کنکورت را قورت بده!

در عصری زندگی می‌کنیم که 99 درصد از افراد آینده و اهداف خود را بر مبنای کنکور پایه‌ریزی کرده‌اند و کنکور را پلی برای رسیدن به اهداف خود می‌دانند. جامعه‌ای که از اولیا گرفته تا مربیان و معلمان و دانش‌آموزان، همه و همه برای رسیدن به یک رتبه مطلوب در کنکور در تلاشند و از هیچ تلاشی در این زمینه سر باز نمی‌زنند و تمام سعی خود را در جهت بهترین شدن در کنکور به کار می‌برند.

پس مطمئنا با این وجود یک رقابت بسیار عظیم میان همه افراد جامعه شکل گرفته است که همه برای پیشی گرفتن از هم در تلاشند و می‌توان گفت رقابت سخت و سهمگینی است. حال که همه برای بهترین شدن تلاش می‌کنند مطمئنا کسی بهترین خواهد شد که بر طبق تمام اصول و ضوابط برای این مهم در تلاش است. اصول و ضوابط کنکور چیست؟

اصول، شرایط و ضوابط بسیاری در رابطه با کنکور وجود دارد و البته همه اینها شامل مهارت‌هایی است که همه افراد شرکت کننده باید آنها را فرا گرفته و در زمان معین و مقرر و در جایگاه معین مربوط به خود از آن استفاده نمایند. مهارت‌هایی چون مهارت تقویت حافظه برای کنکور، مهارت نقشه ذهنی یا مایند مپ، مهارت هدف گذاری، مهارت برنامه ریزی، مهارت کنترل استرس و اضطراب، مهارت کنترل جلسه آزمون، مهارت تست زنی، مهارت یادگیری بدون فراموشی، مهارت تندخوانی و مهارت‌هایی نظیر این‌ها که ما در دوره‌ها و مقالات بسیار کارآمد سایت بهارمن به کرات به آنها پرداخته‌ایم.

اما در اینجا قرار است مهارت‌های زیر را عنوان کنیم:

  • مهارت تقویت حافظه برای کنکور
  • مهارت استفاده از نقشه ذهنی برای کنکور
  • مهارت یادگیری بدون فراموشی

پس تا انتهای مقاله برای یک کنکور بهتر و کسب نتیجه عالی در این دو ماراتن با ما همراه شوید.

مهارت تقویت حافظه برای کنکور

بارها شده که یک مطلب مهم را به ذهن سپرده و به هنگام الزام استفاده از آن قادر نبوده‌ایم که آن را به خاطر بیاوریم، بارها پیش آمده که یک سئوال را در کنکور و یا آزمون دیگر دیده و با اینکه آن سوال بشدت برایمان آشنا بوده و مطمئن بوده‌ایم که قبلاً آن را مطالعه کرده‌ایم و آن را می‌دانستیم اما از پاسخگویی به آن عاجز ماندیم، بارها پیش آمده که مطلبی را که بارها خوانده و تکرار کرده‌ایم را به خاطر نیاوریم. به نظر شما علت چیست؟ آیا ذهنمان معیوب است؟ یا شیوه صحیح مطالعه و به ذهن سپرده مطالب را نمی‌دانیم؟ مشکل چیست؟

مهارت تقویت حافظه برای کنکور

قبل از اینکه تمام گیر و دار را به گردن حافظه‌مان انداخته و آن را کندذهنی تلقی کنیم بهتر است که از خود بپرسیم که چه راهکارهایی برای به خاطر سپردن مطالب استفاده می‌کنیم که مطالب از ذهنمان می‌پرد و با آنها را نصف و نیمه به خاطر می‌آوریم؟ بی‌شک یکی از دلایل این است که نمی‌دانیم مطالب را کی و چگونه به خاطر بسپاریم.

ذهن ما از سه حافظه برخوردار است:

  1. حافظه حسی
  2. حافظه کوتاه مدت
  3. حافظه بلند مدت

حافظه حسی حافظه‌ای است که مطالب را همانند یک بوی گل، یک صدا و یا هر چیزی که مربوط به حواس پنجگانه است به مدت چند صدم ثانیه تا چند ثانیه در خود نگه می‌دارد. اما حافظه کوتاه مدت مطالب را از چند ساعت تا چند روز در خود نگه می‌دارد. حافظه بلند مدت فقط زمانی مطالب را در خود نگه داشته که یا آن مطالب، یعنی مطالب حافظه کوتاه مدت بشدت تکرار شده تا به حافظه بلند مدت راه بیابد و یا اینکه آنقدر تلخ و یا آنچنان پرشور و هیجان باشد که در ذهن باقی بماند همانند یک سورپرایز تولد و یا شاید هم چون یک اتفاق تلخ مثلا مرگ یکی از عزیزان‌.

پس ما برای آنکه مطالب مورد مطالعه را در حافظه بلند مدت خود ماندگار کنیم باید از شیوه اول یعنی مطالعه مکرر استفاده کنیم. باید مطالب را طبق فرمول دو بتوان n تکرار کنیم تا در ذهنمان یعنی همان حافظه بلند مدت مانا شوند. اما موضوع مهم دیگر اینکه آیا ما فرصت زمان کافی برای مطالعه این همه درس را آن هم به شیوه تکرر زیاد داریم؟ برای اینکه از حجم مطالب بکاهیم چه کنیم؟ برای این موضوع باید مهارت مربوط به نقشه ذهنی یا مایند مپ را یاد بگیریم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

مهارت استفاده از نقشه ذهنی برای کنکور

نقشه ذهنی چیست؟ آیا چیزی راجع به نقشه ذهنی می‌دانید یا تا به حال از آن استفاده کرده‌اید؟

نقشه ذهنی یک خلاصه برداری تصویری نموداری است از مطالب یک فصل، یک موضوع کتاب و یا هر چه که در یک صفحه جای گرفته و به هنگام مرور مطالب، از آن به جای مطالعه تمام آن فصل، موضوع و یا کتاب استفاده می‌شود.

این روش ارزشمند هم از هدررفت زمان جلوگیری کرده و هم کمک می‌کند که مطالب بیشتری را به حافظه بلند مدت خود بسپاریم. اگر برایتان یادگرفتن این روش شگفت انگیز مرور مطالب، جالیب ایتس، چگونگی استفاده از نقشه ذهنی در دوره آموزش نقشه ذهنی یا مایند مپ امیرحسین حامدی در سایت بهارمن که به شیوایی بیان شده است را می‌توانید فرا بگیرید و یا برای شروع، مقاله تکمیلی نقشه ذهنی بهارمن را مطالعه کنید. 

مهارت یادگیری بدون فراموشی

زمانی که شما دو مهارت گفته شده در بالا را حرفه‌ای  یاد گرفته و در زمان مناسب از آن استفاده نمایید بی‌شک یادگیری بدون فراموشی را نیز فرا گرفته.اید. وقتی شما می‌دانید که چگونه باید یک مطلب را بخوانید تا در حافظه بلند مدتتان جای بگیرد و نحوه چگونه مرور کردن آن را هم بدانید مطمئنا هیچ زمان یادگیری بدون فراموشی برایتان معضل نخواهد بود.

امیدواریم با استفاده از مقاله فوق و با استفاده از مقالات و دوره‌های فوق‌العاده مجموعه بهارمن به کسب رتبه دلخواهتان دست یابید. هدف مجموعه بهارمن موفقیت شماست. با بهارمن به بهار زندگیتان نزدیک شوید. شاد و سلامت باشید.

توجه: وب‌سایت “بخون” مسئولیتی در قبال محتوای این مقاله ندارد.

3.7/5 - (7 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا