آموزش فصل سه علوم ششم | کارخانه کاغذسازی

در این سری از مقالات آموزشی به سراغ آموزش فصل سه علوم ششم کارخانه کاغذسازی می‌رویم؛ همان‌طور که می‌دانید، در درس قبل خواندیم که با گذشت زمان جمعیت جهان درحال افزایش است. وقتی جمعیت افزایش پیدا کند، پس مصرف سالانه کاغذ هم به شدت افزایش پیدا می‌کند. روز به روز علم و تکنولوژی هم در حال پیشرفت می‌باشد. پس نیاز بشریت به کاغذ روز به روز در حال افزایش است. امروز درس سوم از کتاب علوم ششم را با عنوان کارخانه کاغذسازی شروع می‌کنیم که صفحه اول این فصل یک کارخانه کاغذسازی نشان می‌دهد.  در ادامه به مباحثی چون ویژگی‌های آهن و فلزات و اسیدها می‌پردازیم.

من بارین عباسی هستم که امروز در سایت بخون یکی از کامل‌ترین آموزش‌های درس سه علوم پایه ششم را در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهم. که در این مقاله تمام مفاهیم درس سه علوم ششم با ذکر مثال‌های زیاد برای یادگیری بهتر شما دانش‌آموزان آورده‌ شده‌ است. پس برای این که از سری مقالات آموزشی دیگر علوم ششم هم در سایت بخون اطلاع داشته باشید، به لینک علوم ششم ابتدایی مراجعه کنید و کامل‌ترین آموزش‌ها را در اختیار داشته باشید.

آموزش فصل سه علوم ششم | آهن در کارخانه

 آهن یکی از موادی است که به‌طور گسترده در تولید وسایل یک کارخانه‌ کاغذسازی به‌کار می‌رود؛ به‌طوری که جنس غلتک‌ها بزرگ مخصوص خشک‌کردن کاغذ، دستگاه چوب خردکن، سرند، دیگ‌های خمیرسازی و … از آهن است. دانش‌آموزان عزیز اگر آموزش فصل دوم علوم پایه ششم را به خوبی مطالعه نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنم به آموزش فصل دوم علوم ششم از طریق لینک داده شده مراجعه کنید. 

علوم پایه ششم فصل 3 | سبک یا سنگین، سخت یا نرم؟

علوم پایه ششم _فلز آهن

فلز آهن ویژگی‌هایی دارد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم.

  1. فلز آهن سنگین و سخت می‌باشد.
  2. از ویژگی های دیگرش در مورد گداخته شدن می‌باشد. که در اثر دما می‌توانند دوام بیاورند. تا ۱۵۳۵ درجه دوام میاورند پس مقاومت بالایی در برابر دما دارند.
  3.  در اثر رطوبت و هوا زنگ میزند که این از ایرادهای فلز آهن می‌باشد. که در مجاورت هوا زنگ میزند. که پوسیدگی آن باعث می‌شود دوامش کم شود.
  4. آهن رسانای جریان برق و رسانای گرما می‌باشد.
  5. سنگین است. وقی میگوییم سنگین است منظور از آب سنگینتر است. چرا ؟ چون وقتی داخل یک لیوان یک تکه آهن را می‌اندازیم یا یک کلید خونه را می‌اندازیم زود به ته لیوان میاد، پس از آب سنگینتر است.
  6. شکل پذیر است اگر آهن را ذوب کنیم و در قالب های مختلف بریزیم شکل آن قالب را میگیرد.
  7. چکش خوار است. اگر با چکش به آن  ضربه بزنیم نمی‌شکند فقط شکل پذیری ایجاد می‌شود.
  8.  در طبیعت به مقدار فراوان در پوسته زمین وجود دارد.
  9. حتی جنس هسته زمین از آهن است، پس وقتی مقدارش در سطح زمین فراون است. پس قیمتش مناسبتر و ارزانتر است. چون به راحتی در همه جا قرار دارد.

درسنامه آموزش درس سوم علوم ششم | فلز‌ها

ما تنها بە آهن فلز نمی‌گوییم. ما فلزات زیادی داریم. از فلزات با ارزش طلا و نقره بعد مس، آلومینیم، سرب و انواع دیگر فلزها هستند. هر فلزی ویژگی و خصوصیات منحصربه فرد خودش را دارد. مثلا آهن جامد است و رسانای جریان برق و گرما می‌باشد. دربین فلزات بهترین رسانای برق اول نقره می‌باشد. طلا و مس و بقیه هم تا حدودی هستند. ولی چون قیمت نقره مقرون ب صرفه نیست ما نمی‌توانیم سیم‌کشی منازل را را با نقره انجام بدهیم پس فلزی را انتخاب می‌کنیم که مقرون ب صرفه باشد و از لحاظ کیفیت بد نباشد، پس از مس استفاده می‌کنیم.

اکثر فلزات سنگین هستند بدین معنا که چگالی بالایی دارند درواقع فشردگی مولکول‌های آن بیشتراست. بعضی از فلزات با اکسیژن هوا اکسیدمی‌شوند. درنتیجه زنگ می‌زنند. فلزات را می‌توان به صورت ورقه یا مفتول درآورد. دربین فلزات، فلز سرب و جیوه سمی هستند. اکثر فلزات جامدند به جز جیوه که در دمای اتاق مایع است. دوستان عزیز در مقالات قبلی ما فصل یک علوم ششم را هم به طور کامل بررسی کردیم با مراجعه به لینک  قرار داده شده آموزش فصل اول علوم ششم دسترسی پیدا کنید.

درس سوم علوم ششم | اسیدها

مواد شیمیایی را به سه دسته اسیدها، بازها و یا خنثی تقسیم می‌کنند. در آموزش فصل سه علوم ششم اولا درمورد اسیدها می‌خوانیم. در خمیر کاغذ، علاوه بر آب اکسیژنه، اسید نیز وجود دارد. به دلیل اینکه که ذرات ریزی که در خمیر کاغذ وجود دارد. اگر از فلزات باشد یا مواد شیمیایی یا حتی آفت‌ها یا موجودات ریز که در درختان بود اینها به وسیله اسید از بین می‌روند و همچنین این اسید باعث می‌شود خاصیت باز بودن آب اکسیژنه همدیگر را خنثی کنند. تا وقتی که ما انسان‌ها از این‌ها استفاده می‌کنیم برای ما ضرری نداشته باشد. و همچنین باعث ضدعفونی‌کردن و از بین بردن بوی بد می‌شود.

آموزش فصل یک علوم کلاس ششم، اسیدها

اسیدها موادی هستند که در زندگی روزانه‌ ما و صنایع مختلف کاربرد دارند؛ به‌طوری که می‌توان آنها را به دو دسته‌ خوراکی و صنعتی دسته‌بندی کرد. اسیدهای صنعتی مانند جوهرنمک سمی، غیرقابل لمس کردن و خوردن هستند. اسیدهای خوراکی را با مزه‌ی ترش آنها می‌شناسند. مثل کیوی، لیمو ترش، انار و لواشک.

سخن پایانی

خب همراهان عزیز به انتها مقاله آموزشی درس سه علوم پایه ششم دبستان رسیدیم. امیدوارم که تونسته‌باشم کمکی در بهتر و سریع یادگیری شما دانش‌آموزان عزیز کرده باشم. و در مقالات بعدی به سراغ گام به گام و نمونه سوال علوم ششم می‌پردازیم. و اما برای مطالعه سایر مقالات آموزشی علوم ششم، از طریق لینک ششم ابتدایی اقدام کنید. همچنین برای مشاهده سایر مقالات پایه ششم به لینک ششم مراجعه کنید.

برای اطلاع از آخرین و داغ‌ترین مقالات آموزشی ما، حتمأ در قسمت خبرنامه سایت بخون ثبت نام کنید. همچنین از قسمت ارسال دیدگاه و نظرات، پیشنهادات و سوالات خود را برای ما ارسال کنید و برای بهبود کیفیت مقالات، انتقادات خود را با ما در میان بگذارید. در صورت تمایل و برای دل‌گرمی ما بخونی‌ها، از انتها مقاله، به ما امتیاز دهید.

سوالات متداول

  1. آیا می‌توانم pdf این آموزش را داشته باشم؟
    بله، شما می‌توانید از انتها مقاله، pdf قرار داده شده را دانلود کرده و همیشه دسترسی داشته باشید.
  2. آیا در سایت بخون نمونه سوال قرار داده‌اید؟
    بله با مراجعه به قسمت نمونه‌ سوال علوم ششم ابتدایی می‌توانید نمونه سوالات مهم امتحانی را مشاهده کنید.
  3. در این مقاله کل مباحث درس سه علوم ششم آموزش داده شده است؟
    بله، کافی است کلیک کنید و وارد شوید.
3.3/5 - (9 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا