داریم که حتماً مصوبات هیئت دولت را با قانون مطابقت دهیم.

دولت مکلف شده بود ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، آیین‌نامه اجرایی را تدوین و به تصویب هیئت وزیران برساند که به علت آنچه حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی آن را دغدغه برای حفظ کیفیت آیین نامه اجرایی خوانده بود، تا ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱ به طول انجامید و در نهایت از سوی محمد خبر، معاون اول رئیس‌جمهور جهت اجرا، ابلاغ شد.

طبق اعلام وزیر آموزش و پرورش، آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان یک شیوه نامه اجرایی نیز دارد که تا کنون منتشر نشده است؛ وی در این باره اظهار داشت: «در حال پیگیری این قانون و آماده سازی برای اجرا هستیم و امیدواریم تا ابتدای سال تحصیلی همه معلمان رتبه بندی شوند و با انرژی مضاعف در کلاس های درس حضور یابند.»وی همچنین چندی پیش اعلام کرد: «کمیته‌های لازم یا هیئت‌های ممیزی براساس قانون شکل گرفته و ان‌شاءالله رتبه بندی وارد مرحله اجرای اصلی در درون آموزش و پرورش شود. شروع آن هم از ۳۱ شهریور ماه سال جاری است.»درحالی آیین‌نامه اجرایی رتبه‌بندی معلمان ابلاغ و وزارت آموزش‌وپرورش در حال آماده‌سازی مقدمات اجرایی لازم است که طی دو سه هفته اخیر انتقادات و اشکالاتی بر آیین نامه مذکور از سوی فرهنگیان و نمایندگان مجلس وارد شده است تا جایی که رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۶ تیرماه در صحن علنی مجلس و در پاسخ به تذکر یک نماینده مجلس در این باره گفت: «در هیئت تطبیق وظیفه داریم که حتماً مصوبات هیئت دولت را با قانون مطابقت دهیم.

افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزش‌وپرورش که برای خدمت معلمی استخدام شده‌اند از طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان – مصوب ۱۳۵۸ – شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن، مشمول این آیین‌نامه هستند.

آن دسته از نیروهای اداری شاغل در پست‌های کارشناسی و بالاتر که بر اساس ضوابط و شرایط مربوط در یکی از عناوین موضوع طرح طبقه‌بندی مشاغل معلمان اشتغال یابند، از زمان تغییر سمت و شروع به خدمت معلمی مشمول نظام رتبه‌بندی می‌شوند. در صورت بازگشت مجدد به کار در سمت‌های اداری حسب شرایط ذی‌ربط از فوق‌العاده رتبه‌بندی برخوردار نخواهند بود.

۸ گروهی که از دایره مشمولان رتبه‌بندی خارج می‌شوند؟

ـ نیروهای اداری

ـ نیروهای فاقد کد شناسه استخدام مورد تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور

ـ کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاه‌های اجرایی (با حفظ پست سازمانی با بدون آن)

ـ کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی (به‌استثنای مدیران و معاونین که از آموزش‌وپرورش حقوق دریافت می‌کنند)

ـ نیروهای مازاد یا در اختیار مدرسه

ـ کلیه افرادی که از بیش از یک صندوق حقوق دریافت می‌کنند

ـ افرادی که در مرخصی بدون حقوق به سر می‌برند، افراد انتقالی به دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی

ـ و افراد مأمور به تحصیل مشمول این آیین‌نامه نیستند.

در ماده ۴ آیین‌نامه، امتیازات لازم برای کسب رتبه‌های پنج‌گانه قید شده است و مشمولین در مرحله استقرار، با در نظر گرفتن امتیازات مندرج در جداول زیر سنجش و ارزیابی‌شده و بر اساس امتیازات کسب‌شده در یکی از رتبه‌های پنج‌گانه قرار خواهند گرفت.

در تبصره ۱ این ماده تصریح شده است که بسته‌های ارزیابی با سنجه‌های کیفی متفاوت که متناسب با هر رتبه از عمق و اهمیت بیشتری برخوردار می‌شود، برای هریک از رتبه‌ها به‌صورت مجزا و بر اساس سهم از سقف امتیاز بر اساس توزیع جدول شماره ۱ توسط مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت با همکاری مراجع ارزیابی‌کننده مندرج در جدول شماره ۲ به اجرا گذاشته می‌شود:

بر اساس تبصره ۲، حداقل امتیاز مورد نیاز برای احراز هریک از رتبه‌های مشمولان بر اساس سهم امتیازات تعیین‌شده جدول شماره ۱ برای هریک از شایستگی‌های موضوع این آیین‌نامه به شرح جدول شماره ۳ است.

در تبصره ۳ نیز قید شده است که مصادیق و شاخص‌های رفتاری و عملکردی جهت ارزیابی برای احراز رتبه‌ها ازجمله مدرک تحصیلی، سنوات خدمت، گواهینامه‌ها، تألیفات، پروژه‌ها و همچنین میزان و ضریب تأثیر هرکدام از آنها به‌موجب شیوه‌نامه‌ای خواهد بود که با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تهیه و به تأیید وزیر آموزش‌وپرورش خواهد رسید.

طبق تبصره ۴ ماده ۴، در ارزیابی شایستگی‌های عمومی مطابق بند (۳-۱) ماده ۲ قانون، مجموعه‌ای از صفات و ویژگی‌های شخصیتی فرد شامل باورها، نگرش‌ها، اعتقادات و رفتار مبتنی بر نظام ارزشی، فرهنگی و اخلاقی جامعه اسلامی و نظام آموزش‌وپرورش کشور که زمینه را برای انجام کار متعهدانه آماده می‌کند و پایبندی فرد را به ارزش‌های اسلامی و انقلاب اسلامی، قوانین و مقررات آشکار می‌سازد، معیار بررسی خواهد بود.

هیئت‌های ممیزه جهت احراز این دسته از شایستگی‌ها در طول خدمت مشمولین مکلف به استعلام از مراجع ذیصلاح قانونی هستند.

همچنین در تبصره ۵ گفته شده است در مواردی که بر اساس قوانین مربوطه، بازنشستگی افراد شاغل مشمول در اختیار وزارت است، اجرای رتبه‌بندی منوط به حداقل دو سال خدمت در آموزش‌وپرورش از تاریخ اجرای این آیین‌نامه است.

اعلام میزان افزایش حقوق ناشی از رتبه‌بندی

اما در ماده ۱۵ میزان افزایش حقوق ناشی از رتبه‌بندی در فیش حقوقی مشمولان اعلام شده است. با تعیین رتبه مشمول توسط هیئت ممیزه ذی‌ربط، فوق‌العاده رتبه‌بندی مطابق ماده ۶ قانون به ترتیب برای رتبه‌های پنج‌گانه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب ۴۵ درصد، ۵۵ درصد، ۶۵ درصد، ۷۵ درصد و۹۰ درصد مجموع امتیازات حق شغل، حق شاغل و فوق‌العاده شغل در حکم کارگزینی مشمولین، به‌صورت جداگانه درج و ماهیانه پرداخت می‌شود.

منبع: روز نو

اخبار جدید و مهم درباره اجرای رتبه بندی معلمان+ جزئیات استخدام ۳۵ هزار نیروی جدید در آموزش و پرورش (بروزرسانی در تاریخ 6 مرداد 1401)

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده، ایرادات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان در جلسه دیروز هیات دولت بررسی و رفع شد.
به گزارش راهبرد معاصر؛ وزیر آموزش و پرورش گفت: با پیگیری‌های انجام شده، ایرادات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان در جلسه دیروز هیات دولت بررسی و رفع شد.

نوری در بخش دیگری از سفر در جمع خبرنگاران حضور یافت و بیان کرد: با پیگیری‌های انجام شده، ایرادات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان در جلسه دیروز هیات دولت بررسی و رفع شدو با رفع همه ایرادات آیین‌نامه رتبه‌بندی معلمان فقط یک ایراد که نیاز به کارشناسی داشت باقی مانده که آن هم در جلسه روز یکشنبه هیئت دولت مورد بررسی می‌شود.

منبع: راهبرد معاصر

4.2/5 - (4 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
35 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا