یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

آموزش گویندگی و فن بیان

در چند سال اخیر توجه به روابط فردی و اجتماعی به شدت افزایش یافته است؛ گویندگی و فن بیان هم یکی از مهمترین پارامترهای تاثیرگذار در روابط است و در سال‌های  اخیر توجهات فراوانی را به خود اختصاص داده است و عده زیادی به دنبال آموزش گویندگی و فن بیان هستند؛ با توجه به تعدد درخواست‌های مربوط به آموزش فن بیان و گویندگی امروز در قالب یک مقاله آموزشی به بررسی این حوزه خواهیم پرداخت و اطلاعات مفیدی را در این زمینه در اختیار شما قرار خواهم داد و به معرفی یکی از گوینده‌های حرفه‌ای در زمینه گویندگی و فن بیان خواهیم پرداخت که محبوبیت فراوانی را میان گوینده‌ها و مدرس‌های این زمینه کسب کرده است و او کسی نیست جز سینا آقایی مدرس و گوینده مسلط به 4 زبان انگلیسی، فارسی، ترکی استانبولی و آذری.

گویندگی چیست؟

گویندگی چیست؟

ابتدا به ساکن به این سوال پاسخ دهیم که اصلا گویندگی چیست؟ گویندگی عبارت است از رفتن پشت میکروفون و با مضمون خاصی صحبت کردن و به فردی که این کار را انجام می‌دهد گوینده می‌گویند. خود گویندگی به چندین شاخه تقسیم می‌شود از جمله گوینده خبر، مجری گری، گوینده رادیو، گوینده، دکلمه، پادکست و … . در چند سال اخیر و با رونق گرفتن این زمینه، میزان کسب درآمد از گویندگی و سفارش گویندگی به زبان انگلیسی، فارسی، ترکی و … هم به شدت افزایش یافته است. و حتی عده زیادی هم به دنبال دریافت مدرک گویندگی هستند و اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید توصیه می‌کنم حتما مقاله انواع مدرک گویندگی را مطالعه کنید.

پادکست چیست؟

یکی از زیرشاخه‌های مربوط به گویندگی، ضبط پادکست است. شاید پادکست در ایران آنطور که باید هنوز رونق نگرفته است و در مقایسه با سایر کشورها، تعدادی افرادی که به پادکست گوی می‌دهند کمتر باشد؛ اما چیزی که آشکار است، این است که تا چند سال آتی حرفه ضبط پادکست هم به شدت رونق خواهد گرفت و افراد بیشتری به پادکست توجه خواهند کرد و از آن استفاده خواهند کرد. اگر شما هم قصد دارید که به‎ صورت کامل با پادکست آشنا شوید، می‌توانید از طریق لینک مربوط به پادکست چیست؟ با مفهوم آن و انواع پادکست و سرویس‌های میزبان پادکست آشنا شوید.

گویندگی را از کجا شروع کنیم؟

مسیر شروع گویندگی

در اولین مرحله برای شروع گویندگی، باید آموزش‌های مربوطه را دریافت کنید و دوره‌های گویندگی را بگذارنید. در سال‌های اخیر هم با رشد آموزش مجازی اصلا نیازی به شرکت در کلاس‌های حضوری نیست و حتی در نقاط دور افتاده هم باشید، می‌توانید در دوره‌های گویندگی و فن بیان شرکت کنید و اولین مرحله را طی کنید. اما در این بین ممکن است یک سوال برای شما پیش بیاید؛ برای شروع گویندگی باید صدای جذابی داشته باشید یا اصلا درصورتی که صدای خوبی نداشته باشیم می‌توانیم گوینده شویم؟
در مورد سوال قبل باید بدانید که صدا تا حدودی ژنتیکی است و با انجام یک سری از موارد شما می‌توانید صدای خود را تا حدود زیادی بهتر کنید. حتی اگر توجه کنید تمامی گوینده‌‌ها از ابتدا صدای کنونی خود را نداشته‌اند و به تدریج به این صدا دست پیدا کرده‌اند.

قدم بعدی برای شروع گویندگی، داشتن یک استودیو است؛ شاید با شنیدن این عبارت نگران هزینه‌های زیاد تجهیزات استودیویی شوید؛ اما نیازی به نگرانی نیست و درصورتی که با یک فرد کاربلد مشورت کنید، می‌توانید با هزینه کم یک استودیوی خانگی بسازید و یکی از اتاق‌ها را تبدیل به استودیو کنید. برای این کار و آشنایی با تجهیزات استودیویی، مقاله تجهیزات لازم برای گویندگی می‌تواند مشکل شما را تا حدود بسیار زیادی حل کند و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهم.

قدم سوم برای شروع گویندگی هم ساخت رزومه و انجام سفارش نریشن است که برای اینکار به صورت فریلنسری و از طریق سایت‌های مختلف می‌توانید سفارش بگیرید و مسیر گویندگی را طی کنید. البته در این مقاله تنها به صورت مختصر این مراحل معرفی شدند و برای طی کردن مسیر گویندگی باید زمان و هزینه‌ای مناسب را در نظر بگیرید. برای آشنایی کامل می‌توانید ویدیو مربوط به گویندگی را از کجا شروع کنیم را هم از طریق لینک قبلی مشاهده کنید.

فن بیان چیست؟

فن بیان

تعریف‌های متعددی درباره مفهوم فن بیان وجود دارد؛ اما از نظر من فن بیان به معنای قدرت بیان کردن صحیح کلمات و عبارات در زمان سخن گفتن است؛ و شخصی که فن بیان قوی داشته باشد به راحتی در هر جمع و محیطی می‌تواند توجه‌ها را به خود اختصاص دهد و به معنی و مفهوم تک تک کلمات و سخنان خود را به درستی ادا کند. اما متاسفانه عده زیادی حتی مدرسین عزیز، فن بیان و گویندگی را باهم معرفی می‌کنند که این کار اشتباه است و در واقع فن بیان و گویندگی دو دنیای بسیار متفاوت دارند. گویندگی بیشتر به یک حرفه شباهت دارد اما فن بیان بیشتر یک هنر است و هر فردی در روابط شخصی و اجتماعی خود به آن نیاز خواهد داشت.

سوالات متداول آموزش فن بیان و گویندگی

  • فن بیان و گویندگی یکی هستند؟
    خیر| همانطور که در این مقاله بررسی شد، فن بیان بیشتر یک هنر و گویندگی یک حرفه است.
  • قبل از آموزش فن بیان و گویندگی نیاز به صدای خوب داریم؟
    قسمتی از صدا ژنتیکی است، اما با تمرین و آموزش صحیح می‌توان صدا را بهبود بخشید و برای گویندگی و فن بیان استفاده کرد.
5/5 - (1 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا