یک خبر ویژه برای کنکوری‌ها!

40 درصد کل زیست کنکور هدیه ما برای شماست؛ شماره موبایلت رو وارد کن و هدیه رو همین الان بگیر:

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم

سلام به شما دوستان خوبم. در مقاله امروز می‌خواهیم به سراغ جواب جمع‌آوری اصلاعات زمین‌شناسی یازدهم در سایت بخون برویم. زمین‌شناسی یازدهم شامل تعداد زیادی فعالیت تحت عنوان اطلاعات جمع‌آوری کنید است که بر عهدۀ شما دانش‌آموزان عزیز می‌باشد که ما تصمیم گرفتیم با جواب دادن به جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم، به شما کمک کنیم که کامل‌ترین پاسخ‌ها را داشته باشید و به هیچ منبع دیگری نیاز نداشته باشید.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 10 زمین‌شناسی یازدهم

پاسخ جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 10

مِهبانگ یا انفجار بزرگ به انگلیسی: (Big Bang) یک نظریه علمی است، و لحظه آغازین هستی را گویند که کل هستی (شامل زمان و هر سه بعد) از آن هنگام، بر طبق این نظریه، شروع شده‌ است.
بر طبق این نظریه، جهان فعلی ما از ذره بسیار کوچک تر از کوچک‌ترین ذرات بنیادی بوجود آمد. البته علم فیزیک در آن لحظه وجود نداشت، و به این حالت تکینگی گویند. در واقع بر طبق این نظریه، از این تکینگی جهان منفجر شد و از این ذره همه ذرات بنیادی به وجود آمدند و شروع کردند از مرکز آن دور شدن، که میلیاردها کهکشان و از جمله کهکشان راه شیری به وجود آمدند.
این انفجار باعث انبساط جهان به صورت بادکنکی می‌شود. البته نیروی دیگری که در این انبساط و کند شدن سرعت انبساط ان تأثیر دارد نیروی جاذبه‌است و خمیدگی‌های فضا زمان نسبیتی و در این صورت سه حالت متصور است
1. انبساط دائم
2.رسیدن به یک حالت ثابت و پایدار
3.انقباض بعد از انبساط
پژوهش‌های انجام شده در سالهای پیش نشان می‌دهد که جهان افزون بر آنکه در حال بزرگ شدن است، این انبساط دارای شتاب نیز می‌باشد. یعنی همچنان که کهکشانها در حال دور شدن از یکدیگر هستند، افزون بر تندی (سرعت(دارای شتاب نیز می‌باشد.
هنگامی که بحث انبساط جهان مطرح شد، برای توجیه آن باید یک نظریه منطقی و نو ارائه می‌شد تا بتواند بزرگ شدن جهان را توجیه کند.
این نظریه باید توضیح می‌داد که بزرگ شدن جهان از کجا و چه زمانی آغاز شده است؟ برای توجیه بزرگ شدن جهان نظریه «مهبانگ» -(انفجار بزرگ-((Big Bang) مطرح شد که بر پایه آن جهان از انفجار یک توده فوق العاده متراکم و با حجم ناچیز آغاز شده‌است.
پس از آنکه شتاب جهان مطرح شد، باید یک دلیل منطقی برای توجیه آن ارائه می‌شد. همچنانکه می‌دانید طبق قوانین فیزیک شتاب ناشی از اعمال نیرو یا انتقال انرژی صورت می‌گیرد. بنابراین باید نیرویی به جهان اعمال شود یا انرژی وجود داشته باشد تا بتواند شتاب جهان را توجیه کند. براین پایه بحث انرژی تاریک یا Dark Energy مطرح شد که هنوز سرچشمه و چرایی آن ناشناخته‌است. البته در این زمینه نظریه‌های گوناگونی مطرح شده‌است، اما هیچ کدام نتوانسته پاسخی پذیرفتنی به آن بدهد.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 25 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 25

منابع غیر فلزی:

فلوئوریت به صورت فلوراید در خمیر دندان‌ها و آب آشامیدنی به کار می‌رود.
پودر کلسیت یا کربنات کلسیم که جذب کنندۀ رطوبت است به محصولات بهداشتی اضافه می‌شود (به صورت کلسیت یا دولومیت) تا قابلیت جذب رطوبت آن‌ها را افزایش دهد.

منابع فلزی:

طلا به عنوان رنگ‌دانه در طول تاریخ مورد توجه بوده است و در ساخت جواهرآلات و ظروف زینتی استفاده می‌شود.
رودیم به دلیل خاصیت بازتابندگی نور در صنایعب هم‌چون ساخت آیینه، چراغ‌سازی و جواهرسازی و در صنایع خودروسازی استفاده می‌شود.
پلاتین به دلیل خاصیت ضدخوردگی، چگالی بالا و انعطاف‌پذیری در صنایع مختلف از جمله دندان‌پزشکی، ساخت تسلیحات . هوانوردی به کار می‌رود.

برای دسترسی به سایر فعالیت‌های زمین‌شناسی یازدهم روی لینک‌های زیر کلیک کنید:

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 31 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 31

ذخایر طلای پلاسری، در نتیجۀ هوازدگی و تخریب سنگ‌های طلادار، حاصل می‌شوند تغییرات دما، آب و حلال‌های طبیعی،
سنگ‌ها را تجزیه و تخریب کرده و طلا را آزاد می‌نماید، سپس محصولات هوازدگی توسط آب‌های جاری حمل شده و
در ضمن تا حد اندازه‌های کوچکی خرد می‌شوند بنابراین مقدار طلای بیشتری آزاد می‌شود.
طلا به خاطرِ داشتنِ جرم حجمی بالا ، در میان توده‌های سیلت، ماسه و گراول جایگزین شده و به وسیلۀ جریان رودخانه حمل می‌گردد بیشتر مواقع طلا مانند مواد سبک‌تر به مناطق دورتر حرکت می‌کند و در زمانی که سرعت جریان رودخانه برای حمل طلا به نقاط دورتر کافی نیست، مستقر شده و معمولا بر روی سنگ بستر متمرکز می‌شود و اصولا جرم حجمی بالای طلا در مقابل عمل حمل و نقل به آن مقاومتی مشابه به دانه‌های درشت‌تر از ماسه می‌دهد .
تشکیل پلاسرهای عظیم، با به وجود آمدن یک سطح مبنای جدید در منطقه که ناشی از تخریب عمیق و شدید سنگ‌هاست، همراه می‌باشد. ذخایر طلای پلاسری معمولا در مناطقی که رگه‌های طلادار وجود دارند یافت می‌شوند ولی ذخائر موجود در رگه‌ها ممکن است بسیار کمتر یا ریزدانه‌تر از آن حدی باشند که از نظر اقتصادی قابل توجه باشد .

در مورد محل ذخایر طلای پلاسری می‌توانیم طلای دامغان اراک (آستانه) موته اصفهان و گلپایگان را نام ببریم.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 32 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 32

1.روش‌های جداسازی طلای آزاد و تغلیظ طلا از کانی‌ها شامل:

الف) روش‌های ثقلی

1- لاوک شوئی
2- میزهای لرزان
3- میزهای گردان
4 -جداکننده مغناطیس
5- جداکننده‌های گریز از مرکز
6 -مخروط‌های ری‌ایچرت( Reichert )

ب) روش فلوتاسیون

2.روش‌های حل کردن فلز طلا از کانی‌ها و کنسانتره‌ها: 

1- روش غالگذاری(غالکاری)
2- روش ملقمه
3- روش کلریناسیون
4 -روش سیانوراسیون
5- روش تیوره
6- روشهای دیگر

3.روش‌های رسوب‌گیری طلا از محلول طلادار (روش‌های بازیابی طلا)

1 -روش پودر روی
2- روش  c.i.p
3- روش  c.i.l
4- روش  های دیگر

4ذوب و تخلیص طلا 

لازم به توضیح است که عملیات استحصال فلز طلا از سنگ‌های معدنی طلادار، متناسب با چگونگی وجود طلا در کانی متفاوت می‌باشد.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 43 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 43

در حوضۀ آبریز فلات مرکزی مهم‌ترین رودها قمرود و قرچای و رود خشک شده و ستم دیده زاینده رود می‌باشد. در حوضۀ آبریز خلیج فارس و دریای عمان مهم‌ترین رودها کارون و کرخه و دز و زهره می‌باشد. در حوضه آبریز دریای کاسپین رود و سفیدرود و رود اترک و گرگان و چالوس می‌باشد. در حوضۀ آبریز دریاچه خشک شده ارومیه روز سیمینه رود و زاینده رود می‌باشد و درحوضۀ آبریز قره قوم رود کشف رود و در حوضه آبریز شرقی رود ماشکل می‌باشد.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 44 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 44

  • قنات قصبه (کاریز گناباد) یا کاریز کی‌خسرو عمیق‌ترین و قدیمی‌ترین کاریز جهان است. آن‌گونه که از منابع کهن و هم‌چنین سفرنامۀ ناصر خسرو و منابع شفاهی بر می‌آید آن‌را کاریز کی‌خسرو می‌گفته‌اند.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 50 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 50

  • پرمصرف‌ترین استان کشور استان تهران است زیرا بیش از 25 درصد جمعیت کشور در این استان زندگی می‌کنند و آب زیادی را مصرف می‌کنند و…
  • این فعالیت بستگی به استان محل زندگی‌تان دارد.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 56 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 56

  1. افزایش پوشش گیاهی در منطقه و جلوگیری از تخریب پوشش گیاهی در منطقه، آتش نزدن زمین‌های کشاورزی و…
  2. آتش‌سوزی هر ساله این محصولات خسارات مالی فراوانی به کشاورزان و اقتصاد جامعه وارد می‌آورد، لذا با توجه به اینکه که محصول گندم بسیار خشک و سریع الاشتعال است و وزش باد نیز از عواملی است که موجب تسریع و شدت آتش‌سوزی می‌شود، همۀ موارد فوق باعث از بین رفتن یک سال زحمت و تلاش کشاورز و ضرر و زیان به اقتصاد کشورمان می‌گردد. بنابراین به کشاورزان محترم توصیه می‌گردد که جدا از آتش زدن بقایای بعد از برداشت گندم و جو خودداری نمایند. زیرا بازماندۀ محصول گندم (سفال گندم) برای زمین مفید و نوعی کود و پوشش محسوب می‌گردد. با آتش زدن سفال گندم باعث فقیرتر شدن زمین خود از نظر مواد آلی و همچنین آب قابل دسترس نشوید.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 63 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 63

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 65 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 65

یکی از دلایل خالی بودن 95 درصد مخزن سد لار، کاهش آوردهای رودخانه‌ای به تبع کاهش بارش‌هاست. اما دلیل اصلی چیز دیگری است. حدود 35 سال از آبگیری این سد می‌گذرد و در این مدت بخشی از بدنه مخزن سد نشتی دارد.
آب از رودخانه‌های بالادست جریان یافته و به مخزن سد لار می ریزد اما مخزن این سد نمی‌تواند بخش قابل توجهی از این آب را نگه داشته و با فرار آب از بدنه مخزن این سد، چشمه‌های کوچک و بزرگ در پایین آن از دل خاک بیرون آمده و آب فرار کرده از این چشمه‌ها جاری می‌شود .
برآورد بلند مدت (25 ساله)  نشان می‌دهد که حداقل فرار آب از مخزن سد لار 3 مترمکعب در ثانیه و حداکثر آن حدود 13 مترمکعب در ثانیه است. متوسط فرار آب این سد در طول سال حدود 7 مترمکعب در ثانیه برآورد می‌شود.از این‌رو، به طور متوسط در یک 24 ساعت، حدود 605 هزار مترمکعب آب از مخزن سد لار به پایین دست نشت می‌کند. این رقم در طول یکسال حجم 220 میلیون مترمکعب آب شیرین را شامل می‌شود که رقم بسیار بزرگی است.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 69 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 69

با ریختن آب بر روی یک کلوخ، به مرور کلوخ با عمل فرسایش به وسیله آب تبدیل به گل می‌شود و در آخر تمام کلوخ تمام شده و به رسوبات گلی تبدیل می‌شود و…

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 78 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 78

  • نیشکر دارای عناصری مانند قندها، پتاسیم، کلسیم و سدیم می‌باشد.
    اسفناج دارای آهن و منیزیم می‌باشد.
    سیب زمینی دارای منیزیم و کلسیم است.
    بادام دارای منیزیم است.
  • ماهی دارای عناصری مانند کلسیم و فسفر می‌باشد.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 81 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 81

ملقمه کردن؛ روشی است برای استخراج طلا و نقره از کانی‌های آن‌ها به وسیله جیوه است. از قرن  شانزدهم تا نوزدهم مهم‌ترین روش استخراج طلا بوده است. روش عمل چنین بوده است: کانی طلا و نقره را پس از آسیا کردن، با جیوه به صورت مخلوط یکنواختی در می‌آورند. طلا و نقره با جیوه به صورت ملقمه در می‌آید و از ناخالصی جدا می‌شود. پس از آن به وسیله تقطیر ملقمه در ظرف‌های آهنی مخصوص جیوه را از آن جدا می‌کنند تا طلا و نقره به صورت خالص در آید.

طلا در رگه‌ها و نهشته‌های آبرفتی وجود دارد و اغلب از سنگ‌ها و دیگر مواد معدنی به‌وسیله استخراج و عملیات گل‌شویی جدا می‌گردد. طلا از کانه‌های آن به روش‌های سیانیداسیون (Cyaniding)، ملقمه‌سازی (Amalgamating) و گداختن (Smelting) استحصال می‌شود. تصفیه و خالص‌سازی طلا نیز با الکترولیز آن انجام می‌گیرد. طلا در آب دریا به مقدار 2 – 1 / 0 میلی‌گرم در تن وجود دارد که هنوز روشی برای استحصال آن یافت نشده است.

پاسخ جمع‌آوری اطلاعات صفحه 81 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه81

  • پوسیدگی به مرور ترکیبات مینای دندان را تخریب می‌کند. افرادی که مستعد این مشکل هستند، نباید به مسواک زدن روزانه بسنده کنند، بلکه باید از محصولات حاوی فلوراید استفاده کنند. این ترکیب به طور مستقیم روی مینای دندان تاثیر گذاشته و مانع از پوسیدگی دندان می‌شود .
    برای افراد بزرگسال میزان فلوئور باید بین 1000 تا 1500 ppm  باشد.
    فقط در مورد کودکان باید دقت کنیم تا زمانی که کودک، توانایی بیرون ریختن محتویات دهان را پیدا نکرده است از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده نکنیم که این زمان حدود 3 سالگی است.
  • خیر خمیردندان‌ها بسیار متفاوت‌اند و مردم با توجه به ساختار بدنی خود و هدفی که دارند خمیردندان مورد نیاز را استفاده کند. در جاهایی که در آب فلوراید زیاد می‌باشد مردم آن منطقه باید از خمیردندان‌هایی استفاده کنند که دارای فلوراید نباشد.
  • منبع عمده فلوئور عمدتا آب آشامیدنی است؛ به طوری که اگر آب حاوی یک قسمت در میلیون، فلوئور باشد، روزانه یک تا دو میلی‌گرم از این عنصر در بدن تأمین می‌گردد. حدود 25% میلی‌گرم دیگر نیز از طریق چای و غذاهای جامد به بدن می‌رسد. ماهی نیز منبع خوبی از فلوئور است.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 109 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 109

در اثر جداشدن صفحه ایران از بزرگ قاره جنوبی “گندوانا” و مهاجرت آن به سوی شمال در طی پالئوزوئک در زمان تریاس میانی، با صفحه توران برخورد کرده و رشته کوه‌های قدیمی پالئوزوئیک و مزوزوئیک زیرین را به وجود آورده، از این پس صفحه ایران بخشی از بزرگ قاره شمال (اوراسیا) محسوب شده و حوضه رسوبی مشترکی با البرز داشته است. حد فاصل بین این دو صفحه زمین درزی به نام زمین درز پالئوتتیس وجود دارد که بیشتر کانون‌های زمین لرزه‌های قدیمی و کنونی این منطقه منطبق‌ بر گستره این زمین درز است. کلیه سنگ‌های تشکیل دهنده رشته کوه کپه داغ، از نوع سنگ‌های رسوبی و بیشتر سنگ‌های کربناته و کمتر سنگ‌های تخریبی است. این رسوبت در دریایی نه چندان ژرف تا کم ژرف نهشته شده است، به دلیل شکل چین خوردگی این رشته کوه‌ها، امکان تجمع مواد هیروکربوری و به تله افتادن آن‌ها در مناطقی خاص، پهنه‌های با پتانسیل ذخایر نفت و گاز را در این بخش از ایران زمین به وجود آمده است. بخش جنوبی و یا در حقیقت رشته کوه‌های البرز، به دلیل این که در زمان‌های مختلف از نظر زمین ساختی، گسترهای پویا بوده است. فعالیت‌های ماگمایی در دوره‌هایی خاص وجود داشته است. در رشته کوه‌های البرز خاوری، از قدیمی‌ترین سنگ‌های پالئوزوئیک از جنس سنگ‌های آذرین، سنگ‌های رسوی تخریبی و سنگ‌های رسوبیکربناته (شیمیایی) تا عهد حاضر وجود دارد.
سنگ‌های آذرین ساب ولکانیک ترشیری به صورت سیل، دایک و استوک در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی در شمال تهران مشاهده می‌شوند. ترکیب سنگ‌شناسی آن‌ها از گابرو تامونزوگابرو و مونزودیوریت تغییر می‌کند. بررسی تجزیه‌های شیمیایی اکسیدهای اصلی و طیف وسیعی از عناصر ناچیز 22 نمونه از سنگ‌های منطقه نشان می‌دهد که خصوصیات ژئوشیمیایی این سنگ‌ها با خصوصیات سنگ‌های قوس‌های آتشفشانی در حاشیه‌های صفحه‌ای مخرب شباهت زیادی دارند.

پاسخ جمع‌آوری اطلاعات صفحه 109 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه109

فعالیت‌های معدن‌کاری که امروزه در حال انجام است به نوعی ادامه معدن‌کاری‌هایی است که پیشینیان ما در هزاران یاد می‌شود. در واقع لزوم استفاده از ابزارآلات و تجهیزات (شدادی) سال پیش انجام داده و از آن با عنوان معدن‌کاری فلزی و مصنوعات طلا باعث شده تا پیشینیان به تامین مواد اولیه از طریق معدن‌کاری روی آورند. موضوعی که آثار آن را در معادن کنونی همچون طلای زرشوران شاهد هستیم. شاید به جرات بتوان لقب نخستین معدن‌کاری را به ایرانیان نسبت داد به گونه‌ای که بررسی روش و چگونگی معدن‌کاری شدادی هم‌اکنون نیز به کمک معدن‌کاری مدرن آمده و زمینه سرمایه‌گذاری دوباره و استحصال مواد معدنی را فراهم کرده است.

جواب جمع‌آوری اطلاعات صفحه 114 زمین‌شناسی یازدهم

جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم صفحه 114

گسل‌های مهم ایران:

زاگرس
راندگی اصلی زاگرس • کازرون • دنا • میناب • اردل • زردکوه • گسل آغاجاری • گسل مارون

ایران مرکزی
درونه • بینالود • میامی • ترود و انجیلو • کلمرد • پشتبادام • قم زفره • ایندس • دهشیر • سروستان • شهداد • کوهبنان • جرجافک • گلباف • نایبند

خاور و جنوب خاوری ایران
نهبندان • بشاگرد • هریرود • کشفرود

البرز باختری_آذربایجان
گسل ارومیه_زرینه‌رود • آستارا • تبریز • سلطانیه • گسل‌های البرز • البرز • سمنان • مشاء_فشم • کندوان • شمال
تهران • دامغان • عطاری • گسل‌های زمین‌لرزه‌ای

یازدهمی‌های عزیز، به پایان مقاله جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم رسیدیم. پیشنهاد می‌کنم با ثبت‌نام در قسمت خبرنامه سایت بخون، به محض انتشار مقالات جدید ما باخبر شوید. همچنین اگر سوالی، مشکلی، پیشنهاد و یا حتی انتقادی داشتید، در قسمت نظرات برای ما ارسال کنید تا پاسخ‌گوی شما عزیزان باشیم.

برای مشاهدۀ سایر مباحث مرتبط با پایۀ خود از طریق لینک‌های زیر می‌توانید اقدام کنید:

سؤالات متداول جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم

  • آیا مقاله جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم، منطبق بر تغییرات کتاب درسی 1400 است؟
    بله، همه جواب‌های مطرح شده در این مقاله، منطبق بر آخرین تغییرات کتاب درسی است.
  • آیا مقاله پاسخ جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم مباحثی مانند: گفت‌وگو کنید، فکر کنید، تفسیر کنید و … را نیز در بر می‌گیرد؟
    خیر، این مقاله فقط شامل قسمت جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم می‌باشد. برای دسترسی به این مباحث به لینک‌های موجود در مقاله مراجعه کنید.
  • چگونه می‌توانیم جزوه مقاله جواب جمع‌آوری اطلاعات زمین‌شناسی یازدهم را تهیه نماییم؟
    شما عزیزان، با مراجعه به قسمت چاپ مقاله و دانلود pdf، می‌توانید جزوه این مقاله را در دسترس خود داشته باشید.
4/5 - (2 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
4 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا