6 کـتاب تاثیرگذار که نوجوان‌ها باید بخوانند!

نوجوان در حال کتاب خواندن

در مورد فواید کتاب و کتابخوانی مقالات زیادی نوشته شده است. مطالعه باعث بازشدن افق دید و نو شدن افکار و اندیشه‌ها می‌شود، قوۀ تخیل و حس همدلی را زیاد می‌کند و سطح معلومات و آگاهی را بالا می‌برد. مطالعۀ کتاب‌های آموزشی بسیار مفید است اما کتاب‌های داستانی و رمان هم می‌توانند تمام فوایدی را که گفتیم به شما برسانند.

کتاب‌ها را از نظر ردۀ سنی به چند گروه می‌توان تقسیم‌بندی کرد. ما در این مقاله به معرفی شش کتابی که امسال جزو کتاب‌های خوب برای نوجوانان بودند می‌پردازیم. این کتاب‌ها علاوه بر نوجوانان برای بزرگسالان نیز مناسب و خواندنی هستند.

تمامی این کتاب‌ها را میتوانید در دسته بندی کتاب‌های نوجوان سیبوک مشاهده کنید.

1. کتابخانۀ نیمه‌شب اثر مت هیگ

بسیاری این را نمی‌دانند اما مت هیگ سال‌ها با افسردگی و اضطراب دست‌وپنجه نرم کرده است و حتی یک بار سعی کرد جان خود را بگیرد. اما او در نهایت تسلیم نشد و توانست بر مشکلات روانی‌اش غلبه کند. مت هیگ در سال 2020 رمان کتابخانۀ نیمه‌شب را منتشر کرد. این کتاب خیلی سریع به موفقیت رسید و همچنان در صدر فهرست پرفروش‌ترین کتاب‌های دنیا قرار دارد.

کتاب کتابخانه نیمه شب اثر مت هیگ در سیبوک

کتابخانۀ نیمه‌شب داستان نورا سید، زن جوانی است که افسردگی دارد و به‌شدت احساس تنهایی می‌کند. نورا همیشه فکر می‌کند که اگر انتخاب‌های دیگری می‌کرد در زندگی به موفقیت می‌رسید و برای همین از زندگی فعلی خود ناراضی است. وقتی گربه‌اش می‌میرد، نورا آخرین دلیلش برای زنده‌ماندن را هم از دست می‌دهد و خودکشی می‌کند. اما او بعد از این حادثه وارد جهانی بین زندگی و مرگ می‌شود. او وارد کتابخانه‌ای جادویی می‌شود که در آن هر کتاب داستان زندگی خود اوست. او می‌تواند هر کتاب را بخواند و ببیند که اگر انتخاب‌های دیگری می‌کرد زندگی‌اش چگونه می‌شد.

نویسنده این کتاب را برای کنار آمدن با حس حسرت، پشیمانی و ناامیدی نوشته است و مطالعۀ آن به نوجوانان و بزرگسالان بسیاری کمک کرده است تا با این احساسات منفی کنار بیایند.

کتابخانۀ نیمه‌شب به انتخاب کاربران گودریدز برندۀ جایزۀ بهترین کتاب سال 2020 شد.

خرید کتاب کتابخانه نیمه شب از ۳۰بوک

2. بادام اثر وون پیونگ سون

قهرمان اصلی داستان بادام، نوجوانی کُره‌ای به نام یونجی است که به بیماری نادر آلکسی‌تایمیا مبتلاست و نمی‌تواند احساساتی چون غم، شادی، عصبانیت و عشق را درک کند و دیگران به او هیولا می‌گویند. او با مادر و مادربزرگش زندگی می‌کنند و آن‌ها سعی دارند همیشه حامی و پشتیبان او باشند.

کتاب بادام در سیبوک

اما فاجعه‌ای خشونت‌بار و تکان‌دهنده باعث مرگ مادر و مادربزرگش می‌شود و یونجی در این میان با نوجوان دیگری به نام گون آشنا می‌شود که او نیز آسیب‌های زیادی در زندگی دیده است. دوستی بین یونجی و گون، زندگی هر دوی آن‌ها را برای همیشه تغییر می‌دهد.

وون پیونگ سون رمان‌نویس و فیلمساز اهل کرۀ جنوبی کتاب بادام را در سال 2016 منتشر کرد و این کتاب در همان سال انتشار برندۀ جایزۀ ادبی چانگبی برای داستان‌ نوجوان شد و جایزۀ ادبی صلح ججو نیز به این کتاب تعلق گرفت.

3. اگر گابریل نبود اثر حنیف قریشی

حنیف قریشی فیلم‌نامه‌نویس، فیلمساز و کارگردان بریتانیاییِ پاکستانی‌تبار است و بیشتر آثارش را دربارۀ نژاد، ملی‌گرایی، مهاجرت و جنسیت می‌نویسد. حنیف قریشی رمان «اگر گابریل نبود» را اولین بار در سال 2001 منتشر کرد.

کتاب اگر گابریل نبود

این کتابْ داستان نوجوان پانزده ساله‌ای به نام گابریل است که بسیار تنهاست. او در کودکی برادر دوقلویش را طی حادثه‌ای از دست می‌دهد و خودش زنده می‌ماند. در چهار سالگی نزدیک بود غرق شود اما باز هم زنده می‌ماند و برای همین با مرگ احساس نزدیکی می‌کند.

گابریل رؤیاهای زیادی دارد و دوست دارد فیلم‌ساز بشود اما خانواده‌ای پرآشوب و پیچیده دارد که زندگی را هر روز برایش سخت‌تر می‌کنند. او سعی می‌کند به اوضاع خانه سروسامان بدهد و برای آرام‌کردن خودش گاه به خیال پناه می‌برد و گاه وارد دنیای مردگان می‌شود.

4. هنر همه فن حریف شدن در احساسات اثر مارک براکت

به نظر شما زندگی‌تان چقدر تغییر می‌کرد اگر در نوجوانی یاد گرفته بودید احساسات خود را کنترل کنید و آن‌ها را به روشی سالم بروز بدهید؟ چند بار در زندگی آرزو کرده‌اید که کاش از همان دوران نوجوانی اعتماد به نفس کافی داشتید تا بسیاری از کارها را انجام بدهید یا حتی انجام ندهید؟

مارک براکت معتقد است که امروزه حتی نوجوانان نیز بیشتر از قبل در معرض مشکلات سلامت روان قرار دارند، بسیاری از نوجوانان می‌ترسند که احساسات واقعی‌شان را بروز بدهند یا هنوز مهارت‌های عاطفی را یاد نگرفته‌اند. مارک براکت در کودکی از عمویش یاد گرفت که چطور احساساتش را بروز بدهد، عمویش همیشه به حرف‌هایش گوش می‌داد و متوجه شد که او رنج می‌کشد.

دکتر مارک براکت سرپرست و بنیان‌گذار مرکز هوش هیجانی ییل و استاد مرکز مطالعات کودک دانشگاه ییل است. سیستم RULER که دکتر مارک براکت آن را در کتاب «هنر همه فن حریف شدن در احساسات» معرفی کرده است در مدارس سراسر ایالات متحده و بسیاری کشورهای دیگر اجرا شده و این مدارس را متحول کرده است. سیستم RULER میزان استرس و افسردگی را در نوجوانان کاهش داد، جو مدرسه را بهبود بخشید و باعث پیشرفت تحصیلی دانش‌آموزان این مدارس شد.

برنامه‌ای که براکت برای درک احساسات و استفادۀ عاقلانه از آن‌ها در این کتاب ارائه داده است حاصل یک تحقیق 25 ساله است. این کتاب به زبان بسیار ساده‌ای روش دکتر براکت را توضیح می‌دهد.

5. خوب و بد کمالگرایی اثر فردریک فانژه

حتماً تابه‌حال کلمۀ کمال‌گرایی به گوشتان خورده است. کمال‌گرایی یک حس درونی است که به ما می‌‌گوید کاری را به قدر کافی خوب انجام نداده‌ایم و شاید به واسطۀ همین ویژگی شخصیتی هیچ‌وقت نتوانیم هیچ کاری را به انتها برسانیم. جامعۀ امروز نیز بیش از پیش مردم را به سمت بی‌نقص بودن و کمال‌گرایی سوق می‌دهد؛ اما آیا کمال‌گرایی خوب است یا بد؟

فردریک فانژه مدرک کارشناسی‌اش را در رشتۀ روان‌شناسی از دانشگاه لیون گرفت و اکنون به عنوان روان‌درمانگر مشغول به کار است. او کتاب‌های مختلفی در حوزۀ روانشناسی با محوریت درمان اضطراب، افسردگی، کمبود اعتماد به نفس و غیره منتشر کرده است.

فردریک فانژه در کتاب «خوب و بد کمالگرایی» متفاوت عمل کرده است و هم به جنبه‌های خوب و هم بد کمال‌گرایی پرداخته است. او با شرح درمان بیمارانش، به بررسی جنبۀ اختلال‌گر کمال‌گرایی پرداخته است تا بتوانید جایگاه کمال‌گرایی را در زندگی‌تان پیدا کنید.

 

6. مجموعۀ «بچه‌های اطراف جهان»

مجموعه کتاب‌های «بچه‌های اطراف جهان» داستان‌های جذاب و خواندنی و البته واقعی بچه‌های کشورهای مختلف جهان مثل هندوراس و آفریقای جنوبی است که با کارهایی ساده تبدیل به قهرمان شهر یا کشور خودشان شده‌اند. این قصه‌ها می‌تواند الهام‌بخش نوجوانان باشد و البته آن‌ها را با فرهنگ و آداب و رسوم گوشه و کنار دنیا آشنا می‌کنند.

کتاب‌های مجموعۀ «بچه‌های اطراف جهان» شش کتاب مجزا دارد که با نام‌های دختری که مزرعه را نجات داد اثر جود ایزابلا، پسری که فیل را بزرگ کرد اثر مارگریت رورس، پسری که خانۀ بی دود ساخت اثر الیزابت سانبی، پسری که صدای خرس‌ها شد اثر کارمن الیور، پسری که با برگ موز فوتبال راه انداخت و دختری که باغ را سرسبز کرد اثر کیتی اسمیت میلوی منتشر شده‌اند.

برای خرید کتاب با تخفیف سایت ۳۰بوک بهترین گزینه است.

توجه: وب‌سایت “بخون” در قبال محتوای این مقاله مسئولیتی ندارد.

5/5 - (1 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا