یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

جواب باهم بیندیشیدهای زمین‌شناسی یازدهم

بخونی‌های عزیز سلام. امروز در بخون با جواب با هم بیندیشیدها و جواب بیشتر بیندیشیدهای زمین‌شناسی یازدهم همراه شما هستیم. در این مقاله به تمامی با هم بیندیشیدهای زمین‌شناسی یازدهم و همچنین بیشتر بیندیشید صفحه 60 به صورت کامل و رایگان پاسخ داده شده است.

جواب باهم بیندیشید صفحه 37 زمین‌شناسی یازدهم

پاسخ با هم بیندیشید زمین‌شناسی یازدهم صفحه 37

فرآیند تبدیل مواد آلی به نفت در دمای 65 تا 150 درجه سانتیگراد رخ می‌دهد که دمای متناظر با عمق 2000 تا 5500 متر است. در اعماق و دمای پایین‌تر نفت به گاز تبدیل می‌شود.
شرط مهم دیگر برای تشکیل نفت، فشار و زمان است و با پایین‌تر بودن عمق و دما، باید زمان بیشتری (میلیون‌ها سال) بگذرد تا نفت تشکیل شود. در صورتی که سنگ منشا در عمق کم یا مدت زمان کافی دفن نشود فرآیند تکامل نفت کامل نمی‌شود که نمونه آن شیل‌های نفتی است.
پس از تشکیل، نفت نباید به اعماق پایین‌تر برود ( بالا رفتن دما آن را به گاز و زغال تبدیل می‌کند) بلکه به سنگ دیگری به نام مخزن که در اطراف یا بالای آن (سنگ منشاء) وجود داشته و منافذ کافی برای ذخیره نفت و گاز دارد، تبدیل می‌شود. با تشکیل نفت، فشار ایجاد شده نفت را به سمت بالا خواهد راند که این فشار موجب شکسته شدن سنگ و سهولت حرکت آن می‌شود.

نتیجه: افزایش دما و فشار سبب می‌شود که نفت به گاز تبدیل شود و با کاهش فشار و دما، زمان بیشتری لازم است تا نفت تشکیل شود.

جواب باهم بیندیشید صفحه 42 زمین‌شناسی یازدهم

پاسخ باهم بیندیشید زمین‌شناسی یازدهم صفحه 42

  • میزان برگاب به عواملی مانند میزان تراکم برگ‌ها و میزان بزرگی برگ‌ها و میزان تراکم درخت‌ها بستگی دارد یعنی هرچه تراکم برگ‌ها و درخت‌ها بیشتر و برگ‌ها بزرگ‌تر باشند میزان برگاب افزایش می‌یابد و بالعکس میزان رواناب به میزان بارش، میزان نفوذپذیری رسوبات و سنگ‌ها، میزان تبخیر، میزان شیب زمین، میزان پوشش گیاهی، میزان گیاخاک و…
  • باتوجه به شکل تقریبا در همۀ بخش‌ها تبخیر انجام می‌شود ولی مقدار تبخیر در جاهای مختلف با هم اختلاف زیادی دارد ولی اساساً تبخیر در دریاها و اقیانوس‌ها موجب تشکیل ابرها و بارش در خشکی‌ها می‌شود و…

جواب باهم بیندیشید صفحه 64 زمین‌شناسی یازدهم

پاسخ باهم بیندیشید زمین‌شناسی یازدهم صفحه 64

الف) در این شکل امتداد لایه‌ها موازی محور سد است و شیب لایه‌ها به سمت داخل مخزن سد است پس فرار آب به کمترین میزان خود می‌رسد، پس حالت مطلوب است.
ب) امتداد لایه‌ها موازی مخزن و عمود بر محور است و اگر جریان آبی در لایه‌ها وجود داشته باشد به خارج هدایت می‌شود، پس نامطلوب است.
پ) ناودیس است امتداد لایه‌ها به موازات مخزن و عمود بر محور سد است و فرار آب نداریم، پس حالت مطلوب است.
ت) تاقدیس است امتداد لایه‌ها موازی مخزن و عمود بر محور است و شیب لایه‌ها به سمت بیرون مخزن قرار دارد و امکان فرار آب زیاد وجود دارد، پس نامطلوب است.

 

برای دسترسی به سایر فعالیت‌های زمین‌شناسی یازدهم روی لینک‌های زیر کلیک کنید:

جواب باهم بیندیشید صفحه 65 زمین‌شناسی یازدهم

پاسخ زمین‌شناسی یازدهم صفحه 65

البته با شکل‌هایی که آمده نمی‌توان بطوردقیق بررسی کرد و البته تونل‌ها انواع مختلف دارند ولی می‌توان تا حدودی به شکل زیر مطرح کرد:
در شکل الف: اگر لایه‌بندی با جهت تونل یکی باشد و این لایه زیاد سخت نباشد حفر تونل راحت‌تر و با هزینه کم‌تری انجام می‌شود.
در شکل ب: محور تونل عمود بر لایه‌بندی است و احتمالا بعضی از لایه‌ها بسیار سخت می‌باشند و حفر تونل را با مشکلاتی روبه‌رو می‌کند و هرینه‌ها را افزایش می‌دهد.

جواب باهم بیندیشید صفحه 92 زمین‌شناسی یازدهم

پاسخ باهم بیندیشید زمین‌شناسی یازدهم صفحه 92

  1. محدودۀ کمربند لرزه‌خیز آلپ_هیمالیا شامل محدوده رشته کوه آلپ در اروپا، کوه‌های ترکیه، رشته کوه‌های البرز و زاگرس ایران، رشته کوه هندوکش، رشته کوه هیمالیا تا مناطق جنوب شرقی آسیا می‌باشد.
  2. نواحی لرزه‌خیز و آتش‌فشانی که در نقشۀ بالا مشخص شده با حاشیه ورقه‌ها منطبق می‌باشد. یعنی حاشیۀ ورقه‌ها به دلیل برخورد ورقه‌ها، دور شدن ورقه‌ها و حرکت در امتداد هم باعث وقوع زمین لرزه و فعالیت‌های آتشفشانی می‌شود.

جواب بیشتر بیندیشید صفحه 60 زمین‌شناسی یازدهم

پاسخ بیشتر بیندیشید زمین‌شناسی یازدهم صفحه 60

در این شکل نمی‌توان دقیق توضیح داد ولی انتخاب مکان مناسب پل روی رودخانه به معیارهای زیادی همچون اقتصادی، حمل و نقل و ژئومورفولوژی وابسته است. مناسب‌ترین مکان‌ها برای احداث سازه پل در یک مطالعه موردی با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و منطق فازی در محیط GIS شناسایی 31 می‌شوند. ابتدا طول رودخانه بر اساس خصوصیات مشابه به چندین بازه تقسیم‌بندی می‌شود که هر کدام، یک گزینه برای انتخاب محل ساخت پل می‌توانند باشند. سپس معیارهای اصلی مکان‌یابی معرفی و با استفاده از آن‌ها، لایه‌های مختلف GIS تعریف می‌شوند. گزینه‌هایی که حداقل معیارهای فنی مورد نیاز برای ساخت پل را تامین ننمایند، حذف می‌شوند. گزینه‌های باقی‌مانده نسبت به هر یک از سه معیار تعریف شده وزن‌دهی می‌شوند. معیارها نیز با توجه به نظرات سه کارشناس خبره با یکدیگر مقایسه زوجی می‌شوند.
به‌منظور در نظر گرفتن عدم قطعیت مقایسات زوجی از منطق فازی استفاده می‌شود. سرانجام، بهترین گزینه‌ها بر اساس روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی رتبه‌بندی می‌شوند. همچنین با توجه به وجود یک پل‌قدیمی در منطقه، دو سناریوی وجود یا عدم وجود پل قدیمی نیز بررسی می‌شود.

یازدهمی‌های عزیز به پایان مقالۀ جواب باهم بیندیشیدها و جواب بیشتر بیندیشید زمین‌شناسی یازدهم رسیدیم. امیدوارم با این مقاله رضایت شما عزیزان را به دست آورده باشیم. حتم در خبرنامه سایت ثبت‌نام کنید تا به همۀ مقاله‌های مربوط به پایۀ خود دسترسی داشته باشید. همچنین نظرات و پیشنهادات خود را در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید.

برای مشاهدهٔ سایر مطالب مرتبطی به پایهٔ یازدهم روی لینک‌های زیر کلیک کنید:

سؤالات متداول جواب باهم بیندیشیدهای زمین‌شناسی یازدهم

  • آیا مقالهٔ جواب باهم بیندیشیدهای زمین‌شناسی یازدهم را می‌توانیم به صورت PDF داشته باشیم؟
    بله، در قسمت پایین مقاله می‌توانید آن را به صورت PDF دانلود کرد.
  • آیا جواب باهم بیندیشیدها و جواب بیشتر بیندیشید زمین‌شناسی یازدهم براساس تغیرات کتاب درسی است؟
    بله. جواب باهم بیندیشیدها و بیشتر بیندیشید زمین‌شناسی یازدهم را براساس آخرین تغیرات کتاب درسی می‌توانید مشاهده کنید.
4.4/5 - (8 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
2 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا