پزشکی دوره ای 7 ساله است که 14 ترم دارد.
رشته پزشکی یکی از رشتههای پرطرفداری است که مورد توجه داوطلبان زیادی قرار دارد و سالانه افراد زیادی را جذب میکند. بیشتر دانشآموزانی که در رشته تجربی تحصیل میکنند، هدف نهایی خود را قبولی در پزشکی قرار دادهاند. فارغ از چالشهای این رشته محبوب و پذیرش سخت آن، رشته پزشکی ترمهای بیشتری نسبت به سایر رشتهها دارد. افراد زیادی در مورد ترمبندی در رشته پزشکی از ما سوال میپرسند. به همین دلیل تصمیم داریم در این مقاله راهنمای ترمبندی رشته پزشکی را به شما ارائه دهیم.
معرفی رشته پزشکی
پزشکی از رشتههایی است که با هدف حفظ و ارتقا سلامتی، درمان بیماریها و توانبخشی بیماران به وجود آمد است. افراد شاغل در این رشته، شامل پزشکان میشوند. پزشکان موظف به شناخت، تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماریها هستند. با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی این حوزه روز به روز گسترش مییابد. پزشکان و محققانی که در رشته پزشکی فعالیت دارند، به تحقیق و بررسی در مورد عوامل بیماریزا و بیماریها مشغولند. بخش مهمی از سلامت جامعه و درمان بیماریها به عهده پزشکان است.
دوره پزشکی عمومی چند سال است؟

علوم پایه اولین دوره دو ساله در رشته پزشکی است.
قبل از بررسی نحوه ترمبندی در رشته پزشکی، ابتدا بهتر است بدانیم این رشته چندسال طول میکشد. پزشکی عمومی دارای یک دوره هفت ساله است که 14 ترم طول میکشد. در طول این هفت سال، دانشجویان باید چهار دوره را بگذرانند. این چهار دوره به شرح زیر هستند:
- علوم پایه
- فیزیوپاتولوژی
- کارآموزی
- کارورزی
دانشجویان در طی 4 دوره تحصیلی خود در رشته پزشکی باید 290 واحد درسی را با موفقیت پشت سر بگذارند.
علوم پایه؛ اولین دوره در رشته پزشکی
علوم پایه اولین دورهای است که دانشجویان پزشکی باید بگذرانند. دوره علوم پایه را در دو سال و به صورت چهار ترم به دانشجویان پزشکی ارائه میدهند. این دوره شامل مباحث اولیه و پایه پزشکی است که دارای اهمیت بسیار زیادی هستند. دروس این دوره به صورت تئوری آموزش داده میشوند. دانشجویان بعد از گذراندن علوم پایه در چهار ترم، باید در آزمونی به نام آزمون جامع شرکت کنند. قبولی در این آزمون برای ورود به دوره بعدی الزامی است. در ادامه دروس علوم پایه را برای شما آوردهایم:
- آناتومی
- بیوشیمی
- بافتشناسی
- اپیدمیولوژی
- جنینشناسی
- ایمنیشناسی
- فیزیولوژی
- روانشناسی
- ژنتیک
- تغذیه
- میکروبشناسی
- انگلشناسی
- قارچشناسی
- ویروسشناسی
- آسیبشناسی عمومی
- دروس عمومی
- زبان تخصصی
فیزیوپاتولوژی و دوره دوم رشته پزشکی

بیمه مسئولیت پزشکان یک راهکار مناسب برای کاهش هزینههای ناشی از قصور پزشکی است.
دوره فیزیوپاتولوژی معمولا یک سال طول میکشد. این دوره دارای 6 الی 7 ترم است که در طی آن دروس فیزیولوژی و فارماکولوژی را به دانشجویان آموزش میدهند. در دوره دوم دانشجویان پزشکی باید با ساختار بدن و انواع بیماریها به صورت دقیق آشنا شوند. امتحانات دوره دوم به صورت ماهانه برگزار میشود. با اتمام این دوره دانشجویان میتوانند به دوره سوم و محیط بیمارستان وارد شوند. دروس فیزیوپاتولوژی به شرح زیر هستند:
- آسیبشناسی اختصاصی
- سیمولوژی
- فارماکولوژی
- پاتولوژی تئوری
- دوره فیزیوپاتولوژی ارگانها
- فیزیک پزشکی و سایر دروس
کارآموزی بالینی و استاژری
دوره سوم آموزش دانشجویان پزشکی را استاژری میگویند. استاژری اولین تجربه دانشجویان پزشکی با محیط بیمارستان است. دوره سوم یا کارآموزی بالینی معمولا دورهای دو ساله است و 4 الی 5 ترم طول میکشد. دوره کارآموزی بالینی به صورت دو بخش تئوری و عملی برگزار میشود. دانشجویان پزشکی اولین کشیکهای خود را در این دوره تجربه میکنند. در پایان دوره کارآموزی بالینی دانشجویان باید در آزمونی شرکت کرده و نمره قبولی را به دست آورند تا بتوانند در دوره کارورزی بالینی شرکت نمایند. کارآموزی بالینی شامل دورههای زیر است:
- جراحی
- بخش داخلی
- کودکان
- چشم
- زنان و زایمان
- گوش، حلق و بینی
- رادیولوژی
- پوست
- بیماریهای اعصاب
- بیماریهای عفونی
اینترنی آخرین دوره در رشته پزشکی
کارورزی بالینی آخرین دوره آموزشی در رشته پزشکی است. دوره اینترنی معمولا دو سال طول میکشد. دانشجویان پزشکی این 2 سال را در بیمارستان زیر نظر پزشکان فعالیت میکنند. اینترنی سختترین دوره آموزشی در پزشکی است. دروس این دوره به شرح زیر هستند:
- کارورزی بخش گوش و حلق و بینی
- کارورزی بخش اورژانس
- کارورزی بخش اطفال
- کارورزی بخش بهداشت
- کارورزی بخش داخلی
- کارورزی بخش جراحی
- کارورزی بخش چشم
- کارورزی بخش سوانح و سوختگی
- کارورزی بخش ارتوپدی
- کارورزی بخش ارولوژی
- کارورزی بخش روانپزشکی
- کارورزی بخش زنان و زایمان
- کارورزی بخش نفرولوژی
- کارورزی بخش پوست
لازم است بدانید در صورتی که دانشجویان پزشکی در درسی نمره 11 یا کمتر بگیرند باید دوباره آن درس را بگذرانند و نمره ای بین 12 تا 20 دریافت نمایند.
آیا دانشجویان پزشکی میتوانند زودتر از 7 سال فارغالتحصیل شوند؟
دانشجویان پزشکی در صورتی که هر ترم موفق به گذراندن 24 واحد شوند، میتوانند در مدت زمانی کمتر از 7 سال فارغالتحصیل شوند. البته بد نیست بدانید دروس پزشکی بسیار دشوار هستند و اگر تصمیم دارید، واحدهای زیادی را در هر ترم بردارید باید به خوبی مطالعه کنید.
بیمه مسئولیت پزشکی برای فارغالتحصیلان پزشکی
اگر به تازگی درس خود را به پایان رساندهاید و فعالیت حرفهای در محیط بیمارستان را آغاز کردهاید، بهتر است در مورد بیمه مسئولیت پزشکان بیشتر بدانید. این بیمه یکی از زیرمجموعههای بیمه مسئولیت حرفهای است که جبران خسارات مالی و جانی ناشی از خطا و قصور پزشکی را به عهده میگیرد. دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی پزشکی باید در سریعترین زمان ممکن بیمه مسئولیت پزشکان را خریداری کنند تا بتوانند کد نظام پزشکی خود را دریافت نمایند.
بیمه مسئولیت پزشکان خسارتهایی مانند نقص عضو، فوت و هزینههای درمان بیماران را که ناشی از قصور پزشکی است، تحت پوشش قرار میدهد. بیمه مسئولیت پزشکان موجبات اطمینان خاطر و آرامش پزشکان را فراهم مینماید.
بررسی رشته پزشکی و دروس موجود در هر ترم
هر ترم پزشکی چند ماه است؟ یا ترمبندی رشته پزشکی چگونه است؟ این پرتکرارترین سوالی بود که به آن پاسخ دادیم. همانطور که میدانید تحصیل در رشته پزشکی به معنای قبول مسئولیت در برابر جامعه و بیماران است که البته مزایای خاص خود را هم دارد. یکی از مهمترین مزایای تحصیل و کار در این رشته، درآمد زیاد پزشکان است. درآمدزایی این رشته در کنار بارسنگین مسئولیتی که دارد گاهی خارج از تحمل افراد میشود. به همین در این مقاله یک بیمه کاربردی به نام بیمه مسئولیت پزشکان را به شما معرفی کردیم.
توجه: وبسایت “بخون” مسئولیتی در قبال محتوای این مقاله ندارد.