آموزش فصل دوم علوم چهارم | مخلوط‌ها در زندگی

آموزش فصل دوم علوم چهارم و یادگیری مباحث علوم همیشه برای دانش اموزان مقطع ابتدایی چالش برانگیز بوده است و گا‌ها دانش اموزان با درک و یادگیری برخی از فصل‌های علوم چهارم مشکل دارند و من سالار احمدی در این مقاله به آموزش این فصل به صورت کامل می‌پردازم و شما پس از مطالعه‌ی کامل این مقاله دیگر برای درک مبحث مخلوط‌ها در زندگی, مشکلی نخواهید داشت پس پیشنهاد می‌کنم برای یادگیری مفهومی و کامل فصل دوم علوم چهارم تا آخر این مقاله در سایت بخون همراه من باشید.

آموزش فصل دوم علوم چهارم

اولین و مهمترین عنوانی که برای تکمیل آموزش این فصل نیاز داریم مفهوم واژه‌ی مخلوط است، تعاریف مختلفی برای واژه‌ی مخلوط وجود دارد اما ساده‌ترین تعریف مخلوط را می‌توان این چنین بیان کرد که؛ هنگامی که ۲ یا چند ماده به صورتی با هم ترکیب شوند مخلوط به وجود می‌اید مانند: مخلوط نخود و کشمش یا مخلوط چای و شکر

مخلوط‌ها به ۲ دسته تقسیم‌بندی می‌شوند، مخلوط یکنواخت ـ مخلوط غیر یکنواخت.

مخلوط یکنواخت (محلول)

مخلوط یکنواخت یا محلول به مخلوطی گفته می‌شود که در ان مواد ترکیب شده با هم به صورت یکنواخت در مخلوط حل می‌شوند و هیچ ماده‌ای ته نشین نخواهد شد مانند: محلول چای و شکر که در آن شکر در چای کامل حل می‌شود و دیگر ذرات شکر ته نشین نخواهد شد و قابل جدا‌سازی نخواهد بود.

نکته: اگر پس از ترکیب یک ماده جامد و مایع بعد از گذشت زمان ماده‌ی جامد ته نشین شود دیگر این ترکیب را محلول نمی‌خوانیم و به مخلوط غیر همگن تبدیل می‌شود مانند: ترکیب ماست و اب که پس از مدتی ماست ته نشین می‌شود.

مخلوط غیر یکنواخت

مخلوط غیر یکنواخت به ترکیبی از مواد گفته می‌شود که قابل جدا‌سازی باشند و بتوانیم مواد ترکیب شده در مخلوط را به اسانی تشخیص دهیم مانند: مخلوط شکر و نخود ـ مخلوط ماسه و شن که اجرای مخلوط قابل رویت و جدا‌سازی هستند.

آموزش انواع مخلوط ها

فعالیت صفحه ۱۰ فصل دوم علوم چهارم

فعالیت صفحه ۱۰ فصل دوم علوم چهارم شما را با نحوه‌ی حل و ترکیب شدن مواد جامد و مایع و تاثیر حالت فیزیکی مواد بر سرعت مخلوط شدن چند ماده آشنا خواهد کرد.

۳ عدد نبات را در ۳ ظرف متفاوت با میزان اب یکسان قرار دهید و ظروف را از ۱ تا ۳ شماره‌گذاری کنید و یکی از نبات‌ها را پودر کرده سپس داخل ظرف شماره ۱ قرار دهید و ظرف شماره ۲ را با نبات‌های قطعه قطعه شده پر کنید و شاخه نبات اخر را به صورت کامل در ظرف شماره ۳ قرار دهید و زمان سنج خود را روشن کنید.

زمان حل شدن هر یک از نبات‌های ۳ ظرف را داخل یک جدول ثبت کنید و شما شاهد زمان‌های ثبت شده‌ی متفاوتی برای حل شدن نبات‌ها خواهید بود.

پس انجام این فعالیت شما به یک نکته مهم خواهید رسید که به هر میزان ماده‌ی جامد حاظر در مخلوط جامد در مایع کوچک‌تر باشد سریع‌تر حل خواهد شد و جواب آزمایش شما بدین ترتیب خواهد بود که نبات پودر شده سریع‌تر از نبات‌های تکه تکه شده حل خواهد شد و نبات‌های تکه تکه شده سریعتر از نبات کامل حل خواهد شد، اما به یک نکته مهم دقت کنید که دمای آب نیر در سرعت انحلال مواد تاثیر‌گذار است و هر چه دما بالاتر باشد سرعت انحلال نیز بیشتر خواهد شد. برای مشاهده جواب کل سوالات علوم پایه چهارم برای تمامی فصل‌ها، حتما از بخش گام به گام علوم چهارم دیدن کنید.

پاسخ فعالیت صفحه ۱۰ علوم کلاس چهارم

آموزش جدا‌سازی مخلوط

با برسی محیط اطراف خود متوجه می‌شویم که بیشتر مواد به صورت مخلوط هستند و ما گاهی نیازمند جدا‌سازی مخلوط‌ها می‌شویم و در طی روز ما به دفعات مخلوط‌ها را با روش‌ها گوناوگون جدا می‌کنیم در ادامه به برسی روش‌های جداسازی مخلوط‌ها خواهیم پرداخت.

برای جدا‌سازی مواد جامع از مایع از ابزاری به اسم صافی استفاده می‌کنیم، صافی تحت عنوان فیلتری برای مواد جامد عمل می‌کند و موجب تفکیک مواد جامد از مایع می‌شود مانند: ابکش کردن برنج که در این فرایند آبکش تحت عنوان صافی جهت جدا‌سازی برنج از آب عمل می‌کند.

برای جدا‌سازی مخلوط‌های جامد در جامد نیز از صافی‌های مختلف با شکل و اندازه‌های متفاوت استفاده می‌کنند.

معرفی روش های جدا سازی مخلوط ها

برای جدا‌سازی مخلوط‌های یکنواخت یا محلول نیز از روش تبخیر(بخار کردن) استفاده می‌کنند و در نهایت پس از تبخیر محلول مورد نظر مایع بخار می‌شود و ماده‌ی جامد به صورت دانه‌های جامد ریز ته نشین می‌شود. در ادامه به برسی کاربرد مخلوط‌ها در زندگی خواهیم پرداخت.

کاربرد مخلوط‌ها در زندگی

کاربرد مخلوط‌ها در زندگی ما امری انکار ناپذیر است و ما در مواقع مختلفی از مخلوط‌ها استفاده می‌کنیم به طور مثال برای تهیه غذا ما از انواع مخلوط‌ها بهره می‌بریم و یا از محلول‌ها و شوینده‌های بسیاری در زندگی روزانه خود استفاده می‌کنیم، دارو‌ها ـ ملات ساختمانی ـ مواد خوراکی و… بخش کوچکی از مخلوط‌ها در زندگی ما هستند.

خب دوستان به پایان بخش اموزش علوم چهارم رسیدیم و من در این مقاله سعی کردم با کلامی ساده به تشریح درس مخلوط‌ها در زندگی از کتاب علوم سال چهارم بپردازم و شما همراهان گرامی می‌توانید از بقیه مقالات آموزش سایت بخون بهره‌مند شوید، سوالات و نظرات گران‌بهای خود را با ما به اشتراک بگذارید.

پرسش‌های متداول

آیا آموزش شامل پاسخ فعالیت‌های کتاب نیز می‌شود؟ ‌

بله فعالیت‌های کتاب درسی فصل دوم برسی شده است.

آیا در آموزش از تصاویر نیز استفاده شده است؟

بله آموزش همگام با تصاویر مرتبط می‌باشد.

برای امتحان مطالعه این مقاله کافی است؟

بله و برای تمرین حتما نمونه سوالات را برسی کنید.

بقیه فصل ها نیز آموزش داده شده است ؟

بله از قسمت آموزش علوم چهارم می توانید پیگیری کنید.

4.2/5 - (5 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
0 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا