تحصیل در ترکیه و بورسیه تحصیلی

در حال حاضر مهاجرت و تحصیل در ترکیه مزایای قابل توجه و منحصر به فردی را دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به سهولت در رفت و آمد، هزینه کم وعدم نیاز به ویزا، موقعیت جغرافیایی مناسب به عنوان پل ارتباطی آسیا و اروپا و فرهنگ شرقی اشاره کرد.در کشور ترکیه، آموزش عالی معتبر و پیشرفته در دانشگاه‌ها به گزینه‌ای ایده‌آل برای بسیاری از دانشجویان جهان، به‌ویژه آسیا و خاورمیانه، از نظر اشتغال و کیفیت مطلوب آموزش تبدیل شده است.

شرایط پذیرفته شدن در دانشگاه‌های ترکیه

دانشجویان بین المللی برای تحصیل در ترکیه و انتخاب دانشگاه باید آزمون YÖS را بگذرانند. این آزمون پیش نیاز پذیرش در دانشگاه‌های ترکیه برای متقاضیان مقطع کارشناسی است. اما برخی از دانشگاه‌های دولتی و خصوصی بدون در نظر گرفتن این آزمون دانشجو می‌پذیرند. برای متقاضیان ایرانی، آموزش عالی بدون آزمون یک گزینه آموزشی مناسب و پرطرفدار محسوب می‌شود. به خصوص برای آن دسته از افرادی که به دلایل مختلف در کنکور ایران موفق نشدند.

%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87-9.webp

برخی از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه آلتینباش، دانشگاه باهچه شهیر، دانشگاه آیدین استانبول، دانشگاه اقتصاد ازمیر و بسیاری از دانشگاه‌های معتبر دیگر در شهرهای دیگر ترکیه هرساله با نرخ مشخصی دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف می‌پذیرند.اما برای ورود دانشجویان بین المللی به ترکیه چه شرایطی لازم است؟ آیا تحصیل به زبان ترکی یا انگلیسی در این کشور وجود دارد؟ پرطرفدارترین رشته در این کشور چیست؟ آیا می‌توانم بدون مدرک زبان یا آزمون به تحصیل ادامه دهم؟ اگر در تلاش برای کسب اطلاعات در این زمینه هستید توصیه می‌کنیم در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

تحصیل در ترکیه بدون آزمون

برای تحصیل بدون آزمون در ترکیه، برخی از دانشگاه‌هایی که با شرکت در آزمون YÖS دانشجو می‌پذیرند نیز می‌توانند بدون آزمون دانشجو جذب کنند. اما تا زمانی که متقاضیان تحصیل در این دانشگاه‌ها فرصت داشته باشند. به این معنی که برای تحصیل در مقاطع پایین‌تر بدون آزمون، متقاضیان می‌توانند با داشتن یکی از شرایط زیر در دانشگاه مورد نظر پذیرش شوند:

  • اولین افرادی که در دانشگاه پذیرفته می‌شوند شهروندان ترکیه هستند. اگر از قبل تابعیت ترکیه را داشته باشید، شهروند ترکیه محسوب می‌شوید.
  • شهروندان خارجی که اخیراً شهروند ترکیه شده اند.
  • افرادی که تحصیلات دبیرستان خود را در ترکیه به پایان رسانده اند. اما شهروند کشورهای خارجی هستند.
  • کسانی که تابعیت ترکیه دارند اما از دبیرستان خارج از ترکیه فارغ التحصیل شده اند.
  • دانش آموزان KKTC که در آزمون GCE AL گذرانده اند.

تحصیل به زبان انگلیسی در ترکیه

کسانی که مایل به تحصیل در ترکیه هستند، بسته به دانشگاهی که در ترکیه تحصیل می‌کنند و کیفیت آموزشی ارائه شده در سطح جهانی، می‌توانند به زبان‌های ترکی، انگلیسی یا سایر زبان‌ها ادامه تحصیل دهند یا حتی حرفه خود را در ترکیه توسعه دهند. اگرچه برخی از دانشگاه‌ها دوره‌های خود را به زبان ترکی ارائه می‌دهند. با این حال، بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه از زبان انگلیسی به‌عنوان وسیله‌ای برای آموزش در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد خود استفاده می‌کنند.

بنابراین، دانشجویانی که مایل به تحصیل در این دانشگاه‌ها یا رشته‌ها هستند، باید از طریق یکی از آزمون‌های معتبر زبان انگلیسی مانند آیلتس یا تافل، سطح مشخصی از مهارت زبان انگلیسی را در اختیار دانشگاه قرار دهند.البته لازم به ذکر است که بسته به رشته تحصیلی مورد نظر ممکن است نمره سطح زبان در نظر گرفته شده توسط دانشگاه تغییر کند. بنابراین قبل از اقدام برای تحصیل در ترکیه، بهتر است شرایط نمره زبان هر رشته و دانشگاه را بررسی کرده و بر اساس آن انتخاب کنید.

در اکثر دانشگاه ها، پذیرش در دوره‌های کارشناسی بر اساس دانش انگلیسی یا ترکی نیست، حتی اگر معیارهای تعیین شده توسط دانشگاه را نداشته باشید، درخواست شما مورد بررسی قرار می‌گیرد و به شما این فرصت داده می‌شود تا قبل از شروع تحصیلات دانشگاهی خود در ترکیه، یک سال دوره‌های مقدماتی را به زبان انگلیسی یا ترکی بگذرانید. با این حال، معمولاً برای دانشجویانی که مایل به تحصیل در ترکیه برای تحصیلات تکمیلی هستند، شرایط لازم وجود دارد. عدم کسب سطح لازم از مهارت‌های زبانی در اکثر موارد منجر به رد می‌شود.

به عنوان مثال حداقل نمره مهارت زبان انگلیسی برای TOELF iBT ۶۵، آیلتس ۶ و PTE ۵۵ است. متقاضیانی که هیچ مدرک مهارت زبانی دریافت نکرده‌اند می‌توانند از طریق آزمون مهارت زبان انگلیسی دانشگاه، سطح زبان خود را ارزیابی کنند. البته استاندارد نمرات آزمون زبان برای متقاضیان در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری بالاتر است.

مدرک دیپلم پیش نیاز تحصیل در ترکیه

بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه دانشجویان خارجی را با مدرک دیپلم می‌پذیرند. بنابراین اخذ حداقل یک مدرک دیپلم برای تحصیل در ترکیه ضروری است. بر اساس تصمیم شورای آموزش عالی ترکیه، مدرک دیپلم بدون مدرک معادل ارزش علمی ندارد. داوطلبان ایرانی می‌توانند با ارائه ریز نمرات سال دوازدهم بدون گذراندن سال تحصیلی (سال دوازدهم) و سپس ثبت نام پس از اتمام سال دوازدهم، برای تحصیل در ترکیه به دانشگاه‌های ترکیه مراجعه کنند. بنابراین اخذ حداقل مدرک دیپلم برای ادامه تحصیل ضروری است.

دیگر شرایط

اگر قصد ادامه تحصیل در ترکیه و استفاده از بورسیه تحصیلی در ترکیه را دارید شرط اول پایان دبیرستان است. سپس با توجه به تمایل خود و مهارت زبان ترکی یا انگلیسی می‌توانید دانشگاه و رشته تحصیلی مورد نظر خود را انتخاب کنید. افرادی که به زبان ترکی استانبولی مسلط هستند می‌توانند دانشگاه‌های دولتی را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. مدارکی که باید پس از انتخاب دانشگاه و برای پذیرش ارائه شود عبارتند از: دیپلم، گذرنامه، ریز نمرات و عکس پرسنلی.

%D8%A8%D9%88%D8%B1%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%AD%D8%B5%DB%8C%D9%84%DB%8C-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87-8.webp

همانطور که گفته شد اکثر دانشگاه‌ها برای پذیرش دانشجوی خارجی آزمون YÖS را برگزار می‌کنند و متقاضیان پس از این آزمون وارد دانشگاه می‌شوند. اما شرایطی وجود دارد که متقاضیان بدون گذراندن این دوره می‌توانند وارد دانشگاه شوند. در صورتی که متقاضی به زبان ترکی تسلط کامل داشته باشد، راه روان‌تری برای تحصیل در ترکیه خواهد داشت.

بهترین مناطق تحصیلی در ترکیه

همانطور که گفته شد، موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد این کشور به عنوان پل ارتباطی بین آسیا و اروپا، هزینه تحصیلی نسبتا پایین، وجود دانشگاه‌های معتبر با کیفیت آموزشی مناسب، متناسب با سطح، دلایل اصلی تحصیل دانشجویان در ترکیه است. استانداردها و امکانات و شرایط تحصیلی که برای دانشجویان بین المللی فراهم می‌کند. با توجه به این مشکل و همچنین رشد خروجی و پیشرفت کلی ترکیه در علم و فناوری، جزو بهترین رشته‌های تحصیلی این کشور از جمله پزشکی و زیرشاخه‌های آن، نساجی و طراحی، مدیریت بازرگانی و علوم و مهندسی کامپیوتر است.

کلام آخر

یکی از راه‌های ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارجی، انتخاب دانشگاه‌های کشور ترکیه است. در این مطلب مزایا و شرایط این انتخاب را برای شما گفتیم. فراموش نکنید که برای انتخاب رشته و گرفتن بورسیه تحصیلی مناسب با توجه به ذهن و مهارت، علایق و بازار کار آینده، از کارشناسان آرال گام که در زمینه تحصیل در ترکیه تخصص دارند، مشاوره رایگان دریافت کنید!

توجه: وب‌سایت “بخون” هیچ مسئولیتی در قبال محتوای این مقاله ندارد.

امتیاز بدهید!
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا