مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی چیست؟

اطلاع از مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی برای افراد علاقه مند به ادامه تحصیل در رشته های بدون کنکور این دانشگاه اهمیت زیادی دارد. دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از دانشگاه های نیمه دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. داوطلبانی که علاقمند به تحصیل بدون کنکور هستند، می‌توانند در این دانشگاه در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته براساس سوابق تحصیلی ثبت نام کنند.

اما مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی چیست؟ بسیاری از افراد تنها به دنبال اخذ پذیرش در این دانشگاه می‌باشند، اما از مزایا و معایب ادامه تحصیل در مقاطع مختلف این دانشگاه مطلع نیستند. از این روز در این مقاله سعی داریم اطلاعاتی راجع به مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی و رشته های ارائه شده این دانشگاه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

4 26

 آشنایی با دانشگاه علمی کاربردی

دانشگاه علمی کاربردی دانشگاه نیمه دولتی است که مدرک آن مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و افراد داوطلب با اختصاص شماره دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی می توانند در این دانشگاه مشغول به تحصیل شوند.

در این دانشگاه رشته های متنوعی در گروه های آموزشی مختلف ارائه می‌شود و داوطلبان می‌توانند با توجه به حوزه مورد علاقه خود و مطالعه دفترچه دانشگاه علمی کاربردی در یکی از این رشته های ارائه شده ادامه تحصیل دهند. اما برای بسیاری از داوطلبان این سوال پیش می آید که مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی چیست؟ از آنجا که پاسخ به این سوال برای داوطلبان اهمیت زیادی دارد، در ادامه توضیحاتی در این خصوص ارائه خواهیم کرد.

3 30

مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی

افرادی که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی را دارند، ابتدا لازم است که با مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی که در ادامه عنوان می کنیم آشنا شوند تا بتوانند انتخاب درستی برای آینده تحصیلی خود داشته باشند.

 

مزایای تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی

 

 

 

تحصیل بر اساس سوابق تحصیلی

 

یکی از مهمترین مزایای دانشگاه علمی کاربردی این است که افراد می توانند بدون شرکت در آزمون دانشگاه سراسری بر اساس سوابق تحصیلی رشته مورد نظر خود را انتخاب کرده و ادامه تحصیل دهند.
 

 

فرصت ثبت نام در دو نیمسال تحصیلی

 

علاوه بر این با در نظر گرفتن مهلت ثبت نامی مهر و بهمن ماه داوطلبان می توانند شانس بیشتری برای پذیرش داشته باشند و چنانچه در نوبت اول موفق به اسم نویسی نشدند، در نوبت بهمن ماه برای ثبت نام اقدام نمایند.

 

سراسری بودن پذیرش

 

دانشگاه علمی کاربردی در سراسر کشور جذب دانشجو دارد تمامی داوطلبان می‌توانند در مقاطع کارشناسی و کاردانی مشغول به تحصیل شوند.

 

 

شهریه پایین

 

شهریه دانشگاه علمی کاربردی و هزینه ثبت نام دانشگاه زیاد نیست و دانشجویان می توانند با هزینه مقرون به صرفه هر ترم مشغول به تحصیل شوند.
 

 

 

عدم نیاز به شرکت افراد شاغل در کلاس های حضوری

 

علاوه بر این افرادی که شاغل هستند و نمی‌توانند در دانشگاه های دولتی و آزاد به صورت حضوری شرکت کنند، دانشگاه بدون کنکور علمی کاربردی، به دلیل برگزاری کلاس ‌ها در ایام تعطیل هفته، شرایط  راحت ‌تری برای شرکت و حضور در کلاس ‌ها برای داوطلبان این دانشگاه فراهم کرده است.

 

 

 

در کنار مزایایی که برای تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی ارائه شد، نباید از معایب آن چشم پوشی کرد. بسیاری از داوطلبان صرفاً به دلیل پذیرش بدون کنکور، مایل به ادامه تحصیل در این دانشگاه هستند، اما توصیه می‌ کنیم از معایب دانشگاه علمی کاربردی نیز مطلع شوید تا انتخاب مناسبی داشته باشید.

 

 

معایب دانشگاه علمی کاربردی

 

 

 

 

عدم ارائه تمام مقاطع تحصیلی

 

در دانشگاه علمی کاربردی تنها دو مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته ارائه می شود و هر کدام از مقاطع تحصیلی دو ساله خواهند بود. بنابراین شما با ثبت نام در دانشگاه علمی کاربردی نمی توانید به صورت پیوسته ادامه تحصیل دهید. باید ابتدا مدرک فوق دیپلم خود را بگیرید، پس از آن برای کارشناسی ناپیوسته اقدام کنید.
 

 

 

پرداخت شهریه

 

تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی رایگان نیست و شما باید هزینه هر ترم را بپردازید. شهریه دانشگاه در رشته های مختلف متفاوت است و حداکثر 5/1 میلیون تومان خواهد بود. اما در عین حال دانشگاه علمی کاربردی در مقایسه با سایر دانشگاه های شهریه پرداز کمترین شهریه را دریافت می کند.

 

 

 

 

 

محدودیت ادامه تحصیل

 

برای تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی تنها می تواند تا مقطع کارشناسی ادامه دهید. این دانشگاه در در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو نمی‌پذیرد. چند سال قبل مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه ارائه می ‌شد، اما به دلایلی حذف شد و در حال حاضر تنها دانشجویان تنها می توانند در مقطع کاردانی و کارشناسی مشغول به تحصیل شوند.

 

 

 

تا اینجا با مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی آشنا شدید. اما افرادی که مایل به ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی هستند، قبل از هر چیز باید با مراحل اسم نویسی و رشته های ارائه شده این دانشگاه نیز آشنا شوند. لذا در ادامه بیشتر به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. برای اطلاع بیشتر از مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی می ‌توانید با همکاران ما در آکادمی ایران تحصیل  تماس بگیرید تا به بهترین شکل ممکن شما عزیزان را راهنمایی کنند.

 نحوه ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی 1401-1402

برای ثبت نام و انتخاب رشته در دانشگاه علمی کاربردی دانشجو باید در مهرماه به صورت اینترنتی از طریق سامانه ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی اقدام کنند و با مراجعه به این سایت و مطالعه دفترچه مربوطه، اسم نویسی خود را اجام دهند. مراحل ثبت نام در دانشگاه علمی کاربردی به صورت زیر می باشد:

✔️ورود به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org

✔️انتخاب گزینه “جامع علمی کاربردی”

✔️انتخاب لینک “ثبت نام پذیرش دوره‌های علمی کاربردی مهر ماه” و انتخاب مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته

✔️انتخاب گزینه خرید کارت اعتباری برای پرداخت هزینه نویسی

✔️دریافت سریال کارت اعتباری و تایید اطلاعات

✔️درج اطلاعات مربوط به خود در فیلدهای تعیین شده

✔️ثبت اطلاعات کارت بانکی عضو شتاب و پرداخت هزینه

✔️ورود به سامانه فرم تقاضانامه و درج اطلاعات فردی، اطلاعات تحصیلی

✔️دریافت شماره پرونده شش رقمی و کد پیگیری ثبت نام ۱۶ رقمی که باید آن را نزد خود نگه دارید.

2 35

علاوه بر این ثبت نام بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی نیمسال بهمن ماه به صورت حضوری انجام می شود که شما باید به یکی از مراکز علمی کاربردی شهرستان خود مراجعه نمایید و از بین رشته های دانشگاه علمی کاربردی در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته رشته مورد علاقه خود را گزینش کنید. در ادامه به برخی از این رشته ها اشاره می کنیم.

 

رشته های دانشگاه علمی کاربردی 1401

دانشگاه علمی کاربردی در چهار گروه آموزشی صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر رشته های متنوعی را ارائه می ‌دهد که داوطلبان می توانند از طریق وارد کردن کد های زیر گروه در یکی از این رشته ها مشغول به تحصیل شوند.

 

رشته های دانشگاه علمی کاربردی

 

 

 

 

 

 

 

گروه صنعت

 

علاقه مندان به رشته های فنی مقطع کاردانی می توانند در رشته های زیر گروه صنعت شامل کاردانی فنی ارتباطات و فناوری اطلاعات، کاردانی فنی عمران، کاردانی مکانیک، کاردانی برق، کاردانی طلا و جواهر، کاردانی فنی جوشکاری، کاردانی فناوری هوانوردی، خلبانی ppl اسم نویسی کنند.

داوطلبان گروه علوم تجربی نیز می‌توانند در رشته های کاردانی فنی تجهیزات پزشکی، کاردانی فنی شیمی آزمایشگاه، کاردانی فنی پلیمر مشغول به تحصیل شود. همچنین داوطلبان مقطع کارشناسی ناپیوسته می توانند در مهندسی فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به تحصیل شوند. تمامی آموزش های این گروه به صورت عملی بوده و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی می توانند وارد بازار کار شوند.

 

 

 

 

 

 

 

گروه کشاورزی

 

داوطلبان این گروه می توانند در زمینه تولیدات باغبانی، شیلات و دامپروری در گرایش های مختلف مشغول نام نویسی کنند. افرادی که مدرک دیپلم تجربی دارند، می توانند در رشته های علوم آزمایشگاهی، دامپزشکی، کاردانی فنی باغبانی، تولیدات گلخانه ‌ای، کاردانی فنی منابع طبیعی، کاردانی فنی شیلات انتخاب رشته کنند.

افرادی که دیپلم ریاضی فیزیک دارند، می توانند در رشته های کاردانی فنی مکانیک، مکانیک ماشین های زراعی و باغی مشغول به تحصیل شوند. این رشته ها در مقطع کارشناسی ناپیوسته نیز پذیرش خواهند داشت.

 

 

 

 

 

 

گروه مدیریت و خدمات اجتماعی

 

در مقطع کاردانی این گروه  رشته حقوق ثبتی، کاردانی حرفه ای حقوق، کاردانی حرفه ای دستیاری حقوقی امور قضایی، کاردانی حرفه ای دستیاری مشاغل حقوقی ارائه می شود. تنها افراد دارای دیپلم علوم انسانی می توانند در این رشته ها مشغول شوند. دیگر داوطلبان می توانند در رشته های کاردانی حرفه ای مدیریت، کاردانی حرفه ای بیمه، کاردانی حرفه ای بازرگانی، کاردانی حرفه ای عملیات ویژه انتظامی، لجستیک و زنجیره تأمین دست به انتخاب بزنند.

رشته های کارشناسی نیز شامل کارشناسی حرفه ای امور گمرکی، کارشناسی حرفه ای مدیریت بیمه و… می باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

گروه فرهنگ و هنر

 

رشته هایی که در این گروه ارائه می شود شامل کاردانی حرفه ای صنایع دستی، کاردانی حرفه ‌ای دوخت و تکنولوژی لباس، کاردانی حرفه‌ ای خوشنویسی، کاردانی حرفه ای بازیگری و کاردانی حرفه ای موسیقی هستند.

افرادی که دیپلم مهارتی دارند، در اولویت پذیرش خواهند بود. دیگر فارغ التحصیلان می توانند در کاردانی حرفه ای تربیت مربی قرآن، کاردانی حرفه ای امور فرهنگی، کاردانی حرفه‌ای مترجمی زبان انگلیسی دست به انتخاب رشته بزنند. در مقطع کارشناسی ناپیوسته تمامی رشته های این گروه به صورت کارشناسی حرفه ای ارائه می شود.

 

سوالات متداول مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی

مزایای دانشگاه علمی کاربردی چیست؟

مزایای دانشگاه علمی کاربردی شامل شهریه پایین، امکان تحصیل بدون کنکور و تحصیل غیر حضوری می باشد.

معایب دانشگاه علمی کاربردی چیست؟

معایب این دانشگاه، محدودیت در تحصیل و پرداخت شهریه می باشد.

رشته های دانشگاه علمی کاربردی کدام اند؟

رشته های این دانشگاه در چهار گروه صنعت، کشاورزی ، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر می باشند.

 

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی پرداختیم. شما داوطلبان علاقمند به تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی بر اساس سوابق تحصیلی، باید قبل از هر چیز با مطالعه دفترچه دانشگاه علمی کاربردی، از شرایط و نحوه پذیرش این دانشگاه و معایب و مزایایی که برای ادامه تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی وجود دارد، مطلع شوید تا بتوانید تصمیم بهتری برای آینده تحصیلی خود داشته باشید.

با توجه به مزایای بیان شده، دانشگاه علمی کاربردی می تواند گزینه مناسبی باشد، اما نباید از معایب آن نیز چشم پوشی کرد. چنانچه در ارتباط با شرایط پذیرش، مزایا و معایب دانشگاه علمی کاربردی سوالی داشته باشید، می توانید با کارشناسان ایران تحصیل تماس حاصل فرمایید.

توجه: وب‌سایت “بخون” در  قبال محتوای این مقاله مسئولیتی ندارد.

2.5/5 - (2 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا