اگر شما هم فرهنگی هستید و قصد اطلاع درباره موصوع رتبهبندی معلمان دارید و اینکه رتبهبندی فرهنگیان امروز به کجا رسید و سایر سوالات مربوطه مانند رتبهبندی حقوق فرهنگیان، اطلاعیههای مربوط به رتبهبندی معلمهای زیر لیسانس و دارای سایر مدارک، اطلاعیههای رتبهبندی فرهنگیان از زبان رئیسی و یا شورای نگهبان، رتبهبندی فرهنگیان شامل چه کسانی نمی شود، رتبهبندی فرهنگیان بازنشسته … دارید، تمامی اخبار را میتوانید در این بخش از بخون مطالعه کنید.
توجه: تمامی اخبار مربوط به رتبهبندی فرهنگیان که در این بخش مطالعه خواهید کرد، بعد از انتشار اخبار جدید سریعا آپدیت خواهد شد و شما همیشه میتوانید از طریق این صفحه به جزئیات دقیق رتبهبندی معلمها دسترسی داشته باشید.
خبر مهم درباره رتبه بندی معلمان/ واریز علی الحساب به حساب فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 25 مرداد 1401)
رتبه بندی معلمان اجرا شده و سازمان برنامه و بودجه مبلغی را به عنوان علی الحساب در اختیار گرفته و پیش از تکمیل فرآیند، مبالغی به صورت علی الحساب در پایینترین سطح رتبه بندی پرداخت خواهد شد و پس از آن تکمیلی پرداخت میشود.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت اجرای قانون رتبه بندی معلمان، خاطرنشان کرد: خبر خوش آنکه بعد از بیش از ۱۰ سال بلاتکلیفی معلمان، پیش از یکسالگی دولت سیزدهم وعده رئیسجمهور به مرحله اجرا در آمد. اساساً آئین نامه قانوناً در چارچوب قانون تعریف میشود و امکان خروج از قانون وجود ندارد و اصلاحات لازم در تبیین نامه صورت گرفته و رتبه بندی معلمان اجرا شده و سازمان برنامه و بودجه مبلغی را به عنوان علی الحساب در اختیار گرفته و پیش از تکمیل فرآیند، مبالغی به صورت علی الحساب در پایینترین سطح رتبه بندی پرداخت خواهد شد و پس از آن تکمیلی پرداخت میشود.
سخنگوی دولت در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری، تصریح کرد: سازمان امور اداری و استخدامی کشور پیش از این پیشنهادی برای افزایش حقوق این عزیزان ارائه داده بود و با سازمان برنامه و بودجه جلسات مشترکی تشکیل شد و افزایش حقوق کارمندان دولت با تمرکز بر افرادی که دریافتی پایینتری دارند پیشنهاد شد و باید این پیشنهاد مراحل نهایی خود را طی کند تا امکان اجرایی شدن آن فراهم شود؛ پیشبینی ما این است تا پایان ماه آینده این موضوع فراهم شود.
منبع: حادثه
اعلام زمان آغاز رتبهبندی معلمان؛ مدتزمان رتبهبندی هر معلم چقدر است؟/ گروهی از مدارس به سمت بنگاهداری رفتهاند (بروزرسانی در تاریخ 23 مرداد 1401)
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در آستانه هفته دولت درباره اقدام تحولی خاص در دوره مدیریتش گفت: رهبری در دیدار با معلمان در اردیبهشت فرمودند از اجرای سند تحول ناخرسند هستند. در راستای اجرای سند تحول بنیادین، اولین اقدام تحولی ما تحول در مرکز ثقل آموزش و پرورش یعنی تربیت معلم است.
آغاز رتبهبندی معلمان از ۲۶ مرداد
وی سیر تصویب و ابلاغ رتبهبندی را مرور کرد و گفت: تصویب آییننامه با کش و قوسهایی مواجه شد و ایراداتی به آن در هیئت تطبیق مجلس وارد و اصلاح شد که ۱۵ مرداد آییننامه اصلاحی رتبهبندی نیز ابلاغ شد. سامانه رتبهبندی از امروز باز شده که برای تعدادی از همکاران به صورت آزمایشی کار را انجام دهیم تا مشکلاتش کمتر شود و از ۲۶ ام همین ماه، سامانه برای مراجعه همکاران باز خواهد شد.
نوری افزود: برای اینکه تاخیری نداشته باشیم با سازمان برنامه صحبت کردیم تا بتوانیم بخشی از مطالبات همکاران را – زمان اجرای قانون از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ است – به صورت علی الحساب بپردازیم تا این انتظار به گونهای پاسخ داده شود تا زمانی که رتبهها مشخص شوند که البته خیلی دور نخواهد بود.
۱.۵ ماه؛ حداکثر مدتزمان رتبهبندی هر معلم
وی ادامه داد: رتبهبندی امری زمانبر است. اگر تاریخ اعلام کنیم و تاخیر شود انتظار ایجاد میشود. البته از این تاخیر عذرخواهی میکنم چون عدهای مشمول نبودند که با رفع ایرادات وارد طرح شدند و دایره شمولش بیش از ۸۰۰ هزار نفر است. تلاش میکنیم کار را با سرعت انجام دهیم. به تدریج مطالبات را هم شروع به پرداخت میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش درباره زمان دقیق اجرای رتبهبندی گفت: زمانبندی رتبهبندی اینگونه است که فرایند از ۲۶ ام مرداد شروع میشود. این فرایند برای هر فردی قاعدتا حداقل یک ماه است و نباید از زمان شروع کار، برای هر فرد بیش از ۱.۵ ماه به طول بینجامد.
برنامه دولت برای عادلانهسازی پرداختی کارمندان
نوری درباره حقوق پایین معلمان و دغدغه معیشتی قشر فرهنگی گفت: ادراک نابرابری منفی واکنشهای رفتاریهای خوبی نخواهد داشت. هرچند در عملکرد معلمان اثری نداشته و آنها اینگونه نیستند. ما نباید اجازه دهیم ادراک نابرابری اتفاق بیفتد. مواردی چون بیمه تکمیلی و رتبهبندی در راستای جبران همین دغدغه معیشتی در دستورکار قرار گرفته و دولت هم برنامه هایی برای عادلانه سازی پرداختی کارمندان دارد.
وی تغییرات در بیمه تکمیلی فرهنگیان و احیای مسابقات ورزشی فرهنگیان را به عنوان دیگر اقدامات این وزارتخانه در یک سال اخیر برشمرد و در پاسخ به پرسشی درباره نظارت بر مدارس غیردولتی گفت: سه دسته مدرسه دولتیِ عادی، دولتیِ خاص و غیردولتی داریم. شهریه غیردولتی اعلام شده و اگر تخلفی رخ داد مردم می توانند گزارش کنند.
شهریه مدارس غیردولتی، نرخ ثابتی نیست
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: شهریه مدارس غیردولتی، نرخ ثابتی نیست و بر حسب شاخصهای مختلف، متفاوت است. طرحی برای شفافسازی مالی شهریه مدارس غیردولتی و ضرورت برخورداری از حساب واحد مدرسه برای واریز شهریه در دست بررسی و تصویب قرار دارد.
نوری ادامه داد: گزارش تخلفات حتما رسیدگی میشوند و اثر دارند و تاکنون بیش از ۴۰ مدرسه توقف فعالیت پیدا کردهاند.
گروهی از مدارس به سمت بنگاهداری رفتهاند
وزیر آموزش و پرورش درباره نقش مدارس غیردولتی در دامن زدن به طبقاتی شدن آموزش گفت: بررسیها نشان میدهد وجود مدارس غیردولتی، از نظر کمی کمکی به آموزش و پرورش است اما به طور کلی ایجاد طبقاتی شدن آموزش در پژوهش ها مورد اشاره قرار گرفته است. در دنیا مدارس ابتدایی غیردولتی یا خصوصی، به ندرت داریم. ما هم بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی از خصوصی شدن، مستثنی هستیم، این موضوع جدی است و باید روی آن بحث جدی داشته باشیم.
نوری ادامه داد: البته تعدادی مدارس، غیرانتفاعی هستند و نفع اقتصادی نمیبرند، تعدادی هم وابسته به دستگاهها هستند، اما گروهی از مدارس به سمت بنگاه داری رفتهاند و خصوصی شده اند و مغایر تعلیم و تربیتی است که ما انتظار داریم و توصیه کردهایم رویکردهای خود را تغییر دهند.
۷۵ درصد قبولیهای کنکور امسال از دانشآموزان مدارس دولتی بودند
وی درباره سهم مدارس غیردولتی در کسب رتبههای برتر کنکور گفت: خبری که در جامعه پخش شد آمار و ارقامش به گونهای درج شد که به نظر رسید مدارس غیردولتی بالاترین میزان و درصد قبولی در کنکور را داشته اند. در حالی که سال گذشته مدارس نمونه دولتی که ۵۰ درصد روستایی و شبانه روزی هستند نتایج قبولی کنکورشان بیش از مدارس غیردولتی بود و امسال هم ۷۵ درصد قبولی های ما از مدارس دولتی بودند. در جامعه تصور میشود که مدارس نمونه دولتی و سمپاد، خصوصی اند در حالی که دولتی هستند.
نوری افزود: سوگیری نسبت به هیچ کدام از مدارس به عنوان وزیر ندارم، اما ذهنیتی برای مردم ایجاد کردند که مدارس سمپاد، خصوصی هستند در حالی که اینها مدارس دولتیاند.
وزیر آموزش و پرورش در خاتمه سخنانش گفت: رتبه بندی مدارس را بر اساس الگویی برگرفته از مبانی سندتحول بنیادین از سوی مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزش در دست انجام داریم. حرکت به سمت تحول آغاز شده است.
منبع: خبرآنلاین
در بودجه 1401 اعتبار طرح رتبهبندی پیشبینی شده / دلایل طفره رفتن وزارت آموزش و پرورش برای اجرای طرح (بروزرسانی در تاریخ 19 مرداد 1401)
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، رتبهبندی معلمان از ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ قرار بود اجرا شود و معوقه آن هم پرداخت میشود. اما دولت به دلیل کمبود اعتبارات و … این طرح را سال پیش اجرایی نکرد و با اصرار برخی نمایندگان مجلس قرار شده از پاییز امسال اجرایی شود، هرچند نباید فراموش کرد که این طرح ۱۲ سال در دولتها و مجالس پیشین پیگیری شده و فراز و نشیب زیادی داشته و ممکن است امسال هم اجرایی نشود، زیرا با احتساب تمامی هزینه ها این طرح برای کل یک سال چیزی در حدود حداقل ۲۵ هزار میلیارد هزینه نیاز دارد و با در نظر گرفتن حدود 800 هزار میلیارد تومان هزینههای جاری دولت در سال جاری هزینه قابل توجهی است. در حال حاضر حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان هزینه های دولت از محل مالیات و ۸۰ تا ۹۰ هزار میلیارد تومان آن از محل گمرک و سود بازرگانی تامین می شود و از آنجایی که رئیس سازمان برنامه و بودجه رتبهبندی معلمان شرط اجرای این طرح را ارتقای کیفیت آموزش برشمرده به نظر می رسد دولت همچنان برای اجرای این طرح مشکلات اعتباری دارد و صریح به این موضوع اشاره نمی کند، اما سکوت آموزش پرورش در قبال اجرای آن حکایت از موانع اجرای آن در سال جاری دارد.
نماینده مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با بیان اینکه در قانون پیش بینی شده که رتبه بندی در مهر 1400 باید در حقوق فرهنگیان اعمال شود بیان کرد: پیش از این فراکسیون فرهنگی مجلس با حضور وزیر آموزش پرورش و مسئولان سازمان برنامه جلساتی داشته است و از وزیر خواسته شد که آیین نامه اجرایی را ابلاغ کنند و این کار انجام شده است
غلامرضا شریعتی با بیان اینکه در بودجه 1401 برای رتبه بندی تامین اعتبارات لازم پیش بینی شده است، از این رو امسال باید حتما اجرایی شود، افزود: مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه قبل از اینکه به سایر مخارج دولت بپردازد به فصل یک یعنی حقوق و دستمزدها پرداخته و اعتبار لازم برای طرح رتبه بندی معلمان پیش بینی شده است.
او درباره دلایل عدم تمایل دولت برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان بیان کرد: شاید بعضی از مصوبات اشکالاتی دارند اما وقتی دولت لایحه ای به مجلس می آورد پیش بینی های لازم برای درآمدهای آنها انجام داده است به همین دلیل می توان گفت که این مصوبه امسال به طور قطع اجرایی می شود.
کسری بودجه مانع اجرای برخی طرح ها
یک کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در سال جاری هم حدود 500 هزار میلیارد تومان کسری بودجه وجود دارد، گفت: با توجه به آمار و ارقامی که درباره کسری بودجه داده می شود دولت در سال جاری هم با مشکل اعتبار مواجه است، به همین دلیل نمی تواند همه برنامه های اقتصادی را به طور کامل اجرا کند، زیرا پیش بینی های درآمدی به صورت خوشبینانه در اقتصاد انجام می شود و ممکن است آن اعداد محقق نشود، به همین دلیل برخی طرح ها به بهانه های همواره عقب افتاده اند.
علی اکبر نیکو اقبال با بیان اینکه قدرت خرید مردم نسبت به تورمی که در جامعه وجود دارد بسیار پایین آمده به همین دلیل دولت باید موضوع افزایش دستمزدها را جدی بگیرد، تصریح کرد: در حال حاضر نسبت افزایش دستمزد با تورم کشور همخوانی ندارد و از طرف دیگر این مشکلات معیشتی منجر به افزایش نارضایتی ها و حتی آسیب های اجتماعی می شوند، به همین دلیل دولت باید بخشی از بودجه های غیرضروری را از نهادهای غیر موثر کسر کند و به در مقابل طرح های اقتصادی و معیشتی را اجرایی کند.
منبع: خبرگزاری موج
رتبه بندی فرهنگیان اجرایی شد | میز کار رتبهبندی فرهنگیان شروع به کار کرد (بروزرسانی در تاریخ 17 مرداد 1401)
در متن اطلاعیه صادره وزارت آموزش و پرورش آمده است: به اطلاع جامعه فرهیخته معلمان گرامی میرساند؛ با عنایت به حمایت و پیگیریهای رئیس جمهور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر تصویب و اجرای قانون رتبه بندی معلمان وهمچنین پیرو دستور و تاکید وزیر آموزش و پرورش مبنی بر تسریع فرایند اجرایی سازی قانون رتبه بندی معلمان و اطلاع رسانی به موقع و شفاف مراحل انجام امور به جامعه معلمان، میز کار رتبه بندی معلمان(ناظر ستادی) با حضور نمایندگانی از بخشهای مختلف وزارت آموزش و پرورش، آغاز به کار کرد.
در ادامه اطلاعیه یاد شده آمده است: این میز کار با حضور نمایندگانی از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی، مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی، دفتر توسعه آموزش های مجازی و فناوری و امنیت اطلاعات، معاونت برنامه ریزی و توسعه منابع و مرکز برنامه ریزی منابع انسانی و اموراداری و با هدف جمع آوری و رفع ابهامات و پرسش های احتمالی، تکمیل و اصلاح سامانه رتبه بندی معلمان، تدوین راهنماهای لازم ، طراحی دوره های تربیت ارزیاب و… برگزار می شود.
گفتنی است، جلسات میزکار ستادی بطور روزانه و مستمر برگزار و گزارشی از نتایج و خروجی نشست ها در پایان هر روز به مقام عالی وزارت برای جمع بندی نهایی ارسال می شود که مصوبات آن در اطلاعیههای بعدی به اطلاع معلمان خواهد رسید.
وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که بخشنامه شرط دو سال خدمت جهت برخوردار شدن از رتبه بندی برای بازنشستهها لغو شده است.
با اعلام وزارت آموزش و پرورش، بخشنامه شرط دو سال خدمت جهت برخوردار شدن از رتبه بندی برای بازنشسته ها لغو شد.
پیش از این طی برداشتی از تبصره ۵ ماده ۴ آیین نامه ۱۲ تیر ماه ابلاغی دولت شرط دو سال خدمت برای کسانی که بازنشستگی آنها در اختیار وزارت آموزش و پرورش بود توسط برخی ادارات استنباط شده بود.
طبق متن قانون تمام بازنشسته های بعد از ۱۴۰۰/۰۶/۳۱ مشمول رتبه بندی خواهند شد.
رضا حاجی پور در تشریح جلسه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس بیان کرد: جلسه کمیسیون با حضور وزیر آموزش و پرورش تشکیل شد و چند نفر از نمایندگان سوالاتی داشتند که در ر ابطه با موضوعات مختلف بحث شد و یک سری از مسائل منطقه ای نیز مطرح شد.
به گفته سخنگوی کمیسیون آموزش از آماده شدن آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان خبر داد.
وی با بیان اینکه از جمله موضوعات مطرح در جلسه کمیسیون آموزش بحث رتبه بندی معلمان بود، تصریح کرد: بعضی از نمایندگان از پاسخ سوالاتشان قانع شدند و بعضی از نمایندگان نیز برای مدتی زمان تعیین کردند.
نماینده مردم آمل در مجلس یازدهم خاطرنشان کرد: در جلسه بحث رتبه بندی معلمان مطرح شد که طبق گفته وزیر آموزش و پرورش آیین نامه اجرایی رتبه بندی را تقریبا آماده کرده اند و قرار است که ابتدا در مراکز استان ها و ستادها اجرایی کنند و بعد از اینکه در استان ها و ستادها اجرایی شد به سرعت در سطح کشور اجرایی و عملیاتی شود.
یوسف نوری گفت:
آئین نامه قانون رتبه بندی در جلسه روز یکشنبه هیات دولت نهایی و ایرادات هیات تطبیق برطرف شده تا از فردا اجرای آن کلید بخورد.
منبع: پیشنهاد ویژه
اجرای قانون رتبهبندی معلمان از فردا کلید میخورد (بروزرسانی در تاریخ 11 مرداد 1401)
وزیر آموزش و پرورش از آغاز رسمی فرآیند اجرای قانون رتبه بندی معلمان از فردا (چهارشنبه ۱۲ مردادماه) خبر داد و گفت فرآیند اجرایی شدن قانون در حالی از فردا کلید میخورد که ۱۰ ایراد آیین نامه رتبهبندی در جلسه هیأت دولت برطرف شد.
به گزارش خانه ملت، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش پس از نشست امروز (سهشنبه 11 مرداد) کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در تشریح این جلسه، بیان کرد: در نشست امروز 3 سوال مطرح شد که عمدتا در خصوص رفع مشکلات آموزش و پرورش بود. نمایندگان واسط بین مردم و حاکمیت هستند که از همین طریق سوالات مردم را به دولت به عنوان دستگاه مجری منتقل می کنند و در نشست امروز مشکلات اصلی حوزه آموزش و پرورش مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بخشی از پاسخ ما به نمایندگان سوال کننده ناظر به اقداماتی بود که تاکنون انجام شده و بخشی دیگر در خصوص مواردی بود که ناظر به آینده است.
وی درباره آخرین وضعیت اجرای قانون رتبهبندی، بیان کرد: آئین نامه قانون رتبه بندی در جلسه روز یکشنبه هیات دولت نهایی و ایرادات هیات تطبیق مصوبات طی دو جلسه مطرح و این ایرادات برطرف شد.
عضو کابینه دولت سیزدهم تاکید کرد: در واقع از فردا سامانه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان راه اندازی خواهد شد و برای اجرای این قانون میزکاری تشکیل خواهد شد تا ضمن راه اندازی هیات های ممیزه، اجرای رتبه بندی براساس آئین نامه تصویب شده برای همکاران فرهنگی کلید بخورد.
وی در پاسخ به سوالی در مورد اینکه آیا برای مشمول شدن معلمانی که 30 سال خدمت کرده اند و به آن ها گفته شده باید 2 سال دیگر در آموزش و پرورش بمانند تا مشمول رتبه بندی شوند، چاره اندیشی شده یا خیر، بیان کرد: این موضوع مورد ایراد کمیسیون تطبیق مصوبات نیز واقع و پس از بررسی در دولت برطرف شد لذا نگرانی از این جهت برای همکاران فرهنگی وجود ندارد.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری خانه ملت درخصوص رفع 15 ایراد آیین نامه قانون رتبه بندی معلمان در دولت بیان کرد: طی جلساتی که در دولت برگزار شد، 10 ایراد آیین نامه رتبه بندی معلمان پس از تصویب در هیات دولت به هیات تطبیق مصوبات اعلام شد. برهمین اساس اجرای قانون رتبه بندی معلمان از فردا آغاز خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای اجرای قانون رتبه بندی ابتدا لازم است هیات های ممیزه ارزیابی و تشکیل و سپس مطابق آیین نامه اجرایی کانونهای ارزیابی نظرات خود را عنوان کنند. به طور طبیعی رتبهبندی در دانشگاهها و آموزش و پرورش زمانبر خواهد بود ولی تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا نسبت به ارتقای تعلیم و تربیت در کشور دقت لازم را به خرج دهیم.
خبر مهم و تازه برای رتبهبندی معلمان | سورپرایز آموزش و پرورش برای معلمان (بروزرسانی در تاریخ 10 مرداد 1401)
قانون نظام رتبهبندی معلمان که حدود ۱۰ سال در پیچوخمهای اداری و قانونی جامانده بود، در نهایت پس از طی مراحل مربوطه و ابلاغ آییننامه اجراییاش در دوازدهم تیرماه سال جاری، در شرف اجراست و به گفته وزیر آموزش و پرورش، قرار است از مهرماه احکام جدید برای معلمان صادر شود.
درحالی آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان ابلاغ و وزارت آموزشوپرورش در حال آمادهسازی مقدمات اجرایی لازم است که طی هفتههای گذشته انتقادات و اشکالاتی بر آیین نامه مذکور از سوی فرهنگیان و نمایندگان مجلس وارد شده است تا جایی که رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۶ تیرماه در صحن علنی مجلس اعلام کرد که مصوبه دولت در خصوص قانون رتبهبندی معلمان در مهلت قانونی هیئت تطبیق رسیدگی میشود و اگر مغایرت وجود داشته باشد، حتماً اعلام خواهیم کرد.
حجتالله بنیادی، کارشناس آموزش و پرورش و استاد دانشگاه فرهنگیان با اشاره به روند اجرای قانون نظام رتبهبندی معلمان اظهار کرد: آییننامه اجرایی قانون رتبهبندی معلمان، بعد از فراز و فرودهای فراوان و در پنجمین ماه بعد از تصویب قانون آن، هنوز به مرحله اجرا و صدور احکام نرسیده و برخی بندهای آن در هیئت تطبیق مصوبات مجلس مغایر با قانون تشخیص داده شده است.
تکلیف ماده ۶۳ قانون برنامه ششم توسعه، مبنی بر استقرار نظام پرداخت معلمان و تبصره (۳) ماده ۲۹ آن قانون مبنی بر تکلیف دولت در تدوین سازوکارهای مناسب در نظامات پرداخت حقوق و مزایا و نظام مالیاتی به نحوی که اختلاف حقوق و مزایای بین مقامات، رؤسا، مدیران و کارکنان در مشاغل مشابه و شرایط مشابه در هر صورت از ۲۰ درصد تجاوز نکند، روزنههای امیدی در قانون برنامه ششم بودند که انتظار میرفت معلمان را به یک نظام عادلانه پرداخت نزدیک کنند.
این پژوهشگر نظام تعلیم و تربیت افزود: این در حالی است که بخشهایی (تبصرههای ۹ و ۱۲ بند ب) از قانون «ترمیم حقوق فرهنگیان» مصوب ۱۱ آذر ماه ۱۳۳۳ که رتبهبندی معلمان از کمکآموزگار تا استاد را تعیین کرده بود به این شرح است: «دبیرانی که با رعایت مقررات مربوط به دانشگاه به پایه دانشیاری نائل میشوند از مازاد حقوق و کمک پایه دبیری خود تا موقعی کهحقوق و کمک پایه دانشیاری آنها به آن میزان برسد استفاده خواهند کرد و نیز برای دبیرانی که پیش از این تاریخ به پایه دانشیاری نائل شدهاند به شرط پیدا شدن اعتبار از تاریخ تصویب این قانون، مشمول این تبصره خواهند بود. دبیرانی که دارای ۱۰ سال سابقه تدریس در دانشگاه باشند با رعایت مقررات مربوط به دانشگاه و احراز مقام دانشیاری میتوانند رتبه خود را طبق آخرین حقوق ثابت دریافتی به پایه دانشیاری تبدیل کنند.»
بنیادی ادامه داد: در تبصره ۱۲ قانون ترمیم حقوق فرهنگیان مصوب سال ۱۳۳۳ نیز آمده است که «مابهالتفاوتی که به موجب این قانون حاصل میشود با پیدا شدن اعتبار قابل پرداخت خواهد بود و چنانچه دولت نتواند بودجه لازم را برای تأمین اعتبار تغییر اشل معلمین یک جا تهیه کند با پیدا شدن اعتبار مکلف است متدرجاً به ترتیب اضافه اعتبار کمک آموزگاران – آموزگاران -دبیران – دانشیاران و استادان را تأمین و پرداخت کند. معلمین شهرستانها در موقع تأمین اعتبار مقدم خواهند بود استفاده از عواید نفت برای تأمیناعتبار مابهالتفاوت ممنوع است.»
وی همچنین با اشاره به برخی اظهارات وزیر آموزش و پرورش نظیر روند تخصیص اعتبارات در بودجههای سنواتی جهت اجرای رتبهبندی و افزایش ۳.۵ برابری اعتبارات بودجه فعلی قانون رتبهبندی معلمان در مقایسه با لایحه اولیه ارائه شده به مجلس در اسفند سال ۹۹ خاطر نشان کرد: در هیچیک از قوانین بودجه سالیانه در دولت قبل برای رتبهبندی اعتبار و ردیف مستقلی در نظر گرفته نشد و فقط در جزء (۲) بند (و) تبصره ۲ بودجه سال ۱۴۰۰ رقمی به صورت نامعلوم برای رتبهبندی در سال ۱۴۰۰ درج شده بود.
بنیادی با بیان اینکه نکته جالب این است که در سال ۱۴۰۰ همسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاههای وابسته به وزارت علوم و سایر موارد گفته شده در فوق، با اعتبار همین جزء اجرا شدند، ولی رتبهبندی معلمان به دلیل ضعف عملکرد دولت و مجلس نه تنها در سال ۱۴۰۰ اجرایی نشد، بلکه تاکنون نیز به اجرا در نیامده است اظهار داشت: لایحه رتبهبندی معلمان بعد از کشوقوسهای فراوان پیرامون ضرورت تصویب آن در مجلس، در روزهای پایانی دولت دوازدهم به شکلی ناقص و ناصحیح به مجلس ارسال شد و فرایند اجرایی شدن آن ماهها به طول انجامیده است.
بنیادی تصریح کرد: قبل از رتبهبندی درونی معلمان باید همه مشاغل و دریافتی آنها را بر حسب عوامل مختلف به شکلی عادلانه رتبهبندی کرد. آیا در نظام مشاغلی که یک معلم در بالاترین رتبه و بالاترین شایستگی، مجموع دریافتیاش از یک مسئول دفتر یا نگهبان یک شرکت یا نهاد دولتی کمتر است، میتوان با رتبهبندی کردن معلمان نسبت به خودشان، انتظار داشت که انگیزه معلم ارتقا یابد؟ آیا در چنین وضعیتی که با افزایش ناشی از رتبهبندی، بار همرتبه میانگین دریافتی معلمان همچنان جزو رتبه های آخر دریافتی کارکنان دولت است؛ میتوان صرفاً بر رتبهبندی درونی و عادلانه کردن دریافتی معلمان نسبت به هم تمرکز و ادعا کرد که معلمان به درستی رتبهبندی شدهاند؟.
وی با اشاره به اینکه با اجرای قانون رتبهبندی و فرض تحقق اعتبار ۳۸ هزار میلیارد تومانی، پیشبینی میشود میانگین حقوق هر یک از معلمان مشمول (با فرض ۸۰۰ هزار نفر مشمول) به میزان دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش یابد گفت: افزایش سرسام آور هزینههای زندگی و عقب ماندن دریافتی معلمان از نرخ تورم و عقب ماندگی چندساله دریافتی آنها از دریافتی سایر کارکنان دولت چیزی نیست که با میانگین دو یا سه میلیون تومان افزایش، قابل جبران باشد.
این استاد دانشگاه فرهنگیان در پایان اضافه کرد: بر این اساس به اعضای کمیسیون آموزش مجلس پیشنهاد میشود همانگونه که در قانون برنامه ششم و قانون سال ۱۳۳۳ مصوب شده است، تلاش خود را بر ایجاد عدالت بیرونی در نظام پرداخت متمرکز کنند و در نظام پرداخت کارکنان دولت، جایگاه بحق و شایسته معلمان را به شکل درست و دقیقی تعیین کنند که با تفسیرها و دور زدنهای مختلف نتوان در آن خدشه وارد کرد. به وزیر آموزش و پرورش نیز پیشنهاد میشود ضمن اهتمام به اجرای سریع قانون رتبهبندی موجود، تلاش خود را نسبت به برقراری عدالت بیرونی در نظام پرداخت متمرکز کند و برای اجرای آنچه رئیس جمهوری از آن به عنوان نظام عادلانه پرداخت یاد کردند بیش از همه وزرا پیگیری کند.
منبع: پیشنهاد ویژه
حقوق فرهنگیان در طرح رتبه بندی معلمان مشخص شد (بروزرسانی در تاریخ 7 مرداد 1401)
لایحه رتبهبندی معلمان پس از ۱۰ سال کشمکش در روز ۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹ از سوی دولت وقت به مجلس ارسال و کلیات آن هجدهم خردادماه سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، اما به دلیل تغییرات قابل توجه لایحه از سوی نمایندگان مجلس و عدم تامین بار مالی آن، ماهها در مجلس معطل ماند و یک مرتبه نیز از سوی شورای نگهبان رد و دوباره به مجلس بازگشت. با انجام اصلاحات واراده از سوی مجلس در ابتدای اسفندماه، رتبهبندی از سوی شورای نگهبان مورد موافقت قرار گرفت و در ۱۶ اسفندماه سال ۱۴۰۰ از سوی رئیس مجلس جهت اجرا به دولت و ۲۳ اسفندماه از سوی رئیس جمهور به وزارت آموزش و پرورش، سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ شد.
دولت مکلف شده بود ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، آییننامه اجرایی را تدوین و به تصویب هیئت وزیران برساند که به علت آنچه حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی آن را دغدغه برای حفظ کیفیت آیین نامه اجرایی خوانده بود، تا ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱ به طول انجامید و در نهایت از سوی محمد خبر، معاون اول رئیسجمهور جهت اجرا، ابلاغ شد.
طبق اعلام وزیر آموزش و پرورش، آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان یک شیوه نامه اجرایی نیز دارد که تا کنون منتشر نشده است؛ وی در این باره بیان کرد: «در حال پیگیری این قانون و آماده سازی برای اجرا هستیم و امیدواریم تا ابتدای سال تحصیلی همه معلمان رتبه بندی شوند و با انرژی مضاعف در کلاس های درس حضور یابند.»وی همچنین چندی پیش اعلام کرد: «کمیتههای لازم یا هیئتهای ممیزی براساس قانون شکل گرفته و انشاءالله رتبه بندی وارد مرحله اجرای اصلی در درون آموزش و پرورش شود. شروع آن هم از ۳۱ شهریور ماه سال جاری است.»درحالی آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان ابلاغ و وزارت آموزشوپرورش در حال آمادهسازی مقدمات اجرایی لازم است که طی دو سه هفته اخیر انتقادات و اشکالاتی بر آیین نامه مذکور از سوی فرهنگیان و نمایندگان مجلس وارد شده است تا جایی که رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۶ تیرماه در صحن علنی مجلس و در پاسخ به تذکر یک نماینده مجلس در این باره گفت: «در هیئت تطبیق وظیفه داریم که حتماً مصوبات هیئت دولت را با قانون مطابقت دهیم.
دولت مکلف شده بود ظرف مدت یک ماه از ابلاغ قانون، آییننامه اجرایی را تدوین و به تصویب هیئت وزیران برساند که به علت آنچه حسین عرب اسدی، معاون سرمایه انسانی سازمان امور اداری و استخدامی آن را دغدغه برای حفظ کیفیت آیین نامه اجرایی خوانده بود، تا ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱ به طول انجامید و در نهایت از سوی محمد خبر، معاون اول رئیسجمهور جهت اجرا، ابلاغ شد.
طبق اعلام وزیر آموزش و پرورش، آیین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان یک شیوه نامه اجرایی نیز دارد که تا کنون منتشر نشده است؛ وی در این باره اظهار داشت: «در حال پیگیری این قانون و آماده سازی برای اجرا هستیم و امیدواریم تا ابتدای سال تحصیلی همه معلمان رتبه بندی شوند و با انرژی مضاعف در کلاس های درس حضور یابند.»وی همچنین چندی پیش اعلام کرد: «کمیتههای لازم یا هیئتهای ممیزی براساس قانون شکل گرفته و انشاءالله رتبه بندی وارد مرحله اجرای اصلی در درون آموزش و پرورش شود. شروع آن هم از ۳۱ شهریور ماه سال جاری است.»درحالی آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان ابلاغ و وزارت آموزشوپرورش در حال آمادهسازی مقدمات اجرایی لازم است که طی دو سه هفته اخیر انتقادات و اشکالاتی بر آیین نامه مذکور از سوی فرهنگیان و نمایندگان مجلس وارد شده است تا جایی که رئیس مجلس شورای اسلامی ۲۶ تیرماه در صحن علنی مجلس و در پاسخ به تذکر یک نماینده مجلس در این باره گفت: «در هیئت تطبیق وظیفه داریم که حتماً مصوبات هیئت دولت را با قانون مطابقت دهیم.
افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزشوپرورش که برای خدمت معلمی استخدام شدهاند از طرح طبقهبندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان – مصوب ۱۳۵۸ – شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن، مشمول این آییننامه هستند.
آن دسته از نیروهای اداری شاغل در پستهای کارشناسی و بالاتر که بر اساس ضوابط و شرایط مربوط در یکی از عناوین موضوع طرح طبقهبندی مشاغل معلمان اشتغال یابند، از زمان تغییر سمت و شروع به خدمت معلمی مشمول نظام رتبهبندی میشوند. در صورت بازگشت مجدد به کار در سمتهای اداری حسب شرایط ذیربط از فوقالعاده رتبهبندی برخوردار نخواهند بود.
۸ گروهی که از دایره مشمولان رتبهبندی خارج میشوند؟
ـ نیروهای اداری
ـ نیروهای فاقد کد شناسه استخدام مورد تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور
ـ کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاههای اجرایی (با حفظ پست سازمانی با بدون آن)
ـ کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی (بهاستثنای مدیران و معاونین که از آموزشوپرورش حقوق دریافت میکنند)
ـ نیروهای مازاد یا در اختیار مدرسه
ـ کلیه افرادی که از بیش از یک صندوق حقوق دریافت میکنند
ـ افرادی که در مرخصی بدون حقوق به سر میبرند، افراد انتقالی به دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی
ـ و افراد مأمور به تحصیل مشمول این آییننامه نیستند.
در ماده ۴ آییننامه، امتیازات لازم برای کسب رتبههای پنجگانه قید شده است و مشمولین در مرحله استقرار، با در نظر گرفتن امتیازات مندرج در جداول زیر سنجش و ارزیابیشده و بر اساس امتیازات کسبشده در یکی از رتبههای پنجگانه قرار خواهند گرفت.
در تبصره ۱ این ماده تصریح شده است که بستههای ارزیابی با سنجههای کیفی متفاوت که متناسب با هر رتبه از عمق و اهمیت بیشتری برخوردار میشود، برای هریک از رتبهها بهصورت مجزا و بر اساس سهم از سقف امتیاز بر اساس توزیع جدول شماره ۱ توسط مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت با همکاری مراجع ارزیابیکننده مندرج در جدول شماره ۲ به اجرا گذاشته میشود:
بر اساس تبصره ۲، حداقل امتیاز مورد نیاز برای احراز هریک از رتبههای مشمولان بر اساس سهم امتیازات تعیینشده جدول شماره ۱ برای هریک از شایستگیهای موضوع این آییننامه به شرح جدول شماره ۳ است.
در تبصره ۳ نیز قید شده است که مصادیق و شاخصهای رفتاری و عملکردی جهت ارزیابی برای احراز رتبهها ازجمله مدرک تحصیلی، سنوات خدمت، گواهینامهها، تألیفات، پروژهها و همچنین میزان و ضریب تأثیر هرکدام از آنها بهموجب شیوهنامهای خواهد بود که با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تهیه و به تأیید وزیر آموزشوپرورش خواهد رسید.
طبق تبصره ۴ ماده ۴، در ارزیابی شایستگیهای عمومی مطابق بند (۳-۱) ماده ۲ قانون، مجموعهای از صفات و ویژگیهای شخصیتی فرد شامل باورها، نگرشها، اعتقادات و رفتار مبتنی بر نظام ارزشی، فرهنگی و اخلاقی جامعه اسلامی و نظام آموزشوپرورش کشور که زمینه را برای انجام کار متعهدانه آماده میکند و پایبندی فرد را به ارزشهای اسلامی و انقلاب اسلامی، قوانین و مقررات آشکار میسازد، معیار بررسی خواهد بود.
هیئتهای ممیزه جهت احراز این دسته از شایستگیها در طول خدمت مشمولین مکلف به استعلام از مراجع ذیصلاح قانونی هستند.
همچنین در تبصره ۵ گفته شده است در مواردی که بر اساس قوانین مربوطه، بازنشستگی افراد شاغل مشمول در اختیار وزارت است، اجرای رتبهبندی منوط به حداقل دو سال خدمت در آموزشوپرورش از تاریخ اجرای این آییننامه است.
اعلام میزان افزایش حقوق ناشی از رتبهبندی
اما در ماده ۱۵ میزان افزایش حقوق ناشی از رتبهبندی در فیش حقوقی مشمولان اعلام شده است. با تعیین رتبه مشمول توسط هیئت ممیزه ذیربط، فوقالعاده رتبهبندی مطابق ماده ۶ قانون به ترتیب برای رتبههای پنجگانه آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم به ترتیب ۴۵ درصد، ۵۵ درصد، ۶۵ درصد، ۷۵ درصد و۹۰ درصد مجموع امتیازات حق شغل، حق شاغل و فوقالعاده شغل در حکم کارگزینی مشمولین، بهصورت جداگانه درج و ماهیانه پرداخت میشود.
منبع: روز نو
اخبار جدید و مهم درباره اجرای رتبه بندی معلمان+ جزئیات استخدام ۳۵ هزار نیروی جدید در آموزش و پرورش (بروزرسانی در تاریخ 6 مرداد 1401)
نوری در بخش دیگری از سفر در جمع خبرنگاران حضور یافت و بیان کرد: با پیگیریهای انجام شده، ایرادات آییننامه رتبهبندی معلمان در جلسه دیروز هیات دولت بررسی و رفع شدو با رفع همه ایرادات آییننامه رتبهبندی معلمان فقط یک ایراد که نیاز به کارشناسی داشت باقی مانده که آن هم در جلسه روز یکشنبه هیئت دولت مورد بررسی میشود.
منبع: راهبرد معاصر
توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره آخرین وضعیت رتبهبندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 3 مرداد 1401)
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: کمیسیون تطبیق قوانین مجلس ایراداتی از آئین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان گرفته بود که خیلی زود حل خواهد شد.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که ایرادات نمایندگان مجلس به قانون رتبه بندی معلمان چه بوده و این قانون در حال حاضر در چه مرحلهای قرار دارد، اظهار داشت: کمیسیون تطبیق قوانین مجلس ایراداتی از آئین نامه اجرایی گرفته بود که این ایرادات از طریق دولت به ما رسیده است و قرار است خیلی زود بررسیهای نهایی برای برطرف شدن این ایرادات انجام شود.
نوری با بیان اینکه بررسی این ایرادات بسیار زودتر از زمان معمول نهایی خواهد شد؛ بیان کرد:
امیدواریم خیلی زود اطلاعات و مشخصات را در سامانه بارگذاری کنیم تا فرهنگیان در سامانه شرکت کنند.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اختلافی با مجلس نداریم فقط در آئین نامه اجرایی که از سوی دولت اعلام شده بود کمیسیون تطبیق قوانین ایراداتی با آن گرفت که امیدواریم به زودی حل شود.
کدام گروه از معلمان، رتبهبندی میشوند؟
ماده ۳ آییننامه به مشمولان رتبهبندی پرداخته است که مطابق آن، مشمولان این آییننامه عبارتاند از مشمولان طرح طبقهبندی مشاغل معلمان و نیروهای توانبخشی مدارس استثنایی که درحالحاضر صرفاً در واحدهای آموزشی و تربیتی اشتغال به خدمت تماموقت دارند.
افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزشوپرورش که برای خدمت معلمی استخدام شدهاند از طرح طبقهبندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان – مصوب ۱۳۵۸ – شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن، مشمول این آییننامه هستند.
آن دسته از نیروهای اداری شاغل در پستهای کارشناسی و بالاتر که بر اساس ضوابط و شرایط مربوط در یکی از عناوین موضوع طرح طبقهبندی مشاغل معلمان اشتغال یابند، از زمان تغییر سمت و شروع به خدمت معلمی مشمول نظام رتبهبندی میشوند. در صورت بازگشت مجدد به کار در سمتهای اداری حسب شرایط ذیربط از فوقالعاده رتبهبندی برخوردار نخواهند بود.
نحوه تخصیص رتبه بندی فرهنگیان / شرایط افزایش حقوق تغییر می کند؟ (بروزرسانی در تاریخ 30 تیر 1401)
به گزارش ساناپرس؛ محسن زارعی رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی در خصوص بخشی که در رتبه بندی معلمان به این مرکز واگذار شده است، اظهار کرد: ارزیابی شایستگیها طبق آیین نامه رتبه بندی معلمان با مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی است.
وی ادامه داد:
برای ارزیابی شایستگیها، تعدادی ارزیاب از بین معلمان شناسایی میکنیم تا در مرکز آموزش مدیریت دولتی آموزش ببینند و بعد هم کار ارزیابی شایستگیها انجام میشود.
زارعی با بیان اینکه گام اول بحث شناسایی و آموزش است، افزود: به محض اینکه مدارک و مستندات ارسال شود، فرایند ارزیابی را شروع میکنیم؛ یک بخش، بررسی همان مدارک و مستندات است و یک بخش هم نظرات است که ارزیابان بررسی میکنند.
وی با بیان اینکه در طول فرایند، ارزیابی انجام میشود و مقطعی نیست، بیان کرد: نتایج ارزیابی را به هیأت ممیزه گزارش میکنیم و تعیین رتبه با هیأت ممیزه است.
رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی تصریح کرد:
آییننامه رتبهبندی معلمان مکلف کرده است که سامانهای مختص رتبهبندی ایحاد شود و ما به محض ایجاد سامانه و بارگذاری مدارک و مستندات معلمان، ارزیابی را آغاز خواهیم کرد.
وی از ارسال بخشنامه ارزیابی به استانها در آینده نزدیک خبر داد و گفت: بر اساس این بخشنامه، چارچوبی را اعلام میکنیم تا استانها ارزیابها را شناسایی کنند و آنها را به مرکز آموزش مدیریت دولتی استانها معرفی کنند تا کار آموزش شروع شود.
منبع: سانا
چه تعداد از فرهنگیان مشمول رتبه بندی معلمان نمیشوند؟ (بروزرسانی در تاریخ 25 تیر 1401)
یک نماینده مجلس با انتقاد از نحوه اجرای مصوبات مجلس توسط دولت بیان کرده است که ۴۶۰ هزار معلم به دلیل آییننامه دولت شامل رتبهبندی معلمان نمیشوند.
حجتالاسلام جواد نیکبین در جلسه علنی امروز شنبه در تذکری با بیان اینکه متاسفانه دولت قوانین مجلس شورای اسلامی را به درستی اجرا نمیکند، اظهار کرد:
مجلس شورای اسلامی مصوبهای درباره حقوق مستمریبگیران تامین اجتماعی و افزایش حقوق ۲۵ درصدی در موارد مختلف داشت اما دولت آن را به درستی اجرایی نکرده است. باید هیات رئیسه و رئیس مجلس شورای اسلامی اهتمام ویژهای داشته تا قوانین مجلس به درستی اجرا شود.
وی ادامه داد: نمونه دیگر اجرای قانون رتبهبندی معلمان است که ۱۵ مورد از آیتمهای آییننامه خلاف قانون مصوب مجلس شورای اسلامی بوده حال اینکه دولت باید در تدوین آییننامه طبق قانون عمل کند و آن را کم یا زیاد نکند مجلس هم باید در اجرای مصوبه خود اصرار کند.
چرا ۴۶۰ هزار معلم مشمول آییننامه رتبهبندی نمیشوند؟
این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چرا ۴۶۰ هزار معلم به دلیل آییننامه دولت شامل رتبهبندی معلمان نشود؟ لازم است که کمیسیون آموزش هم به این موضوع ورود کند.
علی نیکزاد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با عنوان این تذکر گفت که این موضوع در هیات تطبیق مصوبه رسیدگی میشود و مجلس شورای اسلامی هم ورود کرده، دولت هم مصوب نکرده است.
زمان اجرایی شدن طرح رتبهبندی معلمان
هفته گذشته، یوسف نوری در سفر به شهرستان اسلامآباد غرب اظهار داشت: شیوه نامه اجرایی رتبه بندی معلمان از طریق مرکز نیروی انسانی وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: فرآیند رتبه بندی معلمان از هفته آینده به طور عملی با بارگذاری مدارک از سوی فرهنگیان در سامانه، وارد مرحله اجرایی میشود.
منبع: ایسنا
حقوق معلمان با قانون رتبه بندی معلمان در بدترین حالت ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت (بروزرسانی در تاریخ 21 تیر 1401)
به گزارش خبرگزاری موج، صادق ستاری فرد سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که حداقل حقوق معلمان با قانون رتبه بندی چقدر خواهد بود، افزود: بسته به اینکه معلمان در کدام رتبه قرار بگیرند، حداقلها متفاوت است. اما در کمترین رتبه یعنی در بدترین حالت ۴۵ درصد حقوق و مزایای معلمان یعنی حق شغل، حق شاغل و حق فوق العاده آنان افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد:
حقوق معلمان رتبه یک (۴۵ درصد)، معلمان رتبه دو (۵۵ درصد)، معلمان رتبه سه (۶۵ درصد)، معلمان رتبه چهار (۷۵ درصد) و معلمان رتبه پنج (۹۰ درصد) افزایش پیدا میکند. حق شغل حق شاغل و حق فوق العاده سه بخش حقوقی است که برای معلمین در نظر گرفته شده است.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: هر کدام از معلمان بسته به اینکه در چه شرایطی فعالیت میکنند و در کدام رتبه قرار میگیرند حداقل حقوق شأن متفاوت است؛ نمیتوان عددی دقیق را به عنوان حداقل حقوق اعلام کرد. بسته به اینکه در احکام معلمین رقمش به چه نحوه است و در کدام رتبه قرار میگیرند؛ حداقل حقوق معلمان متفاوت خواهد بود.
منبع: خبرگزاری موج
مغایرتهای قانونی آییننامه رتبهبندی معلمان/چند درصد فرهنگیان از رتبهبندی محروم میشوند؟ (بروزرسانی در تاریخ 16 تیر 1401)
رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: با بررسی تعدادی از کارشناسان اداره قوانین مجلس و برخی صاحب نظران در حوزه آموزش و پرورش ، مغایرت های متعددی بین قانون مجلس و آئین نامه ابلاغی دولت در خصوص رتبه بندی معلمان ، احصا شده است.
به گزارش شبکه خبری تهران نیوز ، در قانون بودجه ۱۴۰1، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۳۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای نظام رتبه بندی یک میلیون معلم در نظر گرفتند و دولت، هیچ محدودیت و مشکلی در تامین منابع مالی اجرای نظام رتبه بندی معلمان ندارد. یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، از احصای مغایرت های قانونی آئین نامه اجرایی نظام رتبه بندی معلمان و اخذ دستور رئیس مجلس برای ارجاع این آئین نامه به “هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین” ، خبر داد .
نماینده آباده، بوانات، خرمبید و سرچهان افزود:
با مصوبه هیئت وزیران، پیش بینی مجلس در خصوص رتبه بندی معلمان به طور کامل محقق نمی شود، چرا که با اجرای این آئین نامه فقط ۷۰۰ هزار نفر از فرهنگیان کشور، از مواهب، نظام رتبه بندی مصوب مجلس بهره مند می شوند و ۳۰۰ هزار معلم، محروم می مانند.
زارع تاکید کرد: دغدغه مجلس اجرای قانون نظام رتبه بندی معلمان برای تمام یک میلیون جامعه فرهنگی کشور بود، اما در مصوبه دولت چنین هدفی محقق نشد.
نماینده مجلس با اشاره به تبصره ۲، این آئین نامه که دوازدهم تیر ماه از سوی هیات وزیران ابلاغ شده است، بیان کرد: تمام افراد جدید الاستخدام و فرهنگیان برای تبدیل وضعیت باید امتیازاتی کسب کنند در حالیکه بسیاری از معلمان ، در حال حاضر مشمول این شرایط نیستند.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه در قانون بودجه ۱۴۰۱، نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۳۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای نظام رتبه بندی یک میلیون معلم در نظر گرفتند ، تصریح کرد:
دولت، هیچ محدودیت و مشکلی در تامین منابع مالی اجرای نظام رتبه بندی معلمان ندارد.
رحیم زارع توضیح داد: پس از احصاء مغایرت های متعدد آئین نامه اجرایی رتبه بندی معلمان با قانون مجلس ،در جلسات کارشناسی، موارد مغایرت را به استحضار رئیس مجلس رساندم و آقای قالیباف دستور ارجاع و بررسی این آئین نامه را به هیات طبیق مصوبات دولت با قوانین، صادر کرد .
بر اساس قانون داخلی مجلس، چنانچه “هیأت تطبیق مصوبات دولت با قوانین”، مصوبه ای را مغایر قوانین مجلس تشخیص دهد ، مغایرت های احصاء شده جهت اصلاح به دولت ابلاغ می شود و چنانچه دولت ظرف ۱۵ نسبت به استرداد یا اصلاح آئین نامه اقدام نکند، مجلس شورای اسلامی، ابطال آئین نامه مذکور را ابلاغ میکند.
منبع: خانه ملت
امتیاز ویژه دولت برای فرهنگیانی که شامل رتبه بندی معلمان نمیشوند (بروزرسانی در تاریخ 16 تیر 1401)
سخنگوی دولت از امتیاز ویژه دولت برای فرهنگیانی که شامل رتبه بندی معلمان نمیشوند، خبر داد.
به گزارش راهبرد معاصر علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در حاشیه جلسه امروز هیات دولت بیان کرد:
برای اجرایی شدن لایحه رتبه بندی معلمان نیازمند تصویب آییننامه بودیم که چون رتبهبندی برای اولین بار انجام میشد، حساسیتهایی داشت که از جمله دولت تاکید داشت دخالتهایی از بیرون آموزش و پرورش در آن انجام نشود و این فرایند رتبهبندی معلمان در خود آموزش و پرورش و با مدیریت خود این مجموعه انجام شود.
در زمینه ارزیابیهای تخصصی دولت بر انجام این امر توسط خود مجموعه آموزش و پرورش و جامعه فرهنگیان اصرار دارد. همچنین دولت در نظر گرفت که اگر برخی از جامعه محترم فرهنگیان امکان کسب امتیازهای لازم برای رتبههای قانونی را نداشته باشند، به صورت موقت آن مبلغ فوقالعاده رتبهبندی کمترین سطح، برای یک بازه موقت یکساله به آنان تخصیص یابد تا به نوعی یک سال به این عزیزان فرصت داده شود تا با افزایش توان علمی، دانشی و مهارتی یا سوابق عملکردی خود، مجدداً در معرض ارزیابی قرار گیرند و امکان کسب این امتیازات قانونی برای آنان هم فراهم شود.
منبع: راهبرد معاصر
اشکالات طرح رتبه بندی معلمان از نظر فرهنگیان چیست؟ (بروزرسانی در تاریخ 14 تیر 1401)
علیرضا منادی سفیدان (رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس) در یک لایو اینستاگرامی که از سوی جامعه فرهنگیان برگزار شد، ضمن تائیدِ برخی از اشکالات در این آییننامه بیان کرد: «ما در نوشتنِ قانونِ رتبهبندی حساسیتِ بسیاری به خرج دادیم، اما بعد از اینکه آییننامه از سوی دولت ابلاغ شد ما افسوس خوردیم که چرا اجازهی نوشتنِ این آییننامه را به دولت دادیم. ما باید خودمان این آییننامه را مینوشتیم تا دستِ دوستانی که در کمیسیون آموزش در طول این مدت شرکت میکردند و نظراتِ غیرکارشناسی میدادند به آییننامه نمیرسید. به نظر میرسد آنها در نوشتنِ آییننامه بیمهری کردند.»
منادی با بیان اینکه قانون رتبهبندیِ معلمان مخالفانِ بسیاری داشت، اظهار داشت: «در ابتدا آییننامهای نوشته شد که در آن از برگزاری آزمون برای رتبهبندی صحبت شده بود که این مغایر با قانون بود و ما از طریق ارتباط گرفتن با وزرا، زیر بار آن نرفتیم. ما نمیخواستیم کانونهای ارزیابی خارج از آموزش و پرورش بر این مسئله نظارت داشته باشند و خوشبختانه این موضوع در هیأت وزیران رأی نیاورد.»
رئیس کمیسیون آموزش مجلس در خصوص آییننامهی کنونی افزود:
«در این آییننامه چند بند وجود دارد که با مرِّ قانون مجلس مغایر است. برای جایگاه برخی از گروهها در این آیین نامه مشکل به وجود آمده که ما تک تک این موارد را پیگیری میکنیم تا مرِّ قانون برای آنها اجرایی شود.»
منادی تأکید کرد: «اگر هر کدام از بندهای آییننامه مغایر با قانونی باشد که در مجلس تصویب شده، کمیسیون تطبیق قوانین مجلس آن را بررسی و رد میکند.»
معلمان چه ایراداتی به آییننامه رتبه بندی معلمان میگیرند؟
از بین ایرادات و مغایرتهایی که آییننامهی رتبهبندی با قانون رتبهبندیِ مجلس دارد، چند نمونه بیشتر مورد توجه معلمان قرار گرفته که در ادامه به آن اشاره میکنیم:
اولین ایراد به تبصره سه ماده سه این آییننامه برمیگردد؛ طبق این تبصره، نیروهای فاقدِ کد شناسهی استخدامِ مورد تایید سازمان اداری و استخدامی کشور، مشمول این آییننامه نمیشوند. این موضوع بسیاری از معلمانی که فاقد این کد استخدامی هستند و به صورتِ پیمانی جذب شدهاند را نگران کرده است.
مورد دیگر مربوط به ماده ۵ آییننامه رتبهبندی معلمان است؛ در این ماده آمده: «مشمولانی که پس از ارزیابی نخست، حداقل امتیاز لازم برای احراز رتبه آموزشیار معلم را کسب ننمایند، از تاریخ عدم احراز رتبه، برای مدت یکسال به آنها فوقالعاده رتبه آموزشیار معلمی پرداخت خواهد شد. این دسته از مشمولان میتوانند در فرصت یکساله با کسب امتیاز لازم و ارزیابی مجدد در یکی از رتبهها قرار گیرند.» معلمان میگویند: این شرط و شروط گذاشتن برای معلمان با روح قانون در تضاد است.
همچنین طبق تبصره ۵ ماده ۴ این آییننامه «در مواردی که بر اساس قوانین مربوط، بازنشستگی افراد شاغل مشمول در اختیار وزارت میباشد، اجرای رتبهبندی منوط به حداقل دو سال خدمت در آموزش و پرورش از تاریخ اجرای این آیین نامه است.» با این اوصاف بسیاری از افرادی که شرفِ بازنشستگی هستند یا مجبورند دو سال بازنشستگیِ خود را به تعویق بیندازند و یا از قیدِ رتبهبندی بگذرند!
در بخش جدولِ امتیازات لازم برای کسب رتبههای ۵گانه، سختگیری در کسب رتبهی ۴ و ۵ مورد دیگری است که معلمان به آن معترض هستند. آنها میگویند بیش از ۹۰درصد از معلمان با این آییننامه نمیتوانند به رتبهی ۵ برسند. آنها میگویند این سختگیری باعث میشود معلمان برای رسیدن به سطح دانشیار معلمی و استادمعلمی ناامید شوند و تلاش چندانی نکنند و این مغایر با هدفِ اجرای قانون رتبهبندی برای ارتقای سطح آموزش است.
مورد دیگری اعتراضِ معلمان به اظهارات وزیر آموزش و پرورش در مورد اجرای رتبهبندی برای فرهنگیانی است که بیش از دو سال سابقه دارند؛ با این اوصاف معلمانی که تازه به استخدام آموزش و پرورش درآمدهاند مشمول قانون رتبهبندی نمیشوند.
پاسخ رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به نگرانی معلمها
رئیس کمیسیونِ آموزش و تحقیقاتِ مجلس در مورد نیروهای فاقدِ کد شناسهی استخدام، اطمینان میدهد که این موضوع به زودی رفع شود. وی همچنین درمورد مشکلاتی که آیین نامه برای بازنشستگان و معلمانی که تازه به استخدام آموزش و پرورش درآمدهاند، میگوید: «این موارد و مواردی از این دست که مغایر با قانونِ رتبهبندی است حتما در کمیسیون تطبیق قوانین کنار گذاشته میشود.»
رتبه بندی معلمان هنوز نمیتواند معیشت معلمان را ارتقا دهد
اگرچه بعد از ۱۱ سال قانون رتبهبندیِ معلمان بالاخره به مرحلهی اجرا نزدیک میشود، اما هنوز با آنچه مورد نظرِ معلمان است فاصله دارد. معلمان میگویند برخلافِ تصور، حقوق معلمان بسیار کمتر از دریافتیِ کارمندان است و با احتسابِ اصلاحِ آییننامهی رتبهبندی معلمان، این رتبهبندی هنوز نمیتواند منزلت و معیشت معلمان را آنطور که باید ارتقا دهد. به گفتهی آنها، فاصلهی دریافتیِ معلمان با سایر کارمندان دولت حتی با اجرای این قانون رتبهبندی، باز هم زیاد است.
منبع: ایلنا
توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره رتبه بندی معلمان؛ از شیوه اجرا تا روند پرداخت معوقات (بروزرسانی در تاریخ 14 تیر 1401)
وی افزود: در تبصره ماده ۴ آییننامه اجرایی ملزم شدیم شیوهنامهای را برای فرایند اجرای آییننامه با همکاری سازمان امور استخدامی و برنامهوبودجه تدوین کنیم که آن را هم سریع انجام میدهیم و برخی تکالیف دیگر چون از قبل در دست بررسی بود، تهیه شده تا سریعا آماده اجرا شویم.
نوری درباره تغییرات آییننامه فعلی نسبت به طرح اولیه و برخی نارضایتیهای جامعه فرهنگیان نسبت به نسخههای اولیه آیین نامه بیان کرد:
جمعیت ذینفع رتبهبندی تقریباً ۸۰۰ هزار نفر هستند و اینکه بگوییم همه را قانع میکند، خیر. اما میتوانیم بگوییم که رتبهبندی شروع شده است تا به هدف ارتقای کیفیت برسیم و درنهایت رتبهبندی به سمت هدف نهاییاش پیش خواهد رفت.
وی افزود: اختلاف ماهوی بین آییننامه پیشنهادی ما با آییننامه فعلی ابلاغی وجود ندارد، اما برخی جزئیات دقیق مشخص شدهاند، مثلاً قید شده که چه کسانی مشمول رتبهبندی نیستند که کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاههای اجرایی، نیروهای مازاد یا در اختیار مدرسه و… از این جملهاند.
وزیر آموزشوپرورش با بیان اینکه کسانی که قبل از تاریخ شهریور ۱۴۰۰ بازنشسته شدهاند مشمول رتبه بندی نمیشوند اظهار کرد: رتبهبندی ویژه معلمان شاغل است. ما با سرعت و دقت لازم به سمت اجرای رتبهبندی میرویم. رتبهبندی شامل نیروهای اداری نمیشود و اگر آنها واجد شرایط معلمی شوند و کار معلمی انجام دهند شامل رتبهبندی میشوند، اما دیگر نمیتوانند به اداره برگردند که البته برگشتن آنها به بخش آموزش بر اساس نیازی است که ما داریم.
نوری در پاسخ به اینکه اگر چرا معلمانی که در ارزیابی رتبه لازم را کسب نکنند، تنزل درجه پیدا میکنند؟ بیان کرد: براساس پیش بینی قانونگزار ارزیابی معلمان هر سه سال، یک بار باید انجام شود. اگر معلمان در دوره ارزیابی نتوانند رتبه بعدی را کسب کنند در فرایند اداری قرار میگیرند. کسی که معلم است باید مؤلفههای چهارگانه شایستگیهای معلمی را در طول زمان کسب کند و آنها را به ظهور و بروز برساند تا بتواند متربی را هدایت کند و اگر نتوانست باید برود و در مجموعه اداری کار کند و دیگر بهعنوان معلم نمیتواند ادامه خدمت بدهد.
وزیر آموزشوپرورش ادامه داد: معلم باید همواره خودش را آماده نگه دارد که البته عموماً همینگونه هستند. یکی از شایستگیها که از آن غفلت شده شایستگیهای عمومی است. منظور شایستگیهای فردی مبتنی بر باورها، اعتقادات و انگیزههاست و همینهاست که شایستگیهای بعدی را میسازد. این موارد توسط ارزیابهای حرفهای و متخصص ما سنجیده میشوند. ویژگیهایی برای ارزیابان مشخص شده است که یکی از آنها مدرک تحصیلی فوقلیسانس به بالاست.
وی با اشاره به اینکه آییننامه اجرایی، کلیات را مطرح کرده و در تدوین شیوهنامه، جزئیات بیشتری مشخص شده است بیان کرد:
امتیازات به سمت کارهای پژوهشی کیفی معلمی مانند اقدام پژوهی رفته است و به سمت مدرکگرایی و … نرفته است. رتبهبندی آمده است تا چرخش نظام آموزشوپرورش عمومی از نظام تک ساحتی به سمت نظام شش ساحتی را آغاز کند.
نوری درباره اینکه اگر معلمی کف امتیاز را کسب نکند چه میشود؟ اظهار داشت: این را قانونگزار پیشبینی کرده است و اعلام شده اگر هرکدام از همکاران فرهنگی کف امتیاز را کسب نکنند و احراز رتبه نکنند از مزایای رتبه اول یعنی آموزشیار معلم برخوردارند ولی یک سال برای کسب رتبه به آنها مهلت داده میشود.
وزیر آموزشوپرورش درباره تبدیل وضعیت معلمان نیز افزود:
کسانی که جدیدالاستخدام هستند تبدیل وضعیتشان منوط به کسب رتبه “مربی” است و اگر بعد از دو دوره ارزیابی، رتبه مربی را کسب کنند تبدیل وضعیت میشوند. البته در جریان رتبهبندی قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه امکان دریافت و ثبت اعتراضات وجود دارد گفت: اگر تخلفی از سوی ارزیابیشوندگان و ارزیابیکنندگان رخداده باشد در آییننامه به محرومیتهای آنها اشاره شده است تا همه بهطور دقیق به تکالیف خود عمل کنند.
نوری درباره اساس انتخاب هیئتهای ممیزه گفت: در قانون تعداد هیئتهای ممیزه تعریف شده است که افرادی از کادر اداری، کارمندان ستادی، نماینده معلمان و رئیس دانشگاه حضور دارند و البته لایهبندی هم شده است و به عنوان مثال امتیاز رتبهای چون استاد معلم در هیئت ممیزه مرکزی بررسی میشود و رتبه دانشیار معلم باید در هیئت ممیزه مرکزی تأیید شود. آیین نامه طوری دیدهشده که کمترین اعتراض را داشته باشیم.
وزیر آموزشوپرورش درباره مبنای محاسبه و پرداخت معوقات گفت: در قانون، اجرای رتبهبندی از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ دیده شده و در جدول ۹ قانون بودجه ۳۸ هزار میلیارد تومان برای آن درنظر گرفته شده است. پس از صدور احکام، بخشی از معوقات، اسناد دیون خواهد شد. طبق قول رئیس سازمان برنامهوبودجه با صدور احکام، پرداختها بر اساس مقتضیات دولت صورت خواهد گرفت.
وی در پاسخ به اینکه آیا برای رسیدن به اهداف رتبهبندی، سقف زمانی مشخص شده است؟ عنوان کرد: در آییننامه پیشبینی شده است که وزارتخانه باید بعد از دو سال اجرا، گزارشی را از تأثیر رتبهبندی بر نظام تعلیم و تربیت آماده و به هیئتوزیران ارائه کند.
نوری با بیان اینکه این انتظار وجود داشت که رتبه بندی سریع تر اجرا شود خاطر نشان کرد: اما باید هم سریع و هم دقیق اجرا شود. ما به نظرات احترام میگذاریم، اما موارد اینچنینی زمانبر هستند. بهعنوانمثال قانون نظام پرداخت هماهنگ سال ۸۶ تصویب شد، اما سال ۸۸ اجرا شد، اما دولت رتبهبندی را بعد از شش ماه اجرایی کرد و بودجه آنهم تأمین شد؛ باید بتوانیم به اهداف مدنظر برسیم. آیین نامه اجرایی رتبه بندی ویرایش ۲۶ گانه داشت و حذف و اضافهای داشت. ندیده ام روی آیین نامه های قوانین دیگر به این اندازه کار شده باشد.
منبع: خبر پو
اختصاص ۳۸ همت برای ۱۸ ماه برای رتبهبندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 13 تیر 1401)
وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت بودجه پایداری برای اجرای رتبه بندی در نظر گرفته است. به گزارش خبرنگار مهر یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش با حضور در شبکه خبر در خصوص قانون رتبه بندی معلمان اظهار داشت: نسخه اولیه شیوهنامه رتبه بندی تا فردا اعلام شده و با سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی مذاکره خواهیم کرد؛ فکر نمیکنم بیشتر از یک هفته این هماهنگیها زمان لازم داشته باشد.
وی با بیان اینکه تکالیف دیگر آئین نامه آماده سازی شده است؛ بیان کرد: ان شاالله این رتبهبندی به زودی وارد مرحله اجرا شود.
وزیر آموزش و پرورش افزود:
معلمان مدارس استثنایی و مناطق محروم هر سال سه ماه ارفاق میگیرند؛ یعنی هر دوره یک سال کوتاه خواهد شد و از ۵ به ۴ سال میرسد اما به طور کلی برای کارمندان شاغل است.
وی با بیان اینکه همکاران رسمی و پیمانی مشمول رتبهبندی خواهند شد؛ خاطر نشان کرد:
رتبه بندی از زمان تأسیس تحول سند بنیادین یکی از ارکان کیفیتبخشی و ارتقای صلاحیتهای معلم بود.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۲ رتبه بندی دچار اشکال واقع شد بیان کر:. رتبه بندی گذشته فقط به معنای افزایش حقوق بود اما رتبه بندی اخیر اجرا نشد؛ با آمدن دولت دکتر رئیسی در شعارهای انتخاباتی ایشان در جمع فرهنگیان با صراحت فرمودند که ما اجرای نظام رتبه بندی را تسریع خواهیم کرد که خوشبختانه این موضوع اتفاق افتاد و دولت بودجه پایداری برای اجرای رتبه بندی در نظر گرفت.
وی با بیان اینکه دولت ۲۵ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی در نظر گرفت تاکید کرد:
در مجلس هم این بودجه به ۳۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شد و سال گذشته برای در نظر گرفتن این بودجه اعتبارات ناپایداری در نظر گرفته بودند و اعتبارات آن ۲۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای سه ساله بود ولی در حال حاضر دولت ۳۸ هزار میلیارد تومان (همت) برای ۱۸ ماه در نظر گرفت.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اراده دولت و مجلس با همکاری شورای نگهبان بر این بود که رتبه بندی اجرایی شود؛ شیوه نامه در زمان کوتاه طراحی خواهد شد تا به ماده یک رتبه بندی آمده است عمل بشود و کمکی به معیشت فرهنگیان شود.
منبع: خبرگزاری مهر
آییننامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان پس از پیگیریهای فراوان مجلس ابلاغ شد (بروزرسانی در تاریخ 13 تیر 1401)
رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس با اشاره به ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان، تصریح کرد: بالاخره پس از پیگیریهای فراوان صورت گرفته، این آیین نامه اجرایی ابلاغ شد و امیدواریم این قانون مهم مجلس، منجر به تحولی مهم در نظام آموزشی کشور شود.
علیرضا منادی سفیدان نماینده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به ابلاغ آیین نامه اجرایی قانون رتبهبندی معلمان، بیان کرد: وقتی در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ با همت کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی و وزیر وقت آموزش پرورش، توانستیم از دولت یازدهم، لایحه رتبهبندی را بگیریم و دولت لایحه را تقدیم مجلس کند، کسی باور نمیکرد این اتفاق مبارک به چه شکلی صورت خواهد گرفت و کسی نمیدانست این رتبهبندی اینقدر فراز و نشیب خواهد داشت و همه از آن به خاطر کثرت معلمین که قریب به یک میلیون نفر هستند و بار مالی قانون می ترسیدند چه دولت آقای روحانی و چه دولت آقای رئیسی.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خانه ملت اضافه کرد: در این مسیر ما مخالفت های زیادی داشتیم چه در داخل مجلس و چه در دولت، ولی خدارا شاکریم که توانستیم با روش صحیح و درست و رایزنیهای موثر، همه مخالفتها را به موافقت تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه قطعا اجرای قانون رتبه بندی معلمان به نفع نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است، تصریح کرد:
اجرای صحیح این قانون به تحقق اجرای درست و صحیح سند تحول بنادین آموزش و پرورش نیز کمک میکند.
منادی یادآور شد: بعد از مرارتهای فراوان که مصوبه کمیسیون آموزش مورد بی مهریهای متفاوت در سطوح مختلف مجلس قرار گرفت بالاخره این مصوبه در تاریخ 15 اسفندماه 1400 به تصویب مجلس رسید و عازم شورای نگهبان شد، شورای نگهبان ایراداتی وارد کرد، در بار دوم رفع ایرادات توانستیم نظر شورای محترم نگهبان را جذب کنیم و شورای نگهبان نظرات مجلس را بر نظرات کارشناسان دولت که تلاش داشتند در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای نگهبان این قانون تصویب نشود ارجح تر تشخیص داد.
منادی سفیدان اضافه کرد: جا دارد بگویم یکی از ارکان مهمی که در تصویب لایحه رتبه بندی معلمان بسیار تأثیرگذار بود لطف و مرحمت حقوق دانان و فقهای شورای نگهبان قانون اساسی بود که با قدرت و قاطعیت تمام این قانون را تأیید کردند و از مرحله نهایی عبور دادند. این موفقیت بزرگ گوارای وجود معلمان عزیز و گرامی کشورمان باشد.
منبع: موسسه مطالعاتی تحریریه
زمان واریز افزایش حقوق معلمان/ حقوق نهایی فرهنگیان چقدر است؟ +جزئیات (بروزرسانی در تاریخ 12 تیر 1401)
به گزارش تازهنیوز، رتبهبندی معلمان یک مرحله دیگر را برای اجرا شدن از سر گذراند. امروز رتبهبندی معلمان از سوی دولت به وزارت آموزشوپرورش ابلاغ شد. حالا سوال اینجاست که بعد از این ابلاغ، افزایش حقوقی که معلمان سالهاست منتظر آن هستند چه زمانی واریز میشود؟ اواخر فروردین وزیر آموزشوپروش، آییننامه رتبهبندی معلمان را به هیأت دولت داد. اما بررسی و تصویب مادههای این آییننامه با تأخیر انجام شد. آنطور که علیرضا منادی سفیدان، رئیس کمیسیون آموزش مجلس میگوید آخرین موعد قانونی ابلاغ آییننامه رتبهبندی معلمان ۲۳ خرداد بود.
حالا بعد از حدود سه هفته این آییننامه امروز به وزارت آموزشوپرورش ابلاغ شد. برای اجرای این قانون و افزایش حقوق معلمان حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان بودجه در مجلس تصویب شد.
زمان واریز افزایش حقوق معلمان مشخص شد
رئیس کمیسیون آموزش مجلس جزئیاتی از ابلاغ این آییننامه به تجارتنیوز داد. منادی سفیدان میگوید:
«آموزشوپرورش ممیزهای کشوری، استانی، شهرستانی و… را مشخص کرده است. از همه معلمان هم خواستند مدارک خود را بارگذاری کنند. حالا بر اساس این آییننامه که ابلاغ شد، رتبه معلمان تعیین و اعلام میشود.»
او درباره زمان دقیق پرداخت افزایش حقوق به معلمان میگوید:
«هر روزی که معلمان در آموزشوپرورش رتبه خود را گرفتند و این رتبه روی حکم ثبت شود. همان حکم زمان واریز را مشخص و ابلاغ میکند.»
منادی سفیدان ادامه میدهد: «بعد از تعیین رتبه، از شهریور ۱۴۰۰ تا پایان سال و سه ماه ابتدایی سال جاری، افزایش حقوق برای معلمان محاسبه و به آنها پرداخت میشود.»
حقوق نهایی معلمان چقدر است؟
تاکنون اظهارات زیادی درباره افزایش حقوق معلمان شنیدهایم. حالا بعد از ابلاغ آییننامه آیا مشخص است که سرانجام معلمان چقدر حقوق دریافت میکنند؟
رئیس کمیسیون آموزش مجلس در این مورد میگوید: «بر اساس محاسبات ۸۰۰ هزار نفر شامل رتبهبندی معلمان میشوند. بعد از تعیین رتبه، اگر معلم اولین رتبه را بگیرد، ۴۵ درصد از مجموع حق شغل، شاغل و فوقالعاده افزایش مییابد. اگر معلم بالاترین رتبه را بگیرد، ۹۰ درصد از این مجموع را میگیرد.»
او ادامه میدهد:
«آنطور که محاسبات ما نشان میدهد، معلمی که پایینترین رتبه را داشته باشد، حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان افزایش حقوق دارد. اگر معلم بالاترین رتبه را بگیرد، شامل حدود پنج میلیون تومان افزایش حقوق میشود.»
حالا باید دید بعد از ابلاغ آییننامه رتبهبندی معلمان آیا باز هم معلمان باید در پاسکاری بین نهادها و سازمانها منتظر اجرای نهایی آن باشند؟ یا این بار پرونده رتبهبندی معلمان بسته میشود؟
منبع: سانا
آییننامه رتبه بندی معلمان در دولت سیزدهم تصویب شد (بروزرسانی در تاریخ 12تیر 1401)
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: آیین نامه رتبه بندی معلمان پس از سالها انتظار در دولت سیزدهم تصویب شد و فرآیند اجرایی شدن را طی میکند. وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: تجارب خوبی در حوزه آموزش و پرورش وجود دارد و ما می توانیم اقدامات موثری انجام دهیم. وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین اینکه رتبه بندی در این دولت تصویب شد و در حال اجرایی شدن است. هر چند که عدهای می خواستند در حوزه رتبه بندی تعجیل در میان معلمان ایجاد کنند تا به خیابانها بیایند.
وی با بیان اینکه ما معلمان این شغل را با توجه به میزان دریافتی انتخاب نکردهایم، بیان کرد: معلمان بدون درنظر گرفتن میزان حقوق این شغل را انتخاب کردهاند، نقش بی بدیل معلمان در تثبیت و کارآمدی انقلاب اسلامی باید ترویج شود.
نوری ادامه داد:
معلمان برای بیان مطالبات خود گروههایی از نمایندگان ایجاد کنند و ما هم جلساتی با آنها میگذاریم و نقطه نظرات آنها را در نظر میگیریم. همچنین اینکه در موضوع رتبه بندی باید کیفیت نظام تعلیم و تربیت در نظر گرفته شود.
اجرای رتبهبندی معلمان حتمی است
رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز در این کنگره بیان کرد:
اجرای رتبه بندی معلمان حتمی است و هیچ کس نمی تواند مانع آن شود.
رییس فراکسیون آموزش و پرورش مجلس با اشاره به مشکلات معلمان گفت: مشکل معیشت مسئله دوم معلمان قرار دارد و گله فرهنگیان بیشتر از برخی سوء مدیریت ها و برخی ویژه خواری هاست.
حاجی بابایی همچنین تاکید کرد: امیدواریم دولت هر چه سریعتر آیین نامه اجرایی را تهیه و از تاخیر اجرای طرح رتبه بندی جلوگیری کند.
مانعی برای اجرایی شدن آیین نامه رتبه بندی معلمان پس از ابلاغ به آموزش و پرورش وجود ندارد
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش بیان کرد:
به محض اینکه آیین نامه رتبه بندی معلمان به آموزش و پرورش ابلاغ شود، هیچ مانعی برای اجرایی شدن وجود ندارد.
حجت اله الماسی اظهار کرد: اکنون شرایط بسیاری سختی برای آموزش و پرورش حاکم است، از آموزش و پرورش انتظار می رود که تربیت در مسیر خود قرار گیرد تا همه استعدادها شکوفا شود، در واقع استعدادی که یادگیری و آموزش در آن وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه نیروی انسانی مایه حیات آموزش و پرورش است، افزود: تمام تحلیل ها از سال ۹۲ تا کنون رشد جمعیت را نشان می دهد اما در همین شرایط شیب بازنشستگی در وزارتخانه شدید می شود و نشان دهنده بحران در آموزش و پرورش است.
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در این شرایط بحرانی مسوولان آموزش و پرورش به جای استخدام و افزایش نیرو، ورودی دانشگاه فرهنگیان را به حداقل رساند، این آمار از ۲۵ هزار نفر تکلیف قانونی به ۵ هزار نفر رسید.
الماسی ادامه داد: همچنین براساس قانون تعیین تکلیفی که وجود داشت، ۱۲۵ هزار نفر نیرو از حق التدریس ها و نهضت سواد آموزی باید استخدام می شدند اما به بهانه اینکه فضای کافی برای آموزش آنها وجود نداشت، از استخدام این تعداد افراد سرباز زدند. در واقع ۱۲۵ هزار معلم باید تزریق می شد که با سرباز زدن از این اقدام باعث خدشه دار شدن نظام تعلیم و تربیت شدند که براین اساس این افراد جلوی وزارتخانه آمدند.
وی عنوان کرد: استخدامی که هر سال باید انجام می شد، صورت نگرفت و افراد خرید خدمات به جای افراد استخدامی وارد کردند که در کل واژه خرید خدمات در شان یک معلم نیست.
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه ۱۸۸ هزار و ۹۴۲ نفر کمبود نیرو در وزارتخانه داریم، بیان کرد: در این سال ها برای این موضوعات باید مطالبه گری صورت می گرفت اما درحال حاضر بدون در نظر گرفتن شرایط، عده ای برای اجرایی شدن رتبه بندی اعتراض می کنند.
الماسی خاطرنشان کرد: برای یک برنامه ریزی صحیح در حوزه کار، فضا و تجهیزات نیازمند آمار و اطلاعات صحیح هستیم و این درحالی است که سامانه سناد در سال ۹۲ به طور دقیق کار می کرد اما اکنون فعالیت در سامانه سیدا مشکل همه معلمان است، وزارت اطلاعات گزارش ابلاغ های سوری و هزینه های نامعلوم بسیاری را فقط در سال ۹۹-۱۴۰۰ ارائه کرده است که به دلیل بی نظمی در سامانه ها صورت گرفته است.
وی یادآورشد:
در شرایطی که آمار و اطلاعات دقیق وجود نداشت، سازمان امور استخدامی چگونه می توانست با رتبه بندی موافقت کند، با گرفتن کار در دست به زودی و با فوریت دسترسی را به آمار و اطلاعات باز کردیم تا مجوزهای لازم را دریافت کنیم.
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش افزود: همچنین تدوین آیین نامه های ضعیف و مغرضانه از دیگر اقدامات در چند ماه گذشته بوده است، بطور مثال بازنگری در آیین نامه انتصاب مدیران صورت گرفت که به زودی ابلاغ می شود و دست مدیران را برای اصلاح باز می کند.
وی با بیان اینکه ما در تلاش برای رفع موانع هستیم، عنوان کرد:
آموزش و پرورش با موانعی رو به رو است که اکنون رتبه بندی اجرایی نشده است از جریان انقلابی باید این مطالبه را داشته باشیم که به چه علت آیین نامه رتبه بندی مطابق با سند تحول بنیادین، سال های سال بی سرانجام بود.
سرپرست دفتر وزارتی آموزش و پرورش یادآورشد:آیین نامه رتبه بندی در مجلس و شورای نگهبان و دولت به خوبی پیش رفت، در لایحه تنظیم شده گذشته فقط ۲۵ درصد افزایش فوق العاده در نظر گرفته بود اما اکنون حداقل این رقم به ۴۵ تا ۹۰ رسیده است.
الماسی یادآورشد: لایحه جدید ۲۳ اسفند ابلاغ شد و در یک ماه فرصت، آیین نامه تدوین شد و براساس قانون به تصویب رسید.
وی تاکید کرد: نگاه سازمان امور استخدامی و برنامه و بودجه برای ارزیابی و تعیین رتبه ها با آموزش و پرورش متفاوت است و بی انصافی است که بگوییم آموزش و پرورش کوتاهی کرده است، آموزش و پرورش هیچ کوتاهی در این زمینه نداشته است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی
آخرین جزئیات درباره ابلاغ لایحه رتبه بندی فرهنگیان در آخرین ساعات امروز شنبه ۱۱تیر ۱۴۰1 (بروزرسانی در تاریخ 11 تیر 1401)
رئیس کمیسیون آموزش مجلس از رفع گره قانون رتبهبندی معلمان خبر داد و اظهار داشت: آییننامه منطبق با نظر مجلس و آموزشوپرورش تدوین و جهت ابلاغ به دفتر معاونت اول رییس جمهور ارسال شده است و امیدواریم آقای مخبر ظرف ۴۸ ساعت آتی آن را ابلاغ کنند.
علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش مجلس در گفتگو با خبرنگاران افزود: با اینکه قرار بود آییننامه توسط آموزشوپرورش تدوین شود، در کمیسیون هیات دولت خلاف آن عمل کردند و از صاحب نظران وزارت آموزش و پرورش و نمایندگان قانونی ناظر در کمیسیون دعوت نکردند و در آییننامه نیز با اقداماتی همچون محدودسازی مشمولین، برگزاری آزمون و ارزیابی رتبهبندی توسط کارشناسان خارج از آموزش و پرورش، آن را به بیراهه بردند، اما با ایستادگی مجلس و وزارت، این ایرادات رفع شد.
نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس وضع قانون رتبه بندی معلمان را حاصل تلاشهای بیوقفه مجلس شورای اسلامی به ویژه کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری خواند و اظهار امیدواری کرد قانون رتبهبندی معلمان، عامل رقابت برای ارتقاء کیفیت تدریس و ارتقاء شأن و منزلت معلمان باشد و رضایت قشر فرهیخته را که نقش اصلی را در تربیت نسل آینده دارند جلب کند.
وی اظهار کرد:
۵۰ هزار میلیارد تومان پیشبینی ما برای اجرای این قانون بود که برای سال ۱۴۰۱ حدود ۳۸ هزار میلیارد تومان آن در مجلس تصویب شد و مابقی مسایل مالیاش نیز پیش بینی شده است و در ادامه اجرا میشود.
منادی افزود: ما در برابر اقدامات ناصواب ایستادیم و گفتیم اگر آییننامه قانون رتبهبندی معلمان مغایر با خواست مجلس و مصوبهاش باشد در کمیسیون تطبیق آن را رد میکنیم و همین امر در اصلاح ایرادت نقش اساسی داشت.
لایحه «نظام رتبه بندی معلمان» ۲۵ اسفندماه سال ۱۳۹۹ پس از تدوین در وزارت آموزش و پرورش و تصویب در هیات وزیران به مجلس یازدهم تقدیم شد تا اجرای بند الف ماده ۶۳ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آغاز شده و ساز و کار قانونی برای افزایش انگیزه شغلی، کسب و ارتقای صلاحیتهای معلمی و همچنین متناسب سازی نظام پرداختها بر اساس شایستگیها و نتایج عملکرد رقابتی معلمان، فراهم شود.
بر اساس این لایحه آموزگار، دبیر، هنرآموز، مربی امور تربیتی، مشاور واحد آموزشی، مراقب سلامت، مدیر و معاون شاغل در واحدهای آموزشی و تربیتی که صرفاً در مشاغل مذکور در واحدهای آموزشی و تربیتی اشتغال به خدمت دارند؛ میتوانند با افزایش شایستگیهای خود که شامل صفات، ویژگیها و توانمندیهای مورد نیاز برای توفیق در شغل یا عملکرد برتر در حیطه دانش، نگرش و مهارت هستند؛ ارتقای شغلی و درآمدی داشته باشند.
منبع: اندیشه معاصر
حذف آزمون از شرایط نظام رتبهبندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 11 تیر 1401)
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: آییننامه اجرای رتبهبندی معلمان تا زمان آماده شدن به دولت،۲۶ بار ویرایش شد و در کمیسیون اجتماعی دولت هم به آن بندهایی اضافه شد.
به گزارش خبرگزاری مهر یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در دیدار اعضای فراکسیون فرهنگیان مجلس شورای اسلامی که در اردوگاه فرهنگی تربیتی شهید باهنر برگزار شد، اظهار کرد:
وضعیت نیروی انسانی آموزش و پرورش در ترازی که سند تحول بنیادین بیان کرده، نیست، لذا توجه بیش از پیش به این موضوع جز نیازهای آموزش و پرورش است و به حمایت مجلس شورای اسلامی و دولت نیاز دارد.
نوری با تشکر از فعالیتهای مجلس شورای اسلامی برای تصویب قانون رتبهبندی معلمان بیان کرد: مجلس شورای اسلامی، دولت و شورای نگهبان کمک کردند تا قانون رتبهبندی معلمان تصویب شود و وزارت آموزش و پرورش بر اساس تکلیف قانونی که بر عهده داشت، پیش از اتمام زمان قانونی، آئیننامه اجرایی رتبهبندی معلمان را آماده کرد و به هیأت دولت فرستاد.
وی افزود: در همراهی با سایر دستگاههای مشارکتکننده در آئیننامه اجرایی رتبهبندی معلمان و تأمین نظرات آنها، این آئیننامه تا زمان آماده شدن به دولت ،۲۶ بار ویرایش شد و در کمیسیون اجتماعی دولت هم به آن بندهایی اضافه شد که با دستور رئیسجمهور و در جلسه هیأت دولت آن بندها لغو شد که میتوان به حذف آزمون از شرایط نظام رتبهبندی معلمان اشاره کرد.
عضو کابینه دولت مردمی اظهار کرد:
از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم، موضوع خدمات رفاهی و بیمه تکمیلی فرهنگیان در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفت و تاکنون اقدامات در این زمینه صورت گرفته است که تغییر بیمه فرهنگیان از روش صندوقی به بیمهگری یکی از این موارد است.
شایانذکر است؛ در این نشست موضوعاتی مانند؛ اجرای سند تحول، نحوه اجرای نظام رتبهبندی معلمان، راهکارهای برونرفت از چالشهای اجرای سند تحول، کسری نیروی انسانی، آئیننامه اجرایی رتبه بندی معلمان و …، طرح و موردبحث و بررسی قرار گرفت.
منبع: خبرگزاری مهر
فرهنگیان بخوانند | روش بروزرسانی سابقه فرهنگیان برای اجرای رتبه بندی معلمان (بروزرسانی در تاریخ 9 تیر 1401)
بر اساس آخرین اخبار رتبه بندی معلمان جهت بروزرسانی سابقه معلمان در سامانه LTMS لازم است تا به ترتیب زیر عمل کنید:
ورود به بخش ارتباط با مرکز پشتیبانی
انتخاب گزینه «ثبت درخواست جدید»
انتخاب گزینه «از شرکت پشتیبان سامانه»
انتخاب گزینه «رشته شغلی و سابقه من بروزرسانی گردد»
پس از انجام این مراحل به صورت اتوماتیک سابقه شما در سامانه ضمن خدمت بروزرسانی خواهد شد. برای بررسی سابقه خود می توانید به بخش «اطلاعات فراگیر» در سامانه ضمن خدمت مراجعه کنید. در صورتی که سابقه همچنان تصحیح نشده بود شخصا به واحد امور اداری «کارگزینی» مراجعه کنید.
لازم به ذکر است تنها در صورتی که سابقه شما بالای 29 سال باشد فرم مربوط به بازنشستگی در بخش فرم های اطلاعاتی سامانه نمایش داده خواهد شد.
سامانه
شرایط احراز رتبههای پنجگانه رتبه بندی معلمان
شرایط احراز رتبههای ۱ تا ۵ رتبه بندی معلمان به قرار زیر است:
رتبههای پنجگانه، این رتبهها جدای از رتبه بندی معلمان هستند.
رتبه ۱ رتبه بندی معلمان
دارای ۲سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط: ۲سال
دوره ضمن خدمت: ۱۲۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی ۲سال منتهی به رتبه: ۷۵%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۷۰%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۶۰%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۵۰%
در کسب رتبه ۱، تجربه غیر مرتبط (تعجیل خدمت در مناطق کمتر توسعه یافته، تحصیل در دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی، دوره مهارت آموزی پیمانی ماده ۲۸ و سربازی و … تاثیر #ندارد..
رتبه ۲ رتبه بندی معلمان
دارای ۶سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط: ۴سال
تجربه غیر مرتبط: ۲سال
حداقل ۴سال سنوات تجربی (جایگزین ۴ سال توقف شده است
دوره ضمن خدمت بین دو رتبه: ۱۸۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی بین دو رتبه: ۸۰%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۷۵%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۶۵%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۵۵%
دانشجو معلمان که بعد از ۹۵/۰۷/۰۱ استخدام قطعی شده اند، چهار سال بعد استخدام قطعی یعنی در سال ۹۹ مشمول رتبه ۲ میشوند.
رتبه ۳ رتبه بندی معلمان
دارای ۱۲ سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط (یک دوم): —> ۶سال
تجربه غیر مرتبط: —> ۶سال
حداقل ۳سال توقف در رتبه ۲ یا پایه
دوره ضمن خدمت بین دو رتبه: ۱۵۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی بین دو رتبه: ۸۵%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۸۰%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۷۰%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۶۵%
رتبه ۴ رتبه بندی معلمان
دارای ۱۸سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط (یک دوم): —> ۹سال
تجربه غیر مرتبط: —> ۹سال
حداقل ۳سال توقف در رتبه ۳ یا ارشد
دوره ضمن خدمت بین دو رتبه: ۱۲۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی بین دو رتبه: ۹۰%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۸۵%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۷۵%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۷۰%
رتبه ۵ رتبه بندی معلمان
دارای ۲۴ سال سابقه تجربی:
تجربه مرتبط (یک دوم): —> ۱۲سال
تجربه غیر مرتبط: —> ۱۲سال
حداقل ۳سال توقف در رتبه ۴ یا خبره
دوره ضمن خدمت بین دو رتبه: ۱۰۰ساعت
حداقل میانگین ارزشیابی بین دو رتبه: ۹۰%
حداقل امتیاز ارزشیابی هر سال: ۸۰%
حداقل امتیازات صلاحیتهای معلمی: ۸۵%
حداقل امتیاز هر یک از صلاحیت ها: ۸۰%
انواع تجربه
تجربه مرتبط
سابقه تدریس (مدیریت ومعاونت) تمام وقت
تجربه غیرمرتبط
تعجیل (خدمت در مناطق کمترتوسعه یافته)
سوابق خدمت غیررسمی تحصیل در دانشگاه فرهنگیان، شهید رجایی، دوره مهارت آموزی موضوع ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان سربازی و…
منبع: پیشنهاد ویژه
رتبهبندی معلمان برای ترمیم حقوق فرهنگیان نیست (بروزرسانی در تاریخ 8 تیر 1401)
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: رتبهبندی معلمان براساس آن چیزی که در قانون تصویب شده باید هدفش ارتقای کیفیت آموزش باشد و به عنوان ترمیم حقوق نباید دیده شود. باید به گونهای باشد که این افت که در آموزش و پرورش طی سنوات قبلی ایجاد شده را ترمیم کنند و انگیزهای برای آموزش در آموزش و پرورش باشد.
مسعود میرکاظمی در پاسخ به این سوال که مابهالتفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی پرداخت میشود، بیان کرد:
این قانون است و هرچه قانون حکم کند همین کار را انجام میدهند. صندوق تامین اجتماعی در اختیار دولت نیست. طبق قانون است و خارج از قانون اقدامی صورت نمیگیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با آغاز پرداختیهای مرتبط با رتبهبندی معلمان اظهار داشت: در مورد رتبهبندی معلمان براساس آن چیزی که در قانون تصویب شده باید ارتقای کیفیت آموزش هدف باشد و به عنوان ترمیم حقوق نباید دیده شود. باید به گونهای باشد که این افت که در آموزش و پرورش طی سنوات قبلی ایجاد شده را این ترمیم کنند و انگیزهای برای آموزش در آموزش و پرورش باشد.
وی ادامه داد: دوستان در حال کار هستند تا آییننامه تکمیل شود که این اتفاق میافتد و در کنار کمک به معیشت معلمان اهدافی که قانونگذار برای بحث آموزش گذاشته هم تحقق پیدا کند. به محض تکمیل آییننامه بلافاصله پرداختیها انجام میشود.
منبع: پایگاه خبری تحلیلی روز نو
تعیین تکلیف رتبه بندی معلمان و فرهنگیان (بروزرسانی در تاریخ 8 تیر 1401)
روزنو، این موضوع مدت هاست میان نمایندگان مجلس و وزارتخانه پاسکاری می شود و معلمان را از وعده های بدون عمل خسته کرده است. اما این روزها اخباری مبنی بر به انتها رسیدن این طرح به گوش رسیده، آنگونه که سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خبر داده، متن آییننامه رتبه بندی معلمان نهایی شده و به احتمال قوی تا پایان همین هفته آییننامه رتبه بندی معلمان از سوی رئیس جمهور ابلاغ خواهد شد.
بر اساس این خبر؛ مقدمات اجرای رتبهبندی معلمان آماده شده و این روزها مدارک و مستندات معلمان در حال جمع آوری است تا رتبهبندی معلمان انجام شود. معلمان به این اخبار نیز دل خوش نکرده اند؛ چراکه اواخر هفته گذشته از سوی دولت اخباری مخابره شد که طرح رتبه بندی معلمان تا اوایل این هفته اجرا می شود اما فرهنگیان همچنان خوشبین نبودند. در این باره در گسترش نیوز با رضا حاجی پور نماینده مجلس یازدهم گفتگو کردیم که در ادامه می خوانید:
حاجی پور خبر از در جریان بودن رتبه بندی معلمان داد و بیان کرد:
در راستای انجام صحیح روند رتبه بندی معلمان در جلسات متعدد مجلس، کمیسیون آموزشی مشاوره هایی که لازم بود را گرفت. در این جلسات نمایندگان مجلس، سازمان برنامه و بودجه، سازمان امور بازنشستگی کشوری همچنین حوزه سرمایه انسانی وزارت آموزش و پرورش و پارلمانی وزارتخانه یادشده حضور داشتند. پس از اخذ تصمیم های لازم، این لایحه در صحن به تصویب رسید و سپس برای تایید شورای نگهبان فرستاده شد که آن ها نیز ایراداتی را گرفتند. پس از رفع اشکالات با همه دستگاه های یادشده جلسه ای برگزار شد که شورای نگهبان نیز مجدد در کمیسیون حضور داشت؛ بنابراین این طرح مهم با حضور شورای نگهبان تجدید نظر شد و این شورا برای تعیین حکم وآیین نامه مربوط به رتبه بندی وارد عمل شد.
وی افزود: آیین نامه رتبه بندی معلمان ابتدا باید توسط وزارت آموزش و پرورش تدوین و سپس برای اجرای آن، به نهاد مربوطه ارجاع داده شود. اما این مسئله درگیر درجهبندی شد و پس از آن دوهزار میلیارد تومان از بودجه ۳۸ هزار میلیارد تومانی آموزش و پروش کم شده است که علت این امر نیز هنوز مشخص نیست. کسر این مبلغ در کمیسیون آموزش و تحقیقات و فناوری و همچنین کمیسیون تلفیق به طور دقیق مورد بررسی و تفحص قرار خواهد گرفت.
حاجیپور روند ترتیب اثر به رتبهبندی معلمان را براساس شاخص و تعداد آنها بیان کرد و افزود:
برای این امر ۴ هزارمیلیارد سرمایه لازم بود که با این حساب از بودجه ۳۸ هزار میلیاردی، دوهزار میلیارد نیز کسر کردند و این سوال همچنان وجود دارد که علت این کسر آن هم در جریان اجرای رتبهبندی چه بود؟
او ادامه داد: مجلس همچنان در کنار معلمان است و این امر درباره همه نمایندگان در حوزه مطالبات و نظارت صادق است. موضوع رتبهبندی، حق معلمان کشور است که باید اجرایی و عملیاتی شود و معلمان به حق و حقوق خود برسند.
نماینده مجلس یازدهم معیار درجهبندی معلمان را براساس سنوات خدمت بیان کرد و ادامه داد: مدارج تحصیلی، مقاله، کتابها، تعداد سنوات خدمت، همچنین نخبگی معلمان، ضمن خدمت ها و موارد مختلف دیگر برای رتبه بندی معلمان در نظر گرفته می شود.
او در خاتمه با اشاره به زمان اجرای قطعی رتبه بندی معلمان اضافه کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده توسط کمیسیون آموزش و نمایندگان مجلس و همچنین در صحن علنی مجلس موضوعی مبنی بر برگزاری آزمون بین معلمان به میان آمد که دور از انتظار بود؛ البته نمایندگان پارلمانی و رئیس دولت مخالفت خود را با این مسئله اعلام کردند. استدلال آنها از مخالفت با چنین طرحی جلوگیری از حرمتشکنی معلمان بود. اکنون منتظریم تا معلمان حکمهای جدید خود را دریافت کرده و آیین نامه تکمیل و ارایه شود. البته باید اجرای آن از ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ شروع شود. معلمانی که بازنشسته شدهاند هم، شامل همان تاریخ میشوند.
منبع: مجمع خبری تحلیل خودرو تک
باسلام وخسته نباشید،آیارای هیت تخلفات یامراجع قضایی،مربوط به۲۰سال قبل دررتبه بندی تاثیردارد؟
نظری هم مانده پاداش پایان خدمت یکسال گذشت ما در سرازیری قبر هستیم فکری کنید
والا محض دینتون ای رتبه بندیو اجراییش بکنید دیونه شدیم از بس منتظر موندیم. بالا غیرتن زود سر و تهشو به هم بیارین..
حقوق و مزایای معلمان بسیار پایین است اِی که دستت می رسد کاری بکن