شهر استانبول که در آسیا و اروپا واقع شده، مرکز اقتصادی، فرهنگی و تاریخی کشور ترکیه است. جمعیت شهر استانبول تقریبا چهارده میلیون نفر است که عمدتا از جوانان تشکیل شده است. این ویژگی باعث شده که دانشجویان بینالملل زیادی در دانشگاههای این شهر ثبت نام کنند. از جمله محبوبترین دانشگاههای ترکیه که در استانبول واقع شده میتوان به دانشگاههای سابانچی، بغازیچی، دانشگاه فنی استانبول و دانشگاه استانبول اشاره کرد. این دانشگاهها امکانات پیشرفته و برنامههای تحقیقاتی عالی به ویژه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشتههای مهندسی، ارتباطات و طراحی شهری دارند. در ادامه مطلب لیست دانشگاه های استانبول را با هم مرور خواهیم کرد.
تحصیل در ترکیه

تحصیل و زندگی در شهر استانبول نه تنها یک تجربه عالی برای تحصیل در خارج از کشور محسوب میشود، بلکه یک ماجراجویی بی نظیر در طول تاریخ و ترکیبی از فرهنگهای آسیایی-اروپایی در یک مکان عالی را امکان پذیر میکند. در شهر استانبول حدود هشت دانشگاه دولتی و سی دانشگاه خصوصی وجود دارد. سیستم آموزشی ترکیه یک سیستم تحت نظارت دولتی است که هدف آن تامین نیروی کار ماهر این کشور است.
دانشجویان باید در آزمون ورودی دانشگاه شرکت کنند و در صورت قبولی و کسب نمره مورد نظر میتوانند در دانشگاه ثبت نام نمایند. البته، آزمون ورودی معمولا برای دانشگاههای دولتی برگزار میشود. دانشگاههای ترکیه دو الی چهار سال تحصیلی در مقطع کارشناسی و دو سال تحصیلات تکمیلی ارائه میدهند. آنکارا و استانبول محل قرارگیری اکثر دانشگاههای مهم هستند. کیفیت آموزشی در مراکز علمی متفاوت است. برخی از دانشگاهها از نظر کیفی با مراکز علمی آمریکایی برابری میکنند. دانشگاههای ترکیه در برنامههای آراسموس و سقراط نیز شرکت میکنند.
ویزای تحصیلی ترکیه

اگر یک دانشجوی بینالملل هستید که قصد تحصیل در ترکیه را دارد، برای شروع این پروسه نیاز به ویزای دانشجویی خواهید داشت. جهت اخذ ویزای خود باید شخصا به نزدیکترین سفارت یا کنسولگری ترکیه در کشور خود درخواست دهید. به خاطر داشته باشید، قبل از ورود به ترکیه باید ویزای دانشجویی خود را دریافت کنید. حتما قبل از ثبت نام لیست دانشگاههای استانبول را جهت انتخاب بهتر مرکز علمی خود چک کنید. پس از ورود به این کشور باید برای اجازه اقامت درخواست دهید تا به شما امکان ماندن بیش از نود روز را دهند. زمانی که در قرار ملاقات ویزای خود را تعیین میکنید باید درخواست ویزای خود را تکمیل و امضا کنید و آن را با مدارک مورد نیاز برای سفارت ارسال نمایید.
پس از اتمام این مراحل باید منتظر تصمیم سفارت باشید. شما میتوانید روند درخواست خود را در وب سایت کنسولگری ترکیه پیگیری کنید. پردازش درخواست ویزای شما به سه الی پانزده روز زمان نیاز دارد، اما ممکن است این مدت با توجه به سفارتی که از آنجا اقدام کردهاید، متفاوت باشد. اگرچه زمان پردازش ویزای دانشجویی ترکیه نسبتا زمان کوتاهی است، اما بهتر است هر چه سریعتر درخواست خود را ارائه دهید. تاخیرهای پیش بینی نشده یا از دست دادن مدارک میتواند به این معنی باشد که شما ویزای خود را به موقع دریافت نکردهاید و از ادامه روند مهاجرت باز بمانید. پس از ورود به خاک ترکیه ظرف مدت یک ماه باید برای اجازه اقامت اقدام نمایید.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی استانبول
بعد از انتخاب دانشگاه خود از لیست دانشگاههای استانبول باید مدارک مورد نیاز سفارت را تهیه کنید. هنگامی که درخواست ویزای تحصیلی خود را ارسال میکنید باید مدارک زیر را ارائه دهید:
- پاسپورت با حداقل نود روز اعتبار
- فرم درخواست ویزای دانشجویی
- نامه پذیرش دانشگاه
- گواهی بیمه مسافرتی برای کل اقامت در ترکیه
- گواهی بیمه سلامت
- مدارکی برای اثبات منابع مالی کافی برای حمایت از تحصیل و زندگی شما
- آخرین مدرک تحصیلی
دانشگاههای ترکیه
لیست دانشگاههای استانبول نشان میدهد دانشگاههای زیادی که رتبههای برتر و شهرت جهانی دارند، در ترکیه واقع شدهاند. این دانشگاهها در سراسر جهان به دلیل آموزش دادن برخی از تیزهوشترین دانشجویان شناخته شدهاند. کشور ترکیه چندین مدرسه و کالج با رتبههای علمی عالی برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا دارد. همچنین، برخی از بهترین و شناخته شدهترین دانشگاههای حقوق، بازرگانی، مهندسی و پزشکی در کشور ترکیه قرار دارند. دانشگاههای بیلکنت، سابانچی و کوچ تنها برخی از مراکز علمی استانبول هستند که در صدر فهرستهای رتبه بندی جهانی قرار دارند. در ادامه مطلب برترین دانشگاهها و مراکز علمی را با هم بررسی خواهیم کرد.
دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول از کهنترین و معروفترین مراکز علمی ترکیه دانشگاه استانبول را میتوان نام برد. این مرکز علمی در قرن پانزده تاسیس شده است. در رتبه بندی جهانی به این مرکز رتبه 500 اختصاص داده شده است. این دانشگاه مورد تایید وزارت علوم ایران نیز است. زبان تدریس بیشتر به ترکی است اما، در برخی رشتهها به زبان انگلیسی نیز تدریس میشود.
دانشگاه مدنیت
این دانشگاه در قسمت آسیایی استانبول قرار دارد. هدف از تاسیس این مرکز علمی، پژوهش، کارآفرینی و پرورش خلاقیت بوده است. این دانشگاه ده دانشکده مختلف دارد. دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، مهندسی، علوم سیاسی و ادبیات از جمله دانشکدههای این مجموعه هستند.
دانشگاه گالاتاسرای
دانشگاه گالاتا تنها مرکز علمی استانبول است که در آن دروس علاوه بر زبان ترکی به زبان فرانسه نیز تدریس میشوند. این مرکز علمی از مطرحترین دانشگاههای ترکیه و استانبول محسوب میشود.
دانشگاه فنی استانبول
سومین دانشگاه قدیمی فنی دنیا در لیست دانشگاههای استانبول این مرکز علمی است. دانشجویان مهندسی و معماری میتوانند در این مرکز مشغول به تحصیل شوند. جهت اخذ پذیرش در این دانشگاه شما نیاز به ارائه مدرک زبان دارید. نمره آزمون تافل باید حداقل هفتاد و آزمون آیلتس حداقل هفت باشد.
دانشگاه بغازیچی
این مرکز علمی از جمله بهترین دانشگاههای دولتی استانبول محسوب میشود. این دانشگاه به عنوان کالج رابرت نیز شناخته میشود. دانشگاه بغازیچی اولین موسسه آموزشی آمریکایی خارج از کشور آمریکا است. این مرکز علمی سه دانشکده و یک مدرسه آموزش عالی دارد. اگر شما شهروند ترکیه باشید نیازی به پرداخت شهریه در این دانشگاه را ندارید. متقاضیان بینالمللی براساس مقطع و رشته تحصیلی خود باید شهریه تحصیلی پرداخت کنند.
جمع بندی
در این مطلب دانشگاههای مهم و پرطرفدار شهر استانبول را مورد بررسی قرار دادیم. مطالعه لیست دانشگاههای استانبول به همراه جزئیات تحصیلی آن به شما کمک میکند تا انتخاب هوشمندانهای داشته باشید. اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید، پیشنهاد میکنیم گپی با کارشناسان مجرب ما در موسسه مهاجرتی مهاجر دانش داشته باشید. همکاران ما با توجه به شرایط شما بهترین اطلاعات را در اختیارتان قرار میدهند. شما میتوانید با استفاده از اطلاعاتی که در اختیارتان قرار میگیرد تصمیم آگاهانهای برای آینده خود بگیرید
توجه: وبسایت “بخون” در قبال محتوای این مقاله مسئولیتی ندارد.