دوستان خوبم سلام. در مقاله امروز جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم را در سایت بخون بررسی میکنم. در این قسمت از کتاب نگارش ششم مهارت شما به وسیله نوشتن متن یا برداشت شما از یک ضربالمثل آزموده میشود. پاسخ تمام کارگاههای نویسندگی نگارش ششم در این مقاله به صورت کامل نوشته شده و نیاز به منبع دیگری ندارید.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس اول
پاسخ سوال 1:
بهار یکی از زیباترین فصلهای سال است که سرسبزی و زیبایی طبیعت همه را غرق خود میکند، بهار زنده شدن دوباره طبیعت است که پس از فصلی که در خواب
سپری کرد دوباره جامهی سبز بر تن کرده و آواز پرندگان را با خود همراه کرده است. بهار و زیباییهای آن ، هر رهگذری را غرق خود میکند که ساعتها به زیبایی
طبیعت نگاه کند و آفریدگار این همه زیبایی را شکر کند.
چو لشکرگاه زد خرم بهاران به دشت و کوهسار و جویباران
جهان از خرمی چون بوستان شد زمین از نیکوی چون آسمان شد
پاسخ سوال 2:
جواب این قسمت از کتاب نگارش ششم به عهده خود دانشآموزان میباشد.
پاسخ سوال 3
وقتی انسان از نعمتهای خدا تشکر میکند و قدر آنها را میداند، خدا از سپاسگزاری او شاد میگردد و نعمتهای بیشتری به وی میبخشد. ما با استفادهی خوب و مناسب و هدر ندادن نعمتهای خدا میتوانیم از او سپاسگزاری کنیم.
برای مشاهده جواب درک متن نگارش ششم روی لینک کلیک کنید، تا جواب این قسمت از کتاب درسی را به صورت رایگان مشاهده کنید.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس دوم
پاسخ سوال 1:
هیچ چیز نمیتواند اثر مهربانی را از بین ببرد.
بپرسیم و از هیچ چیز بیم نداشته باشیم.
هر کسی شخصیت حود را در رفتار و عمل خویش آشکار میکند.
پاسخ سوال 2:
موضوع: احترام به پدر و مادر
یکی از بزرگترین اهداف و وظایف هر فرزندی احترام به پدر و مادر است. پدر و مادر، بیشترین زحمت را برای ما می شند و ما هر چه قدر تلاش کنیم نمیتوانیم زحمات بیشمار آنها را جبران کنیم. در مقابل این همه کوشش آنها کوچکترین کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که قدردان زحماتشان باشیم و حرمت آنها را همیشه به جا آوریم تا خداوند هم از ما راضی و خوشنود باشد.
پاسخ سوال 3:
انسان باید برای رسیدن به اهدافش تلاش کند. نشستن و امید بستن به رحمت خدا بدون تلاش و کوشش پسندیده نیست. اگر انسان برای هدفش تلاش کند و در عین حال به لطف خدا امید داشته باشد، میتواند یقین کند که خداوند او را یاری خواهد کرد و وسایل و ابزار مورد نیازش را فراهم میکند.
اگر دنبال جواب املا و واژه آموزی نگارش ششم هستید، پیشنهاد میکنم حتما روی لینک آن کلیک کنید.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس سوم
پاسخ سوال 1:
پاسخ این سوال بر عهده خود دانشآموز میباشد.
پاسخ سوال 2:
بشقاب: «دیدی که علی غذا را نصفه خورد؟ هنوز غذا روی من باقی مانده است. هرچه مادرش به او گفت غذا را به اندازه بکش گوش نداد و غذا اسراف شد.»
قابلمه:« بله دیدم! ولی فاطمه به اندازه غذا را کشید و خیلی آرام و با حوصله غذا را میجوید. قبل از شروع غذا بسم الله گفت و در آخر هم خدا را شکر کرد. بعد از
غذا هم در جمع کردن سفره به مادرش کمک کرد.
پاسخ سوال 3:
اگر انسان دشمنی دانا داشته باشد، در نهایت باعث پیشرفت و ترقی او میشود؛ اما اگر دوست نادانی داشته باشد از همه جهت ضرر میکند. (نادانی بد است حتی اگر در وجود دوست تو باشد و دانایی خوب است حتی اگر در وجود دشمن تو باشد.)
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس چهارم
پاسخ سوال 1:
الف) من زنده هستم و زندگیام داستانی طولانی دارد.
ب) سحرگاهان خورشید از پشت افق پدیدار میشود و چهرهی خود را نشان میدهد.
پاسخ سوال 2:
من زبان فارسی هستم. از گذشته های دور شاعران و نویسندگان، احساسات و و دلنوشتههای خود را به زبان من مینوشتند و غمها و شادیها و خوشحالی و ناراحتیهای خود را با من روی کاغذ میآورند. من زبان بسیاری از کتابهای دنیا هستم و بسیاری به زبان من صحبت می کنند.
من یک گلایهی بزرگ هم از شما دارم. چند وقتی است که من را درست استفاده نمیکنید و با زبانهای بیگانه مخلوط میکنید. زیبایی من به خالص بودن من است. و اگر درست استفاده نشوم، زیبایی من جای خود را به زشتی میدهد.
پاسخ سوال 3:
قبلا درباره زبان فارسی میدانستم …
این زبان بسیار ارزشمند است و از گذشتگان برای ما به یادگار مانده است و ما باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.
اکنون یاد گرفتم …
در کشورهای دیگری از جمله کشورهای همسایه به زبان فارسی صحبت میشود و بسیاری از شاعران و نویسندگان آثار ارزشمند خود را به این زبان نوشتهاند.
تصمیم گرفتم …
در کاربرد زبان فارسی دقت بیشتری کنم و از واژههای بیگانه در صحبتها و نوشتههایم استفده نکنم و با تحقیق و جستجو معادل دقیق آنها در زبان فارسی را پیدا کنم.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس پنجم
پاسخ سوال 1:
جواب این قسمت از کتاب نگارش ششم به عهده خود دانشآموز و به صورت دلخواه میباشد، اما از متن زیر نیز میتوانید بهرهمند شوید.
خادم مدرسه مشغول تمیز کردن حیاط است و با جاروی خود زمین را تمیز میکند. دانشآموزانی که ورزش دارند، در حیاط هستند و به انجام حرکات ورزش مشغول هستند. پرچم ایران بر فراز مدرسه دیده میشود که با وزش باد به حرکت در میآید.چند گنجشک در حیاط مدرسه هستند و تکههای نان روی زمین را نوک میزنند.
پاسخ سوال 2:
صدای زیبای گنجشکان را میشنوم که روی درخت هستند و با صدای خودگویی آهنگی دلنشین سر میدهند. صدای پچ پچ دانشآموزان را میشنوم که به آرامی با هم صحبت میکنند. صدای ورق زدن صفحات کتاب توسط دانشآموزان دیگر را میشنوم. صدای وزش باد به پنجرهی کلاس را میشنوم که گویی پنجره را میکوبد و منتظر است تا پنجره را باز کنیم تا وارد کلاس شود.
پاسخ سوال 3:
انجام هر کاری به ویژه کمک کردن به دیگران، باید در زمان مناسب و به موقع انجام شود وگرنه تاثیر و فایدهای نخواهد داشت. مانند دارویی که رستم با سختی
برای بهبود زخم سهراب تهیه کرد، اما چون بعد از مرگ به وی رسید ، فایدهای نداشت پس باید تلاش کنیم که هر کاری را در وقت خودش انجام دهیم.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس ششم
پاسخ سوال 1:
1- مادر مانند خورشید، همه زندگی ما را گرم میکند.
2- گل مانند لبخند کودکی شیرین، شکفت.
3- کوه چون دیواری بلند از شهر پیدا بود.
4- ایران همانند قلبی تپنده و زنده است.
پاسخ سوال 2:
1- حق ماست، در مدارس و با امکانات خوب درس بخوانیم. —–> راقبت از وسایل و ابزارهای مدرسه، وظیفهی ماست.
2- حق ماست که قانون داشته باشیم. —–> در کارها و امور مدرسه مشارکت و فعالیت داشته باشیم.
3- حق ماست که با عدالت با ما رفتار شود. —–> باید برای پیشرفت و رشد کشور، تمام سعی و تلاش خود را به کار گیریم.
4- حق ماست که در فضای بهداشتی و امن درس بخوانیم. —–> رفتارمان بر اساس اصول اخلاقی و به دور از تعصب باشد.
پاسخ سوال 3:
وطن دوستی نشانهی ایمان است در واقع ترجمهی حدیثی از پیامبر اسلام است که میفرمایند: «حب الوطن من الايمان». در اسلام در مورد وطن دوستی
آیات و روایات زیادی وجود دارد. کسی که به وطن خود و دیگر مردم سرزمین خود عشق بورزد و برای رفاه و آبادی آن تلاش کند، فردی با ایمان است به خصوص
که این سرزمین، ایران اسلامی ما باشد.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس دریا قلی
پاسخ سوال 1:
دریاقلی، همچون دریایی خروشان بود، با تمام وجود تلاش میکرد از میان کشتیهای دشمن و آتش خمپارهها بگذرد و زودتر از سربازان بعثی، خود را به دشمن برساند.
پاسخ سوال 2:
وطن من ایران است. وطنی با مردانی مهربان و دوست داشتی که عاشق میهن خود هستند و حاضر هستند. هر کاری برای پاسداری از وطن خود انجام دهند. وطن ما سر زمین فردوسی، سعدی و حافظ است، وطن ما سرزمین دانشمندان بزرگ است. وطن ما آرامگاه شهیدان بسیاری است که دلاورانه جان خود را برای میهن عزیزشان تقدیم کردهاند.
برای همه ی ما ایرانیان، وطن معنای دیگری دارد. وطن يعنی احساس غرور، وطن یعنی سربلندی، وطن یعنی عشق و محبت به سرزمین مادری خود. من سعی میکنم که به خوبی درس بخوانم و در آینده فردی موفق شوم تا بتوانم به وطنم خدمت کنم و باعث سربلندی آن شوم..
پاسخ سوال 3:
هر کس قدرت و امکانات بیشتری داشته باشد، دردسر بیشتری خواهد داشت؛ زیرا انرژی و وقتی که باید برای استفاده از این امکانات و نگهداری آنها صرف کند، بیشتر از کسی است که این امکانات را ندارد.
جواب هنر و سرگرمی نگارش ششم را به صورت رایگان و با کاملترین پاسخ در لینک داده شده، میتوانید مشاهده کنید.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم صفحه 61 و 62
پاسخ سوال 1:
در این تصاویر دو گونه گل دیده میشود: گل لاله و گل رز. هر دو گونهی این گلها دارای رنگهای مختلف هستند و معمولا در هر آب و هوایی رشد میکنند. در فرهنگ ما گل لاله نماد شهید و گل سرخ نماد عشق است. بر هر شاخهی گل رز معمولا چند گل وجود دارد اما گل لاله، تک گل است. شکل این دو گل تفاوت دارند و لاله برخلاف رز معمولا به صورت مجموعهای کاشته میشود. گل رز اغلب در همهی فصلها رشد میکند، اما لاله در فصل بهار رشد میکند.
پاسخ سوال 2:
لغتنامه، مهمترین و اساسیترین اثر دهخدا است و بیشتر شهرت دهخدا به خاطر همین اثر است. بنا به باور بسیاری، چنین کار بزرگ و عظیمی را برای زبان فارسی به غیر از دهخدا، تنها فردوسی انجام داده بود. امروز در ایران به هر کتابخانهای که بردیم از تعداد مراجعهکنندگانی که در جستوجوی لغتنامهی دهخدا هستند، میتوانیم ارزش و اهمیت این کتاب را درک کنیم .
پاسخ سوال 3:
به نام خدا بخشنده و مهربان من یک ایرانی هستم. یک ایرانی که به ایرانی بودنش افتخار میکند. ایران قدیمیترین کشور دنیاست. ایران؛ کشوری با آب و هوای چهار فصل است که محصولات انحصاری مانند زعفران و پسته دارد. کشوری که سرشار از منابع طبیعی می باشد؛ از منابع آهن و آلومینیوم گرفته تا ذخایر نفت و گاز. ایران؛ سرزمینی با آدابی اصیل و رسومی تاریخی، بر پایه مهرورزی و محبت است. مثلاً جشن نوروزمان را جمشید بنا نهاد تا ما با شادی کردن و بازدید از خانه های هم دیگر، دلهایمان را به هم نزدیکتر کنیم، نه مانند هالووین که بر پایه ترس و وحشت بنیان گذاشته شده است.
ایران؛ سرزمینی است که دنیا آن را به شاعران شیرینسخنی چون حافظ و سعدی و فردوسی و عطار و خیامش میشناسد. شاهنامه تنها یکی از حماسیترین و شکوهمندترین آثار پارسی است. شاهنامه به عزت و شکوه و قدرت رستم و اسفندیار و آرش اشاره میکند که مایه سربلندی ما میشود. داستانهای ما بر پایهی علم و اندیشه و هیجان و جوانمردی و ایمان است، نه مانند داستان های هری پاتر و آر ال استاین، بر پایه ی تخیل و ترس و وحشت.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم صفحه 66 و 67
پاسخ:
اگر انسان بخواهد نام نیک و یاد او در ذهن همه بماند، باید در طول زندگیاش از بزرگان یاد کند و به آنها احترام بگذارد. اگر انسانی به چشم حقارت یا توهین یا بیتوجهی به انسانهای بزرگ نگاه کند، بدون شک نزد مردم اعتباری نخواهد داشت و پس از مرگش از او به نیکی یاد نمیکنند.
جواب کارگاه نویسندگی صفحه 70 و 71 نگارش ششم
پاسخ سوال 1:
شهید محمّد ابراهیم همّت
محمّد ابراهیم همّت متولد ۱۲ فروردین ۱۳۳۴ در شهرضا است. وی علاوه بر این که از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران در جنگ ایران و عراق به شمار میآمد، معلم نیز بود. ابراهیم همت پس از انقلاب و در سال ۱۳۶۱ مدت کوتاهی را در جبهه جنگ لبنان و اسرائیل گذراند، سپس به ایران بازگشت و در جبهههای جنگ ایران و عراق در عملیاتهایی، چون فتحالمبين، بیتالمقدس، رمضان و خیبر مسئولیتهایی را عهدهدار بود که در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۶۲ در جزیرهی مجنون در جریان عملیات خیبر به شهادت رسید.
پاسخ سوال 2:
جواب این قسمت به عهده خود دانشآموز و اختیاری میباشد اما شما میتوانید از متن زیر نیز استفاده کنید.
امروز در مدرسه حیاط خطکشی شده بود و روی دیوارها نقاشیهای زیبایی کشیده شده بود. پرچم ایران مثل همیشه بر فراز مدرسه بود و و همهی دانشآموزان سرود ملی را با افتخار میخوانند. کلاس ما بسیار تمیز بود و معلم چند پیام قرآنی و بهداشتی جدید بر روی دیوار چسبانده بود.
پاسخ سوال 3:
ای انسان! زمانی که در رفاه هستی و مشکلی نداری، به همه نیکی کن تا اگر زمانی دچار مشکل و مصیبتی شدی، خدا به تو کمک کند. خوبی و بدی در این عالم بیپاسخ نمیماند، اگر کار خیری انجام دهیم، خدا هنگام نیاز دست ما را میگیرد.
با کلیک روی جواب املا و دانش زبانی نگارش ششم، جواب این قسمت از کتاب نگارش ششم را هم به صورت کامل میتوانید بیابید.
جواب کارگاه نویسندگی صفحه 79 نگارش ششم
پاسخ:
بعضی از انسانها، از دوستی فقط در پی سود و منفعت مادی هستند و بنابراین تا زمانی که بدانند از دوستی با کسی سودی نصیبشان میشود، به ارتباط با او ادامه میدهند، اما در هنگام نیازمندی همان دوست، هیچ کمکی به او نمیکنند و او را تنها میگذارند.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس چهاردهم
پاسخ سوال 1:
دو دوست در راه سفر به مشاجره پرداختند و یکی به صورت دیگری سیلی زد. مرد سیلی خورده روی : شنهای بیابان نوشت «امروز بهترین دوستم بر چهرهام سیلی زد.» سپس مرد سیلی خورده در برکهای افتاد و دوستش نجاتش داد. این بار بر صخره حک کرد «امروز بهترین دوستم مرا نجات داد. دوستش علت را پرسید و او گفت: «بدی تو را بر شن نوشتم تا باد آن را ببرد و خوبیها را بر صخره تا بماند.»
پاسخ سوال 2:
جواب این قسمت به عهده خود دانشآموز میباشد.
جواب کارگاه نویسندگی صفحه 93 و 94 نگارش ششم
پاسخ سوال 1:
روزی به یک پادشاه خبر میدهند که در هندوستان یک درختی است که اگر میوهی آن را بخوری پیر نمیشوی پادشاه سریع یکی از بستگانش را به دنبال درخت میفرستد ، بعد از مدتی حاکم با دانشمندی مواجه میشود و دانشمند به او میگوید درختی که تو به دنبالش هستی درخت علم است.
پاسخ سوال 2:
حضرت علی (ع) شیر خدا و شاه عرب بود و شبها به مناجات و رازونیاز با خدا میپرداخت. در تاریکی شب به کمک نیازمندان میشتافت و شام یتیمان عرب را برای آنها میبرد. در جوانی در رختخواب پیامبر به جای او خوابید تا خطری پیامبر را تهدید نکند. صبح دمی که ایشان قرار بود به شهادت برسند، حلقهی دربه لباس ایشان گیر کرد گویی که التماس میکرد که ایشان نروند.
پاسخ سوال 3:
کسی که تجربهی ناخوشایندی داشته و از آن آسیب دیده باشد، اگر با تجربهای مشابه با تجربهی قبلیاش روبهرو شود، باز میترسد. حتی اگر این تجربهی مشابه ضرری برای او نداشته باشد. مثلا کسی که یک بار مار او را نیش زده باشد، از هر چیزی که مانند مار باشد (مانند طناب سیاه و سفید) میترسد.
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس شانزدهم
پاسخ سوال 1:
هر کس باید با افرادی که از جنس و هم اندیشه و روحیهی او هستند معاشرت کند. زیرا اینگونه افراد، به علت مشابهت، میتوانند دوستان خوبی برای هم باشند.
پاسخ سوال 2:
این دوستان فریب کار که میبینی، به، خاطر خودت در کنارت نیستند. بلکه فقط به این خاطر با تو دوستی میکنند که سودی به آنها میرسانی. مانند مگسهایی که فقط به خاطر خوردن شیرینی دور آن جمع میشوند.
پاسخ سوال 3:
کوه به کوه نمیرسد آدم به آدم میرسد
آشپز که دو تا شد آش یا شور میشود با بینمک
جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم درس هفدهم
پاسخ سوال 1:
مفهوم این است که بعضی از انسانها کار اشتباهی میکنند و بعد به جای عذرخواهی از اشتباه خود، دلایل و توجیه غیر منطقی برای کار خود میآورند که گاهی این توجیهها خندهدار و بیمعنی هم هستند.
پاسخ سوال 2:
این دفتر (کتاب، مطلب) به پایان رسید ولی واقعیت این است که اصل وضوع هنوز تمام نشده و باقی مانده است و ما میتوانیم تنها بخشی از آن را بیان کنیم.
دوستان در لینک آموزش فارسی ششم ابتدایی، مقالات با کیفیت مربوط به این درس که مکمل درس نگارش هست را از دست ندهید.
برای اطلاع از آخرین مقالات آموزشی و بروز پیشنهاد میکنم حتما در خبرنامه سایت بخون عضو شوید. هر سوالی که راجب به مقاله جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم داشتید، میتوانید از طریق بخش نظرات با ما درمیان بگذارید تا سریعا پاسخگو باشیم.
در ضمن برای مشاهده سایر مطالب مربوط به پایه ششم لینکهای زیر را دنبال کنید:
دانلود PDF جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم
سوالات متداول
- آیا مقاله جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم شامل جواب همه سوالات میباشد؟
بله. مقاله جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم شامل پاسخ کارگاه نویسندگی فصل 1 تا 6 کتاب نگارش ششم میباشد.
آیا مقاله جواب کارگاه نویسندگی نگارش ششم را میتوان به صورت PDF دانلود کرد؟
بله. در قسمت پایین مقاله پاسخ کارگاه نویسندگی نگارش ششم ابتدایی میتوانید جواب همه تمرینات را به صورت PDF داشته باشید.
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید: