گام به گام فصل اول علوم نهم | مواد و نقش‌ آنها در زندگی

خب همراهان گرامی در مقاله قبل تحت عنوان آموزش فصل اول علوم نهم مطالب این فصل را کامل به صورت مفهومی همراه با تصاویر آموزشی بررسی کردیم. فصل اول علوم نهم شامل مباحث واکنش پذیری و خاصیت فلزات-نافلزات و جدول تناوبی است که در امتحانات مورد توجه طراحان سوالات امتحانی قرار می‌گیرد.
در ادامه به برسی تمامی فکر کنید، فعالیت،‌خود را بیازمایید و آزمایش کنیدهای کتاب می‌پردازیم. تمرینات و فعالیت های کتاب درسی همواره یکی از بخش‌های ثابت امتحانات بوده است، لذا تسلط کامل بر بخش های ذکر شده یکی از لزومات رسیدن به نمره عالی در امتحانات است.
من سالار احمدی در این مقاله کامل به تمامی پاسخ تمرینات و فعالیت های فصل اول علوم نهم پرداخته‌ام و شما پس از مطالعه  این مقاله تسلط بی نظیر بر تمامی بخش های فصل اول علوم نهم خواهید داشت پس برای مطالعه یک مقاله بی نظیر تحت عنوان گام به گام فصل اول علوم نهم | مواد و نقش آنها در زندگی تا آخر این مقاله در سایت بخون همراه من باشید.

جواب اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۲ علوم نهم

پاسخ اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۲ علوم نهم

در گذر زمان فلزات کاربرد‌های مختلفی از جمله: سلاح جنگی-ذره-انواع ظروف-کشتی سازی -ساخت اسلحه-ماشین سازی-ابزارات کشاورزی-ساختمان سازی-کاربرد‌های شیمیایی در آزمایشگاه-ساخت انواع آلیاژ-بکارگیری در صنعت بصورت گسترده و…داشته است که همواره یکی از اساسی ترین مواد حاضر در زندگی انسان‌ها بوده است.
فلزات در قالب وسایل و ابزار‌آلات ضروری زندگی روزمره ما بیشترن نقش و کاربرد را داشته اشت. در گام دوم به صورت ترکیبات شیمیایی و آلیاژ‌های صنعتی بستره گسترده‌ای از نیاز‌های انسان‌ها را رفع می‌کند.

پاسخ خود را بیازمایید صفحه ۳ فصل اول علوم نهم

پاسخ خود را بیازمایید صفحه ۳ علوم نهمدر خود را بیازمایید صفحه ۳ علوم نهم شاهد پرسش‌هایی در مورد اکسایش فلزات منیزیم، آهن، طلا و مس هستید و با توجه به توضیحات ارایه شده در مقاله آموزش فصل اول نهم جواب سوالات ذکر شده بدین صورت خواهد بود.

سوال ۱:
منیزیم واکنش پذیری بالاتری نسبت به باقی فلزات دارد.
در بین فلزات ذکر شده طلا با اکسیژن واکنش نخواهد داد.

سوال ۲:
مس و آهن به نسبت منیزیم واکنش پذیری کمتری دارند، واکنش پذیری فلزات به ترتیب ( مس<آهن<منیزیم)
در ادامه به بررسی جواب آزمایش کنید صفحه ۳ علوم نهم در مقاله گام به گام فصل اول علوم نهم | مواد و نقش‌ آنها در زندگی خواهیم رسید.

جواب آزمایش کنید صفحه ۳ فصل اول علوم پایه نهم متوسطه اول

پاسخ ازمایش کنید صفحه ۳ علوم نهم

در آزمایش کنید صفحه ۳ از علوم نهم در مورد سرعت تغییر رنگ و واکنش کات کبود با هر یک از ۳ فلز ذکر شده سوال مطرح شده است و پاسخ سوالات بدین صورت خواهد بود.

سوال ۱:
سرعت تغییر رنگ منیزیم به دلیل واکنش پذیری بالا به نسبت دیگر فلزات سریع‌تر رخ می‌دهد و بی رنگ خواهد شد، سپس فلز روی پس از مدتی بی رنگ خواهد شد و در آخر ظرف حاوی فلز آهن به رنگ سبز تبدیل خواهد شد زیرا سولفات آهن سبز رنگ می‌باشد ولی برای دیگر فلزات حاضر در آزمایش بی‌رنگ است.

سوال ۲:
منیزیم از دیگر فلزات واکنش پذیرتر است و با سرعت بیشتری بی رنگ خواهد شد.

پاسخ فکر کنید صفحه ۳ فصل یک علوم نهم

پاسخ فکر کنید صفحه ۳ علوم نهم

در فکر کنید صفحه ۳ فصل یک علوم نهم به مقایسه واکنش اکسیده شدن ۲ فلز آهن و مس پرداخته شده است که مقایسه این دو واکنش بدین صورت است،
ظرف آهنی در شرایط یکسان به دلیل خاصیت واکنش پذیری بالاتر زودتر زنگ خواهد زد و فلز مس در مقایسه با فلز آهن واکنش پذیری کمتری دارد.

جواب فکر کنید صفحه ۵ گام به گام فصل اول علوم نهم | مواد و نقش‌ آنها در زندگی

پاسخ فکر کنید صفحه ۵ علوم نهم

فکر کنید کنید‌‌های کتاب همیشه دارای اهمیت خاصی برای امتحانات هستند و فکر کنید صفحه ۵ علوم نهم نیز از این قاعده مستثنی نیست در این قسمت به مقایسه مدل اتمی دو عنصر پرداخته شده است مقایسه مدل اتمی این ۲ عنصر بدین حالت است.

تشابه

لایه آخر این دو عنصر با ۶ الکترون پر شده و ۲ الکترون لایه داخلی این دو عنصر را پر کرده است لذا از جهت تعداد الکترون های خارجی ترین و داخلی ترین لایه مدل اتمی این دو عنصر باهم متشابه است.

تفاوت

تعداد الکترون های عنصر گوگرد بیشتر از عنصر اکسیژن است.
عنصر اکسیژن ۲ لایه الکترونی پر شده دارد اما عنصر گوگرد دارای ۳ لایه الکترونی پر شده است.

پاسخ گفت‌وگو کنید صفحه ۵ علوم نهم

پاسخ گفت و گو کنید صفحه ۵ علوم نهم در تصویر بالا شاهد چرخه نیتروژن هستید که شرح این تصویر بدین صورت است:

نیتروژن موجود در هوا هنگام رعد و برق به ترکیباتی جدیدی تبدیل می شوند که به صورت معلق در هوا حضور دارند و با بارش باران به خارک تزریق خواهند شد و از جو هوا به سطح زمین می‌رسند.
باکتری‌های موجود در خاک نیز نیتروژن را به موادی قابل جذب برای گیاهان تبدیل می‌کنند و توسط گیاهان جذب خواهد شد. گیاهان یکی از منابع تغذیه حیوانات به شمار می‌آیند و با بلعیده شدن گیاهان توسط حیوانات، نیتروژن وارد بدن حیوانات خواهد شد و در مرحله دفع در فضولات حیوانات قرار می‌گیرد.
بار دیگر نیتروژن درون فضولات توسط باکتری ها تجزیه و قسمتی بخار خواهد شد و دوباره به جو هوا باز می‌گردد و قسمتی دوباره جذب خاک می‌شود و بدین صورت نیتروژن در این چرخه با کمک باکتری‌های تجزیه کننده و عوامل خارجی پایدار خواهد ماند.

جواب فکر کنید صفحه ۶ فصل اول علوم نهم

پاسخ فکر کنید صفحه ۶ علوم نهممدل اتمی عناصر ذکر شده بدین صورت است:
گام به گام فصل اول علوم نهم | مواد و نقش‌ آنها در زندگی پاسخ فکر کنید صفحه ۶

در مدار آخر سیلیسیم و کربن چهار الکترون وجود دارد و در مدار آخر فسفر و نیتروژن ۵ الکترون وجود دارد.
فسفر و سیلیسیم دارای ۳ لایه الکترونی هستند و کربن و نیتروژن دارای ۲ لایه الکترونی‌اند.

پاسخ فعالیت صفحه ۷ علوم نهم متوسطه اول

پاسخ فعالیت صفحه ۷ علوم نهمدر فعالیت صفحه ۷ علوم نهم در مورد جدول تناوبی سوال مطرح شده است و جدول تناوبی یکی از مباحث مهم علوم نهم است لذا به پاسخ این فعالیت را با دقت بررسی کنید.
سوال ۱:
عناصر هر ستون بر اساس تعداد الکترون های لایه آخر(لایه ظرفیت) و خواص شیمیایی یکسان دسته‌بندی می‌شوند.

سوال ۲:
سیلیسیم: متعلق به گروه یا ستون ۴ است.
کلر: متعلق به گروه یا ستون ۷ است.
منیزیم: متعلق به گروه یا دوره ۲ می‌باشد.

سوال ۳:
سدیم و لیتیم هر دو متعلق به گروه ۱ هستند و در آخرین لایه از مدار الکترونی خود ۱ الکترون دارند و دارای خواص شیمیایی مشابه هستند، اما منیزیم در گروه ۲ قرار دارد و خواص شیمیایی و تعداد الکترون حاضر در مدار ظرفیت متفاوتی دارد.

جواب گفت‌و‌گو کنید صفحه ۸ درس یک علوم نهم

پاسخ گفت و گو کنید صفحه ۸ علوم نهم بدن انسان شامل عناصر :
اکسیژن(۶۵٪)-کربن(۱۸٪)-هیدروژن(۱۰٪)-نیتروژن(۳٪) این دسته از عناصر در ترکیبات و مواد آلی لیپیدها، پروتئين‌ها، کربوهیدرات‌ها و ریبو‌نوکلئیک اسیدها حضور دارند و دارای نقش حیاتی هستند.
کلسیم(۱/۵٪) در رشد استخوان ها تاثیرگذار است.
فسفر(۱٪) برای رشد ارگان‌های داخلی و فعالیت‌های مغزی تاثیرگذار است.
عناصر دیگر(۱/۵٪) با وجود درصد کم حضور در بدن در فعالیت‌های مهمی نقش دارند.

در پوسته زمین به ترتیب عناصر کلسیم(۴/۱٪)-سدیم(۲/۴٪)-منیزیم(۲/۳٪)-پتاسیم(۲/۱٪) و دیگر عناصر(۰/۶٪) در وجود دارند که بخشی از سنگ‌های سیلیکاتی و غیر‌سیلیکاتی را تشکیل می‌دهند و معادن و خاک نیز توسط این عناطر طی زمان‌ طولانی و واکنش‌های پی‌در‌دپی ساخته می‌شود.

پاسخ گفت‌و‌گو کنید صفحه ۱۱ فصل اول علوم نهم

پاسخ گفت و گو کنید صفحه ۱۱ علوم نهمبسپار‌های طبیعی شامل سلولز-پنبه-پشم و ابریشم است که کاربرد‌های فراوانی دارند.

سلولز: یکی از بسپار‌های طبیعی پرکاربرد است که در تولید نخ-پوشاک-پارچه‌های نخی و مواد منفجره کاربرد دارد.

پنبه: در تولید پنبه‌های استریلیزه-کیسه و فراورده‌های پنبه‌ای و پارچه‌های پنبه‌ای کاربرد دارد.

پشم: در تولید لباس‌های پشمی-فرش و قالیچه‌های پشمی کاربرد دارد.

ابریشم: در تولید نخ‌‌‌های ابریشمی-پروتئین ابریشم(فیبروئین)-فرش ابریشمی و نخ جراحی کاربردی است.

خب دوستان و همراهان گرامی به انتها مقاله گام به گام علوم نهم | فصل اول مواد و نقش‌ آنها در زندگی رسیدیم و پیشنهاد می‌کنم برای یادگیری کامل مباحث فصل اول علوم نهم حتما نمونه سوالات فصل اول علوم نهم را برسی کنید تا به تسلط کافی دست‌ پیدا‌ کنید و می توانید با عضویت در خبرنامه سایت بخون از مقالات آموزشی در سریع‌ترین زمان خبردار شوید و از محتویات آموزشی رایگان و مفهومی سایت بخون بهره‌مند شوید.

سوالات متداول

  • چرا باید فعالیت‌های کتاب درسی برسی شود؟
    فعالیت‌های کتاب درسی یکی از منابع اصلی سوالات امتحانی هستند از این جهت اهمیت بسیاری دارند.
  • پاسخ گفت‌و‌گو کنید‌های کتاب نیز بررسی شده است؟
    بله تمامی فعالیت و گفت‌و‌گو کنید‌های کتاب درسی بررسی شده است.
  • برای نمره عالی در امتحانات مطالعه این مقاله کافی است؟
    پیشنهاد می‌شود اول ‌مقاله ‌آموزش فصل اول علوم را مطالعه کنید سپس به بخش نمونه سوالات مراجعه کنید.
5/5 - (3 امتیاز)
اگر این مطلب را دوست داشتید برای دوستان خود بفرستید:
عضویت
اطلاع از
6 نظر
بازخورد
مشاهده همه نظرات
پیمایش به بالا