آموزش فصل اول علوم چهارم ابتدایی | زنگ علوم

دانش‌آموزان عزیز سلام، با شما هستیم تا یک سفر علمی را طی آموزش فصل اول علوم چهارم ابتدایی باهم داشته باشیم. درس اول علوم چهارم ابتدایی با عنوان، زنگ علوم قرار است شما را با مهارت‌هایی آشنا کند. شما با آشنایی با برخی مهارت‌ها در فصل اول علوم چهارم و یادگیری خوب آن‌ها، می‌توانید یک محقق خوب شوید. پس با ما در سایت بخون همراه باشید تا در آخر مقاله تبدیل به یک محقق عالی شوید.

کلاس چهارم ابتدایی زنگ علوم، حباب

شما در ابتدای درس اول علوم چهارم، در صفحات اول و دوم عکس بچه‌هایی را می‌بینید که در حال حباب‌سازی هستند. اکثر شما در زنگ علوم، به حیاط مدرسه رفته‌اید و حباب درست کردید. و معلم به شما گفته است که شکل‌های مختلف با سیم‌ها یا مفتول‌هایی که حالت انعطاف‌پذیر دارند بسازید، و توی ظرف آبی که حاوی 15 قطره هم مایع دستشویی است، حباب بسازید.

پس در اینجا یاد می‌گیرم که با ترکیب زیر می‌توانیم، یک مایع حباب‌سازی برای خودمان بسازیم.

مقدار آب مقدار مایع دست شویی
3/4 حجم لیوان 15 قطره

اگر دقت کرده باشید اکثر حباب‌هایی که شما می‌سازید، به شکل دایره‌ای خارج می‌شوند. چه سیم شما به شکل دایره‌ای باشد، چه به شکل استوانه‌ای یا هر شکل دیگری، حبابی که خارج می‌شود دایره‌ای شکل است. پس شکل حباب‌های خارج شده ربطی به شکل سیم یا مفتولی که با آن حباب‌ها را می‌سازید، ندارد.

کلاس چهارم ابتدایی زنگ علوم حباب

شما با این کار دارید مشاهده می‌کنید. مشاهده اولین و اساسی‌ترین رکن در روش علمی می‌باشد، که در ادامه به یادگیری روش‌های علمی می‌پردازیم.

کلاس چهارمی‌های عزیز اگر می‌خواهید که پاسخ تمامی فعالیت‌های علوم چهارم خود را بصورت یکجا در اختیار داشته باشید. پس دیگر وقت را هدر ندهید و مقاله‌ی جواب فعالیت‌های علوم چهارم ابتدایی را مطالعه کنید.

مراحل انجام آزمایش علمی

آزمایش علمی بشترین بحث در در درس اول علوم چهارم دبستان به خود اختصاص داده است. دانش‌آموزان عزیز، حتما برای شما پیش آمده است که وقتی محیط اطراف خودتان را با دقت مشاهده می‌کنید، یک سری پرسش‌هایی در ذهنتان به وجود می‌آید که پاسخ آن‌ها را نمی‌دانید. و از راه‌های مختلف مانند، راهنمایی از دیگران، مطالعه و روش‌های دیگر به دنبال پاسخ به پرسش خود باشید.

شما برای پاسخ به سوالات خودتان می‌توانید از روش علمی استفاده کنید. اما روش علمی چیست؟ روش علمی یک روش تحقیق است، که دانشمندان و محقیقین با همین روش پاسخ بسیاری از سوالات خود را پیدا کرده‌اند. روش علمی مراحلی دارد که باید تمامی مراحل آن را درست انجام دهیم تا به نتیجه درست برسیم. مراحل روش علمی شامل:

  • مشاهده
  • پرسش
  • فرضیه‌سازی
  • آزمایش کردن

در ادامه با تعریف هر کدام و ارائه چند مثال آن‌ها را می‌توانید به خوبی یاد بگیرید. هم‌چنین در بخش گام به گام علوم ششم، می‌توانید به صورت کامل پاسخ تمامی سوالات کتاب درسی را مشاهده کنید.

روش علمی علوم چهارم دبستان

 

مشاهده چیست، آموزش فصل اول علوم چهارم ابتدایی

اولین مرحله از روش علمی، مشاهده است. مشاهده به معنی استفاده از حواس پنج‌گانه برای بدست آوردن اطلاعات از محیط اطراف می‌باشد. دانش‌آموزان عزیز هر چه مشاهده دقیق‌تر باشد، سوالات بهتری به ذهنتان می‌رسد. و این به دنبال سوال رفتن‌ها و پیدا کردن پاسخ درست باعث شناخت علم و حقیقت‌ها می‌شود. پس حواس پنج‌گانه به ما کمک می‌کند در مورد جهان اطراف خود بیشتر و بهتر یاد بگیریم. پس بیاید با هم حواس پنج‌گانه را یادآوری کنیم:

حس بینایی، که اندام آن چشم می‌باشد

  1. حس شنوایی، که اندام آن گوش می‌باشد.
  2. حس بویایی، که اندام آن بینی می‌باشد.
  3. حس لامسه، که اندام آن پوست می‌باشد.
  4. حس چشایی، که اندام آن زبان می‌باشد.

همراهان گرامی بخون، اگر پیدا کردن سوالات بخش پیش بینی کنید علوم چهارم برای شما سخت و دشوار است، دیگر اصلا لازم نیست که نگران باشید، ما برای شما پاسخ تمام پیش بینی کنیدهای علوم چهارم را در لینک جواب پیش‌بینی کنید علوم چهارم قرار داده‌ایم.

حواس پنج گانه

 

حس بینایی

بیشترین اطلاعات ما از طریق حس بینایی به دست می‌آید. گاهی برای مشاهده دقیق‌تر، از ابزار‌هایی مانند، میکروسکوپ، میکروسکوپ و … استفاده می‌کنیم. مشاهده فقط به معنای دیدن نیست، چشیدن طعم خوراکی‌ها، لمس کردن هر چیزی، بوی یک گل، گوش دادن به موسیقی این‌ها همه مثال‌هایی از مشاهده هستند.

پرسش

یک محقق خوب مشاهده‌کننده خوبی است. مشاهده کردن خوب به طرح پرسش‌های خوب می‌انجامد. با طرح یک پرسش یک تحقیق شروع می‌شود.

فرضیه‌سازی

فرضیه‌سازی یعنی، نظر خود را در مورد یک سوال بگوییم. فرضیه‌سازی در واقع فرضیه پاسخ احتمالی به یک پرسش می‌باشد. یک محقق هنگام فرضیه‌سازی پاسخ، پرسش پیش آمده را بر اساس اطلاعات خود حدس می‌زند. مطلب مهم این است که درستی یا نادرستی فرضیه، مشخص نیست و باید درستی آن‌ها بررسی شود. فرضیه خوب، فرضیه‌ای می‌باشد که بر اساس مشاهده‌های انجام شده باشد و هم قابل آزمایش باشد. فرضیه‌هایی که قابل آزمایش نیستند، باید عوض شوند. چون تنها به وسیله آزمایش است که می‌توانیم بدانیم فرضیه ما درست است یا خیر.

آزمایش کردن

به وسیله آزمایش کردن می‌توانیم بفهمیم که فرضیه ما درست است یا خیر. طراحی آزمایش یک مهارت مهم می‌باشد که یک محقق باید بتواند آن را انجام دهد. آزمایش‌ها به منظور درستی یا نادرستی فرضیه‌ها طراحی می‌شوند. پس باید بر اساس فرضیه، آزمایش انجام گیرد. آزمایشی درست است که مقایسه‌ای باشد، یعنی تمام ویژگی‌ها و شرایط باید در آزمایش یکسان باشد و فقط یک مورد تفاوت داشته باشد، و آن مورد هم موردی است که باید آن را بررسی کنیم.

پس از به پایان رساندن این مقاله، اگر می‌خواهید گام به گام فصل دوم علوم چهارم را نیز مطالعه کنید، وارد لینک گام به گام فصل دوم علوم چهارم ابتدایی | مخلوط‌ ها در زندگی شوید.

مشاهده چیست علوم چهارم

نتیجه‌گیری

در این مرحله اطلاعاتی را که در آزمایش‌ها جمع‌آوری کردیم، باید با دقت مطالعه کنیم تا به نتیجه برسیم. وقتی درستی فرضیه‌ای که آزمایش کردیم ثابت شد، به آن نظریه می‌گوییم. پس به فرضیه‌ای که درستی آن با آزمایش‌های گوناگون ثابت شده باشد، نظریه می‌گوییم.

  • هنگام حل مسئله به روش علمی بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید.
  • فرضیه‌هایی مطرح کنید که قابل آزمایش باشند. که درستی یا نادرستی فرضیه‌های خود را با انجام آزمایش بررسی کنید.
  • آزمایش‌های طراحی شده برای فرضیه، باید قابل تکرار باشد.
  • برای کاهش خطا و اطمینان از از نتیجه آزمایش را چندین بار تکرار کنید.
  • با توجه به نتیجه‌هایی که از آزمایش خود می‌گیرید، می‌توانید راه حل خود را پیشنهاد دهید.

خب دانش‌آموزان عزیز لطفا مطالب گفته شده را با مثال‌های مختلف تمرین کنید، تا به خوبی فصل اول علوم چهارم دبستان را یاد بگیرید. در ضمن بعد از آموزش هر فصل از علوم حتما از سوالات رایگانی که برای شما در بخش نمونه سوال علوم چهارم قرار داده‌ایم دیدن کنید. همچنین از طریق لینک‌های زیر به سایر مباحث پایه خود می‌توانید دسترسی داشته باشید:

سوالات متداول

  • آیا در مقاله آموزش فصل اول علوم چهارم، مطابق با کتاب های درسی جدید این آموزش آماده شده است؟
    بله! براساس آخرین تغیرات کتاب های درسی آموزش ها تدوین شده اند.
  • فصل اول علوم چهارم شامل کدام مباحث است؟
    آزمایش علمی، مشاهد، فرضیه سازی و آزمایش کردن
4.3/5 - (10 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
2 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا