گام به گام فصل دو علوم هشتم | تغییرهای شیمیایی در خدمت زندگی

در این مقاله از سری مقالات آموزشی سایت بخون، به سراغ گام به گام فصل دو علوم هشتم خواهیم رفت که شامل پاسخ تمامی گفت و گو کنیدها، آزمایش کنیدها، فکر کنیدها، فعالیت‌ها و اطلاعات جمع آوری کنید می‌باشد. همان‌طور که می‌دانید، فصل دوم از علوم پایه هشتم در مورد مباحث مرتبط با انواع تغییرات شیمیایی است که ادامه بحث علوم کلاس پنجم دبستان می‌باشد که در آن جا با انواع تغییرات ماده آشنا شدید و در کلاس هشتم به آموزش گسترده‌تر تغییرات شیمیایی پرداخته شده است.

اما لازمه جواب‌دهی مناسب به تمرینات فصل 2 علوم کلاس هشتم، مطالعه دقیق فصل است که پیشنهاد می‌کنم ابتدا مقاله آموزش فصل دو علوم هشتم را مطالعه کنید؛ سپس، به سراغ این مقاله بیایید. اما شما عزیزان چنانچه آموزش فصل اول از علوم هشتم را نیز مطالعه نکرده‌اید، از طریق لینک آموزش فصل اول علوم هشتم اقدام کنید و برای دسترسی آسان‌تر به دریایی از مقالات مرتبط با علوم هشتم، لینک قرار داده شده را، دنبال نمایید. 

جواب گفت‌وگو کنید صفحه 10 علوم هشتم

جواب گفت‌وگو کنید صفحه 10 علوم هشتم

جواب: هیچ تغییری مفید یا مضر مطلق نیست. تغییرات می‌توانند مفید یا مضر باشد تفکر افراد نیز مهم است. برای مثال سوختن جنگل مضر است؛ ولی از یک طرف باعث فعال شدن دانه‌ سخت و نهفته درختان در روی زمین می‌شود. رشد تکامل و فرد از یک طرف و پیر شدن سلول‌ها از طرف دیگر، فاسدشدن میوه، پوسیدن کاغذ، زنگ زدن آهن در یک نگاه مضر و در نگاه دیگر بازگشت مواد به طبیعت است.

جواب آزمایش کنید صفحه 11 علوم هشتم

جواب آزمایش کنید صفحه 11 علوم هشتم 

جواب: از این آزمایش نتیجه می‌گیریم که چون دما آب قبل از واکنش با قرص جوشان بیشتر از دما بعد از واکنش است؛ پس، واکنش قرص جوشان با آب یک واکنش گرماگیر است. به این دلیل می‌گوییم گرماگیر است، چرا که دماسنج کاهش دما را نشان می‌دهد. شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به لینک گام به گام علوم هشتم، تمامی مقالات مربط با گام به گام علوم پایه هشتم را به صورت فصل به فصل مشاهده نمایید.

جواب فکر کنید صفحه 11 علوم هشتم

جواب فکر کنید صفحه 11 علوم هشتم

جواب سوال الف:
الف. میخ آهنی در محلول کات کبود (مس سولفات): تغییر شیمیایی است؛ زیرا، با تغییر رنگ همراه است، گرماده است،

نشانه‌ها هم این موارد هستند: 1. تولید ماده جدید 2. تولید رنگ جدید

ب. آزمایش کوه آتش‌فشان (آمونیوم دی کرومات): تغییر شیمیایی گرماده است؛ زیرا با تغییر رنگ، تولید گاز و تولید نور و گرما همراه است.

پ. جوشیدن آب: تغییر فیزیکی گرماگیر است؛ زیرا هیچ کدام از نشانه‌های یک تغییر شیمیایی را ندارد.

نشانه: تولید حباب 

ت. تخم‌مرغ در سرکه: تغییر شیمیایی گرماگیر است؛ زیرا با تولید گاز همراه است.

نشانه‌ها هم این موارد هستند: 1. تولید حباب 2. تولید ماده جدید

جواب سوال ب: 

  • تولید رنگ جدید
  • تولید نور و گرما
  • تولید ماده‌ جامد یا رسوب
  • تولید گاز

جواب آزمایش کنید صفحه 13 علوم هشتم

جواب آزمایش کنید صفحه 13 علوم هشتم

جواب قسمت الف: هدف از این آزمایش تاثیر بر سوختن می‌باشد.

جواب قسمت ب و پ: 

جواب آزمایش کنید صفحه 13 علوم هشتمجواب قسمت ت: 

جواب آزمایش کنید صفحه 13 علوم هشتم

جواب قسمت ث: حدود 300 ثانیه

جواب قسمت ج: هر چه طول شمع کم‌تر باشد، دیرتر خاموش می‌شود. اگر دو شمع در فضا باز باشند، شمع بلندتر به خاطر ماده سوختنی بیشتر مدت طولانی‌تری روشن می‌ماند. اما اگر در محیط دربسته باشند، شمع بلندتر زودتر خاموش می‌شود؛ زیرا گازهای کربن مونوکسید و بخار آب ایجاد شده بر اثر جریان همرفتی در قسمت بالا ظرف قرار می‌گیرد و باعث کاهش اکسیژن مورد نیاز برای سوختن می‌شود. اما وقتی ارتفاع شمع کوتاه‌تر باشد، فضا بیشتری برای گردش گازها وجود داشته و اکسیژن بیشتری در اختیار آن خواهد بود.

جواب آزمایش کنید صفحه 14 علوم هشتم

آزمایش کنید صفحه 14 علوم هشتم

جواب: ابتدا مقداری سیم ظرفشویی را در یک لوله آزمایش قرار می‌دهیم، به طوری که در ته لوله قرار بگیرد و آن را وارونه رو به پایین قرار می‌دهیم تا نیفتد. حال آن را وارونه در یک ظرف آب قرار می‌دهیم؛ جایی که آب در ظرف بالا می‌آید را، علامت می‌زنیم. بعد از چند روز سیم ظرفشویی زنگ می‌زند و اکسیژن درون لوله را مصرف می‌کند و سطح آب در لوله بالا می‌آید. از روی مقدار آب بالا آمده و فضا خالی اولیه درصد اکسیژن هوا را حساب می‌کنیم.

جواب فکرکنید صفحه 15 علوم هشتم

فکرکنید صفحه 15 علوم هشتم

جواب: زیرا اکسیژن خالص باعث شعله‌ور شدن و سوختن زغال نیم افروخته می‌شود و راه تشخیص اکسیژن همین است. در شکل 1، زغال نیمه افروخته در برابر اکسیژن هوا قرار دارد و به آرامی می‌سوزد؛ ولی در شکل 2، با تجزیه آب اکسیژنه، گاز اکسیژن زیادی تولید می‌شود که باعث شدیدتر شدن سوختن و سرانجام شعله‌ورشدن زغال نیمه افروخته می‌شود.

جواب فعالیت صفحه 15 علوم هشتم

فعالیت صفحه 15 علوم هشتم 

جواب: در اثر سوختن ناقص مواد آلی گاز بیرنگ و بی‌بویی تولید می‌شود. این گاز تمایل زیادی برای چسبیدن به هموگلوبین خون دارد و نمی‌گذارد اکسیژن در دم وارد شود؛ در نتیجه، فرد در اثر کمبود اکسیژن به راحتی خفه می‌شود. مخاطب عزیز سایت بخون، با دنبال کردن لینک هشتم، اقیانوسی از مقالات مختلف آموزشی مرتبط با دروس کلاس هشتم را به صورت کاملأ رایگان، از آن خود کنید.

جواب اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 16 علوم هشتم

اطلاعات جمع آوری کنید صفحه 16 علوم هشتم

جواب: زمانی‌که مواد آلی به صورت ناقص بسوزند، گاز کربن مونوکسید تولید خواهد شد. گاز کربن مونوکسید تمایل زیادی برای ترکیب شدن با هموگلوبین خون دارد و مانع ورود کربن دی اکسید وارد بدن شود و درنتیجه فرد را خفه می‌کند.استفاده از وسایل گرماده‌ استاندارد، تنظیم درست دودکش‌ها، رعایت نکات ایمنی که توسط شرکت گاز توصیه می‌شود.

جواب فعالیت صفحه 17 علوم هشتم

فعالیت صفحه 17 علوم هشتم

جواب: برای تشخیص بخار آب کافی است یک لیوان سرد را بالا شعله‌ شمع بگیریم در نتیجه روی جداره لیوان قطرات آب جمع می‌شود و اگر به کمک لوله‌ شیشه‌ای گاز کربن دی‌اکسید را وارد محلول آب آهک کنیم، رنگ محلول کدر می‌شود. بخونی‌های دوست داشتنی، با مراجعه به لینک نمونه سوال علوم هشتم، قدم به دنیا بی‌نهایت نمونه سوال رایگان بگذارید.

جواب آزمایش کنید صفحه 17 علوم هشتم

آزمایش کنید صفحه 17 علوم هشتم

جواب: سیم ظرفشویی می‌سوزد. برای شروع واکنش سوختن می‌توانیم از جریان الکتریکی استفاده کنیم. نتیجه می‌گیریم با عبور جریان از سیم داغ می‌شود و سبب سوختن روکش قلع روی سیم ظرفشویی می‌شود. گرمای لازم برای سوختن را می‌توان با یک منبع الکتریکی (باتری) تهیه کرد.

نکته: سیم ظرفشویی همان رشته‌های خیلی نازک آهن است.

جواب آزمایش کنید صفحه 18 علوم هشتم

آزمایش کنید صفحه 18 علوم هشتم 

جواب قسمت ب: قند به سوختن ادامه نمی‌دهد و خاموش می‌شود.
جواب قسمت ت: قند با شعله زیاد به سوختن ادامه می‌دهد.
جواب قسمت ث: نتیجه می‌گیریم که خاک باغچه باعث سوختن سریع (افزایش سرعت واکنش) حبه‌ قند می‌شود. در این‌ جا خاک باغچه به عنوان کاتالیزگر عمل می‌کند.

جواب آزمایش کنید صفحه 19 علوم هشتم

آزمایش کنید صفحه 19 علوم هشتم 

جواب قسمت الف: هدف از این آزمایش آزاد کردن انرژی شیمیایی مواد به کمک انجام واکنش شیمیایی با اسید یا استفاده از انرژی الکترون‌ها است. به وسیله دو تیغه مختلف و محلول اسیدی مناسب می‌توان حرکت الکترون الکتریسته به وجود آورد. برای بالا بردن میزان الکتریسته تعداد پیل را زیاد می‌کنیم یا به جای آهن از نوار منیزیم استفاده می‌کنیم. الکترولیت نیز می‌تواند اسید قوی‌تری باشد.
جواب قسمت ب: به جای یک لیمو از چند لیمو و تعداد بیشتری تیغه‌ مس و آهنی استفاده کنیم و آن‌ها را به طور سری به هم وصل کنیم.

جواب فکر کنید صفحه 19 علوم هشتم

فکر کنید صفحه 19 علوم هشتم

جواب: منفجر کردن، ترکیب و تجزیه مواد، واکنش‌های مختلف مثل تولید الکتریسته، استفاده از نور برای تولید برق و گرما، استفاده از خاصیت مغناطیسی مواد و … . هشتمی جان، برای مطالعه آموزش‌های مرتبط با علوم کلاس هشتم، لینک آموزش علوم هشتم را دنبال کن. 

جواب آزمایش کنید صفحه 20 علوم هشتم

آزمایش کنید صفحه 20 علوم هشتم 

جواب: می‌توان از گاز تولید شده اجسام را به حرکت در آورد، همان کاری که در موتور اتومبیل‌ها استفاده می‌شود و باعث حرکت می‌‎شود. از این آزمایش نتیجه می‌گیریم قرص جوشان با آب دچار تغییر شیمیایی شده است و گاز کربن دی‌اکسید تولید می‌کند. این گاز سبب انجام کار و جابه‌جایی قوطی می‌شود. قوطی فیلم به طرف بالا پرتاب می‌شود. در آخر نیز قوطی فیلم با سرعت کمتری حرکت می‌کند.

نکته مهم: در قرص جوشان چند ماده از جمله اسید و ترکیبات نمکی وجود دارد که با آب واکنش می‌دهد و گاز کربن دی‌اکسید را تولید می‌کند و فشاری را ایجاد می‌کند که باعث پرتاب در قوطی می‌شود. این گاز با آب آهک شفاف کدر می‌شود.

جواب فعالیت صفحه 20 علوم هشتم

فعالیت صفحه 20 علوم هشتم

جواب: هر چه مقدار قرص جوشان بیشتر باشد و جرم جسم متحرک کمتر باشد و گنجایش ظرف برای جمع شدن گاز در آن کمتر باشد، سرعت جسم متحرک بیشتر خواهد بود و مسافت طولانی‌تری را طی می‌کند.

سخن پایانی
خب دوستان عزیز به پایان مقاله گام به گام فصل دو علوم هشتم رسیدیم. اما برای اطلاع از تازه‌ترین مقالات منتشر شده سایت بخون، حتمأ در قسمت خبرنامه سایت ثبت نام کنید و از قسمت ارسال دیدگاه‌های سایت، سوالات، نظرات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید. همچنین در صورت تمایل و رضایت خاطر، جهت ارتقا سطح کیفیت مقالات، با رنگی کردن ستاره‌ها، به ما امتیاز داده و موجب قوت قلب و دل‌گرمی ما بخونی‌ها باشید.

سوالات متداول 

  • آیا در مقاله گام به گام فصل دو علوم هشتم، پاسخ تمام تمارین قرار داده شده است؟
    بله، این مقاله شامل پاسخ تمام فعالیت‌ها، گفت‌وگو کنیدها، آزمایش کنیدها، فکر کنیدها و اطلاعات جمع آوری کنید، به طور کامل می‌باشد.
  • آیا آموزش فصل دو علوم هشتم همراه با نمونه سوال نیز در سایت بخون قرار دارد؟
    بله، شما می‌توانید با مراجعه به متن مقاله و با مراجعه به لینک‌های قرار داده شده، به همه آموزش‌ها و نمونه سوالات رایگان ما دسترسی داشته باشید.
4.7/5 - (4 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
3 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا